۱۳۹۵-۰۷-۰۹

مرد ایرانی همسرش را به خاطر «مسیحی شدن» به قتل رساند

با موج بیداری و افزایش گرایش به مسیحیت در بین ایرانیان خارج از کشور خبر های رسیده حاکی است، یک ایرانی در استرالیا  همسر خود را به خاطر تغییر دین به قتل رسانده است.

به گزارش «محبت‌نیوز» یک مرد ایرانی در شهر سیدنی استرالیا همسر خود را به دلیل «تغییر دین» ، به قتل رساند.

نشریات محلی سیدنی درباره این حادثه نوشته‌اند که پدر نسرین (مقتول) که در ایران است، روز پنجشنبه بارها با پلیس ایالت نیو‌ساوت ولز تماس می‌گیرد و از وضعیت دخترش ابراز بی‌اطلاعی می‌کند. بعد از تماس‌ها پلیس اقدام به بازرسی از خانه او در حومه شرقی شهر سیدنی می‌کند که با جسد بی جان این زن روبه‌رو می‌شوند.

به نقل از صدای امریکا گزارش اولیه پلیس نشان می‌داد نسرین با ضربات متعدد چاقو به قتل رسیده است. چاقویی که این زن با آن به قتل رسیده، در میان زباله‌های ساختمان پیدا شد.

روی فیس بوک نسرین، نام همسر او «امیر دربانی» ذکر شده است.پلیس بعد از بررسی‌های اولیه امیر همسر ۴۲ ساله او را به عنوان متهم به قتل دستگیر می‌کند.

“روزنامه «دیلی میل» در گزارش خود نوشته امیر، همسرش را که آرایشگر بود، به دلیل تغییر دین و «گرایش به مسیحیت» کشته است”

امیر روز جمعه در دادگاه حاضر شده و محاکمه بعدی او آبان ماه خواهد بود. پلیس گفت که هیچ سابقه‌ای از خشونت خانگی بین این زوج گزارش نشده و آنها چهارسال است که در استرالیا زندگی می‌کنند. این زوج با ویزای «بریجینگ» در استرالیا حضور داشتند که یک روادید موقت است.

همسایه‌های این دو گزارش کرده‌اند که چهارشنبه شب سر و صدا و فریاد‌های بلند آنها را شنیده‌اند. این خبر کم سابقه بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های دنیا داشت. نتیجه دادگاه قاتل هنوز مشخص نیست.

طی روزهای گذشته نیز یک پناهجوی مذهبی ایرانی در نوشهیر ترکیه توسط دوست خود به قتل رسید که پرونده وی همچنان در حال بررسی است.

پیش از این نیز دو پناهجوی نوکیش مسیحی ایرانی در کمپ پناهجویان شهر “ارو” در کشور سوئیس از سوی مسلمانان افراطی مورد سو قصد با چاقو قرار گرفتند. که در این حادثه “بابک مختاری” نوکیش مسیحی ۴۳ ساله در حال انتقال با آمبولانس در مسیر بیمارستان جان باخت و حال دیگر ایرانی این واقعه خونین یعنی “علی اردستانی” ۲۵ ساله بسیار وخیم گزارش شده بود.

موج گرویدن به مسیحیت در بین ایرانیان چند سالی است که افزایش زیادی داشته و دلیل بسیاری از مهاجرت‌ها فشار و تهدیدات حکومتی نسبت به نوکشیان مسیحی بوده است.

موج بیداری و افزایش گرایش به مسیحیت در بین ایرانیان حتی در خارج از  ایران نیز  رو به گسترش می باشد.

از طرفی موج گسترده‌ای از ایمان به مسیحیت در شهروندانی آغاز شده که ایران را ترک و در کشورهای دیگر اقامت دارند.

ترکیه بیشترین جمعیت ایرانیان مسیحی را در خود جای داده است.

گرچه رسانه های حکومتی ایران سعی دارند تا این موضوع را با هدف اخذ پناهندگی مطرح کرده و غالبن عنوان می شود؛ ایرانیانی که به مسیحیت گرایش پیدا می‌کنند به دلیل پناهندگی است، اما این نکته حائز اهمیت است که صرف «مسیحی شدن» به تنهایی منجر به قبولی درخواست پناهندگی نمی‌شود .

با این حال طیف بسیاری از ایرانیان مقیم خارج به دلیل ایمان قلبی مسیحیت را انتخاب می‌کنند و تغییر دین می‌دهند.

