۱۳۹۵-۱۱-۱۲

بلاتکلیفی یک نوکیش مسیحی پس از شش ماه بازداشت در زندان اوین

آژانس کُردپا: “هادی عسگری” نوکیش مسیحی زندانی در زندان اوین، به مدت ٦ ماه است که به صورت بلاتکلیف در این زندان نگهداری می شود، این درحالی است که برای این شهروند نوکیش مسیحی تاکنون دادگاهی برگزار نشده و از آزادی وی با قید وثیقه ممانعت به عمل آمده است.
بر اساس گزارشهای رسیده ، “هادی عسگری”، نوکیش مسیحی در تاریخ پنجم شهریورماه سال جاری به دلیل شرکت در جلسات “کلیسای خانگی” بازداشت شده است.

نام برده، به مدت سه ماه در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت بازجویی بوده ، که در مدت ۴۷ روز اول، از هرگونه امکان تماس با خانواده و اطلاع رسانی درباره وضعیت خود نیز محروم مانده است.
این نوکیش مسیحی که به بند ۴ زندان اوین منتقل شده، از دریافت هرگونه وسیلەای شخصی از خانواده اش محروم بوده است.
قابل ذکر است او تا به اکنون در هیچ دادگاهی محاکمه نشده است.
هادی عسگری،مورخ ۵ شهریورماه سال جاری، به همراه چهار مسیحی و نوکیش دیگر به نامهای “رامئیل بت تمرز، امین افشارنادری، محمد دهنوی و امیر سامان دشتی”، در باغی واقع در فیروزکوه هنگام نیایش بازداشت و به زندان اوین منتقل شده اند.

۱۳۹۵-۱۱-۱۰

مریم نقاش زرگران زندانی مسیحی به مرخصی چهار روزه اعزام شد

مشکلاتی که نوکیشان مسیحی دارند، نوکیش مسیحی مریم نقاش زرگران بار دیگر دست به اعتصاب غذا زد پس از مخالفت دادستانی با تمدید مرخصی زندانی مسیحی مریم نقاش زرگران و تهدید به ضبط وثیقه ۳۵۰ میلیون تومانی، بار دیگر این نوکیش مسیحی دست به اعتصاب غذا زد. مریم نقاش زرگران، نوکیش مسیحی زندانی، پس از اعتصاب غذا، به بیمارستان منتقل و بدون معالجه بازگردانده شد. به محکومیت مریم نقاش زرگران نوکیش مسیحی ۴۵ روز دیگر اضافه شد.

از روز دوم بهمن ماه‌ مریم (نسیم) نقاش زرگران، زندانی مسیحی به مرخصی چهار روزه اعزام شد. این درحالی بود که اواخر آذرماه مسئولان قضایی جمهوری اسلامی با آزادی مشروط او مخالفت کردند.

این زندانی عقیدتی هفتم آذرماه به مرخصی ۵ روزه اعزام شده بود که این مرخصی یک بار دیگر توسط دادستانی تمدید شد. به او گفته بودند، در مرخصی باشد تا زمان بازگشتش به زندان اوین را تلفنی به او ابلاغ کنند. حتی گفته شد که به احتمال زیاد این مرخصی منتهی به آزادی مشروط وی خواهد شد، اما پس از تماس مسئولان زندان او سه شنبه ۱۶ آذر، به زندان اوین بازگشت. مدت زمانی را هم که با اجازه مسئولان زندان در مرخصی بود به عنوان غیبت برای او در نظر گرفتند.

زرگران اولین بار در اسفندماه ١٣٨٩ به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. این بازجویی‌ها که با تهدید و مزاحمت برای اعضای خانواده او همراه بود، اغلب در خانه‌های امنیتی و درباره‌ی تشکیل کلیسای خانگی بود.

به پرونده مریم نقاش زرگران ماه‌ها در دادستانی رسیدگی نمی‎شد و او برای نشان دادن اعتراض خود بارها دست به اعتصاب غذا زد، اما هربار مسئولان زندان با وعده‌ به او قول دادند در صورت شکستن اعتصاب به روند آزادی مشروط او (حقی که قانون برای زندانیان تعیین کرده) رسیدگی کنند.

