۱۴۰۲-۰۸-۰۹

احضار و پرونده‌سازی علیه هانیه توسلی در تهران

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

هانیه توسلی

هانیه توسلی در پی پرونده سازی نهادهای امنیتی با دریافت دو ابلاغیه جدا از هم به دستگاه قضایی احضار شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، هانیه توسلی، بازیگر سینما و تلویزیون در پی پرونده‌سازی نهادهای امنیتی با دریافت دو ابلاغیه جداگانه احضار شده است.

خانم توسلی از سوی شعبه ۹ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران برای اتهامات “نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام” فراخوانده شده است.

او همچنین باید در روزهای آینده برای ارائه دفاعیات خود از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام” در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران حضور پیدا کند.

خانم توسلی طی روزهای اخیر در واکنش به قتل حکومتی آرمیتا گراوند نوشته بود: جسم جوان زیبای ورزیده و ورزشکارش زیر خاک می‌رود. فقط هفده سال داشت. جگرم خون است. دلم آشوب است زندگی مان کابوس است. قلبم دیگر از دعا به درگاه خدا خالی و خسته شده روزگاری بزرگی خیره نگاهم کرد.در چشمانم زل زد گفت هیچوقت نا امید نشو. امید راز جان بدر بردن از سیاهی است اما من امیدی ندارم چشمانم از اشک ریختن خسته شده. فقط مات و مبهوتم با دردی سنگین در قلبم درد است؟ خشم است؟ غصه؟ نمی‌دانم، نوشته بود حتا تاریک ترین شب نیز پایان خواهد یافت.

بازداشت یک شهروند زن معترض به قتل حکومتی آرمیتا گراوند در مازندران

هه‌نگاو

بازداشت یک شهروند زن معترض به قتل حکومتی آرمیتا گراوند در مازندران

یک شهروند به نام فاطمه حقانی، پس از انتشار مطالبی و اعتراض به قتل حکومتی آرمیتا گراوند توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در شهر گلوگاه از توابع استان مازندران بازداشت شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، بامداد روز دوشنبه ٨ آبان ماه ۱۴۰۲ (٣٠ اکتبر ۲۰۲۳)، فاطمه حقانی، شهروند اهل شهر گلوگاه مازندران بازداشت شد.

به گفته یک منبع مطلع، بازداشت این شهروند توسط ماموران امنیتی در ارتباط با انتشار مطالب انتقادی از حکومت پیرامون قتل آرمیتا گرواند، صورت گرفته است.

فاطمه حقانی پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکانی نامعلوم منتقل شده و اطلاعی از وضعیت و شرایط نگهداری او در دسترس نیست.

مهسا یزدانی مادر دادخواه به ١٣ سال حبس محکوم شد

هه‌نگاو

مهسا یزدانی مادر دادخواه به ١٣ سال حبس محکوم شد

مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی، از جانباختگان جنبش زن، زندگی، آزادی توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به تحمل ١٣ سال زندان محکوم شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، اخیرا مهسا یزدانی، مادر دادخواه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب ساری به اتهام “توهین به مقدسات” و “تحریک مردم علیه امنیت ملی” به دو فقره حبس ۵ ساله، در خصوص اتهام “اهانت به خامنه‌ای” به دو سال زندان و به اتهام “فعالیت علیه جمهوری اسلامی ایران” به یک سال حبس و مجموعاً به سیزده سال زندان تعزیری محکوم شد.

با اعمال قانون تجمیع احکام، حکم اشد خانم یزدانی یعنی ۵ سال حبس تعزیری قابل اجرا می‌باشد.

مهسا یزدانی، روز ۳۱ مرداد ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در شهر ساری مرکز استان مازندران، بازداشت و سپس به زندان مرکزی ساری منتقل شد.

این مادر دادخواه در نهایت، روز ۴ مهر ماه سال جاری، با تودیع وثیقه‌ای به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، موقتاً تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شد.

محمد جواد زاهدی ساروی ۲۰ ساله و فرزند مهسا یزدانی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱ و در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی توسط نیروهای امنیتی با شلیک گلوله ساچمه‌ای از فاصله نزدیک کشته شد.

آزادی موقات حمیده قدردان از زندان رشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

حمیده قدردان

حمیده قدردان، شهروند ساکن بندر انزلی با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهار شنبه سوم آبان ماه ۱۴۰۲، حمیده قدردان، شهروند ساکن بندر انزلی با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد.

آزادی خانم قدردان، روز چهارشنبه سوم آبان ۱۴۰۲، با تودیع قرار وثیقه از زندان لاکان رشت صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

حمیده قدردان در اواخر تیرماه سال جاری در پی مراجعه به زندان لاکان رشت بازداشت شده بود.

خانم قدردان پیش از این نیز در خردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود در بندر انزلی بازداشت و نهایتا پس از بیست هشت روز تحمل حبس با تودیع وثیقه دویست میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان لاکان رشت آزاد شد.

قتل یک زن توسط برادرش در ارومیه

هه‌نگاو

قتل یک زن توسط برادرش در ارومیه

یک زن جوان اهل ارومیه به نام ویدا دهقان‌ پیرانجوق به دلیل هرانچە ناموس عنوان شده توسط برادرش کشته شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ (۲۸ اکتبر ۲۰۲۳)، یک زن جوان اهل ارومیه به نام ویدا دهقان پیرانجوق ٢٠ ساله توسط برادر کوچکتر خود به نام کامران ١٥ ساله در محله کشتارگاه این شهر به قتل رسید.

به گفته یک منبع مطلع، فرد ضارب انگیزه ناموسی خواهرش را خفه کرده و و متواری شده است.

قابل ذکر است که ویدا دهقان پیرانجوق مادر دو فرزند بوده و چندی پیش پس از دو سال زندگی مشترک با همسرش از وی جدا شده و به منزل پدر و مادریش برگشته بود.

۱۴۰۲-۰۸-۰۸

احضار «جراح نمونه» به دادستانی آمل و انتشار ویدیو «عذرخواهی»

اینترنشنال

فارس همچنین ویدیویی منتشر کرده که در آن این «جراح نمونه» از «همه کسانی که با عدم رعایت حجاب کامل باعث کدورت خاطر و توهین به مقدسات‌شان» شده، «عذرخواهی» کرد.

خبرگزاری‌های ایران اعلام کردند در پی هنجارشکنی «فاطمه رجایی‌راد»، پزشک و جراح، دادستانی آمل او را احضار کرده است. این پزشک به هنگام دریافت لوح تقدیر به عنوان «جراح نمونه»، بدون حجاب در مراسم روز پزشک آمل حضور یافته بود.

خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، از فاطمه رجایی‌راد به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری به عنوان «پزشک خاطی» نام برد و خبر داد که او «برای روز شنبه ۶ آبان ماه به دادستانی آمل» احضار شده است. فارس همچنین ویدیویی منتشر کرده که در آن این «جراح نمونه» از «همه کسانی که با عدم رعایت حجاب کامل باعث کدورت خاطر و توهین به مقدسات‌شان» شده، «عذرخواهی» کرد.

در این ویدیو همچنین او به «زحمات چندین ماهه نظام پزشکی آمل برای برگزاری مراسم روز پزشک» اشاره کرد و افزود: «از اینکه تذکرشان را درباره رعایت حجاب نادیده گرفتم و زحمات‌شان را پایمال کردم، عذخواهی می‌کنم.»

ویدیوی «عذرخواهی» این «جراح نمونه شهر آمل» به خاطر سر باز زدن از حجاب اجباری در حالی توسط رسانه‌های حکومتی منتشر شد که دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی سوابق متعددی در «انتشار اعترافات اجباری» منتقدان، مخالفان و معترضان دارند.

فاطمه رجایی‌راد، دارای دکترای دندانپزشکی و متخصص جراحی دهان، فک و صورت و استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل، در جریان مراسم «تجلیل از پزشکان نمونه شهرستان آمل» به میزبانی سازمان نظام پزشکی این شهر، بدون حجاب اجباری برای دریافت لوح تقدیر عنوان «جراح نمونه» حضور یافت.

انتشار ویدیویی از حضور بدون حجاب خانم رجایی‌راد، با واکنش گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی روبرو شد و به دنبال آن برخی از مقام‌های حکومتی از جمله نماینده علی خامنه‌ای در استان مازندران، امام جمعه آمل و تعدادی از مقام‌های دولتی این استان خواهان برخورد با این «جراح نمونه» شدند.

دستگاه‌های حکومتی طی دو روز گذشته فعالیت مطب و پروانه طبابت این متخصص جراحی دهان، فک و صورت و همچنین تدریس او در دانشگاه علوم پزشکی بابل را «تعلیق» کردند.

دادستان تهران علیه صادق زیباکلام و دو روزنامه‌نگار اعلام جرم کرد

ایران‌وایر

دادستان تهران علیه صادق زیباکلام و دو روزنامه‌نگار اعلام جرم کرد

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، روز شنبه ۶ آبان از اعلام جرم دادستان تهران علیه صادق زیباکلام، استاد سابق دانشگاه تهران و میلاد علوی و سارا معصومی، دو روزنامه‌نگار ایرانی خبر داد.

میزان همچنین نوشته که دادستان تهران علیه کانال تلگرام «روزآروز» نیز اعلام جرم کرده و دلیل آن را «انتشار مطالبی کذب، بدون سند و خلاف واقع» اعلام کرده است.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی درباره جزییات «مطالب کذب» منتشر شده توسط این ۳ شهروند و کانال تلگرامی توضیحی نداده اما خبرگزاری فارس نوشته « این کانال‌ و افراد امروز مطالبی کذب، بدون سند و خلاف واقع در مورد آرمیتا گراوند منتشر کرده و مدعی شده بودند که در درگیری بر سر حجاب به سر آرمیتا ضربه خورده و او بیهوش شده است.»

دادستانی تهران سال گذشته هم در رابطه با انتقاد صادق زیباکلام از مسمومیت سریالی دختران دانش‌آموز علیه او پرونده قضایی تشکیل داده بود.

میلاد علوی نیز خبرنگار سیاسی روزنامه شرق است که در میانه اعتراضات سال گذشته مدتی بازداشت شده بود. سارا معصومی هم خبرنگار و فعال رسانه‌ای است که سابقه همکاری با روزنامه اعتماد را در کارنامه خود دارد.

۱۲ دختر شیرینی «جشن حماس» را نخوردند؛اخراج شدند!

بالاترین

تصویر لینک

«برای روز حمله حماس به اسراییل در مدرسه هدی واقع در آموزش و پرورش منطقه ۵ تهران: دبیرستان دخترانه هدی فیلم جنایت‌های حماس بر علیه مردم اسراییل را نشان داده‌اند، جشن گرفته‌اند و شیرینی پخش کرده‌اند.

‏حدود ۱۲ دختر شیرینی نخورده‌اند که روز بعد همه رو اخراج کرده‌اند!

‏هیچ مدرسه دیگری هم قادر به ثبت‌نامشون نبوده. بچه‌ها میرن مدرسه‌های مختلف برای ثبت‌نام. پرونده رو تحویل می‌گیرن، فرداش که میرن ثبت‌نامشون منتفی میشه. توی سامانه لاک شده‌اند.»

نرگس محمدی: خبر کشته شدن آرمیتا را زیر آوار دروغ پنهان کردند

ایران‌وایر

 

«نرگس محمدی»، فعال مدنی زندانی و برنده جایزه صلح نوبل، در واکنش به جان‌باختن آرمیتا گراوند کشته‌شدن این دانش‌آموز ۱۶ ساله را «آتشی که شعله‌هایش از قتل مهسا، نیکا، سارینا ، غزاله و… برمی‌خاست» توصیف کرد و نوشت: «خبر کشته شدن آرمیتا گراوند با مهندسی نهادهای امنیتی، زیر آوار پنهان‌کاری، فریب‌کاری و دروغ‌گویی حکومت “زن‌ستیز دینی استبدادی” در میان اخبار کشته‌شدگان جنگ در خاورمیانه، ناله‌ای در میان فریادهای گوشخراش بود.»

او با اشاره به گزارش‌های منتشر شده از درگیری حجاب‌بان‌ها با آرمیتا گراوند در روز ۹مهر۱۴۰۲ نوشت: «آرمیتای پر از شور زندگی ما را به‌خاطر موهای زیبایش که قصد نداشت با “حجاب اجباری” پنهانش کند، به گام مرگ فرستادند».

نرگس محمدی به عدم صدور مجوز نهادهای امنیتی برای حضور خبرنگاران مستقل در بیمارستان نظامی محل بستری آرمیتا گراوند اشاره کرده و نوشته است: «خبرنگار فعال، گزارشگر وابسته حکومتی صدا‌و‌سیما جمهوری اسلامی بود و سایت‌های اطلاع رسانی ، سایت‌های سپاه پاسداران بودند. فیلم‌های دوربین‌های مترو، بریده بریده شد.خانواده، دانش‌آموزان و معلمان مدرسه تحت کنترل قرار گرفتند. خبر مرگ او را نه خانواده، بلکه خبرگزاری دولت اعلام کرد و زمان مرگش را نه علائم تن دختر جان داده، بلکه سیاست دغلکار حکومت تعیین کرد. محل دفنش را هم حکومت اجبار خواهد کرد».

