۱۴۰۴-۰۵-۰۵

گزارش نقض حقوق زنان در تیر ماه ۱۴۰۴

 

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۶۴ خبر که در طول تیر ‌ماه ۱۴۰۴ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

اخبار و گزارش‌های مربوط به نقض حقوق زنان در تیر ماه ۱۴۰۴ که توسط اعضای کمیته دفاع از حقوق زنان گردآوری شده است .جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://zanan.bashariyat.org

اخبار عمومی

مخالفت نهادهای امنیتی با جابهجایی میر حسین موسوی و زهرا رهنورد

میر حسین موسوی و زهرا رهنورد از رهبران اعتراضات سال ۱۳۸۸ موسوم به جنبش سبز که از ۲۵ بهمن سال ۱۳۸۹ بدون محاکمه در حصر خانگی به‌سر می‌برند.در پی هشدار اسرائیل مبنی بر ترک مناطق پر خطر، و نزدیکی محل حصر خود به پاستور، درخواست جابه‌جا کردن محل خود را داشتند، که با مخالفت مقامات روبرو شده است).۲ تیر ۱۴۰۴ ایران وایر)

تفتیش منزل شهروند بهایی

منزل گلریز نورانی، شهروند بهائی ساکن قزوین توسط ماموران اداره اطلاعات در تاریخ ۳۱ خردادماه تفتیش شد. در جریان این بازرسی، همه وسایل الکترونیکی و کتاب‌های بهائی این شهروند ضبط شد .(۶تیر ۱۴۰۴ هرانا )

تفتیش منزل شهروند بهایی در بوشهر

روز یکشنبه ۱ تیر ۱۴۰۴، منزل فریده جابری در بوشهر توسط شش مامور اداره اطلاعات تفتیش شد و ضمن تفتیش منزل شماری از لوازم شخصی او را ضبط گردید. ماموران به خانم جابری اعلام کردند که منتظر تصمیم قضایی از سامانه ثنا باشد.فریده جابری، شهروند بهائی ساکن شهرستان بوشهر پیش از این نیز به دلیل اعتقادات خود سابقه بازداشت و محکومیت دارد .(۶ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

تفتیش منزل معلم ساکن بهبهان

منزل فروغ خسروی، معلم پایه ابتدایی ساکن بهبهان توسط شش مامور سپاه بدون ارائه حکم قضایی و همراه با خشونت،تفتیش و تلفن همراه وی ضبط شد.این تفتیش به دلیل صحبت وی در یک گروه تلگرامی فرهنگیان درباره جنگ و پس از تماس ها و تهدیدهای وی و شکایت خانم خسروی از این نهاد امنیتی صورت گرفته است.(۷ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

کیوان و لوا دهقانی، شهروندان بهائی توسط اداره اطلاعات اصفهان بازجویی شدند

کیوان دهقانی و فرزندش لوا دهقانی، شهروندان بهائی ساکن اصفهان، توسط اداره اطلاعات این شهر احضار و بازجویی شدند. این پدر و فرزند پس از چندین بار احضار توسط اداره اطلاعات، به یکی از ساختمان‌های این نهاد امنیتی در اصفهان مراجعه کردند. کیوان دهقانی حدود ۹ ساعت تحت بازجویی قرار گرفت. لوا دهقانی نیز حدود هفت ساعت توسط دو بازجوی مرد بازجویی شده است. در بخشی از این روند با اعمال فشار، خانم دهقانی را وادار به امضای اسنادی کردند که از پیش توسط بازجو تهیه شده بود. این شهروندان بهائی بعد از اتمام مراحل بازجویی آزاد شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش از جزئیات جلسه بازجویی و عناوین اتهامات منتسب به این شهروندان اطلاعی حاصل نشده است. (۲۰ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

حذف زنان ایرانی دربازی‌های کشورهای اسلامی، اسلام کمیته المپیک جمهوری اسلامی

ششمین دوره بازی‌های کشورهای اسلامی، بانام بین‌المللی بازی‌های همبستگی اسلامی (ISG) از ۱۶آبان۱۴۰۴ تا ۳۰آبان۱۴۰۴ به میزبانی شهر ریاض عربستان برگزار خواهد شد. ۵۷ کشور اسلامی برای حضور در این رقابت‌ها اعلام حضور کرده‌اند که یکی از آن‌ها کمیته المپیک جمهوری اسلامی ایران است. البته با یک تفاوت ویژه جمهوری اسلامی حتی دربازی‌هایی که قرار است توسط کشورهای مسلمان برگزار شود نیز قوانین سختگیرانه اسلامی خود را برای ورزشکاران زن ایرانی در نظر می‌گیرد.کمیته المپیک جمهوری اسلامی، حضور ورزشکاران زن در برخی رشته‌های ورزشی را که به تایید انجمن ورزشی همبستگی اسلامی رسیده بدون خبررسانی، در فهرست ممنوعه‌ها قرار داده است.با تصمیم کمیته المپیک جمهوری اسلامی، ورزشکاران زن ایرانی، در تعدادی از رشته‌هایی که سایر کشورهای اسلامی در آن‌ها نمایندگان زن ورزشکار خواهند داشت، اجازه شرکت و مسابقه نخواهند داشت.( ۲۳ تیر ۱۴۰۴-ایران وایر)

طی ۳ ماه نخست امسال، دستکم ۴۰ زن و دختر در ایران به قتل رسیدند

در سه ماه نخست سال جاری دستکم ۴۰ زن و دختر در ایران توسط افراد نزدیک خود به قتل رسیده اند.در این گزارش آمده است، از اول فروردین ماه سال جاری تا تاریخ ۱۹ خرداد، دست کم ۴۰ زن و دختر به دلایل مختلفی از جمله اختلافات خانوادگی یا مسائل ناموسی به قتل رسیده اند. این در حالی است که استان‌های خوزستان، کردستان، کرمان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، سیستان و بلوچستان، فارس، آذربایجان شرقی و اردبیل بیشترین آمار قتل‌های ناموسی را در ایران دارند.بر اساس این گزارش، این اقدامات توسط نزدیک‌ترین افراد قربانیان از جمله همسر، پدر، برادر یا دیگر اعضای خانواده صورت گرفته است.( ۲۵ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

مطهره گونه‌ای آزاد شد

روز گذشته، مطهره گونه‌ای از زندان آزاد شد. مصطفی نیلی وکیل مدافع خانم گونه‌ای با انتشار مطلبی اعلام کرد که آزادی موکلش با تودیع وثیقه دو میلیارد تومانی صورت گرفته است.خانم گونه‌ای روز شنبه ۲۴ خرداد، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. پس از حمله اخیر ارتش اسرائیل به زندان اوین، بسیاری از زندانیان زن به زندان قرچک ورامین منتقل شدند، با اینحال بی اطلاعی از سرنوشت خانم گونه ای، منجر به افزایش نگرانی‌های خانواده و بستگان وی شده بود.تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این فعال دانشجویی، اطلاعی حاصل نشده است.( ۲۵ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