او از ٢٨ تیر ماه سال ٩٢ زندان است و پیگیری‌های خانواده او به جایی نرسیده است. این زندانی مسیحی حدود یک دهه از بیماری ASD رنج می‌برد و برهمین اساس تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

۱۳۹۵-۱۱-۰۶

آزادی دو شهروند بهایی در کرج با قرار وثیقه

دو شهروند بهایی ساکن شهر کرج با قرار وثیقه ۳۰۰ و ۱۲۰ میلیون تومانی از زندان قزلحصار آزاد شدند.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از بهایی نیوز، کوروش شریف‌زاده و فؤاد میثاقی پس از بازداشت توسط مأموران امنیتی در اداره تعزیرات حکومتی و انتقال آنان به زندان قزل‌حصار، روز گذشته با قرار وثیقه آزاد شدند.

به گفته منابع مطلع؛ مأموران امنیتی پس از بازداشت کوروش شریف‌زاده وی را با دستبند به محل کسب وی انتقال داده و تمامی اموال این شهروند بهایی را توقیف کرده‌اند.

این دو شهروند بهایی در حالی به اداره تعزیرات حکومتی مراجعه کرده بودند که از سوی این اداره جهت پیگیری محل کسب پلمب شده خود به آن مکان احضار شده بودند.

۱۳۹۵-۱۱-۰۳

اخراج شش دانشجوی بهایی از دانشگاه آزاد رودهن

بهائی‌ستیزی ستیز با آئین بهائی و بهائیان به اَشکال مختلفِ اِعمالِ تبعیض، سیاه نمایی، کینه توزی، پیش داوری، نفرت پراکنی از طریق رسانه ها، حبس، تبعید، آزار و شکنجۀ جسمی و روحی، قتل و کشتار، است.

در تاریخ۱۱ دی ۱۳۹۵، شش تن از شهروند بهایی که در دانشگاه آزاد رودهن مشغول به تحصیل بودند به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند.

ثنا هوربخت، جهانگیر هدایتی و چهارتن از شهروندان بهایی دیگر که تمایلی به ذکر نام آنان در رسانه های اجتماعی نبود، به صورت همزمان از دانشگاه اخراج شدند.

این دانشجویان با دستکاری در سایت دانشجویی آنان و تحت عنوان انصراف از دانشگاه، از ادامه تحصیل منع شدند.

به گفته یک منبع مطلع این دانشجویان پس از پیگیری های بسیار دریافتند که اخراج آنان ارتباط مستقیم با ریاست حراست دانشگاه آزاد رودهن داشته است.

ثنا هوربخت یکی از دانشجویان محروم از تحصیل در سال ۱۳۹۴ پس از شرکت در کنکور سراسری و آزاد و نقص در پرونده در کنکور دانشگاه سراسری ، توانست وارد دانشگاه آزاد شود و در رشته مهندسی معماری تحصیل کند اما در تاریخ ۸ دی ماه متوجه می شود که سایت دانشگاه بر روی وی به همراه ۵ تن از دیگر شهروندان بهایی در این دانشگاه بسته شده و دیگر اجازه ورود به کاربری دانشجویی خود را ندارد.

جهانگیر هدایتی، دیگر دانشجوی محروم از تحصیل و از جمله دانشجوان منتخب علمی دانشگاه آزاد رودهن، نیز به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی اخراج شده است. وی دو هفته پیش از اخراج از سوی ریاست دانشگاه به عنوان یکی از دانشجویان منتخب علمی تقدیر شده بود و در مراسمی به این دانشجوی محروم از تحصیل لوح تقدیری اهدا شده بود.

جهانگیر هدایتی، دانشجوی ترم ۵ نرم افزار و کامپیوتر پیشتر در کنکور آزاد و سراسری با نقض در پرونده روبرو بود و به صورت آزاد و بدون کنکور در این دانشگاه ثبت نام کرده بود.

