۱۳۹۷-۰۲-۰۸

تصویب تحریمهای جدید از سوی مجلس نمایندگان آمریکا به دلیل نقض حقوق بشر در ایران

مجلس نمایندگان آمریکا روز پنج‌شنبه ششم اردیبهشت، با قریب به اتفاق آرا به طرح «پاسخگو کردن ایران در حقوق بشر و گروگانگیری» رأی مثبت داد.
به گزارش رادیو فردا ،  کمیته امور خارجی که پیشنهاد دهنده اولیه این طرح بود، در بیانیه‌ای که پس از تصویب آن در صحن علنی منتشر شد اعلام کرد: این قانون که از حمایت دوحزبی برخوردار است، بر «پیشینه طولانی ایران در نقض حقوق بشر و گروگان‌گیری پرتو می‌افکند» و همچنین تحریم‌هایی علیه آن دسته از مقام‌های ایرانی وضع می‌کند که در زندانی کردن شهروندان آمریکایی، به طور ناعادلانه و با انگیزه‌های سیاسی، مسئولیت داشته‌اند. بر اساس طرح تصویب‌شده، رئیس‌جمهور آمریکا به طور سالانه، یا اگر لازم بداند دو یا چند بار در سال، گزارشی را درباره مقام‌های ارشد حکومت ایران که مرتکب نقض حقوق بشر شده‌اند به کنگره ارائه کند. نخستین گزارش رئیس‌جمهور در این باره نیز باید حداکثر تا ۲۷۰ روز آینده ارائه شود.
مایکل مک‌کال، عضو کمیته امور خارجی و پیشنهاددهنده اصلی این طرح، پس از تصویب آن در مجلس نمایندگان، حکومت ایران را «رژیمی فاسد» خواند و گفت این مصوبه پیامی است مبنی بر اینکه «ما دستگیری ناعادلانه و با انگیزه‌های سیاسی شهروندانمان در ایران را تحمل نمی‌کنیم و چشم بر رفتار ظالمانه آنها نمی‌بندیم».
مقام‌های جمهوری اسلامی ایران هنوز واکنشی به این طرح ابراز نکرده‌اند اما پیش از این همواره با رد اتهام نقض حقوق بشر در ایران، متقابلاً این اتهام را به آمریکا نسبت داده‌اند.
مصوبه جدید مجلس نمایندگان آمریکا اسفند گذشته، اندکی پس از اعتراض‌های سراسری دی‌ماه در ایران، در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان پیشنهاد شده بود.
اد رویس، رئیس این کمیته، چند روز پیش هنگام ارائه این طرح در صحن علنی مجلس نمایندگان، به اعتراض‌های دی‌ماه در ایران اشاره کرد و گفت طرح جدید پاسخ به خواسته‌ای ست که همان زمان در قطعنامه این مجلس درباره اعتراض‌های سراسری در ایران تصویب شد.
آقای رویس با اشاره به سرکوب و شکنجه معترضان و همچنین شمار بالای اعدام‌ها در ایران تأکید کرد که سرکوب‌های حکومت ایران علیه اقلیت‌های مذهبی مانند بهائیان، مسیحیان، دراویش، سنی‌ها و همچنین شیعیان منتقد نیز همچنان ادامه دارد.
مصوبه مجلس نمایندگان برای قانون شدن باید از تصویب سنا بگذرد و رئیس‌جمهور آمریکا نیز آن را امضا کند.

۱۳۹۷-۰۲-۰۵

وضعیت وخیم جسمانی شکوفه یدالهی از دراویش محبوس در زندان قرچک ورامین

وضعیت جسمانی شکوفه یداللهی، درویش گنابادی محبوس در زندان قرچک ورامین که در بهمن‌ماه سال گذشته از سوی نیروی‌های امنیتی توأم با ضرب و شتم شدید بازداشت‌شده بود، وخیم گزارش‌شده است به‌طوری که وی قدرت شنوایی خود را تاکنون ازدست‌داده است.

