۱۴۰۱-۰۹-۰۹

اطلاعیه ۱۵۱۸ آمار جانباختگان و بازداشتیهای اعتراضات سراسری در ایران

هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما، پس از بازداشت هفت روزه آزاد شد

رادیو فردا

هنگامه قاضیانی

برخی منابع خبری گزارش دادند هنگامه قاضیانی، بازیگر سینما و تئاتر ایران، که روز ۲۹ آبان به‌دست نیروهای امنیتی بازداشت شد، با دستور مقام قضایی آزاد شده است.

خبرگزاری ایسنا عصر یک‌شنبه ششم آذر گزارش داد که هنگامه قاضیانی پس از حضور در دادسرا و تفهیم اتهام از سوی بازپرس پرونده، ساعاتی پیش آزاد شده است.

نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی، هنگامه قاضیانی را به «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی» متهم کرده‌اند.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی پیشتر، از مصادیق اتهامی این بازیگر سرشناس را «ارتباط با رسانه‌های معاند و ضد انقلاب» عنوان کرده بود.

بازداشت هنگامه قاضیانی کمتر از ۲۴ ساعت پس از آن صورت گرفت که او روز ۲۸ آبان با انتشار ویدئویی بدون حجاب از خود و حاوی یک سرود انقلابی در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «شاید این آخرین پست من باشد. از این لحظه به بعد، هر اتفاقی برایم بیفتد، بدانید که من تا آخرین نفس در کنار مردم ایران هستم».

او پیشتر هم در یادداشتی که در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته بود، جمهوری اسلامی را «حکومت بچه‌کش» خطاب کرده و پس از آن، بلافاصله از سوی مقام‌های امنیتی و قضایی به دادسرا احضار شد.

همزمان با دور تازه اعتراضات سراسری که از ۲۶ شهریور در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد آغاز شده، گروهی از هنرمندان و چهره‌های مشهور سینما و تلویزیون با از سر برداشتن حجاب اجباری از معترضان حمایت کرده‌اند.

کتایون ریاحی، بازیگر سابق تلویزیون و از جمله سلبریتی‌هایی که در روزهای نخست اعتراضات حجاب از سر برداشت، نیز پس از چند هفته تعقیب قضایی، همزمان با خانم قاضیانی دستگیر شد و همچنان در بازداشت به‌سر می‌برد.

در همین حال، بسیاری از اعضای جامعه سینمایی و هنری به‌دلیل حمایت از معترضان توسط نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شده‌اند.

خانه سینمای ایران روز ۳۰ آبان در بیانیه‌ای تهدید کرد اگر سینماگران بازداشتی آزاد نشوند، از اعضای خود می‌خواهد تا دست به اعتصاب بزنند. این نهاد صنفی گفته بود که تلاش‌هایش برای آزادی سینماگران نه تنها نتیجه نداده بلکه به احضارها و بازداشت‌های جدید هم منجر شده است.

جعفر پناهی و محمد رسول‌اف، از سینماگران مطرح و امضاکنندگان بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» از چند ماه قبل تا کنون همچنان در زندان اوین هستند.

۱۴۰۱-۰۹-۰۷

سپیده قلیان فعال مدنی محبوس در زندان اوین برای پرونده‌ای جدید تفهیم اتهام شد

VOAPNN

سپیده قلیان، فعال مدنی زندانی

سپیده قلیان، فعال مدنی محبوس در زندان اوین بابت پرونده جدیدی که در دوران حبس علیه وی گشوده شده، مورد تفهیم اتهام قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری هرانا، برادر خانم قلیان با انتشار مطلبی در این خصوص در صفحه شخصی خود در ادامه افزود: «از شنبه ۲۸ آبان ماه ممنوعِ تماس شده‌ و مطلقاً تماسی با خانواده برقرار نکرده است. پیگیری‌های حضوری پدر و مادر، باوجود فاصله‌ی زیاد محل سکونت تا تهران راه به جایی نبرده است.»

خانم قلیان در تاریخ ۲۸ مردادماه سال گذشته از زندان بوشهر به مرخصی اعزام شده بود، در تاریخ ۱۹ مهرماه توسط نیروهای امنیتی در منزل خواهر خود در اهواز بازداشت و در تاریخ ۲۲ مهرماه، به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد.

وی نهایتا ۱۳ آبان ماه سال گذشته، با پایان مراحل بازجویی به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

سپیده قلیان در تاریخ ۲۷ آبان ‌ماه ۹۷ به همراه دستکم ۱۹ تن از جمله تمامی اعضای مجمع نمایندگان کارگری نیشکر هفت‌تپه، چند فعال کارگری و تعدادی از شاغلان و مدیران شرکت که جهت پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان در پلیس امنیت حاضر شده بودند در محل پلیس امنیت شوش بازداشت شد و در تاریخ ۲۷ آذرماه همان سال با قرار وثیقه آزاد شده بود.

در جریان پخش اعترافات اجباری سپیده قلیان، اسماعیل بخشی و چند تن دیگر توسط صدا و سیما، این دو شهروند، پیش از پخش این مستند اعلام کرده بودند که نیروهای وزارت اطلاعات و دیگر نیروهای امنیتی آنها را شکنجه کرده‌اند.

آنها ساعاتی بعد از این اظهارات مجددا توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

گفتنی است شماری از زنان زندانی در اوین با انتشار بیانیه‌ای در حمایت از لیلا حسین‌زاده، نسبت به شرایط جسمانی او، قطع تماس تلفنی با خانواده و اعلام اعتصاب غذای این فعال صنفی دانشجویی ابراز نگرانی کردند.

این بیانیه را نرگس محمدی، عالیه مطلب‌زاده، سپیده قلیان، هستی امیری، نیلوفر بیانی، گلاره عباسی، عسل محمدی، زهرا زهتابچی، ملیحه جعفری، فاطمه مثنی، سپیده کاشانی و فریبا اسدی امضاء کرده‌اند.

۱۴۰۱-۰۹-۰۶

اعتراض‌های سراسری؛ صدور حکم ۲۱ سال حبس تعزیری برای پنج معترض در دادگاه انقلاب ارومیه

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری؛ صدور حکم ۲۱ سال حبس تعزیری برای پنج معترض در دادگاه انقلاب ارومیه

شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی با صدور دادنامه‌ای پنج شهروند را که در رابطه با اعتراض‌های جاری بازداشت شده بودند به حبس محکوم کرد.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، سونیا ستوده، سارینا قرابت، پارسا دستمالچی، فائزه جوادی و شیوا کیانفر، از بابت‌ اتهام‌های (اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (تبلیغ علیه نظام)، توسط شعبه سه دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی نجف زاده، در مجموع به تحمل ۲۱ سال حبس تعزیری محکوم شدند.

براساس حکم صادره توسط شعبه سه دادگاه انقلاب ارومیه که به متهمان این پرونده ها ابلاغ شده فائزه جوادی و سارینا قرابت، هر یک به تحمل ۵ سال حبس تعزیری، پارسا دستمالی و شیوا کیانفر هر یک به تحمل ۴ سال حبس تعزیری و سونیا ستوده هم به تحمل ۳ سال حبس تعزیری با احتساب روزهای بازداشت اولیه محکوم شدند.

لازم به ذکر است، سارینا قرابت، از ورزشکاران رشته تیراندازی با تپانچه و از اعضای پیشین تیم‌ ملی تیراندازی ایران بوده است.

همچنین، در مرحله دادرسی، ابتدا پرونده سونیا ستوده، سارینا قرابت، پارسا دستمالچی، فائزه جوادی و شیوا کیانفر، به شعبه ۲ دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع و سپس به دلایل نامشخصی این‌ پنج پرونده به شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه ارجاع داده شد.

۱۴۰۱-۰۹-۰۴

نسرین جوادی علیرغم عدم بهبودی کامل از بیمارستان طالقانی به زندان اوین بازگردانده شد

اینترنشنال

اتحادیه آزاد کارگران ایران خبر داد نسرین جوادی، از بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر سال ۹۸، علیرغم عدم بهبودی کامل از بیمارستان طالقانی به زندان اوین بازگردانده شده و افزود جان این فعال ۶۵ ساله در خطر است

۱۴۰۱-۰۹-۰۳

آیدا راستی؛ بازداشت هنرمند بهایی به خاطر پست اینستاگرامی حمایت از اعتراضات

IRANWIRE

آیدا راستی؛ بازداشت هنرمند بهایی به خاطر پست اینستاگرامی حمایت از اعتراضات

بیش از ۱۰ هفته از شروع اعتراضات مردمی در ایران می‌گذرد و جمهوری اسلامی برای بقای خود دست به هر نوع خشونتی زده است. کشتار، بازداشت، ضرب و شتم و تخریب اموال معترضان روش‌های حکومت ایران برای مقابله با مردم است.

سازمان‌های حقوق بشری از بازداشت دست‌کم ۱۵هزار تن از شهروندان خبر داده است. بازداشت‌ شدگان از اقشار مختلف جامعه هستند. دانشجویان، اساتید، دانش‌‌آموزان، معلمان، روزنامه‌نگاران، نویسندگان، شاعران، فعالان حوزه‌های اجتماعی، مدنی و سیاسی، هنرمندان و ورزشکاران بخشی از بازداشت‌شدگان را تشکیل می‌دهند.

بازداشت شهروندان بهایی هم‌چون ۴۳ سال گذشته در هفته‌های اخیر نیز هم‌چنان ادامه داشته است. بهاییان بازداشت‌ شده مانند سایر هم‌وطنان دربند، بلاتکلیف و بدون اتهام مشخص در زندان‌های جمهوری اسلامی به‌سر می‌برند و هیچ مسوولی حاضر به پاسخ‌گویی به خانواده‌های آن‌ها نیست.

«آیدا راستی قلاتی»، هنرمند جوان بهایی، یکی از بازداشت‌ شدگان هفته‌های اخیر است. او بیش از هشت هفته است که دستگیر و در بند ۲۰۹ زندان «اوین» نگه داشته شده است. از اتهام آیدا هیچ اطلاعی در دست نیست و از حق داشتن وکیل هم محروم بوده است.

ماجرای دستگیری آیدا راستی چیست؟
کشته شدن مظلومانه‌ «مهسا (ژینا) امینی»، دختر ۲۲ ساله سقزی توسط عوامل جمهوری اسلامی تحت عنوان «گشت ارشاد» با اعتراضات و هم‌دردی مردم، به‌ویژه بانوان ایرانی همراه شد. آیدا راستی هم مانند بسیاری از زنان ایران، با گذاشتن چند پست و استوری در اینستاگرام، با این واقعه دردناک اظهار هم‌دردی کرد.

آیدا به همراه همسر، پدر و مادرش چند روز به شمال کشور سفر می‌کنند و روز دوشنبه چهارم مهر ۱۴۰۱ به منزل خود در تهران برمی‌گردند. دو روز بعد، ساعت یک بعدازظهر روز چهارشنبه ششم مهر از یک شماره ناشناس به تلفن همراه آیدا زنگ زده می‌شود. آیدا خواب بوده و متوجه زنگ تلفن نمی‌شود. فرد ناشناس به تلفن همراه پدرِ آیدا زنگ می‌زند و می‌گوید که دخترش پستی گذاشته است و به او بگوید آن را پاک کند. پدر آیدا هم می‌پذیرد و آیدا پُستش را برمی‌دارد.

حدود ساعت ۹ شب، مادر آیدا برای خرید از ساختمان خارج می‌شود که می‌بیند چند نفر بیرون ساختمان ایستاده‌اند و به محض باز شدن در، به درون ساختمان می‌روند. این افراد، ماموران وزارت اطلاعات بوده‌اند. آن‌ها به منزل آیدا می‌روند و با داشتن عکس کپی شده‌ای از او، اقدام به بازداشتش می‌کنند. ماموران از نشان دادن حکم خودداری می‌کنند و فقط با اصرار پدر آیدا، یکی از آن‌ها برگه‌ای تا شده را از راه دور به او نشان می‌دهد که نام آیدا راستی بر روی آن قابل رویت بوده است.

ساعت یک شب، آیدا با تلفن همراه همسرش تماس می‌گیرد و اطلاع می‌دهد که در زندان اوین است و باید فردا برای پی‌گیری پرونده‌اش به دادسرای اوین مراجعه کند. از آن روز تا امروز ۵۷ روز گذشته است و خانواده‌ آیدا هر روز به زندان و دادسرای اوین مراجعه کرده‌اند ولی تاکنون هیچ پاسخ روشنی درباره دلیل و اتهام آیدا از مسوولان مربوطه نشنیده‌اند. آن‌ها مانند اکثر خانواده‌های زندانیان، اجازه ورود به دادسرا ندارند و فقط اجازه دارند از پشت میله‌های دادسرا کد ملی فرد بازداشت شده را به سرباز مربوطه بدهند و او برایشان خبری از فرزند، پدر یا مادرشان بیاورد. خانواده‌ آیدا راستی از همین طریق متوجه شده‌اند که پرونده‌ او در شعبه۲ است. این پاسخ تنها نتیجه پی‌گیری آن‌ها در هشت هفته گذشته بوده است.

از آیدا راستی، هنرمند بهایی چه می‌دانیم
آیدا ۲۸ساله متولد بندرعباس است که در شیراز بزرگ شده است. خانواده‌ راستی از پیروان دین بهایی هستند و مانند سایر بهاییان ایران، همواره به‌خاطر اعتقادشان با ظلم و محرومیت روبه‌رو بوده‌اند. آیدا در سن نوجوانی با آن‌که دانش‌آموز ممتاز کلاس بود، به دلیل اعتقاد به آیین بهایی، از مدرسه اخراج شد.

شغل خانوادگی راستی عینک‌سازی است. پدر آیدا مغازه عینک‌سازی داشت و آیدا دو سال در آن‌جا کار می‌کرد. پدرش به مدت ۳۰ سال با مجوز بهداری در این شغل مشغول به کار بود اما پروانه کسب پدر را باطل کردند زیرا تمدید پروانه مستلزم پر کردن ستون مذهب بود و واژه بهایی در قاموس مملکت معنا نداشت.

پس از ۳۰ سال، مغازه پدر و عموهای آیدا را به دلیل نداشتن پروانه کسب از طرف دولت بستند.

«خانه موسیقی» در بیانیه‌ای، اسامی ۲۱ هنرمند بازداشت شده در عرصه موسیقی را اعلام کرد که پی‌گیر آزادی آن‌ها است. یکی از این نام‌ها، آیدا راستی است. آیدا از کودکی علاقه زیادی به موسیقی داشته است. پدرش برای او پیانویی خرید و از همان کودکی شروع به یادگیری و نواختن ساز کرد. آیدا که صدای گرم و دل‌نشینی داشت، آواز خواندن را هم دنبال کرد و یک دوره کلاس آموزش آواز خوانی در تهران گذراند. او برخی از آوازهای خود را در یک پیج عمومی در اینستاگرام به اشتراک گذاشته است. این پیج از دو سال و نیم پیش دیگر فعال نیست.