سازمان حقوق‌بشری «هه‌نگاو» روز گذشته از افزایش فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بر خانواده آرمیتا گراوند خبر داده و نوشته بود که «‌اعلامیه‌های نصب‌شده در حوالی منزل» والدین او در خیابان پیروزی، خیابان فرعی شکوفه را از دیوارها برداشته و از نصب بنر در مقابل خانه آن‌ها ممانعت شده است.

برنده جایزه صلح نوبل نوشته است «خبر کشته شدن ارمیتا گراوند با مهندسی نهادهای امنیتی، زیر آوار پنهانکاری، فریبکاری و دروغ گویی حکومت”زن‌ستیز دینی استبدادی‌” در میان اخبار کشته‌شدگان جنگ در خاورمیانه، ناله‌ای در میان فریادهای گوشخراش بود. آتشی بود که شعله هایش از قتل مهسا، نیکا، سارینا ، غزاله و… برمی‌خواست».

این کنشگر حقوق‌بشر در انتهای پیام خود که در حساب کاربری اینستاگرامش منتشر شده است نوشت: «حکومت با چنگال‌های امنیتی آنچنان بر آن جنایت چنبره زد که “حقیقت” زیر تلی از تهدید و فریب دفن شد. وقتی “حقیقت” دفن میشود و مظلوم بی پناه ، یارای فریاد زدن نه برای “عدالت جویی”، بلکه حتی فریاد” درد” ندارد، مرگ ، کمترین “درد” و” رنج” بشر است. درد، به واقع دروغ ، نیرنگ و فریب حکومت است».

نرگس محمدی یکبار دیگر بر مواضع خود در مقابله و مبارزه با حجاب اجباری تاکید کرد و نوشت: «مرگ مظلومانه آرمیتا را هرگز فراموش نخواهم کرد و به پاس خونش، ” حجاب اجباری” را برنخواهم تابید».

روایت الناز محمدی از حضور چند ساعته در زندان اوین

ایران‌وایر

«الناز محمدی»، خواهر «الهه محمدی»، خبرنگار زندانی روزنامه «هم‌میهن» که به تازگی در حکمی به شش سال حبس تعزیری قابل اجرا محکوم شده است، روز شنبه ۶آبان۱۴۰۲ برای اجرای حکم «یک چهلم از سه سال حبس تعلیقی و تفهیم دیگر مجازات‌های تکمیلی صادر شده» برای خود، به شعبه یک اجرای احکام زندان اوین مراجعه کرد.

به نوشته الناز محمدی در محل دادسرا به او گفته شده که باید برای ساعاتی به داخل بند زنان زندان برود و بعد باقی حبس او به «مرخصی متصل به آزادی» تبدیل خواهد شد.

الناز محمدی، که خود نیز در روزنامه هم‌میهن به کار مشغول بود، در جریان اطلاع‌رسانی در خصوص وضعیت بازداشت و شرایط خواهرش در زندان بازداشت و به‌اتهام «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم» به سه سال زندان محکوم شد که به گفته وکلیش، یک چهلم آن قابل اجرا و باقی مدت زمان حکم به مدت ۵ سال تعلیق شده است.

او در این پنج سال تعلیق حکم همچنین ممنوع الخروج است و از فعالیت حرفه‌ای مرتبط با جرم ارتکابی و وسایل موثر در آن و همچنین از ارتباط و معاشرت با افرادی که در رسانه های خارجی اشتغال یا ارتباط دارند، منع شده‌ است.

الناز محمدی تجربه چند ساعته از حضور در زندان اوین را با عنوان « عجیب‌ترین، سخت‌ترین و بهترین روز زندگی» خود توصیف کرده و نوشته است: «امروز گویی پا به گندمزاری بزرگ و سبز، دشتی پرگل و آسمانی پر ستاره گذاشتم و شگفتا که آن گندمزار، طلاباران بود، دشتی خوشبو بود و آسمانی آبی و زیبا».

الناز محمدی نوشته است وقتی به داخل بند آمده، همه زنان شناخته شده محبوس در بند زنان که جرایم سیاسی دارند به استقبال او آمده‌اند و خواهرش الهه به گمان اینکه او را هم به زندان آورده‌اند، بسیار مضطرب بوده است: «الهه با گریه به پیشوازم آمد. با خودش فکر کرده بود که من را آورده‌اند نگه دارند؛ دل مهربان پرنده کوچک اسیر من، طاقت زندانی شدن من را نداشت. با صورتی گریان و رنگ‌پریده به استقبالم آمد. قبل از آنکه خودم را توی بغلش گم کنم، گفتم: آجی جان نگران نباش، گفته‌اند دو سه ساعت، همه‌اش دو سه ساعت».

تداوم بازداشت دنیا حسینی در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

دنیا حسینی

دنیا حسینی علیرغم گذشت بیش از دو ماه از تاریخ دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دنیا حسینی (آزاد)، شهروند ساکن تهران، علیرغم گذشت بیش از دو ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند گفت: “خانم حسینی علیرغم گذشت هفتاد و هفت روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می‌برد. تاکنون آزادی موقت وی میسر نشده است.”

این شهروند از زمان بازداشت تاکنون از دسترسی به وکیل محروم مانده است.

دنیا حسینی در تاریخ بیست و یکم مردادماه، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود.

وی توسط شعبه سوم بازپرسی دادسرای امنیت اوین از بابت اتهام “تبلیغ به نفع گروه‌ ها و سازمان‌ های مخالف نظام” تفهیم اتهام شده است.

۱۴۰۲-۰۸-۰۷

تاکید وزیر ارشاد بر ممنوع‌الکاری بازیگرانی که حجاب اجباری را رعایت نکردند

ایران‌وایر

محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه سوم آبان، بدون اشاره به انتشار فهرستی از این بازیگران در روز سه شنبه دوم آبان، تاکید کرد: «چندین بار اعلام کردم کار کردن برای کسانی که قانون را اجرا نمی‌کنند، امکان پذیر نیست.»

وزیر ارشاد جمهوری اسلامی در واکنش به اخبار مربوط به ممنوع‌الکار شدن بازیگران به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری، گفت: «قبلا هم اعلام کردیم که حجاب، قانون است و ما قانون را اجرا می‌کنیم.»

به گزارش رسانه های ایران، محمدمهدی اسماعیلی روز چهارشنبه سوم آبان، بدون اشاره به انتشار فهرستی از این بازیگران در روز سه شنبه دوم آبان، تاکید کرد: «چندین بار اعلام کردم کار کردن برای کسانی که قانون را اجرا نمی‌کنند، امکان پذیر نیست.»

پیش از این، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی روز سه شنبه از ممنوع‌الکاری بازیگران زن مخالف حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی خبر داده و اعلام کرده بود این بازیگران دیگر در «فیلم تازه‌ای بازی نخواهند کرد.»

حبیب ایل‌بیگی گفته بود: «آنها به دلیل محدودیتی که برای شان وجود دارد، نمی توانند در فیلم های سینمایی بازی کنند. آثار قبلی‌شان به تدریج منتشر می شود که مالکان فیلم ها متضرر نشوند. چون سرمایه زیادی خرج شده است. ولی از این به بعد نمی‌توانند در فیلم جدیدی بازی کنند.»

وب سایت «سینما دیلی»، رسانه آنلاین سینما و تلویزیون، اسامی بازیگران ممنوع‌الکار شده را «باران کوثری، ویشکا آسایش، ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام، هنگامه قاضیانی، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، گلاب آدینه، فاطمه معتمدآریا، شقایق دهقان و افسانه بایگان» اعلام کرده است.

در این حال، انتشار این اسامی هنوز واکنش این هنرمندان و یا مقامات رسمی جمهوری اسلامی را به دنبال نداشته است.

از هنگام آغاز اعتراضات سراسری تعداد زیادی از هنرمندان زن ایرانی در حمایت از اعتراضات «زن،زندگی،آزادی» بدون حجاب اجباری در انظار ظاهر شدند. چهره‌هایی ترانه علیدوستی حتی بازداشت شدند و دادگاهی شدند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به حمایت برخی هنرمندان از اعتراضات مردم، در روز هفتم اردیبهشت گفته بود: «از لحاظ قانونی نمی‌توانیم به کسانی که کشف حجاب کر‌ده‌اند، اجازه حضور در برنامه‌های هنری را بدهیم.»

در ماه‌های گذشته شمار قابل توجهی از هنرمندان از اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد حمایت کرده‌اند و با احضار، بازداشت و یا ایجاد محدودیت برای کار مواجه شده‌اند.

زینب موسوی آزاد شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زینب موسوی

زینب موسوی، کمدین، فعال هنری، خالق شخصیت «امپراطور کوزکو» با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهارشنبه سوم آبان ماه ۱۴۰۲، زینب موسوی، کمدین و خالق شخصیت هنری «امپراطور کوزکو»، پس از اتمام بازجویی آزاد شد.

براساس این گزارش، زینب موسوی، با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود اعلام کرد(دارم میرم خونه) اما به چگونگی آزادی خود اشاره ای نکرد.

لازم به اشاره است، زینب موسوی، در تاریخ ۲۹ مهر ماه ۱۴۰۲، پس از احضار به یکی از دادسراهای تهران و تفهیم اتهام (توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی) بازداشت شده بود.

زینب موسوی، پیشتر هم در تاریخ ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در استان قم‌ بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل و اواخر آبان ماه ۱۴۰۱، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

شیلان میرزایی: کارمندان سفارت ایران می‌خواستند مرا بدزدند

ایران‌وایر

شیلان میرزایی: کارمندان سفارت ایران می‌خواستند مرا بدزدند

بر اساس اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر»، «شیلان میرزایی»، فعال حقوق‌بشر و پناهنده ایرانی در ترکیه که روز دوم آبان ۱۴۰۲ بازداشت و به یک کمپ دیپورت منتقل شده، از ماموران پلیس کمپ شنیده که کنسولگری ایران از ترکیه خواسته او را تحویل ایران دهد.

خانم میرازیی که از فعالان مدنی و حقوق‌بشری است، در دو فایل صوتی که به دست ایران‌وایر رسیده می‌گوید که دو تن از کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در آنکارا که پیش از این نیز بارها قصد «ربودن» و انتقال او به ایران را داشتند، در این بازداشت نقش داشته‌اند.

او در این فایل صوتی می‌گوید که بعد از بازداشت توسط پلیس امنیت این کشور بازداشت شده بود، به کمپ دیپورت «باندیرما» در شمال ترکیه منتقل شده و در این کمپ نگهداری می‌شود.

بر اساس این اطلاعات، شیلان میرزایی تحت فشار است تا برگه‌های دیپورت و بازگردانده شدن به ایران را امضا کند ولی هیچ برگه‌ای را تابه‌حال امضا نکرده است.

به گفته این فعال حقوق‌بشر، پلیس ترکیه هیچ دلیلی برای بازداشت او اعلام نکرده ولی از گفته‌های پلیس‌ها بین خودشان متوجه شده که کنسولگری جمهوری اسلامی او را از دولت ترکیه درخواست کرده است.

ماموران پلیس همچنین به او گفته‌اند که با دستور اداره پلیس مهاجرت مرکز در آنکارا، از پلیس امنیت خواسته‌ شده، او را بازداشت و به کمپ باندیرما منتقل کنند تا «درباره جزییات پرونده‌اش صحبت شده» و تصمیم‌گیری شود.

شیلان میرزایی همچنین تاکید کرده که فعالیت او تمام «فعالیت حقوق‌بشری برای مردم ایران» بوده و علیه دولت ترکیه هیچ فعالیتی نکرده است.

به گفته او، این بازداشت در حالی صورت گرفته که او هیچ پرونده‌ای در دستگاه قضایی و پلیس ترکیه ندارد و در پرونده‌اش اسمی هم از شکایت خصوصی برده نشده است.

او همچنین از تهدیدهای اخیر علیه خود و خانواده‌اش از سوی دولت ایران خبر داده و می‌گوید: «من بیشتر از یک سال است که به سازمان ملل و پلیس امنیت شکایت کرده‌ام که دو کارمند سفارت ایران در ترکیه تلاش داشتند من را بدزدند. اما شکایت من را جدی نگرفتند.»

او درباره تهدید فرزندش نیز می‌گوید: «همین یک هفته پیش بچه من را تهدید کردند که بچه من را جلوی مدرسه خواهند کشت و من شکایت کردم ولی سازمان ملل توجهی نکرد.»

در سال‌های گذشته دیپورت پناهجویان، پناهندگان و فعالان سیاسی و مدنی ساکن ترکیه به ایران افزایش یافته است.

پیش از این دولت ترکیه، «شهریار براتی‌نیا»، فعال سیاسی را به ایران دیپورت کرد. آقای براتی‌نیا از ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ که به ایران دیپورت شد، در زندان اوین، محبوس است.

آزادی اعظم غلامی زهاب از زندان وکیل آباد مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعظم غلامی زهاب

اعظم غلامی زهاب، شهروند ساکن مشهد از اتهام‌های انتسابی تبرئه و از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنج شنبه چهارم آبان ماه ۱۴۰۲، اعظم غلامی زهاب، شهروند ساکن مشهد توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از اتهامات انتسابی تبرئه و از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند گفت: “خانم غلامی زهاب روز چهارشنبه سوم آبان ماه، در شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از بابت اتهامات انتسابی تبرئه و روز گذشته از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.”