به گزارش کمپین حمایت از زندانیان سیاسی و عقیدتی ، وضعیت شکوفه یدالهی درویش گنابادی که در ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ در اتفاقات گلستان ۷ خیابان پاسداران توأم با ضرب و شتم بسیار شدید بازداشت‌شده بود وخیم گزارش‌شده است. شدت این ضربات در هنگام بازداشت وی به حدی بوده که باعث خونریزی دهان، گوش و بینی و شکافته شدن پیشانی وی گردید. علیرغم وضعیت جسمانی وخیم و تشخیص پزشک بهداری جهت انتقال فوری به بیمارستان مسئولین زندان قرچک از انتقال وی به بیمارستان خارج از زندان جلوگیری کرده‌اند. کمیته پیگیری دراویش زندانی پیش تر اعلام کرد که شکوفه یداللهی از زنان درویش بازداشتی در حوادث گلستان هفتم که در زندان قرچک نگهداری می‌شود و از ناحیه سر و دنده‌ها دچار شکستگی شده به تجویز پزشکان بهداری زندان نیازمند پیگیری درمان در مراکز درمانی مجهز در خارج از زندان است اما مقامات یگان حفاظت زندان برای اعزامش الزام به پوشش لباس زندان و استفاده از دست‌بند را مطرح کرده‌اند که این امر به دلیل مغایرت با موازین قانونی، با مخالفت خانم یداللهی مواجه و نهایتاً اعزام و درمان وی متوقف مانده است.
وبسایت سحام‌نیوز نیز از وضعیت وخیم شکوفه یدالهی، از دراویش زندانی خبر داده است. شکوفه یدالهی، به همراه پسرش کسری نوری و دیگر دراویش زندانی در ۳۰ بهمن سال ۱۳۹۶ در خیابان پاسداران بازداشت شد. تحصن و تجمع دراویش گنابادی مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران در اعتراض به بازداشت نعمت‌الله ریاحی، یکی از دراویش به خشونت و درگیری با ماموران انتظامی کشیده شد. در جریان این درگیری سه پلیس و یک عضو بسیج کشته و بیش از ۳۰۰ نفر از دراویش معترض، بازداشت شدند.
علاوه بر خانم یداللهی، سه پسر او، کسری، پوریا و امیر نوری نیز بازداشت شده‌اند.
در روز ۳۰ بهمن ماه دست کم ۶۰ زن از جامعه تحت تبعیض دراویش گنابادی به خاطر شرکت در تظاهراتی که پس از استفاده نیروهای امنیتی از ضرب و شتم، اسلحه گرم، ماشین‌های آب‌پاش و گاز اشک‌آور به خشونت کشانده شد، بازداشت شدند.
این زنان بعد از دستگیری به بازداشتگاه وزرا منتقل شدند و گفته‌اند که در آنجا مورد بازجویی‌های رعب‌آور، فحاشی با صدای بلند و بازرسی‌های بدنی تعرض‌آمیز توسط ماموران زن قرار گرفتند.
۱۰ نفر از این زنان به بخش قرنطیه زندان شهر ری (قرچک) در نزدیکی تهران منتقل شدند و مابقی آزاد شدند. اسامی کسانی که به شهری ری منتقل شدند عبارتند از: شکوفه یدالهی، سپیده مرادی، مریم فریسانی، نازیلا نوری، سیما انتصاری، شیما انتصاری، شهناز کیانی، مریم باراکوهی، الهام احمدی و آویشا جلال‌الدین. بعد از چند روز، یک زن دیگر از دراویش گنابادی با نام صدیقه صفابخت، که ظاهرا پیشتر در زندان اوین نگهداری می‌شد، نیز به زندان شهری ری منتقل شد.
گزارش شده است که ابتدا شکوفه یدالهی درویش گنابادی قرار بود آزاد شود اما بازپرس به خانم یداللهی اعلام کرده است«چون مادر کسری نوری هستید، شما را باید نگهداریم» و بدون رعایت قوانین، از دستور آزادی منصرف و برای وی قرار وثیقه ۱۰۰ میلیلون تومانی صادر کرده است.
عفو بین الملل نیز ماه گذشته ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت زنان دراویش، از جمهوری اسلامی ایران خواسته بود آنها را بی‌قید و شرط آزاد کند.
زندان شهر ری سابقا یک مرغداری بوده و در آنجا صدها زن محکوم به جرایم خشن، در شرایطی اسفناک که با قواعد حداقلی استاندارد رفتار با زندانیان شدیدا فاصله دارد، نگهداری می‌شوند. شکایت رایج شامل زمین‌های آلوده به لکه‌های ادرار، عدم وجود سیستم تهویه، کثیف و کم بودن تعداد سرویس‌های بهداشتی، شیوع بیماری‌های مسری، غذاهای با کیفیت پایین و گاه مملو از سنگریزه و آب شور است.

۱۳۹۷-۰۲-۰۳

نعمت الله بنگاله و نازنین بنگاله به ده سال زندان محکوم شدند

نعمت الله بنگاله و نازنین بنگاله به ده سال زندان محکوم شدند .

به گزارش هرانا ، این دو شهروند بهایی پدر و دختر ساکن شیراز در شهریور ماه ۱۳۹۵ بازداشت وپس از مدتی باقرار وثیقه آزاد شده بودند. ماموران در زمان بازداشت منزل این دو شهروند بهایی با به طور کامل مورد تفتیش قرار دادند که رفتار آنان در آن زمان مناسب نبوده است. این احکام در شعبه اول دادگاه انقلاب شیراز صادر شده است. هر کدام از این دو شهروند بهایی به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده اند.لازم به توضیح است که محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی که پیشتر گفته بود دگراندیش بودن جرم نیست این بار در سخنان خود گفت که «بهایی بودن جرم نیست» .لازم به یادآوری است شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی بیش از سیصد هزار نفر بهایی در ایران وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی‌گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد؛ به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۳۹۷-۰۱-۳۱

