حمیدرضا پوریوسف، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، از خودکشی یک دختر ۱۵ ساله در مرکز نگهداری از دختران در معرض آسیب بهزیستی مشهد خبر داد.
همزمان دادستانی مشهد این خودکشی را ناشی از «ضعف عملکرد» بهزیستی دانست.
پوریوسف روز شنبه هشتم آذرماه به خبرگزاری ایسنا گفت این دختر که «ساجده» نام داشت و از حدود شش ماه پیش در این مرکز نگهداری میشد، شامگاه پنجشنبه اقدام به خودکشی کرد.
او با اشاره به اینکه این دختر نوجوان «افسردگی» داشته و هفته گذشته روانپزشک او را دیده، ادامه داد: «در گزارش روانپزشک مواردی دال بر احتمال خودکشی فرد گزارش نشد و مراقبان نیز علائمی گزارش نکردند.»ایران اینترنشنال گزارش می دهد:
پوریوسف با رد خودکشی دستجمعی در این مرکز، از «تحقیق در مورد دلایل این» خودکشی سخن گفت و وعده داد که جزئیات این حادثه به زودی اعلام شود.
به گفته مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، پدر این دختر در زندان است و مادرش اعتیاد دارد و خودش نیز در پارک توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر و با حکم قضایی به مرکز نگهداری دختران در معرض آسیب بهزیستی منتقل شده بود. خواهر و برادر دیگر این دختر نیز در سایر مراکز بهزیستی نگهداری میشوند.
این اظهارات مدیرکل بهزیستی خراسان در حالی است که نیره عابدینزاده، معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد، در این باره به روزنامه خراسان گفت که «خودکشی از طریق حلقآویز» بوده و «در این مرکز تنها یک مربی حضور» داشته است.
او ادامه داد: «کسی که خود را حلقآویز کند که به همین راحتی فوت نمیکند، زمان میبرد، ممکن است سروصدایی داشته باشد و همه اینها ناشی از ضعف در سیستم عملکردی است که باید بررسی شود و پاسخگو باشند.»
با وجود اعزام بازپرس ویژه قتل به این مرکز بهزیستی، هنوز کسی در این زمینه بازداشت نشده یا تحت پیگرد قضایی قرار نگرفته است.
عابدینزاده تاکید کرد: «اطلاعاتی که وجود دارد براساس آن چیزی است که بهزیستی استان در اختیار ما گذاشته و چون خود بهزیستی در ماجرا مسئول و مقصر است اظهارات آنها برای ما دلیل تلقی نمیشود، باید در دادستانی بررسی کافی را انجام دهیم و نتیجه تحقیقات را مشخص کنیم.»
این مقام قضایی مشهد ادامه داد: «طبق تحقیقاتی که انجام شده است، بچهها با هم هماهنگ میکنند و یک نفر تمارض به حالت تهوع و بدحالی میکند تا به یک قسمت جلبنظر شود و ساجده بتواند کار خودش را انجام دهد.»
به گفته عابدینزاده، سپس ساجده «در سرویس بهداشتی مرکز خانه سلامت با روسری، خودش را حلق آویز» کرد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مشهد تاکید کرد: «به نظر من این تبانی آنقدر برنامهریزی شده بوده که مسئول مرکز باید متوجه میشد که ممکن است ساجده خودکشی کند.»
او با تاکید بر ضرورت پاسخگویی بهزیستی گفت: «در شرایط کنونی کرونا چون این مراکز جزو مراکز ضروری است به هیچ عنوان نباید شرایط کاهش نیرو در آن انجام شود و اتفاقا در این موقعیت باید با تعداد بیشتری مراقبت را انجام دهند، نه اینکه به بهانه این که نیرو نیست، بودجه نداریم، نیرو را کاهش دهند.»
در ماههای اخیر اخباری درباره افزایش خودکشی کودکان در سراسر ایران منتشر شده است.
محمدمهدی تندگویان، معاون جوانان وزارت ورزش و جوانان، روز ۲۳ مهر از کاهش سن خودکشی و همچنین افزایش تعداد آن با «ضریب روبهرشد» خبر داد.
او به خبرگزاری برنا گفت عمده خودکشیها بین سنین ۱۵ تا ۳۵ سال رخ میدهد اما در سال جاری شاهد خودکشی کودکان زیر ۱۵ سال هم بودیم.
این مقام دولتی از ارائه آمار درباره خودکشی کودکان زیر ۱۵ سال خودداری کرد، اما سهم نوجوانان ایرانی از خودکشیهای سالانه از سوی سازمان پزشکی قانونی بیش از ۷ درصد اعلام شده است.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=41207