۱۴۰۰-۰۷-۰۸

وزارت بهداشت: واردات واکسن فایزر برای زنان باردار منتفی شد

ایران اینترنشنال

وزارت بهداشت از منتفی شدن واردات واکسن فایزر از بلژیک برای زنان باردار خبر داد و افزود: اعضای کمیته ملی واکسن در جلسه اخیر خود با تکیه بر شواهد علمی به این نتیجه رسیدند واکسیناسیون زنان باردار با واکسن سینوفارم ادامه یابد و دیگر تصمیمی برای واردات واکسن فایزر وجود ندارد.

وزارت بهداشت افزود که به دنبال ارجاع موضوع واکسیناسیون زنان باردار از سوی بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، به کمیته علمی کرونا، «اعضای کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در جلسه اخیر خود با اجماع و تکیه بر شواهد معتبر علمی به این نتیجه رسیدند که واکسیناسیون این افراد کماکان با واکسن سینوفارم که یکی از معتبرترین واکسن‌های حال حاضر دنیا و دارای تاییدیه سازمان جهانی بهداشت است، ادامه یابد.»

در اطلاعیه مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت همچنین عنوان شده است که «بنابر توصیه سازمان جهانی بهداشت، بهترین واکسن اولین واکسن در دسترس افراد است.»

این اطلاعیه وزارت بهداشت حاکی از تداوم اجرای فرمان ۱۹ دی ماه سال ۹۹ خامنه‌ای مبنی بر «ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی» است، فرمانی که در اثر آن و همچنین سوء مدیریت دولت روحانی و اکنون دولت رئیسی، تاکنون هزاران نفر در ایران در اثر موج چهارم و پنجم کرونا جان‌باخته‌اند.

خبر صدور مجوز و سپس سخن از واردات واکسن فایزر اولین بار، نزدیک ده روز قبل از سوی حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت اعلام شد.

محمدی گفت که شش واکسن کرونا از جمله «فایزر بلژیک» مجوز مصرف اضطراری در ایران گرفتند و «قرارداد واردات دو میلیون دوز از واکسن فایزر تولید شده در بلژیک» در حال تنظیم است.

معاون سازمان غذا و دارو، سپس در یک مصاحبه تلویزیونی نیز اعلام کرد که «به واکسن فایزر و جانسون اند جانسون مجوز داده‌ایم ولی از آمریکا، انگلیس، و فرانسه وارد نمی‌کنیم، از بلژیک و آلمان وارد می‌کنیم و از آن به عنوان دوز سوم کادر درمان استفاده خواهد شد.»

سپس علیرضا رییسی، معاون وزارت بهداشت، نیز از «موافقت کمیته ملی واکسیناسیون با واردات واکسن فایزر از بلژیک» خبر داد و گفت که درپی درخواست معاونت بهداشت این وزارتخانه و «به منظور تامین واکسن فایزر برای مادران باردار» صورت گرفته و در صورت کافی بودن تعداد واکسن‌ها به عنوان دوز سوم کادر درمان نیز استفاده می‌شود.

علاوه بر این دو، بهرام عین‌اللهی، وزير بهداشت، نیز هفته گذشته با تاکید براینکه «واردات واکسن فایزر محدود و برای زنان باردار است و به افراد عادی تزریق نمی‌شود»، گفت: مردم باید از واکسن سینوفارم و برکت و هر آنچه وزارت بهداشت تایید کرد، استفاده کنند تا بدن‌شان مقاوم شود.

با این حال در کمتر از ده روز، اکنون وزارت بهداشت در اطلاعیه خود عنوان کرده است که « کمیته ملی واکسن در جلسه اخیر خود» به این نتیجه رسیده است که «واکسیناسیون زنان باردار کماکان با واکسن سینوفارم» ادامه یابد.

به این ترتیب آنچه در روزهای گذشته به عنوان چرخش احتمالی در سیاست خامنه‌ای درباره «منع واردات واکسن آمریکایی و انگلیسی» ارزیابی می‌شد، با وجود هزاران کشته و آغاز روند کاهشی موج پنجم کرونا، منتفی شده و محدودیت‌های مردم ایران در دسترسی به واکسن باردیگر به همان نقطه ۱۹ دی ماه ۹۹ بازگشته است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46257

نماینده کنگره آمریکا: ایران به درخواست‌ سازمان ملل برای آزادی زینب جلالیان توجه کند

صدای آمریکا

یک نماینده ارشد کنگره آمریکا با انتشار توییتی به وضعیت شرایط نامتناسب زینب جلالیان، زندانی کرد ایرانی، واکنش نشان داد.

جیمی رسکین،‌ نماینده حوزه انتخابیه هشتم مریلند در مجلس نمایندگان آمریکا، شامگاه سه‌شنبه ۶ مهر در این توییت نوشت: «زینب جلالیان برای مدت ۱۳ سال به دلیل حمایت از حقوق کردها و زنان ایرانی با اتهامات ساختگی در ایران زندانی بوده است. اکنون کسانی که او را حبس کرده‌اند برای این که از او اعتراف بگیرند، او را از مراقبت‌های بهداشتی ساده محروم کرده‌اند.»

وی افزود: «ایران باید به درخواست‌ سازمان ملل متحد برای آزادی بی‌ قید و شرط او توجه کند.»

سازمان عفو بین‌الملل فروردین ماه امسال با انتشار اسامی و تصاویر گروهی از زندانیان سیاسی در ایران، در رابطه با زینب جلالیان گفته بود که او بارها مورد «شکنجه و سایر رفتارهای بیرحمانه و غیرانسانی قرار گرفته و دسترسی وی به خدمات درمانی مشروط به اعترافات اجباری» شده است.

زینب جلالیان اهل شهرستان ماکو است. او در اسفند سال ۱۳۸۶ در شهر کرمانشاه بازداشت شد. دستگاه قضایی ایران او را به اتهام محاربه و عضویت در یکی از احزاب کرد ابتدا به اعدام و سپس در دادگاه تجدیدنظر به حبس ابد محکوم کرد.

اعترافات اجباری و همراه با خشونت توسط نیروهای امنیتی ایران پیش از این نیز بارها مطرح شده است. استفاده از این روش اعتراف‌گیری، که بارها مورد انتقاد مجامع حقوق‌بشری قرار گرفته است، همچنان توسط قوه قضائیه جمهوری اسلامی ادامه دارد.

برخی از این اعترافات اجباری بازداشت‌شدگان همچون اعترافات مازیار بهاری، مازیار ابراهیمی، سپیده قلیان، ابراهیم بخشی،‌ سعید ملک پور، و ده‌ها تن دیگر در شبکه‌های رسمی تلویزیون ایران منتشر شده است. نهادهای حقوق بشری می‌‌گویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمی‌کند و بعضا افرادی بی‌گناه محاکمه و حتی اعدام شده‌‌اند.

وزارت خارجه آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط نظام جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46254

ابلاغ تایید و اجرای حکم زندان و شلاق به نرگس محمدی

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران از تایید محکومیت اخیر خود به حبس و شلاق خبر داد و گفت که برای اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، توسط اجرای احکام زندان اوین احضار شده است.

خانم محمدی، در احکام جدیدی که علیه وی توسط دادگاه کیفری تهران صادر شده است، به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و دو فقره جزای نقدی محکوم شده است.

این احکام جدید مربوط به دو پرونده‌ایست که در بدو ورود او به زندان زنجان برایش تشکیل دادند؛ یکی مربوط به تحصن اعتراضی زندانیان زن در زندان اوین به کشتار معترضان آبان ۹۸ و دیگری مربوط به اعتراض و شکایت خانم محمدی به رفتاری که با او حین انتقال از زندان اوین به زندان زنجان شده بود.

او در اینستاگرام خود با اعلام این خبر نوشت : «من از ابتدای تشکیل پرونده در هیچ مرجع قضایی و جلسه محاکمه شرکت نکرده ام و حتی یک خط نوشته و وکیلی نیز نداشته ام. او گفته که به رغم احضار، به زندان نخواهد رفت . چنانچه به زور به زندان باز گردانده شود در داخل زندان اعتراض خواهد کرد.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46252

گزارش صوتی و تصویری جلسه کمیته‌ دفاع از حقوق زنان در تاریخ ۲۵ سپتامبر



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46251

۱۴۰۰-۰۷-۰۷

بازداشت سه متهم به آزار جنسی زنان در شیراز

هرانا

دادستان عمومی و انقلاب شیراز، از بازداشت سه مرد به اتهام تجاوز به ۶ زن در این شهر خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، سه مرد در شیراز که متهم هستند ۶ زن را مورد آزار جنسی قرار داده اند، بازداشت شدند.

دادستان عمومی و انقلاب شیراز در این خصوص گفت: متهمان پس از اقدام به سرقت، ۶ شاکی این پرونده را مورد آزار و اذیت قرار داده اند.

مصطفی بحرینی با بیان اینکه دستور رسیدگی خارج از نوبت به پرونده صادر شده است، عنوان کرد: این افراد در راستای تکمیل تحقیقات پرونده در اختیار بازپرس ویژه در دادسرای شیراز قرار گرفته‌اند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46247

بیش‌تر از «۱۰سال» است که سه مرد با حمایت حکومت در سردشت به زنان و دختران تجاوز می‌کنند!

بالاترین

تعدادی از این دختران خودکشی کرده‌اند، تعدادی با هزینه خانواده از ایران خارج شده‌اند و تعدادی در سکوت به انواع بیماری‌های روحی دچارند. مردم سردشت در اعتراض به متجاوزان تجمع کردند.

متجاوزان در خانه پدر و مادر سالخورده فعال مدنی‌ای که از خارج‌از‌کشور درباره متجاوزان اطلاع‌رسانی کرد، نارنجک منفجر کردند. هنوز از تعداد زنان و دخترانی که این باند سه‌نفره به آن‌ها تجاوز کرده آماری وجود ندارد.

شمار چشمگیری از فعالین مدنی سردشت با تجمع در “فلکه سرچشمه” این شهر ضمن محکوم کردن تجاوز یک گروه چند نفره به شماری از زنان و دختران در این شهر با قربانیان و خانواده‌های آنها همدردی و از آنها حمایت کردند.

این تجمع اعتراضی در حالی برگزار شد که دادستان سردشت شب گذشته اعلام کرده بود که با هرگونه تجمع و اعتراضی برخورد خواهیم کرد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46245

تذکر به زنان ورزشکار ایران: لباس گشاد بپوشید

بالاترین

سید حمید سجادی، وزیر ورزش و جوانان دولت جمهوری اسلامی ایران، در تازه‌ترین اظهارنظر خود از دوچرخه‌سواری زنان در معابر عمومی دفاع کرد و وعده داد که معاونت ورزش بانوان اقدام‌هایی را انجام دهد که «فعالیت» و «پویایی» زنان رعایت شود. شرط سید حمید سجادی نیز مانند دیگر مقام‌های حکومتی ایران، این است که زنان ورزشکار حجاب خود را رعایت کنند. اما زنان ورزشکار ایرانی می‌گویند که از محدودیت‌های موجود به تنگ آمده‌اند و از این که ناچار می‌شوند در رقابت‌های جهانی با لباس‌های گشاد ظاهر شوند، «خجالت» می‌کشند.

همین چند روز پیش بود که عکس‌های منتشر شده از اعضای تیم ملی فوتبال زنان ایران، اعتراض برخی از مقام‌های حکومتی در جمهوری اسلامی ایران را به دنبال داشت. در آن عکس‌ها بازیکنان تیم فوتبال زنان ایران کت‌وشلوار بر تن داشتند.

با انتشار آن عکس‌ها، احمد راستینه، نماینده مجلس شورای اسلامی، خواستار پاسخگویی وزارت ورزش و جوانان شد و گفت: «متأسفانه آنچه اتفاق افتاده نه قابل توجیه است و نه قابل‌چشم‌پوشی.» خبرگزاری فارس نیز لباس اعضای تیم ملی فوتبال زنان را «خلاف عرف فرهنگی و اجتماعی» کشور توصیف کرد. پس از آن بود که مهین فرهادی‌زاد، معاون امور زنان وزیر ورزش و جوانان، هم به میدان آمد و مدعی شد که پوشش بازیکنان تیم ملی فوتبال مورد تایید وزارت ورزش و جوانان نبوده است و طبق بخشنامه، زنان ورزشکار باید با پوشش رسمی مانتو، شلوار و مقنعه حضور یابند.

اگرچه با وجود همه حاشیه‌هایی که برای بازیکنان ایجاد شد، تیم ملی فوتبال زنان ایران با سربلندی از رقابت‌ها بیرون آمد و به مسابقه‌های مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۲۲ صعود کرد، اما داستان تکراری ایجاد محدودیت برای زنان ورزشکار ایرانی سال‌هاست که ادامه می‌یابد و از امکان درخشش آنان می‌کاهد.

زنان ایرانی در برخی رشته‌ها مثل شنا و ژیمناستیک اصلا امکان حضور در رقابت‌های بین‌المللی ندارند و برای برخی رقابت‌ها مثل دو و میدانی و فوتبال، ناچار می‌شوند لباس‌های دست و پاگیر و مزاحم بپوشند. از سوی دیگر صدا و سیمای ایران از نمایش مسابقه‌های زنان ورزشکار خودداری می‌کند و این موضوع به گفته زهره کیانی، تنها ووشوکار زن ایرانی دارنده مدال جهان، باعث شده است که حامیان مالی برای ورزش زنان هزینه نکنند. کیانی در گفت‌وگو با تارنمای رویداد ۲۴ گفت: «وقتی اعتراض می‌کنیم، به ما می‌گویند به خاطر برخی از محدودیت‌ها امکان پخش مسابقات شما وجود ندارد.»

سارا شیربیگی، بازیکن تیم فوتسال زنان و خانم گل مسابقات قهرمانی آسیا، نیز به این موضوع اشاره کرده است. او نیز با بیان این که تبعیض علیه زنان ورزشکار زیاد است، گفت: «وقتی ‌که ما را نشان نمی‌دهند، هیچ اسپانسری هم حاضر به همکاری نخواهد شد. وقتی اسپانسر نباشد، تیم‌ها کم می‌شود و دستمزد‌ها پایین می‌آید.»

شیربیگی به فشار مضاعف و محدودیت‌های حجاب نیز اشاره کرد و گفت: «همواره برای حجاب تذکر بوده که باید لباس بلند و گشاد بپوشید. نحوه پوشش ما بالاخره نسبت به ورزشکاران خارجی متفاوت است و این ‌گونه نیست که بگوییم ما خیلی با لباس‌هامان راحت هستیم و مشکلی با آن‌ها نداریم. در بازی لباس‌های اضافه‌ای می‌پوشیم که برخی مواقع بسیار اذیت می‌شویم. باید حتما لباس گشاد و زشت به تن کنیم که وقتی وارد مسابقات می‌شویم، رویمان نشود به دیگران نگاه کنیم.»

با آن که مقامات حکومتی جمهوری اسلامی ایران و وزرای ورزش و جوانان همواره مدعی شده‌اند که حامی ورزش زنان هستند، اما در عمل قوانین زن‌ستیز و مردسالار که بر مبنای اعتقادات دینی تنظیم شده‌ است، زنان ورزشکار را در تنگنا قرار می‌دهد. در سال ۱۳۸۹، صافی گلپایگانی، علوی گرگانی، و حسینی زنجانی، از مراجع تقلید تشیع، اعزام ورزشکاران زن به رقابت‌های بین‌المللی را «حرام» و مخالف «عفاف» اعلام کردند.