پیش‌تر خانم غلامی زهاب توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام “تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور” به ده سال حبس، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” به پنج سال و از بابت “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس، مجموعا شانزده سال حبس محکوم شده بود.

محکومیت ده ساله برای سروه پورمحمدی، از سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سروه پورمحمدی

سروه پورمحمدی، عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اتهام تشکیل گروه و دسته‌جات، به ده سال حبس محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سروه پورمحمدی، عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ١٠ سال حبس تعزیری محکوم شد.

دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی (کرمی) به اتهام «تشکیل گروه و دسته‌جات» این حکم را برای خانم پورمحمدی صادر کرده است.

حکم حبس این عضو “نوژین” روز پنج‌شنبه چهارم مهرماه از طریق وکلایش دکتر جوامیر عبداللهی و هیمن مجیدی به وی ابلاغ شده است.

روز دوشنبه بیست و چهارم بهمن‌ماه ١٤٠١، سروه پورمحمدی با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد.

روز یکشنبه نهم بهمن‌ماه ١٤٠١، این شهروند در حین پیگیری وضعیت اعضای بازداشتی انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” در دادگاه انقلاب سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

۱۴۰۲-۰۸-۰۶

آزادی اعظم غلامی زهاب از زندان وکیل آباد مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعظم غلامی زهاب

اعظم غلامی زهاب، شهروند ساکن مشهد از اتهام‌های انتسابی تبرئه و از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز پنج شنبه چهارم آبان ماه ۱۴۰۲، اعظم غلامی زهاب، شهروند ساکن مشهد توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از اتهامات انتسابی تبرئه و از زندان وکیل آباد این شهر آزاد شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروند گفت: “خانم غلامی زهاب روز چهارشنبه سوم آبان ماه، در شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی از بابت اتهامات انتسابی تبرئه و روز گذشته از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.”

پیش‌تر خانم غلامی زهاب توسط شعبه پنجم دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام “تشکیل گروه با هدف برهم زدن امنیت کشور” به ده سال حبس، از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه نظام” به پنج سال و از بابت “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس، مجموعا شانزده سال حبس محکوم شده بود.

محکومیت ده ساله برای سروه پورمحمدی، از سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سروه پورمحمدی

سروه پورمحمدی، عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» از سوی دادگاه انقلاب سنندج به اتهام تشکیل گروه و دسته‌جات، به ده سال حبس محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سروه پورمحمدی، عضو انجمن فرهنگی اجتماعی «نوژین» توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ١٠ سال حبس تعزیری محکوم شد.

دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی (کرمی) به اتهام «تشکیل گروه و دسته‌جات» این حکم را برای خانم پورمحمدی صادر کرده است.

حکم حبس این عضو “نوژین” روز پنج‌شنبه چهارم مهرماه از طریق وکلایش دکتر جوامیر عبداللهی و هیمن مجیدی به وی ابلاغ شده است.

روز دوشنبه بیست و چهارم بهمن‌ماه ١٤٠١، سروه پورمحمدی با تودیع قرار وثیقه به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از کانون اصلاح و تربیت سنندج آزاد شد.

روز یکشنبه نهم بهمن‌ماه ١٤٠١، این شهروند در حین پیگیری وضعیت اعضای بازداشتی انجمن فرهنگی – اجتماعی “نوژین” در دادگاه انقلاب سنندج توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

۱۴۰۲-۰۸-۰۵

شیلان میرزایی: کارمندان سفارت ایران می‌خواستند مرا بدزدند

ایران‌وایر

شیلان میرزایی: کارمندان سفارت ایران می‌خواستند مرا بدزدند

بر اساس اطلاعات رسیده به «ایران‌وایر»، «شیلان میرزایی»، فعال حقوق‌بشر و پناهنده ایرانی در ترکیه که روز دوم آبان ۱۴۰۲ بازداشت و به یک کمپ دیپورت منتقل شده، از ماموران پلیس کمپ شنیده که کنسولگری ایران از ترکیه خواسته او را تحویل ایران دهد.

خانم میرازیی که از فعالان مدنی و حقوق‌بشری است، در دو فایل صوتی که به دست ایران‌وایر رسیده می‌گوید که دو تن از کارمندان سفارت جمهوری اسلامی در آنکارا که پیش از این نیز بارها قصد «ربودن» و انتقال او به ایران را داشتند، در این بازداشت نقش داشته‌اند.

او در این فایل صوتی می‌گوید که بعد از بازداشت توسط پلیس امنیت این کشور بازداشت شده بود، به کمپ دیپورت «باندیرما» در شمال ترکیه منتقل شده و در این کمپ نگهداری می‌شود.

بر اساس این اطلاعات، شیلان میرزایی تحت فشار است تا برگه‌های دیپورت و بازگردانده شدن به ایران را امضا کند ولی هیچ برگه‌ای را تابه‌حال امضا نکرده است.

به گفته این فعال حقوق‌بشر، پلیس ترکیه هیچ دلیلی برای بازداشت او اعلام نکرده ولی از گفته‌های پلیس‌ها بین خودشان متوجه شده که کنسولگری جمهوری اسلامی او را از دولت ترکیه درخواست کرده است.

ماموران پلیس همچنین به او گفته‌اند که با دستور اداره پلیس مهاجرت مرکز در آنکارا، از پلیس امنیت خواسته‌ شده، او را بازداشت و به کمپ باندیرما منتقل کنند تا «درباره جزییات پرونده‌اش صحبت شده» و تصمیم‌گیری شود.

شیلان میرزایی همچنین تاکید کرده که فعالیت او تمام «فعالیت حقوق‌بشری برای مردم ایران» بوده و علیه دولت ترکیه هیچ فعالیتی نکرده است.

به گفته او، این بازداشت در حالی صورت گرفته که او هیچ پرونده‌ای در دستگاه قضایی و پلیس ترکیه ندارد و در پرونده‌اش اسمی هم از شکایت خصوصی برده نشده است.

او همچنین از تهدیدهای اخیر علیه خود و خانواده‌اش از سوی دولت ایران خبر داده و می‌گوید: «من بیشتر از یک سال است که به سازمان ملل و پلیس امنیت شکایت کرده‌ام که دو کارمند سفارت ایران در ترکیه تلاش داشتند من را بدزدند. اما شکایت من را جدی نگرفتند.»

او درباره تهدید فرزندش نیز می‌گوید: «همین یک هفته پیش بچه من را تهدید کردند که بچه من را جلوی مدرسه خواهند کشت و من شکایت کردم ولی سازمان ملل توجهی نکرد.»

در سال‌های گذشته دیپورت پناهجویان، پناهندگان و فعالان سیاسی و مدنی ساکن ترکیه به ایران افزایش یافته است.

پیش از این دولت ترکیه، «شهریار براتی‌نیا»، فعال سیاسی را به ایران دیپورت کرد. آقای براتی‌نیا از ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ که به ایران دیپورت شد، در زندان اوین، محبوس است.

۱۴۰۲-۰۸-۰۴

فاطمه سپهری از زندان به بیمارستان منتقل و در سی‌سی‌یو بستری شد

ایران‌وایر

اصغر سپهری در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که فاطمه سپهری را از زندان وکیل‌آباد مشهد به بیمارستان قائم برده‌اند و او اکنون در آن جا در بخش مراقبت‌های بحرانی به سر می‌برد.

برادر «فاطمه سپهری» امروز چهارشنبه سوم آبان با انتشار ویدیویی خبر انتقال خانم سپهری از زندان به بیمارستان داد و افزود که در بخش مراقبت‌های بحرانی «سی‌سی‌یو» بستری شده است.

اصغر سپهری در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که فاطمه سپهری را از زندان وکیل‌آباد مشهد به بیمارستان قائم برده‌اند و او اکنون در آن جا در بخش مراقبت‌های بحرانی به سر می‌برد.

روز سه‌شنبه نیز علی سپهری، برادر دیگر این زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، با شرح جزئیاتی از بازداشت مجدد فاطمه سپهری و انتقال به زندان، گفته بود که شورای انضباطی زندان تلفن‌های او را تا آخر بهمن ماه قطع کرده است، اما «به دلیل وخامت حال» به او اجازه داده‌اند با خانواده ملاقات کند.

به گفته او، در ملاقات روز سه‌شنبه فاطمه سپهری‌ حالش «بسیار بد» بوده به طوری که قادر به نشستن نبوده و «به دلیل فشارهای زندان و کیفیت بد غذا» تقریبا در یک هفته گذشته «غذا نخورده و فقط چند خرما با دارو خورده» است.

او همچنین تأکید کرد که «شنبه گذشته مسئولان زندان برای بازدید آمدند» و وقتی فاطمه سپهری «از مسدود بودن پنجره‌ها و بوی بسیار بد اتاق به دلیل انسداد سرویس‌های بهداشتی، شکایت کرده هادی اسماعیل‌زادگان، سرپرست زندان مرکزی مشهد، تنها با خنده‌های بلند» به این زندانی سیاسی «توهین و او را مسخره کرده» و حال او «بدتر» شده است.

علی سپهری همچنین اضافه کرد: «از آذر ماه گذشته برای تلفن زدن به خانواده باید به اتاق لیلا رامین‌فر، مسئول بخش زنان زندان وکیل‌آباد مشهد، مراجعه کند و هر گونه صحبتی به جز احوال‌پرسی تلفن او را قطع می‌کرد و به همین دلیل خواهرم دیگر تلفن نمی‌زد.»

وخامت حال فاطمه سپهری و انتقال مجدد او به بیمارستان در حالی است که این زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی پس از جراحی قلب باز و در حالی که به آنفلوانزا نیز مبتلا شده بود به زندان بازگردانده شده بود.

برادر فاطمه سپهری روز سه‌شنبه گفته که «در عمل جراحی دو رگ از پاهای او برداشته شده و راه رفتن برای او بسیار سخت است» و در این حال، رژیم غذایی مناسب و محیط بهداشتی در زندان محروم است و به دلیل نحوه برخورد مسئولان زندان در شرایط پر از استرس و فشار روانی نگهداری می‌شود.»

فاطمه سپهری پیش از انتقال مجدد به زندان در شرح وضعیت خود گفته بود: «پنج مهر که اعزام شدم به بیمارستان برای عمل قلب باز روز بعدش که داشتند مرا می‌بردند اتاق عمل دو تا از برادران مرا بازداشت کردند عمال جمهوری اسلامی. از لحظه‌ای که به هوش آمدم تا الآن، هر آنچه که برای قلب بازم رنج بردم برای دستگیری برادرانم هم رنج بردم.»

او با بیان این که «روز نهم بعد از عمل مرا به زندان برگرداند»، در شرح وضعیت زندان توضیح می‌دهد: «فضای زندان خیلی آلوده و بد است و دو پنجره‌ای هم که یک ذره هوا می‌آمد آنها را بسته‌اند. آن یک هفته خیلی سخت بود و مبتلا به آنفلوانزا شدم. مریضم. حالم بد است.»

فاطمه سپهری قبل از اینکه به زندان منتقل شود تأکید کرده بود که «عمال خامنه‌ای قصد جانم را کرده‌اند.»

ابراز نگرانی عفو بین‌الملل از گزارش‌ها درباره «وضعیت وخیم» آرمیتا گراوند

VOAPNN

تصویری که وبسایت هه‌نگاو از آرمیتا گراوند منتشر کرده است

عفو بین‌الملل از گزارش رسانه‌های حکومتی و نزدیک به سپاه پاسداران در ایران درباره «وضعیت وخیم» آرمیتا گراوند، نوجوان ۱۶ ساله، ابراز نگرانی کرد.

در شرایطی‌ ‌که نهادهای امنیتی هرگونه خبررسانی درباره وضعیت آرمیتا گراوند را شدیدا تحت کنترل خود قرار داده‌اند، برخی از رسانه‌های حکومتی ایران طی روزهای گذشته از «قطعی» بودن مرگ مغزی این نوجوان خبر دادند.

عفو بین‌الملل پیشتر اعلام کرده بود که به استناد گزارش‌های منتشرشده و با اشاره به شواهد متعدد درباره مخفی‌کاری مقام‌های جمهوری اسلامی در این باره، آرمیتا گراوند روز ۹ مهر پس از حمله یک مامور اعمال حجاب اجباری به کما فرو رفته است.

این نهاد حقوق بشری روز چهارشنبه ۳ آبان با انتشار پیامی در رسانه‌های اجتماعی بار دیگر از جامعه بین‌المللی تقاضا کرد که از مقامات حکومت ایران بخواهند فورا به کمیته حقیقت‌یاب و دیگر کارشناسان مستقل سازمان ملل اجازه دهند با ورود به ایران درباره دلایل به اغما رفتن آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله، در متروی تهران تحقیق به عمل آورد.

عفو بین‌الملل همچنین تاکید کرده است که تمامی تصمیمات پزشکی مربوط به آرمیتا گراوند باید به وسیله متخصصان درمانی کاملا مستقل و والدینش گرفته شود و این تصمیمات نباید از سوی مقامات غیردرمانی شامل نهادهای امنیتی و اطلاعاتی رد شده یا نادیده گرفته شوند.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، در گزارش اخیر خود با اشاره به این که از اخبار غم‌انگیز در رابطه با آرمیتا گراوند ۱۶ ساله به شدت ناراحت شده است، از جمهوری اسلامی ایران خواست که قوانین حجاب اجباری را فورا لغو کند.