پلمب محل کسب یک شهروند بهایی در مینوشهر

محل کسب یک شهروند بهایی به نام نعیم هائی در مینوشهر در تاریخ ۲۹ اسفندماه ۹۶ پلمب شده است. به گفته یک منبع نزدیک به خانواده آقای هائی، نیروهای اداره اطلاعات خرمشهر با اعمال فشار مدارک شناسایی این شهروند بهایی و همسرش را ضبط و به ایشان اعلام کرده‌اند که باید هر چه سریع‌تر محل اقامت خود را تغییر داده و شهر را ترک کنند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محل کسب یک شهروند بهایی به نام “نعیم هائی” در “مینوشهر” توسط اداره اطلاعات خرمشهر پلمب شده است. یک منبع نزدیک به خانواده‌ی نعیم هائی به حقوق بشر در ایران گفت: “محل کسب آقای هائی در مینوشهر از تاریخ ۲۹ اسفندماه ۹۶ پلمب شده؛ پلمب محل کسب آقای هائی به علت معتقد بودن وی به آئین بهایی بوده و نیروهای اداره اطلاعات خرمشهر از او بازجویی کرده و با ضبط مدارک شناسایی وی و همسرش به ایشان گفته‌اند که باید فورا محل اقامت خود را تغییر داده و شهر را ترک کنند. این منبع مطلع در ادامه افزود: “شغل آقای هائی تعمیر چرخ خیاطی است؛ پس از آنکه نیروهای اداره اطلاعات خرمشهر به آنها گفتند باید شهر را ترک کنند، نیروی انتظامی مینوشهر هم یک روز در میان به در منزلشان می‌روند و آنها را تحت فشار قرار می‌دهند”.
در سال‌های گذشته جلوگیری از فعالیت اقتصادی بهاییان به عنوان یک اهرم فشار بر پیروان این اقلیت دینی مورد استفاده سازمان‌یافته‌ی نهادهای انتظامی و امنیتی قرار گرفته است.
شهروندان بهایی بر اساس باور دینی خود، اماکن کسب خود را به هدف اجرای مناسک مذهبی در بعضی روزهای سال تعطیل می‌کنند؛ اما دستگاه‌های انتظامی و امنیتی علیرغم حقوق مشخص قانونی و شهروندی افراد در عمل به باورهای دینی خود و نحوه مدیریت اماکن تجاری خود، اقدام به پلمپ اماکن کسب آنان می‌کنند.
اقدام به پلمب مراکز صنفی شهروندان بهایی در حالی انجام می‌شود که بر اساس بند ب ماده ۲۸ قانون نظام صنفی، صاحبان واحد صنفی می‌توانند تا سقف ۱۵ روز در سال واحد صنفی خود را بدون اطلاع اتحادیه تعطیل نمایند.
پلمب اماکن کسب بهاییان در ایران در حالی ادامه دارد که شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رییس‌جمهور در امور حقوق شهروندی ۱۲ آذرماه سال گذشته در گفتگو با رسانه‌ها گفت که “راجع به پلمپ اماکن تجاری و ممانعت از فعالیت بهاییان، استعلاماتی از معاونت حقوقی رئیس جمهور شده است و این بحث را از طریق حقوقی پیش می‌بریم تا راهکاری برای موضوع بیابیم.”
شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

۱۳۹۷-۰۱-۲۹

بازداشت یک طلبه بلوچ جاسکی

یک طلبه اهل سنت بلوچ اهل شهرستان جاسک توسط ماموران وزارت اطلاعات بندرعباس بازداشت شد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، حبیب الله (پناهنده) ملاحی فرزند (مولوی) ابراهیم پناهنده روز سه شنبه ۲۸ فروردین ۹۷ توسط ماموران وزارت اطلاعات در منزل شخصی در روستای گتان بازداشت شد. حبیب پناهنده طلبه اهل سنت حوزه علمیه منبع العلوم کوه ون سرباز در جنوب استان سیستان و بلوچستان است.
از علت بازداشت نامبرده اطلاعی در دست نیست.
برخی از منابع از احتمال بازداشت افراد بیشتری خبر دادند.

۱۳۹۷-۰۱-۲۷

کمپین جمع آوری امضاء برای دفاع از حقوق پنج شهروند مسیحی در ایران

امضاکنندگان این پتیشن با امضای این متن حمایت قاطع خود را از دگراندیشان در ایران و همچنین این پنج شهروند جفا دیده در ایران اعلام می‎کنند.
به گزارش «محبت نیوز» فعالین و سازمان‌های مسیحی قصد دارند در حمایت از شهروندان مسیحی و در اعتراض به صدور احکام سنگین و ناعادلانه برای آنان در دادگاه‌های جمهوری اسلامی طومار جمع کنند. کانال تلگرامی سازمان «ماده ۱۸» در همین ارتباط نوشته: «اعتراض به صدور احکام ناعادلانه برای کشیش ویکتور بت تمرز، شامیرام عیسوی، اَمین افشار نادری، هادی عسگری، کاویان فلاح‎محمدی که در یک دادگاه فرمایشی به و تحت نظارت و دستور وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران که در مجموع به ۵۰ سال حبس محکوم شده‎اند. امضاکنندگان این پتیشن با امضای این متن حمایت قاطع خود را از دگراندیشان در ایران و همچنین این پنج شهروند جفا دیده در ایران اعلام می‎کنند با توجه به اینکه دادگاه تجدید نظر این شهروندان در تاریخ پنج اردیبهشت ماه سال جاری تعیین شده است ما خواستار رفع اتهام از این شهروندان و برگزاری یک دادگاه عادلانه منطبق با اصول قوانین منشور ملل متحد و هر آنچه در ۳۰ ماده اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن اشاره شده است می‎باشیم.»
آن دسته از شهروندانی که تمایل امضاء این طومار دارند می‎توانند به اینجا مراجعه کنند.