فشار ناشی از محدودیت‌ها، در سال‌های اخیر مهاجرت برخی زنان ورزشکار را به دنبال داشته است.

صدف خادم در رشته بوکس، مژگان تاجیک، سارا خسروی، و مهتاب یادگاری در رشته ژیمناستیک، درسا درخشانی، غزل حکیمی، شهره بیات، و میترا حجازی‌پور در رشته شطرنج، و راحله آسمانی، پریسا فرشیدی، دینا پوریونس، و کیمیا علیزاده در رشته تکواندو، از جمله زنان ورزشکار ایران بودند که به خارج از کشور مهاجرت کردند.

کیمیا علیزاده پاییز سال گذشته (۱۳۹۹)، وقتی مهاجرت همیشگی خود از ایران را علنی کرد، در یک یادداشت اینستاگرامی، خود را یکی از میلیون‌ها زن سرکوب شده ایرانی دانست که حکومت هر زمان صلاح دید، «مصادره‌اش» کرد و مدال‌هایش را پای «حجاب اجباری» گذاشت.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46242

چرا تلویزیون بازی تیم ملی زنان را پخش نکرد؟

اعتماد

سوالی که مردم بعد از دیدن تصاویر و درک اهمیت موفقیت دختران ایران از خود پرسیدند این بود: چرا تلویزیون بازی به این مهمی را پخش نکرد؟

روز شنبه تیم ملی فوتبال زنان ایران با برتری مقابل اردن به جام ملت‌های آسیا راه یافت و یک موفقیت تاریخی کسب کرد. خیلی از مردم و طرفداران فوتبال تنها موفق شدند بخش‌هایی از این بازی و ضربات پنالتی انتهای مسابقه را در کانال‌های اطلاع‌رسانی، سایت‌های مربوط به خبرگزاری‌ها و پیج‌های خبری مشاهده کنند. سوالی که این افراد بعد از دیدن تصاویر و درک اهمیت موفقیت دختران ایران از خود پرسیدند این بود: چرا تلویزیون بازی به این مهمی را پخش نکرد؟

شاید در نگاه اول به نظر برسد پخش نشدن بازی فوتبال یک تیم خارجی مقابل فوتبالیست‌های ایرانی یک سیاست مشخص از سوی صداوسیماست و به دلایل واضحی خط قرمز محسوب می‌شود. به این معنا که حجاب نداشتن تیم خارجی مانع از پخش مسابقه می‌شود. با این حال نگاهی به وضعیت صداوسیما در قبال ورزش زنان نشان می‌دهد این سیاست چندان هم مشخص نیست و نمی‌توان دلایل محکمی برای آن اقامه کرد.

اولین مساله‌ای که باید به آن توجه کرد پوشش کامل بازیکنان ایرانی است؛ پوششی مصوب که تاییدیه نهادهای بالادستی را دارد. تیم‌های حریف هم لباس ورزشی کامل شامل تی‌شرت آستین‌دار، شورت ورزشی تا زانو و جوراب از زانو به پایین را به تن می‌کنند. یعنی تنها قسمت قابل مشاهده بدن بازیکنان زن تیم حریف بخش بسیار کوچکی از زانوی آنهاست که در تصاویر تلویزیونی اصلا دیده نمی‌شود. در حالی که در بسیاری از فیلم‌ها و سریال‌های خارجی که اکثرا اکشن و پربرخورد هستند سخت‌گیری به مراتب کمتر است. از آن مهم‌تر اینکه اگر فرض کنیم مشکل همان بخش قابل مشاهده بدن بازیکنان تیم حریف است این سوال پیش می‌آید که چرا صداوسیما بازی‌های داخلی لیگ فوتبال و فوتسال زنان را پخش نمی‌کند؟ جایی که هر دو تیم با پوشش کامل در زمین مسابقه حاضر می‌شوند.

شاید گفته شود به خاطر فعالیت بدنی بازیکنان است که این مسابقات پخش نمی‌شود. یعنی دویدن، تکل زدن، به هوا پریدن و این‌جور اکت‌ها باعث شده تلویزیون سراغ پخش بازی‌های فوتبال زنان نرود. اما در این صورت باید پرسید چطور مسابقات کاراته، تکواندو، چند ثانیه دویدن نماینده ایران در المپیک، پرتاب وزنه و نیزه و دیسک و این‌جور چیزها پخش می‌شود؟ اکت‌های ورزشکاران زن در رشته‌های دیگر چه فرقی با فوتبال دارد؟ سوال دیگری که می‌توان مطرح کرد این است که چرا خبرگزاری‌های رسمی می‌توانند بخش‌هایی از بازی را پخش کنند؟ چرا برخی فدراسیون‌ها می‌توانند مسابقات تیمی پربرخورد نظیر بسکتبال را از کانال آپارات به صورت زنده نمایش دهند؟ آیا حرمت و ممنوعیت صرفا متوجه صداوسیماست؟

یکی دیگر از تناقض‌ها مربوط به زمان است. قبل از تعطیلی برنامه ۹۰ چندین‌بار پیش آمد که تصاویری از گلزنی‌های بازیکنان فوتبال و فوتسال زنان در مسابقات بین‌المللی از تلویزیون پخش شد و کسی مخالفتی نکرد. این یعنی از نظر صداوسیما پخش یک دقیقه با ۹۰ دقیقه تفاوت دارد. سوالی که پیش می‌آید این است که آیا صداوسیما در این زمینه از باور «یک نظر حلال است» پیروی می‌کند؟

منظور از اشاره به مثال‌های بالا این نیست که از فردا خبرگزاری‌ها بابت پخش بخشی از مسابقه تیم ملی زنان ایران مواخذه شوند یا صداوسیما جلوی همان یک دقیقه‌ای که قبلا پخش می‌کرد را بگیرد. بحث سر تناقض‌های رفتاری است. بحث سر این است که به نظر می‌رسد در این میان بیشتر اعمال نظرهای شخصی دخیل است تا یک دستورالعمل مشخص. مطمئنا اگر برخی تنگ‌نظری‌ها و ترس‌ها کنار گذاشته شود مسابقات فوتبال زنان کشورمان برای عموم مردم از رسانه ملی قابل پخش است. چیزی که سال‌هاست قولش داده می‌شود اما به مرحله عمل نمی‌رسد. بر کسی پوشیده نیست که پوشش تلویزیونی یک رویداد ورزشی چقدر می‌تواند حمایت‌کننده باشد و تا چه میزان می‌تواند به رشد و توسعه آن ورزش کمک کند. به عنوان مثال کافی است صداوسیما تصمیم بگیرد از سال بعد برخی مسابقات لیگ فوتبال زنان ایران را پخش کند. همین به تنهایی گردش مالی لیگ و دستمزد بازیکنان را تا چند برابر افزایش می‌دهد. حمایت از این بهتر؟

روز یکشنبه براساس نظرسنجی ایسپا مشخص شد طی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ حداقل ۱۵درصد مخاطبین صداوسیما در زمینه پیگیری اخبار کاسته شده و این افراد فضای مجازی را مرجع خبری خود قرار دادند. نظرسنجی‌های مستقل دیگری هم نشان داده مخاطبان صداوسیما روز به روز در حال ریزش است. در چنین شرایطی صداوسیما با امتناع از پخش برخی رویدادهای مهم نظیر مسابقه حساس تیم ملی فوتبال زنان با دست‌های خود مخاطبانش را برای پیگری اخبار به سوی فضای مجازی یا شبکه‌های فارسی‌زبان خارجی سوق می‌دهد. کاش رییس جدید صداوسیما که به زودی رونمایی می‌شود این مسائل را درنظر بگیرد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46240

همسرآزاری بیشترین موضوع تماس اورژانس اجتماعی همدان

ایسنا

«همسر آزاری» در شش ماه نخست سال ۱۴۰۰ بیشترین موضوع تماس‌های اورژانس اجتماعی همدان بوده است.

زهره بختیاری، معاونت اجتماعی بهزیستی استان همدان با اعلام این خبر به خبرگزاری ایسنا گفت، در ۶ ماهه نخست سال جاری، نوزده هزار و ۲۲۶ نفر با خدمات اورژانس این استان تماس گرفته‌اند که به گفته وی، همسر آزاری بیشترین موضوع تماس‌‌های برقرار شده دراین مدت است.

خانم بختیاری همچنین در ادامه افزود، پس از همسرآزاری، اختلاف حاد خانوادگی، کودک آزاری و اقدام به خودکشی از دیگر موارد تماس با خدمات اورژانس اجتماعی در ۶ ماه نخست سال بوده است.

مرکز آمار ایران نیز پیشتر اعلام کرده بود که در سال گذشته، ۹۶ درصد از معاینه‌های «مدعیان همسرآزاری جسمی» پزشکی قانونی به زنان مدعی همسرآزاری جسمی معطوف شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46237

عفو بین‌الملل خواستار آزادی آتنا دائمی شد

صدای آمریکا

سازمان عفو بین‌الملل روز دوشنبه ۵ مهر ماه با انتشار متنی در توئیتر، بار دیگر از مقامات ایران خواست آتنا دائمی، مدافع حقوق بشر محبوس در زندان لاکان رشت، را فورا و بدون و قید و شرط آزاد کنند.

این نهاد حقوق بشری با خطاب قرار دادن صفحه توئیتر فارسی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، افزود، این فعال حقوق بشر زندانی دور از خانواده‌اش، ناعادلانه در زندان لاکان رشت به دلیل فعالیت‌هایی از جمله محکوم کردن نقض حقوق بشر در ایران زندانی شده است.

پیشتر حسین دائمی پدر آتنا دائمی به صدای آمریکا گفته بود، با پایان حکم پنج سال زندان او که از سال ۱۳۹۵ بدون یک روز مرخصی در زندان به سر می‌برد، حکم ۲ سال و یک ماه زندان دیگر او به اتهام «توهین به رهبری» از تیرماه سال گذشته به اجرا گذاشته شده است. در حکم شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران خانم دائمی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» و «اخلال در نظم زندان» مجموعا به ۲ سال زندان دیگر و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

لازم به ذکر است درخواست خام دائمی مبنی بر اعاده دادرسی اسفند ماه سال گذشته از سوی دیوان عالی رد شد و او از اواخر اسفند ماه به زندان لاکان رشت تبعید شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46233

در تلویزیون ایران مردها نباید برای زن‌ها چای بریزند

ایندیپندنت فارسی

مدیر گروه آموزشی روابط عمومی دانشکده خبر تهران فهرستی از ممنوعیت‌های نمایشی در سیمای جمهوری اسلامی ایران را منتشر کرد. امیرحسین شمشادی در اینستاگرام خود نوشت که پخش آگهی چای ریختن مرد برای زن، نشان دادن هر نوع نوشیدنی قرمز، دستکش چرم برای زنان، مرغ بریان، خوردن ساندویچ و پیتزا، پوشیدن لباس آستین‌کوتاه، نشان دادن زن و مرد تنها و دو پسر تنها در منزل ممنوع است. هم‌زمان، امین تارخ، هنرمند پیشکسوت، به سانسور چهره هنرمندی زن در یک برنامه‌ به‌شدت اعتراض کرد.

سال‌ها است که هنرمندان و مردم به سانسورهای عجیب‌وغریب در برنامه‌های تلویزیونی و فیلم‌ها و سریال‌ها انتقاد می‌کنند اما صداوسیمای ایران که نهادی زیرمجموعه رهبر جمهوری اسلامی است، در طول چهار دهه گذشته نه‌تنها به انتقادها اهمیتی نداده‌، بلکه هر روز محدودیت‌ها را بیشتر و تیغ سانسور را تیزتر کرده است.

همین چند روز پیش بود که بیش از ۲۰ دقیقه از تصاویر الناز شاکردوست در پخش انیمیشن رئال «مبارک» در شبکه امید به دلیل نوع پوشش او سانسور شد؛ اما مدیر شبکه امید به خبرگزاری صبا گفت که تلویزیون حق پخش این فیلم را خریداری کرده است و صاحب اثر نمی‌تواند به سانسور فیلمش اعتراض کند.

پس‌ از اینکه سمیه سایش، خبرنگار تجارت‌نیوز، به نقل از صفحه شخصی امیرحسین شمشادی، فهرست موارد ممنوعه جدید در تلویزیون را در توییتی منتشر کرد، کاربران شبکه‌های اجتماعی به آن واکنش‌ نشان دادند؛ به‌خصوص اینکه هم‌زمان با انتشار این خبر، امین تارخ، هنرمند سینما و تلویزیون، نیز در صفحه شخصی خود به سانسور چهره یک هنرمند زن در برنامه‌ای با اجرای پژمان جمشیدی انتقاد کرد.

در برنامه «پیشگو» که گفت‌وگومحور است و از پلتفرم «نما آوا» پخش می‌شود، پژمان جمشیدی با افراد مشهور گپ می‌زند. در یکی از قسمت‌های این برنامه که یکشنبه، ۴ مهر، پخش شد، الناز حبیبی، هنرمند سینما و تلویزیون مهمان برنامه بود اما تصویر او از نمای دور و به شکل پشت به مخاطب و رو به مجری نشان داده شد. امین تارخ، هنرمند پیشکسوت سینما و تئاتر، پس از پخش این برنامه در اینستاگرام خود به آن انتقاد کرد و با لحنی کنایی نوشت: «حداقل اسم مهمان را زیرنویس می‌کردید.»

امین تارخ با انتقاد از سانسور چهره الناز حبیبی در این برنامه نوشت: «اگر مجری اسم مهمان را نمی‌گفت، نمی‌دانستیم با کدام هنرمند روبه‌روییم.» او در ادامه متن اعتراضی خود با اشاره به سانسور زیاد برنامه آورده است: «آخر چه لذتی دارد سانسوری که سازندگان برنامه را وادار کند نمای نزدیک از آن مجری و نمای دور از آن میهمان باشد؛ تنها به دلیل زن بودن؟» امین تارخ در پایان به مدیران طعنه زد که در برنامه‌های تصویری از «سیما» به «صدا» رسیده‌اند.

هنرمندان پیش‌تر نیز به خط قرمزهای جمهوری اسلامی در برنامه‌های تلویزیونی و پلتفرم‌های زیر نظر صداوسیما اعتراض کرده‌اند. هانیه توسلی بعد از حضور در برنامه ‌«هم‌رفیق» که با اجرای شهاب حسینی از شبکه نمایش خانگی پخش می‌شد، به سانسور و تغییر رنگ چهره‌اش به‌شدت اعتراض کرد. او با انتشار دو عکس از خود و دیگر مهمان برنامه در استوری اینستاگرامش نوشت: «این رنگی بودیم که این رنگی شدیم»

پیش‌تر، پیمان‌ قاسمخانی، نویسنده سریال‌های طنز، نیز به خبرگزاری ایسنا گفته بود که خانم‌ها در تلویزیون اجازه خوردن خیار یا هویج ندارند. او همچنین گفت که پروانه ساخت فیلم سینمایی «طبقه حساس» مدت‌ها به دلیل اینکه جسد خانم و آقا روی هم دفن شده بودند، صادر نمی‌شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46231

خودسوزی خدمه‌ی بیمارستان تامین اجتماعی قزوین

زنان

کارکنان درمان تامین اجتماعی اعلام کردند که یک نفر از همکاران بخش خدمات بیمارستان تامین اجتماعی قزوین که پیگیر امور بازنشستگی خود بود، دست به خودسوزی زده است. وی هم اکنون در بیمارستان بستری است.