جاوید رحمان همچنین با ابراز نگرانی درباره وضعیت حقوق زنان در ایران و با اشاره به صدور احکام حبس طولانی مدت برای معترضان به حجاب اجباری تاکید کرد: «زنان و دختران ایرانی در معرض آپارتاید جنسیتی و تبعیض قرار می‌گیرند و اقلیت‌های قومی با تبعیض و آزار و اذیت مواجه هستند.»

آزادی موقت نرگس سرداری از زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نرگس سرداری

نرگس سرداری، دانش آموخته روانشناسی با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه شنبه دوم آبان ماه ۱۴۰۲، نرگس سرداری، دانش آموخته روانشناسی با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

آزادی خانم سرداری با تودیع قرار وثیقه و از زندان اوین صورت گرفته است.

در تاریخ بیست و پنجم مردادماه، نرگس سرداری توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

تایید حکم حبس مژگان کاوسی در ساری

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

مژگان کاوسی

دیوان عالی کشور حکم حبس مژگان کاوسی، پژوهشگر و از فعالین حقوق زبانی و اتنیکی اهل کلاردشت مازندران عیناً تأیید شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز سه‌شنبه سیزدهم دی‌ماه ١٤٠١، این پژوهشگر پس از سپری کردن ۱۰۴ روز بازداشت موقت و تبرئه از اتهام “افساد فی الارض” با تودیع قرار وثیقه سه میلیارد تومانی از زندان قائم‌شهر آزاد شد.

مژگان کاوسی از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب شهرستان ساری به اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور” بە ٣٩ ماه حبس، به اتهام “توهین به رهبری” به ۱٥ ماه و یک روز حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به ۸ ماه حبس محکوم و از اتهام “افساد فی الارض” تبرئه شده بود.

براساس قانون اشد مجازات ٣٩ ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی برای این نویسنده کُرد قابل اجراست.

روز سه‌شنبه بیست و نهم آذرماه ١٤٠١، اولین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات این زندانی سیاسی در شعبه اول دادگاه انقلاب ساری با حضور عثمان مزین و مازیار طاطایی، وکلای پرونده وی برگزار و علاوه بر اتهامات وارده قبلی به “افساد فی الارض” نیز متهم شده بود.

خانم کاوسی در دادسرای نوشهر به “توهین به رهبر حکومت ایران”، “نشر اکاذیب”، “تبلیغ علیه نظام”، “اقوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت ملی کشور” و “همکاری با دول متخاصم” متهم شده بود. در مرحله دادسرا با پذیرش وکیل برای پرونده مژگان کاوسی مخالفت شده بود.

روز پنج‌شنبه سی و یکم شهریورماه ١٤٠١، این فعال کُرد در منزل شخصی خود توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از اتمام دوران بازجویی به زندان تنکابن منتقل شده بود.

مژگان کاوسی پیشتر نیز سابقه محکومیت داشته است و روز چهارشنبه پانزدهم دی‌ماه ١٤٠٠، با مرخصی متصل به آزادی از زندان کچوئی کرج آزاد شده بود.

تایید حکم سوسن بادوام، شهروند بهایی و مجازات‌های تکمیلی در استان گیلان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سوسن بادوام

سوسن بادوام، شهروند بهایی به حبس و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شد. این شهروند بهایی پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب رشت به اتهام فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن و فعالیت تبلیغی علیه نظام محاکمه و محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، حکم چهار سال و یک ماه و هفده روز حبس و محرومیت های اجتماعی سوسن بادوام، شهروند بهایی توسط دادگاه تجدیدنظر استان گیلان عینا تایید شد.

بر اساس حکمی که روز دوشنبه یکم آبان ماه، توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان صادر شده است، خانم بادوام از بابت اتهام “فعالیت آموزشی یا تبلیغی انحرافی مغایر یا مخل به شرع مقدس اسلام در قالب فرقه، گروه، جمعیت یا مانند آن” به تحمل سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل هفت ماه و شانزده روز حبس تعزیری محکوم شد. همچنین بر اساس حکم صادره، این شهروند بهائی به مدت ده سال از برخی حقوق اجتماعی محروم خواهد شد.

با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی سه سال و شش ماه و یک روز حبس در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

دادگاه رسیدگی به اتهامات سوسن بادوام در تاریخ پانزدهم مرداد امسال در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست مهدی راسخی برگزار شده بود. حکم مذکور در تاریخ سی مردادماه به وی ابلاغ شده بود.

سوسن بادوام (فرهنگی) در تاریخ بیست و هشت آذر ۱۴۰۱، توسط نیروهای اطلاعات سپاه استان گیلان بازداشت و نهایتا چندی بعد با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

۱۴۰۲-۰۸-۰۳

واکنش روزنامه‌ها به صدور حکم سنگین زندان برای الهه محمدی و نیلوفر حامدی؛ حکمی «علیه افکار عمومی»

رادیو فردا

روزنامه هم‌میهن، که الهه محمدی تا پیش از بازداشت در آن به کار روزنامه‌نگاری اشتغال داشت و پس از انتشار گزارشی از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در آن بازداشت شد، در شماره دوشنبه اول آبان ماه خود حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب برای او و نیلوفر حامدی را حکمی «علیه افکار عمومی» خواند.

این روزنامه تاکید کرد که این حکم سنگین «نشان از استمرار وضعیتی خطرناک است که در نهایت آنکه متضرر می‌شود موجودیتی به نام ایران است.»

این روزنامه همچنین از قول یوسف مولایی، استاد بازنشسته رشته حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران، نوشت: «در هیچ سند بین‌المللی نیامده که تهران و واشنگتن در جنگ به سر می‌برند»، اما دستگاه قضایی «نیلوفر حامدی و الهه محمدی را با «استناد به عنوان اتهامی ارتباط با دولت متخاصم آمریکا» با احکام سنگین ۷ و ۶ سال حبس محکوم کرده است.

محبوبه شعبان‌زاده، مادر نیلوفر حامدی، نیز طی یادداشتی در روزنامه شرق تصمیم دادگاه را «حکم ۱۳ سال زندان» برای خبرنگاری توصیف کرد که «جز گفتن حقیقت چیز دیگر در سر نمی‌پروراند.»

او با اشاره به اینکه «بعد از ۱۳ ماه در روز تولد نیلوفر حامدی چنین حکمی برای او صادر شده است»، افزود: «می‌دانم که نیلوفر همچنان عاشقانه به کشورش و زندگی بهتر برای مردمانش فکر می‌کند.»

روزنامه شرق همچنین از قول کامبیز نوروزی، حقوقدان، نوشت: حکم صادره برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی، به سه اتهام «رابطه با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام» اشاره دارد اما «هیچ یک از سه اتهامی که به این دو نفر وارد شده است، موجه به نظر نمی‌رسد.»

کامبیز نوروزی از جمله تاکید کرد که میان ایران و ایالات متحده با وجود اختلافات زیاد «از نظر حقوقی رابطه مخاصمه وجود ندارد.»

بهروز بهزادی، مدیر مسئول روزنامه اعتماد نیز طی یادداشتی با بیان اینکه حکم این دو روزنامه‌نگار «ملحقاتی نظير همان جلوگيری از پرواز پرنده» دارد، افزود: «آيا می‌توان حكم كرد شاهين پرواز نكند؟»

همزمان روزنامه کیهان «صدور حکم بدوی» توسط «شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران برای نیلوفر حامدی و الهه محمدی» را به معنای «اعترافات» این دو روزنامه‌نگار در «اجرای اهداف دشمن» توصیف کرد.

این روزنامه که تحت نظر نماینده علی خامنه‌ای منتشر می‌شود همچنین نوشت: حالا «کسانی که عالمانه یا خوشبینانه از روی بی‌اطلاعی» از این دو خبرنگار دفاع می‌کردند باید «به اشتباه خود اعتراف» کرده و «عذرخواهی» کنند.

روزنامه جوان، نزدیک به سپاه پاسداران، نیز ادعا کرد که نیلوفر حامدی و الهه محمدی پیش از گزارش‌هایشان درباره وضعیت مهسا امینی در بیمارستان کسری و مراسم خاکسپاری او، «تحت رصد» وزارت اطلاعات بودند و پرونده آنها به استناد «شنود» تشکیل شده است.

غلامحسین کرباسچی، مدیرمسئول روزنامه هم‌میهن، اما طی یادداشتی اشاره کرد که موضوع بازداشت الهه محمدی را «از سوی افرادی در وزارت اطلاعات» پیگیری کرده اما به نتیجه‌ای نرسیده است.

کرباسچی درباره این ادعا که «پرونده این دو روزنامه‌نگار ارتباطی به ماجرای مهسا امینی ندارد و مربوط به قبل است»، نوشت: «اگر مربوط به قبل است چرا همزمان با جریان مهسا امینی مطرح شد؟» ضمن اینکه «آنچه در رسانه‌های مربوط به قوه قضائیه» علیه این دو روزنامه‌نگار منتشر شده «تبلور مسائل مربوط به جریان مهسا امینی» است.

اکبر منتجبی، رئیس انجمن روزنامه‌نگاران استان تهران، نیز به روزنامه هم‌میهن گفت: «ما و بخشی از جامعه مطبوعاتی ایران حکم صادر شده را قبول نداریم. هیچ خبرنگاری نباید به دلیل فعالیت‌های مطبوعاتی محدود شود» و «انتظار آزادی هر چه زودتر این روزنامه‌نگاران» را داریم.

۱۴۰۲-۰۸-۰۲

بازداشت یک متهم به آزار جنسی زنان در تهران

هرانا

مردی در تهران که متهم است زنان را به عنوان جذب پرستار در سایت سفارش آگهی استخدام و پس از انتقال به خانه، مورد آزار جنسی قرار داده، بازداشت شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از فارس، یک متهم به آزار جنسی زنان در تهران بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، این فرد در سایت سفارش آگهی به سراغ آگهی‌ هایی می رفت که زنان آمادگی خود را برای پرستاری سالمند و کودک یا کار در خانه و نظافت اعلام کرده بودند، بعد به آنها زنگ می‌ زد و می‌ گفت به یک پرستار یا کارگر برای نظافت نیاز دارد، اما از قبل یک خانه ساعتی مجردی اجاره می‌ کرد و این زنان که برای کار می‌ آمدند، با تهدید چاقوی این مردم مواجه می‌‌ شوند و در ادامه مورد آزار و اذیت قرار می‌ گرفتند.

این مرد که متاهل و ۳۹ سال سن دارد نهایتا بازداشت و به ۳۰ مورد آزار و اذیت اعتراف کرده، اما تا به حال ۱۵-۱۰ نفر شکایت کرده‌ اند.

در ادامه آمده است: وی اعتیاد به مصرف مواد مخدر دارد و پیشتر نیز با همین اتهام بازداشت شده بود که به دلیل نبودن مدارک آزاد شده است. اما این دفعه هم خودش اقرار کرده و هم فیلم و عکسی که از یکی از قربانیان برای اخاذی گرفته بود در پرونده موجود است.

لازم به ذکر است در ادبیات عرفی رسانه های دارای مجوز از کلمه آزار و اذیت برای اشاره به تجاوز و اشکال مختلف آسیب های جنسی استفاده می شود.

زندان تبریز؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی آرمیتا پاویر

هرانا

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی، علیرغم گذشت حدود یک ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان تبریز بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شوراهای صنفی دانشجویان کشور، آرمیتا پاویر در بازداشت بسر میبرد.

بر اساس این گزارش، خانم پاویر علیرغم گذشت حدود سی روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان تبریز بسر میبرد. وی اخیرا در اعتراض به فشارهای نهادهای امنیتی و کارشکنی انجام شده در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادی موقت دست به اعتصاب زده است.

آرمیتا پاویر پیشتر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بند زنان زندان تبریز منتقل شد.

وی پیش از بازداشت با دریافت احضاریه هایی جهت دفاع از اتهامات انتسابی، احضار شده بود.

این فعال دانشجویی در تاریخ هفتم تیر ماه سال جاری نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از چند ساعت بازجویی، آزاد شد.

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی و دانشجوی رشته زیست سلولی و مولکولی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان است.

این دانشجو در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در مقابل درب این دانشگاه بازداشت و در تاریخ هفدهم آذرماه همان سال، با تودیع وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی از زندان تبریز آزاد شد.

رسانه‌های داخل ایران از مرگ مغزی آرمیتا گراوند خبر دادند

ایران‌وایر

گروه اجتماعی خبرگزاری «برنا»، با اشاره به پیگیری آخرین وضعیت «آرمیتا گراوند»، نوجوان ۱۶ ساله‌ای که در کما به‌سر می‌برد، با اشاره به وضعیت سلامتی این دانش‌‌آموز که روند امیدوار کننده‌ای ندارد، نوشت: «با‌وجود تلاش‌های کادر پزشکی معالج، مرگ مغزی آرمیتا گراوند قطعی به نظر می‌رسد».