۱۳۹۷-۰۱-۲۵

ممانعت از سفر مولانا گرگیج به بلوچستان

وزارت اطلاعات بار دیگر از سفر مولانا گرگیج به زاهدان جهت شرکت در همایش های دانش آموختگی مدارس دینی این استان جلوگیری کرد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، مولانا گرگیج مدیر دارالعلوم گالیکش و امام جمعه اهل سنت بلوچ آزاد شهر استان گلستان برای چندمین سال متوالی پیش از اقدام برای سفر و شرکت در همایش های فارغ التحصیلی که در راس آن مراسم دانش آموختگی دارالعلوم زاهدان است از سوی ماموران امنیتی نسبت به مشارکت در این همایش منع شد. مولانا گرگیج جزو سخنران های اصلی و مدعوین رسمی همایش های فارغ التحصیلی بلوچستان بود. این روحانی اهل سنت در ۷ سال گذشته فقط یک بار آن هم در سال ۱۳۹۳ اجازه سفر به زاهدان به منظور شرکت در همایش مذکور را یافت. بر پایه گزارشهای دریافت شده در سالهای اخیر همایش دانش آموختگی طلاب اهل سنت زاهدان با محدودیت های بسیاری از سوی حکومت مواجه بوده است از جمله کاهش دادن زمان مراسم از ۲ روز به یک روز.
این مراسم در دو روز و با شرکت علماء بزرگ خارج از کشور از جمله هند، لبنان، سوریه، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، پاکستان، تاجیکستان، افغانستان و… برگزار می شد.
اما در سال های اخیر بخاطر ممانعت ها به یک روز تقلیل پیدا کرده و نه تنها علمای خارجی بلکه علمای اهل سنت استان های دیگر نیز اجازه شرکت در این همایش را پیدا نمی کنند.
همچنین گزارش شده که در هنگام برگزاری همایش مسافرانی که قصد ورود به شهر زاهدان را داشتند مورد بازجویی قرار گرفته و چهره های مذهبی پس از مصادره کارت شناسایی معتبر به شهر خود بازگردانده شدند.
از دیگر ایجاد محدودیت ها می توان به قطع و کندی سرعت اینترنت اشاره کرد که مسئولان امنیتی در زاهدان همزمان با شروع همایش فارغ التحصیلی مکی زاهدان، اینترنت این شهر را ضعیف و یا از کار انداختند تا پوشش مستقیم این مراسم دچار اختلال شود
گفتنی است مسئولین بلند پایه کشوری بارها وعده رفع این محدودیت ها و آزادی سفر علمای سرشناس اهل سنت به دیگر استان ها را داده اند که تا کنون محقق نشده است، اکثریت قاطع اهل سنت ایران در انتخابات رییس جمهوری سال گذشته به روحانی رای دادند که وعده های وی در خصوص اقوام و مذاهب بدون عمل باقی مانده اند.
شایان ذکر است بیست و هفتمین مراسم دانش آموختگی طلاب دارالعلوم مکی زاهدان پنج شنبه هفته جاری ( ۲۳ فروردین ۹۷) در مصلی اهل سنت این شهر برگزار خواهد شد که همه ساله با جمعیتی چند صدهزاری برگزار می شود.

۱۳۹۷-۰۱-۲۳

بازداشت و بیخبری از وضعیت نوکیش مسیحی « عزیز مجیدزاده»

عزیزمجیدزاده، نوکیش مسیحی ۵۴ ساله ساکن تهران، از ۴۰ روز پیش در بازداشت به سر می‌برد و از علت بازداشت و محل نگهداری او اطلاعی در دست نیست .
به گزارش سازمان ماده ۱۸ ، حدود ۴۰ روز پیش ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ (۲ مارچ ۲۰۱۸) نیروهای امنیتی حوالی کرج ۲۰ نفر از نوکیشان مسیحی را شناسایی و بازداشت می‎کنند. این افراد در محل کارشان در یک کارگاه حوالی کرج بودند که پس از بازداشت برخی وسایل شخصی آنها از جمله تلفن همراه و لپ‎تاپ را نیز ضبط کردند.ماموران هنگام دستگیری، ضمن فیلمبرداری از چهره حاضرین در محل از آنها خواستند فرمهایی حاوی مشخصاتشان را پر کنند. پس از طی مراحل بازجویی‌ اولیه همگی آنان آزاد می‎شوند به جز «عزیز مجیدزاده» که با گذشت بیش از یک ماه ( از زمان انتشار این خبر) همچنان در بازداشت به سر می‌‎برد و زندانی که او در آن بازداشت است مشخص نیست و تماسی با خانواده نداشته است. نزدیکان عزیز می‎گویند این نوکیش مسیحی ۵۴ سال دارد و ساکن تهران است و متاهل و دارای دو فرزند است که نگران وضعیت پدرشان هستند.
بازداشت این تعداد مسیحی از دو زاویه قابل بررسی است. نخست آنکه نشان می‎دهد با وجود فشارها و تهدیدهای حکومت به دگراندیشان مذهبی به خصوص نوکیشان مسیحی نمی‎تواند با گرویدن شهروندان به مسیحیت مقابله کند. به خصوص با در نظر گرفتن احکام سنگینی که قضات دادگاه‎های انقلاب با استناد به اتهامات امنیتی و با پرونده‌‏سازی برای شهروندانی که مسیحیت گرویدن آن‎ها را تحت فشار قرار می‎دهند.
دوم گذر زمان نشان داد آنچه حسن روحانی به عنوان احترام به حقوق شهروندی و تلاش برای بهبود وضعیت اقلیت‎های دینی مطرح کرد و یکی از شعارهای انتخاباتی او بود و روی همین وعده‎ها رای جمع کرد ادعاهای توخالی بود و کاربرد سیاسی و انتخاباتی داشت و در عمل همچنان حقوق اقلیت‎های دینی ضایع می‎شود و فرقی ندارد که مسیحی و زرتشتی هستند و یا بهایی.

