۱۴۰۲-۰۹-۰۹

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

هه‌نگاو

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در آستانه ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، از آغاز سال ٢٠٢٣ تا امروز۱۰۴ زن کشته شده‌اند. در همین بازه زمانی ۱۶ زن اعدام شده‌اند و برای ۱۲۸ فعال زن احکام شلاق، زندان و اعدام صادر شده است. همینطور از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ۳۰۸ فعال زن در ایران بازداشت شده‌اند.

از سال ۱۹۸۱ میلادی، ۲۵ نوامبر به عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان نام‌گذاری شده است. در این روز قرار است به عزم جهانی برای مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت تاکید شود. این یادواره به مناسبت یادبود قتل وحشیانه سه خواهر میرابل، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است. جنبش‌های فمینیستی و مدافع برابری جنسیتی هر سال در آستانه این روز کمپین‌های متفاوتی را در سطح جهان برای آگاه‌سازی از مساله خشونت‌های جنسیتی برگزار می‌کنند. زنان در ایران نه تنها دهه‌هاست که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی با فقدان هر نوع فضای آزادی برای برگزاری چنین کمپین‌هایی مواجه هستند، بلکه حالا بالای یک سال پس از قتل حکومتی ژینا امینی سرکوب زنان و فعالین حوزه برابری جنسیتی فشرده‌تر شده است.

کشته شدن ۱۰۴ زن در کمتر از ۱۱ ماه، بیشتر از ۳۲٪ از این قتل‌ها با انگیزه‌های ناموسی بوده است

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، دست‌ کم ۱۰۴ زن در شهرهای مختلف ایران توس اعضای خانواده و افراد نزدیک خود به قتل رسیده‌اند..

بر طبق این گزارش دست ‌کم ۳۴ زن معادل ۳۲.۵٪ کل زنانی که در این بازه زمانی به قتل رسیده‌اند تحت عنوان هرآنچه ناموس خوانده می‌شود، به قتل رسیده‌اند.

بیشترین میزان قتل زنان طی ۱۱ ماه گذشته با ۱۹ مورد معادل ۱۸.۲٪ کل موارد در استان تهران ثبت شده است. همچنین در استان آذربایجان‌غربی (ارومیه) نیز ۱۴ مورد قتل زنان ثبت شده است که ۹ مورد از آن با انگیزه‌های ناموسی انجام گرفته است و بیشترین آمار قتل‌های ناموسی را در این استان بوده است. در استان کرمانشاه نیز ۸ مورد زن‌کشی و در استان‌های فارس و کرج نیز هر کدام ۷ مورد زن‌کشی ثبت شده است.

تقریبا نیمی از زنانی که در ١١ ماه اخیر به قتل رسیده‌اند، توسط همسر خود کشته شده‌اند؛ که این شامل ۴۹ مورد معادل ۴۷٪کل موارد است. همچنین ۸ نفر توسط همسر سابق و ۵ نفر نیز توسط نامزد‌های خود کشته شده‌اند. پس از همسران بیشترین زنانی که طی ۱۱ ماه گذشته کشته شده‌اند توسط پدر و یا برادر خود کشته شده‌اند که ۲۴ مورد از این قتل‌ها را شامل میشود. بقیه موارد زن‌کشی نیز توسط افراد نزدیک فرد مقتول بوده است.

زن‌کشی شدید‌ترین شکل خشونت به زنان است که در بالای هرم سطوح مختلف زن‌بیزاری قرار دارد. بر خلاف تصورات موجود همه زن‌کشی‌ها مبتنی بر ناموس نیستند و همه موارد قتل ناموسی هم شامل تنها زنان نمی‌شوند. بلکه زن‌کشی نام قتل زنان به دلیل زدن بودن آنهاست و قتل‌های ناموسی بخشی از مجموعه قتل‌های زن‌کشی را تشکیل می‌دهند، اما در بسیاری از موارد قربانی قتل‌های ناموسی می‌توانند مردان دیگری باشند که توسط عموما مردان دیگر به دلایل آنچه ناموس خوانده می‌شود، کشته می‌شوند.

انتشار بیشتر گزارش زن‌کشی‌ها در سالهای گذشته لزوماً به معنای بالا رفتن آمار زن‌کشی‌ها نیست، بلکه می‌تواند به این دلیل باشد که در جریان حساسیت‌های اجتماعی و سیاسی ایجاد شده پس از قتل رومینا و همینطور زن‌کشی حکومتی ژینا امینی، موراد زن‌کشی بیش ز پیش رسانه‌ای می‌شوند..

اجرای حکم اعدام ۱۶ زن طی کمتر از ۱۱ ماه

با استناد به آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم ۱۶ زن در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند که ۳ نفر از آنها به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر و ۱۱ نفر نیز به اتهام قتل عمد توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند.

از مجموع این ۱۶ زن که اعدام شده‌اند ۴ مورد در زندان اصفهان و در زندان‌های کرمان، مشهد و رجایی شهر هر کدام ۲ مورد ثبت شده است. در زندان‌های کهنوج، بیرجند، زاهدان، یاسوج، همدان و قم نیز هر کدام دو مورد ثبت شده است.

صدور حکم حبس، اعدام و شلاق برای ۱۲۸ فعال زن

با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ۱۱ ماه اخیر دست‌کم ۱۲۷ فعال زن در سراسر ایران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به حبس محکوم شده‌اند که هشت نفر از آنها به نام‌های فاطمه مهری اهل شهرکُرد، لیلا منصور، ناتاشار خضری جوادی، مژگان ایلانلو و فرناز حسن‌زاده ساکن تهران، مینا یعقوبی اهل اراک، پریا کریم‌عدنانی اهل سقز و لاله وهابی اهل تالش علاوه بر حکم حبس به شلاق نیز محکوم شده‌اند. از این میان حکم لاله وهابی اجرا شده است.

همچنین یک فعال زن کُرد نیز به نام نسیم نمازی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است..

از مجموع ۱۲۸ فعال زن که به حبس محکوم شده‌اند ۲۱ نفر از فعالین زن بهایی و ۱۹ نفر نیز از فعالین زن کُرد بوده‌اند. ۲۸ نفر از زنانی که به حبس و شلاق محکوم شده‌اند، به دلیل شرکت در جنبش ژن ژیان ئازادی بازداشت و توسط دستگاه قضایی به حبس و شلاق محکوم شده‌اند.

بازداشت ۳۰۸ فعال زن از ابتدای سال جاری میلادی

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون (۳۲۸ روز) دست‌کم ۳۰۸ فعال زن در سراسر ایران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

از مجموع ۳۰۸ فعال زن که در کمتر از ۱۱ ماه بازداشت شده‌اند؛ ۸۹ نفر معادل ۲۹٪ کل موارد فعالین زن کُرد بوده‌اند. همچنین ۵۰ فعال زن بهایی (۱۶٪ کل موارد) نیز در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی و پس از آن حکومت جمهوری اسلامی سرکوب زنان و فعالین زن را فشرده‌تر کرده است. این در حالیست که نه تنها هیچ کدام از مطالبات اجتماعی و حقوقی جامعه زنان توسط جمهوری اسلامی پذیرفته نشده‌اند. بلکه با حضور حجاب‌بان‌ها در متروهای تهران نشان داده می‌شود که قرار است بخشی از جامعه زنان که در سالهای گذشته اقدام به کشف حجاب با وجود همه مخاطرات کرده‌اند، قرار است تحت نظارت و سرکوب شدید‌تری قرار بگیرند. همچنین ارایه طرح «حجاب و عفاف» نشان می‌دهد که حکومت جمهوری اسلامی تصمیم دارد سطح اجتماعی سرکوب جامعه زنان را به شدت وسیع‌تر کند.

آزادی موقت شقایق مرادی از زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شقایق مرادی

شقایق مرادی، با اتامام مراحل بازجویی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه چهارم آذر ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

شقایق مرادی در تاریخ بیست و یکم آبان ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

شقایق مرادی، شهروند ساکن تهران پیش از بازداشت در دفتر نشریه “مجله فرهنگی و هنری بخارا” فعالیت داشت.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت مهناز طراح در زندان اوین

هرانا

مهناز طراح، متهم سیاسی علیرغم گذشت چهارده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهناز طراح در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی به هرانا گفت: “خانم طراح روز جمعه سوم آذرماه، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شده است. همچنین وی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شده و تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است.”
مهناز طراح در تاریخ بیست و دوم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابانهای تهران همراه با اعمال خشونت بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

لازم به ذکر است؛ در جریان این بازداشت، فرزین رضایی روشن، که همراه خانم طراح بوده، مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته است. همچنین منزل آقای رضایی روشن نیز توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم طراح اطلاعی حاصل نشده است.

منزل فرزین رضایی روشن، اواخر شهریور امسال نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.

مهناز طراح که پیش از این نیز سابقه برخورد های قضایی و امنیتی را داشته است، اواخر بهمن ماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» از زندان آزاد شده بود.

بازداشت نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی در اصفهان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی

نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیلوفر غزاله، فعال در حوزه گردشگری و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی گردشگری استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بازداشت این شهروندان با دستور قاضی محسن پوربافرانی، از قضات دادگستری شهرستان خور و بیابانک صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.

محکومیت نوشین مصباح، شهروند بهایی در دادسرای مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نوشین مصباح

نوشین مصباح، شهروند بهایی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به اتهام عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نوشین مصباح، شهروند بهایی ساکن مشهد توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد.

براساس حکمی که توسط شعبه سی و هفت دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی صادر شده است، خانم مصباح از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

همچنین این شهروند در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” تبرئه شده است.

این شهروند بهائی چندی پیش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست هادی منصوری از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل سه سال حبس تعزیری و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

لازم به ذکر است، مراحل بازپرسی نوشین مصباح اوایل شهریورماه سال جاری سپری شد و وی با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی آزاد شده بود.

۱۴۰۲-۰۹-۰۸

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

هه‌نگاو

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در آستانه ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، از آغاز سال ٢٠٢٣ تا امروز۱۰۴ زن کشته شده‌اند. در همین بازه زمانی ۱۶ زن اعدام شده‌اند و برای ۱۲۸ فعال زن احکام شلاق، زندان و اعدام صادر شده است. همینطور از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ۳۰۸ فعال زن در ایران بازداشت شده‌اند.

از سال ۱۹۸۱ میلادی، ۲۵ نوامبر به عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان نام‌گذاری شده است. در این روز قرار است به عزم جهانی برای مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت تاکید شود. این یادواره به مناسبت یادبود قتل وحشیانه سه خواهر میرابل، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است. جنبش‌های فمینیستی و مدافع برابری جنسیتی هر سال در آستانه این روز کمپین‌های متفاوتی را در سطح جهان برای آگاه‌سازی از مساله خشونت‌های جنسیتی برگزار می‌کنند. زنان در ایران نه تنها دهه‌هاست که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی با فقدان هر نوع فضای آزادی برای برگزاری چنین کمپین‌هایی مواجه هستند، بلکه حالا بالای یک سال پس از قتل حکومتی ژینا امینی سرکوب زنان و فعالین حوزه برابری جنسیتی فشرده‌تر شده است.

کشته شدن ۱۰۴ زن در کمتر از ۱۱ ماه، بیشتر از ۳۲٪ از این قتل‌ها با انگیزه‌های ناموسی بوده است

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، دست‌ کم ۱۰۴ زن در شهرهای مختلف ایران توس اعضای خانواده و افراد نزدیک خود به قتل رسیده‌اند..

بر طبق این گزارش دست ‌کم ۳۴ زن معادل ۳۲.۵٪ کل زنانی که در این بازه زمانی به قتل رسیده‌اند تحت عنوان هرآنچه ناموس خوانده می‌شود، به قتل رسیده‌اند.

بیشترین میزان قتل زنان طی ۱۱ ماه گذشته با ۱۹ مورد معادل ۱۸.۲٪ کل موارد در استان تهران ثبت شده است. همچنین در استان آذربایجان‌غربی (ارومیه) نیز ۱۴ مورد قتل زنان ثبت شده است که ۹ مورد از آن با انگیزه‌های ناموسی انجام گرفته است و بیشترین آمار قتل‌های ناموسی را در این استان بوده است. در استان کرمانشاه نیز ۸ مورد زن‌کشی و در استان‌های فارس و کرج نیز هر کدام ۷ مورد زن‌کشی ثبت شده است.

تقریبا نیمی از زنانی که در ١١ ماه اخیر به قتل رسیده‌اند، توسط همسر خود کشته شده‌اند؛ که این شامل ۴۹ مورد معادل ۴۷٪کل موارد است. همچنین ۸ نفر توسط همسر سابق و ۵ نفر نیز توسط نامزد‌های خود کشته شده‌اند. پس از همسران بیشترین زنانی که طی ۱۱ ماه گذشته کشته شده‌اند توسط پدر و یا برادر خود کشته شده‌اند که ۲۴ مورد از این قتل‌ها را شامل میشود. بقیه موارد زن‌کشی نیز توسط افراد نزدیک فرد مقتول بوده است.