گروه اجتماعی خبرگزاری «برنا»، با اشاره به پیگیری آخرین وضعیت «آرمیتا گراوند»، نوجوان ۱۶ ساله‌ای که در کما به‌سر می‌برد، به وضعیت سلامتی این دانش‌‌آموز که روند امیدوار کننده‌ای ندارد پرداخته و نوشته است: «با‌وجود تلاش‌های کادر پزشکی معالج، مرگ مغزی آرمیتا گراوند قطعی به‌نظر می‌رسد».

تا زمان تنظیم این خبر، هیچ فرد یا نهادی درباره این خبر منتشر شده توسط خبرگزاری برنا، اظهارنظری نکرده است.

این خبر، بعد از سکوتی چندین روزه توسط رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی که به‌صورت انحصاری اخبار حول‌محور وضعیت آرمیتا گراوند را منتشر می‌کردند، نوشته شده است.

خبرگزاری «تسنیم» نیز این خبر را تایید کرده است، با‌این‌همه، هنوز از منابع پزشکی یا خانواده این نوجوان اظهارنظری در این مورد صورت نگرفته است.

آرمیتا گراوند دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای است که صبح روز ۹مهر۱۴۰۲، در مسیر مدرسه در ایستگاه متروی شهدا تهران، از ناحیه سر آسیب دید و در بیمارستان نظامی فجر بستری شد. به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی او به دلیل «افت فشار بیهوش شد»، اما بسیاری از گزارش‌ها و تعدادی از شاهدین عینی، از «آسیب دیدن او به دست ماموران حجاب» خبر داده‌اند.

پیش‌تر یک منبع موثق در گفت‌وگو با «ایران‌وایر» تایید کرده که در واگن قطار بین آرمیتا گراوند و یک زن آتش به اختیار جر‌و‌بحث شده و زن، آرمیتا را هل داده است.

انتقال رویا ذاکری از بیمارستان روانپزشکی به بازداشتگاه اطلاعات

VOAPNN

رویا ذاکری معروف به «دختر تبریز»

یک وکیل دادگستری می‌گوید رویا ذاکری، دختری که در پی درگیری با مأموران حجاب اجباری به بیمارستان روانپزشکی منتقل شده بود، بدون اجازه ملاقات با وکیل و با دستور دادستان از بیمارستان روانپزشکی به بازداشتگاه اطلاعات تبریز برده شد.

سینا یوسفی، وکیل دادگستری، روز یک‌شنبه ۳۰ مهر در پیام‌رسان ایکس نوشت، «رویا ذاکری کارشناس ارشد کامپیوتر است» و در سال ۱۴۰۰ در آزمون استخدامی قبول شده و در حالی که «تمامی مراحل و مصاحبه‌ها را طی کرده» بود، اما «به علت بازداشت در پاییز سال گذشته از استخدام محروم» شده است.

یوسفی تأکید کرد: «به خاطر اعتراض به حجاب اجباری محروم از حقوق اجتماعی شد. چند روز پیش به بیمارستان اعصاب و روان رازی تبریز منتقل شد. اجازه ملاقات با وکیل داده نشد. و امروز با دستور دادستان از بیمارستان به اداره اطلاعات تبریز در باغشمال منتقل شده است.»

او پیش از این نیز با تأکید بر این که «جان رویا ذاکری در خطر است»، گفته بود در حالی این زن جوان را به بیمارستان اعصاب و روان منتقل کرده‌اند که «فریاد اعتراض آگاهانه او را همه شنیدند.»

سینا یوسفی تأکید کرده بود: «نگذاریم در بی خبری مطلق، دست حکومت برای شکنجه و حذف او باز باشد.»

رویا ذاکری که در رسانه‌های اجتماعی به «دختر تبریز» مشهور شده، پس از درگیری با تذکردهندگان حجاب و سر دادن شعار «مرگ بر خامنه‌ای» بازداشت شد و به بیمارستان روانی رازی در مرکز استان آذربایجان شرقی برده شد.فرماندهی انتظامی مدعی است او «بیمار روانی» است. در این فیلم او به ترکی می‌گوید پیشتر در بازداشت و اعتصاب غذا بوده اما «خامنه‌ای بی‌شرف» از بستن آب به حسین در ۱۴۰۰ سال پیش می‌گوید

یک شاهد عینی گفته دو مأمور موتورسوار «به حجاب او گیر دادند» و پس از شعار «مرگ بر خامنه‌ای رویا ذاکری، با «شوکر و باتوم» به سر او ضربه زده‌اند و «مغازه‌دارها را تهدید کرده‌اند که باید انکار کنید که چیزی ندیده‌اید.»

به گفته شاهد عینی رویا ذاکری «هیچ مشکل روحی و جسمی ندارد و فقط مشکل با اصل نظام جمهوری اسلامی دارد.»

رضا کوشکی‌نژاد، پلیس سابق که در پی حمایت از اعتراضات مردمی برکنار و بازداشت شد، گفته که او را نیز پس از بازداشت «هفت روز در تیمارستان ایلام» نگه داشته و «آمپول و قرص» داده‌اند.

کوشکی‌نژاد همچنین افزوده است که «این جا کسی که بفهمد دیوانه است.»

ادعای ابتلای رویا ذاکری به «بیماری روانی» در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی پیش از این نیز مدعی شده بودند آرمیتا گراوند، دانش‌آموز ۱۶ ساله‌ای که روز ۹ مهر در پی هل دادن حجاب‌بان مترو و برخورد سرش به آهن به کما رفته، بر اثر «افت فشار» بیهوش شده است.

آرمیتا گراوند ۲۱ روز است که در بیمارستان نظامی «فجر» بدون حق ملاقات و به دور از رسانه‌ها نگهداری می‌شود و نیروهای سرکوب جمهوری اسلامی والدین او را از ارتباط با رسانه‌ها منع کرده‌اند.

روزنامه جمهوی اسلامی روز یک‌شنبه ادعا کرده که «طبق پیگیری‌های خبرنگار» این رسانه مرگ مغزی آرمیتا گراوند «قطعی» است.

بازداشت ۱۰ زن بهایی در اصفهان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و پرستو حکیم،

نیروهای امنیتی در اصفهان ۱۰ زن بهایی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه یکم آبان ماه ۱۴۰۲، ندا بدخش، آرزو سبحانیان، یگانه روح بخش، مژگان شاهرضایی، پرستو حکیم، یگانه آگاهی، بهاره لطفی، شانا شوقی فر، نگین خادمی و پرستو حکیم، شهروندان بهایی ساکن اصفهان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

بر اساس این گزارش این شهروندان بهایی توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی بدون حکم قضایی بازداشت شده اند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

۱۴۰۲-۰۸-۰۱

عاطفه رنگریز از زندان شاهرود آزاد شد

هرانا

روز شنبه بیست و نهم مهرماه، عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان با تودیع وثیقه از زندان شاهرود آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز شنبه بیست و نهم مهرماه ۱۴۰۲، عاطفه رنگریز آزاد شد.

آزادی خانم رنگریز با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی و از زندان شاهرود صورت گرفته است.
عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان، پیشتر در تاریخ نوزدهم شهریور، توسط نیروهای امنیتی در دامغان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات سمنان منتقل شد. وی نهایتا پس از اتمام مراحل بازجویی به زندان شاهرود منتقل شد.

تاکنون، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است.

خانم رنگریز پیش از این نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را دارد.

۱۴۰۲-۰۷-۳۰

مهسا امینی و “زن، زندگی، آزادی” برنده جایزه ساخاروف ۲۰۲۳

دویچه‌ وله

جایزه حقوق بشری “ساخاروف” اتحادیه اروپا به مهسا امینی و جنبش “زن، زندگی، آزادی” تعلق گرفت. پس از نوبل صلح به نرگس محمدی، این دومین جایزه معتبر جهانی است که در دو هفته گذشته به ایرانیان تعلق می‌گیرد.

مهسا امینی و جنبش “زن، زندگی، آزادی” از سوی پارلمان اروپا به عنوان برنده جایزه “ساخاروف” سال ۲۰۲۳ اعلام شدند.

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا در سخنانی با اشاره به جان‌باختن ژینا مهسا امینی در شهریورماه سال ۱۴۰۱ و آغاز خیزش “زن، زندگی، آزادی” گفت: «پارلمان اروپا با افتخار در کنار افراد شجاعی است که به مبارزه برای برابری، عزت و آزادی در ایران ادامه می‌دهند. ما در کنار کسانی هستیم که حتی از زندان نیز به تلاش‌هایشان برای “زن، زندگی و آزادی” ادامه می‌دهند.»

این جایزه از سال ۱۹۸۸ هر سال به افراد و سازمان‌هایی اعطا می‌شود که از حقوق بشر و آزادی‌ دفاع می‌کنند و در این مسیر هزینه‌های فراوانی پرداخته‌اند.

ویلما نونیز اسکورسیا و اسقف کاتولیک رولاندو آلوارز، دو چهره سرشناس دفاع از حقوق بشر در کشور نیکاراگوئه، و سه زن اهل لهستان، السالوادور و آمریکا که پارلمان اروپا از آنها با عنوان “رهبران مبارزه برای سقط جنین امن، آزاد و قانونی” یاد کرده، دیگر نامزدهای دریافت این جایزه معتبر حقوق بشری بودند.

ژینا مهسا امینی، ۲۲ ساله اهل سقز، روز ۲۲ شهریورماه ۱۴۰۱ به بهانه “حجاب نامناسب” از سوی ماموران گشت ارشاد در تهران بازداشت و به ساختمانی در خیابان وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد به بیمارستان انتقال یافت و سه روز بعد، خبر جان باختن او به طور رسمی از سوی خانواده‌اش تایید شد.

چند شاهد عینی در خودروی حامل او و همچنین در ساختمان وزرا تایید کردند که مهسا امینی دست‌کم در دو مرحله توسط ماموران گشت ارشاد مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.

جان‌باختن ژینا مهسا امینی سرآغاز جنبش اعتراضی “زن، زندگی، آزادی” در میان ایرانیان در داخل و بسیاری از کشورهای جهان شد و ماه‌ها ادامه یافت. این خیزش اعتراضی به‌شدت از سوی جمهوری اسلامی سرکوب شد.

جایزه معتبر حقوق بشری “ساخاروف” در روز ۱۳ دسامبر اعطا می‌شود.

پارلمان اروپا پیشتر خبر داده بود که سه فراکسیون عمده این پارلمان روز ۲۹ شهریور مهسا ژینا امینی را نامزد دریافت این جایزه معتبر حقوق بشری کردند.

پرستو حکیم، مرضیه امیری و مطیع‌الله ویسا، سه فعال در زمینه‌ آموزش از کشور افغانستان هم در میان نامزدهای اولیه این جایزه حقوق بشری بودند که از راهیابی به فهرست نامزدهای نهایی بازماندند.

به این ترتیب، این دومین جایزه معتبر جهانی در زمینه صلح و حقوق بشر است که در دو هفته اخیر به ایرانیانی تعلق می‌گیرد که برای دموکراسی و آزادی در ایران کوشش می‌کنند. در روز ۱۴ مهرماه جایزه نوبل صلح به نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، تعلق گرفت.

در سال ۲۰۱۲ جعفر پناهی، فیلمساز منتقد، و نسرین ستوده، حقوقدان مستقل و فعال حقوق بشر، دو ایرانی دیگری بودند که این جایزه را به‌طور مشترک دریافت کرده‌ بودند.

۱۴۰۲-۰۷-۲۹

فاطمه سپهری پس از تشنج در بیمارستان به خانه انتقال یافت

VOAPNN

فاطمه سپهری، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی

وکیل مدافع فاطمه سپهری از انتقال این فعال سیاسی به خانه در پی تشنج در بیمارستان، خبر داد.

خسرو علی‌کردی، وکیل مدافع فاطمه سپهری، روز چهارشنبه ۲۶ مهر در توییتی نوشت که فاطمه سپهری «ظهر امروز از بیمارستان ترخیص و به منزل منتقل شد.»

این وکیل دادگستری ساعتی پیش از تشنج موکلش در بیمارستان خبر داده و با تأکید بر این که «جان فاطمه سپهری در خطر است»، نوشته بود: «دیشب ساعت ۲۳ بانو فاطمه سپهری در بخش قلب بیمارستان قائم مشهد دچار تشنج گردیده است.»

او همچنین تأکید کرده بود که «طبق گفته پرستاران بیمارستان، ضرورت و فوریت دارد یک متخصص مغز و اعصاب» فاطمه سپهری را معاینه کند.

فاطمه سپهری شامگاه سه‌شنبه در پیامی ویدئویی از بیمارستان با اعلام خبر ابتلا به آنفلوانزا، گفته بود در حالی که می‌خواهد با رضایت خود به خانه برود، مسئولان بیمارستان می‌گویند: «مقامات جمهوری اسلامی دستور داده‌اند نگذاریم بروی.»

این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی تأکید کرده بود که «این‌ها می‌خواهند مرا بکشند» و «قصد جان مرا کرده‌اند.»

فاطمه سپهری روز دوشنبه نیز در نخستین پیام ویدئویی پس از بازداشت، با بیان این که علی خامنه‌ای پول مردم ایران را خرج گلوله برای حماس کرده، حمله این گروه شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و گفت «ملت ایران در کنار ملت اسرائیل» ایستاده است.