شخصی که دست به خودسوزی زده، یک زن ۵۵ ساله‌ی در استخدام سازمان تامین اجتماعی است. وی به عنوان نیروی بخش خدمات مشغول به کار بوده و به گفته‌ی همکارانش قصد داشت که به صورت پیش از موعد و با استفاده از شرایط بازنشستگی در مشاغل سخت و زیان آور بازنشسته شود.

برابر قانون کارکنان درمان تامین اجتماعی، می‌توانند با شرط ۲۵ سال بیمه‌پردازی و پرداخت حدود ۵۰ میلیون تومان به سازمان تامین اجتماعی بازنشسته شوند اما عده‌ای هم وجود دارند که با وجود بیشتر از ۲۵ سال بیمه‌پردازی، امکان بازنشستگی ندارند و اینگونه که می‌گویند سازمان تامین اجتماعی به کل با بازنشستگی زودتر از ۳۰ سال کار آنها موافقت نمی‌کند.

از قرار معلوم کارکنان درمان تامین اجتماعی با آرای قضات دیوان عدالت اداری و تعریف ماهیت شغل خود ذیل قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون تامین اجتماعی، امکان بازنشستگی با ۲۰ سال بیمه‌پردازی را مطابق قانون مشاغل سخت و زیان آور ندارند.

به گفته‌ی کارکنان درمان تامین اجتماعی، «فاطمه قاسم‌پور» رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی، پس از اطلاع از موضوع با سرپرست جدید سازمان تامین اجتماعی تماس گرفته و وی را در جریان موضوع گذاشته است.

اینگونه که قاسم‌پور اعلام کرده، سرپرست سازمان در جریان موضوع نبوده اما قول داد که آن را پیگیری می‌‌کند. قاسم‌پور به این کارکنان وعده داده که موضوع را در اولویت کاری خود قرار می‌دهد و تلاش می‌کند که مشکل بازنشستگی آنها را حل کند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46230

۱۴۰۰-۰۷-۰۶

با وجود نیاز فوری به جراحی، از دادن مرخصی به ناهید تقوی خودداری می‌شود

رادیو فردا

به گفته دختر ناهید تقوی، با وجود نیاز فوری این زندانی ایرانی-آلمانی به عمل جراحی و ارائه وثیقه دومیلیارد تومانی، مسئولان زندان هم‌چنان از دادن مرخصی به او خودداری می‌کنند.

مریم کلارن می‌گوید که طبق نظر متخصص مغز و اعصاب در هفته گذشته، خانم تقوی نیاز به عمل فوری کمر دارد و وثیقه تعیین‌شده از ۲۴ شهریور پرداخت شده، با این حال این زندانی دوتابعیتی تاکنون به مرخصی فرستاده نشده است.

به گفته دختر خانم تقوی، او از فشار خون بالا، دیابت و کمردرد رنج می‌برد و بیماری‌های او پس از بازداشت شدت گرفته و با وجود ابتلای مادرش به کرونا در ماه تیر در زندان، تاکنون با مرخصی او موافقت نشده است.

ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی، ۲۵ مهر ۹۹ توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در خانه‌اش در تهران بازداشت شد.

خبرگزاری فرانسه پیشتر به نقل از جامعه بین‌المللی حقوق بشر در آلمان، دلیل بازداشت خانم تقوی را «فعالیت دیرینه او در زمینه دفاع از حقوق بشر در ایران به خصوص حقوق زنان و دفاع از آزادی بیان» عنوان کرده بود.

دختر خانم تقوی در ماه‌های گذشته درباره وخامت سلامت مادرش اطلاع‌رسانی کرده و خواهان رسیدگی به وضعیت او و مرخصی درمان او شده بود.

خانم کلارن اواسط مرداد هم گفته بود که به دلیل عدم توانایی تزریق داروهای مادرش در زندان مشکلات فراوانی برای او به‌وجود آمده و با وجود خونریزی شدید او با همان وضعیت به قرنطینه زندان بازگردانده شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46227

۱۴۰۰-۰۷-۰۵

نازیلا افخمی، افشاگر تجاوز به زنان در سردشت: سکوت نمی‌کنم

ایران وایر

افشای هویت و اسامی شماری از اعضای یک گروه تجاوز به زنان در شهر سردشت در اواسط هفته گذشته، بازتاب گسترده‌ای در میان فعالان مدنی، حقوق بشری و مردم این شهر به دنبال داشته است. افشاگر، «نازیلا (ناسکه) افخمی»، فعال حقوق زنان و مدافع برابری جنسی و جنسیتی است که در کشور سوییس اقامت دارد.

فعالان مدنی و شهروندان سردشتی عصر روز شنبه ٣مهر١۴٠٠، پس از افشاگری‌های نازیلا افخمی، علی‌رغم هشدار دادستانی سردشت در برخورد با تجمع غیرقانونی مردم، با حضور شماری از زنان و دختران معترض این شهر در تقبیح و محکومیت تجاوزهای این گروه، در میدان «سرچشمه» این شهر تجمع اعتراضی برپا کرده و خواستار مجازات هرچه سریع‌تر افراد این گروه شدند.

نازیلا افخمی در گفت‌وگو با «ایران‌وایر»، علاوه بر تهدید شدن خود و اعضای خانواده‌اش به مرگ از سوی افراد ناشناس، از فشارهای اداره اطلاعات سردشت برای سکوت می‌گوید.

***

«مردانی که می‌توانند زن‌ها را به قتل برسانند، از جنس رضا سور کوله‌سی هستند. آن‌ها علاوه بر اعمال ناپسند، زن‌ها را نیز می‌کشند.

زنان کردستان، به ویژه زنان سردشت، فریاد بکشید و دیگر اجازه ندهید به دست این افراد کشته شوید.

او [رضا سور] خواهرش را کشته و در چند ماه گذشته نیز به یک دختر نوجوان تجاوز کرده است. چرا این افراد برای زنان و مادران خود رگ غیرت‌شان بلند می‌شود، اما برای دختران مردم نه؟

سکوت را بشکنید.»

نازیلا افخمی، سه شنبه ٣٠شهریور١۴٠٠، با نوشتن این جملات و انتشار عکسی از «رضا سور» در اکانت شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام، از یک گروه تجاوز به زنان به سردستگی این شخص در شهرستان سردشت از توابع آذربایجان غربی پرده برداشت.

به گفته این فعال حقوق زنان، پس از بازتاب گسترده افشا و انتشار عکس رضا سور در شبکه اجتماعی اینستاگرام، شماری از زنان و دختران این شهر که قربانی تجاوز رضا سور و باند او شده بودند، با او تماس گرفته و داستان خودشان را برای او بازگو کرده‌اند.

او می‌گوید: «من در اکانت شخصی خودم همچون بسیاری از فعالان حقوق بشری دیگر، اغلب موارد تجاوز و نقض حقوق زنان در کردستان را منتشر کرده و پوشش داده‌ام. به همین سبب بسیاری از زنانی که در سردشت قربانی تجاوز شده بودند، پس از دیدن عکس رضا سور، با اکانت حقیقی و اسم و مشخصات واقعی‌شان تماس گرفته و آزار و رنج‌شان را برایم بازگو کرده‌اند.»

به گفته این فعال حقوق بشری، بازتاب افشای اسامی باند تجاوز و واکنش انفجاری کاربران سردشتی در اینستاگرام و تلاش فعالان مدنی سردشت، سبب شد تا اداره اطلاعات سردشت برای ممانعت از انتشار موارد پرشمار تجاوز و نقض حقوق زنان در سردشت، با اعمال فشار از طریق خانواده در نهایت برای واداشتن او به سکوت تلاش کند: «روز گذشته، اداره اطلاعات با خانواده من تماس گرفته و از آن‌ها خواسته تا به فعالیت‌هایم پایان داده و سکوت کنم.»

گفتنی است که پنجشنبه گذشته ١مهر١۴٠٠، دو روز پس از افشاگری‌ نازیلا افخمی، منزل پدری او در سردشت، با پرتاب نارنجک مورد حمله مهاجمان ناشناس قرار گرفت. او در رابطه با حمله مهاجمان گفت: «خوشبختانه کسی آسیب ندیده، اما منزل پدرم به شدت تخریب شده است؛ هرچند پدرم در اداره آگاهی سردشت از مهاجمان شکایت کرده است؛ اما هیچ کدام از آن‌ها تاکنون بازداشت نشده‌اند.»

او در رابطه با تهدیدهای افراد ناشناس پس از افشاگری‌های خود به «ایران‌وایر» گفت: «از پنج‌شنبه گذشته به موازات حمله به منزل پدرم، افراد ناشناس بارها از طریق اکانت‌های گوناگون در اینستاگرام، پیام تهدیدآمیز برایم می‌فرستند. این افراد، با شماره‌های گوناگون و فرستادن پیام، غیر ابراز ندامت و پشیمانی و دست کشیدن از افشاگری، نام شخصی را می‌خواهند که این اطلاعات را در اختیار من گذاشته است؛ آن‌ها، خانواده‌ام را به حمله دوباره تهدید می‌کنند.»

به گفته او، فشار این افراد از طریق ارسال پیام‌ها و تماس‌های مکرر به قدری است که گویی چندین نفر به شکل سازمان یافته موظف و مامور شده‌اند تا این تهدیدها را عملی کنند: «به همین خاطر، مجبور شدم برای حفظ جان خودم به اداره پلیس پناه ببرم و از آن‌ها شکایت کنم.»

خانم افخمی همچنین تاکید کرد که طی چند روز گذشته برخی از اعضای خانواده رضا سور هر روز به منزل پدرش مراجعه می‌کنند و از آن‌ها می‌خواهند که «نازیلا سکوت کند، وگرنه این مشکل با خون پایان خواهد یافت.»

او در رابطه با چه‌گونگی افشای عکس رضا سور و دیگر اعضای این گروه گفت: «اواخر شهریورماه ١۴٠٠، یکی از فالوورهایم در اینستاگرام که قبلا با صحبت هم نکرده بودیم، پیام داد که شخصی به اسم رضا سور حدود چهار ماه قبل به یک دختر نوجوان سردشتی که به یک بیماری مزمن هم دچار است، با زور کلت کمری و چاقو به او تجاوز کرده است.»

به گفته این فعال حقوق بشری، هرچند رضا سور و «علی آبتین»، عضو دیگر باند تجاوز به زنان، پس از شکایت خانواده این دختر نوجوان، بازداشت شده‌اند؛ اما پس از چهار ماه تاکنون حکمی برای آن‌ها صادر نشده و در صورت وجود یک شاکی به نظر می‌رسد، تعیین اشد مجازات برای آن‌ها دور از ذهن باشد؛ چون بسیاری از زنان و دخترانی که قربانی تجاوز این گروه شده‌اند، از ترس جان و آبروی‌ خود جرات ثبت شکایت از اعضای این باند را ندارند.

به گفته او، رضا سور، علی آبتین و «شورش»، سه نفر اصلی باند تجاوز به زنان در سردشت هستند و بر اساس تحقیقاتی که انجام داده‌اند، این گروه طی پانزده سال گذشته موارد پرشماری از تجاوز به زنان و نقض حقوق زنان در این شهر را در کارنامه خود دارند: «اما چون رضا سور، با استفاده از قدرت مالی خود و روابطی که به گفته برخی شهروندان سردشتی با فرماندهان نیروی انتظامی و مسوولان دستگاهای امنیتی دارد، بسیاری از قربانیان و خانواده‌های‌شان را با زور و تهدید به سکوت وا داشته است؛ ما در ادامه تحقیقات خود دریافتیم که رضا سور چند سال قبل خواهرش، شرافت، را به اتهام ناموسی به طرز فجیعی در مقابل چشمان فرزندش، به قتل رسانده است؛ بدون این که مجازات شود.»

نازیلا افخمی در انتهای گفت‌وگو، با اشاره به ناکامی‌های پیاپی نهادهای امنیتی برای واداشتن فعالان حقوق بشری به سکوت، افشای موارد تجاوز و دفاع از قربانیان را همچنان حیاتی و ثمربخش می‌داند.

او باور دارد: «افشاگری علیه افراد و گروهای متجاوز به زنان، در صورت بی‌توجهی و بی‌اعتنایی نهادهای قضایی، انتظامی و امنیتی کشور، ذاتی جامعه مدنی سرزنده و پویا است؛ اعتراضات توده‌ای و مردمی نیز با یک جرقه از سوی یک فرد و یا یک گروه اجتماعی زنده و فعال آغاز می‌شود.»



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46218

گزارش ماهیانه نقض حقوق زنان در ایران، شهریور ماه ۱۴۰۰

تهیه کنندگان: لیدا اسدی فر، نوری شریفی، نرگس محمدی

این گزارش آماری از میان اخبار منتشر شده از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان در ماه شهریور تهیه شده است. این اخبار از رسانه های داخلی و خارجی مانند ایسنا، هرانا، ایرنا، ایلنا، باشگاه خبرنگاران جوان، خبرگزاری فارس، کیهان، همشهری و مهرنیوز جمع آوری گردیده است.
آمار فوق عمدتا از گزارشات رسانه های داخلی و خارجی مورد تائید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع آوری شده و عملا سهم بسیار کوچکی از واقعیت های جامعه است. برای اطلاعات بیشتر می توانید از سایت کمیته از طریق لینک زیر بازدید فرمایید:

http://zanan.bashariyat.org

بهداشت
بی توجهی نهادهای حمایتی به ارائه آموزش های جنسی لازم به زنان معتاد، کارتن خواب و بدسرپرست، دشوار بودن شرایط سقط قانونی جنین و دسترسی نداشتن این زنان به ابزارهای جلوگیری تمایلی از بارداری منجر به آن شده است که زنان بی خانمان صاحب فرزندان ناخواسته بسیاری شوند و راهی جز فروش آنها به خانواده ها یا باندهای مافیایی پیش روی خود نبینند.(رکنا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
فرماندار ازنا از فوت یک مادر ۲۳ ساله بر اثر قصور پزشکی در هنگام زایمان در شهرستان ازنا خبر داد.(هرانا، ۱۱ شهریور ۱۴۰۰)
محمد علوی، رییس مرکز بهداشت خوزستان از افزایش سه برابری ابتلا به کرونا در میان زنان باردار نسبت به سال قبل و افزایش چند برابری جان‌باختن مادران باردار در اثر کرونا خبر داد.(۱۵ شهریور ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی در زندان قرچک ورامین، علیرغم بروز مشکلات کلیوی از اعزام به بیمارستان و رسیدگی پزشکی محروم مانده است. به خانم حجاب گفته شده که این امر با دستور امین وزیری، دادیار ناظر بر زندانیان سیاسی صورت گفته است. (هرانا، 16شهریور 1400)
مژگان کاوسی محقق، فعال اتنیکی و فعال در حوزه زبان مادری که در زندان اوین تهران دچار بیماری شده است، وضعیت جسمانیش وخیم گزارش شده و مسئولین مربوطه نیز به خواسته‌های وی توجهی نمی‌کنند. ( هه نگاو، 26 شهریور 1400)