زن‌کشی شدید‌ترین شکل خشونت به زنان است که در بالای هرم سطوح مختلف زن‌بیزاری قرار دارد. بر خلاف تصورات موجود همه زن‌کشی‌ها مبتنی بر ناموس نیستند و همه موارد قتل ناموسی هم شامل تنها زنان نمی‌شوند. بلکه زن‌کشی نام قتل زنان به دلیل زدن بودن آنهاست و قتل‌های ناموسی بخشی از مجموعه قتل‌های زن‌کشی را تشکیل می‌دهند، اما در بسیاری از موارد قربانی قتل‌های ناموسی می‌توانند مردان دیگری باشند که توسط عموما مردان دیگر به دلایل آنچه ناموس خوانده می‌شود، کشته می‌شوند.

انتشار بیشتر گزارش زن‌کشی‌ها در سالهای گذشته لزوماً به معنای بالا رفتن آمار زن‌کشی‌ها نیست، بلکه می‌تواند به این دلیل باشد که در جریان حساسیت‌های اجتماعی و سیاسی ایجاد شده پس از قتل رومینا و همینطور زن‌کشی حکومتی ژینا امینی، موراد زن‌کشی بیش ز پیش رسانه‌ای می‌شوند..

اجرای حکم اعدام ۱۶ زن طی کمتر از ۱۱ ماه

با استناد به آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم ۱۶ زن در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند که ۳ نفر از آنها به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر و ۱۱ نفر نیز به اتهام قتل عمد توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند.

از مجموع این ۱۶ زن که اعدام شده‌اند ۴ مورد در زندان اصفهان و در زندان‌های کرمان، مشهد و رجایی شهر هر کدام ۲ مورد ثبت شده است. در زندان‌های کهنوج، بیرجند، زاهدان، یاسوج، همدان و قم نیز هر کدام دو مورد ثبت شده است.

صدور حکم حبس، اعدام و شلاق برای ۱۲۸ فعال زن

با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ۱۱ ماه اخیر دست‌کم ۱۲۷ فعال زن در سراسر ایران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به حبس محکوم شده‌اند که هشت نفر از آنها به نام‌های فاطمه مهری اهل شهرکُرد، لیلا منصور، ناتاشار خضری جوادی، مژگان ایلانلو و فرناز حسن‌زاده ساکن تهران، مینا یعقوبی اهل اراک، پریا کریم‌عدنانی اهل سقز و لاله وهابی اهل تالش علاوه بر حکم حبس به شلاق نیز محکوم شده‌اند. از این میان حکم لاله وهابی اجرا شده است.

همچنین یک فعال زن کُرد نیز به نام نسیم نمازی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است..

از مجموع ۱۲۸ فعال زن که به حبس محکوم شده‌اند ۲۱ نفر از فعالین زن بهایی و ۱۹ نفر نیز از فعالین زن کُرد بوده‌اند. ۲۸ نفر از زنانی که به حبس و شلاق محکوم شده‌اند، به دلیل شرکت در جنبش ژن ژیان ئازادی بازداشت و توسط دستگاه قضایی به حبس و شلاق محکوم شده‌اند.

بازداشت ۳۰۸ فعال زن از ابتدای سال جاری میلادی

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون (۳۲۸ روز) دست‌کم ۳۰۸ فعال زن در سراسر ایران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

از مجموع ۳۰۸ فعال زن که در کمتر از ۱۱ ماه بازداشت شده‌اند؛ ۸۹ نفر معادل ۲۹٪ کل موارد فعالین زن کُرد بوده‌اند. همچنین ۵۰ فعال زن بهایی (۱۶٪ کل موارد) نیز در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی و پس از آن حکومت جمهوری اسلامی سرکوب زنان و فعالین زن را فشرده‌تر کرده است. این در حالیست که نه تنها هیچ کدام از مطالبات اجتماعی و حقوقی جامعه زنان توسط جمهوری اسلامی پذیرفته نشده‌اند. بلکه با حضور حجاب‌بان‌ها در متروهای تهران نشان داده می‌شود که قرار است بخشی از جامعه زنان که در سالهای گذشته اقدام به کشف حجاب با وجود همه مخاطرات کرده‌اند، قرار است تحت نظارت و سرکوب شدید‌تری قرار بگیرند. همچنین ارایه طرح «حجاب و عفاف» نشان می‌دهد که حکومت جمهوری اسلامی تصمیم دارد سطح اجتماعی سرکوب جامعه زنان را به شدت وسیع‌تر کند.

آزادی موقت شقایق مرادی از زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شقایق مرادی

شقایق مرادی، با اتامام مراحل بازجویی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه چهارم آذر ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

شقایق مرادی در تاریخ بیست و یکم آبان ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

شقایق مرادی، شهروند ساکن تهران پیش از بازداشت در دفتر نشریه “مجله فرهنگی و هنری بخارا” فعالیت داشت.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت مهناز طراح در زندان اوین

هرانا

مهناز طراح، متهم سیاسی علیرغم گذشت چهارده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهناز طراح در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی به هرانا گفت: “خانم طراح روز جمعه سوم آذرماه، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شده است. همچنین وی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شده و تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است.”
مهناز طراح در تاریخ بیست و دوم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابانهای تهران همراه با اعمال خشونت بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

لازم به ذکر است؛ در جریان این بازداشت، فرزین رضایی روشن، که همراه خانم طراح بوده، مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته است. همچنین منزل آقای رضایی روشن نیز توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم طراح اطلاعی حاصل نشده است.

منزل فرزین رضایی روشن، اواخر شهریور امسال نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.

مهناز طراح که پیش از این نیز سابقه برخورد های قضایی و امنیتی را داشته است، اواخر بهمن ماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» از زندان آزاد شده بود.

بازداشت نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی در اصفهان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نیلوفر غزاله و محمدعلی مقیمی

نیلوفر غزاله و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، دو فعال در حوزه گردشگری از سوی نیروهای امنیتی در اصفهان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نیلوفر غزاله، فعال در حوزه گردشگری و همسرش محمدعلی مقیمی (رهاب)، رئیس اتحادیه شرکت‌های تعاونی گردشگری استان اصفهان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بازداشت این شهروندان با دستور قاضی محسن پوربافرانی، از قضات دادگستری شهرستان خور و بیابانک صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این دو شهروند اطلاعی در دست نیست.

محکومیت نوشین مصباح، شهروند بهایی در دادسرای مشهد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نوشین مصباح

نوشین مصباح، شهروند بهایی از سوی دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به اتهام عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نوشین مصباح، شهروند بهایی ساکن مشهد توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی به یک سال حبس محکوم شد.

براساس حکمی که توسط شعبه سی و هفت دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی صادر شده است، خانم مصباح از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

همچنین این شهروند در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” تبرئه شده است.

این شهروند بهائی چندی پیش توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست هادی منصوری از بابت اتهام “عضویت در گروه با هدف بر هم زدن نظم و امنیت کشور” به تحمل سه سال حبس تعزیری و در خصوص اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به تحمل هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

لازم به ذکر است، مراحل بازپرسی نوشین مصباح اوایل شهریورماه سال جاری سپری شد و وی با تودیع وثیقه پنج میلیارد تومانی آزاد شده بود.

۱۴۰۲-۰۹-۰۷

گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی شد

ایران‌وایر

دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفت که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی بدون قید و شرط «سعیده شفیعی» و «نسیم سلطان‌بیگی»، دو روزنامه‌نگار زندانی شد و اعلام کرد که آنها مانند بسیاری از همکاران خود در ایران هزینه اطلاع‌رسانی درباره اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» را می‌پردازند.

سعیده شفیعی از یکشنبه ۲۸ آبان ‌ماه برای اجرای حکم سه‌ سال‌ و نیم حبس و سی‌ام آبان نیز نسیم سلطان‌بیگی برای اجرای حکمی مشابه به زندان اوین منتقل شدند.

جاناتان دگر، دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفت که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

آقای دگر افزود: «نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی خبرنگاران شجاعی هستند که چون ده‌ها تن از همکارشان به خاطر پوشش خبری اعتراضات» زندانی شده‌اند.

دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز با تاکید براینکه نسیم سلطان‌بیگی و سعیده شفیعی «شایسته تجلیل هستند، نه زندانی شدن»، گفت که سازمان گزارشگران بدون مرز خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط این روزنامه‌نگاران است.

سازمان گزارشگران بدون مرز یادآوری کرد که اجرای حکم حبس سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی درست یک ماه پس از آن انجام شده است که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی الهه محمدی و نیلوفر حامدی را به ترتیب به ۱۲ و ۱۳ سال حبس محکوم کرد.

این سازمان همچنین یادآوری کرد که هم‌اکنون ویدا ربانی، روزنامه‌نگار، برای تحمل حکم ۷ سال حبس و نرگس محمدی، نویسنده، روزنامه‌نگار و برنده جایزه صلح نوبل در سال جاری، در زندان اوین محبوسند.

سازمان گزارشگران بدون مرز تاکید کرد که با انتقال سعیده شفیعی و نسیم سلطان‌بیگی به زندان اوین برای اجرای حکم، شمار «روزنامه‌نگاران زن» زندانی در ایران به ۶ تن رسیده است.

روز ۴۳۰ از بازداشت غیرقانونی نیلوفر حامدی؛ پرونده هنوز به تجدیدنظر نرفته

ایران‌وایر

همسر این روزنامه نگار زندانی در متنی که در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده گفته با وجود آنکه درخواست تجدید نظر دو هفته پیش داده شده، پرونده تا کنون به  شعبه تجدیدنظر ارسال نشده است.

همزمان با گذشت ۴۳۰ از بازداشت غیرقانونی «نیلوفر حامدی»، همسر این روزنامه نگار زندانی در متنی که در حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده گفته با وجود آنکه درخواست تجدید نظر دو هفته پیش داده شده، پرونده تا کنون به شعبه تجدیدنظر ارسال نشده است.

محمدحسین آجرلو نوشته است: «وکیل نیلوفر حامدی روز ۲۰ آبان در اعتراض به حکم ناعادلانه قاضی صلواتی علیه او، درخواست تجدید نظر ثبت کرد.» بر اساس نوشته آجرلو با وجود گذشت دو هفته همچنان پرونده به شعبه تجدیدنظر ارسال نشده تا روند رسیدگی طی شود.

نیلوفر حامدی به اتهام «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» به تحمل ۷ سال حبس، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» ۵ سال حبس و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» به تحمل یک سال حبس محکوم شده است که در صورت تایید نهایی ۷ سال آن قابل اجرا است.

حامدی در جریان اعتراضات سراسری سال گذشته به جرم پوشش اخبار کشته شدن مهسا امینی در بازداشت «گشت ارشاد» دستگیر و به «همکاری با دولت متخاصم» متهم شد. همراه با خانم حامدی «الهه محمدی»، خبرنگار روزنامه هم‌میهن نیز بازداشت شده و در زندان به سر می‌برد. خانم محمدی نیز با اتهامات مشابه با خانم حامدی مواجه شده است.

پیشتر«پرتو برهان‌پور»، وکیل نیلوفر حامدی با تاکید بر اینکه روند بازداشت و دادرسی «نیلوفر حامدی» و «الهه محمدی» «ناعادلانه» بوده است و باتوجه به اینکه «ایرادات متعددی در متن حکم» موکلش وجود دارد، از قضات دادگاه تجدیدنظر خواسته بود «حکم برائت» برای این روزنامه‌نگار صادر کنند.

امروز همچنین جاناتان دگر، دبیر میز خاورمیانه گزارش‌گران بدون مرز، گفته که جمهوری اسلامی در حال ادامه انتقام‌گیری از روزنامه‌نگارانی است که در جریان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ فقط به وظایف حرفه‌‌ای خود عمل کرده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران، جمهوری اسلامی ایران را به عنوان «بدترین زندان روزنامه‌نگاران جهان» در سال ۲۰۲۲ معرفی کرده است. فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، سازمان عفو بین‌الملل و نهادهای حقوق بشری بارها ضمن اعتراض به جمهوری اسلامی در مورد سرکوب روزنامه‌نگاران، خواستار آزادی همه روزنامه‌نگاران زندانی در ایران شده‌اند.

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

هه‌نگاو

گزارش هه‌نگاو به مناسبت ٢٥ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، ۲۵ نوامبر ۲۰۲۳

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، در آستانه ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان، از آغاز سال ٢٠٢٣ تا امروز۱۰۴ زن کشته شده‌اند. در همین بازه زمانی ۱۶ زن اعدام شده‌اند و برای ۱۲۸ فعال زن احکام شلاق، زندان و اعدام صادر شده است. همینطور از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون دست کم ۳۰۸ فعال زن در ایران بازداشت شده‌اند.