۱۳۹۵-۰۷-۰۷

بازداشت‌های خودسرانه در ایران

سی و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در شهر ژنو روز سه‌شنبه ۱۳ سپتامبر ۲۰۱۶ (۲۳ شهریور) آغاز گردیده و تا ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۶ (۹ مهر) ادامه خواهد یافت. در این نشست عمومی، سازمان‌های مردم نهاد از کشور‌های مختلف دور هم جمع شده و به بحث و برسی‌ در رابطه با واقعیت‌های روز می‌‌نشینند.

به موازات این نشست نهاد غیر دولتی سودویند در روز جمعه ۲۳ سپتامبر ۲۰۱۶ اقدام به برگزاری اجلاس جانبی (موازی) با موضوعیت «وضعیت حقوق بشر در ایران» نمود. سودویند یک نهاد غیر‌دولتی اتریشی و دارای مقام مشورتی در سازمان ملل متحد است و در حوزه توسعه و کاهش شکاف کشورهای جنوب و شمال فعالیت می‌کند. این سازمان در قالب پروژه «همه حقوق بشر برای همه در ایران»، چند سالی است که به موضع‌گیری در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران پرداخته است.

به گزارش «سحام»، خانم سهیلا هادی‌پور به نمایندگی از طرف «انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در ایران» با سخنرانی‌ در این اجلاس به موضوع بازداشت‌های خودسرانه در ایران پرداخت. خانم هادی‌پور ضمن اشاره به اسامی تعدادی از زندانیان عقیدتی‌ و سیاسی دربند مانند نرگس محمدی «نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و رئیس هیئت اجرایی شورای صلح ایران»، حشمت الله طبرزدی «از فعالان سیاسی منتقد حکومت ایران»، عبدالفتاح سلطانی «وکیل دادگستری»، آیت الله کاظمینی بروجردی «روحانی طرفدار جدایی دین از سیاست»، مریم نسیم نقاش زرگران و ابراهیم فیروزی «از نوکیشان مسیحی»، نسیم باقری، ژیلا شهریاری، مهوش شهریاری ثابت و فریبا کمال آبادی از «هموطنان بهایی»، یوسف عیوض زاده، لیلا سبز علی جماعت، فهیمه اعرفی، لیلا جعفری، عبدالاحد جلیل زاده «از مدرسان عرفان حلقه»، به عدم دسترسی‌ تعدادی از این زندانیان به ساده‌ترین حقوق چون امکانات بهداشتی، درمان و مراقبت‌های پزشکی، کتاب، رسانه، قلم و دفتر، ارتباط با خانواده و وکیل و دنیای بیرون اشاره کرد. در این سخنرانی‌ ضمن محکوم کردن اعدام هموطنان کرد اهل سنت در ماه گذشته به بی‌‌عدالتی در اجرای حکم شلاق و زندان پیمان میرزایی و دستگیری وحید پورطهماسب از شاگردان محمدعلی‌ طاهری که تنها در تظاهرات مسالمت آمیزی برای آزادی استادشان شرکت کرده بودند، اشاره شد.

در ادامه خانم هادی‌پور گزارشی در رابطه با پرونده محمدعلی طاهری بنیانگزار طب‌های مکمل «فرادرمانی و سایمنتولوژی» ارایه داد. طبق این گزارش محمدعلی‌ طاهری پس از گذشت ۸ ماه از پایان محکومیت ۵ ساله‌اش همچنان در زندان به سر می‌برد. طبق آخرین اظهارات وکیل آقای طاهری در هفته گذشته پرونده جدید از قضات مربوطه دریافت شده و در آن دیگر اتهاماتی مانند سب النبی، محاربه و فساد روی زمین و سایر اتهامات به چشم نمی‌خورد.
بر این اساس و طبق قوانین قضایی ایران بازداشت طاهری پس از پایان دوران محکومیتش فراقانونی بوده و او بایستی فوری آزاد شود.

خانم هادی‌پور ضمن تاکید بر توقف اعدام توسط جمهوری اسلامی ایران و استقلال عمل قوه قضائیه، خواهان محاکمه عاملین جنایات و اعدام‌های صورت گرفته در پیشگاه مقامات بین المللی گردید و خواستار بازدید مقامات سازمان ملل از جمله گزارشگران ویژه مربوطه و همچنین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از زندان‌های ایران شد. وی‌ سخنان خود را با جمله‌ای از محمد علی‌ طاهری به پایان رساند: سقوط هر یک از ما سقوط دیگری بوده و صعود هرکدام از ما بر صعود دیگران تاثیرگذار خواهد بود.

۱۳۹۵-۰۷-۰۵

انتقاد شدید وزیر خارجه ایران از «وهابیت» در یادداشتی در نیویورک‌تایمز

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در یاداشتی در روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» به شدت از سران عربستان سعودی و «وهابیت» انتقاد کرده و می‌گوید رهبران آن کشور با استفاده از «کارت ایران» متحدانشان را به همراهی خود در جنگ سوریه و یمن تشویق می‌کنند.