۱۳۹۷-۰۱-۲۱

بلاتکلیفی میترا بدرنژاد زهدی شهروند بهایی پس از ۴۰ روز بازداشت

میترا بدرنژاد زهدی شهروند بهایی بازداشتی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات اهواز که پس از گذشت بیش از یک ماه همچنان تحت بازجویی قرار دارد تاکنون بدون هیچ گونه اعلام جرم و بدون تفهیم اتهام در بلاتکلیفی به سر می برد.
به گزارش هرانا ، ماموران امنیتی، جهت ورود به منزل این شهروند بهایی در اقدامی غیرقانونی از بالای دیوار وارد منزل شده بودند و بدون اجازه دادن مطالعه برگ بازداشت میترا بدرنژاد را در حالی که بسیاری از وسایل شخصی وی و خانواده اش را توقیف کرده اند، بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل کرده اند. این شهروند بهایی دچار مشکلات جسمی و بیمار قند می باشد که از تاریخ ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ تاکنون بدون تفهیم اتهام در بازداشتگاه به سر می برد. روزبه زهدی، فرزند میترا بدرنژاد زهدی در گفتگو با دیدگاه نو در مورد وضعیت مادر زندانی خود گفتگو کرده است که شرح این گفتگو در زیر آمده است:
روزبه زهدی در پاسخ به سوال اینکه چرا وچگونه مادرشان بازداشت شده اند می گوید:« ماموران امنیتی با بالا رفتن از روی در و دیوار وارد ساختمان شده اند و به طور همزمان ۲۰ مامور امنیتی به درب منزل ما و طبقه دیگر که منزل عمویمان است مراجعه کردند. این ماموران در حالی وارد منزل ما شده اند که جز مادرم فرد دیگری در منزل نبود و این ماموران به مدت نزدیک به سه ساعت کل منزل را مورد تفتیش قرار داده اند. اینکه چرا مادرم را بازداشت کرده اند برای ما نیز یک علامت سوال بزرگی است چرا که حتی پس از گذشت نزدیک به چهل روز هیچ اتهامی به او نزده اند و در بلاتکلیفی به سر می برد اما در زمان بازداشت ماموران بسیاری از وسایل منزلمان از جمله پاسپورت ها، کارت خدمت پدرم، دفترچه بیمه، لپ تاپ، کتاب های شخصی و مذهبی، موبایل و طلا را برده اند. ماموران در زمان ورود به منزلمان نیز موبایل مادرم را گرفته اند که به هیچ کس خبر ندهد اما در نیم ساعت پایانی تفتیش برادرم به منزل می رسند و وقتی هم تقاضا می کند که برگه بازداشت و تفتیش منزل را نشان دهند، ماموران برای یک لحظه خیلی کوتاه برگه را باز و بسته می کنند واجازه مشاهده برگه دادگاه را نمی دهند.
فرزند این شهروند بهایی بازداشت شده توسط ماموران وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی در پاسخ به سوال اینکه نحوه برخورد ماموران چگونه بوده است می گوید« بنده بخاطر اینکه در ایران نیستم براساس آنچه خانواده گفته اند میدانم که برخورد ها به هیچ عنوان خوب نبوده است.حتی پس از حضور برادرم در نیم ساعت آخر تفتیش خانه و بازداشت مادرم، ماموران کیف برادرم را تفتیش کردند و چون برادرم کار عکاسی می کند رم دوربین او را برداشتند. برادرم هر چقدر به ماموران خواهش می کند که محتوای این رم، عکس های عروسی یک زوج است و من عکاس هستم آنها قبول نکردن و رم را بردند و در نهایت گفتند که فردا برود از ستاد خبری بگیرد که همچنان پس از گذشت نزدیک به چهل روز نه تنها رم را پس ندادند بلکه بقیه وسایل را هم تاکنون پس نداده اند.”