چهار نفر از جمله یک کودک با شلیک نیروهای حکومتی در خمین کشته شدند

یک کودک باهویت رها شیخی به همراه پدر و مادرش به نامهای محمدحسین شیخی وصدیقه شیخی و یک زن دیگر از بستگان آنها، به نام اعظم حیدری با تیراندازی مستقیم نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در خمین استان مرکزی به قتل رسیدند. روند شلیک بی‌ضابطه و بازداشت شهروندان از یک ماه پیش، با آغاز جنگ ایران و اسرائیل به شکل نگران‌کننده افزایش داشته است. رها شیخی، ٤ ساله و والدینش به نامهای محمدحسین شیخی و صدیقه شیخی و یک زن دیگر به نام اعظم حیدری در جریان یک تیراندازی توسط نیروهای حکومتی در خمین کشته شدند.( ۲۸ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

اعتراض خانواده‌ سپهری به آزار جنسی در زندان وکیل‌آباد مشهد

خانواده فاطمه و محمدحسین سپهری با انتشار بیانیه‌ای از رفتار تحقیرآمیز و آزار بدنی ماموران زندان وکیل‌آباد مشهد علیه دختر فاطمه سپهری پرده برداشتند.خانواده سپهری با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند روز سه‌شنبه ۱۷تیر۱۴۰۴، دختر این زندانی سیاسی هنگام مراجعه برای ملاقات کابینی با مادرش، توسط مامور زن زندان به نام رهنما هدف بازرسی بدنی همراه با آزار جنسی قرار گرفته است. به گفته خانواده سپهری، این اقدام باعث ایجاد آسیب روانی شدید و بحران روحی برای دختر خانواده شده است.( ۲۸ تیر ۱۴۰۴- هرانا)

احضار به دادگاه

لیلا مهدوی به دادسرا احضار شد

لیلا مهدوی به واسطه احضاریه‌ای که توسط شعبه سوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ (شهید مقدس) تهران صادر شده بود به دادگاه فراخوانده شد. در این احضاریه از وی خواسته شده تا ظرف مدت پنج روز از زمان ابلاغ، جهت اخذ آخرین دفاع، در این شعبه حاضر شود.خانم مهدوی ضمن انتشار تصویر ابلاغیه نوشت: بابت دفاع از حق فرزندم که به ناحق کشته شد، باید از خودم دفاع کنم. لیلا مهدوی، مادر سیاوش محمودی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، پیشتر نیز به واسطه فعالیت‌های خود سابقه احضارو برخوردهای قضایی را داشته است.سیاوش محمودی، نوجوان ۱۶ ساله در تاریخ ۳۰ شهریورماه ۱۴۰۱، در جریان اعتراضات سراسری در تهران، بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.( ۲۲ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

احکام صادره

تایید حکم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی

روزسه‌شنبه ۳ تیرماه ۱۴۰۴ دیوان عالی کشور برای دومین بار درخواست اعاده دادرسی پخشان عزیزی را رد و حکم اعدام او را قطعی اعلام کرد. وکلای این مددکار اجتماعی و مدرس حوزه زنان می‌گویند عالی‌ترین مرجع قضایی حتی سوابق محاکمه را مطالعه نکرده و دفاعیات آنان را بلادلیل دانسته است، تصمیمی که احتمال اجرای فوری حکم را بسیار بالا برده و موجی از واکنش‌های حقوق‌ بشری در داخل و خارج کشور به‌راه انداخته است). ۳تیر ۱۴۰۴ کانون حقوق بشر ایران)

محکومیت هنرمند طراح لباس

الهام معین، طراح لباس تئاتر و سینما اهل تهران از سوی دادگاه صلح مجتمع قضایی به ۹۱ روز حبس تعزیری یا پرداخت پنج میلیون تومان جریمه نقدی و امحا محتویات مبتذل از صفحه‌ی اینستاگرام خود محکوم شد‌. به گفته وی این اتهام در خصوص نشر تصاویر شخصیت‌های سریالی به او وارد شده که از سوی نهادهای نظارتی موفق به دریافت مجوز شده است . (۶تیر ۱۴۰۴ هرانا)

سه تن از عوامل فیلم (بی‌داد) به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

سهیل بیرقی، کارگردان فیلم (بی‌داد) و لیلی رشیدی، بازیگر این فیلم به جزای نقدی بدل از حبس محکوم شدند. سروین ضابطیان، از دیگر بازیگران (بی‌داد) و متهمان این پرونده، به حبس تعلیقی و جزای نقدی محکوم شد. براساس رای دادگاه، سهیل بیرقی بابت اتهام تشویق مردم به فساد به تحمل سه سال و هفت ماه حبس و بابت اتهام تهیه محتوای مبتذل به تحمل هشت ماه حبس و ضبط تجهیزات محکوم شد. این حکم به پرداخت ۱۶۵ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است. همچنین لیلی رشیدی، بابت اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به ۹۱ روز حبس محکوم شد. حکم حبس خانم رشیدی، به پرداخت ۳۰ میلیون تومان جزای نقدی تبدیل شده است. سروین ضابطیان نیز بابت اتهام تشویق به اعمال منافی عفت به تحمل ۹۱ روز حبس و پرداخت ۱۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. احکام صادره علیه خانم ضابطیان به مدت پنج سال به حالت تعلیق در آمده است. اما او در مدت تعلیق حکم، از به کارگیری تلفن هوشمند منع شده است. ( ۱۱ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

اجرای حکم دو سال حبس تحت نظارت پابند الکترونیکی مریم کریمی، شهروند معترض به حجاب اجباری در رشت

از روز چهارشنبه ۴ تیرماە ۱۴۰۴ حکم دو سال و هفت ماه حبس تحت نظارت پابند الکترونیکی در محدوده شهر رشت برای مریم کریمی، طراح و راهنمای تور اهل رشت بابت اتهام ترویج فساد و فحشا از طریق دعوت به نافرمانی مدنی و در معرض انظار عمومی قرار دادن منافی عفت اجرا شده است. مریم کریمی اردیبهشت‌ماه سال گذشته، در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خود تحت بازداشت قرار گرفته و به تبلیغ علیه نظام و ترویج فساد و فحشا متهم شد. مصداق اتهامات وارده علیه این شهروند تصاویر او در صفحه اینستاگرامش عنوان شده است. (۱۱ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