به گزترش رادیو فردا آقای ظریف در یادداشتی که ۲۳ شهریور ماه (به وقت آمریکا) منتشر شده می‌گوید از زمان حملات ترویستی ۱۱ سپتامبر تا کنون، وهابیت -به گفته وزیر خارجه ایران- «جنگ‌طلب» چند بار تغییر چهره داده، اما طرز اندیشه اصلی آن «تغییری نکرده است».

به گفته وزیر خارجه ایران این طرز تکفر به ایجاد طالبان، یا «شاخه‌های دوباره‌تولید‌شده القاعده» و یا «حکومت اسلامی» انجامیده‌است.

آقای ظریف به شدت از انتشار گفته‌ها یا تصاویری از تغییر در گروه «جبهه‌النصره» انتقاده کرده‌است. این گروه که به‌عنوان شاخه‌ای از القاعده در سوریه به شمار می‌رود، به تازگی گفته از القاعده جدا شده‌است؛ نام خود را نیز به «جبهه فتح‌الشام» تغییر داده‌است.

اما وزیر خارجه ایران معتقد است «شرکت‌های تبلیغاتی» که «عمدتا سعودی هستند»، دست به ایجاد «پروژه جدیدی» برای «معتدل جلوه‌دادن» این گروه زده‌اند.

در بخشی دیگر از این یادداشت در نیویورک‌تایمز، محمد جواد ظریف نوشته است سران عربستان سعودی، با استفاده از «کارت ایران» در حال تشویق متحدان خود به همراهی آن‌ها هستند و تلاش می‌کنند این طور نشان دهند که «آشوب بیشتر»، به ایران ضربه می‌زند.

او می‌گوید بنیادگرایان دست به کشتار مسیحیان، یهودیان، ایزدی‌ها و شیعیان، و «سایر مرتدین» در منطقه زده‌اند، و این اعراب سنی منطقه هستند که مجیور به تحمل بیشترین خسارت از سوی «وهابیت» بوده‌اند.

وزیر حارجه ایران در یادداشت خود در بیش از یک مورد، تاکید کرده که رهبران عربستان، با ایجاد تهدیدی -به گفته آقای ظریف- «موهم» از ایران، به دنبال کنترل منطقه هستند.

در بخشی دیگر از این یادداشت، آقای ظریف می‌گوید «وهابیت بخش بسیار کوچکی از مسلمانان» است اما «تقریبا همه گروه‌های تروریستی» اسلام‌گرا از این تفکر تاثیر گرفته‌اند.

او از سازمان ملل خواسته هماهنگی و تعاملات برای مقابله با این تفکر را به دست گیرد.

ظریف در نهایت افزوده است که «به هیچ‌عنوان» پیشنهاد حذف عربستان را از «راه‌حل» در مقابله با تروریسم نمی‌دهد؛ بلکه خواستار آن است که آن کشور دست از ایجاد هراس و تبلیغات برداشته و با «جامعه جهانی علیه تروریسم همکاری کند».

یادداشت آقای ظریف تازه‌ترین بخش از گفته‌ها، واکنش‌ها و حملات لفظی شدید میان مقام‌های ایران و عربستان طی سال‌های گذشته است.

ایران و عربستان تقریبا در تمامی بحران‌های موجود در منطقه، به عنوان رقیبانی اصلی شناخته می‌شوند که از گروه‌های درگیر علیه یکدیگر حمایت می‌کنند.

آقای ظریف در دی ماه سال گذشته نیز در یادداشتی در روزنامه «نیویورک تایمز» عربستان سعودی را به تلاش برای برهم زدن توافق هسته‌ای و تشدید تنش‌ها در منطقه متهم کرده بود. او گفته بود تهدید واقعیِ ناشی از حمایت از «افراطیون خشونت‌گرا»، عربستان سعودی‌ست.

اندکی پس از آن وزیر خارجه عربستان نیز در نیویورک‌تایمز پاسخ داد، که کشورش «قربانی تروریسم» از سوی حامیان ایران شده‌است.

عادل جبیر در یادداشت خود نوشت این دولت ایران است که به عنوان دولتی «حامی تروریسم» شناخته می‌شود و شماری از گروه‌های افراطی مانند حزب‌الله لبنان، حوثی‌ها در یمن یا شبه‌نظامیان افراطی در عراق را تحت پوشش خود دارد. ⇦​ بیشتر بخوانید

با انتشار یادداشت تازه وزیر خارجه ایران، احتمالا مقام‌های سعودی بار دیگر به واکنشی تازه اقدام خواهند کرد.