این شهروند بهایی در مورد پیگیری وضعیت مادر بازداشتی خود می گوید:« پدرم وقتی به دادگاه مراجعه می کند و با رئیس دایره وکلا نیز صحبت می کنند وکلا به دلیل اینکه این پرونده از جنبه اینکه هیچ اتهام و جرمی انجام نشده است را عجیب توصیف می کنند و می گویند که حاضر به قبول پرونده نیستند چرا که اصلا پرونده و هیچ گونه دلیل و استنادی جهت بازداشت نبوده است و کار ماموران امنیتی را غیرقانونی دانسته و عنوان می کنند که چون اتهامی وارد نشده و جرمی مطرح نشده است نمی توانند وکالت پرونده را قبول کنند»
با وجود تمدید حکم بازداشت این شهروند بهایی روزبه زهدی از عدم شرایط مناسب جهت ملاقات با مادر خود می گوید، وی در این خصوص گفت:« چند روز پس از دستگیری حکم مهر شده از سوی دادگاه توسط پدرم گرفته می شود و به ستاد خبری می برند اما حکم را می گیرند و اجازه ملاقات در همان لحظه را به پدرم نمی دهند و پس از سه روز تماس می گیرند تا پدرم با مادرم به مدت ده دقیقه ملاقات داشته باشد. این ملاقات تنها ملاقات بوده و یک بار هم در تاریخ پنجم فروردین مادرم از بازداشتگاه وزارت اطلاعات تماس می گیرد و به مدت دو دقیقه با پدرم و برادرم در ایران صحبت می کنند. نگرانی ما از شرایط جسمی مادرم است چرا او بیماری قند دارد و قرص های وی به مدت یک ماه بود و الان احتمالا قرص هایشان تمام شده است و به دلیل عدم ملاقات خانواده با مادرم و وضعیت بلاتکلیفی نگران حالشان هستیم».
فرزند این شهروند بهایی همچنین درخصوص وضعیت نگهداری مادرشان می گوید « تا پیش از ۱۰ روز پیش در انفرادی بود که به تازگی به یک سلول دو نفره منتقل شده و الان با یک خانم زندانی دیگر هم سلول هستند.» روزبه زهدی از نحوه برخورد نامناسب مقامات قضایی نیز چنین گفته است « پدرم چندین بار به دادگاه مراجعه کرده اما همواره می گویند قاضی نیست و دستیار وی نیز پاسخگو نبوده و بارها نیز گفته اند که دستیار قاضی نیز حضور ندارد که از این طریق پدرم توان پیگیری قضایی کمتری پیدا کرده است». او بزرگترین دغدغه خودشان را بلاتکلیفی وضعیت مادرشان دانسته و می گوید« ما خبر نداریم که وضعیت مادرمان چه خواهد شد، مادرم نه شاکی خصوصی دارد و نه تاکنون تفهیم اتهام شده است، هیچ جرم ثابت شده ای هم ندارد اما پس از گذشت نزدیک به چهل روز مجدد حکم بازداشتشان تمدید شده و این به معنای آن است که یک ماه تا چهل روز دیگر در بازداشت به سر خواهد برد.»
میترا زهدی که پیشتر از طریق تلفن منزل توسط ماموران امنیتی مورد بازجویی قرار گرفته بود تنها فرد مورد آزار و اذیت قرار گرفته در میان اعضای خانواده نبوده و فرزندان این شهروند بهایی دچار محرومیت از تحصیل و منع تحصیلی شده بودندو آقای زهدی همسر خانم میترا بدری نژاد نیز پیشتر به مدت سه ماه منع فعالیت اقتصادی در محل کسبشان شده بودند.
به گفته فرزند این شهروند بهایی بازداشت شده همزمان با بازداشت و تفتیش منزلشان، محل زندگی یکی دیگر از بهائیان شهر اهواز نیز به صورت کامل مورد تفتیش قرار گرفته است. شهروندان بهایی در ایران به جرم دگراندیش بودن بارها و بارها مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند و براساس مواضع مطرح شده از سوی فعالان حقوق بشر، جامعه بهایی ایران یکی از بزرگترین گروه های مذهبی در ایران هستند که پس از انقلاب تاکنون همواره مورد تبعیض سیستماتیک قرار گرفته و از حقوق شهروندی و انسانی محروم بوده اند.