زنان سرپرست خانواده
حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه‌های حمایتی بهزیستی از خانواده‌های زن‌سرپرست گفت: فوت شوهر، تصادفات، از کارافتادگی، طلاق، معلولیت و زندانی شدن مردان و… از جمله دلایلی‌ست که باعث می‌شود یک زن سرپرست خانوار شود و با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم کند. (برنا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)

خشونت خانوادگی
یک زن جوان اهل سقز با هویت” صبری نعلبندی” ۲۴ ساله توسط همسرش در شهرستان تکاب به طرز فجیعی به قتل رسیده و جسد وی برای کالبد شکافی به ارومیه منتقل شده است.(هه نگاو، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
مردی که در یک کشمکش خانوادگی در استان فارس دخترش” با نام مریم” را به قتل رسانده، در بازداشت به سر می‌برد و تحقیقات از او در حالی ادامه دارد که می‌گوید از ارتکاب این قتل پشیمان است.(حوادث رکنا، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
مرد جوان که همسرش” با نام راحله “را به قتل رسانده و فرزندشان را فروخته بود دستگیر شد و با تلاش ماموران پلیس کودک فروخته شده، پیدا شد و به آغوش خانواده بازگشت.(رکنا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
خواهر کشی فجیع در اراک توسط برادرش و بازداشت قاتل قبل از فرار و ترک محل توسط پلیس این شهرستان‌. (رکنا، ۲ شهریور ۱۴۰۰ )
بر اساس آمار منتشره مرکز آمار ایران، ۹۶ درصد از مجموع ۸۰ هزار و ۱۸۷ مورد معاینه مدعیان همسرآزاری جسمی پزشکی قانونی طی سال ۹۹ به زنان مدعی همسرآزاری جسمی معطوف می شود و سهم مردان در این بین چهار درصد است. ( به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، ۲ شهریور ۱۴۰۰ )
طی روزهای گذشته سه دختر نوجوان به نام‌های تارا احمدی ۱۶ ساله، سونیا کریمی ١٤ ساله و پریا فتحی ١٤ ساله توسط نیروهای اطلاعات سپاه در شهرستان جوانرود استان کرمانشاه بازداشت شده که یکی از آنها متعاقب آزادی اقدام به خودکشی نموده است.(هرانا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
یک دختر ۱۶ ساله اهل قطور با هویت “روشنک حسن‌ علی‌لو” اقدام به خودسوزی کرد و به زندگی خود پایان داد.(هه نگاو، ۳ شهریور ۱۴۰۰)
پدری تلاش کرد دختر ۱۲ ساله خود را در سد بوکان غرق کند. حضور به موقع ناجیان کانون امداد و نجات ساتیار مانع از غرق شدن این دختر شدند.(رکنا، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
محمود عباسی معاون حقوق بشر وزیر دادگستری ایران با اشاره به «زیر سؤال بودن ایران در رابطه با کودک‌همسری در مجامع بین‌المللی» گفت که نرخ واقعی ازدواج‌های زودهنگام در ایران بسیار بیشتر از آمارهای رسمی است.(ایسنا، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
فردی به اتهام قتل در زندان بلاتکلیف است.حکم قصاص او صادر شده است اما شاکیان نه برای اجرای آن اقدام می کنند و نه متهم را می بخشند. متهم گفت خیانت همسرم را یه چشم دیدم و او را کشتم. (رکنا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
یک دختر قربانی کودک همسری به نام مبینا سوری ۱۴ ساله، اهل بخش سوری استان لرستان با انگیزه ناموسی توسط یکی از اعضای خانواده خود به قتل رسید.(هرانا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
کودکی که باید مادر را صدا کند مادر شد! این داستان زندگی ده‌ها دختر عشایر کرد خراسان است که به محض بروز نخستین نشانه‏‌های بلوغ جسمانی، روبند سرخ بر سرشان افکنده و راهی خانه بخت می‌‏شوند، بدون اینکه آمادگی روحی و عاطفی این دختران برای ازدواج و زندگی زناشویی موردتوجه قرار گیرد. (۹ شهریور ۱۴۰۰)
یک زن با هویت “ثویبه فکری” در روستای “کشنه” از توابع بانه توسط شوهرش با نام “حمزه عبدالله‌پور” و پدر شوهرش با نام “کریم عبدالله‌پور” مورد شکنجه شدید فیزیکی قرار گرفته است.(هه نگاو، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰)
مردی که متهم به قتل همسرش است، در یکی از شهرهای شمالی کشور بازداشت شد.(هرانا، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰)
گزارشی از ماجرای قتل مبینا سوری و نقدی بر تداوم کودک همسری ( جامعه 24، 16 شهریور 1400) مدیرکل بهزیستی استان مازندران از افزایش خشونت خانگی در این استان در پنج ماه نخست سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد و میزان تماس های حوزه مشکلات خانواده و پرخاشگری خانگی در این مدت را ۸ هزار و ۴۳۷ مورد عنوان کرد.( هرانا، 16 شهریور 1400)
رئیس اورژانس اجتماعی کشور، گفت: خشونت خانگی، مسائل بین زن و شوهر و به طور کلی حوزه آسیب های مربوط به خانواده جدی ترین و اساسی ترین موضوعاتی است که در صدر آمار اورژانس اجتماعی قرار دارد و حدود ۳۸ درصد از آمار اورژانس اجتماعی را به خود اختصاص داده است.( ایسنا، 18 شهریور1400)
در چند روز گذشته یک زن جوان اهل بانه توسط شوهر و پدر شوهرش مورد آزار و شکنجه قرار گرفته و با اسلحه نیز وی را هدف قرار داده‌اند، که احتمال قطع دست این زن وجود دارد. (هه نگاو، 18 شهریور 1400)
خودکشی در ایران مانند تمام آسیب‌های مختلف اجتماعی، روند افزایشی داشته است. موارد خودکشی زنان به نسبت مردان بیشتر است.( ایسنا، 25 شهریور 1400)
گزارشی درباره خودکشی یک زن جوان در قم.( رکنا، 29 شهریور 1400)

اطلاعیه نهادهای بین المللی
وبینار انستیتو «زنان، صلح و امنیت» دانشگاه جرج تاون با عنوان «وضعیت حقوق زنان در ایران فراتر از مسائل ژئوپلیتیک» برگزار شد.( ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)