این امضاکننده «بیانیه ۱۴» برای گذار از جمهوری اسلامی و استعفای علی خامنه‌ای، پنجم مهر در حالی که در زندان وکیل‌آباد مشهد به سر می‌برد، دچار عارضه قلبی شد و ساعاتی بعد به اورژانس بیمارستان قائم مشهد انتقال یافت.

مقامات قضایی چند روز پس از جراحی قلب باز در حالی که فاطمه سپهری «در بخش مراقبت‌های ویژه با محدودیت‌های شدید برای ملاقات بستری بود»، شنبه ۱۵ مهر او را از بیمارستان به زندان منتقل کردند.

اصغر سپهری برادر او در شرح وضعیتش در زندان به صدای آمریکا گفته بود که خواهرش «اصلا نمی‌توانست از روی تخت تکان بخورد و منتقل کردن او به زندان عملا مثل این می‌ماند که قصد جان ایشان را کرده‌اند و در زندان اصلا شرایط مناسب برای کسی که عمل قلب باز کرده وجود ندارد، چون از لحاظ بهداشت، دارو، تغذیه و شرایط روانی در شرایط مناسبی» قرار ندارد.

فاطمه سپهری در فاصله کوتاهی از کشته شدن مهسا امینی و آغاز اعتراضات سراسری در ایران بازداشت شد و بیش از یک سال در حالی که بیمار بود، در زندان به سر برد.

دو برادر او، حسین و محمدحسین سپهری هم‌زمان با بالا گرفتن مشکلات قلبی فاطمه سپهری در زندان و در اعتراض به عدم اعزام او به بیمارستان، بازداشت شدند و همچنان در زندان به سر می‌برند.

۱۴۰۲-۰۷-۲۸

خشونت خانگی؛ قتل یک زن در بروجرد توسط همسرش

هه‌نگاو

خشونت خانگی؛ قتل یک زن در بروجرد توسط همسرش

یک زن حدودا ۴۵ ساله به نام خدیجه مقدسی، اهل بروجرد از توابع استان لرستان توسط شوهرش به شکل هولناکی به قتل رسیده است. فرد متهم مدعی شده که به اختلالات روانی مبتلا است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه یکشنبه ٢٣ مهر ماه ۱۴۰۲ (١۵ اکتبر ۲۰۲۳)، خدیجه مقدسی، ۴۵ ساله توسط همسر خود در یکی از محله‌های شهر بروجرد استان لرستان به قتل رسید.

به گفته شاهدان، همسر این زن قربانی خشونت خانگی ابتدا یک ضربه چاقو به ناحیه گردن وی وارد کرده و پس از گریختنش به داخل کوچه، بار دیگر سرش را به زمین کوبیده و در نهایت به قتل رسانده است.

هه‌نگاو مطلع شده است که پیکر این زن قربانی خشونت خانوادگی روز سه‌شنبه ۲۵ مهر ماه در آرامستان دارالسلام بروجرد به خاک سپرده شده و همسر وی نیز توسط نیروهای حکومتی بازداشت شده است.

گفته می‌شود همسر مقتول ادعا کرده که از بیماری اختلال روانی رنج می‌برد و شماری از نزدیکان او نیز، این ادعا را تایید کرده‌اند. هه‌نگاو به صورت مستقل قادر به تایید یا رد این مسئله نیست.

بر اساس آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، با احتساب این مورد، از روز ٧ مهر ماه تا ٢٤ مهر (١٧ روز)، دست‌کم ١۵ زن در شهرهای مختلف ایران توسط افراد نزدیک خانواده خود کشته شده‌اند که ۷ مورد آن با انگیزه ناموسی بوده است.

سیاست کلی کیفری جمهوری اسلامی در موضوع خشونت خانگی و زن‌کشی، حمایت از نظم مردسالاری است. این سیاست، با فقدان جرم‌انگاری خشونت خانگی و عدم تناسب جرم و مجازات در این زمینه، و همچنین عدم حمایت اجتماعی از زنان در برابر خشونت، منجر به رواج و عادی‌سازی جنایت علیه زنان شده است.

۱۴۰۲-۰۷-۲۷

گزارشی از قتل یک زن در اراک توسط همسرش

هه‌نگاو

گزارشی از قتل یک زن در اراک توسط همسرش

یک زن ۴۰ ساله اهل اراک توسط شوهرش به قتل رسیده و فرد متهم، انگیزه خود از قتل همسرش را “اختلافات خانوادگی” عنوان کرده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز شنبه ٨ مهر ماه ۱۴۰۲ (٣٠ سپتامبر ۲۰۲۳)، یک زن چهل‌ ساله، توسط همسر خود در یکی از محله‌های شهر اراک به قتل رسید.

رسانه‌های حکومتی از جمله رکنا به نقل از مقامات انتظامی اراک اعلام کردند که این قربانی، “بر اثر جراحات ناشی از خفگی به قتل رسیده است.”

متهم پس از قتل همسر خود محل زندگی مشترکشان را ترک کرده و سپس بازداشت شد. وقوع این قتل، پس از تماس‌های مردمی افشا شده است.

بر اساس آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، با احتساب این مورد، از روز ٧ مهر ماه تاکنون ٢٤ مهر (١٧ روز)، دست‌کم ١۴ زن در شهرهای مختلف ایران توسط افراد نزدیک خانواده خود کشته شده‌اند که ۷ مورد آن با انگیزه ناموسی بوده است.

گزارشی از آخرین وضعیت شکیلا منفرد در زندان اوین

هرانا

شکیلا منفرد، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. وی اوایل شهریورماه، با گشایش پرونده جدیدی مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شکیلا منفرد، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند.

خانم منفرد در اوایل شهریورماه، از بابت پرونده جدیدی که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، در شعبه دو بازپرسی دادسرای اوین به ریاست امیرحسین تاریان از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.
شکیلا منفرد در تاریخ یکم مردادماه، جهت انجام عمل جراحی سنگ کیسه صفرا، با تودیع وثیقه به مرخصی درمانی اعزام شد. وی نهایتا در تاریخ بیست و یکم مردادماه، پس از عدم تمدید مرخصی درمانی به زندان اوین بازگشت.

شکیلا منفرد در تاریخ ۱۰ شهریورماه ۱۳۹۹، هنگام خروج از منزل توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و پس از اتمام مراحل بازجویی در یکی از بازداشتگاه‌های سازمان اطلاعات سپاه به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ ۲۴ شهریورماه با تودیع وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی از این زندان آزاد شد.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات شکیلا منفرد به همراه دو تن دیگر از بابت پرونده ای مشترک در تاریخ ۱ بهمن‌ماه ۹۹ در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. خانم منفرد پس از اتمام جلسه دادگاه توسط ماموران اطلاعات سپاه بازداشت و به زندان منتقل شد.

وی نهایتا توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات اسلام” به شش سال حبس تعزیری و چهار ماه کار اجباری در جهاد کشاورزی محکوم شد. نهایتا شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران خانم منفرد را به چهار سال و دو ماه حبس قطعی محکوم کرد.

در دیماه سال ۱۴۰۰، خانم منفرد از بابت پرونده ای که در دوران حبس برای وی گشوده شد، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و نهایتا در خردادماه ۱۴۰۱، با حکم شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران از بابت اتهام “عضویت در گروهای مخالف نظام” به دو سال و هشت ماه حبس تعزیری و از بابت اتهام “نشر اکاذیب” به پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد.

شکیلا منفرد، متولد ۱۳۷۲ و شهروند ساکن تهران است.

زنجان؛ اعتیاد پدر و عدم حضانت فرزند بە مادر قتل هولناک دختربچە را رقم زد

هه‌نگاو

زنجان؛ اعتیاد پدر و عدم حضانت فرزند بە مادر قتل هولناک دختربچە را رقم زد

یک دختربچه هفت ساله به نام آوا یارقلی در شهر هیدج از توابع استان زنجان به طرز فجیعی توسط پدرش به قتل رسیده است. قاضی پیشتر علی رغم اعتیاد پدر حضانت این دختربچه را به مادرش نداده بود.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشر هه‌نگاو، ساعت ۱ بامداد جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ (۱۳ اکتبر ۲۰۲۳)، یک دختربچه ۷ ساله به نام آوا یارقلی در شهر هیدج از توابع شهرستان ابهر استان زنجان در حالی که خواب بوده به طرز فجیعی توسط پدر خود به قتل رسیده است.

هه‌نگاو مطلع شده است که پدر ۳۲ ساله آوا، ابتدا وی را به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار داده و سپس با سر وی را با چاقو بریده است.

قابل ذکر است که فرد قاتل توسط نیروهای پلیس بازداشت و ضمن اعتراف به قتل این دختر بچه اعلام کرده است که در هنگام ارتکاب جرم تحت تاثیر استعمال ماده مخدر از نوع شیشه بوده است.

مادر آوا پیشتر به دلیل اعتیاد از همسرش جدا شده بود. علی‌رغم پیگیری‌های مداوم مادر آوا برای حضانت دختر هفت ساله‌اش، قاضی پرونده بدون توجه به اعتیاد پدر آوا با درخواست مادرش مخالفت کرده بود.

غیر عادلانه بودن حق حضانت و و انکار حقوق مادرانه همواره موجب تضییع حقوق زنان در ایران شده است. بر اساس قوانین جاری معیار برخورداری از حق حضانت بر گرفته از مفاهیم مردانه فقهی نظیر ولایت پدر است. “حقوق مادرانه” و “بالاترین مصلحت کودک” هیچ‌گاه جایگاهی در نظام حقوقی جمهوری اسلامی نداشته است.

ندا تولایی، استاد دانشگاه الزهرا اخراج شد

هرانا

ندا تولایی استاد نقاشی و تاریخ دانشگاه الزهرا، از ادامه همکاری در این دانشگاه منع و اخراج شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ندا تولایی استاد دانشگاه الزهرا از ادامه همکاری منع و اخراج شد.

خانم تولایی ضمن انتشار این خبر، نوشت: “هفته پیش از دانشگاه با من تماس گرفتند و گفتند به دلیل نوساناتی که در تایید صلاحیت شما از سوی حراست پیش آمده این ترم را نمی توانیم در خدمتتان باشیم. ساده ترش میشود «تو اخراجی». این در حالی است که سه ماه پیش تمام اساتید مجددا صلاحیتشان مورد بازبینی قرار گرفت، من هم تایید شدم و حتی این ترم دو جلسه از کلاس هایم برگزار شد.”
ندا تولایی استاد نقاشی و تاریخ دانشگاه الزهرا تهران است.

با احتساب خانم تولایی، بر اساس اطلاعات گردآوری شده هرانا، دستکم سی و هفت تن از اساتید منتقد از جمله محمدرضا نظری نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی‌ مراد زاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع، محمد سلطانی، مسعود علیا، امیر مازیار، سمیه سیما، بهروز چمن آرا، سارا ملکان، مهام میقانی، محمد سعادتی، آرمیتا سراج زاهدی، دو تن از اساتید دانشگاه تهران، محسن برهانی، علی اصغر خدایاری ، آرمان ذاکری و مهشید گوهری در دانشگاه های مختلف کشور از اواخر تیرماه تاکنون از تدریس کنار گذاشته شده و یا با محدودیت هایی مواجه شده اند. همگی این اساتید سابقه همراهی با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را دارند.

از سوی دیگر چندی پیش روزنامه اعتماد اعلام کرد که از ابتدای مهرماه امسال تاکنون، ۳۲ هزار استاد حق التدریسی از واحدها و رشته‌ های مختلف دانشگاه آزاد حذف شدند.

لازم به یادآوری است موج تصفیه اساتید دانشگاهی به خصوص در رشته های علوم انسانی و هنر، تاریخچه طولانی در حکومت فعلی ایران دارد که در طی سرفصل های سیاسی مختلف در کشور بیشتر یا کمتر می شود.

روزنامه اعتماد روز مورخ ۹ شهریورماه، با انتشار گزارشی اعلام کرد: “۵۲ استادانی که از شهریور ۱۴۰۰ (آغاز فعالیت دولت سیزدهم) تا ۸ شهریور امسال، برخلاف خواست خود از بدنه آموزش عالی حذف شده‌اند، شناسایی شده اند.” این روزنامه پیشتر در گزارشی به جمع‌آوری نام‌های ۱۵۷ استاد دانشگاه که در دولت‌های احمدی‌نژاد، روحانی و رئیسی از دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند، پرداخته بود.

این گزارش حاکی است که دولت‌های پیاپی در جمهوری اسلامی دست‌کم از نیمه دوم سال ۱۳۸۴، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، به اتهام «نگرش سکولار»، دست به اخراج‌های گروهی استادان عمدتاً پرسابقه زده‌اند.

گزارشی از آخرین وضعیت معصومه یاوری و محمد مهدی وثوقیان در زندان‌های دولت آباد و دستگرد اصفهان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

محمد مهدی وثوقیان و معصومه یاوری

معصومه یاوری متهم سیاسی و فرزندش محمد مهدی وثوقیان، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان های دولت آباد و دستگرد اصفهان به صورت بلاتکلیف در بازداشت به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، معصومه یاوری علیرغم گذشت چهل روز از زمان دستگیری و فرزندش محمد مهدی وثوقیان، علیرغم گذشت بیست و شش روز از زمان بازداشت به صورت بلاتکلیف در زندان‌های دولت آباد و دستگرد اصفهان به سر می برند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان گفت: “علیرغم گذشت بیست و شش روز از زمان بازداشت محمد مهدی وثوقیان، تاکنون مسئولین مربوطه با بهانه تراشی های متعدد با آزادی موقت وی مخالفت می کنند. همچنین خانم یاوری علیرغم گذشت چهل روز از زمان دستگیری، کماکان در زندان دولت آباد اصفهان در بازداشت و بلاتکلیفی به سر می برد.”