۱۳۹۷-۰۱-۱۷

زمان دادگاه تجدیدنظر شهروندان مسیحی تعیین شد / خبر تکمیلی

چهار شهروند مسیحی پنجم اردیبهشت در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر محاکمه خواهند شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران ، دادگاه تجدیدنظر هادی عسگری، امین افشار نادری، ویکتور بت تمرز و کاویان فلاح محمدی پنجم اردیبهشت در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر برگزار خواهد شد؛ این شهروندان مسیحیدر تیرماه سال ۱۳۹۶، جمعا به ۴۵ سال حبس و هر یک به دو سال ممنوع الخروجی محکوم شدند. اتهام مشترک این مسیحیان در پرونده‌هایشان «اقدام علیه امنیت ملی از طریق راه‌اندازی و شرکت در کلیساهای خانگی» عنوان شده است. شایان ذکر است که هادی عسگری و امین افشار نادری در آخرین مورد در روز جمعه پنجم شهریورماه سال ۹۵ به همراه چند تن دیگر از نوکیشان مسیحی، در یک باغ خصوصی در فیروزکوه به اتهام «عضویت در کلیسای خانگی» بازداشت شدند. هادی عسگری پس از ۲۰ ماه حبس روز گذشته ۲۲ فروردین با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی از اوین آزاد شد. امین افشار نادری نیز در مردادماه ۹۶ پس از تودیع وثیقه آزاد گشت.
برخورد با اقلیت‌های مذهبی و به‌ویژه نوکیشان مسیحی که در این گزارش نیز به آنها اشاره شده در ایران سابقه‌ای چندین ساله دارد و سازمان‌های مدافع حقوق بشر و آزادی مذاهب بارها دراین‌باره ابراز نگرانی کرده‌اند.
بر اساس قانون اساسی، شهروندان مسیحی در ایران مانند سایر هم‌وطنانشان از حقوق اجتماعی برخوردارند و شهروند درجه یک شناخته می‌شوند، ولی خروج بی‌شمار مسیحیان از کشور که از همان سال‌های ابتدایی تشکیل نظام اسلامی در ایران آغاز شده و تاکنون ادامه یافته است بر واقعیت دیگری گواهی می‌دهد: ممانعت از پیشرفت و ارتقا به مناصب مهم، بسته و متروک شدن بسیاری از کلیساهای ایران، جلوگیری از پخش و انتشار کتاب انجیل به زبان فارسی، جلوگیری از تبلیغ آیین مسیحیت، بازداشت تعدادی از کشیشان و پیروان جدید دیانت مسیحی مواردی بوده‌اند که موجب عدم امنیت و آسایش شهروندان آئین مسیحیت در ایران شده و آنها را مجبور به مهاجرت اجباری از کشور کرده است.
گفتنی است، از انقلاب سال ۵۷ تاکنون چند رهبر کلیسا در ایران کشته‌شده‌اند و صدها مسیحی نیز تحت بازجویی بوده و زندانی‌شده‌اند.

۱۳۹۷-۰۱-۱۵

تداوم بازداشت دو شهروند بهایی در اداره اطلاعات اهواز

دو شهروند بهایی به نام های فرج الله بنگاله ساکن شیراز و میترا بدرنژاد زهدی ساکن اهواز همچنان بدون تفهیم اتهام در اداره اطلاعات اهواز تحت بازجویی هستند.
به گزارش هرانا ، فرج الله بنگاله شهروند بهایی که از تاریخ هشتم فروردین ۱۳۹۷ از سوی نیروهای امنیتی وزارت اطلاعات در شیراز بازداشت و سپس به اداره اطلاعات اهواز منتقل شده است، تاکنون بدون تفهیم اتهام در بازداشتگاه به سر می برد.همچنین میترا بدرنژاد زهدی شهروند بهایی ساکن اهواز که شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده نیز همچنان بدون تفهیم اتهام در اداره اطلاعات اهواز تحت بازجویی است. ماموران امنیتی اداره اطلاعات شیراز، روز چهارشنبه هشتم فرودین ۱۳۹۷ پس از ورود به منزل فرج الله بنگاله و تفتیش کامل منزل، این شهروند بهایی را بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات معروف به پلاک ۱۰۰ منتقل کردند.
گزارش شده است، ماموران امنیتی با ورد به منزل این شهروند بهایی پس از بازرسی کتاب های دینی و لوازم شخصی وی را ضبط کردند.
ماموران امنیتی همچنین در همان روز منزل پیام پرتوی دیگر شهروند بهایی که همسایه فرج الله بنگاله است را نیز مورد تفتیش قرار داده و وسایل شخصی وی از جمله لپ تاپ و کتاب های مذهبی وی را ضبط کردند.
میترا بدرنژاد زهدی شهروند بهایی ساکن اهواز نیز شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۶ از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.
ماموارن امنیتی با ورود به منزل این شهروند بهایی وسایل شخصی وی از قبیل لب‌تاپ و تعدادی کتاب را هنگام تفتیش منزل توقیف کردند.
یک منبع مطلع پیشتر در این خصوص به کمپین گفته: «روز شنبه ۱۵ نفر از لباس شخصی ها و ماموران اطلاعات به منزل میترا بدرنژاد هجوم بردند و با تهدید و ارعاب او را بازداشت و وسایل شخصی‌اش مثل لبتاپ و تعدادی کتاب را توقیف کردند.»
روزبه زهدی فرزند این شهروند بهایی بازداشت شده توسط ماموران وزارت اطلاعات دولت حسن روحانی در پاسخ به سوال خبر نگار دیدگاه نو در نحوه برخورد ماموران گفته بود، «بنده بخاطر اینکه در ایران نیستم بر اساس آنچه خانواده گفته‌اند، می‌دانم که برخورد‌ها به هیچ عنوان خوب نبوده است. حتی پس از حضور برادرم در نیم ساعت آخر تفتیش خانه و بازداشت مادرم، ماموران کیف برادرم را تفتیش کردند و چون برادرم کار عکاسی می‌کند، رم دوربین او را برداشتند. برادرم هر چقدر به ماموران خواهش می‌کند که محتوای این رم، عکس‌های عروسی یک زوج است و من عکاس هستم آنها قبول نکردند و رم را بردند و در نهایت گفتند که فردا برود از ستاد خبری بگیرد که همچنان پس از گذشت نزدیک به چهل روز نه تنها رم را پس ندادند بلکه بقیه وسایل را هم پس نداده‌اند.”
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد، اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته است و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به‌صورت سیستماتیک نقض شده است. محل کسب آنها پلمپ می گردد یا با احکامی چون اقدام علیه امنیت ملی، توهین به رهبری و … مواجه می شوند.
پیش‌تر جامعه جهانی بهائی در نامه سرگشاده‌ای به حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، این آزارها را «آپارتاید اقتصادی علیه بخشی از جمعیت ایران» خوانده است.
در سال‌های اخیر، آزار و اذیت و فشار اقتصادی علیه بهائیان ایران افزایش پیدا کرده است.