پس از پذیرش اعاده دادرسی، محکومیت زهره سرو عینا تایید شد

محکومیت شش سال حبس زهره سرو، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین پس از پذیرش اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد در دادگاه انقلاب به عنوان شعبه هم‌عرض، عینا تایید شد. زهره سرو توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب از بابت اتهامات اجتماع و تبانی تبلیغ علیه نظام به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده بود که با اعمال ماده ۱۳۴، شش سال آن قابل اجرا است. در مهرماه سال گذشته، درخواست آزادی مشروط وی برای چندمین بار رد شد. این در حالی است که این زندانی سیاسی با احتساب ایام بازداشت، بیش از یک سوم از دوران محکومیت خود را سپری کرده بود. (۱۶ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

بازداشت

بازداشت شهروند بهایی در قائم شهر

روز چهارم تیر ماه، نازنین عابدینی، شهروند بهائی ساکن قائمشهر و مربی موسیقی کودکان توسط نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی وبا شکستن درب ورودی منزل وی، بازداشت و پس از تفتیش منزل، به مکان نامعلومی منتقل شد. مأموران هنگام دستگیری، برخی وسایل شخصی و الکترونیکی وی را نیز ضبط کردند .(۵ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

بازداشت بلاگر فعال سیاسی و بی خبری از وی

دنیا حسینی با نام مستعار دنیا آزاد، متولد ۲۸ بهمن ۱۳۶۷، شهروند ساکن تهران، در تاریخ ۲۶ خردادماه توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی‌اش در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد و همچنین منزل وی نیز پلمپ شد. از زمان حمله ارتش اسرائیل به زندان اوین در دوم تیرماه و انتقال گسترده زندانیان به سایر زندان‌های استان تهران، وی هیچ‌گونه تماسی با خانواده نداشته است .( ۶ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

بازداشت بهناز محجوبی در کرمان

بهناز محجوبی، خواهر بهنام محجوبی، درویش گنابادی جانباخته، صبح روز ۷ تیر توسط نیروهای امنیتی لباس شخصی و در محل کارش در کرمان بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.به گفته مادر وی، فرزندش از بیماری قلبی رنج میبرد و مسئولیت سلامت خانم محجوبی با اداره اطلاعات و دادگستری کرمان است.تاکنون از دلایل بازداشت و محل نگهداری این شهروند اطلاعی حاصل نشده است .(۷ تیر۱۴۰۴ هرانا)

بازداشت وانتقال سامان کریمی و همسرش فرزانه رشیدی به زندان بانه و سقز

روز یک‌شنبه ۴ خرداد ماه ۱۴۰۴ سامان کریمی زندانی سیاسی سابق محکوم به اعدام، توسط نیروهای نیروهای امنیتی با توسل به خشونت، در یکی از خیابان‌های شهر بانه دستگیر شد و سپس با یورش به منزل خانوادگی‌شان، فرزانه رشیدی، همسر او را نیز بازداشت کردند. سامان کریمی، به زندان بانه و همسر او، فرزانه رشیدی به زندان مرکزی سقز منتقل شد. این زوج ۳۵ روز گذشته را در بازداشت سپری کرده‌اند (۸ تیر ۱۴۰۴ هه نگاو)

بازداشت شهروند بهایی در بیرجند

روز شنبه ۷ تیرماه، صهبا محمدی، شهروند بهائی ۲۵ ساله وساکن بیرجند توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. همزمان برخی وسایل شخصی و الکترونیکی وی نیز ضبط شده است. (۸ تیر ۱۴۰۴ هرانا(

بازداشت شهروند اصفهانی به دست نیروهای امنیتی

اول تیرماه، فریبا دیبا، ۳۶ ساله و مادر یک کودک پنج ساله و ساکن اصفهان، در جریان یورش نیروهای امنیتی و با ارائه حکم قضایی در منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.وی به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق فعالیت در شبکه‌های اجتماعی وانتشار مطالبی در حمایت از شاهزاده رضا پهلوی بازداشت و تمامی وسایل ارتباطی وی نیز ضبط شد (۹ تیر ۱۴۰۴ ایران وایر)

بازداشت مجدد مهلا هژبری بدون ارائه حکم قضایی

مهلا هژبری، دانشجوی سابق دانشگاه فنی شریعتی تهران، روز دوشنبه ۹ تیر ۱۴۰۴ توسط نیروهای امنیتی در شرایطی مبهم و بدون ارائه هیچ‌گونه حکم قضایی رسمی بازداشت شد و تاکنون، خانواده او هیچ اطلاعی از محل نگهداری یا نهاد مسئول بازداشت دریافت نکرده‌اند و نهادهای امنیتی نیز از ارائه اطلاعات در این‌باره خودداری کرده‌اند. بازداشت مهلا هژبری در حالی صورت گرفته که خانواده‌اش هیچ ابلاغ رسمی یا دستور قضایی برای احضار یا بازداشت او دریافت نکرده‌اند. آخرین تماس او با خانواده به پیش از روز بازداشت بازمی‌گردد و پس از آن، هیچ خبری از وضعیت یا محل نگهداری او در دست نیست. (۹ تیر ۱۴۰۴-صدای بازداشت شدگان)

بازداشت فیلمساز اهل شیراز توسط نیروهای ادارە اطلاعات

به دنبال بازداشت های شهروندان پس از اعلام آتش بس، نگین امین‌زاده، فیلمساز، اهل شیراز، در جریان هجوم نیروهای لباس شخصی وزارت اطلاعات بە منزل خود بازداشت و به بازداشتگاه پلاک ١٠٠ شیراز منتقل شدە است. نیروهای اداره اطلاعات برخی از وسایل الکترونیکی نگین امین‌زاده، از جمله تلفن همراه، لپ‌تاپ، فلش‌مموری‌ها و حافظه دوربین او را نیز ضبط کرده‌اند. (۱۰ تیر ۱۴۰۴ هه نگاو(

بازداشت شهروند بهائی توسط نیروهای امنیتی

روز سه‌شنبه دهم تیرماه، راکوئل عطائیان، شهروند بهائی ساکن قائمشهر، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد و پس از تفتیش منزلش وسایلی همچون کتاب‌های دینی، تلفن‌های همراه و لپ‌تاپ خانم عطائیان و اعضای خانواده‌اش ضبط شد.تاکنون از دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند بهائی، اطلاعی حاصل نشده است. (۱۰ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

بازداشت و بی‌خبری از سرنوشت ملک فرج‌بیگی، فعال مدنی اهل بوکان

روز سه‌شنبه ١٠ تیر ماه ١٤٠٤، ملک فرج‌ بیگی، اهل بوکان ٤٣ ساله و مادر یک دختر ٢١ ساله بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات در ارومیه منتقل شده است. نزدیک به ٢٠ تن از نیروهای اداره اطلاعات با شکستن درب ورودی به منزل ایشان وارد شده و با خشونت و ارعاب او را بازداشت کرده‌اند. این نیروها برخی از وسایل شخصی این فعال مدنی و همچنین اعضای خانواده ایشان را ضبط کرده و با خود بردند. ملک فرج‌بیگی که سرپرست مادر سالخورده‌ خود نیز است از روز بازداشت تاکنون هیچ تماسی با خانواده و بستگان برقرار نکرده است. تاکنون از جزئیات دلایل بازداشت، محل نگهداری و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاع دقیقی در دسترس نیست. (۱۵ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