به گفته این منبع مطلع، آقای وثوقیان از زمان بازداشت تاکنون از ملاقات با خانواده خود محروم مانده است.

خانم یاوری که از بیماری قند، تیروئید و مشکلات قلبی رنج می برد به دستور دادستانی گلپایگان از دریافت داروهای خود در زندان دولت آباد اصفهان محروم مانده و خانواده اجازه ارسال داروهای وی را به زندان ندارند. این امر موجب نگرانی خانواده و نزدیکان وی شده است.

محمد مهدی وثوقیان در تاریخ بیست و نهم شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در شهرستان گلپایگان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه اصفهان منتقل شده بود. وی در چهارم مهرماه سال جاری به زندان دستگرد اصفهان منتقل شد.

محمدمهدی وثوقیان، فرزند معصومه یاوری بیست و یک ساله، دانشجوی هوشبری دانشکده پزشکی دانشگاه اصفهان و ساکن شهرستان گلپایگان است.

روز دوشنبه سیزدهم شهریور، نیروهای وزارت اطلاعات معصومه یاوری را در منزل شخصی خود بازداشت کردند. بازداشت وی همراه با تفتیش محل و ضبط شماری از لوازم شخصی او و خانواده اش همراه بود.

۱۴۰۲-۰۷-۲۶

مهشید گوهری، استاد دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شد

هرانا

مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، با دستور هیات رئیسه دانشگاه از ادامه همکاری منع و اخراج شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهشید گوهری، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شد.

خانم گوهری کاخکی با اعلام این خبر اظهار داشت: “هنوز نخستین گام ها را برای رفتن به کلاس درس برنداشته بودیم که دوباره خبر قطع همکاری آمد. بعد از قطع همکاری کامل دانشگاه فردوسی با ما در بهمن ماه گذشته به دلیل حمایت از دانشجویان، این بار با پیگیری گروه ادبیات و گذشتن از هفت خان دانشگاه و دانشکده و گروه، ناباورانه دیدیم که قطع همکاری و تدریس ما تایید شد. بهت ما بی‌ دلیل نبود؛ درست در هفته اول کلاس ها، از هیات رئیسه دانشگاه فرمان می‌ رسد و این‌ چنین دوباره ما را از خانه خودمان، دانشگاه بیرون کردند.”
مهشید گوهری کاخکی، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، سال گذشته به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری، از ادامه فعالیت علمی خود در این دانشگاه منع شده بود.

با احتساب خانم گوهری کاخکی، بر اساس اطلاعات گردآوری شده هرانا، دستکم سی و شش تن از اساتید منتقد از جمله محمدرضا نظری نژاد، رهام افغانی، علی شریفی زارچی، داریوش رحمانیان، حمیده خادمی، آمنه عالی، مهدی خویی، عزیز شفیعی زرقانی، بهارک اختردانش، محمدمهدی علومی، راحله علی‌ مراد زاده، وحید عیدگاه، جواد بشری، میلاد عظیمی، لیلی ورهرام، قاسم عزیزی، حسین مصباحیان، آرش بیدالله خانی، شیرزاد آزاد، آذین موحد، مهدی مطیع، محمد سلطانی، مسعود علیا، امیر مازیار، سمیه سیما، بهروز چمن آرا، سارا ملکان، مهام میقانی، محمد سعادتی، آرمیتا سراج زاهدی، دو تن از اساتید دانشگاه تهران، محسن برهانی، علی اصغر خدایاری و آرمان ذاکری در دانشگاه های مختلف کشور از اواخر تیرماه تاکنون از تدریس کنار گذاشته شده و یا با محدودیت هایی مواجه شده اند. همگی این اساتید سابقه همراهی با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ را دارند.

از سوی دیگر چندی پیش روزنامه اعتماد اعلام کرد که از ابتدای مهرماه امسال تاکنون، ۳۲ هزار استاد حق التدریسی از واحدها و رشته‌ های مختلف دانشگاه آزاد حذف شدند.

لازم به یادآوری است موج تصفیه اساتید دانشگاهی به خصوص در رشته های علوم انسانی و هنر، تاریخچه طولانی در حکومت فعلی ایران دارد که در طی سرفصل های سیاسی مختلف در کشور بیشتر یا کمتر می شود.

روزنامه اعتماد روز مورخ ۹ شهریورماه، با انتشار گزارشی اعلام کرد: “۵۲ استادانی که از شهریور ۱۴۰۰ (آغاز فعالیت دولت سیزدهم) تا ۸ شهریور امسال، برخلاف خواست خود از بدنه آموزش عالی حذف شده‌اند، شناسایی شده اند.” این روزنامه پیشتر در گزارشی به جمع‌آوری نام‌های ۱۵۷ استاد دانشگاه که در دولت‌های احمدی‌نژاد، روحانی و رئیسی از دانشگاه‌ها اخراج شده‌اند، پرداخته بود.

این گزارش حاکی است که دولت‌های پیاپی در جمهوری اسلامی دست‌کم از نیمه دوم سال ۱۳۸۴، یعنی از حدود ۱۸ سال پیش، به اتهام «نگرش سکولار»، دست به اخراج‌های گروهی استادان عمدتاً پرسابقه زده‌اند.

اعزام به مرخصی درمانی فاطمه سپهری از زندان وکیل آباد مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

فعال مدنی

فاطمه سپهری، فعال مدنی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد، به مرخصی درمانی اعزام شد. این زندانی در حال سپری کردن محکومیت ده سال حبس خود می باشد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، فاطمه سپهری فعال مدنی، از زندان وکیل آباد مشهد به مرخصی اعزام شد. خانم سپهری بعد از جراحی قلب باز، ایشان از زندان وکیل آباد به بیمارستان منتقل شده بود.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی گفت: “خانم سپهری از زندان وکیل آباد مشهد، با تودیع وثیقه نهصد میلیون تومانی به مدت یک هفته جهت سیر مراحل درمان به مرخصی درمانی اعزام شده است.”

فاطمه سپهری در تاریخ پنجم مهرماه، در پی وخامت وضعیت جسمانی از زندان وکیل آباد مشهد به بیمارستان منتقل شده بود. وی نهایتا در تاریخ پانزدهم مهرماه به زندان بازگردانده شد.

خانم سپهری پیش‌تر از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام “همکاری با دول متخاصم” به ده سال حبس، از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی” به پنج سال حبس، “توهین به رهبری” به دو سال حبس و “تبلیغ علیه نظام” به یک سال حبس محکوم شده بود. این حکم توسط دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ده سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

این زندانی سیاسی پیش‌تر نیز در بهمن ماه ۱۴۰۱، توسط دادگاه کیفری مشهد از بابت اتهامات “نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی از طریق فعالیت در فضای مجازی و مصاحبه با رسانه های خارج از ایران” به یک سال حبس تعزیری و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بود.

وی روز چهارشنبه ۳۰ شهریور، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در مشهد بازداشت و سپس به زندان وکیل آباد این شهر منتقل شد.

خانم سپهری پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های مدنی خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است.

دو استاد دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شدند

VOAPNN

دانشگاه فردوسی مشهد.آرشیو

موج تعلیق و اخراج استادان دانشگاه‌های مختلف در ایران ادامه دارد و در تازه‌ترین مورد، مهشید گوهری کاخکی و مرسده اسلامی از دانشگاه فردوسی مشهد اخراج شدند.

بر اساس متن مشترکی که این دو استاد روز یک‌شنبه ۲۳ مهر، منتشر کرده‌اند، دانشگاه فردوسی قطع همکاری با آنها را در هفته اول سال تحصیلی اعلام کرده است.

در این متن آمده است: «هنوز نخستین گام‌ها را برای رفتن به کلاس درس برنداشته بودیم، هنوز فرصت افروختن شعله آگاهی و خرد را نیافته بودیم که دوباره خبر قطع همکاری آمد.»

در این متن تاکید شده است که «بعد از قطع همکاری کامل دانشگاه فردوسی با ما در بهمن ماه گذشته به دلیل حمایت از دانشجویان، این بار با پیگیری گروه ادبیات و گذشتن از هفت خان دانشگاه و دانشکده و گروه، ناباورانه دیدیم که قطع همکاری و تدریس ما تایید شد.»

این دو استاد اخراجی نوشته‌اند؛ «بهت ما بی‌دلیل نبود؛ درست در هفته اول کلاس ها، از هیات رئیسه دانشگاه فرمان می‌رسد و این‌چنین دوباره ما را از خانه خودمان، دانشگاه بیرون کردند.»

مهشید گوهری کاخکی، دکترای ادبیات و مدرس این رشته در دانشگاه فردوسی مشهد است و پیشتر از او چند کتاب از جمله «پایداری هویت ایرانی زیر سیطره مغول» منتشر شده بود.

مرسده اسلامی نیز دانش‌آموخته دکترای ادبیات و مدرس این رشته در دانشگاه فردوسی مشهد است.

در روزهای گذشته نیز اخباری از اخراج علی اصغر خدایاری، استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه تهران، آرمان ذاکری، استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه تربیت مدرس و جواد امامی، استاد دانشکده معماری دانشگاه علم و صنعت، منتشر شده بود.

حال با اخراج دو استاد دانشگاه فردوسی، به نظر می‌رسد که روند اخراج اساتید منتقد و مخالف از سوی حکومت جمهوری اسلامی ادامه دارد.

در این حال، فشارها در نظام آموزش عالی صرفا متوجه اساتید نیست و دانشجویان نیز با انواع فشارها و محدودیت‌ها مواجه شده اند.

در همین ارتباط، کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور روز یکشنبه ۲۳ مهر، از افزایش فشارهای امنیتی بر دانشجویان دختر در دانشگاه‌های ایران خبر داد و نوشت: پس از موج احضارها، تعلیق و اخراج دانشجویان، دست‌کم ۲۰ تن از دانشجویان دختر در دانشگاه علامه تهران «نامه‌هایی بدون شماره و تاریخ از حراست» دریافت کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، این نامه‌ها حاوی «تهدید و ارعاب» دانشجویان به خاطر عدم رعایت حجاب اجباری است.

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور در این باره گزارش داد که این دانشجویان دختر، هنگام ورود به دانشکده از مامورین حراست نامه‌هایی دریافت کرده‌اند.

این نامه‌ها که در سربرگ رسمی دانشگاه علامه طباطبایی نوشته شده‌اند، شماره نامه و تاریخ ندارند.

در این نامه‌ها به دانشجویان دختر اخطار داده شده است که «مقررات پوشش» را رعایت نکرده‌اند و در صورت تکرار، «با اختلالاتی در برنامه آموزشی خود» مواجه خواهند شد.

خبرنامه امیرکبیر نیز روز یکشنبه در گزارشی اعلام کرد که کمتر از یک ماه از بازگشایی دانشگاه‌ها می گذرد اما برخوردها در فضای آکادمیک افزایش یافته است.

بر اساس اعلام این کانال خبری، در روزهای گذشته، گشت‌های چندنفره متشکل از نیروهای حراست و نیروهای لباس شخصی در سطح دانشگاه با دانشجویان برخوردهای جدی داشته‌اند.

خبرنامه امیرکبیر تاکید کرد که آزار و اذیت دانشجویان با پوشش غیراسلامی و مزاحمت برای آنها، بخشی از پروژه «اسلامی سازی دانشگاه‌ها» در ایران است.

با آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاه‌ها شاهد رویکرد جدید وزارت علوم در برخورد با مسائل مختلف از جمله حجاب بودند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که با آغاز سال تحصیلی در دانشگاه‌ها، همزمان با پیگیری تصویب نهایی لایحه «عفاف و حجاب»، فضای امنیتی بر محیط‌های آموزشی حاکم شده است.

دادگاه انقلاب مشهد؛ تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهام‌های آزیتا فروغی، شهروند بهایی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

آزیتا فروغی مطلق

جلسه رسیدگی به اتهام‌های آزیتا فروغی مطلق شهروند بهایی ساکن مشهد روز چهارشنبه بیست و ششم مهر در شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر برگزار خواهد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، دادگاه رسیدگی به اتهام‌های آزیتا فروغی مطلق، شهروند اهل مشهد برگزار خواهد شد.

براساس ابلاغیه ای که به دست این شهروند بهایی رسیده است، جلسه رسیدگی به اتهام‌های وی، روز چهارشنبه بیست و ششم مهر در شعبه یک دادگاه انقلاب مشهد برگزار خواهد شد.

آزیتا فروغی مطلق پیش‌تر به همراه شماری دیگر از شهروندان بهایی ساکن مشهد به شعبه ۹۰۳ دادسرای ناحیه ۹ مشهد احضار شده بود.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی در دست نیست.