ساعاتی پیش از انتشار این یادداشت، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که امیر قطر با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، گفت‌وگو گرده و خواستار بهبود در روابط ایران با اعراب خلیج فارس شده است.

۱۳۹۵-۰۷-۰۲

در حاشیه نشست های جانبی سازمان ملل بررسی شد: بازداشت غیرقانونی محمدعلی طاهری و مربیان عرفان حلقه

همزمان با هفتاد و یکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، نشست های جانبی شورای حقوق بشر این سازمان نیز در شهر ژنو در حال برگزاری است. سازمان غیردولتی مدافع حقوق بشر “سودویند” از برگزار کنندگان این جلسات است که به گزارش موارد نقض حقوق بشر در ایران می پردازد.

در حاشیه سی و سومین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که از روز سه‌شنبه ۲۳ شهریور آغاز گردیده و تا ۹ مهر ادامه خواهد یافت، سازمان سودویند در روز جمعه ۲ مهر ۹۵ اقدام به برگزاری جلسه ای جانبی برای بررسی وضعیت حقوق بشر در ایران نمود. در این جلسه، گزارشی از بازداشت غیرقانونی محمدعلی طاهری، با وجود اتمام دوره محکومیت ۵ ساله و دستگیری های خودسرانه و اجرای حکم زندان و شلاق برای شاگردان این اندیشمند ایرانی ارائه شد.

به گزارش سایت «نجات با حلقه»، سهیلا هادی پور، از اعضای انجمن جهانی پاسداشت حقوق بشر در بخشی از سخنان خود در این نشست گفت: «طبق اصل ۲۷ قانون اساسی ایران تشکیل اجتماعات و راه‏پیمایی‏ها آزاد است. اجرای حکم شلاق و زندان برای پیمان میرزایی و دستگیری وحید پورطهماسب به دلیل شرکت در اجتماعات مسالمت آمیز در حمایت از معلمشان محمدعلی طاهری بوده است.»

این فعال حقوق بشر در خصوص وضعیت محمدعلی طاهری گزارش داد: «یکی از زندانیان عقیدتی محمدعلی طاهری است که بنیانگزار طب های مکمل “فرادرمانی و سایمنتولوژی” و مکتب عرفان حلقه می باشد. او به دلیل آموزش و باور عرفانی خود از اوایل سال ۱۳۹۰ دستگیر و در انفرادی در بند ۲ الف زندان اوین در حبس می باشد. طاهری به اتهام “توهین به مقدسات”، “مداخله غیرقانونی در امور پزشکی” و درمان بیماران، به ۷۴ ضربه شلاق،۹۰۰ میلیون تومان جزای نقدی و ۵ سال حبس محکوم شد.»

وی افزود: «بر خلاف اتهام نسبت داده شده به طاهری تاکنون افراد بسیاری از سراسر دنیا از طریق نامه و فیلم و مستندات به مقامات بین المللی شهادت داده اند که آموزه های صلح آمیزطاهری و طب های مکمل او سبب درمان و تحولشان شده است.»

هادی پور با بیان اینکه محمدعلی طاهری حین گذراندن دوران محکومیتش با اتهامات جدید و حکم اعدام روبرو شده است توضیح داد: « اکنون نزدیک به ۸ ماه از پایان محکومیت وی گذشته است اما همچنان در حبس و بلاتکلیفی به سر می برد. در طی این سال ها تنها از ۶ روز مرخصی در نوروز ۹۲ و همچنین یک مرخصی ۲ ساعته در تیرماه ۱۳۹۵ برای شرکت در مراسم عقد دختر ش برخوردار بوده است.»

وی تاکید کرد: «وکیل محمدعلی طاهری می گوید پرونده جدید طاهری از قضات مربوطه دریافت شده و در آن دیگر اتهاماتی مانند سب النبی، محاربه و فساد روی زمین و سایر اتهامات به چشم نمی خورد. بر این اساس و طبق قوانین قضایی ایران بازداشت طاهری پس از پایان دوران محکومیتش فراقانونی بوده و او بایستی فوری آزاد شود.»