لوا صمیمی، شهروند بهائی در ساری بازداشت شد

روز دوشنبه ۱۶ تیرماه ۱۴۰۴، لوا صمیمی، شهروند بهائی در ساری بازداشت شد. پیشتر به خانم صمیمی اعلام شده بود که برای ملاقات با همسرش به بازداشتگاه کچوئی ساری مراجعه کند. او پس از مراجعه به این بازداشتگاه توسط ماموران امنیتی در مقابل این بازداشتگاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. نویان حجازی، همسر خانم صمیمی، چهارشنبه ۴ تیرماه، بدون ارائه حکم قضایی توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و به بازداشتگاه کچوئی ساری منتقل شد. وی تاکنون به صورت بلاتکلیف در این بازداشتگاه امنیتی در بازداشت به سر می‌برد. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه خانم صمیمی اطلاعی حاصل نشده است. (۱۶ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

شیروان، بازداشت اعظم ناصری و حسن صیفی دو فعال فرهنگی کُرد توسط نیروهای ادارە اطلاعات

اعظم ناصری و حسن صیفی، دو فعال فرهنگی حوزه زبان کُردی اهل شهرستان شیروان از توابع استان خراسان شمالی توسط نیروهای اداره اطلاعات این شهر بازداشت شدند.بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢٦ تیر ماه ١٤٠٤ (١٧ جولای ٢٠٢٥)، دو فعال فرهنگی کُرد بە نام‌های اعظم ناصری و حسن صیفی اهل شیروان توسط نیروهای اداره اطلاعات در این شهر بازداشت شدند.قابل ذکر است که این دو شهروند در سال‌های اخیر در حوزه فرهنگی و همچنین در زمینه ترویج یادگیری و آموزش زبان کُردی میان کُردها در شهر شیروان فعالیت داشته‌اند.

کامیاران، بازداشت روناک دشتی توسط نیروهای اداره اطلاعات

روناک دشتی، ٢٧ ساله و اهل روستای الک از توابع کامیاران توسط اداره اطلاعات در شهر کامیاران بازداشت شد تلاش‌های خانواده در دو روز گذشته برای کسب اطلاع از شرایط نگهداری و وضعیت سلامت روناک دشتی بی‌نتیجه بوده است.( ۲۷ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

مهسا شفیعی مقدم در یاسوج بازداشت شد

خانم شفیعی مقدم روز پنجشنبه ۲۶ تیر ماه توسط نیروهای اطلاعات سپاه در منزل خود بازداشت شده است. ماموران تلفن همراه و تجهیزات الکترونیک او را ضبط کردند. همچنین صفحه اینستاگرام وی از دسترس خارج شده است. او پس از بازداشت یک تماس کوتاه با مادر خود داشته و اعلام کرده است که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد. وی در این تماس از محل نگهداری خود اظهار بی اطلاعی کرده است.( هرانا ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴)

زنان و زندانی

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی شمیم نوایی در زندان گنبد کاووس

شمیم نوایی، شهروند ساکن گنبد کاووس، حدود دو هفته پیش توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده و کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان گنبد کاووس نگهداری می‌شود. پرونده این شهروند به شعبه ۳ دادگاه انقلاب گنبد به ریاست قاضی سعیدی، ارجاع داده شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش، از جزئیات پرونده و اتهامات مطروحه علیه خانم نوایی اطلاعی حاصل نشده است. ( ۱۱ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

گزارشی از آخرین وضعیت نرگس منصوری در زندان قرچک ورامین

نرگس منصوری، فعال مدنی محبوس در زندان قرچک ورامین، هفت روز است که به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شده است. انتقال به انفرادی این زندانی در پی اعتراض وی به شرایط نامناسب زندان و عدم دسترسی زندانیان به خدمات اولیه صورت گرفته است. وی در اعتصاب غذا به‌سر میبرد و حال جسمی نامناسبی دارد و دچار تپش قلب شدید شده است. این امر نگرانی نزدیکان وی را به همراه داشته است. ( ۱۲ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

تلاش نهادهای امنیتی برای اخذ اعترافات اجباری از ارغوان فلاحی

هم‌زمان با افزایش فشارهای امنیتی پس از جنگ اخیر ایران و اسراییل، گزارش‌ها حاکی از وضعیت بحرانی ارغوان فلاحی، زندانی سیاسی بازداشت‌شده در بهمن ۱۴۰۳، و تلاش نهادهای امنیتی برای اخذ اعترافات اجباری از وی است. ارغوان فلاحی طی ماه‌های گذشته در سلول‌های انفرادی بندهای ۲۰۹ و ۲۴۱ زندان اوین، تحت شکنجه‌های شدید روانی قرار داشته است. او در این مدت تنها دو تماس تلفنی کوتاه با خانواده‌اش داشته و اعلام کرده که هم‌اکنون در سلولی تاریک و بی‌نام و نشان نگهداری می‌شود. ارغوان فلاحی، همچون امیرحسین اکبری‌منفرد، محمد اکبری‌منفرد و بیژن کاظمی، تحت فشار شدید نهادهای امنیتی برای پذیرش نقش در پرونده ترور دو قاضی، محمد مقیسه و علی رایزنی، قرار دارد. طولانی شدن نگهداری در سلول انفرادی، قطع تماس با خانواده، عدم دسترسی به وکیل و نگهداری در مکان‌های نامشخص، نگرانی‌ها درباره امنیت جانی و سلامت جسمی و روانی این زندانیان را تشدید کرده است. (۱۴ تیر ۱۴۰۴-ایران وایر)

وخامت حال آذر کروندی در زندان قرچک، انتقال به بهداری و نیاز به درمان تخصصی

آذر کروندی (کوروندی) موسی زاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان قرچک ورامین، امروز در پی وخامت حال به بهداری زندان منتقل شده است. خانم کوروندی به دلیل گرفتگی رگ‌های قلب و سابقه ابتلا به سرطان نیازمند رسیدگی مناسب در یک مرکز درمانی تخصصی خارج از زندان است. با این حال، دسترسی او به مراقبت‌های پزشکی بسیار محدود بوده است. خانم کروندی، در دی ماه سال ۱۴۰۰، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران از بابت اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور از طریق همکاری با گروه های مخالف نظام به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. (۱۵ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