فاطمه سپهری با محکوم کردن حمله حماس: ملت ایران در کنار ملت اسرائیل است

VOAPNN

فاطمه سپهری در بیمارستان

فاطمه سپهری در نخستین پیام ویدئویی پس از بازداشت، با بیان این که علی خامنه‌ای پول مردم ایران را خرج گلوله برای حماس کرده، حمله این گروه شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی به اسرائیل را محکوم کرد و گفت «ملت ایران در کنار ملت اسرائیل» ایستاده است.

این زندانی سیاسی که به بیمارستان قائم مشهد منتقل شده است، روز دوشنبه ۲۴ مهر در پیامی ویدئویی گفت که ۳۰ شهریور سال گذشته «عمال جمهوری سلامی» به خانه‌اش رفته و او را بازداشت کردند؛ «۳۳ روز» در سلول انفرادی اداره اطلاعات مشهد بازداشت بوده و پس از آن «۲۴ ساعت به بیمارستان امام رضا» انتقال یافته و بعد نیز دوم آبان او را به زندان وکیل‌آباد برده‌اند.

فاطمه سپهری با بیان این که «در این ۱۳ ماه بسیار اذیت شده» گفت هرچند بنا به نامه بهداری زندان روند درمان دستش باید از روز اول آذر ۱۴۰۱ دنبال می‌شد، اما این روند تا «۱۰ اردیبهشت» متوقف ماند و پس از آن نیز برای جراحی «۱۰ روز در بیمارستان» بود و بعد از آن «بلافاصله به زندان منتقل» شد.

او با تأکید بر این که «بسیار فشارهای روانی زیادی به من وارد کردند»، گفت در فرصتی دیگر جزئیات آن را شرح خواهد داد.

این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی با شرح بدحال شدنش در زندان و انتقالش به بیمارستان «قائم» مشهد در روز پنجم مهر، گفت که برادرانش حسین و محمدحسین سپهری از ششم مهر در بازداشت به سر می‌برند و این مسئله موجب نگرانی و «فشار روانی» زیاد برای او شده است.

فاطمه سپهری با بیان این که از ۱۵ مهر «دوباره به زندان برگردانده» شده و «در یک محیط بسیار آلوده و کثیف تا ۲۲ مهر» در زندان وکیل‌آباد نگهداری شده، گفت که در این تاریخ دوباره او را به «بیمارستان قائم» برده‌اند و در حالی که «از دیروز (یک‌شنبه) بعدازظهر خانواده‌اش پیگیر توقف حکم او بودند، ساعت شش و نیم بعدازظهر عمال جمهوری اسلامی و نوکرهای خامنه‌ای» او را در آن جا «بلافاصله رها کردند و رفتند.»

فاطمه سپهری با سپاسگزاری از «همه هم‌میهنان» و «به‌خصوص شاهزاده رضا پهلوی» که پیگیر حال او بودند، گفت: «۲۲ مهر تولد شهبانو فرح مادر ایران‌زمین را تبریک می‌گویم و از همه هم‌میهنان سپاسگزارم.»

این فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی در حالی که بر روی تخت بیمارستان نشسته، در این ویدئو تأکید کرد: «حمله حماس به اسرائیل را محکوم می‌کنم.»

او اضافه کرد: «با صدای رسا می‌گویم ملت ایران در کنار ملت اسرائیل هستیم و عمال جمهوری اسلامی بیت‌المال ایران را صرف خرج گلوله می‌کنند و اسرائیل را می‌کوبند. ما ملت ایران نه جنگ می‌خواهیم و نه کشتار عزیزان و مردم بی‌دفاع را. باز هم محکوم می‌کنم.»

فاطمه سپهری همچنین با بیان این که «از روزی که جمهوری اسلامی روی کار آمد خاورمیانه روی آرامش ندید»، تأکید کرد: «امیدوارم در این طوفان الاقصی که راه انداخته‌اند پرونده این‌ها (جمهوری اسلامی) بسته بشود ان‌شاءالله.»

برادر فاطمه سپهری روز سه‌شنبه ۱۸ مهر به صدای آمریکا گفته بود که این زندانی سیاسی مخالف جمهوری اسلامی را در حالی که حتی نمی‌توانسته از تخت بیمارستان پایین بیاید، به زندان وکیل‌آباد برده و گفته بودند ثابت کنید توان تحمل کیفر ندارد.

اصغر سپهری در این گفت‌وگو تأکید کرد که خواهرش «اصلا نمی‌توانست از روی تخت تکان بخورد و منتقل کردن او به زندان عملا مثل این می‌ماند که قصد جان ایشان را کرده‌اند.»

۱۴۰۲-۰۷-۲۵

تهدید دانشجویان دختر دانشکده علوم اجتماعی به دلیل حجاب اجباری

اینترنشنال

کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور خبر داده که دستکم ۲۰ نفر از دانشجویان دختر دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه طباطبایی، از ماموران حراست نامه‌هایی بدون شماره و تاریخ دریافت کرده‌اند که آن‌ها را درباره رعایت حجاب اجباری، مورد تهدید قرار داده است.

گشایش پرونده جدید برای لیلا حسین زاده در دادسرای اوین

هرانا

لیلا حسین زاده، زندانی سیاسی سابق با گشایش پرونده جدید در دادسرای اوین مواجه شده است. پرونده خانم حسین زاده به شعبه چهارم بازپرسی این مرجع قضایی ارجاع داده شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، لیلا حسین زاده، با گشایش پرونده جدید مواجه شده است.

وقت نظارت جهت رسیدگی به پرونده خانم حسین زاده در شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین، برای تاریخ ششم آبان ماه تعیین شده است.
خانم حسین زاده با اتهام “اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی/خارجی” در این پرونده مواجه است.

لیلا حسین زاده سرشگی، پیشتر در تاریخ بیست و نهم مردادماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم در خیابان و مقابل منزل شخصی خود بازداشت شد. وی چندی بعد، از بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین به بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به پلاک ۱۰۰ و نهایتا به زندان عادل آباد این شهر منتقل شد.

او در تاریخ چهاردهم دی ماه همان سال، همراه با ضرب و شتم از زندان عادل آباد شیراز به زندان اوین منتقل شد. وی نهایتا در تاریخ نوزدهم دی ماه با تودیع وثیقه از این زندان آزاد شد.

لیلا حسین زاده سرشگی، زندانی سیاسی سابق و از دانشجویان دانشگاه تهران است که در زمینه مطالبات صنفی دانشجویان فعالیت دارد.

وی پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.

قتل زن جوان قربانی کودک‌همسری و ازدواج اجباری در پیرانشهر با انگیزه ناموسی

هه‌نگاو

قتل زن جوان قربانی کودک‌همسری و ازدواج اجباری در پیرانشهر با انگیزه ناموسی

یک زن جوان اهل پیرانشهر به نام تروسکه عبدالله‌زاده که توامان قربانی کودک‌همسری و ازدواج اجباری بوده، توسط همسر، پدر و پدرشوهر خود با “انگیزه ناموسی” به شکل بسیار فجیعی به قتل رسیده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، شامگاه شنبه ٢٢ مهر ماه ١٤٠٢ (١٤ اکتبر ٢٠٢٣)، تروسکه عبدالله‌زاده، ٢١ ساله، اهل روستای “کاسه‌کَران” و ساکن پیرانشهر در یورش همزمان پدر، همسر و پدر همسرش به قتل رسید.

این زن ۲۱ ساله نزدیک به دو ماه پیش به ‌دلیل «ارتباط تلفنی با شخصی دیگر» از خانه همسرش بیرون رانده می‌شود و به خانه یکی از عموهایش پناه می‌برد. او در ادامه مجددا به خانه همسرش بر می‌گردد و طی سه شب گذشته که در خانه والدینش بوده است؛ به دنبال اتفاقاتی که رخ می‌دهد، به دست پدرش کشته می‌شود.

منبع آگاه کُردپا در خصوص نحوه اتفاقات رخ‌ داده برای این زن قربانی کودک همسری و چگونگی کشته شدن به دست پدرش می‌گوید؛ در آخرین ساعت‌های زنده ماندن تروسکه، پدر او طی تماس با شخصی که تروسکه با او رابطه تلفنی داشته است، می گوید، باید جوابگو باشی و با دخترم ازدواج کنی و وقتی با مخالفت آن شخص روبه‌رو می‌شود، تماس با جروبحث شدید پایان می‌یابد. در ادامه، پدر، عمو (که پدر شوهرش تروسکه بوده)، همسر و تعدادی از برادرانش او را با ضرب‌ و شتم به اتاقی برده و در مورد اینکه چکاری انجام دهند، صحبت می‌کنند. وقتی تروسکه حرف‌های آنها را می‌شنود از پنجره اتاق که در طبقه دوم قرار داشته خود را به بیرون پرت می‌کند. در این هنگام یکی از زن‌ عموهایش به داد او می‌رسد و تروسکه را به منزل یکی دیگری از عموهایش منتقل می‌کنند.

وقتی پدر و عموی تروسکه متوجه این قضیه می‌شوند، به سراغ او می‌روند. عموی که تروسکه در منزل آنها بوده، جلوی پدر و عموی دیگر (پدر شوهرش) را می‌گیرد و می‌گوید، نباید با او کاری داشته باشید و بلایی سرش بیاورید، اتفاقی است که افتاده است؛ اما آنها به حرفش گوش نمی‌دهند و وقتی وارد خانه می‌شوند تا جایی که می‌توانند تروسکه را مورد ضرب ‌و شتم قرار می‌دهند و سپس پدرش او را با یک شال حلق‌آویز می‌کند. در همین حین یکی از برادر شوهرهای تروسکه شال را پاره کرده و او را نجات می‌دهد، اما پدرش یک لگد بر سر او می‌زند که موجب ضربه شدید به گردن تروسکه و جان باختن او می‌شود.

پس از قتل تروسکه، پیکر او به پلیس آگاهی پیرانشهر منتقل می‌شود و پدر و عمویش (پدرشوهر) خود را تحویل پلیس می‌دهند، اما تنها پدرش بازداشت می‌شود. تا لحظه انتشار این گزارش، پیکر این زن ۲۱ در بیمارستان می‌باشد و قرار است جهت کالبدشکافی به پزشکی قانونی ارومیه منتقل شود.

تروسکه ۲۱ ساله در سن ۱۳ سالگی مجبور به ازدواج با یکی از پسرعموهای خود به نام «رحمان» می‌شود. او کودک همسری بوده که از همان اوایل ازدواج صاحب فرزند می‌شود. تروسکه دارای یک کودک دختر ۸ ساله و یک پسر ۵ ساله است.

پدر این زن جوان قربانی، پس از کشته‌شدن دخترش، به قتل او با همراهی برادر و برادرزاده خود اذعان کرده و مسئولیت آن را پذیرفته است.

مشهد؛ منصوره عرفانیان با تودیع وثیقه آزاد شد

هرانا

منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان، امروز یکشنبه بیست و سوم مهر با تودیع وثیقه از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل‌ های صنفی فرهنگیان ایران، امروز یکشنبه بیست و سوم مهر ۱۴۰۲، منصوره عرفانیان آزاد شد.

آزادی خانم عرفانیان با تودیع وثیقه و از زندان وکیل آباد مشهد صورت گرفته است.

تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این فعال صنفی معلمان اطلاعی حاصل نشده است.

خانم عرفانیان اواسط مهرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

منصوره عرفانیان، فعال صنفی معلمان در مشهد، پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت را داشته است.

جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پریسا اسلامی، شهروند بهائی برگزار شد

هرانا

روز شنبه بیست و دوم مهرماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات پریسا اسلامی، شهروند بهائی ساکن کرج، در دادگاه انقلاب این شهر برگزار شد.

در جریان این جلسه که روز شنبه بیست و دوم مهرماه ۱۴۰۲ در یکی از شعب دادگاه انقلاب کرج برگزار شد، خانم اسلامی از بابت اتهام “فعالیت آموزشی و تبلیغ انحرافی مغایر با شرع مقدس اسلام” به دفاع از خود پرداخت.
وی در اسفندماه ۱۴۰۱ برای برگزاری جلسه بازپرسی طی ابلاغیه ای به مرجع قضایی مذکور احضار شده بود.

پریسا اسلامی، شهروند بهائی ساکن کرج و معلم ریاضی در مقطع ابتدایی است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت ستاره طعامی، شهروند بهائی

هرانا

ستاره طعامی، شهروند بهائی ساکن شیراز علیرغم گذشت هجده روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد. بی خبری از سرنوشت خانم طعامی به افزایش نگرانی های خانواده وی منجر شده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم طعامی به هرانا گفت: “ستاره از زمان بازداشت تاکنون تنها یکبار تماس تلفنی با خانواده خود داشته است. بی اطلاعی از سرنوشت این شهروند بهائی، به افرایش نگرانی های خانواده وی انجامیده است.”
در تاریخ چهارم مهرماه سال جاری، ستاره طعامی پنجاه و هفت ساله به همراه سه شهروند بهائی دیگر با هویت های سحر محب پور بیست و چهار ساله، رکسانا وجدانی بیست و پنج ساله، و بهاره قادری چهل و پنج ساله، توسط نیروهای اداره اطلاعات در شهر شیراز بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه خانم طعامی اطلاعی حاصل نشده است.

شهروندان بهائی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار شهروند بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...