این فعال حقوق بشر با انتقاد از روند ناعادلانه دادرسی ها در جمهوری اسلامی، دادگاه های فرمایشی و صدور حکم تحت نفوذ سازمان اطلاعات سپاه، خاطرنشان کرد: «بر اساس ماده ١٨ منشور حقوق بشر هر شخصی حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره مند شود. بنا بر این دستگیری، حبس و اعدام افراد بدلیل بهره مندی از حق خود ، نقض آشکار حقوق بشر و قوانین بین المللی است. بسیاری از هموطنان ما به اتهام باورشان از مدتها پیش در شرایط دشوار زندان به سر می برند و از کم ترین حقوق انسانی برخوردارند. از جمله: یوسف عیوض زاده، لیلا سبز علی جماعت، فهیمه اعرفی، لیلا جعفری، عبدالاحد جلیل زاده (از مدرسان عرفان حلقه)، آیت الله کاظمینی بروجردی (روحانی طرفدار جدایی دین از سیاست) ، مریم (نسیم) نقاش زرگران و ابراهیم فیروزی (از نوکیشان مسیحی)، نسیم باقری، ژیلا شهریاری، مهوش شهریاری ثابت و فریبا کمال آبادی (از هموطنان بهایی).»

سهیلا هادی پور با جمله ای از محمدعلی طاهری سخنان خود را به پایان رساند: «سقوط هر یک از ما سقوط دیگری بوده و صعود هرکدام از ما بر صعود دیگران تاثیرگذار خواهد بود.»

۱۳۹۵-۰۶-۳۱

معضلی به اسم حریم افراد و بداخلاقی‌های دینی

متاسفانه رسانه ملی ما خودش بر طبل مظاهر دینی می‌کوبد و نسبت به مبانی دینی بی‌توجه است. همین رسانه در اذهان مردم اثر می‌گذارد و جامعه را دچار کم‌اطلاعی کرده و از آن بهره‌برداری می‌کند تا به سمت اهدافی که مایل است، پیش ببرد. لذا افرادی که علاقه‌مند به دین هستند چه در رسانه‌های صوتی و تصویری و چه در رسانه‌های مجازی باید وارد شوند و آگاهی‌بخشی کنند و جامعه را نسبت به اصل و مبانی دین روشن کنند.

نکته دیگر اینکه کسانی که دست اندر کار هستند و مسوول جامعه هستند باید با این قبیل مداحان مقابله کنند تا این احساس ایجاد نشود که عده‌ای می‌توانند هر کاری دل‌شان خواست بکنند و هر حرفی هم خواستند بیان کنند و کسی هم متعرض آنها نمی‌شود. ما می‌بینیم که یک نشریه به راحتی هر نوع بی‌حرمتی و شکستن حریم اشخاص را در دستور کار خود دارد و کسی هم متعرضش نمی‌شود و تازه مدعی این هستند که مقابله‌کنندگان با این نشریه خلاف می‌کنند و توقیف این نشریه غیرقانونی است! این برخوردها موجب می‌شود افراد دیگر در موقعیت‌های دیگر این جسارت را پیدا و فکر کنند که می‌توانند از موقعیت‌های خود بهره‌برداری کنند و خواسته‌های سیاسی خودشان را دنبال کنند.

بنابراین معضلی که جامعه ما امروز با آن مواجه است شکستن حریم افراد و بداخلاقی‌های دینی است آن هم در حالی که دین ما دین رحمت و کرامت و عطوفت است و مهم‌تر از همه اینکه کسی هم به افرادی که این بی‌حرمتی‌ها را مرتکب می‌شوند متعرض نمی‌شود.

اگر این رویه ادامه یابد ما پوسته‌ای از دین را خواهیم داشت و نمی‌توانیم به نیازها و خواسته‌های دینی نسل امروزمان پاسخگو باشیم.