ادامه بلاتکلیفی فریبا حسینی در زندان عادل‌آباد شیراز

فریبا حسینی، متهم سیاسی ساکن شیراز، علیرغم گذشت ۱۷ روز از زمان بازداشت، کماکان در زندان عادل‌آباد شیراز در بازداشت و بلاتکلیفی به‌سر می برد. خانم حسینی که به دلیل واکنش انتقادی به حملات ارتش اسرائیل به ایران بازداشت شد، با گذشت ۱۷ روز از زمان بازداشت، همچنان به‌صورت بلاتکلیف در زندان عادل‌آباد شیراز نگهداری می‌شود. قاضی پرونده برای آزادی موقت فریبا قرار وثیقه ۴۰۰ میلیون تومانی صادر کرده بود، اما با وجود تامین آن توسط فریبا حسینی، ضابط پرونده مانع آزادی وی شده است. در ادامه مبلغ وثیقه به بیش از دو میلیارد تومان افزایش یافته که این متهم سیاسی توان تامین آن را ندارد. خانم حسینی در اعتراض به این اقدام، ۱۲ روز است که در اعتصاب غذا به‌ سر می‌برد. (۱۶ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

روزهای نامعلوم در بازداشت، وضعیت بلاتکلیف مریم دلباری ادامه دارد

با گذشت نزدیک به دو ماه از زمان بازداشت مریم دلباری، رئیس پیشین حوزه هنری آبادان، وی کماکان به صورت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز به‌سر می برد. رئیس پیشین حوزه هنری آبادان و در تاریخ ۱۷ اردیبهشت ماه توسط ماموران امنیتی بازداشت شد و به یکی از کلانتری‌های شیراز منتقل شد. این شهروند پس از دستگیری به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ منتقل شده و اتهام تبلیغ علیه نظام برای وی مطرح شده است. خانم دلباری در زندان با مشکلات جدی جسمی از جمله خونریزی، تومور سینه، توده در گلو و سنگ کلیه مواجه است. چندین بار درخواست رسیدگی پزشکی داده، اما رسیدگی به آنها با تاخیر انجام شده است. (۱۶ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

زهره سرو در زندان قرچک ورامین به سلول انفرادی منتقل شد

روز دوشنبه ۱۶ تیرماه جلسه اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد به پرونده زهره سرو برگزار شد. وی در این جلسه از رعایت حجاب اجباری امتناع کرده بود که با واکنش ماموران حراست دادگاه مواجه شد. پس از اتمام جلسه و بازگشت خانم سرو به زندان، وی به صورت تنبیهی به سلول انفرادی منتقل شد. او به مدت ۱۵ روز در سلول انفرادی نگهداری خواهد شد. خانم سرو اعلام کرده که در اعتراض به این اقدام، دست به اعتصاب غذا میزند.(هرانا ۱۴۰۴/۰۴/۱۸ )

ضرب‌وشتم معصومه صنوبری در زندان فردیس

در روز یک شنبه ۱۵ تیر ۱۴۰۴، هم‌زمان با مراسم عاشورا در بند زنان زندان فردیس کرج (معروف به زندان کچویی)، گروهی از زندانیان سیاسی با سردادن شعارهایی نظیر مرگ بر خامنه‌ای، لعنت بر خمینی و درود بر حسین اعتراض خود را نسبت به سیاست‌های نظام حاکم ابراز کردند. پس از این اقدام اعتراضی، معصومه صنوبری، یکی از زندانیان حاضر در مراسم، توسط کولیوند، رئیس بخش زنان زندان، به دفتر بند احضار و به‌شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفت. به گفته منابع آگاه، آثار کبودی شدید بر صورت و بدن وی مشاهده شده و تا ساعت‌ها توان ایستادن نداشته است. (صدای بازداشت شدگان ۱۸ تیر ۱۴۰۴)

گزارشی از تداوم وضعیت نامناسب زندانیان زن در زندان قرچک ورامین

زندانیان محبوس در بند ۱۱ (قرنطینه سابق) زندان قرچک ورامین، با مشکلات متعددی مواجه هستند. ازدحام بیش از ظرفیت بند، نبود تهویه مناسب، عدم دسترسی به اقلام ضروری و رفتار تبعیض‌آمیز مسئولان زندان، از جمله مواردی است که خانواده‌ها نسبت به آن ابراز نگرانی کرده‌اند. زندانیان از کمبود امکانات اولیه، مانند تهویه و تغذیه مناسب رنج می‌برند، کولر تنها در زمان حضور بازرس فعال بوده و پس از خروج او خاموش شده است. فروشگاه زندان از فروش اقلام ضروری مانند تن ماهی خودداری کرده و حتی تخم مرغ را به قیمت ۱۴ هزار تومان به زندانیان می‌فروشد. با افزایش جمعیت بند و عدم آزادی زندانیانی که قرار بود با وثیقه آزاد شوند، فشار روانی بر زندانیان افزایش یافته است. (۱۹ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

زهره سرو از سلول انفرادی به بند عمومی زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.

خانم سرو که روز دوشنبه ۱۶ تیرماه به صورت تنبیهی به سلول انفرادی زندان قرچک ورامین منتقل شده بود، امروز با دستور دادیار ناظر بر محکومان امنیتی به بند عمومی این زندان بازگردانده شده است.این اقدام به دلیل امتناع خانم سرو از رعایت حجاب اجباری در جریان جلسه اعاده دادرسی و رسیدگی مجدد به پرونده خود در صحن دادگاه، صورت گرفته بود.محکومیت شش سال حبس زهره سرو پس از پذیرش اعاده دادرسی و در نتیجه بررسی مجدد به پرونده او، عینا تایید شد. خانم سرو پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب از بابت اتهامات اجتماع و تبانی تبلیغ علیه نظام به هفت سال حبس تعزیری محکوم شده بود.در مهرماه سال گذشته، درخواست آزادی مشروط زهره سرو برای چندمین بار رد شد. این در حالی است که این زندانی سیاسی با احتساب ایام بازداشت، بیش از یک سوم از دوران محکومیت خود را سپری کرده بود.زهره سرو به بند عمومی زندان قرچک ورامین بازگردانده شد.( ۲۱ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

بلاتکلیفی هدی مهرگانفر در زندان عادل‌آباد شیراز، منع درمان و فشارهای فزاینده

هدی مهرگانفر، زندانی سیاسی محبوس در زندان عادل‌آباد شیراز، بیش از هشت ماه است که بدون برگزاری دادگاه در وضعیت بلاتکلیف به‌سر می‌برد. این مهندس الکترونیک ۳۸ ساله که از بیماری شدید شکمی رنج می‌برد، در شرایطی نگران‌کننده از دسترسی به خدمات درمانی محروم مانده و با فشارهای مضاعف جسمی و روانی مواجه است. وضعیت وی نمادی از نقض سیستماتیک حقوق زندانیان سیاسی در ایران به‌شمار می‌رود.( ۲۲ تیر ۱۴۰۴-کانون حقوق بشر ایران)