اخبارعمومی
اولین روز بررسی کابینه ابراهیم رئیسی تعدادی از نمایندگان به نبود زنان و اهل سنت در کابینه و همچنین «سطحی» بودن برنامه‌های وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و بی‌تجربه بودن او اعتراض کردند و موافقان وزیر پیشنهادی ارتباطات نیز اجرای شبکه ملی اطلاعات را از مزایای او دانستند.(هرانا، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
وقتی کارمندان زن فوت ‌‌می‌کنند به علت این‌که بیمه هستند بازماندگان ‌‌می‌توانند از حقوق آن‌ها استفاده کنند اما این حقوق زنان دارای شرایط و قوانین به خصوص خود ‌‌می‌باشد.(برنا، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
مریم ابراهیم وند، کارگردان، تهیه‌کننده سینما و زندانی سابق، شب گذشته پس از ساعاتی بازداشت و بازجویی آزاد شد.(هرانا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی از زندان قرچک ورامین به مرخصی کوتاه مدت ۱۵ روزه اعزام شد. خانم منفرد در تاریخ ۱۲ اردیبهشت‌ماه از زندان اوین به زندان قرچک ورامین تبعید شده بود.(هرانا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
به دنبال تشکیل پرونده علیه فرزانه زیلابی، وکیل مدافع کارگران هفت‌تپه و برگزاری جلسه دادگاه برای او،‌ هفت سندیکا و اتحادیه کارگری و صنفی با انتشار بیانیه‌ای محاکمه این وکیل دادگستری را محکوم کردند.( کانال تلگرامی سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
بالاخره پس از کش و قوس‌های فراوان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم کلید خورد اما این اتفاق در شرایطی رخ داد که تاکنون در هیئت دولت هیچ زنی در هیچ سمتی قرار داده نشده است. (پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
اتحادیه فروشندگان البسه و پوشاک تبریز در استان آزربایجان‌شرقی «با ارسال پیامکی به اعضا اتحادیه» از ممنوعیت استفاده از مانکن‌های زن در شبکه‌های اجتماعی خبر داد.(گونازتی وی، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
راحله احمدی، فعال مدنی با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. (هرانا، ۲ شهریور ۱۴۰۰)
وزیر ارشاد دولت رئیسی چند روز قبل گفته بود آثار نمایشی و فیلم‌ها در ایران از “زن بی‌حیا” تصویر مثبتی ارائه می‌کنند. ظاهرا اتفاقی نیست که خبر تعطیلی رشته نمایش در هنرستان دخترانه سوره روز رای اعتماد به همین وزیر اعلام شد.(گزارش از اقتصاد ۲۴، ۳ شهریور ۱۴۰۰)
سال گذشته بود که معصومه ابتکار از وزیر کشور خواست تا نام مادر نیز در کنار نام پدر در کارت ملی فرزندان درج شود، درخواستی که با موافقت وزیر کشور روبه رو شد اما به نتیجه‌ کاملی نرسید و اکنون نوبت دولت سیزدهم و هیات وزیران است تا سرانجام این طرح را مشخص کنند.(برنا، ۴ شهریور ۱۴۰۰)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی، با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت. خانم حجاب پیشتر در تاریخ ۲۳ مردادماه از زندان قرچک ورامین به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.(هرانا، ۴ شهریور ۱۴۰۰)
عظیمه ناصری پس از یک ماه از بازداشت و اتمام مراحل بازجویی به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.(هه نگاو، ۴ شهریور ۱۴۰۰)
دو مرد در تهران که متهم هستند، با مسموم کردن و بیهوش کردن زنان جوان، پس از سرقت اموالشان آنها را مورد آزار جنسی قرار می‌دادند، بازداشت شدند.(هرانا، ۵ شهریور ۱۴۰۰)
مخالفت با حذف رشته نمایش از هنرستان سوره دختران. (۵ شهریور ۱۴۰۰)
ناهید کمانگر، دانشجوی رشته زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان که در تاریخ ۱۵ تیر پس از احضار به ستاد خبری اداره اطلاعات کامیاران بازداشت شده بود کماکان در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج در بلاتکلیفی به‌سر می‌برد.(شبکه حقوق بشر کردستان، ۵ شهریور ۱۴۰۰)
ناهید کمانگر، زندانی سیاسی اهل کامیاران پس از ۵۲ روز بازداشت با وثیقه سنگین ۵۰۰ میلیون تومانی و موقتاً تا زمان برگزای نشست دادگاه، آزاد شد.(هه نگاو، ۶ شهریور ۱۴۰۰)
صبا کردافشاری فعال مدنی با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت. خانم کردافشاری در تاریخ ۲۰ مردادماه، به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.(هرانا، ۶ شهریور ۱۴۰۰)
یک متهم در بند زنان زندان ارومیه با نام المیرا حبیبی ۳۳ ساله اهل شهرستان ارومیه در اعتراض به روند ناعادلانه دادرسی و عدم پاسخگویی مسئولان نسبت به اعتراض او، دست به اعتصاب غذا زده است.(هرانا، ۶ شهریور ۱۴۰۰)
بحران آب بر دوش زنان است زیرا برای زنان بحران آب مسئله شخصی است. زنان و دختران برای تهیه آب با مخاطرات فراوانی مواجه می‌شوند؛ راه‌های طولانی را باید بپیمایند؛ در مواردی مورد تعرض جنسی قرار می‌گیرند و یا به علت مصرف آب ناسالم و زحمت حمل و نقل آب به ویژه در دوران بارداری، جان خود را از دست می‌دهند. (ماهنامه خط صلح، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
همسر نازنین زاغری گفته دولت بریتانیا به خانواده او هشدار داده اگر درباره او در فضای عمومی حرف بزنند، ممکن است آزادی او به تاخیر بیفتد. او از وزارت خارجه بریتانیا خواسته “پیام رسان تاکتیک‌های مافیایی سپاه پاسداران” نباشد.(۷ شهریور ۱۴۰۰)
یکی از سخنرانان با نام سیما میرزایی در کنفرانس آنلاین نسل‌کشی و قتل‌عام سال۱۳۶۷ زنی که ۱۴عضو خانواده اش را در قتل عام ۶۷دار زده اند، در سخنرانی شوکه کننده ای گفت ۱۴ عضو خانواده و بستگانش را از دست داده است. (۷ شهریور ۱۴۰۰)
سپیده قلیان درپی احضارش به زندان خطاب به مسئولین اینچنین نوشت: من به زندان اوین نمیروم.(۷ شهریور ۱۴۰۰)
مریم افرافراز، فعال مدنی و از اعضای جمعیت امام علی آزاد شد.(هرانا، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
زهرا زهتابچی، زندانی سیاسی با پایان مرخصی به زندان اوین بازگشت. وی پیشتر در پی ابتلا به کرونا به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.(هرانا، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
آرزو قاسمی، زندانی سیاسی، با اتمام ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. خانم قاسمی در تاریخ ۲۹ تیرماه، در پی تایید ابتلا به ویروس کرونا از زندان اوین به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود.(هرانا، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
زهرا زهتاب‌چی، زندانی سیاسی، کارشناس جامعه‌شناسی و پژوهشگر علوم اجتماعی، در پی ابتلا به کرونا به مرخصی اعزام شده بود، با پایان دوران مرخصی استعلاجی خود به زندان اوین بازگشت.( به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۷ شهریور ۱۴۰۰)
تصاویری از روز انتقال سپیده قلیان فعال مدنی و سیاسی از زندان اوین به زندان بوشهر توسط «رادیو فردا» منتشر شده است. «رادیو فردا» نوشته که گروه «عدالت علی» این ویدئو را در اختیار این رسانه قرار داده است.(۸ شهریور ۱۴۰۰)
کابینه تماما مردانه ابراهیم رئیسی تنها یک زن خواهد داشت آن هم به این علت که نمی‌تواند یک مرد را در سمت معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری بگمارد!( گزارش اقتصادنیوز،۸ شهریور ۱۴۰۰)
اعضای دولت با پیشنهاد مشترک معاونت حقوقی رئیس جمهور و معاونت رئیس جمهور در امور زنان و خانواده مبنی بر تنقیح مصوبات موضوع زنان موافقت کردند.(گزارش مشرق، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
معاون علوم پزشکی گیلان با تاکید بر پرهیز از حضور از دورهمی ها و مکان های شلوغ، گفت: زنان بیشترین مبتلایان به کووید۱۹ در استان گیلان را تشکیل می دهند.(۸ شهریور ۱۴۰۰)
رئیس پلیس فتا استان قم از دستگیری مجرم اینترنتی خبر داد و گفت: این فرد در فضای مجازی با تهدید به انتشار تصاویر خصوصی از خانم های جوان اخاذی می کرد.(رکنا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
یک فعال حوزه زنان با ابراز نگرانی از بازگشت به فرآیند تفکیک جنسیتی آموزشی با محدود شدن حضور دختران در رشته تئاتر هنرستان سوره تاکید کرد: جلوگیری از حضور دختران در رشته تئاتر در یکی از هنرستان ها، می تواند زنگ خطری برای محدود شدن حضور اجتماعی زنان در دولت جدید باشد.(رکنا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
مریم اکبری‌منفرد، زندانی عقیدتی از زندان اوین به زندان سمنان تبعید شد. سازمان عفو بین‌الملل در یک فراخوان اقدام فوری برای اکبری‌منفرد، شرایط او در زندان را ظالمانه و غیرانسانی خواند.(۸ شهریور ۱۴۰۰)
زهره الهیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در توئیتی در صفحه شخصی خود نوشت: «جای خالی حضور زنان در کابینه محسوس است.»(خبر گزاری مهر، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
رئیس پلیس فتا استان قم از دستگیری مجرم اینترنتی خبر داد و گفت: این فرد در فضای مجازی با تهدید به انتشار تصاویر خصوصی از خانم های جوان اخاذی می کرد.(رکنا، ۸ شهریور ۱۴۰۰)
عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. خانم مطلب زاده پیشتر در تاریخ ۲۸ تیرماه امسال در پی ابتلا به ویروس کرونا، از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود.(هرانا، ۹ شهریور ۱۴۰۰)
زندانیان محبوس در قرنطینه تیپ ۲ زندان تهران بزرگ با مشکلات بسیاری در زمینه‌های مختلف روبرو هستند.( به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، ۹ شهریور ۱۴۰۰)
زندانی سیاسی زهرا صفایی بدلیل وخامت حال و وضعت اورژانس حمله قلبی به بیمارستان منتقل شد اما تا این لحظه هیچ خبری از او در دست نیست. پرستو معنی زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک در نگرانی از وضعیت مادرش بسر می برد. (کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۹ شهریور ۱۴۰۰)
عظیمه ناصری، شهروند اهل بوکان با تودیع قرار وثیقه «۲۰۰» میلیون تومانی تا پایان مراحل دادرسی از زندان ارومیه آزاد شد.( گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۹ شهریور ۱۴۰۰)
وعده های مسئولانی که تنها بر روی کاغذ مانده است/فاطمه نعمتی الاشتی با دستان هنرمندش آثار هنری زیبایی خلق می‌کند و اعتقاد دارد کار مردانه و زنانه ندارد مهم احیای هنر دستی است که نباید به فراموشی سپرده شود. او گفت: با امید برای هر لحظه جنگیده ام.(ایلنا، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
معصومه ابتکار در حساب توییتری خود نوشت: ‌بعد از نزدیک به ۱/۵ سال تلاش معاونت زنان و خانواده و حمایت ‎زنان تصویب شد.(ایلنا، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
معاونت حقوقی، امروز تنقیح مقررات «درخواست بازنشستگی پیش از موعد زنان با بیست سال سابقه» کارزاری است که زنان شاغل راه‌اندازی کرده‌اند.(ایلنا، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
علی القاصی مهر با حضور در ندامتگاه زنان استان تهران اظهار داشت: در بیشتر جرایمی که زنان به ویژه نگهداری موادمخدر مرتکب می شوند، همسرشان نقش داشته، تحت تاثیر وی به این مسیر روی آورده اند.(ایلنا، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
راحله احمدی، فعال مدنی محبوس در زندان اوین، طی نامه‌ای نسبت به بازداشت تعدادی از وکلای دادگستری و فعالان مدنی واکنش نشان داد.(۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
ابتکار گفت: مانع تراشی ها در راستای انتصاب مدیران زن زیاد بود.(ایسنا، ۱۱ شهریور ۱۴۰۰)
۲۲ سال بعد از واقعه کوی دانشگاه ۱۳۷۸، هیچ خبری از سرنوشت فرشته علیزاده در دست نیست و طی این ۲۲ سال، نه حکومت، هیچ‌گونه توضیحی درباره سرنوشت دانشجوی سابق دانشگاه الزهرا ارائه داده و نه خانواده او حاضر شده‌اند درباره سرنوشت دخترشان اطلاع رسانی بکنند. نهم شهریور، روز جهانی ناپدیدشدگان قهری است. (۱۱ شهریور ۱۴۰۰)
آتنا دائمی، زندانی محبوس در زندان لاکان رشت که پیشتر به ناکارآمدی مسئولین زندان معترض شد و از این جهت دست به اعتصاب غذا زده بود. او پس از تحقق خواسته های زندانیان ورسیدگی به وظایف عقب مانده وضعیت زندانیان به اعتصاب خود پایان داد. اما اکنون از تماس با بیرون از زندان محروم شده است.( به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۱ شهریور ۱۴۰۰)
گیتی پورفاضل، وکیل بازنشسته دادگستری و زندانی سیاسی، با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. خانم پورفاضل پیشتر در تاریخ ۳ مرداد امسال در پی ابتلا به ویروس کرونا، از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود.(هرانا، ۱۲ شهریور ۱۴۰۰)
دبیر فدراسیون مشت‌زنى ایران مى‌گوید: ورزش بوکس بانوان در ایران تعریف نشده است. در حالی که تعداد قابل توجهى از خانم‌ها به این ورزش قدیمى و پرهیجان علاقه زیادى دارند.( ۱۲ شهریور ۱۴۰۰)
خبرهای رسیده حاکی از سکته قلبی زهرا صفایی در زندان قرچک ورامین و نگرانیها از شرایط جانی این زندانی سیاسی است. رئیس زندان قرچک با اعزام زهرا صفایی به بیمارستان خصوصی برغم قبول پرداخت تمام هزینه ها توسط خانواده، مخالفت کرد.( کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۱۳ شهریور ۱۴۰۰)
جهانگیر الماسی هنرمند پیشکسوت عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون کشور با حضور در ستاد امر به معروف طی سخنانی به چالش‌های فرهنگی امر به معروف و نهی از منکر در شبکه‌های مجازی پرداخت.(خبرگزاری مهر، ۱۴ شهریور ۱۴۰۰)
دوچرخه‌سواری زنان در مشهد؛ از راه دراز راه‌اندازی تا دستور کوتاه ممنوعیت. (۱۴ شهریور ۱۴۰۰)
سهم زنان از اشتغال در بازار کار ایران در حدود ۱۱.۷ درصد است. در سال ۹۹ تعداد شاغلان مرد نوزده میلیون و ۶۰۵ هزار و ۳۷۴ نفر و تعداد شاغلان زن به سه میلیون و ۶۵۷ هزار و ۶۷۳ نفر رسیده است. (ایسنا، ۱۵ شهریور ۱۴۰۰)
صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین طی روزهای اخیر توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی در این زندان مورد تهدید و آزار و اذیت قرار گرفته است.(هرانا، ۱۵ شهریور ۱۴۰۰)
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی با پایان ایام مرخصی به زندان قرچک ورامین بازگشت. خانم منفرد در تاریخ ۱ شهریورماه به مرخصی کوتاه مدت اعزام شده بود.( هرانا، 16 شهریور 1400)
پریزاد حمیدی‌شفق، زندانی سیاسی، که به ۵سال و ۷ماه حبس تعزیری محکوم شده است، از اسفند ماه ۱۳۹۸، بدون دریافت حتی یک روز مرخصی، دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند.(تارنگار حقوق بشر، 16 شهریور 1400)
صبا کردافشاری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین طی روزهای اخیر توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی در این زندان مورد تهدید و آزار و اذیت قرار گرفته است.( هرانا، 15 شهریور 1400)
(هرانا، 15 شهریور 1400) گزارشی در مورد 22سال پس از کوی دانشگاه ۱۳۷۸؛ فرشته علیزاده کجاست؟
خبرهای رسیده حاکی از سکته قلبی زهرا صفایی در زندان قرچک ورامین و نگرانیها از شرایط جانی این زندانی سیاسی است. رئیس زندان قرچک با اعزام زهرا صفایی به بیمارستان خصوصی برغم قبول پرداخت تمام هزینه ها توسط خانواده، مخالفت کرد.( کانون حقوق بشری نه به زندان نه به اعدام، 15 شهریور 1400)
عالیه مطلب‌زاده،‌ کنشگر زندانی در اوین، از «تماس تلفنی» محروم شده است.(صدای امریکا، 16 شهریور 1400)
آتنا دائمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان لاکان رشت کماکان از داشتن کارت تلفن و حق برقراری تماس تلفنی محروم است.( 17هرانا، شهریور 1400)
گیتی ذوالفقاری، زندانی سیاسی روز دوشنبه ۱۵ شهریورماه با پایان ایام مرخصی به زندان اوین بازگشت. خانم ذوالفقاری پیشتر در تاریخ ۱۱ مردادماه در پی ابتلا به کرونا به مرخصی درمانی اعزام شده بود.( هرانا، 17 شهریور 1400)
سپیده قلیان، فعال مدنی، روز پنجشنبه ۱۸ شهریور در یک رشته توئیت‌، از بند زنان زندان مرکزی بوشهر به عنوان «جایی که نزدیک آخر دنیا است» نام برده و گزارشی از شکنجه‌ها، بدرفتاری‌ها و شرایط نگهداری زنان زندانی در این زندان منتشر کرده است.( رادیو فردا، 18 شهریور 1400)
تیرماه سال جاری به درخواست نهاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر مشهد جلساتی در دادستانی این شهر به‌ریاست معاونت دادستان تشکیل و صورت‌جلسه‌ای تنظیم شد که یکی از مصوبات آن «ممنوعیت استفادهٔ زنان از دوچرخه‌های بایدو» در کلانشهر مشهد بود.( رادیو فردا، 18 شهریور 1400)
دوچرخه‌سواری زنان در مشهد؛ از راه دراز راه‌اندازی تا دستور کوتاه ممنوعیت، گزارشی از اجازه دوچرخه سواری مشترک بانوان فقط در پارک بانوان( رادیو فردا، 21 شهریور 1400)
یک عضو شورای مرکزی سازمان نظام روان‌شناسی ایران با استناد به نتایج یک پژوهش در بیمارستان‌های شهرستان ملایر در استان همدان می‌گوید بیش از ۳۸ درصد پرستاران به خودکشی فکر می‌کنند یا آمادگی برای خودکشی داشته‌اند.( استان وایر، 21 شهری.ر 1400)
چند وقتی است که عده‌ای در بوستان‌های مرکزی شهر کرمانشاه اقدام به انجام «زومبا» می‌کنند، فعالیتی که سال 96 به دلیل مسائل فرهنگی و اخلاقی ممنوع اعلام شد، اما در کرمانشاه و به صورت علنی صبح‌ها انجام می شود و تصاویر آن هم به صورت گسترده در فضای مجازی دست به دست می گردد.( رکنا، 21 شهریور 1400)
اجبار زنان زندانی به ارائه خدمات جنسی، ممنوعیت پوشیدن لباس زیر حتی در دوران عادت ماهیانه، آزار کودکان زندانیان از جمله مواردی هستند که سپیده قلیان درباره زندان زنان بوشهر افشا کرده است.( دویچه وله، 21 شهریور 1400)
مردی در تهران که متهم است که زنان جوان را سوار بر خودروی شخصی خود کرده و پس از انتقال به بیابان‌های اطراف شهر آنها را مورد آزار جنسی قرار داده بود، بازداشت و روانه زندان شد.( هرانا، 21 شهریور 1400)
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از پوشش بسیار کم واکسیناسیون زنان باردار در استان خوزستان به علت باورهای غلط خبر داد.( ایسنا، 21 شهریور 1400)
انتصاب انسیۀ خزئلی «به نام زن، به کام نظام مردسالار( صدای مردم، 21 شهریور 1400)
هفت متهم به آزار جنسی یک زن جوان در تهران، توسط دادگاه کیفری یک این استان محاکمه شدند.( هرانا، 21 شهریور 1400) فروغ عباسی عضو سابق تیم ملی اسکی ایران گفته است که دبیر فدراسیون او را تهدید کرده اگر با حرف خوب از تیم ملى خداحافظى نکنى، سرت را داخل گونى مى‌کنیم و مى فرستیمت جایى که نفهمى کجا هستى.( کیهان لندن، 22 شهریور 1400)
شکنجه در زندان زنان بوشهر؛ سازمان زندان‌ها تشکیک کرد، یک زندانی دیگر شهادت داد .( رادیو فردا، 22 شهریور 1400) گزارشی از وضعیت زنان کشاورز افغانستانی حاشیه‌ی تهران.( مجله کارخانه، 22 شهریور 1400)
نرگس محمدی، فعال حقوق ضمن اعلام خبر تعرض جنسی به یک زن در تجمع اعتراضی اخیر مقابل سفارت پاکستان در تهران، درباره «تعرض به زنان نه فقط در سلول‌ها توسط بازجویان بی‌نام و نشان، بلکه توسط ماموران نیروی انتظامی در خیابان‌ها» هشدار داده است.( رادیو فردا، 22 شهریور 1400)
بار تشنگی بر دوش دختران بلوچ، بلوچ بر اساس اعلام وزارت نیروی جمهوری اسلامی ایران، حدود ۳۰۰۰ روستا که مجموع جمعیت آن‌ها ۷۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود، لوله‌کشی آب ندارند.( رکنا، 22 شهریور 1400)
سيلى خوردن خانم پزشک در شهرستان نور آباد فارس توسط دادستان كه به بيمارستان مراجعه كرده و از خانم پزشک كه در حال ويزيت بيمارانش بود خواسته که بدون نوبت، بيمار مورد نظر او را معاينه كند.(بالاترین، 22 شهریور 1400)
محمدمهدی حاج‌محمدی، رئیس سازمان زندان‌های ایران، با انتشار یک ویدئو از سپیده قلیان، در توییتی گفت که پس از بررسی صحت یا کذب ادعاهای اخیر قلیان، با متخلفین برخورد خواهد کرد.( اخبارروز، 22 شهریور 1400)
منیژه حکمت اعلام کرد که وزارت ارشاد دلیل سانسور ۴۰ دقیقه از ۸۰ دقیقه فیلم «۱۹» به کارگردانی او را امضا بیانیه‌هایی در حمایت از «هموطنان مظلوم و محروم» ذکر کرده است.( ایران اینترنشنال، 22 شهریور 1400)
زهرا صفایی زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین در پی حمله قلبی به مکانی نامعلوم منتقل شد، خانواده او از وضعیت وی علیرغم حمله قلبی نگران هستند.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، 23 شهریور 1400)
گزارشی درباره علیه تبعیض جنسیتی در آموزش عالی و بازار کار.( بیدارزنی، 23 شهریور 1400)
تحویل کارنامه تحصیلی به مادران ممنوع شد! ( کیهان لندن، 24 شهریور 1400)
محبوبه رضایی، زندانی محبوس در زندان بوشهر در پی انتشار پیام صوتی در مورد «تعرض به زنان در زندان» از تماس تلفنی محروم شد. ( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، 25 شهریور 1400)
انسیه خزعلی اظهار داشت که جایگاه معاونت زنان و موضوع زنان در شرایط خوبی نیست و بیشتر جنبه تشریفاتی دارد.( برنا، 25 شهریور 1400)
گزارشی درباره مشکلات “تامین خواسته” برای وصول مهریه و مردانی که اموالشان را انتقال می دهند.( ایسنا، 25شهریور1400)
گزارشی درباره امنیت، رفع بیکاری و تبعیض؛ ۳ مطالبه مهم زنان. ( ایسنا، 25 شهریور 1400)
معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم با اشاره به تدوین لوایح در دولت دوازدهم گفت: لایحه تامین امنیت زنان علیه خشونت براساس ضرورت واقعی جامعه شکل گرفته است و سیاسی نیست.( ایلنا، 25 شهریور 1400)
گیتی پورفاضل، وکیل بازنشسته دادگستری و زندانی سیاسی، به صورت مشروط از زندان اوین آزاد شد. خانم پورفاضل دوران محکومیت ۲۷ ماهه خود را در این زندان سپری می‌کرد.( هرانا، 25 شهریور 1400)
گزارشی درباره خیز مجلس برای تعیین سقف «مهریه».( صدای مردم، 26 شهریور 1400)
وال‌استریت ژورنال: نگهبانان ایرانی بازرسان زن آژانس را در نطنز ‘آزار جسمی’ داده‌اند.( بی بی سی، 26 شهریور 1400)
نانی که زندگی در ایران برایشان پر از تبعیض است، انتشار چنین اخباری نتیجه‌ای جز تشدید انزوا، خشم و به گوشه راندن زنان و تحمل فشار‌های مخرب روانی بر روی آنها، فایده دیگری به همراه ندارد. ( صدای مردم، 26 شهریور 1400)
دو مرد در تهران که متهم به تجاوز، سرقت و ربودن زنان هستند، بازداشت شدند. با شکایت ۱۲ زن، تحقیقات در این پرونده ادامه دارد.( هرانا، 27 شهریور 1400)
مأموران امنیتی وابسته به قرارگاه ثارالله سپاه انقلاب اسلامی با حضور در منزل مریم رحمانی، فعال حوزه زنان، اقدام به تفتیش منزل و توقیف برخی از وسایل شخصی او کرده‌اند.( نفس در قفس ، 28 شهریور 1400)
مهسا میرزاطبیبی می‌گوید مسابقات مهمی پیش روی دوومیدانی است و با توجه به رکوردهایی که در مسابقات مختلف ثبت کرده است، از فدراسیون انتظار حمایت دارد.( ایسنا، 28 شهریور 1400)
گزارشی درباره سهم دختربچه ها و زنان دوسوم جمعیت بی سوادان.( صدای اریکا، 29 شهریور 1400)
گزارشی از زنان کشاورز در ایران محروم از کشاورزی مدرن، به حاشیه رانده می شوند.( صدای امریکا، 29 شهریور 1400)
گزارشی از صدای خاموش و شنیده نشده؛ حداقل ۳میلیون زن کارگر زیرزمینی در ایران وجود دارد.( صدای امریکا، 30 شهریور1400)
قبول شدگان آزمون استخدامی سال ۹۹ آموزش و پرورش که به آنها معلمین کارنامه سبز گفته می شود نهمین روز تجمع اعتراضی خود را آغاز کردند. ( صدای امریکا، 30 شهریور 1400)
منزل پوران ناظمی، فعال مدنی توسط نیروهای امنیتی در تهران مورد تفتیش قرار گرفت. ماموران ضمن تفتیش منزل برخی از لوازم شخصی وی از جمله کامپیوتر و اسناد و مدارک او را ضبط کرده و با خود بردند.( هرانا، 30شهریور 1400)
منزل سارا صحرانوردفرد توسط نیروهای امنیتی قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران مورد تفتیش قرار گرفته و لوازم شخصی وی از جمله لپ‌تاپ و تلفن همراه او و خواهرش و چندین جلد کتاب در حوزه زنان ضبط شد.( هرانا، 30 شهریور 1400)
در واکنش‌ به طراحی و مدل لباس اعضای تیم ملی فوتبال زنان ایران، خبرگزاری فارس روز شنبه لباس آنها را «خلاف عرف فرهنگی و اجتماعی» کشور توصیف کرد و یک نماینده مجلس خواستار «برخورد قانونی» شد.( رادیوفردا، 30 شهریور1400)
یک زندانی مذهبی اهل مهاباد که حدوداً ۹ ماه پیش از زندان ارومیه به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شده بود، به بند زنان زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شد.( هه نگاو، 30 شهریور 1400)
گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی علیرغم گذشت نزدیک به ۸ ماه از تبعید به زندان آمل، کماکان دوران محکومیت خود را بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در بند زنان این زندان سپری می‌کند.( هرانا، 30 شهریور 1400)
کارزار آزادی نازنین زاغری راتکلیف در آستانه فرا رسیدن دو هزارمین روز بازداشت او در پنج‌شنبه آینده، خواستار آن شده‌ است که ۱۰ مقام ایرانی، که عمدتا نقش مستقیمی در گروگانگیری‌های بعد از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ داشته‌اند، فورا تحریم شوند.( صدای امریکا، 30 شهریور 1400)
فرزانه زیلابی، وکیل مدافع پرونده هفت تپه، که پیشتر توسط دادگاه انقلاب اهواز به یک سال حبس تعزیری و دو سال، ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده بود، این پرونده‌سازی را تاوان دفاع از کارگران هفت تپه و فعالان کارگری دانست و گفت “ضابطان امنیتی تا آن‌ جا پیش رفتند که در کمال تعجب، پذیرش وکالت موکلانم را «فعالیت‌های معاندانه در پوشش وکالت» عنوان کرده بودند”( هرانا، 31 شهریور 1400)
انسیه خزعلی، معاون ابراهیم رئیسی در امور زنان و خانواده، ضمن مخالفت در ابلاغ قانون در «خیلی از مسایل» مربوط به زنان، درباره کودک‌همسری گفت: «شرط سنی ملاک کودک‌همسری نیست و باید مسائلی مانند بلوغ فکری و اجتماعی را هم در نظر بگیریم.»( ایران اینترنشنال، 31 شهریور 1400)
مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی در تبعید، دوازدهمین سال از دوران محکومیت خود را بدون مرخصی در زندان سمنان سپری می‌کند. حسین تاج وکیل مدافع این زندانی، ضمن اشاره به تداوم محرومیت موکلش از حداقلی‌ترین ظرفیت‌ تسهیلات قانونی، از درخواست اعاده دادرسی مجدد برای پرونده‌ی این زندانی سیاسی خبر داد.( هرانا، 31 شهریور 1400)
گزارشی از وضعیت زندانی سیاسی آتنا دائمی: افشاگری آتنا دائمی منجر به تغییر رئیس زندان لاکان رشت شد.( جوانه ها، 31 شهریور 1400)
سهیلا حجاب، زندانی سیاسی زندان قرچک ورامین، دست به اعتصاب غذا زد.( هرانا، 31 شهریور 1400)
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، که دوران محکومیت خود را در زندان قرچک ورامین سپری می‌کند، توسط یکی از زندانیان جرائم عمومی این زندان مورد ضرب و شتم قرار گرفت.( کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، 31 شهریور 1400)