۱۳۹۵-۰۶-۲۸

ضرب و شتم زندانی سنی مذهب ، حمزه درویش در زندان رجایی شهر

حمزه درویش، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه به دلیل آسیب‌های وارده بر اثر اعتصاب غذای طولانی با پابند و دستبند به پزشکی قانونی اعزام شد .
به گزارش هرانا ، گزارش شده این زندانی پیش از اعزام به شدت توسط مسئولان زندان مورد بدرفتاری قرار گرفته و در خصوص احتمال بیان اظهاراتی که مسئولان زندان را در مظان اتهام قرار بدهد تهدید شده است. حمزه درویش، زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت‌ماه به دلیل صدمات جدی که بر اثر اعتصاب غذای طولانی بر وی وارد شده به پزشکی قانونی اعزام شد. اعزام این زندانی با دستبند و پابند بوده و گفته شده پیش از اعزام، به شدت مورد آزار و اذیت و تهدید قرار گرفته است. حمزه درویش در شعبه اعزام و قبل از انتقال به پزشکی قانونی، به شدت مورد آزار و اذیت قرار گرفته است، علیرغم بیماری جدی او را ساعت‌ها در اتاقی کوچک و تاریک نگه داشته و تهدید کردند که نباید از آزارهایی که ماه پیش بر او وارد شده چیزی به پزشکی قانونی بگوید. همچنین در مسیر اعزام، از رفتن ایشان به سرویس بهداشتی نیز ممانعت به عمل آمد.
آقای درویش طی ماه گذشته نیز به دستور غلامرضا ضیایی مدیر زندان، آقای اسماعیلی معاون پشتیبانی و آقای ذولفعلی مسئول حفاظت فیزیکی زندان به شدت و تا حدی که تمام بدنش سیاه و کبود شده بود مورد ضرب و شتم قرار گرفت و پس از آن بدون رسیدگی پزشکی و در حالت اعتصاب به مدت سه هفته در قرنطینه نگهداری شد”.
حمزه درویش، زندانی ۲۴ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده‌اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود. وی مدتی پیش به صورت غیرمنتظره بازداشت شد. او در دادگاهی پرابهام به ۱۸ سال حبس محکوم شد که میزان ۱۵ سال آن را باید تحمل کند.
حقوق بشر در ایران پیشتر گزارش کرده بود که این زندانی از مشکلات جدی روحی و روانی در رنج است در اعتراض به روند قضایی در پرونده خود و عدم انتقالش به بند سیاسی دست به اعتصاب غذا زده و نیروهای وزارت اطلاعات با مراجعه به منزل شخصی آقای درویش به خانواده او گفته‌اند که باید از فرزند خود بخواهند تا با این نهاد امنیتی همکاری کند و به اعتصاب غذای خود پایان دهد.
آقای درویش در مردادماه سال گذشته نامه‌ای خطاب به افکار عمومی نوشت و در آن به شرح سرگذشت خود پرداخت و از نهادهای مدافع حقوق بشر، طلب استمداد کرد.
او در نامه خود تاکید می‌کند اعتراض او به حکم دادگاه بدوی اساسا در نظر گرفته نشده و اکنون از محکومیت ۱۸ سال حبس تعزیری با احتساب ماده ۱۳۴ مدت ۱۵ سال را لازم است تحمل کند.

۱۳۹۵-۰۶-۲۴

هفت تن از معترضان عرب در خوزستان با تودیع وثیقه آزاد شدند

شیخ فائز مندائی (صابئی)، از اهالی شهر سوسنگرد که در روز سه‌شنبه ۲۸ فروردین توسط قرارگاه ابوالفضل العباس سپاه بازداشت شده بود با تودیع وثیقه به صورت موقت تا زمان پایان دادرسی آزاد شد.
به گزارش هرانا ، از روز ۸ فروردین ماه سال جاری شهروندان عرب در اعتراض به “نادیده گرفته شدن” در رسانه‌های دولتی به عنوان قسمتی از سیاست‌های “تبعیض آمیز و حذفی” حکومت ایران دست به اعتراض زدند که این اعتراضات بیش از یک هفته به طول انجامید.
در پی این اعتراضات که بیشتر در شهرهای مختلف استان خوزستان به خصوص نواحی جنوبی آن گسترش یافت، نیروهای امنیتی و انتظامی جهت پایان دادن به تجمعات، بسیاری از شهروندان عرب که تعدادشان صدها تن تخمین زده می‌شود را بازداشت کردند.
علیرغم وعده‌های مقامات، زمینه آزادی عمده این افراد فراهم نشده است کماکان تعدادی از نوجوانان در وضعیت نامعلومی در زندان به سر می‌برند و همینطور گزارشاتی از بدرفتاری و بعضاً شکنجه بازداشت شدگان دریافت شده است.

۱۳۹۵-۰۶-۲۱

یک شهروند بهایی در کرمانشاه بازداشت شد

یک شهروند بهایی به نام “خداداد میری” در کرمانشاه‌ از سوی نیروهای امنیتی به اتهام “تبلیغ علیه نظام” بازداشت شد.
به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی، در تاریخ ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، یک شهروند بهایی در کرمانشاه به نام «خداداد میری» از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و‌ به محل نامعلومی منتقل شده است. با وجود پیگیری مکرر اعضای خانواده آقای میری تا لحظه تنظیم این گزارش هیچ اطلاعی از وضعیت وی حاصل نشده و اتهام آقای میری نیز “تبلیغ علیه نظام” عنوان شده است. خداداد میری از اهالی استان مازندران است، وی بدلیل فشار های مقامات دولتی از چند سال پیش به همراه خانواده‌ خود به کرمانشاه مهاجرت کرده است.
در ماده ۲۵ منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، شهروندان از حق آزادی یا اندیشه برخوردارند. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به‌صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرارداد.
طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی می‌شوند.
لازم به ذکر است، بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، تنها شهروندان اهل سنت، زرتشتی، مسیحی و یهودیت به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، از این رو حقوق بهائیان همواره بصورت سیستماتیک نقض می‌شود.
پیش از این محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری‌ در «‌نشست شورای روابط خارجی آمریکا» گفت که جمهوری اسلامی ایران، فقط سه دین مسیحی، کلیمی و زرتشتی را به‌عنوان اقلیت‌های مذهبی به‌رسمیت می‌شناسد و آن‌ها در مجلس جای مخصوص به خود را دارند.
جواد ظریف در ادامه اشاره کرده بود که «اگر دین دیگری را به‌رسمیت بشناسیم، باید این امتیارات را نیز برای آن‌ها قائل شویم».
وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت ‌که بهایی‌بودن جرم نیست ولی ما بهاییان را به‌عنوان پیروان یک دین نمی‌شناسیم.