روایت تازه از وضعیت شیدا روحانی، شهروند بهائی بازداشتی

شیدا روحانی، شهروند بهائی حدود ۵۰ روز است که توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده است و خانواده‌اش از محل نگهداری وی اطلاعی ندارند. تاکنون پیگیری‌های خانواده خانم روحانی از مراجع قضایی و امنیتی بی‌نتیجه بوده و آنها از وضعیت و محل نگهداری او اطلاعی ندارند. فرزند خانم روحانی پس از بازداشت مادرش در شرایط نامساعد روحی به‌سر میبرد. شیدا روحانی، شهروند بهائی ساکن تهران، روز سه شنبه ۶ خرداد توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. در زمان بازداشت، منزل خانم روحانی مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفت و شماری از لوازم شخصی او و خانواده ضبط شد.( ۲۳ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

 

حذف ویدیوی شادی تیم بسکتبال زنان ایران به درخواست فدراسیون

محسن معزی‌فر، دبیر فدراسیون بسکتبال ایران، اعلام کرد که ویدیوی شادی اعضای تیم ملی بسکتبال زنان ایران در مسابقات آسیاکاپ، به درخواست فدراسیون از صفحه اینستاگرام آسیا کاپ حذف شده است.او در گفت‌وگو با روزنامه هفت صبح گفت ما از تهیه و انتشار این ویدیو خبر نداشتیم و باید با ادیت و هماهنگی بیشتر منتشر می‌شد.معزی‌فر با ادعای اینکه این ویدیو با عرف جامعه ما همخوانی نداشت، گفت: ما با شادی دختران مشکلی نداریم.دبیر فدراسیون بسکتبال افزوداین مسائل مربوط به رختکن خانم‌هاست و برای ساخت چنین ویدیویی باید حساسیت بیشتری نشان می‌دادند. ما موافق بودیم که ادیت مجددی انجام شود. اگر همان زمان با ما هماهنگ می‌کردند، پروتکل خودمان را اعلام می‌کردیم و مشکلی نبود.( ۲۳ تیر ۱۴۰۴-ایران وایر)

تداوم بازداشت و بی خبری از سرنوشت ژیلا تشکری و دلیر سلیمی، زوج اهل سقز

پس از گذشت حدود یک ماه از بازداشت دلیر سلیمی و همسرش ژیلا تشکری، زوج جوان اهل سقز توسط نیروهای اداره اطلاعات، اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداری آنها در دسترس نیست.به‌گفته‌ی یک منبع مطلع نزدیک بە این خانوادە، دلیر سلیمی از زمان بازداشت تاکنون هیچ‌گونه تماسی با خانواده نداشته و ژیلا تشکری تنها یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده برقرار کرده است.این زوج جوان از سوی نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به اتهام جاسوسی برای اسرائیل تحت بازجویی قرار گرفته‌اند.دلیر سلیمی، روز سه‌شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴ (۱۷ ژوئن ۲۰۲۵)، از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت در جاده ساوه بازداشت و پس از چهار روز همسر وی، ژیلا تشکری نیز به اداره اطلاعات احضار و بازداشت گردید.( ۲۴ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

گزارشی از آخرین وضعیت افروز کیان ارثی در زندان دولت آباد اصفهان

افروز کیان ارثی در زندان دولت آباد اصفهان محبوس استخانم کیان ارثی از اوایل خردادماه ۱۴۰۴ دوران محکومیت خود را در این زندان سپری می‌کند. وی در آذرماه ۱۴۰۳ از سوی دادگاه انقلاب، به اتهام تبلیغ علیه نظام به شش ماه حبس تعزیری و شش ماه حبس تعلیقی محکوم شد. این حکم سپس در دادگاه تجدیدنظر عیناً تأیید شد.یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: مصداق اتهام افروز، خلق اثری هنری در قالب موزاییک آرت با عنوان زن، زندگی، آزادی بوده است. او در حال حاضر از شرایط روحی نامساعدی رنج می‌برد. همچنین، وی تقاضای تحمل دوران محکومیت با پابند الکترونیکی را مطرح کرده و در انتظار پاسخ است.( ۲۴ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

تداوم بازداشت، وضعیت بلاتکلیف سارا گوهری، دانشجوی تبعه افغانستان ادامه دارد

سارا گوهری کماکان در بازداشت موقت به‌سر می‌برد. رضا شفاخواه، وکیل مدافع این دانشجو روز گذشته با انتشار مطلبی اعلام کرد که سارا گوهری در یک تماس تلفنی با خانواده‌اش اعلام کرده است که در بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد نگهداری میشود. به گفته این وکیل دادگستری، خانواده خانم گوهری برای پیگیری وضعیت فرزندشان راهی مشهد شده‌اند.( ۲۶ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

افشاگری یک زندانی سیاسی: رفتار با زنان ملاقات‌کننده در فشافویه تجاوز جنسی است

محمد نوری‌زاد، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، با ارسال یک فایل صوتی از داخل زندان، فاش کرد که مقامات زندان، با زنان ملاقات‌کننده در مقابل چشم دیگران رفتار زننده‌ای داشته‌اند.محمد نوری زاد، برخورد با زنان ملاقات‌کننده در زندان فشافویه در روز چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ را در عداد تجاوز جنسی دانسته و گفته است، در واکنش به این رفتار، گروهی از زندانیان خواستار پاسخگویی مقامات به این رفتار با زنان ملاقات‌کننده شده و دست به اعتصاب زده‌اند.( ۲۷ تیر ۱۴۰۴-صدای آمریکا)

جان زندانیان سیاسی سالخورده در زندان قرچک در خطر است

راحله راحمی‌پور، زندانی سیاسی ۷۴ ساله، با وجود ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج و تأیید نهادهای پزشکی و قضایی بر وخامت حالش، همچنان در شرایط غیرانسانی زندان قرچک ورامین به‌سر می‌برد.راحمی‌پور که نزدیک به سه سال در زندان به‌سر برده، از مراقبت‌های پزشکی تخصصی محروم است. در جریان حمله موشکی به زندان اوین، او نیز آسیب جسمی دیده و با آوار شیشه، گچ و گرد و غبار مواجه شده بود. از آن زمان تاکنون، دچار سردردهای مداوم و درد شدید در ناحیه قفسه سینه است.( ۲۸ تیر ۱۴۰۴-صدای بازداشت شدگان)