به گفته این منبع نزدیک، دیگر دانشجویان بهایی نیز در فرم ثبت نام دانشگاه عنوان اعتقاد به دیانت بهایی ذکر کرده بودند و تمامی آنان دسترسی خود را به کاربری دانشجویی از دست داده اند و گفته می شود؛ با وجود عدم دسترسی به کاربری از سوی افرادی که معلوم نیست چه کسانی هستند وارد سایت شده و عنوان انصراف از دانشگاه را ذکر کرده اند.

این منبع مطلع می گوید که ورود به سایت دانشجویی دانشگاه تنها از سوی مسئولین دانشگاه امکان پذیر می باشد.

دانشجویان محروم از تحصیل پس از این اتفاق با مراجعه به دفتر ریاست دانشگاه از عدم اطلاع وی درخصوص این اخراج آگاه شدند و به گفته ریاست این دانشگاه باید به دفتر رئیس حراست این دانشگاه مراجعه کنند. شش دانشجوی محروم از تحصیل پس از مراجعه به دفتر حراست گوشی آنان گرفته شده و رئیس حراست نیز تنها دو جمله ی ” شما دیگر به دانشگاه نیایید “و ” خودتان میدانید به چه دلیل اخراج شده اید” عنوان کرده است.

محرومیت از تحصیل بهاییان در دانشگاه‌های ایران با استناد به مصوبه‌ی ششم اسفند ۱۳۶۹ “شورای عالی انقلاب فرهنگی” صورت می‌گیرد که بهاییان را علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم می‌کند.

بر اساس بند سوم این مصوبه، نه تنها باید از ثبت نام بهاییان در دانشگاه‌ها جلوگیری به عمل آید بلکه چنان‌چه هویت بهایی فردی بعد از ثبت نام و “هنگام تحصیل” نیز احراز گردد، باید از تحصیل محروم شود.

۱۳۹۵-۱۰-۲۸

احمد فناییان شهروند بهایی پس از به قتل رسیدن ، سوزانده شد

آزار و اذیت و بهائی ستیزی تبلیغات گسترده‌ای علیه شهروندان بهایی و آیین بهایی به طور سازمان یافته ای در سراسرکشور رواج پیدا کرده است این تبلیغات یا بیشتر در سخنرانی های مقامات قضایی و اطلاعاتی به شدت رواج داشت  و این روال چون سال های گذشته همچنان ادامه داربود.به طور مثال معاون فرهنگی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران  بهاییان را به ویروس اخلاقی تشبیه کرد.در موردی دیگر نائیب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی (حقیقت پور) آیین بهائی را اقلیت ساخته شده‌ی انگلیسی ها دانست و گفت  قانون جمهوری اسلامی ایران به آنها رسمیت نمی بخشد. این صحبت ها همراه با برنامه های تلویزونی و رادیویی در اکثر شبکات تلویزیونی ایران همراه بود در اکثر این برنامه ها بهائیان را جاسوس و دین آنها را دینی دروغین می خوانند تمام این برنامه ها یک طرفه، و بدون حضور و دفاع شهروندان بهایی در این برنامه ها بود.

مطلع احمد فناییان یکی از شهروندان بهایی ساکن سمنان دوشب پیش در تاریخ ۱۸دی ۱۳۹۵ به دلیل نامعلومی به دست افرادی ناشناس به قتل رسید و جسد وی سوزانده شد.

این شهروند بهایی که بیش از ۶۰ سال سن دارد در کویر استان سمنان در حالی سوزانده شده است که تاکنون دلایل این اقدام معلوم نشده است.به گفته شاهدان عینی پس از قتل آقای فناییان  دامداری همسایه آقای فناییان پیش ازآنکه دید گوسفندهای دامداری آقای فناییان بیرون هستند و بدون صاحب می چرخند و در ماشین او هم باز است و سوییچ روی ماشین است و هیچ اثری از او نیست با برادر وی تماس می گیرد و وقتی برادرشان چند بار با وی تماس میگیرد و جواب نمیدهد به همراه پسرشان به دامداری آقای فنائیان می روند و با جنازه سوخته شده وی روبرو می شوند.