۱۳۹۵-۰۶-۱۸

آزادی سه شهروند بهایی از زندان اهواز

ندا ثابتی ، نوشین افشار و فروغ فرزانه، سه شهروند بهایی اهل آبادان و اهواز که هفته گذشته از سوی ماموران اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شدند، شب گذشته از زندان اهواز آزاد شدند.
به گزارش هرانا ، ندا ثابتی، نوشین افشار و فروغ فرزانه سه شهروند بهایی اهل آبادان و اهواز هستند که روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ از سوی نیرو های اداره اطلاعات اهواز و آبادان در منزل خود بازداشت شدند. این سه شهروند بهایی شب گذشته پس از گذشت یک هفته از زندان اهواز آزاد شدند. در این خصوص یک منبع مطلع به حقوق بشر در ایران گفت: “در ابتدا پس از مراجعه خانواده این افراد به زندان اهواز به آنان گفته شد که فرزندانشان اینجا نیستند. اما زمانی که خانواده‌ها به آبادان و خرمشهر بازگشتند با آنان تماسی از زندان اهواز گرفته شد مبنی بر اینکه فرزندانتان آزاد شدند”. لازم به ذکر است، هنگام بازداشت این شهروندان منزل آنان تفتیش شده و اموال شخصی و کامپیوترهای خود و اعضای خانواده‌شان نیز ضبط شده است. در ماده ۲۵ منشور حقوق شهروندی اشاره شده است، شهروندان از حق آزادی یا اندیشه برخوردارند. تفتیش عقاید ممنوع است و هیچ‌کس را نمی‌توان به‌صرف داشتن عقیده‌ای مورد تعرض و مؤاخذه قرارداد.
طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
فعالان حقوق بهائیان معتقدند، شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط با باورهای دینی محروم هستند و بسیاری از شهروندان بهایی صرفا به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از سوی نیرو های امنیتی بازداشت و زندانی می‌شوند.
گفتنی است، بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، تنها شهروندان اهل سنت، زرتشتی، مسیحی و یهودیت به عنوان یک اقلیت دینی به رسمیت شناخته می‌شوند، از این رو حقوق بهائیان همواره بصورت سیستماتیک نقض می‌شود.
پیش از این محمد‌جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در تاریخ چهارم اردیبهشت ماه سال جاری‌ در «‌نشست شورای روابط خارجی آمریکا» گفت که جمهوری اسلامی ایران، فقط سه دین مسیحی، کلیمی و زرتشتی را به‌عنوان اقلیت‌های مذهبی به‌رسمیت می‌شناسد و آن‌ها در مجلس جای مخصوص به خود را دارند.
جواد ظریف در ادامه اشاره کرده بود که «اگر دین دیگری را به‌رسمیت بشناسیم، باید این امتیارات را نیز برای آن‌ها قائل شویم».
وزیر امور خارجه ایران همچنین گفت ‌که بهایی‌بودن جرم نیست ولی ما بهاییان را به‌عنوان پیروان یک دین نمی‌شناسیم.

۱۳۹۵-۰۶-۱۵

تفتیش منازل بهائیان و بازداشت سه شهروند بهایی در آبادان

ماموران امنیتی در شهر آبادان و خرمشهر صبح روزیکشنبه شانزدهم اردیبهشت ساعت ۶:۴۵ دقیقه با مراجعه هماهنگ به منزل سه شهروند بهایی منازل آنان را تفتیش کرده و سه تن از بهائیان زن را بازداشت کرده اند.