از سال ۱۹۸۱ میلادی، ۲۵ نوامبر به عنوان روز جهانی منع خشونت علیه زنان نام‌گذاری شده است. در این روز قرار است به عزم جهانی برای مقابله با خشونت مبتنی بر جنسیت تاکید شود. این یادواره به مناسبت یادبود قتل وحشیانه سه خواهر میرابل، فعالان سیاسی اهل جمهوری دومینیکن انتخاب شده است. جنبش‌های فمینیستی و مدافع برابری جنسیتی هر سال در آستانه این روز کمپین‌های متفاوتی را در سطح جهان برای آگاه‌سازی از مساله خشونت‌های جنسیتی برگزار می‌کنند. زنان در ایران نه تنها دهه‌هاست که تحت حاکمیت جمهوری اسلامی با فقدان هر نوع فضای آزادی برای برگزاری چنین کمپین‌هایی مواجه هستند، بلکه حالا بالای یک سال پس از قتل حکومتی ژینا امینی سرکوب زنان و فعالین حوزه برابری جنسیتی فشرده‌تر شده است.

کشته شدن ۱۰۴ زن در کمتر از ۱۱ ماه، بیشتر از ۳۲٪ از این قتل‌ها با انگیزه‌های ناموسی بوده است

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، از ابتدای سال ۲۰۲۳ میلادی تاکنون، دست‌ کم ۱۰۴ زن در شهرهای مختلف ایران توس اعضای خانواده و افراد نزدیک خود به قتل رسیده‌اند..

بر طبق این گزارش دست ‌کم ۳۴ زن معادل ۳۲.۵٪ کل زنانی که در این بازه زمانی به قتل رسیده‌اند تحت عنوان هرآنچه ناموس خوانده می‌شود، به قتل رسیده‌اند.

بیشترین میزان قتل زنان طی ۱۱ ماه گذشته با ۱۹ مورد معادل ۱۸.۲٪ کل موارد در استان تهران ثبت شده است. همچنین در استان آذربایجان‌غربی (ارومیه) نیز ۱۴ مورد قتل زنان ثبت شده است که ۹ مورد از آن با انگیزه‌های ناموسی انجام گرفته است و بیشترین آمار قتل‌های ناموسی را در این استان بوده است. در استان کرمانشاه نیز ۸ مورد زن‌کشی و در استان‌های فارس و کرج نیز هر کدام ۷ مورد زن‌کشی ثبت شده است.

تقریبا نیمی از زنانی که در ١١ ماه اخیر به قتل رسیده‌اند، توسط همسر خود کشته شده‌اند؛ که این شامل ۴۹ مورد معادل ۴۷٪کل موارد است. همچنین ۸ نفر توسط همسر سابق و ۵ نفر نیز توسط نامزد‌های خود کشته شده‌اند. پس از همسران بیشترین زنانی که طی ۱۱ ماه گذشته کشته شده‌اند توسط پدر و یا برادر خود کشته شده‌اند که ۲۴ مورد از این قتل‌ها را شامل میشود. بقیه موارد زن‌کشی نیز توسط افراد نزدیک فرد مقتول بوده است.

زن‌کشی شدید‌ترین شکل خشونت به زنان است که در بالای هرم سطوح مختلف زن‌بیزاری قرار دارد. بر خلاف تصورات موجود همه زن‌کشی‌ها مبتنی بر ناموس نیستند و همه موارد قتل ناموسی هم شامل تنها زنان نمی‌شوند. بلکه زن‌کشی نام قتل زنان به دلیل زدن بودن آنهاست و قتل‌های ناموسی بخشی از مجموعه قتل‌های زن‌کشی را تشکیل می‌دهند، اما در بسیاری از موارد قربانی قتل‌های ناموسی می‌توانند مردان دیگری باشند که توسط عموما مردان دیگر به دلایل آنچه ناموس خوانده می‌شود، کشته می‌شوند.

انتشار بیشتر گزارش زن‌کشی‌ها در سالهای گذشته لزوماً به معنای بالا رفتن آمار زن‌کشی‌ها نیست، بلکه می‌تواند به این دلیل باشد که در جریان حساسیت‌های اجتماعی و سیاسی ایجاد شده پس از قتل رومینا و همینطور زن‌کشی حکومتی ژینا امینی، موراد زن‌کشی بیش ز پیش رسانه‌ای می‌شوند..

اجرای حکم اعدام ۱۶ زن طی کمتر از ۱۱ ماه

با استناد به آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی دست‌کم ۱۶ زن در زندان‌های مختلف ایران اعدام شده‌اند که ۳ نفر از آنها به اتهام جرایم مرتبط با مواد مخدر و ۱۱ نفر نیز به اتهام قتل عمد توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده بودند.

از مجموع این ۱۶ زن که اعدام شده‌اند ۴ مورد در زندان اصفهان و در زندان‌های کرمان، مشهد و رجایی شهر هر کدام ۲ مورد ثبت شده است. در زندان‌های کهنوج، بیرجند، زاهدان، یاسوج، همدان و قم نیز هر کدام دو مورد ثبت شده است.

صدور حکم حبس، اعدام و شلاق برای ۱۲۸ فعال زن

با استناد به آمار هه‌نگاو، طی ۱۱ ماه اخیر دست‌کم ۱۲۷ فعال زن در سراسر ایران توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به حبس محکوم شده‌اند که هشت نفر از آنها به نام‌های فاطمه مهری اهل شهرکُرد، لیلا منصور، ناتاشار خضری جوادی، مژگان ایلانلو و فرناز حسن‌زاده ساکن تهران، مینا یعقوبی اهل اراک، پریا کریم‌عدنانی اهل سقز و لاله وهابی اهل تالش علاوه بر حکم حبس به شلاق نیز محکوم شده‌اند. از این میان حکم لاله وهابی اجرا شده است.

همچنین یک فعال زن کُرد نیز به نام نسیم نمازی توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است..

از مجموع ۱۲۸ فعال زن که به حبس محکوم شده‌اند ۲۱ نفر از فعالین زن بهایی و ۱۹ نفر نیز از فعالین زن کُرد بوده‌اند. ۲۸ نفر از زنانی که به حبس و شلاق محکوم شده‌اند، به دلیل شرکت در جنبش ژن ژیان ئازادی بازداشت و توسط دستگاه قضایی به حبس و شلاق محکوم شده‌اند.

بازداشت ۳۰۸ فعال زن از ابتدای سال جاری میلادی

با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار هه‌نگاو، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون (۳۲۸ روز) دست‌کم ۳۰۸ فعال زن در سراسر ایران توسط نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.

از مجموع ۳۰۸ فعال زن که در کمتر از ۱۱ ماه بازداشت شده‌اند؛ ۸۹ نفر معادل ۲۹٪ کل موارد فعالین زن کُرد بوده‌اند. همچنین ۵۰ فعال زن بهایی (۱۶٪ کل موارد) نیز در شهرهای مختلف ایران بازداشت شده‌اند.

در جریان جنبش ژن ژیان ئازادی و پس از آن حکومت جمهوری اسلامی سرکوب زنان و فعالین زن را فشرده‌تر کرده است. این در حالیست که نه تنها هیچ کدام از مطالبات اجتماعی و حقوقی جامعه زنان توسط جمهوری اسلامی پذیرفته نشده‌اند. بلکه با حضور حجاب‌بان‌ها در متروهای تهران نشان داده می‌شود که قرار است بخشی از جامعه زنان که در سالهای گذشته اقدام به کشف حجاب با وجود همه مخاطرات کرده‌اند، قرار است تحت نظارت و سرکوب شدید‌تری قرار بگیرند. همچنین ارایه طرح «حجاب و عفاف» نشان می‌دهد که حکومت جمهوری اسلامی تصمیم دارد سطح اجتماعی سرکوب جامعه زنان را به شدت وسیع‌تر کند.

آزادی موقت شقایق مرادی از زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شقایق مرادی

شقایق مرادی، با اتامام مراحل بازجویی به صورت موقت تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز شنبه چهارم آذر ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

شقایق مرادی در تاریخ بیست و یکم آبان ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در تهران بازداشت و سپس به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

شقایق مرادی، شهروند ساکن تهران پیش از بازداشت در دفتر نشریه “مجله فرهنگی و هنری بخارا” فعالیت داشت.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

تداوم بازداشت؛ گزارشی از آخرین وضعیت مهناز طراح در زندان اوین

هرانا

مهناز طراح، متهم سیاسی علیرغم گذشت چهارده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین بسر میبرد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهناز طراح در بازداشت بسر میبرد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی به هرانا گفت: “خانم طراح روز جمعه سوم آذرماه، از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند عمومی این زندان منتقل شده است. همچنین وی در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین تفهیم اتهام شده و تاکنون آزادی موقت او میسر نشده است.”
مهناز طراح در تاریخ بیست و دوم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در یکی از خیابانهای تهران همراه با اعمال خشونت بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

لازم به ذکر است؛ در جریان این بازداشت، فرزین رضایی روشن، که همراه خانم طراح بوده، مورد ضرب و شتم نیروهای امنیتی قرار گرفته است. همچنین منزل آقای رضایی روشن نیز توسط نیروهای امنیتی تفتیش شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم طراح اطلاعی حاصل نشده است.

منزل فرزین رضایی روشن، اواخر شهریور امسال نیز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته بود.

مهناز طراح که پیش از این نیز سابقه برخورد های قضایی و امنیتی را داشته است، اواخر بهمن ماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه «عفو و کاهش مجازات عمومی» از زندان آزاد شده بود.

۱۴۰۲-۰۹-۰۶

اعتصاب غذای نسیم سیمیاری در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نسیم سیمیاری

نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” که در هفتمین ماه از بازداشت خود به سر می برد در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به ادامه بلاتکلیفی‌ خود از روز دوشنبه بیست‌ونهم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده است.

براساس گزارش‌ کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، نسیم سیمیاری در تاریخ بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ ماه امسال بازداشت شد و پس از چهار ماه در سلول‎های انفرادی بند دو-الف و یک-الف اطلاعات سپاه نگهداری شد.

او در حال حاضر به “اخلال در نظم” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت” متهم شده است، اما هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری دادگاه به وی اعلام نشده و از آزادی او با قرار وثیقه نیز ممانعت به عمل آمده است.

نسیم سیمیاری هم‌اکنون هفتمین‌ماه بازداشت موقت را در بند زنان زندان اوین سپری می‎کند.

نرگس محمدی در گفتگو با آنجلینا جولی: جمهوری اسلامی با دفن حقیقت، مخالفان را حذف می‌کند

VOAPNN

آنجلینا جولی/ نرگس محمدی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، با آنجلینا جولی، بازیگر هالیوود و سفیر پیشین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خانواده و تلفن گفتگو کرده است.

در این گفتگو که در مجله تایم منتشر و بخشهایی از آن در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی بازنشر شده است، خانم محمدی درد بزرگ کنونی در ایران را دفن حقیقت توسط رژیمی دانست که بر دروغ و فریب بنا شده است.»

او در این گفتگو با تاکید بر اینکه «تلاش حکومت برای دفن حقیقت وحشتناک‌تر و دردناک‌تر از اقدامات آن برای حذف مخالفان و معترضان است» در پاسخ به پرسش آنجلینا جولی درباره کشته شدن آرمیتا گراوند توسط ماموران کنترل حجاب اجباری در تهران تصریح کرد:«حکومت جمهوری اسلامی در ماجرای جان باختن آرمیتا گراوند، این پیام هولناک را به جامعه داد که می‌تواند فرزندان ما را بکشد و حتی اجازه ندهد که حقیقت و درد خود را فریاد بزنیم.»

نرگس محمدی همچنین افزود: «درد این حادثه هولناک عمیق و بی‌رحمانه بود زیرا حکومت تلاش کرد با فریب، دروغ و دورویی از افشای حقیقت جلوگیری کند. حکومت جمهوری اسلامی نه تنها درباره چگونگی جان باختن آرمیتا گراوند شفاف عمل نکرد، بلکه تعدادی از فعالان و روزنامه‌نگاران را هم در ارتباط با این پرونده و مراسم خاکسپاری او بازداشت کرد.»

این فعال حقوق بشر ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل در ادامه گفتگوی خود با بازیگر سرشناس هالیوود، از نقش زنان و جوانان در جنبش‌های اعتراضی اخیر در ایران یاد کرد و گفت: «زنان و جوانان در ایران رادیکال‌ترین، گسترده‌ترین و تاثیرگذارترین نیروها برای تغییر و گذار عمیق در جامعه هستند.»

او نسبت به آینده ایران هم ابراز خوشبینی کرد و گفت که پیروزی مردم ایران بر جمهوری اسلامی «آسان نیست، اما حتمی است.»

نرگس محمدی، که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شده است، نمی‌تواند در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل که روز دهم دسامبر در اسلو، پایتخت نروژ برگزار می‌شود، شرکت کند.

او که ۱۴ مهرماه امسال به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ معرفی شد همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.