آیدا راستی به جز موسیقی، در زمینه هنر عکاسی هم فعال است. او در زمان دستگیری، به عنوان عکاس صنعتی و تبلیغاتی مشغول به کار بود.

وضعیت آیدا راستی چه‌گونه است؟
آیدا راستی در بند ۲۰۹ زندانی است. او به ‌طور هفتگی تماس تلفنی با خانواده‌اش داشته ولی فقط یک مرتبه (دو هفته پیش) با آن‌ها دیدار کرده است. او در تماس تلفنی هفته‌ گذشته به خانواده‌اش اطلاع داده که بازجویی‌هایش به پایان رسیده و پرونده‌اش در مرحله بازپرسی است، هر چند ممکن است دوباره بازجویی شود.

شوهر آیدا راستی دو هفته پس از دستگیری همسرش احضار شد و در رابطه با پرونده آیدا تحت بازجویی قرار گرفت. پرسش‌ها صرفاً حول محور بهایی بودن آیدا بوده‌اند.

یک ماه پس از بازداشت، آیدا در تماس تلفنی به خانواده‌اش اطلاع داده که ۳۰ روز دیگر بازداشت او تمدید شده است.

این روزها با نزدیک شدن به پایان ۳۰ روز، خانواده آیدا راستی نگران هستند که آیا بازداشت موقت او بار دیگر تمدید خواهد شد یا در روزهای آینده، او آزاد و در کنارشان خواهد بود.

بازداشت ژیلا خیر، از فعالان صنفی معلمان استان فارس

IRANWIRE

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از بازداشت «ژیلا خیر» یکی از فعالان صنفی معلمان در استان فارس خبر داد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از بازداشت «ژیلا خیر» یکی از فعالان صنفی معلمان در استان فارس خبر داد.

این معلم شناخته شده روز سه شنبه ۱آذر۱۴۰۱، از سوی ماموران امنیتی و در منزل شخصی‌ خود در شهر کازرون بازداشت شده است. از دلیل بازداشت و اتهام احتمالی این معلم بازداشتی اطلاعی در دست نیست.

با شروع اعتراضات سراسری در ایران، بیش از ۵۰ معلم شاغل و بازنشسته در سراسر ایران، بازداشت یا زندانی شده‌اند. از این تعداد، براساس اطلاعات موجود، تنها هفت نفر به اسامی «ادریس مهدی زاده، حسام مهدی زاده، شهرام آزموده، علی حسین شمایلی، پوریا رشیدی، معین زرگانی و غلامرضا اصغری مراللو»، با صدور قرار وثیقه تا برپایی دادگاه به‌صورت موقت آزاد شده‌‌اند. آن‌چه در ادامه می‌خوانید آخرین وضعیت معلمان بازداشت شده در اعتراضات سراسری است.

اتهام حمید رحمتی: اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار یکدیگر

«حمید رحمتی» فعال صنفی معلمان شهررضا، که روز ۱۱مهر با به دست گرفتن پلاکارد و ایستادن در مقابل ورودی منزل شخصی‌ خود توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود، در دادگاه با اتهام «اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار یکدیگر به قصد بر هم زدن امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» تفهیم اتهام شده است.

انجمن صنفی معلمان کردستان: از حق قانونی سهیلا خالدی دفاع می‌کنیم

انجمن صنفی معلمان کردستان در پی بازداشت «سهیلا خالدی» معلم و فعال مدنی اهل سنندج، با صدور بیانیه‌ای به دفاع از او پرداخت. این فعال صنفی ۲۱آبان‌، در پی یورش ماموران اطلاعات سپاه در منزل خود، بدون حکم قضایی و تشریح اتهام انتسابی بازداشت شده است. او معلم ناحیه ۱ آموزش و پرورش سنندج است.

در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه خانم خالدی در راستای رسالت معلمی خود و در دفاع از دانش آموزان، مورد اصابت گلوله ساچمه‌ای قرار گرفته است می‌نویسد: «انجمن صنفی هفته اول مهر با اطلاع از این موضوع، در رابطه با مشکل ابلاغ او، دیداری با سرپرست ناحیه ۱ داشت، متاسفانه روند درمان ایشان کامل نشده بود که در هفته سوم آبان دستگیر شد.»

براساس روایت این انجمن، در هفته اول مهر و همزمان با اعتراضات سراسری: «سهیلا خالدی در زمان برگشت از محل کار، متوجه قصد نیروهای نظامی برای شلیک به چند دانش‌آموز می‌شود. او که خود مادر است، با همان حس مادری خود را سپر دانش‌آموزان می‌کند اما، خودش از پشت مورد اصابت حدود۱۰۰ گلوله ساچمه ای قرار گرفته است. در هفته دوم مهر، با وخامت حال جسمی امکان حضور در کلاس درس را نمی‌یابد. در هفته سوم به اداره آموزش‌وپرورش ناحیه ۱سنندج مراجعه و از «جمال پورخضری» سرپرست اداره، درخواست کمک می‌کند، اما سرپرست اداره بلافاصله موضوع را به حراست اداره را گزارش می‌دهد. حراست آموزش‌وپرورش ناحیه ۱، پس از اطلاع از وضعیت جسمی خانم خالدی، در حالی‌که او مستاجر است، در مهرماه او را مشمول کسر از حقوق می‌کند. خانم خالدی روز ۲۱آبان، در حالی‌که همچنان تحت مداوا بوده و وضعیت جسمی مناسبی نداشته، در منزل خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.»

بازداشت در خوزستان

صبح روز سه‌شنبه۲۴‌آبان‌، «معین زرگانی» یکی از اعضای کانون صنفی معلمان خوزستان که به اطلاعات سپاه احضار شده بود، در تماسی که همان روز با خانواده گرفته، از بازداشت خود و انتقال به زندان شیبان اهواز خبر داد، اما چند ساعت بعد با تودیع وثیقه، از این زندان آزاد شد.

آخرین وضعیت اسکندر لطفی و مسعودنیکخواه در بند ۲۰۹ زندان اوین

«اسکندر(سوران) لطفی» و «مسعود نیک‌خواه» که برای دومین بار در سال جاری روز ۱۶مهر بازداشت شده‌اند، پس از انتقال از سنندج در بند ۲۰۹ زندان اوین تهران نگهداری می‌شدند، در پی افشای وضعیت متراکم بازداشت شدگان در سلولهای انفرادی این بند، بصورت تنبیهی به زندان فشافویه منتقل شده‌اند.

بازداشت در سیستان و بلوچستان

«حسیب‌‌الله حسین‌بر» ۲۵ ساله و معلم ادبیات مدرسه نمونه امام سجاد سراوان، در اعتراضات روز جمعه ۱۳آبان، زخمی و بازداشت شده است. براساس گزارش «حال‌وش»، «حسیب‌الله به علت جراحات ناشی از اصابت گلوله ساچمه‌ای به بیمارستان رازی سراوان انتقال، و بعد از عمل جراحی سرپایی مجدد به بازداشتگاه منتقل شده است.»

بیانیه جمعی از معلمان درباره تداوم انفرادی و وضعیت نگران کننده حمید جعفری نصرآبادی

جمعی از معلمان ایران با انتشار بیانیه مشترکی به تداوم بازداشت و انفرادی «حمید جعفری نصرآبادی» معلم شناخته شده کاشانی اعتراض کردند. در این بیانیه آمده است: «حمید جعفری هنرآموز رشته برق، به مدت دو سال و نیم است از تهران به شهرستان کاشان آمده و در هنرستان آسودگی این شهر مشغول به تدریس بوده است. علاقه‌مندی و دغدغه خاطر او در این مدت غیر از معلمی، صرفا فوتبال بوده و مربیگری چند تیم فوتبال نظیر ذوالفقارِ سفیدشهر، شهید رضایی سفید شهر، نبردِ طاهرآباد، پیام زیدی در لیگ برتر استان و استقلال سیلک در لیگ برتر کشور، همچنین شرکت در دو دوره مربی‌گری B و A آسیا و نیز چاپ سه جلد کتاب طی این دو سال و نیم، گواه این ادعا است.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «تلاش بی‌وقفه آقای حمید جعفری در زمینه فوتبال به گونه‌ای بود که توانست تیم محلی ذوالفقار را به لیگ ۳ کشوری ارتقا دهد. چنین شخصی چگونه می‌تواند به اقدام امنیتی از آن گونه دست بزند که سزاوار چنان بازداشتی در حریم مدرسه و چنین اجحافی در بازجویی باشد؟ با فعالیت‌های فوتبالی و مربیگری در این سطح، چگونه یک معلم وقت و توان آن را دارد به کنش سیاسی و فعالیت مخل امنیت بپردازد؟ این در حالی است که به گواهی همکاران ایشان در هنرستان، هیچ مورد خاصی در محل کار از حمید جعفری مشاهده نشده است.»

امضا کنندگان این بیانیه با اشاره به تجربه دادگاه‌ فعالان صنفی، می‌نویسند: «نیروهای امنیتی و بازجوهای پرونده دست به پرونده‌سازی زده و اقدام به جرم‌تراشی می‌کنند. این جرم‌تراشی می‌تواند حتی اعتراف‌گیری تحت شرایط فشار بازجویی انفرادی باشد تا متهم را مثلا به‌خاطر نوشته‌ای در رسانه‌ای مجازی، یا خواندن کتابی خاص به اقرار کار ناکرده و یا قبول خطای انجام نداده وادار کند.»

بازداشت در آذربایجان شرقی

در ادامه‌ فشارها بر فعالان صنفی، روز یکشنبه۲۲آبان، «علی حاجی» یکی از اعضای هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان آذربایجان شرقی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» در شعبه ۲ دادیاری جلفا، به دلیل عدم پذیرش قرار ۱۵۰ ملیون تومانی توسط دادستان، به زندان منتقل شد. براساس اطلاع «ایران وایر»، ماموران امنیتی برای اعمال فشار بیشتر بر این فعال صنفی، پرونده‌ قبلی او را نیز با وجود «قرار منع تعقیب» جهت بررسی مجدد به دادگاه ارجاع داده‌اند.

دو بازداشت در آذربایجان غربی

«اسماعیل رحمت پور»، دبیر فیزیک ناحیه یک ارومیه و دانشجوی دکترای فیزیک روز شنبه ۲۱آبان، در پی احضار همزمان از سوی حراست ناحیه یک آموزش و پرورش شهر ارومیه و اداره اطلاعات این شهر، پس از مراجعه بازداشت شده است. پیگیری خانواده این معلم شناخته شده برای اطلاع از دلیل بازداشت او بی نتیجه مانده است.

با گذشت نزدیک به یک ماه از دستگیری «محمد حسن داوودی»، یکی از اعضای فعال صنفی معلمان در آذربایجان غربی، دلایل دستگیری او نامعلوم است. آقای داوودی ۵آبان، با خشونت و ضرب‌و‌شتم در خیابان دستگیر و به اداره اطلاعات میاندوآب منتقل شده است. با پیگیری‌های متعدد خانواده مشخص شده او هم‌اکنون در اداره اطلاعات ارومیه زندانی است. از اتهام یا وضعیت او تا این لحظه اطلاع دقیقی در دست نیست. آقای داوودی پیش از این نیز به دلیل فعالیت‌های مدنی و سیاسی سابقه بازداشت و زندان داشته است.

۱۴۰۱-۰۹-۰۲

سها مرتضایی، فعال صنفی دانشجویی سابق بازداشت شد

شبکه جهانی کلمه

شبکه جهانی کلمه / سها مرتضایی، فعال صنفی دانشجویی سابق و دبیر اسبق شورای صنفی کل دانشگاه تهران، حدود ساعت ۹ صبح دوشنبه ۳۰ آبان هنگام رفتن به محل کار با ضرب‌ و شتم شدید ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد.

در اثر ضربات وارده، وی دچار کبودی‌ها و زخم‌های متعدد در نواحی سر، دست و پا و همچنین باسن و ناحیه‌ی تناسلی شده است. پس از بازداشت وی ابتدا به زندان اوین و سپس به بیمارستان شهدای تجریش منتقل شده تا به لحاظ ضرب و جرح بررسی شود.

سها مرتضایی پیش از این در سال ۸۸، دیماه ۹۶ و آبان ۹۸ بازداشت شده بود. همچنین وی با وجود داشتن رتبه ۱۰ دکتری در آزمون دکتری ۹۸، با وجود تحصن و پیگیری‌های مکرر، ستاره‌دار و محروم از تحصیل شد.

۱۴۰۱-۰۹-۰۱

انتقال اضطراری نسرین جوادی، فعال کارگری زندانی به بیمارستان

IRANWIRE

ماموران زندان صبح روز شنبه ۲۸ آبان‌ماه ۱۴۰۱ نسرین جوادی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران را در حالت نیمه بیهوش با آمبولانس به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

در پی وخامت حال «نسرین جوادی» (اعظم خضری جوادی) یکی از اعضای اتحادیه آزاد کارگران ایران در بند زنان زندان اوین، ماموران زندان صبح روز شنبه ۲۸آبان‌۱۴۰۱، او را در حالت نیمه بیهوش با آمبولانس به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

به گفته‌ هم‌بندی‌های او، خانم جوادی توانایی هیچ حرکتی نداشته و احتمال وقوع سکته برای او جدی بوده است: «در سه روز گذشته نسرین به شدت مریض بوده و تنها در بهداری زندان با تشخیص سرماخوردگی مورد مداوا قرار گرفته است. اما شب شنبه حال او رو به وخامت رفت. تا حدی که امروز صبح در معرض به کما رفتن بوده است.»

مسوولان زندان اوین در اقدامی غیرقانونی درباره بیماری نسرین و انتقال او به بیمارستان خارج از زندان به خانواده او هیچ اطلاعی نداده‌اند. خانواده این فعال کارگری از طریق دیگری از این انتقال مطلع شده و پیگیر یافتن بیمارستان محل مداوای او هستند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار این خبر، ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به سلامت نسرین جوادی، اعلام کرد: «مسوولیت جان نسرین جوادی متوجه حکومت جمهوری اسلامی است. ما خواستار آزادی فوری و بی‌قید و شرط نسرین و تمام کارگران و معلمان زندانی، زندانیان سیاسی و همه بازداشت‌شدگان اعتراضات جاری هستیم.»

اتحادیه آزاد کارگران ایران در ادامه پیام خود می‌نویسد: «نیروهای سرکوبگر حکومت در خیابان‌ها، کودکان و زنان و مردان را با خشونت تمام می‌کشند. در آن سو ضابطین قضایی و امنیتی با همراهی تمام دم و دستگاه در اختیارشان هر بار به شکلی نقشه قتل زندانیان را می‌ریزند. همین یک‌ ماه قبل بود که با به راه انداختن آتش‌سوزی تلاش داشتند تا زندانیان زندان اوین را قتل عام کنند.»