گزارشی از سحر ممی‌زاده، فعال اردبیلی را در بازداشتگاه

سحر ممی‌زاده، فعال مدنی ساکن اردبیل که ۲۸ خرداد ۱۴۰۴ به دست ماموران امنیتی با خشونت بازداشت شد و در خال خاضر با بدنی پر از زخم در سلول انفرادی و محیط آلوده و غیر بهداشتی حبس شده است. ایشان در ملاقات با خانواده‌اش گفته است بارها او را پای چوبه دار برده و بازگردانده‌اند. ممی‌زاده پیش‌تر نیز در آبان ۱۴۰۳ به دلیل فعالیت‌های اعتراضی در فضای مجازی، از جمله حمایت از توماج صالحی و اشاره به نام مسعود پزشکیان، بازداشت و پس از مدتی با وثیقه آزاد شده بود.( ۲۸ تیر ۱۴۰۴-رادیو زمانه )

اعدام

اعـدام یک زن زندانی در زندان قم

صبحگاه سه‌شنبه ۳ تیرماه ۱۴۰۴، خانم طلعت سبزی ۴۷ ساله، که ۵سال پیش به اتهام قتل بازداشت و به قصاص محکوم شده بود، اعدام شد .(۸تیر ۱۴۰۴ کانون حقوق بشر ایران)

خشونت علیه زنان

قتل معلم آموزش و پرورش توسط همسرش در ایلام

روز یکشنبە ۱تیر، محبوبه دلاوری، معلم ٤٢ سالە و اهل شهر آبدانان از توابع استان ایلام در جریان یک مشاجره بر سر مسائل مالی و مخالفت همسر با تصمیم وی برای خرید خانه ، توسط همسرش با استفادە از گلدان از ناحیە جمجمه مورد ضرب قرار گرفتە و به قتل رسیدە است .(۶ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

قتل فجیع مربی والیبال توسط همسرش در ارومیه

روز شنبه ۷ تیرماه ۱۴۰۴ ، سولماز عباسی، مربی والیبال ساکن ارومیه، توسط همسرش با ضربات چاقو در دفتر وکیل خود در این شهر به قتل رسید. قاتل بدلیل درخواست طلاق همسرش، او را به قتل رسانده و پس از ارتکاب جرم اقدام به خودکشی کرده است . ( ۸ تیر۱۴۰۴ هه نگاو)

اسیدپاشی یک مرد به همسر و فرزندش در جوانرود

روز ۴تیر۱۴۰۴ زن جوان ۲۵ساله‌ای به نام مهری عبدالقادری ساکن یکی از روستاهای جوانرود به دلیل درخواست جدایی،قربانی اسیدپاشی همسرش شده و فرزند هشت ساله او نیز در تلاش برای کمک به مادر دچار سوختگی شدید شده است. یکی از چشمان او به‌طور کامل نابینا شدە و وضعیت جسمی و روحی‌اش وخیم است. (۹ تیر ۱۴۰۴ ایران وایر)

لالی بامری زن بلوچ در اثر شدت جراھات ناشی از شلیک مستقیم نیروهای حکومتی جانباخت

روز جمعە ١٣ تیرماه ۱۴۰۴ (٤ ژوئیه ۲۰۲۵)، لالی بامری، زن ٤٠سالە بلوچ، اهل روستای گونیچ از توابع شهرستان خاش که در پی حمله نیروهای نظامی و اطلاعات سپاه پاسداران و بر اثر شلیک مستقیم این نیروها مجروح شده بود، پس از چهار روز بستری بودن در در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان خمینی خاش جان باخت. در جریان این حملە کە روز سه‌شنبه ۱۰ تیرماه ۱۴۰۴ (۱ ژوئیه ۲۰۲۵) توسط نیروهای نظامی و اطلاعات سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران به روستای گونیچ انجام شد، یک زن بلوچ به نام خان‌بی‌بی بامری بر اثر شلیک مستقیم این نیروها جان باختە و ۱۱ زن دیگر، از جمله دو دختر زیر ۱۸ سال، مجروح شدند. این حمله که از ساعت ۵ صبح تا ۱۰ صبح با ادعای بازداشت عناصر مسلح مخالف نظام انجام شدە و ورودی‌ها و خروجی‌های روستا با ده‌ها خودروی نظامی به‌طور کامل محاصره شدە بود. در حالی که به گفته ساکنان محلی، هیچ فرد مسلحی در روستا حضور نداشته است. (۱۳ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

مردی در ایلام همسر و خواهر همسرش را بە قتل رساند

مردی بە نام محمدنقی آزادی در ایلام با استفاده از سلاح گرم همسر و خواهر همسرش بە نامهای صدیقە رستمی و لیلا رستمی را بە قتل رساند و سپس خود نیز با همان سلاح، خودکشی کرد. انگیزە قاتل از این اقدام، مشکلات خانوادگی گزارش شدە است. در جریان این درگیری، یکی دیگر از اعضای خانواده نیز به‌شدت مجروح شده و به بیمارستان منتقل شده است. نقی آزادی که دارای سوابق کیفری و خشونت خانگی است، دو سال گذشته را در زندان گذرانده بود. صدیقه رستمی، همسر دوم او، پس از زندانی شدن نقی قصد جدایی از او را داشته است. (۱۵ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

آغاز تابستان و تکرار زن‌کشی در فومن، نیشابور و کرمانشاه

در فاصله ۱۱تا ۱۵تیر۱۴۰۴ دستکم سه زن در شهرهای فومن در استان گیلان، نیشابور در خراسان رضوی و کرمانشاه به دست مردان نزدیک به خانواده خود کشته شدند. کشف پیکر دختر نوجوان ۱۴ ساله‌ای به نام آیدا در جزیره هرمز و یک زن جوان با هویت نیلوفر فتحی در شهرستان فومن، در همین بازه زمانی خبرساز شده. منابع محلی تایید کرده‌اند که نیلوفر را مردی مذهبی و دارای روابط پرنفوذ با نهاد قدرت ، پس از رابطه‌ای پنهانی و پرتنش به قتل رسانده است. متهم به قتل نیلوفر در اقدامی برنامه‌ریزی‌شده، زن را به بهانه‌ای به حاشیه یک کانال آب می‌کشاند. در آن‌جا، با ضربه به سر، او را از هوش می‌برد و سپس پیکرش را به درون آب می‌اندازد. (ایران وایر۱۷ تیر ۱۴۰۴)

