رئیس پلیس راهوار استان اصفهان میگوید زنان مجاز به گرفتن گواهینامه موتورسیکلت نیستند. رئیس پلیس تهران میگوید هرکسی گواهینامه داشته باشد میتواند با موتور رانندگی کند، اما زنان توقیف میشوند.
سرهنگ محمدرضا محمدی، رئیس پلیس راهوار اصفهان روز سهشنبه ۵ مرداد (۲۷ ژوئیه) با اشاره به افزایش درخواست صدور گواهینامه موتورسیکلت برای زنان گفت: «با توجه به آنچه در تبصره ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی آمده، صدور گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان غیرمجاز است.»
یک روز پیشتر سردار محمد حسین حمیدی، رئیس پلیس راهوار تهران به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «هرکسی گواهینامه موتورسیکلت داشته باشد، میتواند با موتور رانندگی کند.»
او سپس افزود: «در مورد موتورسواری زنان موارد محدود است که با آن برخورد شده و وسیله نیز توقیف شده است.»
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
تا پیش از وضع و تصویب قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب ۱۳۸۹عموماً ممنوعیت صریحی در خصوص صدور گواهینامه موتور سیکلت برای زنان وجود نداشت، نگاه سلیقهای در برخی شهرها موجب شد برخی زنان بتوانند گواهینامه موتورسیکلت بگیرند و برخی با “نه” مواجه شدند.
درهای کسب گواهینامه موتورسیکلت برای زنان با تصویب تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی در سال ۱۳۸۹ بسته شد. براساس این ماده «صدور گواهینامه رانندگی موتور سیکلت برای مردان برعهده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران است.»
مدتی قبل در همین خصوص یکی از بانوان ساکن اصفهان که برای گرفتن گواهینامه رانندگی موتورسیکلت به راهنمایی و رانندگی شهرستان اصفهان مراجعه کرده بود با پاسخ منفی مواجه شد اما او با طرح شکایت از نیروی انتظامی شهرستان مربوطه خواهان صدور گواهینامه رانندگی موتورسیکلت شد.
در خصوص این پرونده دیوان عدالت اداری در مرداد ۱۳۹۸ با صدور یک رای بدوی اعلام کرد: «هیچ ممنوعیت قانونی برای زنان نسبت به گرفتن گواهینامه رانندگی موتور سیکلت وجود ندارد و تبصره ماده ۲۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی منعی برای این موضوع ایجاد نکرده است و این تصور را ایجاد نکرده که نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران نباید برای زنان گواهینامه موتورسیکلت صادر کند.»
البته پلیس راهور اعلام کرد که این رای، رای وحدت رویه نیست و فقط درباره یک پرونده صادر شده است.
حالا رئیس پلیس راهوار اصفهان بار دیگر گفته است: «اگر قرار بود بانوان هم گواهینامه رانندگی موتورسیکلت داشته باشند واژه مردان در این تبصره تاکید نمیشد و برای مردان و زنان عنوان میشد.»
source https://zanan.bashariyat.org/?p=44904