نسرین جوادی کیست؟

اعظم خضری جوادی، مشهور به نسرین جوادی، کارگر سابق «شرکت تجهیزات پزشکی»، بازنشسته تامین اجتماعی و از جمله فعالان کارگری است. او ۶۵ ساله است، تنها یک فرزند دارد و چند سالی است ایام بازنشستگی‌ خود را سپری می‌کند.

خانم جوادی یکی از اعضای هیات موسس «شورای کارگری بازنشستگان تامین اجتماعی» (بستا) است؛ شورایی که پیگیر مطالبات بازنشستگان این سازمان تامین اجتماعی هم هست. او از سال ۱۳۹۱ هم یکی از اعضای اصلی اتحادیه آزاد کارگران ایران بوده و برای پیگیری مطالبات کارگران ایران و تشکل‌یابی آن‌ها تلاش کرده است.

جوادی در جریان تجمع «روز جهانی کارگر» سال ۱۳۹۸، مقابل مجلس شورای اسلامی بازداشت و پس از ۲۹ روز، به قید وثیقه آزاد شد. قاضی افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب حکم محکومیت او را با اتهاماتی چون «اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور»، «اخلال در نظم و آسایش عمومی» و «‌تبلیغ علیه نظام» صادر کرد. این حکم شامل هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق بود. جوادی در این حکم که پنج سال آن قابل اجرا است، برای اتهام «اخلال در نظم»، به یک‌ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق، برای اتهام «اجتماع و تبانی» به پنج سال حبس و برای «تبلیغ علیه نظام» به یک‌ سال حبس محکوم شده است. او زمانی که از زندان آزاد شود، ۷۰ ساله خواهد بود.

یک فرد نزدیک به جوادی که با «ایران‌وایر» گفت‌وگو کرده، مصادیق اتهاماتی که علیه نسرین جوادی مطرح شده‌اند را «شرکت در مراسم روز جهانی کارگر» و «حضور در تجمعات کارگران و بازنشستگان برای دفاع از مطالبات صنفی» اعلام می‌کند: «مصادیق اتهامی او در حالی منجر به صدور حکم شده‌اند که مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی، تشکیل اجتماعات و راه‌پیمایی‌ها، بدون حمل‌سلاح‌، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد، آزاد است‌. در هیچ یک از تجمعاتی که در آن حضور داشته است، حاضران جز برای مطالبه حقوق پایمال شده کارگران و بازنشستگان قدمی بر نداشته‌اند.»

یکی از فعالان کارگری درباره حکم صادره برای نسرین جوادی به «ایران‌وایر» می‌گوید: «شرم‌آور است. زن کارگر بازنشسته‌ای صرفا به‌خاطر گرفتن پلاکاردی با این نوشته که یک درصد تامین و ۹۹ درصد گرسنه، بازداشت و زندانی شود. این حکم برای زنی صادر شده است که سازمان تامین اجتماعی را از آن خود می‌دانست و برای صیانت از آن، دغدغه بسیاری داشت که با دیگر بازنشستگان مطرح کرده است.

هر انسان منصفی وقتی چشمش به حکم هفت سال محکومیت زندان و ۷۴ ضربه شلاق و دو سال ممنوعیت از فعالیت در فضای مجازی بیفتد، حتما می‌گردد ببیند که این چه متهم خطرناکی است که جامعه باید از آسیب او مصون بماند. ولی در جست‌وجوهایش متوجه می‌شود این حکم برای زنی میان‌سال که کارگر بازنشسته تامین اجتماعی است، صادر شده است که حداقل حقوق بازنشستگی و چندین برابر زیر خط فقر را دریافت می‌کند.»

به گفته او، جمهوری اسلامی ایران تبدیل به یک زندان بزرگ برای کارگران، بازنشستگان، معلمان و کنشگران شده است: «نسرین جوادی و سایر کارگران و معلمان زندانی جرمی مرتکب نشده‌اند. آن‌ها هر کجای این دنیا که باشند، مورد حمایت و ستایش جامعه خواهند بود. حکومت برای کنترل پلیسی و پیگیری سرکشی‌هایش در جهان، جامعه را دچار بدترین شرایط معیشتی کرده است تا مانع مطالبه‌گری و اعتراض مردم به شیوه حکمرانی‌ خود شود. فعالان کارگری، معلمان و دیگر کنش‌گران را به زندان می‌اندازد تا صداها خاموش شوند. اما این زبانه‌های آتشی که خودش برپا کرده است، بزودی دامنش را خواهد سوزاند.»

یک فعال کارگری درباره وضعیت سلامتی او به «ایران‌وایر» می‌گوید:«خیلی ناعادلانه برخورد کردند. با وجود نیاز روزانه به رسیدگی تخصصی پزشکی، برای اجرای حکم حبس‌ خود به زندان رفت. او به بیماری‌های پوکی شدید استخوان، دیسک کمر و آب مروارید چشم مبتلا است. پزشکان متخصص گفته بودند که حضور در فضای زندان، یعنی خطر جدی برای سلامتش. اما توجهی به این مسایل نکردند.»

او در ادامه افزود: «خانم جوادی درخواست عدم تحمل کیفر را به دادگاه تسلیم کرد. این درخواست پس از چندین نوبت آزمایش و عکس‌برداری توسط بیمارستان، بررسی شد و پزشکان متخصص تایید کرده بودند که او توانایی تحمل حبس ندارد. سپس این درخواست به دادگاه رفت. اما این نظر پزشکان با کارشکنی شعبه اجرای احکام مواجه شد. آن‌ها گفتند عدم اجرای حکم منوط به تایید عدم تحمل حبس از سوی پزشکی قانونی است. روز ۸تیر، جوابیه‌ پزشکی قانونی به شعبه اجرای احکام اعلام شد. در کمال شگفتی، پزشکی قانونی نظر پزشکان متخصص بیمارستان دولتی را نقض کرده و به توانایی تحمل حبس برای نسرین جوادی رای داده بود. حالا خودتان حدس بزنید زن ۶۵ ساله‌ای با داشتن دیسک کمر، پوکی شدید استخوان و آب مروارید چشم که داروهای بسیاری را مصرف می‌کند، قرار است در زندان چه کند؟»

این فعال کارگری که صبح روز ۸تیر ۱۴۰۱، جهت اجرای حکم هفت سال حبس، که پنج سال آن قابل اجرا است، در میان بدرقه دوستان و خانواده‌اش راهی زندان «اوین» شد.

شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی «ایمان افشاری»، او را به هفت سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرد؛ حکمی که علی‌رغم اعتراض خانم جوادی، در دادگاه تجدیدنظر عینا تایید شد.

یک تیم بسکتبال کنکوی زنان ایران حجاب از سر برداشت

ايران امروز

فرزانه جمامی، سرمربی تیم بسکتبال زنان کنکو، شامگاه شنبه، ۲۸ آبان، تصویری را در اینستاگرام منتشر کرده که اعضای تیم او در آن «بدون حجاب» ظاهر شده‌اند.

جمامی، نوشت: «به دخترت بیاموز که چیزهایى به نام نقش هاى جنسیتى، مزخرفاتى بیش نیستند. بهشون بیاموز شما ارزشمند و غیر قابل تعویض هستید. اگر چیزی به غیر از این به شما گفته شد، باور نکنید.»

۱۴۰۱-۰۸-۳۰

تداوم سرکوب در دانشگاه رازی کرمانشاه؛ از محرومیت و تعلیق تا ربودن دانشجویان

هه‌نگاو

تداوم سرکوب در دانشگاه رازی کرمانشاه؛ از محرومیت و تعلیق تا ربودن دانشجویان

نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی با همکاری عوامل حراست، علاوه بر صدور حکم اخراج و تعلیق، تعدادی از دانشجویان دانشگاه، در ربودن دانشجویان با آنان همکاری می‌کنند. تا کنون اسامی ١٤ تن از این دانشجویان که ربوده شده‌اند برای هه‌نگاو احراز شده است.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، طی دو ماه گذشته، اعضای حراست دانشگاه رازی کرمانشاه، با هماهنگی کامل دستگاه‌های سرکوب، روز سه‌شنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۱ (۱۵ نوامبر ۲۰۲۲) تعداد ١٥ تن از دانشجویان این دانشگاه را ربوده و تعدادی دیگر مشمول حکم محرومیت کامل از تحصیل و تعلیق شده‌اند.

برابر لیستی که به دست هه‌نگاو رسیده، امیر نصیری، معین منوچهری و امیرحسین مهرانجو سه دانشجوی رشته مهندسی کامپیوتر و ارشیا لایقی و علیرضا نادری دانشجویان رشته مهندسی نفت، علی همت‌زاده و حمید برانداز با رشته مهندسب مکانیک، صدار ظهرابی رشته مواد و متالوژی، مسعود کرمی مهندسی عمران، علی روزی مهندسی پتروشیمی، رضا روحی مهندسی نفت نیز، ربوده شده‌اند.

امیر دارابی دانشجوی دانشکده ادبیات، نرگس شیرازی دانشجوی پرستاری، محمدابراهیم بانوئی در رشته تاریخ اسلام و مریم محمدی ورودی ٩٩ سه دانشجوی دیگر این لیست را تشکیل می‌دهند.

بر اساس اظهارات یک منابع مطلع، حراست دانشگاه مبادرت به شناسایی دانشجویان فعال کرده و لیست آنان در اختیار نیروهای امنیتی و سرکوبگر حکومتی قرار می‌‌دهند.

برابر روایت شاهدان عینی، اعضای حراست دانشگاه با در دست داشتن این لیست در معیت نیروهای امنیتی در ورودی دانشگاه حضور یافته و دانشجویان را تحویل این نیروها می‌دهند.

۱۴۰۱-۰۸-۲۹

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم هفت شهروند در تهران، خرم آباد، کرج و قائمشهر/ آزادی دو شهروند بازداشتی در دهدشت و زاهدان با تودیع قرار وثیقه

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در تهران، خرم آباد، کرج و قائمشهر، دستکم هفت شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. همچنین، دو شهروند بازداشت شده در دهدشت و زاهدان، پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع قراروثیقه آزاد شدند.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای گذشته، ژاسمین حاج میرزامحمدی، شهاب اسکندری، صبا عبدالهی، امیرحسین منفرد، توحید شافی، مانی لطفی، فاطمه ناصر رنجبر، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، مازندران، لرستان و استان البرز، بازداشت شدند. همچنین، داریوش طاهری و فائزه براهویی، شهروندان بازداشت شده در استانهای لرستان و سیستان و بلوچستان، پس از اتمام مراحل بازجویی با تودیع وثیقه و کفالت آزاد شدند.

روز یکشنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، مانی لطفی، متولد: ۱۳۸۰، ساکن شهر ساری و دانشجوی رشته حقوق و جزا در دانشگاه آزاد واحد شهرستان قائمشهر از توابع استان مازندران، توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران، بازداشت شد.

براساس این گزارش، مانی لطفی اخیرا پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام به زندان مرکزی ساری منتقل شده است.

تا لحظه تنظیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به مانی لطفی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، شامگاه سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، صبا عبدالهی، فعال مدنی و رسانه ای، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی در تهران بازداشت شد.

براساس این گزارش، این فعال رسانه ای با انتشار یک استوری در صفحه شخصی خود از بازداشتش خبر داد و ساعتی بعد اعلام شد که بازداشت با حکم قضایی صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، صبا عبدالهی، روزنامه‌نگار و سردبیر نشریه فمنیستی دانشجویی بیداد است.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و وضعیت صبا عبدالهی اطلاعی در دست نیست.‌

کولبرنیوز، با انتشار خبری اعلام کرد؛ اواسط مهر ماه ۱۴۰۱، شهاب اسکندری، متولد: ۱۳۶۱، اهل شهرستان کامیاران از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات و وضعیت شهاب اسکندری اطلاعی در دست نیست.

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم‌ در خبری افزود؛ روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱، ژاسمین حاج میرزامحمدی، دانش آموخته رشته صنایع دستی از دانشگاه سوره، در بهشت سکینه کرج، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

این شهروند تحت بازداشت پس از انتقال به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی سپس به زندان کچویی کرج منتقل و بطور بلاتکلیف محبوس مانده است.

در خبری دیگر، عصر پنجشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱، فاطمه ناصررنجبر، دانشجوی رشته مهندسی مواد و متالوژی در دانشگاه صنعتی شریف، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و برای طی مراحل بازجویی و تشکیل پرونده به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه بر علیه فاطمه ناصر رنجبر اطلاع دقیقی در دسترس نیست.‌

کانال تلگرامی دانشجویان متحد نیز در خبری اعلام کرد؛ روز سه شنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۱، امیرحسین منفرد، دانشجوی سال دوم در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه پلی تکنیک تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

تا لحظه تنظیم این خبر از مکان نگهداری، شرح اتهامات و وضعیت امیرحسین منفرد اطلاعی در دست نیست.‌

همچنین، روز سه شنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۱، توحید شافی، فعال دانشجویی و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته شیمی در دانشگاه شهید بهشتی تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.‌

لازم به ذکر است، از وضعیت توحید شافی پس از بازداشت اطلاع دقیقی در دسترس نیست.

توحید شافی از جمله اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشجویان آزادی خواه در دانشگاه شهید بهشتی تهران است.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به توحید شافی اطلاع دقیقی در دست نیست.

وبسایت حال وش هم‌ در خبری اعلام کرد؛ امروز چهارشنبه ۲۵ آبان ماه ۱۴۰۱، فائزه براهویی، اهل زاهدان، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار کفالت تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در زاهدان که از سوی شهروندان با هدف رسیدگی به پرونده تجاوز به یک دختر ۱۵ ساله برگزار شده بود، فائزه براهویی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

پس از انتقال فائزه براهویی به بازداشتگاه و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی وی در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱، توسط شعبه ۲ دادگاه انقلاب زاهدان از بابت اتهامات (اجتماع و تبانی)، (توهین به رهبری) و (تبلیغ علیه نظام) محاکمه و در مجموع به تحمل ۳ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

پرونده فائزه براهویی، پس از ابلاغ حکم و اعلام‌ اعتراض به دادگاه تجدیدنظر استان سیستان و بلوچستان ارجاع شده است.

در خبری دیگر، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، داریوش طاهری، اهل شهرستان دهدشت، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از زندان این‌ شهرستان آزاد شد.

علیرغم آزادی داریوش طاهری با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات، میزان وثیقه تودیع شده برای وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، داریوش طاهری به همراه پسر خود در جریان اعتراضات سراسری در شهرستان دهدشت از توابع استان لرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

اعتراض‌های سراسری؛ بازداشت دستکم ۱۷ شهروند در شهرهای تهران، ایرانشهر، زاهدان، پیرانشهر، دهلران، کرج و انزلی/ آزادی هشت شهروند با تودیع قرار کفالت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری

نیروهای امنیتی در شهرهای تهران، ایرانشهر، زاهدان، پیرانشهر، دهلران، کرج و انزلی، دستکم ۱۷ شهروند را بازداشت و به مکان نامعلومی کردند. همچنین، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده، هدیه پوررضا، محمد ملانوری، غزل معصوم شاهی، شهریار شمس، محمدجواد مقدسی و عادل طالبی، پس از اتمام بازجویی ها با تودیع قرار وثیقه یا کفالت آزاد شدند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای گذشته، مریم مومنی، حسین هوت، اسماعیل زین الدینی، عبدالمالک نارویی، محمدرضا (محمدعلی) شیرانی، مجید مسافر، امید آزادداور، سرگرد مصطفی پور، معصومه خراسانی طاهری، فاضله خراسانی طاهری، فاطمه انصاری، حیدر دارایی، مهدی مرادی، نجم الدین دارانی، احد خرسندی، مصطفی معدندار و مهران آقاجانی، توسط نیروهای امنیتی در استانهای تهران، سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، ایلام، البرز و استان گیلان، بازداشت شدند. همچنین، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده، هدیه پوررضا، محمد ملانوری، غزل معصوم شاهی، شهریار شمس، محمدجواد مقدسی و عادل طالبی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع کفالت یا وثیقه تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شدند.

براساس این گزارش، روز پنجشنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱؛ مصطفی معدندار، ساکن شهرستان هشتگرد از توابع استان البرز، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری در این‌ استان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

یک‌ منبع مطلع در تشریح این خبر به حقوق بشر در ایران گفت:”بازداشت مصطفی معدندار در جریان برگزاری مراسم چهلم حدیث نجفی از جان باختگان اعتراضات توسط نیروهای امنیتی در حوالی بهشت سکینه واقع در شهر کرج صورت گرفته و ما علیرغم پیگیریهای بسیار از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و اتهامات مطروحه بر علیه آقای معدندار بی خبر هستیم.”

این‌ منبع مطلع افزود:” به دادسرای کرج و سایر ارگانهای امنیتی هم مراجعه کردیم اما کسی پاسخگو نیست.”

در خبری دیگر، طی روزهای اخیر، مهران آقاجانی، ساکن شهرستان انزلی از توابع استان گیلان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت:”ماموران امنیتی هنگام بازداشت مهران آقاجانی وی را به شدت مورد ضرب و شام قرار دادند و با توجه به اینکه وی از ناحیه دست با معلولیت مواجه است اما ماموران با باتوم وی را مورد ضرب و شتم قرار دادند‌. علیرغم پیگیریهای خانوداه فقط وعده آزادی داده شده اما در عمل تا کنون از آزادی مهران علیرغم‌ بی گناهی وی ممانعت بعمل آمده است.”

شورای صنفی دانشگاههای کشور هم با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۱۶ آبان ماه ۱۴۰۱، مریم مومنی، دانش آموخته رشته سینما در دانشگاه سوره، توسط نیروهای امنیتی در بی بی سکینه از توابع شهر کرج مرکز استان البرز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، مصادیق حقوقی اتهامات مطروحه و وضعیت مریم مومنی اطلاعی در دست نیست.

همچنین، روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، مجید مسافر، دانش‌ آموخته رشته مددکاری از دانشگاه علامه طباطبایی تهران و دانشجوی رشته حقوق و جزا در دانشگاه پیام نور واحد تهران و فعال سابق دانشجویی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی بازداشت شد.‌

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری و مصادیق حقوقی اتهامات مجید مسافر اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، روز شنبه ۳۰ مهر ماه ۱۴۰۱، معصومه خراسانی طاهری – دانشجوی رشته مجسمه سازی در دانشگاه تهران و خواهر وی فاضله خراسانی طاهری – دانش آموخته رشته طراحی صنعتی در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.

این دو دانشجوی دانشگاه تهران پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس به زندان قرچک ورامین منتقل شدند.

همچنین، علیرغم گذشت ۲۴ روز از تاریخ بازداشت معصومه خراسانی طاهری و خواهر وی فاضله خراسانی طاهری، این دو دانشجوی نوجوان بطور بلاتکلیف در وضعیتی بدور از رعایت حقوق شهروندی آنها در زندان قرچک ورامین محبوس هستند.

در ادامه نیز، ظهر یکشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، فاطمه انصاری، دانشجوی مقطع کارشناسی مشاوره در دانشگاه شهید بهشتی تهران، ورودی سال ۱۳۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

علیرغم گذشت چند روز از تاریخ بازداشت فاطمه انصاری از آزادی وی در پی ممانعت ضابط امنیتی و قضایی پرونده اش مخالفت شده و این دانشجوی نوجوان از حقوق اولیه یک متهم برای دسترسی به وکیل محروم است.

کمپین فعالین بلوچ هم‌ با انتشار خبری افزود؛ روز جمعه ۲۰ آبان ماه۱۴۰۱، حسین هوت – فرزند: کریم، اسماعیل زین الدینی – فرزند: دوست محمد، عبدالمالک نارویی – فرزند: دادکریم، سه شهروند اهل روستای شاه آباد از توابع ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.‌

براساس این گزارش، بازداشت این ۳ نفر پس از برگزاری مراسم نمازجمعه و در پی شکل گیری تجمعات اعتراضی در ایرانشهر صورت گرفته است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، شرح اتهامات و وضعیت این‌ افراد اطلاعی در دست نیست.‌

وبسایت حال نیز در خبری اعلام کرد؛ روز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، محمدرضا(محمدعلی) شیرانی(نارویی)، اهل شهرستان زابل و ساکن شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.‌

گفته می شود علت بازداشت محمدرضا شیرانی، اعتراف وی مبنی بر حضور فرزندش، آرش شیرانی و طرح اتهام از سوی ارگانهای امنیتی مبنی بر لیدری وی در جریان اعتراضات مذکور صورت گرفته است اما تا لحظه تنظیم این خبر از شرح دقیق بازداشت وی اطلاعی در دست نیست.

محمدرضا شیرانی، پس از بازداشت به مکان نامعلومی منتقل و از مصادیق دقیق اتهامات وی اطلاعی در دست نیست.

وبسایت کُردپا نیز با انتشار اخباری اعلام کرد؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، امید آزادداور، اهل شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.‌

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، شرح اتهامات مطروحه و وضعیت حقوقی پرونده امید آزادداور اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، روز یکشنبه ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۱، سرگرد مصطفی پور، اهل پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی در این شهرستان به مکان نامعلومی منتقل شد.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و مصادیق حقوقی اتهامات منتسب شده به سرگرد مصطفی پور اطلاعی در دست نیست.

از سوی دیگر، روز سه شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱، حیدر دارایی، ساکن شهرستان دهلران از توابع استان ایلام و معلم تاریخ در مقطع دبیرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

براساس این گزارش، بازداشت حیدر دارایی، توام با خشونت و ضرب شتم از طرف نیروهای امنیتی بر علیه این معلم ساکن دهلران بوده است.

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، اتهامات و وضعیت حیدر دارایی اطلاعی جدیدی در دست نیست.

همچنین، طی روزهای اخیر، مهدی مرادی، ساکن شهرستان پیرانشهر از توابع استان آذربایجان غربی، پس از بازداشت توسط نیروهای امنیتی به مکان نامعلومی منتقل شد.

از علت دقیق بازداشت، نام ارگان بازداشت کننده و وضعیت پرونده مهدی مرادی اطلاعی در دست نیست.

در خبری دیگر، اوایل آبان ماه ۱۴۰۱، نجم الدین دارایی، متولد: ۱۳۷۸، فرزند: کریم و یک شهروند دیگر با مشخصات احد خرسندی، متولد: ۱۳۷۸، فرزند: خالد، اهل روستای بندره، در مجموع ۲ تن از شهروندان ساکن پیرانشهر از شهرستانهای استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

تا لحظه تنظیم این خبر از علت بازداشت، اتهامات مطروحه و وضعیت نجم الدین دارایی اطلاع دقیقی در دست نیست.

همچنین، احد خرسندی، پس از بازداشت و طی مراحل بازجوئی به زندان شهرستان نقده منتقل و بطور بلاتکلیف بسر می برد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان ایران هم‌ اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده و هدیه پوررضا، سه تن از دانش آموزان بازداشت شده در شهرستان لاهیجان از توابع استان گیلان پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه از کانون اصلاح و تربیت آزاد شدند.

براساس این خبر، آزادی این ۳ دختر دانش آموز پس از تفهیم اتهام صورت گرفته و باید در انتظار دریافت ابلاغیه تاریخ محاکمه خود باشند.

علیرغم آزادی آتنا فرهمند، مبینا عیسی زاده و هدیه پوررضا، اما از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به آنها اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، اویل آبان ماه ۱۴۰۱، هدیه پوررضا – متولد: ۱۳۸۴، آتنا فرهمند و مبینا عیسی زاده، در جریان برگزاری اعتراضات در محدوده میدان انقلاب لاهیجان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی به بازداشتگاه یکی از ارگانهای امنیتی منتقل شده بودند.

وبسایت جماران هم با انتشار خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، محمد ملانوری، دانشجوی مقطع دکترا در رشته اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، پس از اتمام بازجوئی ها و تفهیم اتهام با تودیع وثیقه آزاد شد.

علیرغم آزادی محمدملانوری با تودیع وثیقه آنا لز مصادیق حقوقی اتهامات وی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، محمد ملانوری، در تاریخ ۱ آبان ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل وی پس از تفتیش و توقیف برخی وسائل شخصی اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

کانال تلگرامی دانشجویان متحد هم‌ در خبری افزود؛ روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، غزل معصوم شاهی، دانش آموخته مقطع مهندسی در رشته نساجی در دانشگاه امیرکبیر تهران، پس از طی مراحل بازجوئی و بازپرسی با تودیع کفالت آزاد شد.

از مصادیق حقوقی اتهامات تفهیم شده به غزل معصوم شاهی در مراحل بازجویی و بازپرسی اطلاعی در دست نیست.‌

لازم به اشاره است، غزل معصوم شاهی، در تاریخ ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱، غزل معصوم شاهی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار همسرش بازداشت و پس از انتقال وی به محل سکونتش پس از تفتیش منزل برخی لوازم شخصی دیجیتال وی توقیف شد.

در خبری دیگر، عصر دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱، شهریار شمس، متولد: ۱۷خرداد ماه ۱۳۷۸، فعال مدنی و دانشجوی رشته مدیریت در دانشگاه آزاد واحد تهران‌ شمال، پس از طی بازجوئی ها و بلاتکلیفی ۱۰ روزه آزاد شد.

از چگونگی آزادی شهریار شمس و مصادیق حقوقی اتهام یا اتهامات تفهیم شده احتمالی به وی در مراحل بازجویی و یا بازپرسی اطلاع دقیقی در دست نیست.

لازم به ذکر است، سحرگاه ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۱، شهریار شمس، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی پس از تفتیش منزل سپس بازداشت شده بود.

شهریار شمس، پیشتر هم در تاریخ ۵ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی در تهران بازداشت و پس از انتقال به بندهای امنیتی ۲۰۹ وزارت اطلاعات و ۲۴۱ حفاظت اطلاعات قوه قضائیه و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام در تاریخ ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شده بود.‌

شهریار شمس، اواسط خردادماه ۱۴۰۱، در پی اعمال فشار و تهدید به وثیقه گذار او از طرف شعبه یک اجرای احکام دادسرای زندان اوین برای سپری کردن بخشی لوازم مجموع حبس تعزیزی ۴ سال و ۴۵ روزه خود فراخوانده شده بود اما مشخص نیست پس از آن به چه علت حکم حبس وی اجرا نشده است.‌

سنندج؛ ربودن نسرین محمدی، خواهر یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸

هه‌نگاو

سنندج؛ ربودن نسرین محمدی، خواهر یکی از جانباختگان اعتراضات آبان ۹۸

نسرین محمدی، اهل مریوان که پیشتر برادرش به نام عثمان محمدی در جریان اعتراضات آبان ۹۸ توسط نیروهای سرکوبگر حکومتی کشته شده بود، توسط نیروهای حکومتی ربوده شد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز سه‌شنبه ٢٤ آبان (١۵ نوامبر ٢٠٢٢) نسرین محمدی، ٣٢ ساله از سوی نیروهای حکومتی مستقر در سنندج ربوده شد.

همسر این شهروند ربوده شده نیز، ۴٠ روز پیش در جریان قیام مردمی شهر سنندج بازداشت شده و سرنوشت وی نامعلوم است.

همچنین، یک برادر نسرین محمدی به نام عثمان محمدی در اعتراضات آبان سال ٩٨ توسط نیروهای حکومتی کشته شده است.

وی مادر سه فرزند است و در حال حاضر سرپرستی این کودکان در نبود والدین آن‌ها، نامشخص است.

اطلاعیه شماره ۱۵۱۷ در حمایت از اعتراضالت سراسری مردم ۱۴۰۱

۱۴۰۱-۰۸-۲۷

صدور حکم ۱۵ سال زندان برای حمل پلاکاردی با اسم مهسا امینی

IRANWIRE

مرضیه (روژین) یوسف ‎زاده توسط قاضی صلواتی به تحمل پانزده سال زندان محکوم شد. مرضیه یوسف زاده  شهروند ۲۶ ساله اهل مهاباد در روز ۲۸ شهریور در بلوار کشاورز تهران بازداشت شده بود.

مرضیه (روژین) یوسف ‎زاده توسط قاضی صلواتی به تحمل پانزده سال زندان محکوم شد.مرضیه یوسف زاده شهروند ۲۶ ساله اهل مهاباد در روز ۲۸ شهریور در بلوار کشاورز تهران بازداشت شده بود.بنابر گزارش کمیته پیگیری وضعیت بازداشت شدگان مرضیه یوسف زاده قبل از اینکه تجمعات سراسری آغاز شود به تنهایی با پلاکاردی که روی آن اسم مهسا امینی نوشته شده بود در حال راهپیمایی مسالمت آمیز تک نفره بود که دستگیر شد.

بعد از گذشت کمتر از دو ماه رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب این زندانی را به پانزده سال حبس محکوم کرد. امرضیه یوسف زاده در حال حاضر در زندان قرچک محبوس است.

تنها عضور خانواده روژین مادر اوست که ساکن کردستان است. در غیاب اقوام نزدیک اجازه پیگیری پرونده او به دوستانش داده نمی‌شود.

بازداشت سهیلا زال بیگی، عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین

IRANWIRE

بازداشت سهیلا زال بیگی، عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین

سهیلا زال بیگی، از مدیران نمونه آموزش و پرورش و عضو هیات مدیره کانون صنفی فرهنگیان استان قزوین در پی احضار تلفنی به اطلاعات سپاه قزوین بازداشت شد. این فعال صنفی که با اعمال خشونت دستگیر شده با قرار بازداشت یک ماهه به‌ زندان این شهر منتقل شده است.خانم زال بیگی، مدیر مدرسه استثنایی امید شهرستان تاکستان، روز پنج شنبه ۲۶ آبان‌ماه ساعت ۱۱صبح با تماس تلفنی به اطلاعات سپاه این شهرستان فراخوانده شد.

 

این مدیر مدرسه کودکان استثنایی امید پیشتر هم با تماس‌های تلفنی اطلاعات سپاه احضار شده بود. اما این بار زمانی که به اطلاعات سپاه مراجعه می‌کند؛ برخلاف انتظار، بر اساس اتهامات واهی، بازداشت و با چشم‌بند به دادسرا اعزام می‌شود. بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، دستگیری این معلم و فعال صنفی همراه با خشونت بوده و یکی از ماموران بی‌شرمانه و با اعمال زور این معلم را سوار خودرو کرده است. بر اساس این گزارش، خودرو و تلفن همراه این فعال صنفی هم توسط اطلاعات سپاه توقیف شده است.

با شروع اعتراضات سراسری در ایران، تا این لحظه دست‌کم چهل و سه معلم شاغل و بازنشسته در سراسر ایران، بازداشت یا زندانی شده‌اند. از این تعداد، براساس اطلاعات موجود، تنها شش نفر به اسامی «ادریس مهدی زاده، حسام مهدی زاده، شهرام آزموده، علی حسین شمایلی، پوریا رشیدی و غلامرضا اصغری مراللو»، با صدور قرار وثیقه تا برپایی دادگاه به‌صورت موقت آزاد شده‌‌اند.

۱۴۰۱-۰۸-۲۶

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی گلرخ ایرایی در زندان قرچک ورامین

هرانا

 گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی سابق، علیرغم گذشت نزدیک به دو ماه از زمان دستگیری، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند قرنطینه زندان قرچک ورامین و در شرایط نامناسبی بسر میبرد. خانم ایرایی چندی پیش توسط شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین مورد تفهیم اتهام قرار گرفته است.

 

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی سابق، علیرغم گذشت ۵۲ روز از زمان دستگیری، کماکان در بازداشت و بلاتکلیفی بسر میبرد.

خانم ایرایی چندی پیش در شعبه ۲ بازپرسی دادسرای اوین به ریاست محمود حاج مرادی از بابت اتهامات “اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام” تفهیم شده است.

یک منبع مطلع با بیان اینکه در طی این مدت قرار بازداشت وی تمدید و به او ابلاغ نشده و نه برای آزادی موقت این شهروند قرار وثیقه ای تعیین شده، گفت: “خانم ایرایی هم اکنون در بند قرنطینه زندان قرچک ورامین در شرایط نامناسبی سر میکند. در این بند حدود ۷۰ زندانی نگهداری میشود که با توجه به کوچک بودن مساحت آن، زندانیان ساکن در آن با ازدحام جمعیت و مشکلات متعددی مواجه هستند.”
این منبع مطلع ضمن اشاره به اینکه گلرخ ایرایی چندی پیش از این زندان به بازداشتگاه شاپور منتقل شد، ادامه داد: “او به مدت ده روز در یکی از سلول های انفرادی این بازداشتگاه در شرایط نامناسب نگهداری شد. شرایط بهداشتی این بازداشتگاه همانطور که مشخص است اصلا سالم نیست. ساده ترین مساله به عنوان مثال از یک لیوان برای آب دادن به تعدادی بازداشتی استفاده شده و موارد این چنینی باعث گسترش بیماری میان بازداشت شدگان شده است. او در نهایت مجددا به زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.”

گلرخ ایرایی، روز دوشنبه ۴ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران همراه با ضرب و شتم بازداشت شد. نیروهای امنیتی در جریان بازداشت اقدام به تفتیش منزل و ضبط برخی از لوازم شخصی وی کرده اند.

خانم ایرایی پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. در آخرین مورد وی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۳ سال و ۷ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه همچنین علاوه بر این او را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب محکوم کرد. این حکم مدتی بعد در مرحله تجدید نظر بدون تشکیل جلسه دادگاه عینا تائید و به وی ابلاغ شد. بر اساس حکم صادره با اعمال ماده ۱۳۴ مدت ۲ سال و ۱ ماه از این حبس برای او قابل اجرا خواهد بود.

فروردین‌ماه سال گذشته خانم ایرایی در حالی که از برگزاری جلسه دادگاه هیچگونه اطلاعی نداشت توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری به صورت غیابی از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال زندان، ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و دستجات سیاسی و ۲ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.

گلرخ ایرایی، نهایتا روز دوشنبه ۱۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱، از زندان آمل آزاد شد.

دادگاه تجدیدنظر؛ رها تیموری، به حبس و شلاق محکوم شد

هرانا

محکومیت رها (زهرا) تیموری، فارغ‌ التحصیل روان‌ شناسی دانشگاه تهران توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. وی پیشتر توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شهریار به ۱ سال حبس تعزیری و ٧۴ ضربه شلاق محکوم شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شوراهای صنفی دانشجویان کشور، محکومیت رها (زهرا) تیموری، فارغ‌ التحصیل روان‌ شناسی دانشگاه تهران، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد.

خانم تیموری پیشتر توسط شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری شهریار با اتهام “اخلال در نظم عمومی”، به ۱ سال حبس تعزیری و ٧۴ ضربه شلاق محکوم شده بود.

محمدعلی کامفیروزی، وکیل رها تیموری نیز در این خصوص گفت: “با اینکه در دادسرا برای آزادی موقت زهرا تیموی وثیقه تعیین شده بود اما دادگاه بدوی و تجدیدنظر علی رغم مراجعات مکرر، پیگیری‌ های حضوری و لوایح متعدد وکلا وثیقه پذیرفته نشد و او همچنان در زندان است.”

رها (زهرا) تیموری، فارغ‌ التحصیل روان‌شناسی دانشگاه تهران، در تاریخ ٣ مهرماه، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

ملیکا قراگوزلو به بیمارستان روانپزشکی امین آباد منتقل شد

هرانا

ملیکا قراگوزلو، دانشجوی بازداشتی امروز چهارشنبه ۲۵ آبان، از زندان قرچک به بیمارستان روانپزشکی امین آباد (رازی) منتقل شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، ملیکا قراگوزلو، به بیمارستان امین آباد (رازی) منتقل شد.

محمدعلی کامفیروزی، وکیل ملیکا قراگوزلو با انتشار پستی در صفحه شخصی خود، ضمن اعلام این خبر نوشت: “پیشتر چندین روانشناس و روانپزشک، گواهی داده بودند که موکلم امکان تحمل حبس ندارد. با توجه به پیگیریهای بی نتیجه قبلی، مسئولیت بروز هرگونه اتفاقی، با مسئولان قضایی و امنیتی است”.

ملیکا قراگوزلو، دانشجوی ۲۲ ساله روزنامه نگاری دانشگاه علامه طباطبایی، روز شنبه ۹ مهر در منزل شخصی خود بازداشت شد.

وی، روز چهارشنبه ۲۲ تیرماه امسال و پس از انتشار ویدئویی که با از سر برداشتن حجاب، به قانون حجاب اجباری اعتراض کرده بود، توسط نیروهای امنیتی بازداشتو روز چهارشنبه ۲ شهریور، با تودیع قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

خانم قراگوزلو اواخر شهریور امسال توسط دادگاه انقلاب تهران به تحمل ۴ سال و ۴ ماه حبس، جزای نقدی و محرومیت های اجتماعی محکوم شد. در صورت تایید این حکم در مرحله تجدید نظر، با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳ سال و ۸ ماه ماه حبس، در خصوص وی قابل اجرا خواهد بود.

وی پیشتر نیز در جریان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه ۶۰ میلیون تومانی از زندان اوین آزاد شده بود.

او اواخر سال ۹۸، توسط دادگاه انقلاب تهران به شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. این شهروند آبان‌ماه ۱۳۹۹، شامل بخشنامه عفو رئیس قوه قضاییه قرار گرفته و به زندان نرفت.

۱۴۰۱-۰۸-۲۴

خانواده افکاری: حمید آزاد و الهام همچنان در انفرادی است

IRANWIRE

 

«سعید افکاری» برادر «نوید افکاری»، کشتی‌گیر شیرازی اعدام شده در سال ۱۳۹۷، از آزادی برادرش حمید افکاری خبر داد.او در حساب کاربری خود در توییتر نوشته است: «حمید را آزاد کردند ولی الهام همچنان در انفرادی وزارت اطلاعات در حبس است.»خانواده نوید افکاری بعد از بازداشت سه فرزندشان نوید، حبیب و وحید افکاری و به دنبال آن اعدام شدن نوید، تاکنون به‌صورت پیوسته تحت فشار روز افزون نیروهای امنیتی قرار داشته اما دست از اطلاع‌رسانی درباره رنجی که برآن‌ها می‌رود نکشیده‌اند.

روز ۱۹آبان ۱۴۰۱، سعید افکاری از بازداشت خواهرش الهام به همراه همسر و دختر سه‌ساله‌شان «لیانا» خبر داد.

ساعاتی بعد همسر و دختر الهام افکاری آزاد شدند، اما الهام افکاری به بازداشت‌گاه اداره اطلاعات شهر شیراز، موسوم به پلاک ۱۰۰ منتقل شد.

۲۰آبان‌، بازپرس ویژه دادسرای عمومی و انقلاب شیراز از تفهیم اتهام الهام افکاری خبر داد و اعلام کرد که بازداشت او در پی «رصد اطلاعاتی توسط اداره کل اطلاعات استان فارس و به دلیل نقش او در تحریک و ترغیب و اغفال مردم به حضور در اغتشاشات فراخوان‌های متعددی» صورت گرفته است.

به گفته بازپرس ویژه دادسرای عمومی و انقلاب شیراز، خواهر نوید افکاری «اقدام به برقراری ارتباط و ارائه اخبار به برخی از معاندین نظام و همچنین سایت‌های خبری وابسته به عوامل خارجی و انتقال اخبار به شبکه تروریستی سعودی اینترنشنال کرده است.»

به دنبال بازداشت الهام افکاری، پدر و مادر و برادرش حمید، به بازداشت‌گاه پلاک ۱۰۰ شیراز منتقل شده بودند که ماموران اداره اطلاعات حمید افکاری را نیز بازداشت کردند.

نوید افکاری کشتی‌گیر جوان شیرازی، در پی اعتراضات مرداد ۱۳۹۷ بازداشت و سپس به اتهام قتل یک کارمند حراست سازمان آب و فاضلاب شهر شیراز، محکوم و اعدام شد.

در این پرونده سراسر ابهام، وحید و حبیب افکاری دو برادر دیگر نوید هم بازداشت شده و به اتهام معاونت در قتل به احکام طولانی مدت محکوم شدند.

دادگاه انقلاب و دادگاه کیفری شیراز وحید افکاری را به ۵۴ سال و شش ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق و حبیب افکاری را نیز به ۲۷ سال و سه ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

حبیب افکاری فروردین ۱۴۰۱ از زندان آزاد شد، اما وحید و الهام افکاری دو عضو این خانواده همچنان در بازداشت هستند.

اعتراض‌های سراسری؛ استان البرز، کیفرخواست ۱۰ زن و مرد بازداشت شده صادر شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعتراض‌های سراسری

 

کیفرخواست ۱۰ زن و مرد بازداشت شده در اعتراض‌های جاری در استان البرز صادر و پرونده آنها به شعبه یک دادگاه انقلاب ارجاع شد.‌به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز شنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۱، حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز از صدور کیفرخواست برای ۱۰ تَن از شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری در این‌ استان با اتهامات امنیتی از جمله (افساد فی الارض) و ارجاع پرونده آنها به شعبه یک دادگاه انقلاب استان البرز خبر داد.

رئیس کل دادگستری استان البرز، در تشریح اتهامات ذکر شده در کیفرخواست صادره توسط دادسرای عمومی و انقلاب استان البرز اعلام کرد:”(افساد فی الارض از طریق ارتکاب جرایم متعدد علیه امنیت کشور)، (حمله به ماموران نیروی مقاومت بسیج و فراجا و آسیب علیه تمامیت جسمانی افراد که موجب اخلال شدید در نظم عمومی و ناامنی در کشور)، (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق شعاردادن)، (نشر و بازنشر محتوای مجرمانه در فضای مجازی) برخی از اتهامات متهمان است که در کیفرخواست قید شده است.”

به ادعای رئیس کل دادگستری استان البرز:”متهمان این پرونده در به شهادت رساندن سید روح الله عجمیان، از اعضای مقاومت بسیج در جریان(اغتشاشات) ۱۲ آبان ماه در محدوده کمالشهر کرج نقش داشتند.”

لازم به ذکر است، متهمان این پرونده که در گروه ۱۰ نفری هستند، پس از برگزاری اعتراضات خیابانی که در تاریخ ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۱ در استان البرز برگزار شده بود توسط مأموران سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند.

در این گزارش به هویت متهمان این پرونده اشاره ای نشده و به جای آن از واژه ۱۰ زن و مرد استفاده شده است.

در ادبیات محاوره ای و نوشتاری مسئولان قضایی و امنیتی حکومت حال حاضر ایران، به شهروندان معترض (اغتشاشگر) و به تجمعات اعتراضی (اغتشاشات) می گویند تا از این طریق بتوانند دامنه سرکوب، کشتار و بازداشت گسترده شهروندان را وسعت بدهند.‌

همچنین، (افساد فی الارض) از جمله اتهاماتی است که می تواند منجر به صدور حکم یا احکام اعدام بر علیه متهمان این پرونده بشود./ به نقل از میزان،

اعتراض‌های سراسری؛ جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام صفیه قره باغی، در دادگاه انقلاب زنجان برگزار شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

صفیه قره باغی

 

جلسه بازپرسی و تفهیم اتهام صفیه قره باغی در شعبه دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب زنجان برگزار شد.‌ او پیش‌تر توسط دادگاه انقلاب این شهر به فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار مطالب در خصوص اعتراضات سراسری در شبکه‌های اجتماعی متهم شده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز پنجشنبه ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۱، صفیه قره باغی، فعال حقوق زنان، ساکن استان زنجان، پس از احضار به شعبه ۲ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب استان زنجان تفهیم اتهام شد.‌

صفیه قره باغی در این جلسه بازپرسی از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار مطالب در خصوص اعتراض‌های سراسری در شبکه‌های اجتماعی) مورد بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفت و کیفرخواست وی برطبق اتهام مذکور تنظیم و پرونده اش به دادگاه انقلاب استان زنجان ارجاع شد.‌

لازم به ذکر است، صفیه قره باغی، در تاریخ ۹ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل کار وی بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از ارگان‌های امنیتی استان زنجان و طی مراحل بازجوئی و تفهیم اتهام سپس در تاریخ ۱۶ مهر ماه ۱۴۰۱ با تودیع وثیقه آزاد شد.‌

صفیه قره باغی، پیش از این هم‌به سبب فعالیت‌های مسالمت آمیز مدنی خود در راستای دفاع از حقوق زنان و جامعه مدنی توسط ارگان‌های امنیتی در شهر زنجان با احضار، بازداشت و پرونده سازی مواجه شده بود.

۱۴۰۱-۰۸-۲۱

اقدام به خودکشی دختر ۱۶ ساله اهل دهگلان متعاقب تهدید به اخراج از مدرسه توسط حراست بدلیل پاره کردن عکس خمینی

هه‌نگاو

اقدام به خودکشی دختر ۱۶ ساله اهل دهگلان متعاقب تهدید به اخراج از مدرسه توسط حراست بدلیل پاره کردن عکس خمینی

 

یک دختر دانش‌آموز ۱۶ ساله اهل شهرستان دهگلان به نام هستی حسین‌پناهی متعاقب فشار نهادهای امنیتی و تهدید به اخراج از مدرسه به دلیل پاره کردن عکس خمینی، پس از خروج از آموزش و پرورش این شهرستان اقدام به خودکشی کرده و به کما رفته است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، حراست آموزش و پرورش شهرستان دهگلان روز چهارشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۱ (۹ نوامبر ۲۰۲۲) هستی حسین‌پناهی را احضار و به این دختر نوجوان اعلام شده که فیلمی از وی در اختیار دارند ( پاره کردن عکس خمینی و خامنه‌ای) که اگر با آنها همکاری نکند از مدرسه اخراج خواهد شد.

به گفته یک منبع مطلع، هستی حسین‌پناهی به دلیل فشارهای روحی ناشی از درخواست همکاری توسط نهادهای امنیتی و همچنین تهدید وی به اخراج از مدرسه، پس از خروج از اداره آموزش و پرورش و در حالی که سوار اتومبیل شده بود خود را به پایین پرتاب کرده و به کما رفته است.

این منبع در ادامه اعلام کرد که هستی با هلیکوپتر به بیمارستان کوثر در سنندج منتقل شده و درصد هوشیاری وی بسیار پایین است و پزشکان معالج نیز احتمال مرگ وی را بالقوه اعلام کرده‌اند. وی در حال حاضر در بخش مراقبت‌های ویژه این بیمارستان بستری است.

یک منبع نزدیک به خانواده حسین پناهی در این خصوص به هه‌نگاو گفت: ” نهادهای امنیتی پدر هستی را که خود نیز معلم آموزش و پرورش است تهدید کرده‌اند که بایستی نسبت به این موضوع هیچ گونه اطلاع رسانی نکند”.

۴۳ روز بی‌خبری پس از بازداشت شراره صائبی منفرد مربی بین‌المللی یوگا

IRANWIRE

۴۳ روز بی‌خبری پس از بازداشت شراره صائبی منفرد مربی بین‌المللی یوگا

«شراره صائبی منفرد» مدرس رسمی فدراسیون بین‌المللی «یوگا» و مدرس الاینس کانادا و هند، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.نزدیکان خانم صائبی منفرد ضمن تایید این خبر گفته‌اند که او هفتم مهرماه در منزل شخصی خود توسط نیروهای لباس شخصی و امنیتی، بدون ارائه توضیحی، بازداشت شده و به زندان اوین منتقل شده بود.

طبق اخبار منتشر شده، شراره صائبی پس از آتش‌سوزی در زندان اوین، به زندان قرچک ورامین انتقال داده شده است.

پس از گذشت بیش از ۴۳ روز از بازداشت شراره صائبی منفرد، همچنان خانواده و اطرافیان او از نشر این خبر منع می‌شوند.

۱۴۰۱-۰۸-۱۹

آخرین وضعیت آتنا فرهمند، دانش‌آموز بازداشت‌شده در لاهیجان

IRANWIRE

آتنا فرهمند دانش‌آموز بازداشت شده در لاهیجان به زندان لاکان منتقل شده است

 

«آتنا فرهمند» دانش‌آموز ۱۵ ساله اهل لاهیجان، که همراه با دو دانش‌آموز دیگر به نام‌های «هدیه پوررضا» و «مبینا عیسی‌زاده»، در جریان اعتراضات شنبه ۱۴ آبان‌ ۱۴۰۱، در میدان انقلاب شهر لاهیجان بازداشت شده بود، به زندان لاکان رشت منتقل شده است.یک منبع آگاه به «ایران‌وایر» گفته است که آتنا فرهمند دانش‌آموز رشته حسابداری مدرسه شیخ‌فضل‌الله نوری لاهیجان، درست درهمان شبی که «عرفان زمانی» به ضرب گلوله ماموران امنیتی کشته شد، همراه با دو دانش‌آموز دیگر بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شد.

براساس اطلاع «ایران‌وایر»، خواهر بزرگتر آتنا فرهمند به نام «مونا» با بیش از سی تیر ساچمه‌ای در همان‌ شب مجروح، و به بیمارستان منتقل شده است.

این فرد مطلع درباره آخرین وضعیت این دو خواهر به «ایران‌وایر» می‌گوید: «همزمان با کشته شدن عرفان زمانی در لاهیجان، یکی از نیروهای بسیجی سرکوبگر هم کشته شده است. براساس آنچه نیروهای امنیتی گفته‌اند، آتنا و خواهرش را در نزدیکی محل کشته شدن این نیروی سرکوبگر دستگیر کرده و اتهام مشارکت در قتل به آن‌ها زده‌اند. در حال حاضر هم آتنا به زندان لاکان رشت منتقل شده است.»

مونا فرهمند خواهر بزرگتر آتنا متاهل و مادر یک کودک سه ساله است. این زن جوان پس از بهبودی نسبی جراحات ناشی از گلوله‌های ساچمه‌ای، اکنون از بیمارستان مرخص شده، اما از طرف نهادهای امنیتی برای بازجویی احضار شده است.

خانواده فرهمند به شدت در خصوص اتهاماتی که به این دو خواهر زده شده نگران هستند، چرا که اتهامات انتسابی به مونا بی‌اساس است و احضار مونا فرهمند نیز ممکن است به بازداشت او منجر شود.

مونا و آتنا فرهمند ده سال قبل پدر خود را به دلیل ابتلا به سرطان از دست داده‌اند.

خانواده فرهمند گفته‌اند فرزندانشان در اعتراضات حضور نداشته و آن شب به قصد خرید از خانه خارج شده بودند.

دلیل فوت نسرین قادری از «بیماری زمینه‌ای» به «مصرف الکل» تغییر کرد

رادیو فردا

 

در تازه‌ترین ادعا درباره کشته‌شدن نسرین قادری، دانشجوی مریوانی که در تهران «با ضربات باتوم به سرش به کما رفته بود»، دادستان شهریار روز پنجشنبه ۱۹ آبان دلیل مرگ او را «مسمومیت ناشی از مصرف الکل متانول» اعلام کرد.این در حالی است که ساعاتی پس از انتشار خبر جان‌باختن نسرین قادری در یکی از بیمارستان‌ تهران، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ادعا کرده بود که او به‌دلیل «بیماری زمینه‌ای» جان باخته و در مدتی هم که ارتباط او با خانواده‌اش قطع شده بود، در حال «گذراندن زندگی طبیعی» بوده است.

اما امروز مرکز رسانه قوه قضاییه به‌نقل از عسگری‌پور، دادستان شهریار، ادعا کرد «طبق گزارش نهایی پزشکی قانونی علت فوت خانم نسرین قادری مصرف متانول (الکل غیرخوراکی) و مسمومیت ناشی از آن بوده است».

علی‌رغم این ادعاها مراسم تشییع پیکر نسرین قادری در مریوان روز یکشنبه ۱۵ آبان با حضور گسترده مردم این شهر با سردادن شعار علیه علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی برگزار شد و نیروهای امنیتی نیز به سمت شهروندان مریوانی تیراندازی کردند.

از هنگام آغاز اعتراضات سراسری در ایران، دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی و بازوهای تبلیغاتی آن از جمله خبرگزاری‌های حکومتی و صداوسیما، در موارد متعددی دلیل مرگ معترضان کشته‌شده را به مواردی چون «بیماری زمینه‌ای»، «ایست قلبی»، «تصادف»، «سقوط از ارتفاع»، «خود‌آسیب‌رسانی» و موارد مشابه ربط داده‌اند.

اما بستگان بسیاری از کشته‌شدکان اعتراضات، ادعاهای رسانه‌ها و مقام‌های حکومتی را تکذیب کرده‌اند و شماری از خانواده‌ها هم تحت فشار و تهدید نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی «سکوت» کرده یا در چند مورد مجبور به انجام مصاحبه تلویزیونی برای تأیید ادعای حکومت شده‌اند.

اعتراضات سراسری در ایران که از ۲۶ شهریور، روز اعلام خبر کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد، آغاز شد، همچنان به‌طور پیوسته ادامه دارد.

ربودن قشنگ احمدی شهروند اهل سنندج توسط نیروهای حکومتی

هه‌نگاو

ربودن قشنگ احمدی شهروند اهل سنندج توسط نیروهای حکومتی

 

قشنگ احمدی، شهروند اهل سنندج توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی ربوده شده و سرنوشتش نامعلوم است.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۴ آبان‌ماه ١۴٠١ (٢۶ اکتبر ٢٠٢٢) مصادف با مراسم چهلم ژینا امینی، قشنگ احمدی زن ۵٧ ساله اهل سنندج را در خیابان فردوسی این شهر ربوده‌اند.

بنابر آنچه به دست هەنگاو رسیدە، این زن پس از حدود ۴٨ ساعت از ربودە شدن، تماسی تلفنی کوتاهی با خانواده داشته است.

قشنگ احمدی در این تماس کوتاە با نزدیکان خود، از موقعیت و مکان نگە‌داری خود با جملە “زندان هستم، اما نمی‌دانم کجا” اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

گزارشات دریافتی متعدد نشان می‌دهد کە دستگاە‌های تحت امر جمهوری اسلامی، علاوە بر عدم پاسخگویی بە مراجعە خانوادە‌های بازداشت‌شدگان، آن‌ها را مورد تهدید قرار می‌دهند. این امر باعث شده تا بسیاری از خانواده‌ها در پیگری سرنوشت اعضای خود و رسانه‌ای کردن اخبار، محطاتانه عمل کنند.

۱۴۰۱-۰۸-۱۸

اعتراض‌های سراسری؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی از نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه‌نگار محبوس در بند امنیتی زندان اوین

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

 

نیلوفر حامدی و الهه محمدی

نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه نگار محبوس در بند امنیتی زندان اوین تحت بازجویی های فشرده قرار دارند. این دو روزنامه‌نگار به اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام، تفهیم اتهام شده‌اند.به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز سه شنبه ۱۷ آبان ماه ۱۴۰۱، مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه، از تعیین برخی موارد اتهامی بر علیه نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامه نگار و فعال رسانه ای محبوس و بلاتکلیف در زندان اوین خبر داد.‌

سخنگوی قوه قضائیه، در نشست خبری هفتگی با روزنامه نگاران و رسانه های داخل کشور در درباره پرونده نیلوفر حامدی و الهه محمدی گفت: “اتهامات این دو نفر (اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)است که با صدور قرار بازداشت موقت در زندان هستند.”

ستایشی در بخش دیگری از صحبتهای خود اعلام کرد:”پرونده در شرف تصمیم نهایی است، اما اگر در روند رسیدگی اتهامات دیگری مشخص شود و معلوم شود که اقدامات دیگری به جز موارد ذکر شده انجام داده‌اند، قطعا رسیدگی خواهد شد.”

لازم به ذکر است، نیلوفر حامدی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران امنیتی به منزل وی در تهران، پس از تفتیش و توقیف برخی لوازم شخصی اش بازداشت و به زندان اوین‌منتقل شد.‌

همچنین، الهه محمدی، در تاریخ ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران امنیتی به منزل شخصی وی پس از تفتیش و توقیف برخی خی لوازم شخصی از قبیل لپ تاپ، گوشی تلفن همراه و چند جلد کتاب، سپس بازداشت و جهت بازجوئی به زندان اوین منتقل شد./ به نقل از روزنامه شرق،

۱۴۰۱-۰۸-۱۷

اعتراضات سراسری؛ بازداشت ۴ شهروند از جمله ۳ دانش آموز

هرانا

 

طی روزهای اخیر ۴ شهروند از جمله ۳ دانش آموز به نام های هدیه پوررضا، آتنا فرهمند، مبینا عیسی‌ زاده، رحیم براهویی و فرید مرادی در شهرهای تهران، لاهیجان و زاهدان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند. همچنین یک شهروند بازداشتی در زاهدان آزاد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، طی روزهای اخیر ۲ دانش آموز در میدان انقلاب لاهیجان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

در این گزارش هویت این دانش آموزان هدیه پوررضا، ۱۷ ساله و مبینا عیسی‌ زاده، عنوان شده است. پیشتر نیز هرانا از بازداشت یک دانش آموز دیگر به نام آتنا فرهمند خبر داده بود.

همچنین یک نوجوان ۱۷ ساله روز جمعه ١٣ آبان ماه توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان زاهدان بازداشت شد.

حال وش هویت این نوجوان را “رحیم براهویی” ١٧ ساله، فرزند نعیم عنوان کرد.

از سوی دیگر شوراهای صنفی دانشجویان کشور، از بازداشت فرید مرادی، دانش‌ آموخته کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه تربیت مدرس، خبر داد.

بر اساس گزارش این شورا، آقای مرادی عصر امروز ۱۶ آبان مقابل محل کار خود توسط نیروهای لباس شخصی بازداشت شده است.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، شنبه ٧ آبان ماه ۱۴۰۱، یک شهروند بازداشت شده توسط نیروهای اداره اطلاعات زاهدان پس از گذشت چهار هفته آزاد شد.

در این گزارش، هویت این شهروند “عبدالوحید کبدانی” (براهویی) فرزند حسین و اهل زاهدان عنوان شده است.

وی روز شنبه ٩ مهر ماه پس از خروج از منزل توسط نیروهای اداره اطلاعات شهرستان زاهدان بازداشت شده بود.

بی‌خبری از مارال دارآفرین، خبرنگار اهل گیلان

IRANWIRE

بی‌خبری از مارال دارآفرین، خبرنگار اهل گیلان

«پویان خوشحال» خبرنگار، با انتشار ویدیویی در حساب کاربری خود از ربوده شدن «مارال دارآفرین» یکی از خبرنگاران ساکن لاهیجان خبر داده و نوشته است که این ویدیو پیش از ناپدید شدن او ضبط شده است.مارال دارآفرین خبرنگاری که با رسانه‌های گیلان همکاری می‌کرده است، روز ۱۰آبان ویدیویی ضبط کرده و در آن از احتمال بازداشت خود به دست نیروهای امنیتی صحبت کرده است.

ویدئویی به دستم رسیده از #مارال_دارآفرین ، خبرنگار در #لاهیجان که پیش از ناپدید شدن، از احتمال بازداشتش می‌گوید.#خبرنگاری_جرم_نیست pic.twitter.com/aXxKA6DZal

— Pouyan Khoshhal (@pkhwshhal) November 6, 2022
در این ویدیو او اظهار می‌کند که صبح روز ۱۰آبان از شماره‌ای خصوصی و ناشناس با او تماس گرفته شده است. به گفته خانم دارآفرین در پی عدم پاسخگویی او به تلفن همراه، دو مامور لباس شخصی به منزل ایشان مراجعه کرده و به‌صورت پیوسته زنگ در خانه را زده‌اند، اما اعضای خانه در را به روی آن‌ها باز نکرده‌اند.

براساس آنچه خانم دارآفرین در این ویدیو شرح داده است، شماره‌های ناشناس دو مرتبه با تلفن همراه مادر ایشان که بیمار هستند نیز تماس گرفته‌اند.

مارال دارآفرین همچنین تایید می‌کند که ماموران لباس شخصی با نگاه کردن به داخل منزل، شماره پلاک ماشین پدر او را برداشته و به بهانه اعلام سرقت اتومبیل، با تلفن همراه پدر او نیز تماس گرفته‌اند.

در حال حاضر از این خبرنگار گیلانی اطلاعاتی در دست نیست و با توجه به آنچه در این ویدیو شرح داده شده، احتمال بازداشت او می‌رود.

۱۴۰۱-۰۸-۱۶

اعتراضات سراسری؛ بازداشت دو شهروند از جمله یک دانشجو در تهران و مریوان

هرانا

 

طی روزهای اخیر و امروز یکشنبه ۱۵ آبان ماه، دوشهروند از جمله یک دانشجو در جریان اعتراضات سراسری توسط نیروهای امنیتی در شهرهای مریوان و تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از شورای صنفی دانشجویان کشور، امروز یکشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۱، یک دانشجو در تهران بازداشت شد.

براساس این گزارش، سروناز احمدی، دانش‌ آموخته کارشناسی ارشد مددکاری دانشگاه علوم بهزیستی صبح امروز توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد.

از سوی دیگر کردپا، خبر از بازداشت یک شهروند توسط نیروهای امنیتی در مریوان را داد.

هویت این شهروند، مرضیه حسینی، اهل مریوان عنوان شده است.

تا لحظه تنظیم این گزارش، از محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دست نیست.

مشهد؛ بازداشت فردی که زن جوانی را پس از قتل سلاخی و در سطل زباله انداخته بود

هرانا

 

فردی که زن جوانی را در مشهد پس از قتل سلاخی کرده و جسد وی را درون سطل زباله رها کرده بود، شناسایی و با صدور قرار قانونی بازداشت شد.به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از همشهری آنلاین، متهم به قتل زن جوانی که پس از قتل وی را سلاخی و درون سطل زباله انداخته بود بازداشت شد.

بر اساس این گزارش، روز سه شنبه ۱۰ آبان، جسد زنی که مثله شده و در حدود ۱۰ پلاستیک مشکی درون گاری زباله شهرداری رها شده بود، کشف شد. در همین حال یک دستگاه تلفن به همراه کارت بانکی درون گاری زباله پیدا شده و سرنخ‌ هایی را برای شناسایی هویت زن جوان به دست کارآگاهان داد.

ردیابی‌های اطلاعاتی بیانگر آن بود که زن جوان «صبا» نام دارد و آخرین بار از یک فروشگاه در منطقه احمدآباد خرید کرده است. سوابق وی در بانک‌های اطلاعاتی نیز حکایت از آن داشت که او بارها به کشورهای حوزه خلیج فارس، ترکیه و به ویژه دبی مسافرت کرده است و احتمال دارد ماجرای قتل به مسافرت‌های خارجی وی مرتبط باشد.

بنابراین گروه کارآگاهان در چند شاخه اطلاعاتی – عملیاتی عازم فروشگاه مذکور در منطقه احمدآباد شدند. همچنین تابلوی آژانس هواپیمایی در آن نزدیکی، ذهن کارآگاهان را درگیر کرد. پس از آن گروه عملیاتی کارآگاهان به عنوان مسافر خارجی و اطلاع از چگونگی تهیه بلیت پرواز، وارد شرکت هواپیمایی شدند.

یکی از کارآگاهان با مدیر شرکت هواپیمایی گفتگو کرده و از او درباره مسافری به نام «صبا» پرسید. مدیر شرکت که مردی حدود ۴۲ ساله بود به کارآگاه گفت: “او چند روز قبل برای سفر به دبی به این جا آمد، اما نمی‌توانست به آن کشور سفر کند!”

سوالات از مدیر شرکت هواپیمایی ادامه یافت و مشخص شد که زن جوان در روز قبل از کشف جسد نیز به وی مراجعه کرده است. دقایقی بعد رئیس دایره قتل عمد آگاهی که سرپرستی گروه عملیاتی کارآگاهان را به عهده داشت با کد رمزهای پلیسی – قضایی، ماجرای مشکوک «وحید» (مدیر شرکت هواپیمایی) را به قاضی پرونده گزارش داد و دستورات خاصی را برای ادامه تحقیقات و دستگیری مظنون دریافت کرد.

«وحید» به جزئیات بیشتری از آشنایی خود با «صبا» اشاره کرد و گفت: “او از چند سال قبل مشتری شرکت ما بود، اما پنج سال قبل وقتی به یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس سفر کرد در مدت قانونی به ایران بازنگشت و طبق قانون شرکت هواپیمایی ما جریمه هنگفتی را پرداخت کرد، اما زمانی که با او تماس گرفتیم مدعی شد به دلیل مسائل غیراخلاقی دستگیر و در آن کشور زندانی شده است. او بعد از گذشت چند سال از این ماجرا دوباره با دسته گل و جعبه شیرینی به این جا آمد تا از من دلجویی کند! من هم پذیرفتم و بعد از آن که آژانس را تعطیل کردم از من پرسید مسیر شما کجاست؟ به او گفتم من تا بولوار ابوطالب می‌روم! او سپس درخواست کرد تا با من همراه شود چرا که مقصد او نیز بولوار ابوطالب بود. من هم برای آن که ثابت کنم دیگر دلخوری از این مشتری ندارم، او را سوار کردم و در مقصد پیاده شد.”

متهم مدعی بود از وقتی که مسافر زن را از خودروی پراید پیاده کرده، دیگر اطلاعی از وی ندارد. به همین دلیل دقایقی بعد قاضی شعبه ۲۰۸ دادسرای عمومی و انقلاب دستورات ویژه دیگری را برای انجام تحقیقات صادر کرد.

از سوی دیگر زخم‌های در کف دست متهم بود که ذهن کاراگاهان را به خود درگیر کرده بود. وی همچنین در بازجویی ها گفت: “من در بولوار حر عاملی خانه مجردی دارم که گاهی برای مصرف مواد مخدر به آن جا می‌روم!”.

کاراگاهان به همراه متهم وارد واحد مسکونی شدند و در آنجا لکه های از خون داخل اتاق قابل مشاهده بود. از سوی دیگر کمان اره‌ آهن بری در محل کشف شد که تیغه آن جدا شده بود.

متهم سپس مدعی شد: “روز حادثه با من همراه شد و به این خانه مجردی آمدیم در این شرایط او تقاضای دیگری داشت و من هم به شدت مخالفت کردم، اما او تهدیدم کرد که به شرکت هواپیمایی می‌رود و آبروی مرا می‌برد! من هم که از این جمله او بسیار عصبانی شده بودم ناگهان تیغ موکت بری را برداشتم و در حالی که از پشت سر موهایش را گرفته بودم گلویش را بریدم.”

متهم افزود: “آن قدر با تیغ به گلو و سرش زدم که دیگر بی‌جان افتاد بعد هم مقداری مواد مصرف کردم و به طرف شرکت هواپیمایی رفتم که آن را تعطیل کنم! زمانی که به خانه بازگشتم نمی‌توانستم جسد را حمل کنم چون خیلی سنگین بود. به یک ابزارفروشی رفتم و با خرید تیغه اره به خانه برگشتم. کمان اره را در خانه داشتم فقط تیغه را روی آن نصب کردم و جسد او را تکه تکه کردم تا بتوانم اجزای آن را حمل کنم. قسمتی از گوشت‌ها و پوست او را با تیغه موکت بری جدا کردم و آنها را درون پلاستیک‌ها گذاشتم بعد هم آنها را شبانه با پراید به ابوطالب ۶۲ بردم و درون گاری زباله انداختم و به منزلم رفتم.”

پس از آن متهم وی با صدور قرار قانونی بازداشت شد و بررسی ها برای کشف زوایای پنهان این پرونده ادامه دارد.

همزمان با گشایش پرونده جدید؛ حکم ۴ سال و ۸ ماه حبس بهاره هدایت اجرا شد

هرانا

 

امیر رئیسیان، وکیل بهاره هدایت، زندانی سیاسی سابق، از اجرای حکم زندان و گشایش پرونده ای جدید برای موکلش در زندان اوین خبر داد. خانم هدایت در تاریخ ۱۱ مهرماه امسال توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. بهاره هدایت پیشتر در خصوص اعتراضات دیماه ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از امتداد، امیر رئیسیان، وکیل بهاره هدایت، زندانی سیاسی سابق، از اجرای حکم موکلش در زندان اوین خبر داد.

آقای رئیسیان عنوان کرد: “بهاره هدایت از ۱۱ مهر تا ۴ آبان در بند ٢٠٩ اوین بازداشت بوده و چندین اتهام از جمله فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی و همچنین ترویج فساد و فحشا به او تفهیم شده در حالی که مصداقی برای اتهامات اخیر علیه او وجود ندارد.”

وکیل خانم هدایت افزود: “در حالی که هنوز برای این پرونده جدید قضایی از بهاره هدایت دفاع آخر اخذ نشده و تکلیف آن روشن نیست، خانم هدایت را برای گذراندن حکم ۴ سال و ۸ ماه زندان در پرونده‌ی قبلی‌اش به بند زنان زندان اوین منتقل کرده‌اند”.

این وکیل دادگستری در خصوص نحوه بازداشت موکلش گفت: “ماموران با شکستن در وارد منزل شده و بدون اینکه حکم جلب به نام بهاره هدایت را ارائه دهند، او را بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند. موضوعی که خلاف نص صریح ماده ١٨١ ایین دادرسی کیفری است و موکلم به این موضوع اعتراض کرده است”.

آقای رئیسیان عنوان کرد: “موکلم خانم بهاره هدایت، ۱۱ مهرماه توسط ماموران امنیتی در منزل یکی از دوستانش بازداشت شد.

بهاره هدایت در تاریخ ۱۱ مهرماه توسط ماموران امنیتی در منزل یکی از دوستانش بازداشت و روز چهارشنبه ۴ آبان ماه از بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

بهاره هدایت پیشتر در خصوص اعتراضات دیماه ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه از باب مجازات تکمیلی نیز وی را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروه‌های سیاسی و اجتماعی و ۳ ماه ارائه خدمت در آسایشگاه سالمندان محکوم کرد. حکم صادره عینا در دادگاه تجدیدنظر تایید شد.

خانم هدایت پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد.

در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۹۸، پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین، توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران ساقط شد. صبح شنبه ۲۱ دی ماه، ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیه‌ای ضمن تایید این واقعه مدعی شد که هدف گیری هواپیمای مسافربری غیرعمدی و ناشی از خطای عامل انسانی بوده است. این موضوع منجر به موجی از اعتراضات به خصوص در دانشگاه‌های مختلف کشور شد.

۱۴۰۱-۰۸-۱۵

کشته شدن یک دانشجوی کرد در تهران؛ نسرین قادری، یک ژینای دیگر

IRANWIRE

نسرین قادری دانشجوی اهل مریوان در بیمارستانی در تهران جان باخت. او در اعتراضات توسط ماموران مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود

روز یک‌شنبه ۱۵آبان ۱۴۰۱، پایگاه خبری «هه‌نگاو» در حساب کاربری خود نوشت: «امروز بازاریان شهر مریوان در اعتراض و محکوم کردن قتل حکومتی “نسرین قادری” دانشجوی کشته شده در جریان اعتراضات ضد حکومتی در تهران، در اعتصاب خواهند بود.»در هنگامه اعتراضات شهروندان در شهرهای مختلف ایران، برخی رسانه‌های کردستان از جان‌باختن یک دانشجوی اهل مریوان به نام «نسرین قادری» خبر دادند که گفته شده است در جریان اعتراضات روزهای قبل در تهران، با «ضربه‌های متعدد باتوم نیروهای امنیتی به سر» در کما بود.

کانال خبری «کولبر نیوز» اعلام کرده است ماموران امنیتی برای انتقال پیکر این دانشجوی جان‌باخته به محل سکونت خود در کردستان، و برگزاری مراسم سوگواری خانواده او مداخله کرده‌اند.

براساس این گزارش، ماموران امنیتی، خانواده نسرین قادری را تحت فشار قرار داده‌اند تا پیکر او بدون همراهی مردم به خاک سپرده شود.

به نظر می‌رسد رسانه‌های جمهوری اسلامی به سیاق تمامی هفت هفته گذشته، و از زمان کشته‌شدن «مهسا(ژینا) امینی»، این‌بار نیز در تلاش‌ هستند جان‌باختن نسرین قادری را یک «حادثه»، یا اتفاقی ناشی از هر علت دیگری جز سرکوب معترضان عنوان کنند، چرا که بلافاصله پس از انتشار گزارش سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» در خصوص شیوه کشته شدن این دانشجوی اهل مریوان، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ادعا کرد مرگ این زن جوان به دلیل «بیماری زمینه‌ای» رخ داده و در زمانی که ارتباط‌‌ش با خانواده‌ قطع شده، در حال «گذراندن زندگی طبیعی خود» بوده است.

این در حالی است که براساس گزارش «هه‌نگاو» نسرین قادری، در جریان اعتراضات تهران با وارد آمدن ضربات متعدد باتوم نیروهای امنیتی به سرش، به کما رفته، و روز جمعه در یکی از بیمارستان‌های تهران جان‌باخته است.

فوری

نسرین قادری دانشجوی اهل مریوان، که چندی پیش در تهران با ضربات متعدد باتوم به سرش توسط نیروهای سرکوبگر حکومتی به کما رفته بود، در یکی از بیمارستان‌های تهران جانباخت.

گزارش تکمیلی توسط هه‌نگاو منتشر خواهد شد#مهسا_امینی#ژینا_امینی pic.twitter.com/xfFSmRifTE

— Hengaw Human Rights Organization (@HengawO) November 5, 2022
«هه‌نگاو» همچنین حضور شمار زیادی از نیروهای امنیتی را در شامگاه شنبه۱۴ آبان ۱۴۰۱، در منزل خانوادگی نسرین قادری تایید کرده و نوشته است که خانه را در محاصره خود در آورده بودند و به خانواده او برای دفن «شبانه بدون برگزاری مراسمی» فشار وارد کرده‌اند.

براساس روایت منابع محلی، نیروهای امنیتی حتی اجازه همراهی خانواده برای انتقال پیکر دخترشان از تهران به مریوان را نیز نداده‌اند.

#رشتو
خانواده قادری از دوستان نزدیک خانوادگی و همسایه ما هستند. مزدوران جمهوری اسلامی دختر این خانواده #نسرین_قادری را با ضربات باتون در اعتراضات تهران به قتل رسانده‌اند. نیروهای امنیتی امشب جنازه نسرین را در راه بازگشت به مریوان ربوده‌اند و پدرش کاک احمد (معروف به شاطر احمد)/۱ pic.twitter.com/p6Xj7Klv0k

— Soran Mansournia/سوران منصورنیا (@Soranmansournia) November 5, 2022
از جمله مقامات شهرستان مریوان که برای تحت فشار قرار دادن خانواده این دانشجوی جان‌باخته به منزل خانوادگی او رفته بودند می‌توان به امام جمعه مریوان، فرماندار مریوان، رییس اداره اطلاعات و فرمانده اطلاعات سپاه مریوان اشاره کرد، که گفته شده است به دلیل حضور آ‌ن‌ها، از نزدیکان و اقوام خواسته‌ شده خانه را ترک کنند.

این اتفاقات در حالی رخ داده که خبرگزاری «ایرنا» در روایت حکومتی این فاجعه به نقل از «یکی از نزدیکان نسرین قادری» نوشته است: «نسرین قادری که اهل مریوان است در فاز چهار شهرک اندیشه تهران سکونت داشته، و طی روزهای گذشته همچون بسیاری از مردم، زندگی عادی و روزمره خود را سپری کرده است، ولی ارتباطش با خانواده قطع شده بود.»

این گزارش در خصوص نحوه مطلع شدن خانواده نسرین قادری از مرگ او نوشته است: «روز جمعه داماد خانواده قادری به در منزلش مراجعه می‌کند و پس از اینکه بارها زنگ خانه را به صدا در می‌آورد و تماس‌های مکرری با نسرین قادری برقرار می‌کند، اما نسرین نه پاسخ می‌دهد و نه درب خانه را باز می‌کند. در نهایت داماد خانواده با کمک همسایه‌ها در منزل را شکسته و وارد خانه شدند و آن‌جا با پیکر بی جان نسرین قادری روبرو شدند.»

ادعای خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در خصوص دلیل جان‌باختن نسرین قادری براثر «بیماری زمینه‌ای» در حالی مطرح شده، که هنوز گزارش پزشکی قانونی در باره علت مرگ این زن جوان منتشر نشده و این خبرگزاری در بخش دیگری از گزارش خود به آغاز «بررسی های پزشکی قانونی» درباره دلیل مرگ اشاره کرده و تایید کرده است که هنوز «نتیجه قطعی» اعلام نشده است.

خبرگزاری «ایرنا» همچنین گزارش رسانه‌های مستقل حقوق بشری کردستان در خصوص علت مرگ نسرین قادری را «تلاش جریانات معاند برای ربط دادن فوت مرحومه قادری به اغتشاشات» توصیف کرده است.

این سناریو تقریبا درباره تمامی کشته‌شدگان خیزش اخیر مردم در ایران اتفاق افتاده و از آغاز این اعتراضات تا امروز که هشت هفته از آن می‌گذرد، خبرگزاری‌های حکومتی با انتشار گزارش و اعترافات اجباری از بازماندگان، دلیل مرگ معترضان کشته شده را به «بیماری زمینه‌ای»، «ایست قلبی»، «تصادف»، «سقوط از ارتفاع» و «خودکشی» ربط داده‌اند.

بستگان بسیاری از کشته‌شدکان اعتراضات، ادعاهای رسانه‌ها و مقام‌های حکومتی را تکذیب کرده‌اند، با این حال شماری از خانواده‌ها نیز تحت فشار و تهدید نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی «سکوت» کرده یا در چند مورد، به انجام مصاحبه تلویزیونی برای تایید روایت حکومتی تن داده‌اند.

روز جمعه ۱۳آبان، در جریان برگزاری مراسم چهلم «محمدحسن ترکمان»، یکی از جان‌باختگان اعتراضات در بابل، مادر او فاش کرد که او و خانواده‌اش تحت فشار نهادهای امنیتی قرار گرفتند تا کشته شدن فرزندشان در جریان تظاهرات را تکذیب کرده و بگویند که او در اثر «تصادف رانندگی» کشته شده است.

ایستادگی «مژگان افتخاری» و «امجد امینی»، پدر و مادر، مهسا (ژینا) امینی و دیگر بستگان او در مقابل روایت‌های حکومتی از مرگ فرزندشان، موجب شکل گرفتن طولانی‌ترین اعتراضات ضدحکومتی پس از انقلاب ۵۷ در ایران شد.

در مورد مهسا امینی هم علیرغم تاکید خانواده او بر اینکه فرزندشان هیچ بیماری زمینه‌ای نداشت، مقام‌های جمهوری اسلامی «بیماری زمینه‌ای» و «ابتلای او به تومور مغزی در کودکی» را به‌عنوان دلیل مرگ او حین بازداشت نیروهای گشت ارشاد عنوان کردند.

این در حالی است که امجد امینی، پدر مهسا در گفتگو با رسانه‌ها، از روایت شاهدان عینی و همراهان فرزندش در زمان بازداشت سخن گفت که تایید می‌کردند مهسا مورد ضرب‌و‌شتم قرار گرفته، و خواسته او مبنی بر انتشار فیلم کامل دوربین‌های لحظات بازداشت، تصاویر داخل ون گشت ارشاد و بازداشتگاه وزرا، بی‌پاسخ ماند.

مقام‌های جمهوری اسلامی حاضر به انتشار این فیلم‌ها نشده و فقط بخشی از تصاویر گزینشی از بازداشتگاه وزرا را ارائه کردند، و «حسین رحیمی« فرمانده انتظامی تهران بزرگ، گفت که به «دلیل طولانی بودن»، امکان انتشار کامل فیلم مهسا امینی نیست.

از سوی دیگر، در جریان رسانه‌ای شدن کشته‌شدن «نیکا شاکرمی» نوجوان ۱۶ ساله اهل خرم‌آباد، که در جریان اعتراضات ۲۹شهریور در بلوار کشاورز تهران توسط نیروهای امنیتی تحت تعقیب قرار گرفت و ۸ روز بعد پیکر آسیب‌دیده‌اش به خانواده تحویل شد، روایت‌های حکومتی به سمت سقوط از ارتفاق و خودکشی میل کرد.

نهادهای امنیتی تلاش کردند با گرفتن اعتراف اجباری از خاله و دایی نیکا، روایتی که در رسانه‌های وابسته به خود منتشر کرده بودند باورپذیر کنند، اما «نسرین شاکرمی» مادر نیکا در ویدیویی خطاب به مردم گفت فرزندش در اعتراضات بوده و بعد از بازداشت به دست نیروهای امنیتی کشته شده است.

او همچنین گفت که خواهر و برادرش تحت فشارهای شدید روحی مجبور به اعتراف اجباری شده‌اند و خود او نیز برای اعتراف تحت فشار است، اما به آن تن نخواهد داد.

جزییات قتل حکومتی کبری شیخه‎، از فشار برای تبدیل او به شهید حکومتی تا تحریف واقعیت در صداوسیما

کوردپا

روز پنج‌شنبه پنجم آبان‌ماه، کبری شیخه‌سقا در جریان اعتراضات گسترده مردم مهاباد در پی شلیک مستقیم سرکوبگران حکومتی در منزل خود جان باخت.یک منبع مطلع در این‌باره به کُردپا گفت، پنجم آبان‌ماه پس از خاکسپاری پیکر اسماعیل (سمکو) مولودی، مراسم خاکسپاری او به اعتراضات گسترده‌ای در سطح شهر مهاباد منجر شد که با دخالت و شلیک سرکوبگران حکومتی، اعتراضات به خشونت کشیده شد و چهار تن دیگر با نام‌های کبری شیخه‌سقا، فرشته احمدی، شاهو خضری و زانیار ابوبکری جان باختند.

این منبع در مورد شلیک گلوله به خانم شیخه‌سقا می‌گوید، چهار نیروی سرکوبگر که لباس سبز نظامی بر تن داشتند به سمت منزل خانم شیخه‌سقا با گلوله جنگی شلیک می‌کنند که یکی از گلوله‌ها به گردن خانم شیخه‌سقا اصابت کرده و در دم جان باخته است.

به گفته این منبع مطلع، همان شب سرکوبگران حکومتی با همسر خانم شیخه‌سقا، آقای واحد سلطانی تماس گرفته و او را تحت فشار قرا داده‌اند که باید به اطلاع افکار عمومی برساند که یک ماشین بدون شماره و ناشناس از جلوی درب من رد شده و همسر او را هدف شلیک گلوله قرار داده‌ است. اما آقای سلطانی در جواب آنها گفته من با چشمان خود در بالکن دیدم افرادی با لباس نظامی کوچه و منزل ما را هدف رگبار گلوله جنگی قرار دادند و می‌دانم قاتلان همسرم چه کسانی هستند.

این منبع اشاره کرد، فشارها بر خانواده کبری شیخه‌سقا همچنان ادامه دارد و در هفته‌ گذشته فرماندار[امیر قادری] و مقامات امنیتی مهاباد بارها از طریق تماس تلفنی به آقای سلطانی فشار آوردند که باید اسناد و مدارک لازم را برای ثبت خانم شیخه‌سقا به‌عنوان شهید جمهوری اسلامی تحویل نهادهای مربوطه دهد که آقای سلطانی به‌شدت آن را رد کرده است.

به گفته این منبع، در ادامه فشارها بر خانواده خانم شیخه‎‌سقا، صداوسیمای استان آذربایجان غربی به‌همراه دادستان مهاباد [مهراب پوراکبر] و ۴۰ الی ۵۰ نفر دیگر بدون اطلاع قبلی به منزل آقای سلطانی رفته و از منزل آنها فلیمبرداری و با آقای سلطانی مصاحبه کرده که بعدا گفته‌های آقای سلطانی را تحریف و سانسور کرده‌اند.

آقای سلطانی در این مصاحبه گفته بود؛ من از بالای بالکن با چشمان خودم دیدم که چهار نفر که لباس نظامی سبز بر تن داشتند به سمت منزل ما شلیک کردند و به‌دنبال سروصدا وقتی پایین رفتم دیدم یکی از گلوله‌ها به گردن همسرم برخورد کرده و در دم جان خود را از دست داده است. سپس آقای سلطانی اشاره می‌کند، حتی اگر معترضین خرابکاری هم انجام دهند، حقشان نیست که با گلوله‌های کلاشینکف و قناسه جواب آنها داده شود. اما صداوسیما مرکزی ارومیه بخش زیادی از صحبت‌های آقای سلطانی را سانسور کرده و بخشی از آن را به ‌همراه گفته‌های دادستان مهاباد به دلخواه خود تحریف کرده‌اند.

در فیلم ۳:۴۵ که صداوسیمای مرکز آذربایجان غربی پخش کرده است، درحالیکه رفته‌اند با خانواده کبری شیخه‌سقا مصاحبه کنند، این پوراکبر، دادستان مهاباد است که تمام ماجرا را تحریف می‌کند و بیشتر حرف می‌زند، درحالی که آقای سلطانی شاهد به‌قتل رسیدن همسرش بوده است.

مراسم خاکسپاری کبری شیخه‌سقا روز پنج‌شنبه پنجم آبان‌ماه با حضور جمع کثیری از مردم مهاباد و با سردادن شعارهای اعتراضی و سخنرانی یک از روحانیون کُرد انجام گرفت. در این مراسم مردم شعارهای «کبری، شهیدشدن پیروز باد»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «شهید نمی‌میرد» و «زن، زندگی، آزادی» سردادند. همچنین یک روحانی کُرد در این مراسم سخنرانی کرد و گفت؛ روحانیون فرزندان شما و در خدمت شما هستند، ما با هم زندگی می‌کنیم و زندگی و مرگمان هم باهم خواهد بود و جواب خواسته‌های مردم و زنان و جوانان گلوله نیست.

این منبع همچنین اشاره کرد به‌دنبال اعترضات گسترده مردم بعد از خاکسپاری پیکر جانباختگان، دستکم ۵۰ تن در مهاباد زخمی شدند.

با استناد به آمار مستندشده در سازمان حقوق‌بشری کُردپا تاکنون ۵۵ تن در جریان اعتراضات مردمی کردستان جانباخته‌اند که ۸ تن از آنان زیر ۱۸ سال سن دارند و ۴ نفر نیز زن هستند.

دادگاه فائزه براهوئی با اتهام «لیدری اغتشاشات» برگزار شد

فائزه براهوئی روز ۱۱ مهرماه به اتهام «اغتشاش» دستگیر کردند. گفته می شود نیروهای امنیتی در حالی فائزه را بازداشت کرده اند که او تنها خواستار رسیدگی به پرونده تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط فرمانده انتظامی شهرستان چابهار بوده و در اعتراضات خیابانی هم شرکت نداشته است.

دادگاه فائزه براهوئی در شعبه ۲ دادگاه انقلاب زاهدان برگزار و به او اتهام «لیدری اغتشاشات» زده شد.« کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان» در صفحه توییتر خود با اشاره به برگزاری دادگاه فائزه براهوئی نوشت: «حکم نهایی دادگاه ۲۰ روز بعد اعلام خواهد شد. به گفته نزدیکان خانم براهوئی او اساسا در اعتراضات شرکت نکرده و دلیل بازداشتش پیگیری پرونده تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ بود.»

فائزه براهوئی روز ۱۱ مهرماه به اتهام «اغتشاش» دستگیر کردند. گفته می شود نیروهای امنیتی در حالی فائزه را بازداشت کرده اند که او تنها خواستار رسیدگی به پرونده تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط فرمانده انتظامی شهرستان چابهار بوده و در اعتراضات خیابانی هم شرکت نداشته است.

سایت «حال وش» هم نوشت:« فائزه ٢۴ ساله، دانشجوی دانشگاه آزاد زاهدان می‌باشد که دوازده سال پیش پدرش را از دست داده و نیروهای اطلاعات سپاه مادرش را نیز تهديد به سکوت و عدم رسانه‌ای کردن بازداشت دخترش کرده‌اند.»

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...