فراخوان عفو بین‌الملل: جان نرگس محمدی در خطر است

VOAPNN

نرگس محمدی

سازمان عفو بین‌الملل اول آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد جان فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، نرگس محمدی در خطر است و خواستار آزادی بی‌قید و شرط وی شد.

این سازمان ضمن اعتراض به بازداشت خودسرانه و اعمال بدرفتاری و شکنجه نرگس محمدی، هشدار داد که مقامات ایرانی عمداً دسترسی او به مراقبت‌های بهداشتی کافی را رد کرده یا شدیداً به تأخیر می‌اندازند تا او را مجبور به پایبندی به قوانین اجباری توهین‌آمیز و تحقیرآمیز ایران و تن ندادن به حجاب اجباری کنند.

عفو بین الملل صریحا اعلام کرده است که محرومیت از مراقبت‌های پزشکی شکنجه محسوب میشود. و در ادامه گفته است که به دلیل امتناع این مدافع حقوق بشر زندانی از رعایت حجاب اجباری، مقامات ایرانی از محرومیت پزشکی به‌عنوان تنبیه در حین انتقال وی به خارج از زندان استفاده می‌کنند.

این سازمان حقوق بشری گزارش داده است که در تاریخ ۱۵ آبان در اعتراض به امتناع مقامات دادستانی از انتقال نرگس محمدی برای آزمایشات پزشکی فوری به بیمارستانی خارج از زندان، وی دست به اعتصاب غذا زد، اما دو روز بعد به دلیل اعتراضات جهانی، مقامات او را بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل کردند. با این وجود در همان روز و قبل از بررسی نتایج آزمایش توسط پزشکان، او را مجددا به زندان اوین تهران بازگرداندند.

عفو بین الملل می گوید با اینکه با تشخیص پزشکان، نرگس محمدی نیاز به آنژیوپلاستی فوری دارد و مایعات در مری او متورم شده است، مقامات دادستانی بار دیگر در ۲۴ آبان از انتقال او به بیمارستان جلوگیری کردند و آن را مشروط به رعایت حجاب اجباری کردند. با این وجود روز بعد برای انجام آنژیوپلاستی بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل شد و در همان روز برخلاف توصیه پزشکی به زندان بازگشت.

خانم محمدی پیش از این اعلام کرده بود که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبت‌های قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفته‌اند.

پیش از آن هم که در ۲۱ آبان برای «تفهیم اتهامات جدید» به دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل آنکه «روسری سر نکرد» اجازه خروج از بند زنان را نیافت.

صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی با انتشار پستی اعلام کرد او طی تماس تلفنی به وکیل و خانواده‌اش گفته به دلیل سر نکردن روسری اجازه خروج از بند زنان نیافته و از اتهامات جدید بی‌خبر است.

این هفتمین پرونده علیه نرگس محمدی طی ٩ ماه اخیر به دلیل فعالیت‌های او از داخل زندان است.

نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.

او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی: بیماری زمینه‌ای ندارم؛ مسئول هر اتفاقی جمهوری اسلامی است

VOAPNN

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی- برگرفته از شبکه‌های اجتماعی

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی، همزمان با اعتصاب غذا در فایلی صوتی مسئولیت «مستقیم» بروز «هرگونه مشکلی» برای خود را بر عهده مسئولان حکومت دانست.

این دانشجوی رشته زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز که از ۳۰ شهریور در بازداشت به سر می‌برد در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌اش از روز ۱۲ آبان دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، آرمیتا پاویر در پیام صوتی خود از زندان مرکزی تبریز تاکید کرده که «هیچ بیماری زمینه‌ای یا روانی ندارم و هرگونه مشکلی که برای من پیش بیاید مستقیما مسئولیت آن با مسئولین و سیستم خواهد بود.»

تاکنون مراجع رسمی جمهوری اسلامی کشته شدن شماری از معترضان و بازداشت‌شدگان را به «خودکشی»، «سکته» و «بیماری زمینه‌ای» نسبت داده‌ یا در برخی موارد آنها را به ابتلا به بیماری‌های روانی متهم کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، آرمیتا پاویر به دلیل وخامت حالش در روزهای گذشته نیز یک بار به بیمارستان منتقل شده است.

به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، او در اعتراض به «فشار نهادهای امنیتی» برای ابراز ندامت و اعتراف اجباری و همچنین «کارشکنی» آنها در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادی‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.

برپایه ابلاغیه‌هایی که آرمیتا پاویر پیشتر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده بود، او به « تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی»، و «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.

این فعال دانشجویی نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و روز ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

فشار بر دانشجویان، سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شدت یافته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، چهارم مهر ماه سال جاری ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاش‌های خود» برای «تحریف ذهن‌ها، تسخیر قلب‌ها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفته‌اند.

تشکیل پرونده تازه برای مریم شکرانی، دبیر اقتصادی روزنامه شرق

ایران‌وایر

مریم شکرانی روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه شرق در با انتشار پستی در حساب کاربری ایکس خود از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

«مریم شکرانی» روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه «شرق»، در با انتشار پستی در حساب کاربری «ایکس» خود، از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

این روزنامه‌نگار تصویر پیامک ارسال شده از سوی سامانه قضایی ایران را در این پست منتشر کرد و نوشت به‌دلیل «بازنشر خبر مرتبط با آرمیتا گراوند از رسانه‌های داخلی»، پرونده تازه‌ای برای او مفتوح شده است.

مریم شکرانی همچنین نوشته است که این پرونده «بدون تحقیقات و اخذ آخرین دفاع» از او به شعبه ۱۰۵۸ دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع داده شده است.

مریم شکرانی پیش‌از این نیز از احضار خود به شعبه ۱۶ دادسرای فرهنگ و رسانه تهران خبر داده و نوشته بود: «‏دوباره پرونده جدیدی برایم در شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران تشکیل داده‌اند و حتی موضوع شکایت را نمی‌دانم و در سامانه ثنا چیزی ثبت نشده است!»

پس از اعلام رسمی مرگ «آرمیتا گراوند» در ۶آبان۱۴۰۲، جمعی از روزنامه‌نگارانی که درباره مرگ این دانش‌آموز در حساب توییتری خود درباره این ماجرا نوشتند، توسط دادستانی تهران احضار شده‌اند.

پس از «سارا معصومی» و «میلاد علوی» که خبرگزاری میزان از اعلام شکایت دادستان تهران علیه آن‌ها به سبب نوشتن درباره این دختر دانش‌آموز خبر داد، «امید توشه» و «مریم شکرانی» نیز از احضار خود توسط دادستانی خبر دادند.

۱۴۰۲-۰۹-۰۵

اعتصاب غذای نسیم سیمیاری در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نسیم سیمیاری

نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” که در هفتمین ماه از بازداشت خود به سر می برد در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به ادامه بلاتکلیفی‌ خود از روز دوشنبه بیست‌ونهم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده است.

براساس گزارش‌ کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، نسیم سیمیاری در تاریخ بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ ماه امسال بازداشت شد و پس از چهار ماه در سلول‎های انفرادی بند دو-الف و یک-الف اطلاعات سپاه نگهداری شد.

او در حال حاضر به “اخلال در نظم” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت” متهم شده است، اما هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری دادگاه به وی اعلام نشده و از آزادی او با قرار وثیقه نیز ممانعت به عمل آمده است.

نسیم سیمیاری هم‌اکنون هفتمین‌ماه بازداشت موقت را در بند زنان زندان اوین سپری می‎کند.

نرگس محمدی در گفتگو با آنجلینا جولی: جمهوری اسلامی با دفن حقیقت، مخالفان را حذف می‌کند

VOAPNN

آنجلینا جولی/ نرگس محمدی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، با آنجلینا جولی، بازیگر هالیوود و سفیر پیشین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خانواده و تلفن گفتگو کرده است.

در این گفتگو که در مجله تایم منتشر و بخشهایی از آن در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی بازنشر شده است، خانم محمدی درد بزرگ کنونی در ایران را دفن حقیقت توسط رژیمی دانست که بر دروغ و فریب بنا شده است.»

او در این گفتگو با تاکید بر اینکه «تلاش حکومت برای دفن حقیقت وحشتناک‌تر و دردناک‌تر از اقدامات آن برای حذف مخالفان و معترضان است» در پاسخ به پرسش آنجلینا جولی درباره کشته شدن آرمیتا گراوند توسط ماموران کنترل حجاب اجباری در تهران تصریح کرد:«حکومت جمهوری اسلامی در ماجرای جان باختن آرمیتا گراوند، این پیام هولناک را به جامعه داد که می‌تواند فرزندان ما را بکشد و حتی اجازه ندهد که حقیقت و درد خود را فریاد بزنیم.»

نرگس محمدی همچنین افزود: «درد این حادثه هولناک عمیق و بی‌رحمانه بود زیرا حکومت تلاش کرد با فریب، دروغ و دورویی از افشای حقیقت جلوگیری کند. حکومت جمهوری اسلامی نه تنها درباره چگونگی جان باختن آرمیتا گراوند شفاف عمل نکرد، بلکه تعدادی از فعالان و روزنامه‌نگاران را هم در ارتباط با این پرونده و مراسم خاکسپاری او بازداشت کرد.»

این فعال حقوق بشر ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل در ادامه گفتگوی خود با بازیگر سرشناس هالیوود، از نقش زنان و جوانان در جنبش‌های اعتراضی اخیر در ایران یاد کرد و گفت: «زنان و جوانان در ایران رادیکال‌ترین، گسترده‌ترین و تاثیرگذارترین نیروها برای تغییر و گذار عمیق در جامعه هستند.»

او نسبت به آینده ایران هم ابراز خوشبینی کرد و گفت که پیروزی مردم ایران بر جمهوری اسلامی «آسان نیست، اما حتمی است.»

نرگس محمدی، که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شده است، نمی‌تواند در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل که روز دهم دسامبر در اسلو، پایتخت نروژ برگزار می‌شود، شرکت کند.

او که ۱۴ مهرماه امسال به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ معرفی شد همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.

فراخوان عفو بین‌الملل: جان نرگس محمدی در خطر است

VOAPNN

نرگس محمدی

سازمان عفو بین‌الملل اول آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد جان فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، نرگس محمدی در خطر است و خواستار آزادی بی‌قید و شرط وی شد.

این سازمان ضمن اعتراض به بازداشت خودسرانه و اعمال بدرفتاری و شکنجه نرگس محمدی، هشدار داد که مقامات ایرانی عمداً دسترسی او به مراقبت‌های بهداشتی کافی را رد کرده یا شدیداً به تأخیر می‌اندازند تا او را مجبور به پایبندی به قوانین اجباری توهین‌آمیز و تحقیرآمیز ایران و تن ندادن به حجاب اجباری کنند.

عفو بین الملل صریحا اعلام کرده است که محرومیت از مراقبت‌های پزشکی شکنجه محسوب میشود. و در ادامه گفته است که به دلیل امتناع این مدافع حقوق بشر زندانی از رعایت حجاب اجباری، مقامات ایرانی از محرومیت پزشکی به‌عنوان تنبیه در حین انتقال وی به خارج از زندان استفاده می‌کنند.

این سازمان حقوق بشری گزارش داده است که در تاریخ ۱۵ آبان در اعتراض به امتناع مقامات دادستانی از انتقال نرگس محمدی برای آزمایشات پزشکی فوری به بیمارستانی خارج از زندان، وی دست به اعتصاب غذا زد، اما دو روز بعد به دلیل اعتراضات جهانی، مقامات او را بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل کردند. با این وجود در همان روز و قبل از بررسی نتایج آزمایش توسط پزشکان، او را مجددا به زندان اوین تهران بازگرداندند.

عفو بین الملل می گوید با اینکه با تشخیص پزشکان، نرگس محمدی نیاز به آنژیوپلاستی فوری دارد و مایعات در مری او متورم شده است، مقامات دادستانی بار دیگر در ۲۴ آبان از انتقال او به بیمارستان جلوگیری کردند و آن را مشروط به رعایت حجاب اجباری کردند. با این وجود روز بعد برای انجام آنژیوپلاستی بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل شد و در همان روز برخلاف توصیه پزشکی به زندان بازگشت.

خانم محمدی پیش از این اعلام کرده بود که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبت‌های قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفته‌اند.

پیش از آن هم که در ۲۱ آبان برای «تفهیم اتهامات جدید» به دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل آنکه «روسری سر نکرد» اجازه خروج از بند زنان را نیافت.

صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی با انتشار پستی اعلام کرد او طی تماس تلفنی به وکیل و خانواده‌اش گفته به دلیل سر نکردن روسری اجازه خروج از بند زنان نیافته و از اتهامات جدید بی‌خبر است.

این هفتمین پرونده علیه نرگس محمدی طی ٩ ماه اخیر به دلیل فعالیت‌های او از داخل زندان است.

نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.