۱۳۹۷-۰۱-۱۲

افزایش فشار بر حمزه درویش، زندانی اعتصابی سنی مذهب و خانواده ایشان

حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که پس از تحمل آزار و اذیت فراوان از تاریخ ۳ اسفندماه سال گذشته به سلول انفرادی منتقل و در روز دوشنبه ۱۴ اسفندماه به سالن ۳۱ اندرزگاه ۱۰ در بند عمومی منتقل شده بود، از زمان انتقال خود برخلاف قانون اصل تفکیک جرایم، در بین زندانیان جرایم خشن نگهداری می‌شود. آقای درویش از تاریخ ۲۶ اسفندماه سال گذشته با اعتراض به روند قضایی در پرونده خود و عدم انتقالش به بند سیاسی دست به اعتصاب غذا زده است.
به گزارش هرانا بنقل از یک منبع مطلع ، نیروهای وزارت اطلاعات به منزل شخصی آقای درویش رفته و به خانواده او گفته‌اند که باید از فرزند خود بخواهند تا با این نهاد امنیتی همکاری کند و به اعتصاب غذای خود پایان دهد. آقای درویش به دلیل اعتصاب غذا وضعیت مناسبی ندارد و در کلیه راست و قفسه سینه درد بسیار زیادی دارد؛ روز گذشته نیز دو بار بیهوش شده اما بنا به دستور رئیس زندان از انتقال وی به بیمارستان جلوگیری شده است”. حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که از دو ماه پیش به هدف بهره‌مندی از امکانات ارتباطی به درخواست خود از سالن زندانیان اهل سنت، به سالن ۱۰ اندرزگاه ۴ منتقل شده بود، طی دو ماه گذشته بارها مورد ضرب و شتم ماموران زندان قرار گرفته و از مشکلات روحی و روانی شدید رنج می‌برد.
از زمان انتقال حمزه درویش به بند عمومی هیچ‌گونه تغییری در وضعیت جسمی و روحی وی مشاهده نشده است.
این زندانی سنی مذهب از تاریخ ۲۶ اسفندماه در اعتراض به روند قضایی پرونده‎اش و همچنین امتناء مسئولین از انتقال آقای درویش به بند سیاسی دست به اعتصاب غذای اعتراضی زده است.
گزارش شده است، نیروهای وزارت اطلاعات به منزل شخصی حمزه درویش رفته و به خانواده او گفته‌اند که باید از فرزند خود بخواهند تا با این نهاد امنیتی همکاری کند و به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
آقای درویش که از ناراحتی کلیه راست و قفسه سینه رنج می‎برد، درخواست انتقال این زندانی به مراکز درمانی توسط ضیایی رئیس زندان رجایی شهر رد شده است.
یک منبع مطلع در این باره به حقوق بشر در ایران گفته است: “مصطفی ضیایی، رئیس زندان، آقای درویش را تهدید کرده و به او گفته فقط با جوهر نمک بیرون می‌روی”.
این منبع مطلع درباره وضعیت جسمی این زندانی گفت: “آقای درویش به دلیل اعتصاب غذا وضعیت مناسبی ندارد و در کلیه راست و قفسه سینه درد بسیار زیادی دارد؛ روز گذشته نیز دو بار بیهوش شده اما بنا به دستور رئیس زندان از انتقال وی به بیمارستان جلوگیری شده است”.
حمزه درویش، زندانی ۲۴ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود. وی مدتی پیش به صورت غیرمنتظره بازداشت شد. او در دادگاهی پرابهام به ۱۸ سال حبس محکوم شد که میزان ۱۵ سال آن را باید تحمل کند.
حقوق بشر در ایران ، پیش‌تر گزارش کرده بود حمزه درویش زندانی جوانی است که از مشکلات جدی روحی و روانی در رنج است. آقای درویش ماه‌ها قبل و پیش از اینکه وضعیت روحی او آن‌قدر نامناسب شود که امکان نگارش منظم را از دست بدهد نامه‌ای خطاب به افکار عمومی نوشت و در آن به شرح سرگذشت خود پرداخت و از نهادهای مدافع حقوق بشر، طلب استمداد کرد.
او در نامه خود تاکید می‌کند اعتراض او به حکم دادگاه بدوی اساسا در نظر گرفته نشده و اکنون از محکومیت ۱۸ سال حبس تعزیری با احتساب ماده ۱۳۴ مدت ۱۵ سال را لازم است تحمل کند.
لازم به یادآوری است هرانا، پیش‌تر در مهرماه سال جاری نیز از اعزام اورژانسی وی به بیمارستان گزارشی منتشر کرده بود.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...