حبس دو دختر و مرگ یکی از آن‌ها در مشهد، ۴ مرد بازداشت شدند

روز دوشنبه ۱۶ تیرماه، چهار مرد جوان به اتهام مشارکت در قتل عمد، حبس غیرقانونی، خودداری از کمک به مصدوم در معرض خطر و فراهم کردن موجبات فساد، در دادسرای ویژه قتل عمد مشهد مورد بازپرسی قرار گرفتند. آنها متهم‌ هستند دو دختر را در خانه‌ای محبوس کرده‌اند که در جریان تلاش برای فرار، یکی از دختران از بالکن سقوط کرده و جان خود را از دست داده است. نیما متهم۲۲ ساله پرونده عقرب‎های هوسران که مدعی بود به شغل کاشی کاری اشتغال دارد، دو دختر را برای دورهمی به خانه اش برد. او می گوید، یکی از دخترها را لمس کردم که باعث ناراحتی‌اش شد و با ناخن روی سینه‌ام کشی. دو نفر از دوستانم نیز به خانه آمده بودند. من در خانه را قفل کردم. چون آن‌ها در برابر ما مقاومت می‌کردند. دو دختر برای مشورت به اتاق رفتند. سپس از بالکن اقدام به فرار کردند که یکی از آنها در اثر سقوط جان خود را از دست داد. ( هرانا ۱۴۰۴/۰۴/۱۷ )

زنکشی، گزارشی از قتل نیلوفر فتوحی در فومن

یک زن جوان با هویت نیلوفر فتوحی، توسط مردی در شهرستان فومن از توابع استان گیلان به قتل رسید. انگیزه قاتل از ارتکاب جرم تصمیم بە قطع رابطە از سوی مقتول بوده است.بر اساس گزارش دریافتی از سازمان حقوق بشری هەنگاو، روز دوشنبه ١٦ تیرماه ۱۴۰۴ (٧ جولای ۲۰۲۵)، نیلوفر فتوحی، زن جوان اهل فومن و مادر یک کودک ۱۱ ساله، در منطقه چهارراه کانال گَشت این شهرستان توسط مردی با هویت مجتبی با ضربه بە ناحیه سر به قتل رسیده است.به گفته منابع آگاه، قاتل متاهل بودە و با وعده ازدواج با نیلوفر فتوحی رابطە داشتە کە پس از تصمیم این زن بە قطع رابطە با وی در جریان مشاجرە ای شدید ضربه‌ای به سر وی وارد کردە و وی را بە قتل رساندە، سپس پیکر او را در کانال آب رها کرده و از محل متواری شدە است.( ۲۰ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

پیرانشهر، گزارشی از قتل بیانە فخری‌تبار توسط برادرش با انگیزه ناموسی

یک زن جوان به‌نام بیانە فخری‌تبار توسط برادرش در پیرانشهر بە قتل رسید. انگیزه قاتل از ارتکاب جرم تحت عنوان آنچه حفظ ناموس خوانده می‌شود، ذکر شده است یک زن ٢٣ سالە با هویت بیانە فخری‌تبار، اهل روستای آلاوان از توابع پیرانشهر توسط برادرش با به‌کارگیری سلاح گرم بە قتل رسید.به گفته یک منبع آگاه، بیانه فخری‌تبار، متأهل و مادر یک کودک سه ساله بودە است. همسر وی به دلیل آنچه برقراری رابطه با مردی دیگرعنوان شده، تصمیم به جدایی از او داشتە و در پی این موضوع، برادرش اقدام به قتل وی کردە است.قابل ذکر است، قاتل پس از ارتکاب این جنایت بازداشت شده و با توجه به نبودن پدر در قید حیات و اعلام رضایت از سوی مادر وی، روند آزادی قاتل در مراحل قضایی در حال بررسی است و احتمال آزادی او در آینده نزدیک وجود دارد.( ۲۱ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

گزارشی از قتل یک دختر ۱۴ ساله در جزیره هرمز

عصر روز پنجشنبه ۱۲ تیرماه، جسد دختری ۱۴ ساله به نام آیدا علیزاده، در مقابل منزل خواستگارش در جزیره هرمز پیدا شد. خانواده این دختر اوایل تیرماه گزارش مفقود شدن او را به پلیس اعلام کرده بودند. تحقیقات پلیس برای روشن شدن ابعاد این موضوع و دستگیری متهم پرونده، کماکان ادامه دارد. هویت این نوجوان، آیدا علیزاده، گزارش شده است که در آستانه کودک همسری قرار داشت.( ۲۱ تیر ۱۴۰۴-هرانا)

زنکشی، گزارشی از قتل محدثە میرزایی توسط همسر سابقش در کرمانشاه

یک زن جوان به نام محدثە میرزایی، توسط همسر سابق خود در کرمانشاه (کرماشان) به قتل رسید. قاتل توسط نیروهای انتظامی بازداشت شده است.بر اساس گزارش رسیده یک زن ٣٠ ساله به نام محدثە میرزایی اهل کرمانشاه توسط همسر سابقش بە نام محمد کرمی به قتل رسید.به گفته یک منبع مطلع، قاتل که همسر سابق محدثه میرزایی می‌باشد، با وعده گفت‌وگو درباره بازگشت به زندگی مشترک، وی را به ملاقات فراخواند و پس از مشاجره و درگیری، وی را به قتل رساندە است.( ۲۳ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

گزارشی از قتل چنور عباسی و همسرش توسط یک مرد

روز پنج‌شنبه ٢٦ تیر ماه ١٤٠٤ (١٧ جولای ٢٠٢٥)، مردی در شهرستان دهگلان، با وارد آوردن ضربات متعدد چاقو، چنور عباسی، و سپس همسر وی، پیام سرمستی، را در محل مغازه پارچه‌فروشی آن‌ها واقع در خیابان استقلال این شهر، با شلیک سلاح گرم به قتل رساند.( ۲۹ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو)

قتل ناموسی

قتل یک زن توسط همسرش در مشهد

روز پنجشنبە ٢٩ خرداد۱۴۰۴، یک زن با هویت حنانە فرجامی، در شهرک رضویە مشهد، توسط همسرش از طریق خفه کردن به قتل رسیده است.به گفته یک منبع مطلع، فرد ضارب با انگیزه ناموسی همسرش را بە قتل رساندە است . (۵ تیر ۱۴۰۴ هرانا)

گزارشی از شکنجە‌ها و قتل سیمین جغتایی دانشجوی رشته حقوق

روز شنبە ٢١ تیر ماه ( ١٢ جولای ٢٠٢٥)، سیمین جغتایی ٢٠ سالە و اهل شهرستان تایباد پس از یک هفتە شکنجە و ضرب و شتم و وارد آوردن ضربە بیل بە ناحیە گردن، توسط چهار برادر خود بە قتل رسید انگیزه‌ی قاتلان از کشتن این دختر جوان بدلیل آنچه حفظ ناموس خوانده می‌شود گزارش شده است..( ۲۹ تیر ۱۴۰۴-هه نگاو )

گزارش نقض حقوق زنان در تیر ماه ۱۴۰۴

  آگاهی بیشتر : این گزارشات آماری از میان بیش از ۶۴ خبر که در طول تیر ‌ماه ۱۴۰۴ تهیه شده است. این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنا...