۱۴۰۴-۰۴-۰۶

گزارش موارد نقض حقوق زنان در ایران در خرداد ماه ۱۴۰۴

تهیه و تنظیم: نغمه ظریفی مقدم ، حدیث خوب‌رفتار، محمد گلستانجو

آگاهی بیشتر:

این گزارشات آماری از میان بیش از ۶۹ خبر که در طول خرداد ‌ماه ۱۴۰۴ تهیه شده است.

این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانه‌های داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمع‌آوری ‌گردیده است.

آمار فوق از گزارشات رسانه‌های داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمع‌آوری شده و عملاً نمی‌تواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیت‌های جامعه باشد.

اخبار و گزارش های مربوط به نقض حقوق زنان در ماه خرداد توسط اعضای کمیته زنان گردآوری شده است.

جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:

https://zanan.bashariyat.org

اخبار عمومی

ملاقات با همسر پس از پنج ماه

نسرین ستوده، وکیل و حقوقدان، روز سوم خرداد ۱۴۰۴، طی پیامی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرد که پس از پنج ماه، توانسته است خارج از زندان با همسرش، رضا خندان، ملاقات کوتاهی داشته باشد.همسر وی پزشک و فعال حقوق بشر، به دلیل تهیه و توزیع پیکسل‌های اعتراضی من به حجاب اجباری اعتراض دارم ،بازداشت و به شش سال زندان محکوم شده بود ‌.وی با بیان این‌که ملاقات چند دقیقه‌ای با رضا جایگزین حق قانونی ملاقات هفتگی او نمی‌شود، افزود که مسوولان زندان همچنان به ممنوعیت ملاقات‌های منظم و قانونی آن‌ها ادامه می‌دهند) ۳خرداد ۱۴۰۴ایران وایر)

ممنوعیت ورزش برای زنان هرمزگان، حتی در پارکهای بانوان

روز شنبه ۳خرداد۱۴۰۴، شماری از زنان هرمزگان در اعتراض به جلوگیری از برگزاری ورزش همگانی در پارک بانوان بندرعباس، مقابل ساختمان استانداری هرمزگان دست به تجمع زدند.به گفته حاضران، پیگیری‌های زنان متقاضی ورزش همگانی در طول دو ماه گذشته بی‌نتیجه بوده و هیچ مرجع و مقام مسئولی، توضیحی درباره علت و چرایی این ممنوعیت ارائه نکرده است . (۴خرداد ۱۴۰۴ ایران وایر)

اتمام دوران محکومیت فعال صنفی در استان فارس

دوران محکومیت دو سال حبس مژگان باقری، فعال صنفی معلمان استان فارس روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ به پایان رسید. وی مدت یک سال و پنج ماه و سه روز پایانی دوران محکومیت دو سال حبس خود را تحت نظارت پابند الکترونیکی در خارج از زندان سپری کرد.مژگان باقری در تاریخ ۳ دی ۱۴۰۲، تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شده بود). خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو)

تفتیش منزل پدری شهروند تبریزی

روز چهارشنبه ۷ خرداد ماه، منزل پدری خانم فاطمه داداش زاده، شهروند تبریز با ارائه حکم قضایی توسط نیروهای اداره اطلاعات تفتیش شد .در جریان این بازرسی، تلفن همراه و لوازم شخصی خانم داداش‌زاده توسط ماموران ضبط شد.تاکنون از دلایل این اقدام اطلاعی حاصل نشده است فاطمه داداش‌زاده در نوروز ۱۴۰۳، تخم‌مرغ‌های رنگی نوروزی را با طرح‌هایی شامل الفبای ترکی و نمادهای فرهنگی مرتبط با نوروز ترک‌ها نقاشی کرد. این آثار که با هدف نمایش هویت فرهنگی و گرامیداشت نوروز تهیه شده بود، توسط نهادهای امنیتی از سطح خیابان‌های تبریز جمع‌آوری شد).۷ خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

حمایت نماینده پارلمان اروپا از وریشه مرادی، پخشان عزیزی و شریفه محمدی

ایلاریا سالیس، نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا، با انتشار پیامی ویدیویی، همبستگی خود را با پویش جهانی برای آزادی وریشه مرادی، پخشان عزیزی و شریفه محمدی، سه زندانی سیاسی زن محکوم به اعدام در ایران اعلام کرد.وی در این پیام با تاکید بر سابقه اجتماعی و مدنی این سه زن، آن‌ها را مربی، مددکار و کنشگر توصیف کرد و افزود: اتهام شورش مسلحانه که به آن‌ها نسبت داده شده، ساختگی است. جرم واقعی‌شان، ایستادن در برابر تبعیض و دفاع از کرامت انسانی است. )۸ خرداد ۱۴۰۴ ایران وایر)

قبول جریمه ۳میلیونی، شرط خروج زنان بدون حجاب اجباری از دادگاه
دادگاه‌های صلح مرجع صالح برای رسیدگی به اتهام عدم رعایت حجاب شرعی در انظار عمومی هستند.در این شعب از دادگاه صلح از متهمان زن تعهدی با عنوان تعهد خروج از دادگاه گرفته می‌شود که عملا به معنای اعتراف اجباری و پرداخت جریمه نقدی ۳ میلیون تومانی است.از منظر قانونی ب اساسا چیزی تحت عنوان تعهد خروج از دادگاه در قوانین مربوط به آیین دادرسی کیفری در ایران وجود ندارد و این تعهدنامه در واقع همان اعتراف اجباری است که با نیرنگ و فریب از زنان اخذ می‌شود. ( ۹ خرداد ۱۴۰۴ ایران وایر)

کرمانشاه، مهسا زارعی آزاد شد

مهسا زارعی، شهروند بازداشتی اهل کرمانشاه، آزاد شد. او یک هفته پیش توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. مهسا زارعی، ۳۳ ساله، شهروند اهل کرمانشاه است. ( ۱۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

مریم جلال حسینی به زندان کچویی کرج بازگشت

مریم جلال حسینی، زندانی سیاسی با اتمام دوران مرخصی به زندان کچویی کرج بازگشت. وی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه با تودیع وثیقه یک میلیارد تومانی از این زندان به مرخصی اعزام شده بود. این زندانی سیاسی که به شش سال زندان و دو سال تبعید به شهرستان ایلام محکوم شده به بیماری کولیت روده مبتلاست و در زندان به مشکلات دیگری از جمله بیماری های زنان نیز دچار شد. ( ۱۳ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

منزل سایه آقایی، شهروند بهائی تفتیش شد

ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه، چهار مامور امنیتی وارد منزل خانم آقایی شدند. آنها پس از ارائه حکم بازرسی اقدام به تفتیش منزل سایه آقایی کردند. در جریان این تفتیش، موبایل و لپ تاپ این شهروند بهائی توسط ماموران ضبط شد. (۱۴ خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

گلاره عباسی جهت تحمل حبس راهی زندان اوین شد

امروز شنبه ۱۷ خردادماه، گلاره عباسی، متهم سیاسی جهت تحمل دوران محکومیت حبس خود راهی زندان اوین شد. گلاره عباسی پیشتر توسط شعبه ۲۳ دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام مجموعا به سه سال و ۹ ماه حبس محکوم شد. گلاره عباسی، زندانی سیاسی سابق، ۴۸ ساله، مادر یک کودک دختر و سرپرست خانواده است. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

جو سنگین امنیتی در مراسم خاکسپاری هانیه بهبودی

مراسم خاکسپاری هانیه بهبودی، زن جوانی که شامگاه پنجشنبه ۱۵خرداد۱۴۰۴ در فریمان به دست همسرش به قتل رسید، در فضای سنگین امنیتی برگزار شد. حدود ۴۰ مامور امنیتی در محل حضور داشتند تا مانع تصویربرداری از مراسم شوند. همچنین، این مراسم با فشار نیروهای امنیتی، یک ساعت زودتر از زمان اعلام‌ شده برگزار شد. ( ۱۸ خرداد ۱۴۰۴-ایران وایر)

دولت لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت را از مجلس پس گرفت

لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت که نخستین‌ بار در دولت دهم تهیه شد، پس از سال‌ها رفت‌ و برگشت میان دولت، مجلس و قوه قضاییه، به دلیل اعمال تغییرات گسترده و حذف مفاد کلیدی آن، اخیرا با درخواست دولت از دستور کار مجلس خارج شده است. اشرف گرامی‌زادگان، مشاور حقوقی معاونت امور زنان در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با انتقاد از تغییرات صورت‌ گرفته گفت: لایحه با حذف واژه خشونت از عنوان و تغییرات اساسی، عملاً از هدف اولیه خود تهی شده و دیگر نمی‌تواند پاسخگوی نیازهای واقعی زنان باشد. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

حورا نیکبخت از زندان اوین آزاد شد

امروز سه شنبه ۲۰ خردادماه، حورا نیکبخت، زندانی سیاسی با پایان دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد. خانم نیکبخت که از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اهانت به رهبری به یک سال حبس محکوم شده بود پس از سپری کردن دوران محکومیت خود از زندان اوین آزاد شد. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

زندان اوین، مهوش صیدال به اعتصاب خود پایان داد

امروز سه شنبه ۲۰ خردادماه، مهوش (سایه) صیدال، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، با وعده مساعد مسئولان به اعتصاب خود پایان داد. او از تاریخ ۵ خرداد، در اعتراض به نبود رسیدگی پزشکی مناسب، دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

منزل فرزانه دانیار توسط نیروهای امنیتی در تبریز تفتیش شد

روز دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۴، منزل خانوادگی فرزانه دانیار توسط نیروهای اداره اطلاعات تفتیش شد. در جریان این بازرسی، تلفن همراه و برخی لوازم شخصی خانم دانیار توسط ماموران ضبط شد. همچنین ماموران تهدید کرده اند که به زودی خانم دانیار را احضار خواهند کرد. فرزانه دانیار، فعال ترک (آذربایجانی) ساکن تبریز، پیشتر نیز سابقه برخوردهای امنیتی را داشته است. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