احضار و بازجویی
با گذشت چهار ماه از بازداشت گلاله مرادی اهل پیرانشهر این شهروند همچنان تحت فشار نهادهای امنیتی برای اعتراف اجباری است.(هه نگاو، ۴ شهریور ۱۴۰۰)
محبوبه فرحزادی، فعال صنفی معلمان و از اعضای انجمن ندای زنان ایران، توسط شعبه هفتم دادسرای اوین احضار شده است.( به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
سه زندانی سیاسی فروغ تقی پور، پرستو معینی و مرضیه فارسی محبوس در زندان قرچک جهت بازپرسی مجدد به شعبه ۷ دادسرای شهر ری منتقل شدند.( کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
نگار مسعودی، عکاس و مستندساز طی ابلاغیه ای جهت اخذ آخرین دفاعیات به شعبه ۲ دادسرای اوین احضار شد.( هرانا، 29 شهریور 1400)

بازداشت
مریم ابراهیم وند، کارگردان، تهیه‌کننده سینما و زندانی سابق توسط نیروهای امنیتی در مقابل ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. (هرانا، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
یک شهروند در اهواز به دلیل آنچه که “هنجار شکنی” عنوان شده است، توسط پلیس اطلاعات و امنیت اهواز بازداشت شد. پلیس اطلاعات و امنیت اهواز بدون اشاره به هویت این شهروند و جزییات بازداشت مدعی شده است که وی دچار اختلالات روانی بوده و پس از تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی شده است.(هرانا، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
جواد لعل محمدی، به همراه همسرش عزت جوادی حصار، دخترش آیدا لعل محمدی و خواهرش خانم لعل محمدی توسط نیروهای امنیتی در مشهد بازداشت شدند.(هرانا، ۱۰ شهریور ۱۴۰۰)
نرگس محمدی، احمدرضا حائری، پوران ناظمی، ویدا ربانی به همراه شماری دیگری از فعالان مدنی در تجمعی اعتراضی در رابطه با تحولات اخیر کشور افغانستان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.( هرانا، 18 شهریور 1400)
.
احضار به دادگاه
فرزانه زیلابی، وکیل شرکت نیشکر هفت تپه، توسط دادگاه انقلاب احضار شد. خانم زیلابی؛ پیشتر توسط دادگاه انقلاب شعبه دوم به اتهام «تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت ملی»تفهیم اتهام شده بود.( به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، ۱ شهریور ۱۴۰۰)
فاطمه سپهری، فعال مدنی طی ابلاغیه‌ای الکترونیکی به شعبه ۹۰۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب مشهد احضار شد.( هرانا، 22 شهریور 1400)
فریبا فریدونی فعال مدنی، توسط پلیس اطلاعات و امنیت عمومی شهرستان خمین احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. ( هرانا، 28 شهریور 1400)

احکام دادگاهها
فرزانه زیلابی، وکیل مدافع پرونده هفت تپه توسط دادگاه انقلاب اهواز به یک سال حبس تعزیری و دو سال، ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. ( هرانا، 24 شهریور 1400)

اعدام
با اعدام سه زن در زندان گوهردشت، تعداد زنان اعدام شده در ایران از سال ۱۳۹۲ به ۱۲۱ تن رسید. یعنی به طور میانگین در هر سال ۱۵زن به دست رژیم آخوندی اعدام شده اند.( صدای امریکا، 29 شهریور 1400)



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46213

حقیقت زندان زنان دولت آباد اصفهان، آنچه تاکنون فاش نشده است

جوانه ها

حقیقت زندان زنان دولت آباد اصفهان، آنچه تاکنون فاش نشده است

زندان زنان دولت آباد اصفهان، جایی است که تاکنون کمتر گزارشی از آن به بیرون درز کرده است. وضعیت در این زندان به قدری سخت و تلخ و دردناک است که بسیاری زنان زندان عادی در انتظار فرصتی برای خودکشی هستند. در این زندان زنان زندانی سیاسی تحت بیشترین فشارها قرار دارند.

اخیرا گزارشی درباره زندان زنان دولت آباد اصفهان، از یک منبع موثق به دست کانون حقوق بشری نه به زندان – نه به اعدام رسیده است. در این گزارش به وضعیت زنان زندانی با جرائم عادی، شرایط بسیار سخت و دشوار زندانیان سیاسی و همچنین فساد و فحشای سیستماتیک در میان روسا و عوامل زندان اشاره شده است.

در این گزارش همچنین اسامی برخی عوامل فاسد این زندان فاش شده است.

در گزارشی هولناک از زندان زنان دولت آباد اصفهان چنین می خوانیم:
«در این زندان برخی زندانیان که اکثرا به اتهام قتل بازداشت هستند و وضعیت نرمالی ندارند، از طرف مسئولین زندان اجیر می شوند و به آنها مسئولیت داده می شود تا عامل اذیت و آزار و شکنجه دیگر زندانیان باشند. از این دست افراد می‌توان به یک زن زندانی بنام فرزانه رحیمی اشاره کرد.

این زندانی اجیر شده و عده ای مانند او، به دستور رئیس زندان با شاکیان زندانیان تماس می گیرند و از زندانی بدگویی می‌کنند. به این ترتیب شاکی به شدت ناراحت و عصبی شده و شرایط را برای زندانی تلخ‌تر و سخت‌تر می‌کند.

اما وقتی کار به زندانیان سیاسی می‌رسد شرایط از این‌هم خطیرتر می‌شود. زندانیان اجیر شده با اطلاعات تماس گرفته و از زندانیان سیاسی گزارشهای دروغی را در اختیار اطلاعات می‌گذارند. همین امر موجب می‌شود تا شرایط برای زندانیان سیاسی بسا سخت‌تر و یا حتی منجر به پرونده‌سازی برای آنها شود.

یکی دیگر از عوامل اذیت و آزار زندانیان، شخصی بنام خانم درستی است. خانم درستی که مثلا مشاور زندان است، در حقیقت بعنوان دست راست رئیس زندان عمل کرده و وظیفه ای جز اذیت و آزار و توهین به زندانیان ندارد.

شخص دیگری که در این زندان بسیار بیرحمانه عمل می کند، زنی با فامیلی کشانی است. کشانی رئیس حفاظت زندان و بسیار بیرحم و سنگدل است.

رئیس زندان زنی با فامیلی رضوانی است که تمام این اعمال بدستور او و در زیر چشمان وی انجام می شود.

اما وضعیت از این‌هم هولناک‌تر است طوری که شرم اجازه نمی‌دهد که بتوانیم آنچه در حقیقت می‌گذرد را گزارش کنیم.

شماری از پرسنل این زندان هم‌جنس باز هستند. فرزانه رحیمی بصورت کامل و دقیق در جریان این موضوع هست. به همین دلیل رئیس زندان با او هیچ کاری ندارد چون می‌دانند که اگر به فرزانه رحیمی در هر موردی گیر بدهند او فساد و فحشا و کثافت کاری‌هایشان را افشا خواهد کرد. به همین دلیل رحیمی اجازه دارد هر کاری که دلش می‌خواهد را با دست باز انجام بدهد و هیچکس هم هیچ حرفی به او نمی‌زند.

فرزانه رحیمی به جرم قتل به قصاص محکوم شده است. این فرد زنان زندانی را به طرز وحشتناکی تهدید می‌کند و با اذیت و آزارهایش بشدت مورد شکنجه قرار می‌دهد. اما هیچکس از او انتقادی نمی‌کند چون همه از او وحشت دارند و می‌ترسند همین شکایت موجب شود تا او بلایی سر زندانیان بیاورد».

این گزارش می افزاید:

«فساد و فحشا توسط مسئولان این زندان بیداد می کند. کشانی مسئول حفاظت زندان و برخی از پرسنل که افراد مراقب در زندان هستند، هم جنس باز هستند.

زندانبان‌ها با بعضی از زندانی‌ها همدست هستند و با برخی زندانیان (از لحاظ هم جنس بازی) دوست می‌شوند».

وضعیت بهداشتی و تعذیه:
در این گزارش به وضعیت غیربهداشتی زندان و مشکلات زنان زندانی در نبود امکانات ضروری بهداشت در زندان اشاره شده و از جمله گفته است:

«در زندان زنان دولت آباد اصفهان، به زنان زندانی واکسن سینوفارم زده‌اند. وضعیت غذایی در زندان خیلی بد است. غذاها قابل استفاده نیست. بیشتر اوقات مخصوصا شبها غذای حاضری به زندانیان داده می‌شود.

فروشگاه زندان جنس خوب و مقوی ندارد. میوه هر چند ماه یک‌بار آنهم با قیمت بالا به فروشگاه آورده می‌شود و سبزیجات اصلا نیست به همین دلیل اکثر زندانیان از کم خونی رنج می‌برند و دچار ضعف جدی بدنی هستند».