به گفته منابع مطلع جنازه به قدری سوزانده شده بود که تشخیص جسد دشوار بود و پس از آزمایش دی ان ی مشخص می شود که آقای فناییان می باشد

تاکنون انگیزه قتل و قاتل و یا قاتلین این حادثه مشخص نشده است و گفته می شود که همچنان ۴ کارگر این شهروند بهایی همچنان دیده نشده اند.

۱۳۹۵-۱۰-۲۴

بازداشت یکی از «مربیان عرفان حلقه» هنگام بازگشت از سفر خارج از کشور

عرفان علقه،فرادرمانی، سایمنتولوژی و نظریهٔ پیوند شعوری است که بنام مؤسسه فرهنگی هنری عرفان حلقه در دهه ۱۳۸۰به ثبت رسیده است. اینکه فعالیت‌هایش در گذشته مورد توجه نظام جمهوری اسلامی بوده و از اواخر سال ۱۳۸۹ و پس از گسترده‌تر شدن دامنهٔ مخاطبانش، با محدودیت‌های گسترده‌ای روبرو شد زیرا ادعا شد طاهری شیطان‌پرست شده و در فرقه‌های دینی‌اش به جای تشویق انسان‌ها به یگانه هستی یعنی خدا آن‌ها را به راه شیطان هدایت می‌کرد.

معصومه ضیاء، از هواداران محمد‌علی طاهری و از «مربیان عرفان حلقه»، هنگام بازگشت از سفر خارجی در فرودگاه بازداشت شد. او برای دیدار با خواهر خود به شکل قانونی از ایران خارج شده بود اما هنگام بازگشت و بازداشت به او گفته‌اند که ممنوع‌الخروج بوده و نباید از کشور خارج می‌شده است.

خانم ضیاء صبح روز جمعه ۱۷ دی ماه بازداشت شده است و ساعاتی پس از بازداشت او، مأموران امنیتی او را به خانه برده‌اند و با تفتیش منزل، وسایل الکترونیکی-ارتباطی او را با خود برده‌اند.

به گفته مأموران امنیتی، برای این هوادار عرفان حلقه که در تاریخ ۱۸ بهمن ماه سال ۹۳ در دادگاهی به ریاست قاضی احمدزاده، به اتهام اخلال در نظم عمومی از طریق شرکت در تجمع غیرقانونی، به تحمل یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است، پرونده تازه‌ای گشوده‌اند.

مریم ضیاء، خواهر معصومه ضیاء در گفت‌و‌گو با رادیو زمانه ضمن تأیید خبر بازداشت او گفته است که خواهرش در بازگشت از سفری که برای دیدار او داشته بازداشت شده است: «ما نگران بودیم که او ممنوع‌الخروج باشد و نتواند از کشور خارج شود، اما هنگام آمدنش هیچ مشکلی برای او پیش نیامد. موقع برگشت اما در فرودگاه بازداشتش کرده‌اند و به او گفته‌اند که ممنوع‌الخروج بوده و نباید از کشور خارج می‌شده است. خواهر من به شکل قانونی و با هواپیما از ایران خارج شده بود و اگر ممنوع‌الخروج بوده، پس چرا جلوی او را نگرفته‌اند؟»

معصومه ضیاء پیشتر در جریان تجمع هوادارن گروه عرفان حلقه در مقابل دادگاه انقلاب تهران بازداشت شده بود. حکم یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق او هم عیناً در دادگاه تجدید نظر به تأیید رسیده بود.

از خانم ضیاء به عنوان یکی از «مربیان عرفان حلقه» نام برده است که همراه ۱۵ نفر دیگر از «مربیان»، در دادگاه‌های مختلفی در بهمن ماه سال ۹۳، در مجموع به ۳۷ سال حبس محکوم شده‌اند.

معصومه ضیاء پیش از این موارد هم در سال ۱۳۸۵ در دادگاهی به ‏یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود. اتهام او شرکت در گردهمایی مسالمت‌آمیز ۲۲ خرداد سال ۸۵ بود که به هدف تغییر ‏در قوانین تبعیض‌آمیز علیه زنان در ایران برگزار شده بود.

۱۳۹۵-۱۰-۲۱

انتشار خبر پایان اعتصاب غذای محمد‌علی‌طاهری، امید واهی به مادر پیر او؛ اما با چه هدفی؟

در روزهای اخیر که انتشار خبر اعتصاب غذای زندانیان مختلف از جمله آرش صادقی، علی شریعتی، نزار زکا، حسن رستگاری مجد، سعید شیرزاد و برخی دیگر زندانیان سیاسی در اخبار مورد توجه قرار گرفته رسانه ها قرار گرفته بود، بعضا شاهد نام لیست زندانیانی که در اعتصاب غذا هستند، بوده ایم. با توجه به اینکه اکنون در آستانه دومین سالگرد از دست رفتن محمد علی طاهری زیر شکنجه و در اعتصاب غذا هستیم، این اخبار توسط چه کسانی و با چه هدفی منتشر شده است؟

منبع این اخبار کذب چه کسانی هستند؟

انتشار اخبار کذب پیرامون بنیانگذار عرفان حلقه، توسط مثلث «وکیل-خانواده-تلگرام» منتشر می شود که رسانه های حکومتی و حتی رسانه های خارج از ایران نظیر بی بی سی فارسی و بخش فارسی صدای امریکا نیز با انتشار هرچه بیشتر این اخبار کمک می کنند. بی شک، یکی از مهمترین منابع پخش این اخبار کذب کانالهای تلگرامی هستند که نام و نشان مشخصی نداشته و بنابر اطلاع حلقه نیوز، تحت نظر مستقیم مسئولین پرونده عرفان حلقه و بازجوهای پیشین محمد علی طاهری اداره می شود. محمود علیزاده طباطبایی به عنوان وکیل محمد علی طاهری و در واقع به عنوان سخنگوی غیر مستقیم حکومت، اخبار کذب راجع به آقای طاهری را منتشر می کند. با توجه به اینکه علیزاده طباطبایی به عنوان منبع اصلی بسیاری از اخبار کذب طی دو سال گذشته ادعاهایی مبنی بر ملاقات با موکلش را داشته است، پس از مشخص شدن دروغهایش در این مدت، اولین کسی است که می بایست در مقابل مراجع قانونی، تاریخ و پیروان عرفان حلقه پاسخگو باشد. از طرفی، مقامات رسمی جمهوری اسلامی ایران که مدت هاست به صورت مستقیم در رابطه با پرونده محمد علی طاهری اظهار نظر نکرده اند، با تحت فشار قرار دادن زیبا محمدیان، همسر محمد علی طاهری او را مجبور کرده اند تا عهده دار انتقال اخبار دروغین به عزت طاهری، مادر و آذردخت طاهری خواهر آقای طاهری در کانادا باشد. به این ترتیب اخباری که اتاق فکر مسئولین پرونده محمد علی طاهری می خواهد از زبان مادر پیر محمد علی طاهری در کانادا منتشر می شود. از شواهد پیداست که به مادر مسن محمد علی طاهری قبولانده اند که فرزندش زنده است و او پس از دوسال از شهادت از پسرش هنوز امید آزادی وی را دارد. امید دادن به مادری پیر جهت آزادی فرزندی که دو سال پیش به شهادت رسیده است، خود قصاوت قلبی می خواهد که از هرکسی ساخته نیست.

دلیل انتشار خبر اعتصاب غذا و اعلام پایان اعتصاب غذا توسط جمهوری اسلامی چه بود؟

مهمترین دلیل این خبرسازی ها القای زنده بودن محمد علی طاهری است. در کنار این هدف اصلی، سناریوهای جمهوری اسلامی طوری چیده می شود که جا برای بازی های آینده را نیز بازگذارد.