به گزارش هرانا  ، نوشین افشار، ندا ثابتی و فروغ فرزانه سه تن از بهائیان بازداشت شده در آبادان و خرمشهر هستند که توسط ماموران امنیتی بازداشت شده اند. ماموران امنیتی پس از تفتیش منزل که به همین علت تمام منزل بهم ریخته شده است، ماموران اقدام به توقیف کتاب ها، کامپیوتر، لپ تاپ به همراه هارد و فلش ها کرده اند. شش مامور مرد در زمان بازداشت حضور داشتند و در زمان تفتیش نیز از اعضای خانواده بازداشت شدگان نیز بازجویی کوتاهی کرده اند. این منبع آگاه در این مورد می گوید: پنج مامور از اداره اطلاعات اهواز بودند و یک نفر نیز از اداره اطلاعات آبادان حضور داشت.
به گفته ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شدگان نهایت یک ساعت دیگر آزاد خواهند شد اما با وجود گذشت چندین ساعت اطلاعی از دلیل بازداشت و نگهداری آنان نیست.
طی روزهای اخیر همچنین کاویز نوزدهی شهروند بهایی نیز توسط ماموران امنیتی در مشهد بازداشت شده است. این شهروند بهایی پیشتر دو سال در زندان محبوس بود. شهروندان بهایی در ایران از آزادی‌های مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمی‌شناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.

۱۳۹۵-۰۶-۱۳

تبعید دو زندانی سنی مذهب از زندان سقز به زندان‌های بانه و سنندج

هادی صالحی زندانی سنی مذهب زندان سقز به زندان سنندج تبعید شد. فائز چوپانی دیگر زندانی سنی مذهب این زندان نیز به زندان بانه تبعید شده است.
به گزارش هرانا ، هادی صالحی، زندانی سنی مذهب زندان سقز است که به ۲۳ سال حبس محکوم شده و اکنون بیش از ۴ سال است که در این زندان تحمل حبس می‌کند. وی در روزهای اخیر به دلایل نامعلومی به زندان سنندج تبعید شد. همزمان یک زندانی سنی مذهب دیگر در زندان سقز نیز به نام “فائز چوپانی” که به ۶ سال حبس محکوم شده و اکنون نزدیک به ۴ سال است در این زندان نگهداری می‌شود، به زندان بانه تبعید شد. حکومت ایران این افراد را به اقدام علیه امنیت ملی متهم می‌کند، با این حال این زندانیان تاکید دارند که صرفا به تبلیغ باورهای مذهبی خود مبادرت کرده‌اند.
بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اهل سنت به عنوان یک مذهب به رسمیت شناخته شده ولی به دلیل اینکه حکومت مذهبی ایران به تشیع گرایش دارد، بسیاری از حقوق شهروندان سنی مذهب در ایران به صورت سیستماتیک نقض می‌شود. اهل سنت از حق برابر تبلیغ و آموزش احکام دینی خود محروم هستند.

۱۳۹۵-۰۶-۱۱

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعدام های اخیر در ایران را محکوم کرد

عضو ارشد حقوق بشر سازمان ملل، زید ابن رعد الحسین٬ دیروز از اعدام ۲۰ نفر در هفته گذشته در ایران، به اتهام جرایم مربوط به تروریسم، انتقاد کرد.
به گزارش سحام٬ در گزارش سایت رسمی سازمان ملل آمده است که گزارش ها نشان می دهد که اگرچه نه همه افراد، بلکه اغلب اعدامیان از یک گروه اقلیت –کورد و اهل سنت- بوده اند. در مورد پرونده بسیاری از آن ها منصفانه بودن محاکمه و روند دادرسی، همچنین “توجه به حقوق متهم” مورد شک و تردید جدی است. یکی از کسانی که به دار آویخته شده، شهرام احمدی، مدعی بود که برای امضای یک کاغذ سفید جهت اعترافات اجباری دروغ، مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته است. اعضای خانواده وی حتی اجازه نیافتند قبل از اجرای حکم اعدام با وی ملاقات نمایند و از آنان خواسته شد مستقیما به گورستان، به جای زندان رجائی شهر مراجعه نمایند.
زید بن رعد حسین همچنین گفته: “استفاده گسترده از اتهامات مبهم کیفری، همراه با نادیده گرفتن حقوق متهمین در روند دادرسی و همچنین عدم برگزاری محاکمه عادلانه، در این موارد منجر به یک بی عدالتی بزرگ می شود.”
زید، عضو ارشد حقوق بشر همچنین اعدام حسن افشار، ۱۹ ساله، در ماه گذشته را محکوم کرد. او در سن ۱۷ سالگی به اتهام تجاوز دستگیر شده بود. زید گفت: ” اعدام به خصوص مجرمان نوجوان، نفرت انگیز است و من از ایران می خواهم به ممنوعیت جدی این عمل در قوانین بین المللی حقوق بشر احترام بگذارد.”

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...