او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی: بیماری زمینه‌ای ندارم؛ مسئول هر اتفاقی جمهوری اسلامی است

VOAPNN

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی- برگرفته از شبکه‌های اجتماعی

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی، همزمان با اعتصاب غذا در فایلی صوتی مسئولیت «مستقیم» بروز «هرگونه مشکلی» برای خود را بر عهده مسئولان حکومت دانست.

این دانشجوی رشته زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز که از ۳۰ شهریور در بازداشت به سر می‌برد در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌اش از روز ۱۲ آبان دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، آرمیتا پاویر در پیام صوتی خود از زندان مرکزی تبریز تاکید کرده که «هیچ بیماری زمینه‌ای یا روانی ندارم و هرگونه مشکلی که برای من پیش بیاید مستقیما مسئولیت آن با مسئولین و سیستم خواهد بود.»

تاکنون مراجع رسمی جمهوری اسلامی کشته شدن شماری از معترضان و بازداشت‌شدگان را به «خودکشی»، «سکته» و «بیماری زمینه‌ای» نسبت داده‌ یا در برخی موارد آنها را به ابتلا به بیماری‌های روانی متهم کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، آرمیتا پاویر به دلیل وخامت حالش در روزهای گذشته نیز یک بار به بیمارستان منتقل شده است.

به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، او در اعتراض به «فشار نهادهای امنیتی» برای ابراز ندامت و اعتراف اجباری و همچنین «کارشکنی» آنها در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادی‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.

برپایه ابلاغیه‌هایی که آرمیتا پاویر پیشتر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده بود، او به « تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی»، و «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.

این فعال دانشجویی نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و روز ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

فشار بر دانشجویان، سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شدت یافته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، چهارم مهر ماه سال جاری ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاش‌های خود» برای «تحریف ذهن‌ها، تسخیر قلب‌ها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفته‌اند.

تشکیل پرونده تازه برای مریم شکرانی، دبیر اقتصادی روزنامه شرق

ایران‌وایر

مریم شکرانی روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه شرق در با انتشار پستی در حساب کاربری ایکس خود از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

«مریم شکرانی» روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه «شرق»، در با انتشار پستی در حساب کاربری «ایکس» خود، از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

این روزنامه‌نگار تصویر پیامک ارسال شده از سوی سامانه قضایی ایران را در این پست منتشر کرد و نوشت به‌دلیل «بازنشر خبر مرتبط با آرمیتا گراوند از رسانه‌های داخلی»، پرونده تازه‌ای برای او مفتوح شده است.

مریم شکرانی همچنین نوشته است که این پرونده «بدون تحقیقات و اخذ آخرین دفاع» از او به شعبه ۱۰۵۸ دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع داده شده است.

مریم شکرانی پیش‌از این نیز از احضار خود به شعبه ۱۶ دادسرای فرهنگ و رسانه تهران خبر داده و نوشته بود: «‏دوباره پرونده جدیدی برایم در شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران تشکیل داده‌اند و حتی موضوع شکایت را نمی‌دانم و در سامانه ثنا چیزی ثبت نشده است!»

پس از اعلام رسمی مرگ «آرمیتا گراوند» در ۶آبان۱۴۰۲، جمعی از روزنامه‌نگارانی که درباره مرگ این دانش‌آموز در حساب توییتری خود درباره این ماجرا نوشتند، توسط دادستانی تهران احضار شده‌اند.

پس از «سارا معصومی» و «میلاد علوی» که خبرگزاری میزان از اعلام شکایت دادستان تهران علیه آن‌ها به سبب نوشتن درباره این دختر دانش‌آموز خبر داد، «امید توشه» و «مریم شکرانی» نیز از احضار خود توسط دادستانی خبر دادند.

۱۴۰۲-۰۹-۰۴

اعتصاب غذای نسیم سیمیاری در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نسیم سیمیاری

نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” که در هفتمین ماه از بازداشت خود به سر می برد در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به ادامه بلاتکلیفی‌ خود از روز دوشنبه بیست‌ونهم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده است.

براساس گزارش‌ کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، نسیم سیمیاری در تاریخ بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ ماه امسال بازداشت شد و پس از چهار ماه در سلول‎های انفرادی بند دو-الف و یک-الف اطلاعات سپاه نگهداری شد.

او در حال حاضر به “اخلال در نظم” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت” متهم شده است، اما هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری دادگاه به وی اعلام نشده و از آزادی او با قرار وثیقه نیز ممانعت به عمل آمده است.

نسیم سیمیاری هم‌اکنون هفتمین‌ماه بازداشت موقت را در بند زنان زندان اوین سپری می‎کند.

نرگس محمدی در گفتگو با آنجلینا جولی: جمهوری اسلامی با دفن حقیقت، مخالفان را حذف می‌کند

VOAPNN

آنجلینا جولی/ نرگس محمدی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، با آنجلینا جولی، بازیگر هالیوود و سفیر پیشین کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از طریق خانواده و تلفن گفتگو کرده است.

در این گفتگو که در مجله تایم منتشر و بخشهایی از آن در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی بازنشر شده است، خانم محمدی درد بزرگ کنونی در ایران را دفن حقیقت توسط رژیمی دانست که بر دروغ و فریب بنا شده است.»

او در این گفتگو با تاکید بر اینکه «تلاش حکومت برای دفن حقیقت وحشتناک‌تر و دردناک‌تر از اقدامات آن برای حذف مخالفان و معترضان است» در پاسخ به پرسش آنجلینا جولی درباره کشته شدن آرمیتا گراوند توسط ماموران کنترل حجاب اجباری در تهران تصریح کرد:«حکومت جمهوری اسلامی در ماجرای جان باختن آرمیتا گراوند، این پیام هولناک را به جامعه داد که می‌تواند فرزندان ما را بکشد و حتی اجازه ندهد که حقیقت و درد خود را فریاد بزنیم.»

نرگس محمدی همچنین افزود: «درد این حادثه هولناک عمیق و بی‌رحمانه بود زیرا حکومت تلاش کرد با فریب، دروغ و دورویی از افشای حقیقت جلوگیری کند. حکومت جمهوری اسلامی نه تنها درباره چگونگی جان باختن آرمیتا گراوند شفاف عمل نکرد، بلکه تعدادی از فعالان و روزنامه‌نگاران را هم در ارتباط با این پرونده و مراسم خاکسپاری او بازداشت کرد.»

این فعال حقوق بشر ایرانی و برنده جایزه صلح نوبل در ادامه گفتگوی خود با بازیگر سرشناس هالیوود، از نقش زنان و جوانان در جنبش‌های اعتراضی اخیر در ایران یاد کرد و گفت: «زنان و جوانان در ایران رادیکال‌ترین، گسترده‌ترین و تاثیرگذارترین نیروها برای تغییر و گذار عمیق در جامعه هستند.»

او نسبت به آینده ایران هم ابراز خوشبینی کرد و گفت که پیروزی مردم ایران بر جمهوری اسلامی «آسان نیست، اما حتمی است.»

نرگس محمدی، که به دلیل فعالیت‌های حقوق بشری خود به ۱۰ سال و هشت ماه زندان محکوم شده است، نمی‌تواند در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل که روز دهم دسامبر در اسلو، پایتخت نروژ برگزار می‌شود، شرکت کند.

او که ۱۴ مهرماه امسال به عنوان برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳ معرفی شد همچنان در زندان اوین به سر می‌برد.

فراخوان عفو بین‌الملل: جان نرگس محمدی در خطر است

VOAPNN

نرگس محمدی

سازمان عفو بین‌الملل اول آذر با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد جان فعال حقوق بشر زندانی و برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۲۳، نرگس محمدی در خطر است و خواستار آزادی بی‌قید و شرط وی شد.

این سازمان ضمن اعتراض به بازداشت خودسرانه و اعمال بدرفتاری و شکنجه نرگس محمدی، هشدار داد که مقامات ایرانی عمداً دسترسی او به مراقبت‌های بهداشتی کافی را رد کرده یا شدیداً به تأخیر می‌اندازند تا او را مجبور به پایبندی به قوانین اجباری توهین‌آمیز و تحقیرآمیز ایران و تن ندادن به حجاب اجباری کنند.

عفو بین الملل صریحا اعلام کرده است که محرومیت از مراقبت‌های پزشکی شکنجه محسوب میشود. و در ادامه گفته است که به دلیل امتناع این مدافع حقوق بشر زندانی از رعایت حجاب اجباری، مقامات ایرانی از محرومیت پزشکی به‌عنوان تنبیه در حین انتقال وی به خارج از زندان استفاده می‌کنند.

این سازمان حقوق بشری گزارش داده است که در تاریخ ۱۵ آبان در اعتراض به امتناع مقامات دادستانی از انتقال نرگس محمدی برای آزمایشات پزشکی فوری به بیمارستانی خارج از زندان، وی دست به اعتصاب غذا زد، اما دو روز بعد به دلیل اعتراضات جهانی، مقامات او را بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل کردند. با این وجود در همان روز و قبل از بررسی نتایج آزمایش توسط پزشکان، او را مجددا به زندان اوین تهران بازگرداندند.

عفو بین الملل می گوید با اینکه با تشخیص پزشکان، نرگس محمدی نیاز به آنژیوپلاستی فوری دارد و مایعات در مری او متورم شده است، مقامات دادستانی بار دیگر در ۲۴ آبان از انتقال او به بیمارستان جلوگیری کردند و آن را مشروط به رعایت حجاب اجباری کردند. با این وجود روز بعد برای انجام آنژیوپلاستی بدون حجاب اجباری به بیمارستان منتقل شد و در همان روز برخلاف توصیه پزشکی به زندان بازگشت.

خانم محمدی پیش از این اعلام کرده بود که برای اعزام به بیمارستان حاضر به تن دادن به حجاب اجباری نیست و بر همین اساس در نوبت‌های قبلی مقامات قضایی در زندان جلو اعزام او به بیمارستان را گرفته‌اند.

پیش از آن هم که در ۲۱ آبان برای «تفهیم اتهامات جدید» به دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل آنکه «روسری سر نکرد» اجازه خروج از بند زنان را نیافت.

صفحه اینستاگرامی نرگس محمدی با انتشار پستی اعلام کرد او طی تماس تلفنی به وکیل و خانواده‌اش گفته به دلیل سر نکردن روسری اجازه خروج از بند زنان نیافته و از اتهامات جدید بی‌خبر است.

این هفتمین پرونده علیه نرگس محمدی طی ٩ ماه اخیر به دلیل فعالیت‌های او از داخل زندان است.

نرگس محمدی متولد ۱۳۵۱ در زنجان، در دو دهه اخیر بارها بازداشت و زندانی شده است.

او در آخرین پرونده قضایی، به اتهام «تبلیغات ضد دولتی» به ۱۰ سال حبس محکوم شد و در حال حاضر در زندان اوین تهران به سر می‌برد.

آرمیتا پاویر، دانشجوی زندانی: بیماری زمینه‌ای ندارم؛ مسئول هر اتفاقی جمهوری اسلامی است

VOAPNN

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی- برگرفته از شبکه‌های اجتماعی

آرمیتا پاویر، فعال دانشجویی زندانی، همزمان با اعتصاب غذا در فایلی صوتی مسئولیت «مستقیم» بروز «هرگونه مشکلی» برای خود را بر عهده مسئولان حکومت دانست.

این دانشجوی رشته زیست‌شناسی مولکولی دانشگاه مدنی تبریز که از ۳۰ شهریور در بازداشت به سر می‌برد در اعتراض به بلاتکلیفی پرونده‌اش از روز ۱۲ آبان دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، آرمیتا پاویر در پیام صوتی خود از زندان مرکزی تبریز تاکید کرده که «هیچ بیماری زمینه‌ای یا روانی ندارم و هرگونه مشکلی که برای من پیش بیاید مستقیما مسئولیت آن با مسئولین و سیستم خواهد بود.»

تاکنون مراجع رسمی جمهوری اسلامی کشته شدن شماری از معترضان و بازداشت‌شدگان را به «خودکشی»، «سکته» و «بیماری زمینه‌ای» نسبت داده‌ یا در برخی موارد آنها را به ابتلا به بیماری‌های روانی متهم کرده‌اند.

بنا بر این گزارش، آرمیتا پاویر به دلیل وخامت حالش در روزهای گذشته نیز یک بار به بیمارستان منتقل شده است.

به گزارش کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور، او در اعتراض به «فشار نهادهای امنیتی» برای ابراز ندامت و اعتراف اجباری و همچنین «کارشکنی» آنها در پذیرش وثیقه و جلوگیری از آزادی‌اش دست به اعتصاب غذا زده است.

برپایه ابلاغیه‌هایی که آرمیتا پاویر پیشتر در صفحه ایکس (توئیتر سابق) منتشر کرده بود، او به « تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم عمومی»، و «تشویش اذهان عمومی» متهم شده است.

این فعال دانشجویی نخستین بار در روز ۹ آبان ۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری بازداشت و روز ۱۷ آذر با قید وثیقه ۲۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

فشار بر دانشجویان، سرکوب و آزار و اذیت آنها به ویژه دانشجویان زن از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شدت یافته است.

فرمانده کل سپاه پاسداران، حسین سلامی، چهارم مهر ماه سال جاری ادعا کرد که «دشمنان»، دانشگاه را به عنوان «نقطه تمرکز تمام تلاش‌های خود» برای «تحریف ذهن‌ها، تسخیر قلب‌ها، تسلط بر فضای اندیشه و تفکر و باورهای جوانان ما» در نظر گرفته‌اند.

تشکیل پرونده تازه برای مریم شکرانی، دبیر اقتصادی روزنامه شرق

ایران‌وایر

مریم شکرانی روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه شرق در با انتشار پستی در حساب کاربری ایکس خود از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

«مریم شکرانی» روزنامه‌نگار و دبیر اقتصادی روزنامه «شرق»، در با انتشار پستی در حساب کاربری «ایکس» خود، از تشکیل یک پرونده جدید علیه خود خبر داد.

این روزنامه‌نگار تصویر پیامک ارسال شده از سوی سامانه قضایی ایران را در این پست منتشر کرد و نوشت به‌دلیل «بازنشر خبر مرتبط با آرمیتا گراوند از رسانه‌های داخلی»، پرونده تازه‌ای برای او مفتوح شده است.

مریم شکرانی همچنین نوشته است که این پرونده «بدون تحقیقات و اخذ آخرین دفاع» از او به شعبه ۱۰۵۸ دادسرای فرهنگ و رسانه ارجاع داده شده است.

مریم شکرانی پیش‌از این نیز از احضار خود به شعبه ۱۶ دادسرای فرهنگ و رسانه تهران خبر داده و نوشته بود: «‏دوباره پرونده جدیدی برایم در شعبه ۱۶ بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه تهران تشکیل داده‌اند و حتی موضوع شکایت را نمی‌دانم و در سامانه ثنا چیزی ثبت نشده است!»

پس از اعلام رسمی مرگ «آرمیتا گراوند» در ۶آبان۱۴۰۲، جمعی از روزنامه‌نگارانی که درباره مرگ این دانش‌آموز در حساب توییتری خود درباره این ماجرا نوشتند، توسط دادستانی تهران احضار شده‌اند.

پس از «سارا معصومی» و «میلاد علوی» که خبرگزاری میزان از اعلام شکایت دادستان تهران علیه آن‌ها به سبب نوشتن درباره این دختر دانش‌آموز خبر داد، «امید توشه» و «مریم شکرانی» نیز از احضار خود توسط دادستانی خبر دادند.

۱۴۰۲-۰۹-۰۳

الهام مدرسی با وضعیت «وخیم» جسمی، هم‌چنان نیازمند کمک‌های مردمی در ترکیه

رادیو فردا

تصویری که خواهر الهام مدرسی، از او روی تخت بیمارستان منتشر کرده است

مژگان مدرسی، خواهر الهام مدرسی، معترضی که با وضعیت «وخیم» جسمی در ترکیه به سر می‌برد، با بیان نیاز فوری خواهرش به بررسی‌های پزشکی بار دیگر خواستار کمک‌های مردمی به او شده است.

الهام مدرسی، نقاش ۳۲ ساله و معترضی که ۱۱ آبان سال ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، در منزل شخصی خود در کرج بازداشت شده بود، با اتهاماتی چون «خرابکاری در تأسیسات» و «تبلیغ علیه نظام» روبه‌رو شد.

او پس از بازجویی‌های طولانی و شکنجه، با تودیع قرار وثیقه، در تاریخ ۲ بهمن ۱۴۰۱ به‌طور موقت از زندان کچویی کرج آزاد و از ایران خارج و راهی ترکیه شد.

خانم مدرسی خود پیش از این اعلام کرده بود که وضعیت بیماری کبد او به دلیل شرایط زندان وخیم‌تر شده و از آنجا که نیازمند فوری پیوند کبد است، از سازمان‌ها و نهادهای حقوق بشری تقاضای کمک کرد.

با این حال به نظر می‌رسد کمک‌های مورد نیاز او هنوز فراهم نشده، چرا که خواهرش در حساب کاربری خود در شبکه ایکس، توئیتر سابق، بار دیگر تقاضای کمک کرده است.

او نوشته: «الهام باید هر چه زودتر بستری و تحت نظر پزشک متخصص باشه. پزشکان متخصصی که باهاشون در تماس هستیم بارها تأکید کردن که الهام باید هر چه زودتر آزمایش‌های لازم رو بده چون این دردها طبیعی نیست و خطرناک هست.»

خانم مدرسی یکی از معترضانی است که به‌دلیل فشارهای امنیتی مجبور به خروج از ایران شده، بدون این که امکانات مالی، شغلی و پزشکی ضروری در کشور میزبان برای او فراهم باشد.

او پیش از این در مورد حدود سه ماهی که در زندان گذرانده بود، نوشت: «تمام مدت تحت شدیدترین شکنجه‌های جسمی بودم و ضرب و شتم شدید در نهایت منجر به خونریزی داخلی من شد. مأموران اطلاعات نیز برگهٰ سونوگرافی من را از بیمارستان گرفتند و پاره کردند.»

خانم مدرسی درباره شکنجه‌های روحی نیز نوشته بود: «به دروغ می‌گفتند که برادرم در اتاق مجاور تحت شکنجه مأموران است یا مدام من را تهدید به تجاوز می‌کردند و تلاش برای گرفتن اعتراف اجباری که بگویم اسلحه داشته‌ام و عضو حزب کوملهٔ کردستان هستم. در حالی‌ که من فقط به اوضاع ایران اعتراض داشتم و در مقابل ظلمی که به مردم می‌شد.»

قتل زن توسط شوهرش بخاطر پول وام / آدمکش اجیر شده صبح امروز اعدام شد

رکنا

قتل زن توسط شوهرش بخاطر پول وام / آدمکش اجیر شده صبح امروز اعدام شد + جزییات

ساعت 2:40 دقیقه بامداد 19 فروردین سال 1390 سناریوی کشف جسد زن جوانی در کانال آب در شهریار به پلیس مخابره شد و تحقیقات در این پرونده آغاز شد.

تحقیقات برای شناسایی زن جوان آغاز شد و در این مرحله بود که مردی با حضور در اداره پلیس از ناپدید شدن همسرش خبر داد و با توجه به مشخصات اولیه جسد پیدا شده و مشخصاتی که مرد جوان از همسرش اعلام کرده بود فرضیه اینکه جسد متعلق به زن این مرد جوان است وی به پزشکی قانونی مراجعه و با دیدن تصاویر عکس جسد زن جوان عنوان داشت که جسد کشف شده همان مریم است.

مرد جوان در این مرحله به بازپرس ویژه قتل گفت: من و مریم برای گرفتن وام به تهران آمدیم و به بانک رفتیم و بعد از اینکه پول را از بانک تحویل گرفتیم به ترمینال جنوب رفتیم تا به شیراز برگردیم، من یک لحظه به سرویس بهداشتی رفتم وقتی برگشتم خبری از مریم نبود و همان لحظه ماجرا را به پلیس گزارش کردم که همسرم گم شده اما خبری از پیدا شدن او به من ندادند و من هم به شیراز برگشتم تا روزی که از پزشک قانونی با من تماس گرفتند.

بنابر اظهارات اولیه شوهر مقتول کارآگاهان در بررسی های اولیه به این نتیجه رسیدند که گم شدن مریم در ترمینال جنوب آن هم جلوی دوربین های مداربسته در ترمینال جنوب دور از واقعیت است چرا که هیچ تصویری از مریم و همسرش در دوربین های مداربسته به دست نیامد .

تجسس های پلیسی ادامه داشت تا اینکه مادر مریم با حضور در اداره پلیس عنوان داشت که دخترم و دامادمان با هم اختلاف داشتند و احتمال می دهم دامادمان که سعید نام دارد دخترم را کشته باشد.

مادر مقتول به بازپرس گفته بود: مریم با سعید از طریق یکی از دوستانش آشنا شده بودند اما انگار خیلی در کنار هم زندگی خوبی نداشتند و تازگی ها باهم اختلاف داشتند. رضا دوست سعید که واسطه آشنایی دخترم با دامادم بود 2 روز بعد از گم شدن مریم به من گفت سعید می داند که مریم کجاست اما به او چیزی نگو؟ اما بعد از آن روز بامن تماس گرفتند و گفتند که جسد دختر پیدا شده و من هم تصمیم به شکایت از دامادمان گرفتم.

در ادامه کارآگاهان ببا تحقیقات پلیسی و بررسی دوربین های مداربسته و آخرین تماس های دریافتی قربانی جنایت به این نتیجه رسیدند که سعید در قتل زن جوانش دست دارد و به همین دلیل او را بازداشت کردند.

سعید بعد از بازداشت زمانیکه در تناقض گویی هایش گرفتار شد پرده از این قتل دردناک برداشت.

او به بازپرس پرونده اش گفت : من و مریم زندگی خوبی باهم داشتیم اما از نظر مالی اختلافاتی داشتیم که سر این موضوع با هم به مشکل خورده بودیم ، من و مریم برای گرفتن مبلغ زیادی پول به تهران آمدیم وقتی دیدم راضی نمی شود که پول را به من بدهد با همدستی دوستم او را به بیابان شهریار بردیم و خفه اش کردیم .

در ادامه با اعتراف متهم این پرونده ماموران پلیس آگاهی با شناسایی قاتل اصلی این زن جوان و شناسایی و او را در مخفیگاهش بازداشت کردند.

رضا قاتل اصلی پس از بازداشت اعتراف کرد که سعید با پیشنهاد پرداخت 4 میلیون تومان پول به من گفت مریم را بکشیم من هم چون اعتیاد داشتم پذیرفتم. روز حادثه با سعید و لیلا را سوار ماشین کردیم نیمه های شب در بیابان های شهریار توقف کردیم هر سه نفر از ماشین پیاده شدیم سعید او را گرفت و یک ضربه به سرش زد من هم کمربندم را در آوردم و او را خفه کردم، لیلا خیلی مقاومت کرد برای همین سعید او را روی زمین خواباند و پاهای او را گرفت و من هم خفه اش کردم.

قرار بود سعید 4 میلیون پول نقد به من بدهد و برای همین زنش را کشتیم او حتی با خودش از خانه قیچی آورده بود و با همان قیچی طلاهای لیلا را بردیم و من پول و طلا را به خانه بردم و سعید 20 روز بعد به سراغم آمد و همه را از من گرفت.

بازپرس پرونده پس از تحقیقات تکمیلی کیفرخواست پرونده را صادر کرد و رضا متهم به قتل عمدی و سعید را متهم به همدستی در قتل مریم به دادگاه معرفی کرد.

قضات دادگاه با توجه به درخواست اولیای دم یعنی مادر مقتول، رضا به عنوان قاتل به یکبار قصاص نفس بخاطر کشتن زن مسلمان و همسر مریم به 15 سال حبس، پرداخت دیه و اقامت اجباری در یکی از شهرهای دور افتاده ایران محکوم کرد و این حکم در دیوانعالی کشور مورد تایید قرار گرفت.

سحرگاه امروز اول آذر ماه 1402 بعداز گذشت 12 سال قاتل در زندان پای چوبه دار رفت و حکم قصاص به اجرا درآمد.

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی از شش شهروند زن بهایی در همدان

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

زرین دخت احدزاده، ژاله رضایی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، عاطفه زاهدی و ندا محبی

شش شهروند بهایی علیرغم گذشت بیش از دو هفته از زمان دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در یکی از بازداشتگاه‌های امنیتی در همدان به سر می برند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، زرین دخت احدزاده، ژاله رضایی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، عاطفه زاهدی و ندا محبی، شهروندان بهایی ساکن همدان، علیرغم گذشت پانزده روز از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر به سر می برند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان گفت: “علیرغم گذشت پانزده روز از زمان دستگیری این افراد، آنها کماکان به صورت بلاتکلیف در بازداشتگاه اداره اطلاعات همدان به سر می برند و تاکنون آزادی موقت آنها میسر نشده است.”

این منبع در ادامه گفت: این شهروندان برای برقراری تماس تلفنی با خانواده های خود با محدودیت هایی مواجه هستند و به ندرت این امکان در اختیار آنها قرار گرفته است.

زرین دخت احدزاده، ژاله رضایی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، عاطفه زاهدی، ندا محبی در تاریخ شانزدهم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. منازل ژاله رضایی و فریده ایوبی پس از بازداشت توسط ماموران مورد تفتیش قرار گرفته است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده، محل نگهداری و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروندان بهایی اطلاعی در دست نیست.

آزادی موقت آناهیتا حجازی از زندان لاکان رشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

آناهیتا حجازی

آناهیتا حجازی، فعال حقوق حیوانات با اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به صورت موقت با تودیع قرار وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز چهار شنبه یکم آذر ماه ۱۴۰۲، آناهیتا حجازی، فعال حقوق حیوانات ساکن رشت با تودیع قرار وثیقه از زندان لاکان این شهر آزاد شد.