هدف دیگری جمهوری اسلامی ایران برای انتشار اخبار اعتصاب غذاهای طولانی طاهری لوث کردن اعتصاب غذاهای حقیقی وی از اردیبهشت ۱۳۹۰ تا دی ماه ۱۳۹۳ در سلول انفرادی اوین است. وقتی هر چند ماه یکبار اعلام می شود که طاهری ۹۰ روز، ۱۰۰ روز و بشتر در اعتصاب غذاست، این اخبار غیرقابل باور از نظر پزشکی، اهمیت موضوع محمد علی طاهری را در اذهان لوث می کند. در این بین نیز ادعاهای مضحکی شنیده شده است که «برای طاهری غذای آسمانی می آید و او نیازی به غذای زمینی ندارد» تا بدینوسیله وی را به مسخره گرفته و آموزه های عرفانی وی را نیز خرافی جلوه دهند.

سوالی که هرکس باید از خود بپرسد این است که چرا اهمیت پرونده محمد علی طاهری برای جمهوری اسلامی ایران به این میزان بالاست که برای مخفی کردن مرگ وی چنین انرژی صرف کرده و این مهم را تا پس از دو سال نیز مخفی کنند؟ به راستی جمهوری اسلامی ایران با این دروغهای بی سابقه اش چه هدفی را دنبال می کند؟

۱۳۹۵-۱۰-۱۷

اعتراض هزاران دانشجو در ایران به «محرومیت دراویش گنابادی از تحصیل»

بر اساس گزارش‌ها، بیش از سه‌هزار دانشجوی دانشگاه‌های ایران با امضای بیانیه‌ای به محرومیت از تحصیل پیروان سایر ادیان در ایران اعتراض کرده و بر حق برخورداری آنها از آموزش و تحصیل تأکید کردند.
در این بیانیه با اشاره به حق همه‌ی شهروندان ایران «فارغ از هر عقیده و باوری» برای تحصیل و آموزش تأکید شده که باید «نگاه امنیتی» از همه‌ی اقشار و اصناف از جمله دراویش گنابادی برداشته شده و ممنوعیت‌ها برای تحصیل آنان رفع شود. کسری نوری، از فعالان دراویش گنابادی، نیز در مصاحبه با رادیوفردا دراین‌باره گفت که این بیانیه خطاب به فرد خاصی نوشته نشده و مخاطب آن عمومی است.
بر اساس این بیانیه، مصطفی دانشجو، وکیل و مدافع حقوق دراویش گنابادی،‌ که مدتی را نیز در زندان اوین سپری کرده، روز ۳۰ اردیبهشت با دستور مستقیم، به‌ گفته‌ی امضاکنندگان این بیانیه، نهادهای امنیتی از ادامه تحصیلات تکمیلی محروم و از دانشگاه اخراج شده ‌است.
به گزارش وب‌سایت «مجذوبان نور»، پایگاه خبری دراویش گنابادی،‌ پروانه وکالت مصطفی دانشجو نیز پیش‌تر در جریان دفاع از حقوق دراویش با گزارش نهادهای امنیتی لغو شده بود.
مصطفی دانشجو در فاصله سال‌های ۹۰ تا ۹۴ به دلیل وکالت پرونده‌ی دراویش و باور به طریقت گنابادی زندانی بود.
فائزه عبدی‌پور، دانشجوی علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران و از طراحان این کمپین، در مصاحبه با وب‌سایت کمپین بین‌المللی حقوق بشر خبر داد که سه‌هزار دانشجو این بیانیه را امضا کرده‌اند.
به گفته‌ی خانم عبدی‌پور، محرومیت‌ دراویش گنابادی از تحصیل و تدریس و شغل محدود به حال حاضر نیست و دراویش دیگری از جمله فرشید یداللهی و امیر اسلامی نیز به دلیل اعتقادات خود از تحصیل محروم شده‌اند.
وی همچنین گفت که اجرای قانون اساسی درباره‌ی آزادی بیان وعقیده و برخورداری از حقوق یکسان برای همه‌ی شهروندان از وظایف رئیس‌جمهور و دولت است و «نباید از آن سر باز زند».
خانم عبدی‌پور تأکید کرد: «قطعاً به صورت جدی و از طریق تشکیل کمپین‌های مشابه، نامه‌نگاری‌های حقوقی و اداری، مطالباتمان را پیگیری خواهیم کرد.»
بر اساس گزارش‌ها، تخریب عبادتگاه‌های دراویش گنابادی از حدود ۱۵ سال گذشته در ایران شدت یافته و تعدادی از دراویش نیز در سال‌های گذشته زندانی و تبعید شده اند .
در روزهای گذشته همچنین منابع خبری بهاییان از اخراج یا عدم صدور مدرک تحصیلی تعدادی از دانشجویان بهایی در چند دانشگاه ایران خبر داده‌اند.
مسئولان جمهوری اسلامی، آیین بهایی را به عنوان دین یا مذهب به رسمیت نمی‌شناسند و از این آیین با عناوینی مانند «فرقه ضاله» نام می‌برند.
در چهار دهه‌ی گذشته، هزاران بهایی از دانشگاه‌های ایران اخراج و از کار بیکار شده‌اند. بسیاری از بهاییان نیز زندانی و اعدام یا مجبور به ترک ایران شده‌اند.

