
۱۲ تیر ۱۴۰۴-کردستان
کُرد در تاریخ ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج به ریاست قاضی اکبری، جلسه دوم در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۴۰۲ به ریاست قاضی سعیدی، و جلسه سوم در تاریخ ۲۱ فروردین ۱۴۰۳ به ریاست قاضی کرمی برگزار شد.
در خرداد ۱۴۰۳، شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج او را به اتهام «تشکیل دسته و گروه غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ۱۰ سال حبس تعزیری، «همکاری با گروهها و دولتهای متخاصم» به ۱۰ سال حبس تعزیری، و «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرد.
بر اساس مفاد حکم صادره، مصادیق این اتهامات شامل «تأسیس انجمن ژیوانو با ایدئولوژی فمینیستی و هدف براندازی»، «شرکت هدفمند در تجمعات و سر دادن شعارهای ساختارشکن»، «ارتباط مداوم با عناصر ضدانقلاب»، «مشارکت در کنفرانسها و کارگاههای آموزشی بینالمللی»، و «انتشار مطالب در فضای مجازی و انجام مصاحبه با رسانههای خارج از کشور برای سیاهنمایی و تشنجآفرینی پس از قتل مهسا امینی» عنوان شده است.
استناد دادگاه در صدور این احکام، گزارشهای وزارت اطلاعات بوده است. این دادگاه همچنین اجرای حکم مدرسگرجی در زندان سنندج را بهدلیل آنچه «احتمال فعالیتهای مخرب امنیتی» خوانده، مصداق «مفسده امنیتی» دانسته و با استناد به ماده ۵۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری، رأی به انتقال او به زندان زنان همدان داده بود.
این حکم در دادگاه تجدیدنظر مورد بازنگری قرار گرفت و نهایتاً به ۲۸ ماه حبس تبدیل و حکم تبعید به زندان همدان نیز لغو شد. بر اساس رأی نهایی، ژینا مدرسگرجی از اتهام «همکاری با دولت متخاصم» تبرئه و بهدلیل «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری و به اتهام «تشکیل گروه غیرقانونی با هدف براندازی نظام» به ۱۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد. با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (تجمیع احکام)، اشد مجازات، یعنی ۱۶ ماه حبس، قابل اجراست.