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46208

تجاوز یک مرد به یک دختر ۱۰ ساله در پاوه

هه‌نگاو

یک مرد در پاوه دختر نوجوانی را که هم‌بازی فرزندش بوده، مورد تجاوز قرار داده و وضعیت روحی دختری که به وی تجاوز شده نامناسب می‌باشد.

برپایه گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز دوشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ (۲۰ سپتامبر ۲۰۲۱) یک دختر ۱۰ ساله در شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه توسط یک مرد ۴۳ ساله با هویت “نریمان غفوری” مورد تجاوز قرار گرفته است.

به گفته منابع هه‌نگاو، دختری (هویت وی نزد هه‌نگاو محفوظ است) که مورد تجاوز قرار گرفته، اهل سروآباد و ساکن شهرستان پاوه بوده و هم سن و سال دختر متجاوز بوده است. خانواده‌های این دو رفت و آمد خانوادگی داشته‌اند.

نریمان غفوری همان روز توسط نیروهای انتظامی بازداشت و به زندان دیزل‌آباد کرمانشاه منتقل شده و روز یک‌شنبه ۴ مهر (۲۶ سپتامبر) جهت برگزاری جلسه اول محاکمه به پاوه بازگردانده شده است.

منابع هه‌نگاو اعلام کرده‌اند که دختر ۱۰ ساله‌ای که مورد تجاوز قرار گرفته هم‌اکنون در منزل پدریش بدون دسترسی به خدمات مشاوره‌ای نگهداری می‌شود و وضعیت روحی و روانی وی نامناسب است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46204

حکم زندان به جریان افتاد؛ نرگس محمدی: نه می گذارم شلاق بزنند، نه زندان می روم!

اخبار روز

نرگس محمدی، فعال مدنی و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه چهارم مهر اعلام کرد که جهت اجرای حکم محکومیتش به دادسرای اوین احضار شده است اما همان‌طور که بارها گفته، از آن «سرپیچی» خواهد کرد.

خانم محمدی با انتشار یادداشتی در صفحه اینستاگرام خود ضمن «بی‌شرمانه» و «ظالمانه» خواندن این پرونده کیفری نوشت، « من از ابتدای تشکیل پرونده در هیچ مرجع قضایی و جلسه محاکمه شرکت نکرده‌ام و حتی یک خط نوشته و وکیلی نیز نداشته‌ام».

متن یادداشت نرگس محمدی به شرح زیر است:

۱- ابلاغیه اجرای محکومیتم در شعبه ۱۱ اجرای کیفری شهید مقدس «امنیت») برایم فرستاده شد.

از ابتدای تشکیل این پرونده بارها اعلام کرده ام‌ که این پرونده را از اساس بی شرمانه و ظالمانه می دانم و از تحمل کیفر که طبق رای صادره و ابلاغ شده؛ ۸۰ ضربه شلاق تعزیزی و ۳۰ ماه حبس تعزیزی و دو فقره پرداخت مالی است، سرپیچی خواهم کرد. من از ابتدای تشکیل پرونده در هیچ مرجع قضایی و جلسه محاکمه شرکت نکرده ام و حتی یک خط نوشته و وکیلی نیز نداشته ام.

اعلام می کنم اجازه نخواهم داد تا ماموران حکومت استبدادی دینی حتی یک ضربه شلاق بزنند و تا جایی که بتوانم‌ مقاومت خواهم کرد و تازیانه از دستشان خواهم گرفت.

همچنین حتی علی رغم احضار، به زندان نخواهم رفت . چنانچه با اعمال زور به زندان باز گردانند، قطعا در داخل زندان اعتراض خواهم کرد.

«پرونده ی نمیدانم چندم علیه من در شعبه دوم بازپرسی اوین گشوده شد.»

۲- همزمان ابلاغیه دیگری مبنی بر ارجاع پرونده شکایت از اینجانب به شعبه دوم بازپرسی اوین دریافت کردم. طی ابلاغیه های رسمی ارسالی و از طریق منابع غیررسمی مطلع شده ام، طی ۱۰ ماه آزادی از زندان، چندین پرونده امنیتی در شعبه های امنیتی اوین علیه اینجانب گشوده شده و تحت رسیدگی است که از جمله اقدامات غیرقانونی و سرکوبگرانه نهادهای امنیتی علیه فعالان مدنی است.

اعلام می دارم فعالیت من در کانون مدافعان حقوق بشر و شرکت در تجمعات و راهپیمایی ها طبق نص صریح قانون اساسی و حقوق بنیادین مردم بوده و هیچ کس نمی تواند ما را از آن محروم نماید. طی ۱۰ ماه از آزادی تا کنون پنج بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده ام که با اعمال زور و ضرب و شتم همراه بوده و بازداشت ها خودسرانه و غیر قانونی به شمار می آید.

لذا کلیه اتهامات بی اساس و‌ کذب را رد نموده و تا زمانی که آزاد هستم به فعالیت خود ادامه خواهم داد. نهادهای مدنی و خیابان از آن ما مردم است که از دست نخواهیم داد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46202

تعیین زمان و شعبه دادگاه رسیدگی به اتهامات میثم غلامی و فریبا اسدی

هرانا

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات میثم غلامی و فریبا اسدی، شهروندان ساکن تهران روز سه‌شنبه ۶ مهرماه در شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهریار برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات میثم غلامی و فریبا اسدی، شهروندان ساکن تهران روز سه‌شنبه ۶ مهرماه در شعبه ۲ دادگاه انقلاب دادگستری شهریار برگزار خواهد شد.

جلسات نخست و دوم دادگاه این شهروندان از بابت اتهاماتی از جمله “تبلیغ علیه نظام از طریق چاپ و پخش بنر و تراکت، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، عضویت در گروه‌های مخالف نظام” پیشتر در همین شعبه برگزار شده بود.
آقای غلامی در تاریخ ۱۵ اسفندماه سال گذشته توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ۱ هفته نگهداری در زندان رجایی شهر کرج به زندان تهران بزرگ منتقل شد. در خصوص همین پرونده مهران آذری و فریبا اسدی نیز به ترتیب در تاریخ ۱ و ۳ بهمن‌ماه سال گذشته توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت و به بازداشتگاه این نهاد امنیتی موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شدند.

گفته می‌شود که بازداشت خانم اسدی با ضرب و شتم همراه بوده است و ماموران امنیتی اقدام به بازداشت همسر وی نیز کرده بودند. همسر این شهروند پس از یک هفته با نظر دادستان از اتهامات تبرئه و آزاد شد.

نهایتا در تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه ۹۹ آقای آذری و خانم اسدی به دادسرای عمومی و انقلاب شهرک قدس به ریاست قاضی کاویانی منتقل و پس از صدور قرار وثیقه به ترتیب به زندان‌های تهران بزرگ و قرچک ورامین منتقل شدند. آقای آذری پس از یک هفته با تودیع قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد. اما قرار وثیقه خانم اسدی بعد از ۲ روز به قرار بازداشت موقت تغییر کرده و نهایتا در تاریخ ۲۶ اسفندماه ۹۹ با تودیع قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد.

میثم غلامی، شهروند ساکن تهران هم اکنون در بند ۹ تیپ ۲ زندان تهران بزرگ بسر می‌برد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46200

خودسوزی منجر به فوت مادر دو دانش آموز به دلیل عدم توانایی در تامین لوازم التحریر

هرانا

شامگاه چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه، همسر یکی از کارگران شهرداری دهدشت در منزل شخصی خود، اقدام به خودسوزی کرد و پس از انتقال به بیمارستان، به دلیل شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. به گفته همسر وی که خود نیز ۵ ماه است حقوقی دریافت نکرده، دلیل این اقدام همسرش، مشکلات معیشتی و عدم توانایی در تامین مخارج تحصیل فرزندان بوده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایسنا، شامگاه چهارشنبه ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰، همسر یکی از کارگران شهرداری دهدشت به دلیل مشکلات معیشتی اقدام به خودسوزی کرد.

بر اساس این گزارش، محمدجواد عرفانی، کارگر شهرداری دهدشت با بیان این خبر توضیح داد که قادر به فراهم کردن هزینه خرید لوازم تحریر مدرسه فرزند خود نشده و این موضوع باعث بالا گرفتن درگیری لفظی وی با همسرش شده است. در ادامه این مشاجره، همسر این کارگر دست به خودسوزی زده و وی نیز با مشاهده این صحنه، تلاش می‌کند که همسرش را خاموش کند که خودش نیز به ۳۰ درصد سوختگی دچار می شود و در نهایت هر دو راهی بیمارستان می‌شوند.

کارگر شهرداری دهدشت که ۳۹ سال سن دارد و به گفته خودش ۱۵ سال سابقه کار قراردادی در حوزه نقلیه شهرداری دهدشت را دارد و حقوق ماهیانه‌اش ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است، گفت: در ۵ ماه گذشته حقوقی دریافت نکردم و اگر یک روز هم دیرتر بر سر کار حاضر می‌شدم برایم غیبت رد می‌شد.

وی با یادآوری این مطلب که چند روز قبل از حادثه خودسوزی همسرم، در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق و مطالباتمان جلوی شهرداری تجمع کردیم اما کسی به دادمان نرسید، ادامه داد: دو پسر و یک دختر دارم که پسر بزرگم کلاس اول راهنمایی و دیگری کلاس اول ابتدایی است و دخترم نیز سه ساله است. در این شرایط چه کسی پاسخگوی دل سوخته فرزندانم است.

این کارگر شهرداری دهدشت خاطرنشان کرد: فاقد منزل مسکونی هستم و به تنهایی در سالن اداره که دو اتاق با وضعیت نامناسب بوده زندگی می کردم و تابستان مار و عقرب و زمستان سرما زندگی را بر ما تلخ کرده بود.

عرفانی با بیان حادثه شب خودسوزی همسرش تصریح کرد: با توجه به اینکه در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدارس بودیم پول نداشتم که برای فرزندانم لوازم التحریر و وسایل مورد نیاز مدرسه را تهیه کنم، و همسرم از ناراحتی این مساله ، اقدام به خودسوزی کرد و زندگی و خانه ام ویران شد و هم اکنون مشکلات و نداری از یک طرف خراب شدن زندگی و از دست دادن مادر فرزندانم از طرف دیگر زندگی ام را روی سرم آوار کرد.

وی ادامه داد: همسرم گفت؛ کجا دیده ایم کسی در اداره ای کار کند اما حقوق به او ندهند و حتی نتواند برای فرزندان خود وسایل مدرسه و قلم و دفتر بخرد؛ که به حیاط رفت و از نفتی که آنجا بود روی خود ریخت و خود را آتش زد. با یکی از فرزندانم تلاش کردیم که خاموشش کنیم اما از ناحیه دو دست، شکم، گردن و صورت دچار سوختگی شدم، و همسرم نیز ۸۰ درصد سوختگی داشت که همسرم را به بیمارستان اهواز و خودم را به بیمارستان یاسوج اعزام کردند که البته خانمم بعلت شدت سوختگی از دنیا رفت.

این کارگری شهرداری دهدشت عنوان کرد: این مشکلات و خودسوزی همسرم بعلت فقر، نداری و بی پولی رخ داد، اول مهر هر کس دست فرزندش را می گیرد و با خوشحالی به مدرسه می رود، اما ما در تهیه قلم و دفتر فرزندانم مانده بودیم که بعلت فشار این مساله همسرم اقدام به خودسوزی کرد.

عرفانی تاکید کرد: برخی از همکارانم بعلت پرداخت نشدن حقوق و نداری، کارت یارانه خود را پیش نانوایی گرو می گذارند تا بتوانند نان قرضی بگیرند و به خانه ببرند.

وی بیان کرد: در شهرداری دهدشت افراد دیگری هم هستند که چنین وضعیتی دارند؛ مسئولان تا حادثه دیگری رخ نداده با پرداخت حقوق و رسیدگی به مشکلات کارمندان و کارگران شهرداری جلوی چنین حوادث تلخی را بگیرند و نیروهای شهرداری را درک کنند.

شهردار دهدشت، مرکز شهرستان کهگیلویه در خصوص حقوق کارگران و کارمندان شهرداری مدعی شد: کارگران و کارمندان شهرداری دهدشت حدود ۴ ماه است که حقوق نگرفته اند و یک ماه حقوق آنها سه شنبه یا چهارشنبه هفته جاری پرداخت می شود.

وی در خصوص علت این مشکل افزود: بلاتکلیفی شورای شهر دهدشت و برگزار نشدن کمیسیون ها و … از مهمترین دلایل این مساله بوده و مشکلات شورای شهر همچنان ادامه دارد.

تابش نژاد اظهارکرد: حدود ۲۰۰ کارگر و کارمند مجموعه شهرداری دهدشت با همین مشکل و وضعیت مواجهند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46198

نرگس محمدی جهت اجرای حکم به دادسرای اوین احضار شد

هرانا

نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد. خانم محمدی خردادماه امسال توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شده بود. او ضمن اعلام امتناع از پذیرش این حکم و مقاومت در برابر اجرای حکم شلاق از گشایش چندین پرونده جدید در دادسرای اوین برای خود خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نرگس محمدی، سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر طی ابلاغیه‌ای جهت اجرای حکم به واحد اجرای احکام دادسرای اوین احضار شد.

بر اساس احضاریه‌ای که طی روزهای اخیر توسط شعبه ۱۱-۱ واحد اجرای احکام دادسرای اوین صادر و به این شهروند ابلاغ شده است، از خانم محمدی خواسته شده است تا جهت اجرای حکم در این شعبه حاضر شود.
خانم محمدی در حساب شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی ضمن اعلام امتناع از پذیرش این حکم و مقاومت در برابر اجرای حکم شلاق، از گشایش یک پرونده جدید دیگر در شعبه ۲ دادسرای اوین خبر داده و افزوده است: «طی ابلاغیه‌های رسمی ارسالی و از طریق منابع غیر رسمی مطلع شده‌ام، طی ۱۰ ماه آزادی از زندان، چندین پرونده امنیتی در شعبه‌های امنیتی اوین علیه اینجانب گشوده شده و تحت رسیدگی است که از جمله اقدامات غیر قانونی و سرکوبگرانه نهادهای امنیتی علیه فعالان مدنی است. اعلام می دارم فعالیت من در کانون مدافعان حقوق بشر و شرکت در تجمعات و راهپیمایی ها طبق نص صریح قانون اساسی و حقوق بنیادین مردم بوده و هیچ کس نمی‌تواند ما را از آن محروم نماید. طی ۱۰ ماه از آزادی تا کنون پنج بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده‌ام که با اعمال زور و ضرب و شتم همراه بوده و بازداشت ها خودسرانه و غیر قانونی به شمار می‌آید. لذا کلیه اتهامات بی اساس و‌ کذب را رد نموده و تا زمانی که آزاد هستم به فعالیت خود ادامه خواهم داد. نهادهای مدنی و خیابان از آن ما مردم است که از دست نخواهیم داد.»

خانم محمدی خردادماه امسال توسط شعبه ۱۱۷۷ دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران از بابت اتهامات “فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق انتشار بیانیه (بیانیه مبارزه با اعدام)، تحصن در دفتر زندان، تمرد از ریاست و مقامات زندان (برای پایان دادن به تحصن اعتراضی)، تخریب شیشه‌ها، افترا و ایراد ضرب و جرح” به ۳۰ ماه حبس تعزیری، ۸۰ ضربه شلاق و پرداخت دو فقره جزای نقدی محکوم شد.

هرانا اسفندماه ۹۹ در گزارشی از احضار نرگس محمدی به دادسرای اوین خبر داده بود، این فعال حقوق بشر با انتشار نامه‌ای سرگشاده در این خصوص گفته بود که “به هیچ عنوان در هیچ مرحله‌ای از این رسیدگی شرکت نکرده و از رای صادره از سوی محاکم قوه قضائیه در این پرونده تبعیت نکرده و قطعاً سرپیچی خواهم نمود”.

خانم محمدی که از تاریخ ۱۵ اردیبهشت ١٣٩۴ در زندان بود، برای سه اتهام به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود. بنا بر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی و با در نظر داشت «مجازات اشد»، نرگس محمدی باید ١٠ سال زندان را تحمل می‌کرد. وی در تاریخ۳۰ آذرماه ۹۸ همراه با ۷ زندانی سیاسی دیگر در بند زنان زندان اوین طی نامه‌ای از تحصن چند روزه خود در زندان به مناسبت چهلمین روز و در همراهی با خانواده‌های داغدار اعتراضات سراسری آبان خبر داده بودند. در پی این تحصن مسئولان زندان اوین خانم محمدی و دیگر زندانیان تحصن کننده را به تبعید به زندان دیگر تهدید کرده بودند که در نهایت روز سه شنبه ۳ دی ماه ۹۸ وی را از زندان اوین به زندان زنجان منتقل کردند. خانم محمدی دیماه سال گذشته نیز طی نامه ای به شرح وقایع و برخورد رییس زندان اوین و نیروهای امنیتی در جریان انتقال وی پرداخته بود.

نرگس محمدی نهایتا در تاریخ ۱۶ مهرماه ۹۹ با استفاده از قانون کاهش مجازات حبس از زندان زنجان آزاد شد. وی با گذشت حدود ۵ ماه از زمان آزادی کماکان از حق داشتن گذرنامه و خروج از کشور محروم است. ممنوعیت خانم محمدی از خروج از کشور جهت ملاقات با همسر و فرزندان خود در شرایطی است که در محکومیت پیشین وی مجازات تکمیلی ممنوعیت خروج از کشور عنوان نشده بود.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46196

دستور منع تلفن و ارتباط با خانواده؛ گزارشی از آخرین وضعیت آتنا دائمی در زندان لاکان رشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

آتنا دائمی فعال مدنی و زندانی محبوس در زندان لاکان رشت همچنان از ارتباط با خانواده خود محروم است، او در پی اعتراض به وضعیت و کارشکنی مسئولین زندان دست به اعتصاب غذا زده بود. پس از تحقق خواسته های زندانیان و رسیدگی به وظایف عقب مانده وضعیت زندانیان به اعتصاب خود پایان داد. اما اکنون از تماس با بیرون از زندان محروم شده است.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ آتنا دائمی فعال مدنی و زندانی محبوس در زندان لاکان رشت همچنان از تماس با خانواده خود محروم است.

پدر آتنا، در اینباره گفت: «با پیگیریهایی که روز چهارشنبه ۳۱ شهریورماه، همراه وکیل آتنا آقای صفرنیا از دادسرای اوین واجرا احکام انجام دادیم هیچ دستوری مبنی بر منع تلفن وارتباط با خانواده صادر نشده ولی همچنان آتنای من از داشتن حق تماس محروم است.»

پدر آتنا ادامه داد، «خوشبختانه امروز درخلال پیگیری پرونده آتنا به یک مورد بی قانونی برخورد کردیم که بیشتر به یک مسئله شخصی یا انتقام شخصی شباهت دارد، تجربه ای که ما دراین چندسال ودرمدتی که آتنای من در زندان هست کسب کردیم.اینکه اگر زندانی تخلفی در زندان انجام داد مسئول اندرزگاه وظیفه دارد تخلف را به رئیس زندان سپس به قاضی ناظر بر زندان گزارش کند،ولی امروز متوجه شدیم مسئول اندرزگاه زنان زندان رشت که دوست ندارم اسم ایشان رو ببرم واگر لازم شد بوقتش اسم خواهم برد شخصاً به قاضی پرونده آتنا یعنی به اجرای احکام تهران نامه زده وبر علیه آتنا گزارش رد کرده.»

پدر آتنا در پایان به چهار مورد نیز اشاره کرده است:

«۱_ سوال اینجاست که آیا این گزارش اول نباید به دست رئیس زندان سپس به دادیار ناضر بر زندان رشت برسه؟

۲ _ایا رئیس زندان و مدیرکل سازمان زندانها استان گیلان از ماجرا با خبر هستند؟

۳_اگر رئیس زندان و مدیرکل سازمان زندانها و بازرسی کل زندانهای استان گیلان از تخلفات زندان باخبر بودن چرا به تهران گزارش ندادن ،؟
۳ _ چرا وقتی تخلفات در زندان رشت از طریق آتنا افشا شد تصمیم گرفتند بر علیه آتنا برای تهران گزارش بفرستند

۴_اگراین خصومت شخصی نیست پس چی»

خانم دائمی در تیرماه ۹۹، از بابت پرونده‌ای که در دوران حبس علیه او اعمال شده بود توسط شعبه ۲۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمدرضا عموزاد به ۲ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم گردید.

آتنا دائمی نهایتا ظهر روز سه‌شنبه ۲۶ اسفند ماه سال گذشته با پابند و دستبند از زندان اوین خارج و ساعت ۸ شب از زندان اوین به زندان لاکان رشت تبعید شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46194

در پی ممانعت از ادامه تحصیل؛ خودکشی یک نوجوان ۱۳ ساله در سنندج

هرانا

روز شنبه ۳ مهر، یک دختر ۱۳ ساله در شهرستان سنندج، در پی ممانعت از ادامه تحصیل، از طریق حلق آویز کردن اقدام به خودکشی کرد و جان خود را از دست داد. سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، روز شنبه ۳ مهرماه ۱۴۰۰، یک دختر نوجوان در شهرستان سنندج، از طریق حلق آویز کردن به زندگی خود پایان داد.

هویت این نوجوان، سمیرا سعیدی، ۱۳ ساله و اهل روستای “درویشان “از توابع منطقه ژاورود واقع در شهرستان سنندج عنوان شده است.

بر اساس این گزارش، خودکشی این نوجوان که امسال ورودی کلاس هشتم بود، پس از ممانعت پدرش از ادامه تحصیل و مورد ضرب و شتم قرار دادن او صورت گرفته است.

سهم نوجوانان ایرانی از خودکشی‌های سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46193

۱۴۰۰-۰۷-۰۴

اعتراض مردمی سردشت بە محکوم کردن تجاوز و تعرض بە زنان

کوردپا

امروز شنبە سوم مهرماە، جمعی از فعالین مدنی و اجتماعی سردشت در اعتراض بە تجاوز و تعرض به زنان سردشتی بەدنبال فراخوانی، در فلکە “سرچشمە” این شهر تجمع اعتراضی را برپا کردند.

آنها در فراخوان خود اعلام کردە بودند: “همه با هم، بی‌تفاوت نخواهیم نشست! ما شهروندان سردشتی از هر شخص و طیف و صنف جامعه، در یک تجمع مسالمت‌آمیز، در راستای مقابله با هرگونه تجاوز و بازگرداندن امنیت و آسایش و محکومیت هرگونه تعدی، فریاد دادخواهی و سزاخواهی متهمان را بلند و شرافتمندانه از شهر و جامعه و کرامت ما دفاع خواهیم کرد.”

این فراخوان و تجمع اعتراضی، واکنش و برخوردهای حکومتی نیز بەدنبال داشتە است.

روز گذشته، دادستان شهرستان سردشت، ولی خداکرمی اعلام کردە بود: “به اشخاصی کە بخواهند فضای عمومی و امنیت شهرستان را چه از طریق فضای مجازی و چه تجمعات غیرقانونی مشوش کنند هشدار جدی می‌دهم که مراقبت کنند در زمین دشمن بازی نکنند و همه دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی و نظامی و انتظامی قطعا موضوعات را رصد می‌کنند.”

همچنین منابعی در گفت‌وگو با کُردپا اعلام کردند: “زمانی کە قصد پیوستن بە تجمعات را داشتەاند، نیروهای امنیتی با کشاندن آنها بە کوچەها، آنها را تهدید بە بازداشت کردەاند و مانع پیویستن آنان بە تجمعات شدەاند”.

در این تجمعات مسالمت‌آمیز، این فعالین، ضمن محکوم کردن قاطعانە زورگویی عناصر و باندهای شناختە شدە، خواهان دادخواهی و سزاخواهی جنایت‌های تجاوز و تعرض بە زنان شدند.

طی روزها و هفتەهای گذشتە، افشاگری‌های گستردەای از تجاوز و تعرض بە زنان در سردشت در رسانەهای اجتماعی منتشر شد و حتی در این رابطە یک فعال زن سردشتی کە در خارج از‌ کشور ساکن است و بە این جریانات واکنش نشان دادە بود با تهدید و حملە بە خانوادەاش در سردشت روبه‌رو شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46182

روش استالینی شکنجه‌ زندانیان در ایران: «دیوانه‌» قلمداد کردن و گرفتن «اقرار به دیوانگی» و اعزام به بیمارستان روانی!

کیهان لندنمینا راد شاعر، فعال حقوق کودکان و از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در یک یادداشت کوتاه در اکانت حقوق بشری «۱۵۰۰ تصویر»، به روش استالینی اعمال شکنجه‌ نیروهای امنیتی پرداخته که بازداشت‌شدگان را «دیوانه» قلمداد کرده و آنها را وادار می‌سازند که «اقرار به دیوانگی» کنند!
-براین مبنا، نهادهای امنیتی در جلسه‌های بازجویی و در دوران زندان از این روش برای آزار و اذیت زندانیان استفاده می‌کنند تا در نهایت آنها را به بیمارستان روانی منتقل کنند.
-این زندانی سیاسی سابق تأکید کرده که در «۹۰درصد پرونده‌هایی که در سکوت خبری به امید رهایی سریع اتفاق می‌افتد»، چندیست روش «اقرار به دیوانگی» با همدستی رذیلانه‌ی برخی وکلا و روانپزشکان اجرا می‌شود.
-او بازداشتگاه وزرا را «یک مرکز روانی مجهز» خوانده که دارای انواع و اقسام «تجهیزات شوک برقی»، «با تخت‌های مجهز به دستبند»، و «انواع و اقسام داروهای آرامبخش آنتی سایکوتیک و توهم‌آور» است!

مینا راد شاعر و از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ می‌گوید نیروهای امنیتی در بازداشتگاه‌ها روش شکنجه‌ دیوانه‌سازی و اقرار به دیوانگی را با کمک رذیلانه‌ی برخی روانپزشکان به کار می‌گیرند.

مینا راد شاعر، فعال حقوق کودکان و از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در یک یادداشت کوتاه در اکانت حقوق بشری «۱۵۰۰ تصویر» به روش نسبتا جدید اعمال شکنجه‌ نیروهای امنیتی پرداخته که دیوانه‌سازی بازداشت‌شدگان و اقرار به دیوانگی را دنبال می‌کنند.

بر این مبنا، نهادهای امنیتی در جلسه‌های بازجویی و در دوران زندان از روش دیوانه‌سازی برای آزار و اذیت زندانیان استفاده می‌کنند تا در نهایت آنها را به بیمارستان روانی منتقل کنند؛ روشی که در زندان‌های استالینی حکومت شوروی نیز بسیار رایج بود.

این زندانی سابق سیاسی تأکید کرده که در «۹۰درصد پرونده‌هایی که در سکوت خبری به امید رهایی سریع اتفاق می‌افتد»، چندیست روش «اقرار به دیوانگی» با همدستی رذیلانه‌ی برخی وکلا و روانپزشکان اجرا می‌شود.

مینا راد به اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در اعتراضات» به دو ماه حبس تعزیری و هشت ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود و ۲۷ مهرماه ۹۹ با عفو مشروط آزاد شد.

این شاعر اهل درود استان خراسان رضوی سه هفته در ساختمان «وزرا» مورد بازجویی قرار گرفته، و با توصیف این بازداشتگاه به «غسالخانه‌ وزرا» نوشته است، شیوه‌ی بازجویی در وزرا، عموما پرسشگری میان «متهم و بازجو» نیست. شگرد حقیرانه‌ی نسبتا جدید، پرسشگری میان «بیمار و پزشک» است.

او بازداشتگاه وزرا را «یک مرکز روانی مجهز» خوانده که دارای انواع و اقسام «تجهیزات شوک برقی»، «با تخت‌های مجهز به دستبند»، و «انواع و اقسام داروهای آرامبخش آنتی سایکوتیک و توهم‌آور» است!

این شاعر و فعال حقوق کودکان نوشته که زندانیان «برخلاف حکم اجرای احکام»، «با هماهنگیِ وجدانِ نداشته‌ی وکیل تسخیری، به بازداشتگاه‌هایی نظیر وزرا منتقل می‌شوند» و «هیچکس حتا خانواده‌‌شان از جای شخص خبردار نمی‌شود».

این انتقال به بازداشتگاه‌هایی نظیر وزرا تا جایی به گفته‌ی این فعال سیاسی پیش می‌رود که «سرانجام، دست‌کم یا شخص مورد نظر از شدت شکنجه تلف می‌شود»، یا نظیر بهنام محجوبی و بهنام‌های بی‌نام دیگر، «عاقبت در زیر فشار شوک‌ها و داروهای سنگین و کشنده‌ی آنتی سایکوتیک در بی‌صداییِ غریبِ عصر تاریک ما، به وحشیانه‌ترین شکل ممکن به «قتل» می‌رسد.»

راد درباره سلول‌های انفرادی در زیرزمین بازداشتگاه وزرا نوشت «آنگونه که می‌شد از ناله‌ها و گریه‌ها و نفرین‌ها حدس زد، سلول فراوان بود. چهل یا پنجاه، چه بسا بیشتر. در تک تک سلول‌ها «ما» بودیم. «ما» اینجا یک وحدت هم‌خویش و تکثیر یافته بود.»

سازمان عفو بین‌الملل به تازگی گزارش داده میزان مرگ زندانیان به دلیل سرکوب حین بازداشت در ۴ سال گذشته به شدت رو به افزایش گذاشته و با توجه به اسناد مرگ زندانیان که در یک دهه اخیر در ۱۶ استان در اختیار دارد، مشخص است که مأموران امنیتی و انتظامی بطور معمول مردان، زنان و کودکان زندانی را تحت شکنجه و سایر رفتارهای ظالمانه قرار می‌دهند.

شلاق، شوک الکتریکی، اعدام‌های نمایشی، القای حس خفگی با آب، آزار جنسی، آویزان کردن، تزریق کردن اجباری مواد شیمیایی و محرومیت عمدی از مراقبت‌های پزشکی از جمله این شکنجه‌های زندانیان در زندان‌های جمهوری است. مقامات جمهوری اسلامی بدون تحقیقات مستقل و شفاف در ارتباط با مرگ زندانیان، مرگ در حین بازداشت را به خودکشی، مصرف بیش از حد دارو و مواد مخدر و بیماری ارتباط می‌دهند.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46179

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...