بازداشت مریم بشیر و برهان اسماعیلی، شهروندان بهایی در استان بوشهر

صبح روز گذشته، مریم بشیر و برهان اسماعیلی، دو شهروند بهایی ساکن شهر برازجان، ازشهرستان‌های استان بوشهر، توسط مأموران امنیتی اداره وزارت اطلاعات بازداشت شدند.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از بهایی نیوز،مأموران امنیتی از ۸ صبح روز دوشنبه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۵ تا ساعت۱۲ ظهر مشغول تفتیش منزل و ضبط اموال شخصی آنان ازجملهموبایل، کتب مذهبی و لپ‌تاپ بودند و پس‌ازآن، این افراد به گفته منابع مطلع به مکانی نامعلوم منتقلشده‌اند.

به گفته یک منبع نزدیک به این خانواده، مأموران امنیتی تنها نامه‌ی به خانواده آنان داده‌اند که امروز به دادگاه مراجعه کنند.

همچنین ماموران امنیتی شهر برازجان به منزل فرشاد تقوی مراجعه کرده‌اند و ضمن تفتیش منزل، وسایل وی را ازجمله موبایل، لپ‌تاپ، عکس‌ها و کتب مذهبی را ضبط کرده‌اند اما این شهروند بهایی توسطمأموران امنیتی بازداشت نشده است.

۱۳۹۵-۱۰-۱۴

دو سال از بلاتکلیفی بازداشت شدگان نصیرآباد گذشت

بازداشت شدگان نصیرآباد سرباز با گذشت بیش از دو سال  همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، ۱۰ نفر از بازداشت شدگان نصیرآباد که در ۱۴دی ۹۳ بازداشت شدند همچنان در بلاتکلیفی به سر می برند.

مسئولان امنیتی اتهامات امنیتی چون ترور ماموران نیروی انتظامی و بسیج و معلمان را به آنها نسبت داده اند اما این جوانان در ملاقات با خانواده های خود گفته اند “برای اخذ اعتراف های دیکته شده مورد شکنجه” قرار گرفته اند.

خانواده این زندانیان بارها در نامه های متعدد به مسئولان جمهوری اسلامی و همچنین طی نامه هایی به مجامع حقوقی خواهان بررسی تناقض های پرونده و پیگیری پرونده عزیزان خود شده و آنها را بیگناه خواندند.

بیش از ۶۰ نفر از جوانان نصیرآباد در آستانه انتخابات مجلس با “بیگناه خواندن” بازداشت شدگان نصیرآباد خواستار پیگیری و آزادی این جوانان از زندان شدند.

دانش آموزان سال سوم دبیرستان رشته تجربی نصیر آباد سرباز طی نامه ی سرگشاده ای از رئیس جمهور ایران حسن روحانی با “فاجعه” خواندن بازداشت این جوانان خواستار آزادی این جوانان “بیگناه” شده بودند.

خانواده این زندانیان بارها در نامه های متعدد به مسئولان جمهوری اسلامی و همچنین طی نامه هایی به مجامع حقوقی خواهان بررسی تناقض های پرونده و پیگیری پرونده عزیزان خود شده و آنها را بیگناه خواندند و گفتند که عزیزانشان برای “برای اخذ اعتراف های دیکته شده مورد شکنجه” قرار گرفته اند”.

۱۳۹۵-۱۰-۱۲

قوه قضائیه حکومت اسلامی دو زندانی را از ملاقات محروم کرد

ه گزارش جمعیت حقوق بشر کوردستان: روز دوشنبه ٦ دی ماه خانواده های زانیار و لقمان مرادی برای ملاقات با این دو زندانی سیاسی به دادستانی تهران مراجعه نموده اند و از سوی نماینده دادستان حاجی مرادی به آنها اعلام شد که این دو زندانی حق ملاقات بە کسی را ندارند.

زانیار و لقمان به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کوردستانی بازداشت شدند و بعدا در بازجویی‌ها به یک ترور پسر امام جمعە مریوان متهم شدند ، پرونده از نظر حقوقی دو بخش داشت، یکی اتهام محاربه به دلیل ارتباط با احزاب سیاسی کوردستان که در دادگاه انقلاب تشکیل شد و یک بخش هم کیفری که قرار بود به قتل عمد فرد ترور شده رسیدگی کند کە شاکی خصوصی آن امام جمعه شهر مریوان به عنوان پدر مقتول بود، در نهایت دادگاه انقلاب خیلی سریع آنها را به اعدام محکوم کرد ولی حکم دادگاه کیفری صادر نشد.

پس از صدور حکم اعدام در دادگاه انقلاب در سال ۱۳۸۹، پرونده برای رسیدگی به اتهام قتل عمد یا‌‌ ترور به دادگاه کیفری استان تهران ارجاع شد، تیر ماه سال ۱۳۹۳ جلسه رسیدگی به اتهامات در شعبه ۷۳ دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد، سه شاهد حاضر به دادن شهادت به نفع زانیار و لقمان مرادی بودند، ولی قاضی کلا پرونده را از نظر تحقیقات مقدماتی ناقص و بدون شواهد کافی تشخصی داد و پرونده برای اصلاح به بازپرسی در دادسرای شهر مریوان فرستاد. اما بدون تغییر دوباره به تهران ارجاع شد و حالا هم زمان برگزاری جلسات بعدی دادگاه مشخص نیست.

به گفته یک منبع مطلع به پرونده این دو زندانی سیاسی ، به دلیل نبود مدارک کافی برای اثبات اتهام انتسابی به این دو زندانی سیاسی، باتوجه به آنکه پروندهاشان به دادگاه تجدید نظر ارجاع داده شده است.گمان آن می رود ممنوع الملاقات شدن آنها ادامه فشار و حبس غیر قانونی این دو زندانی سیاسی باشد.

‎لازم بە یادوریست کە ‎ادامه حبس غیرقانونی این دو زندانی سیاسی کورد در حالی ادامه دارد کە تاکنون بسیاری از نهادهای بین‌المللى و شخصیت‌های شناختە شدە، بارها خواستار لغو اعدام و آزادی آنها شدەاند. زانیار و لقمان مرادی مرداد ماه سال ١٣٨٨ توسط مامورین وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در مریوان بازداشت شدند. و چهار سال ممنوع الملاقات بودند. از سال ١٣٩٢ تاکنون خانوادەهای این دو زندانی کورد فقط چند بار موفق بە ملاقات با انها شدەاند.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...