آناهیتا حجازی، فعال حقوق حیوانات و ساکن رشت در تاریخ بیستم آبان ماه، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از نهاد بازداشت کننده و یا اتهام‌های مطروحه علیه این شهروند اطلاعی در دست نیست.

اعتصاب غذای نسیم سیمیاری در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نسیم سیمیاری

نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” که در هفتمین ماه از بازداشت خود به سر می برد در اعتراض به تداوم بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، نسیم سیمیاری، از بازداشت‌شدگان اعتراض های سراسری “زن، زندگی، آزادی” در اعتراض به ادامه بلاتکلیفی‌ خود از روز دوشنبه بیست‌ونهم آبان ماه دست به اعتصاب غذا زده است.

براساس گزارش‌ کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان، نسیم سیمیاری در تاریخ بیست‌وهشتم اردیبهشت‌ ماه امسال بازداشت شد و پس از چهار ماه در سلول‎های انفرادی بند دو-الف و یک-الف اطلاعات سپاه نگهداری شد.

او در حال حاضر به “اخلال در نظم” و “اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت” متهم شده است، اما هنوز هیچ تاریخی برای برگزاری دادگاه به وی اعلام نشده و از آزادی او با قرار وثیقه نیز ممانعت به عمل آمده است.

نسیم سیمیاری هم‌اکنون هفتمین‌ماه بازداشت موقت را در بند زنان زندان اوین سپری می‎کند.

۱۴۰۲-۰۹-۰۲

هاجر سعیدی جهت تحمل محکومیت حبس راهی زندان سنندج شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

هاجر سعیدی

هاجر سعیدی فعال کارگری جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان سنندج شد. او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب سنندج به اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، هاجر سعیدی، فعال کارگری و حقوق زنان جهت گذراندن دوران محکومیت یک سال حبس تعزیری راهی زندان سنندج شد.

خانم سعیدی پیش‌تر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی با اتهامات “اجتماع و تبانی” و “اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه و به حبس محکوم شده بود.

این فعال حقوق کارگران و زنان، طی ماه‌های اخیر با گذراندن بیش از یک ماه بازداشت با قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

وی همزمان با روز جهانی کارگر همراه با دست‌کم ده فعال کارگری از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج و همچنین اطلاعات نیروی انتظامی احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود.

سعیده شفیعی راهی زندان اوین شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سعیده شفیعی

سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار که پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، به حبس و مجات‌های تکمیلی محکوم شده بود راهی زندان اوین شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار با احضار به اجرای احکام اوین بازداشت و جهت تحمل محکومیت سه سال و هفت ماه حبس تعزیری راهی زندان اوین شد.

حسن همایون، همسر سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار با انتشار مطلبی در اینستاگرام نوشت که همسرش برای تحمل سه سال و شش کاه حبس راهی زندان اوین شده و نگران سلامتی او است.

پیشتر دادگاه انقلاب، خانم شفیعی را به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری برای اتهام اجتماع و تبانی، هشت ماه حبس برای فعالیت تبلیغی علیه نظام، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها» محکوم کرده است.

جلسه رسیدگی به پرونده او صبح روز دوشنبه دوازدهم تیر ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

این روزنامه‌نگار سال گذشته توسط نیروهای امنیتی نظام در نهادهای اطلاعاتی بازداشت شده بود.

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زهره سرو در زندان اوین

صدای بازداشت شدگان

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زهره سرو در زندان اوین

زهره سرو، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، علیرغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.

به گزارش فعالان حقوق بشر، زندانی سیاسی، زهره سرو از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی گفت: «هفته گذشته در پی اعزام خانم سرو به بیمارستان طالقانی و اخذ ام آر ای از وی مشخص شد که مشکلات پزشکی اعم از پارگی رباط صلیبی و مینیسک زانوی راست این زندانی به دلیل عدم رسیدگی درمانی مناسب در زمان مقتضی حادتر شده و نیاز فوری به انجام عمل جراحی دارد. طبق نظر پزشک زندان وی باید قبل از انجام عمل جراحی چندین مرحله تحت فیزیوتراپی قرار گیرد. با این حال، خانم سرور از هفته گذشته تاکنون با سنگ اندازی مسئولان زندان از ادامه روند درمان و شرکت در جلسات فیزیوتراپی زانو محروم مانده است.»

خانم سرو از مشکلات جسمانی دیگری همچون وجود کیست در سینه نیز رنج میرد، پیش از این هم از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم مانده بود.

مورخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری، زهره سرو از بند ۸ زندان قرچک ورامین به زندان اوین بازگردانده شد.

خانم سرو اوایل مهرماه سال ۱۴۰۰ توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک منتقل شد. وی اواسط آبان ماه با پایان مراحل بازجویی ابتدا به بند زنان زندان اوین و چندی بعد به زندان قرچک ورامین انتقال داده شد.

او سپس توسط شعبه ۲۶ «دادگاه» انقلاب تهران به ریاست «قاضی» ایمان افشاری از بابت اتهامات «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.

این زندانی سیاسی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت را در کارنامه خود داشته است.

زهره سرو، فرزند غیضان، متولد ۱۳۶۵ است. خانم سرو پیش از دستگیری با عنوان «ماه فر» در فضای مجازی فعالیت داشت.

تداوم بازداشت از شقایق مرادی، در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شقایق مرادی

شقایق مرادی، علیرغم گذشت هفت روز از زمان دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در بند موسوم به ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، روزنامه نگار شاغل در نشریه فرهنگی هنری بخارا، ساکن تهران، علیرغم گذشت هفت روز از تاریخ دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می برد.

به گفته یک منبع مطلع،:”خانم مرادی در حال حاضر در دوران بازجویی خود را سپری می کند و تداوم این شرایط منجر به افزایش نگرانی خانواده او شده است.”

لازم به اشاره است، شقایق مرادی، در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی، در منزل خود، بازداشت و برای تشکیل پرونده به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، مصادیق حقوقی اتهامات و از روند حقوقی پرونده تشکیل شده بر علیه شقایق مرادی اطلاعی در دست نیست.

آزاده صمدی بازیگر سینما ممنوع‌الخروج شد؛ همکارش از «خشم و نفرت» نوشت

رادیو فردا

آزاده صمدی به اتهام حضور با کلاه در یک مراسم عمومی در دادگاه محکوم شده بود

رسانه‌های ایران روز دوشنبه ۲۹ آبان خبر دادند آزاده صمدی، بازیگر سینما، هنگامی که قصد سفر به هند برای شرکت در یک جشنواره سینمایی را داشت، ممنوع‌الخروج و گذرنامه‌اش توقیف شد.

بر اساس این گزارش، ماموران حکومتی در فرودگاه «امام خمینی» تهران گذرنامه خانم صمدی را ضبط و به او اعلام کردند که «ممنوع‌الخروج» است. آزاده صمدی برای حضور در پنجاه‌وچهارمین جشنواره گوا در هند عازم سفر به این کشور بود.

خانم صمدی پیشتر در مراسم تشییع رضا حداد، کارگردان تئاتر، در روز ۳۱ اردیبهشت امسال با کلاه حاضر و پس از آن احضار و از سوی دادگاه محکوم شد. یکی از احکام صادرشده علیه او مراجعه به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» و ارائه «گواهی سلامت» به مقامات بود که با واکنش گسترده سینماگران مواجه شد.

در واکنش به خبر ممنوع‌الخروج شدن آزاده صمدی، مدیرعامل خبرگزاری «میزان» که ارگان رسانه‌ای قوه قضائیه جمهوری اسلامی است، مدعی شد که این بازیگر از این محدودیت مطلع بوده و «با علم به ممنوع‌الخروج بودن به فرودگاه مراجعه کرده است.»

مهدی کشت‌دار در شبکه ایکس (توئیتر سابق) همچنین نوشت کارگردان فیلم «عزیز» شب گذشته از «دستگاه‌های مسئول» درباره وضعیت آزاده صمدی سوال پرسیده بود.

اما مجید توکلی، کارگردان این فیلم، عصر دوشنبه در یک استوری اینستاگرامی اعلام کرد که قصد داشته «با انرژی و حال خوب» همراه با خانم صمدی به جشنواره هند برود، و افزوده است: «اما مثل همیشه این حس خوب، سریع تبدیل شد به خشم و نفرت.»

او اشاره‌ای به استعلام از دستگاه‌های امنیتی درباره وضعیت خروج از کشور آزاده صمدی نکرده و گفته است که بدون بازیگر زن اصلی فیلم خود به هند سفر می‌کند.

تایید حکم ۱۳ سال حبس مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی

ایران‌وایر

 

خبرگزاری «هرانا»، از تایید حکم ۱۳ سال حبس«ممهسا یزدانی»، مادر محمدجواد زاهدی، از کشته‌شدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در دادگاه تجدید‌نظر خبر داد.

مهسا یزدانی در تاریخ ۳۱مرداد۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده بود.

او روز ۴ مهر با قرار وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد و در نهایت دادگاه انقلاب ساری در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۲ حکم بدوی او را اعلام کرد.

بر‌اساس حکم صادر شده، خانم یزدانی به‌اتهامات «توهین به مقدسات» و «اهانت به رهبر جمهوری اسلامی» به ۱۳ سال زندان محکوم شده که براساس قانون تجمیع جرایم، مجازات اشد، پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

«میترا زاهدی»، دختر خانم یزدانی در یک استوری که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده بود، در واکنش به صدور این حکم نوشت: «تکلیف برادر سه ساله‌ام چه می‌شود؟ چه کسی جوابگوی این همه ظلم است؟»

محمدجواد زاهدی، فرزند مهسا یزدانی، شهریور۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری شهر ساری با شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای ماموران در ۲۰ سالگی کشته شد.

خانم یزدانی در یک‌سال گذشته همواره دادخواه خون فرزندش و در کنار خانواده‌های دیگر کشته‌شدگان این اعتراضات بوده است.

۱۴۰۲-۰۹-۰۱

هاجر سعیدی جهت تحمل محکومیت حبس راهی زندان سنندج شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

هاجر سعیدی

هاجر سعیدی فعال کارگری جهت تحمل محکومیت خود راهی زندان سنندج شد. او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب سنندج به اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، هاجر سعیدی، فعال کارگری و حقوق زنان جهت گذراندن دوران محکومیت یک سال حبس تعزیری راهی زندان سنندج شد.

خانم سعیدی پیش‌تر توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی سعیدی با اتهامات “اجتماع و تبانی” و “اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه و به حبس محکوم شده بود.

این فعال حقوق کارگران و زنان، طی ماه‌های اخیر با گذراندن بیش از یک ماه بازداشت با قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان آزاد شده بود.

وی همزمان با روز جهانی کارگر همراه با دست‌کم ده فعال کارگری از سوی ستاد خبری اداره اطلاعات سنندج و همچنین اطلاعات نیروی انتظامی احضار شده و مورد بازجویی قرار گرفته بود.

سعیده شفیعی راهی زندان اوین شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

سعیده شفیعی

سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار که پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب تهران به اتهام اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، به حبس و مجات‌های تکمیلی محکوم شده بود راهی زندان اوین شد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار با احضار به اجرای احکام اوین بازداشت و جهت تحمل محکومیت سه سال و هفت ماه حبس تعزیری راهی زندان اوین شد.

حسن همایون، همسر سعیده شفیعی، روزنامه‌نگار با انتشار مطلبی در اینستاگرام نوشت که همسرش برای تحمل سه سال و شش کاه حبس راهی زندان اوین شده و نگران سلامتی او است.

پیشتر دادگاه انقلاب، خانم شفیعی را به سه سال و هفت ماه حبس تعزیری برای اتهام اجتماع و تبانی، هشت ماه حبس برای فعالیت تبلیغی علیه نظام، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت عضویت در گروه‌ها» محکوم کرده است.

جلسه رسیدگی به پرونده او صبح روز دوشنبه دوازدهم تیر ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد.

این روزنامه‌نگار سال گذشته توسط نیروهای امنیتی نظام در نهادهای اطلاعاتی بازداشت شده بود.

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زهره سرو در زندان اوین

صدای بازداشت شدگان

عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت زهره سرو در زندان اوین

زهره سرو، زندانی سیاسی که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، علیرغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.

به گزارش فعالان حقوق بشر، زندانی سیاسی، زهره سرو از رسیدگی پزشکی مناسب محروم مانده است.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده وی گفت: «هفته گذشته در پی اعزام خانم سرو به بیمارستان طالقانی و اخذ ام آر ای از وی مشخص شد که مشکلات پزشکی اعم از پارگی رباط صلیبی و مینیسک زانوی راست این زندانی به دلیل عدم رسیدگی درمانی مناسب در زمان مقتضی حادتر شده و نیاز فوری به انجام عمل جراحی دارد. طبق نظر پزشک زندان وی باید قبل از انجام عمل جراحی چندین مرحله تحت فیزیوتراپی قرار گیرد. با این حال، خانم سرور از هفته گذشته تاکنون با سنگ اندازی مسئولان زندان از ادامه روند درمان و شرکت در جلسات فیزیوتراپی زانو محروم مانده است.»

خانم سرو از مشکلات جسمانی دیگری همچون وجود کیست در سینه نیز رنج میرد، پیش از این هم از رسیدگی مناسب پزشکی و اعزام به بیمارستان خارج از زندان محروم مانده بود.

مورخ یازدهم اردیبهشت ماه سال جاری، زهره سرو از بند ۸ زندان قرچک ورامین به زندان اوین بازگردانده شد.

خانم سرو اوایل مهرماه سال ۱۴۰۰ توسط نیروهای سرکوبگر امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه، موسوم به بند الف-یک منتقل شد. وی اواسط آبان ماه با پایان مراحل بازجویی ابتدا به بند زنان زندان اوین و چندی بعد به زندان قرچک ورامین انتقال داده شد.

او سپس توسط شعبه ۲۶ «دادگاه» انقلاب تهران به ریاست «قاضی» ایمان افشاری از بابت اتهامات «اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام» به ۷ سال حبس تعزیری محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، ۶ سال زندان در خصوص او قابل اجرا است.

این زندانی سیاسی پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت را در کارنامه خود داشته است.

زهره سرو، فرزند غیضان، متولد ۱۳۶۵ است. خانم سرو پیش از دستگیری با عنوان «ماه فر» در فضای مجازی فعالیت داشت.

تداوم بازداشت از شقایق مرادی، در زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

شقایق مرادی

شقایق مرادی، علیرغم گذشت هفت روز از زمان دستگیری همچنان به صورت بلاتکلیف در بند موسوم به ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، روز دوشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۲، شقایق مرادی، روزنامه نگار شاغل در نشریه فرهنگی هنری بخارا، ساکن تهران، علیرغم گذشت هفت روز از تاریخ دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر می برد.

به گفته یک منبع مطلع،:”خانم مرادی در حال حاضر در دوران بازجویی خود را سپری می کند و تداوم این شرایط منجر به افزایش نگرانی خانواده او شده است.”

لازم به اشاره است، شقایق مرادی، در تاریخ ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی، در منزل خود، بازداشت و برای تشکیل پرونده به سلول انفرادی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات واقع در زندان اوین منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، مصادیق حقوقی اتهامات و از روند حقوقی پرونده تشکیل شده بر علیه شقایق مرادی اطلاعی در دست نیست.

آزاده صمدی بازیگر سینما ممنوع‌الخروج شد؛ همکارش از «خشم و نفرت» نوشت

رادیو فردا

آزاده صمدی به اتهام حضور با کلاه در یک مراسم عمومی در دادگاه محکوم شده بود

رسانه‌های ایران روز دوشنبه ۲۹ آبان خبر دادند آزاده صمدی، بازیگر سینما، هنگامی که قصد سفر به هند برای شرکت در یک جشنواره سینمایی را داشت، ممنوع‌الخروج و گذرنامه‌اش توقیف شد.

بر اساس این گزارش، ماموران حکومتی در فرودگاه «امام خمینی» تهران گذرنامه خانم صمدی را ضبط و به او اعلام کردند که «ممنوع‌الخروج» است. آزاده صمدی برای حضور در پنجاه‌وچهارمین جشنواره گوا در هند عازم سفر به این کشور بود.

خانم صمدی پیشتر در مراسم تشییع رضا حداد، کارگردان تئاتر، در روز ۳۱ اردیبهشت امسال با کلاه حاضر و پس از آن احضار و از سوی دادگاه محکوم شد. یکی از احکام صادرشده علیه او مراجعه به مراکز روانشناسی «برای مداوای بیماری ضد اجتماعی خود» و ارائه «گواهی سلامت» به مقامات بود که با واکنش گسترده سینماگران مواجه شد.

در واکنش به خبر ممنوع‌الخروج شدن آزاده صمدی، مدیرعامل خبرگزاری «میزان» که ارگان رسانه‌ای قوه قضائیه جمهوری اسلامی است، مدعی شد که این بازیگر از این محدودیت مطلع بوده و «با علم به ممنوع‌الخروج بودن به فرودگاه مراجعه کرده است.»

مهدی کشت‌دار در شبکه ایکس (توئیتر سابق) همچنین نوشت کارگردان فیلم «عزیز» شب گذشته از «دستگاه‌های مسئول» درباره وضعیت آزاده صمدی سوال پرسیده بود.

اما مجید توکلی، کارگردان این فیلم، عصر دوشنبه در یک استوری اینستاگرامی اعلام کرد که قصد داشته «با انرژی و حال خوب» همراه با خانم صمدی به جشنواره هند برود، و افزوده است: «اما مثل همیشه این حس خوب، سریع تبدیل شد به خشم و نفرت.»

او اشاره‌ای به استعلام از دستگاه‌های امنیتی درباره وضعیت خروج از کشور آزاده صمدی نکرده و گفته است که بدون بازیگر زن اصلی فیلم خود به هند سفر می‌کند.

تایید حکم ۱۳ سال حبس مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی

ایران‌وایر

 

خبرگزاری «هرانا»، از تایید حکم ۱۳ سال حبس«ممهسا یزدانی»، مادر محمدجواد زاهدی، از کشته‌شدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در دادگاه تجدید‌نظر خبر داد.

مهسا یزدانی در تاریخ ۳۱مرداد۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده بود.

او روز ۴ مهر با قرار وثیقه تا زمان برگزاری دادگاه آزاد شد و در نهایت دادگاه انقلاب ساری در تاریخ ۷ آبان ۱۴۰۲ حکم بدوی او را اعلام کرد.

بر‌اساس حکم صادر شده، خانم یزدانی به‌اتهامات «توهین به مقدسات» و «اهانت به رهبر جمهوری اسلامی» به ۱۳ سال زندان محکوم شده که براساس قانون تجمیع جرایم، مجازات اشد، پنج سال حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

«میترا زاهدی»، دختر خانم یزدانی در یک استوری که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده بود، در واکنش به صدور این حکم نوشت: «تکلیف برادر سه ساله‌ام چه می‌شود؟ چه کسی جوابگوی این همه ظلم است؟»

محمدجواد زاهدی، فرزند مهسا یزدانی، شهریور۱۴۰۱ در جریان اعتراضات سراسری شهر ساری با شلیک گلوله‌های ساچمه‌ای ماموران در ۲۰ سالگی کشته شد.

خانم یزدانی در یک‌سال گذشته همواره دادخواه خون فرزندش و در کنار خانواده‌های دیگر کشته‌شدگان این اعتراضات بوده است.

۱۴۰۲-۰۸-۳۰

تداوم زن‌کشی در ایران؛ ثبت ۹ فقره در کمتر از یک‌ماه

صدای آمریکا

زندان زنان در قرچک ورامین

براساس گزارش رسانه‌های ایران در کمتر از یک‌ ماه ۹ مورد زن‌کشی و دخترکشی توسط «همسر یا برادر» در ایران ثبت شده است.

روزنامه «اعتماد» در گزارشی به این موضوع پرداخته و نوشته است که این قتل‌ها از ابتدای آبان‌ماه تاکنون در شهرهای «امیدیه، بابل، انزلی، زابل و شیراز» به وقوع پیوسته‌اند.

در گزارش این روزنامه آمده است که یکی از موارد اواسط آبان رخ داد و دختری ۱۴‌ ساله در بخش «فیرورق» شهرستان خوی واقع در استان آذربایجان غربی توسط مردی ناشناس «به‌طور فجیعی» به قتل رسید.

یکی دیگر از قتل‌ها در هفته اول آبان‌ماه ثبت شده است که به نوشته این روزنامه زنی جوان در شهرستان امیدیه به دست برادرش با شلیک دو گلوله به قتل رسید.

۶ آبان‌ماه نیز زنی ۲۰‌ساله اهل ارومیه توسط برادرش خفه و به قتل رسیده است. بنابراین گزارش در ۸ آبان‌ماه نیز زنی ۳۷ ساله با ضربه‌های چاقو در شهر بابل توسط همسرش به قتل رسید.

برهمین اساس اعلام شده است که ۱۱ آبان‌ماه نیز زنی جوان اهل روستای «بشمن» از توابع انزلی در استان گیلان در بیمارستان جانش را در حالی از دست داد که اواخر مهر‌ماه توسط همسرش به آتش کشیده شده بود.

در موردی دیگر در ۱۵ آبان‌ماه فرمانده انتظامی سیستان و بلوچستان اعلام کرد که دختری ۱۶‌ساله در زابل توسط همسرش با سلاح «کلت کمری» به دلیل اختلافات خانوادگی به قتل رسیده است.

آنطور که در این گزارش آمده است در ۱۶ آبان‌ماه نیز فرمانده انتظامی شیراز اعلام کرد که یک مرد همسر و دختر هشت ساله خود را به‌خاطر اختلافات خانوادگی به قتل رسانده است.

زن‌کشی در ایران در یکسال گذشته شتاب بیشتری گرفته است به‌طوری‌که سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» سوم مهرماه در گزارشی اعلام کرد که در شش ماهه نخست سال جاری دست‌کم ۵۲ مورد «زن‌کشی» در ایران ثبت شده که «۲۹ درصد» آن در تهران بوده است.

این گزارش تاکید داشت که دست‌کم «۲۸ زن» توسط همسران و ۴ مورد توسط «پارتنر» یا نامزد، ٣ مورد توسط همسر سابق، ۸ مورد توسط پدر و ۶ مورد نیز به دست برادران خود به قتل رسیده‌اند.

روزنامه شرق چاپ تهران نیز چهارشنبه ۱۴ تیر در گزارشی با استناد به آمار رسمی اعلام کرده بود که از خرداد ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲ دست‌کم ۱۶۵ زن در ایران به دست یکی از مردان خانواده خود کشته شده‌اند که ۴۱ مورد آن در حوالی پایتخت بوده است.

بر اساس این گزارش، تنها در سه ماه نخست سال ۱۴۰۲ دست‌کم «۲۷ زن» به دست همسر یا پدر خود کشته شده‌اند.

فعالان حقوق زنان می‌گویند عدم سختگیری قضایی به قاتلان پرونده‌های زن کشی، موجب شده تا این موارد افزایش یابد. در یکسال اخیر موارد زیادی بوده که پدر یا برادر زن جوان به بهانه عدم رعایت حجاب یا ارتباط با مردی دیگر، زن جوانی را به قتل رسانده باشند و قاتل با مجازات حداقلی روبرو شده باشد.

برخی مقالات دانشگاهی و پایان‌نامه‌ها از آمار سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد زن‌کشی در ایران که در ادبیات رسمی حکومت «قتل ناموسی» نامیده می‌شود خبر داده‌اند.

براساس قوانین جمهوری اسلامی، پدر قربانی، در صورت قاتل بودن، به خاطر حق خون و آنچه در قوانین جمهوری اسلامی «ولی دم» نامیده می‌شود،‌ عملا از مصونیت برخوردار است. در موارد همسرکشی یا زن‌کشی نیز قوانین مجازات اسلامی دریچه‌هایی را باز گذاشته تا به بهانه‌هایی همچون «ناموس» یا ظن «روابط نامشروع» قاتل از مصونیت برخوردار شود.

بنا بر قانون مجازات اسلامی در جمهوری اسلامی ایران مجازات «قتل نفس»، «قصاص» است،‌ اما مطابق ماده ۶۳۰ قانون مجازات اسلامی، «هرگاه مردی همسر خود را در حال زنا با مرد اجنبی مشاهده کند و علم به تمکین زن داشته باشد، می‌تواند در همان حال آنان را به قتل برساند و در صورتی که زن مکره باشد، فقط مرد را می‌تواند به قتل برساند.»

فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر دهه‌ها است که به تبعیض علیه زنان در قوانین جمهوری اسلامی معترض هستند و نهادهای بین‌المللی و سازمان ملل نیز بارها در گزارش‌های دوره‌ای از مقامات جمهوری اسلامی خواسته‌اند تا لغو قوانین تبعیض آمیز را در دستور کار خود قرار دهند. مطالبه‌ای که در چهار دهه گذشته بی‌پاسخ مانده است.

پیش از این، مرجان کی‌پور، مدیر وب‌سایت «استاپ‌ فمساید ایران» که موارد زن‌کشی در ایران را ثبت می‌کند، با زیر سوال بردن آمار رسمی اعلام شده در رسانه‌های ایران، به «صدای آمریکا» گفته است: در این آمارها، نام مهسا امینی، و همچنین سایر زنانی که تحت «فشارهای غیرعادی جمهوری اسلامی» جانشان را از دست داده‌اند، نیامده است.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...