سپیده قلیان، زندانی سیاسی با اتمام دوران محکومیت از زندان اوین آزاد شد

سپیده قلیان، زندانی سیاسی پس از دو سال و دو ماه و ٢٦ روز حبس از زندان اوین تهران آزاد شد. این در حالی است که وی مدت دو سال محکومیت حبس خود را پیش از این به طور کامل به پایان رسانده و مدت نزدیک به سه ماه را بدون هیچگونه توجیهی در حبس نگهداری شده بود. سپیده قلیان، بابت اتهام انتسابی توهین به خامنه‌ی به دو سال حبس محکوم شد، و تمام مدت این حبس را از سر گذراند و باید اسفندماه سال گذشته آزاد می‌شد. ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

احضار به دادگاه

احضار دو فعال حوزه حقوق زنان

روز دوشنبە ٥ خرداد ١٤٠٤ ،دو فعال حوزه حقوق زنان، لیلا پاشایی، ٤٥ ساله اهل سقز و ساکن سنندج و باران ساعدی، ٤٥ ساله و اهل سنندج، توسط دادگاه انقلاب سنندج احضار و با دو اتهام جدید تشکیل گروه غیرقانونی و تبلیغ علیه نظام تفهیم اتهام شده‌اند.این دو فعال در مدت بازداشت در قرنطینه زندان مرکزی سنندج، از دسترسی به وکیل و تماس با خانواده به‌طور کامل محروم و تحت فشار جهت اخذ اعترافات اجباری قرار گرفته‌بودند. ( ۵ خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو)

احضار به اجرای احکام برای انجام حکم حبس
روز یکشنبه ۴خرداد ۱۴۰۴ خانم بفرین معروفی، شهروند کُرد اهل بوکان،که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق همکاری با حزب دمکرات کردستان ایران به ۴ ماه و ۷ روز حبس تعزیری محکوم شده بود، برای اجرای حکم حبس به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد. وی در تاریخ ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ توسط نیروهای امنیتی در بوکان بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه منتقل شد ه بود.(۵ خرداد ۱۴۰۴ کردستان )

احضار بانوی روزنامهنگار به دادسرا

مرضیه حسینی، روزنامه‌نگار حوزه اقتصاد با دریافت ابلاغیه‌ای به شعبه یک بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب قشم احضار شد.طبق این ابلاغیه وی بایستی ظرف مدت پنج روز پس از درج در سامانه ابلاغ، جهت دفاع از اتهام انتسابی در این شعبه حاضر شود.افترا، نشر اکاذیب، هجو و توهین به مقامات و مامورین و توهین به اشخاص عادی، از جمله اتهامات مطروحه علیه خانم حسینی است. (۷ خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

 در پی تفتیش منزل، آرمان بهرامی و الهام سیادت در اصفهان بازجویی شدند

آرمان بهرامی و مادر او الهام سیادت، دو شهروند بهائی ساکن اصفهان، پس از تفتیش منزلشان توسط اداره اطلاعات این شهرستان احضار و بازجویی شدند. این دو شهروند بهائی به مدت ۹ ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند و سپس آزاد شدند. ( ۱۵ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

احکام صادره

حکم حبس سه زن بهائی توسط دادگاه

النا نعیمی، دیدار احمدی و بشری مصطفوی، شهروندان بهائی ساکن رفسنجان، توسط دادگاه تجدیدنظر استان کرمان در مجموع به یک سال حبس محکوم شدند. این سه شهروند بهائی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴، از بابت اتهام تبلیغ به نفع گروه‌ها یا سازمان‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی محاکمه شده بودند. )۴خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

بازگرداندن پرونده بانوی روزنامهنگار، به اجرای احکام

نسیم سلطان‌بیگی بانوی روزنامه نگار در جریان اعتراضات زن، زندگی، آزادی ، به دلیل آسیب روحی و خشونت جنسی در دوران زندان، پس از تحمل چهار ماه حبس به‌دلایل پزشکی آزاد شد. علی رغم تایید کمیسیون پزشکی قانونی مبنی بر عدم تحمل حبس قاضی عباسعلی حوزان برخلاف مقررات، به جای صدور حکم جایگزین حبس، پرونده را مجددا به دایره اجرای احکام بازگردانده است ).۸ خرداد ۱۴۰۴ ایران وایر)

تایید حکم حبس زندانی سیاسی سابق

حکم سه سال و ۹ ماه حبس گلاره عباسی، زندانی سیاسی سابق، ۴۸ ساله، مادر یک کودک دختر و سرپرست خانواده، از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام، نهایتا توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. با اعمال قانون ۱۳۴ مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳۳ ماه حبس برای خانم عباسی قابل اجرا خواهد بود). ۸ خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

حکم ۲۵ سال حبس برای شهروند بهایی

رویا ثابت، شهروند بهائی  بابت اتهامات همکاری و مراوده با اتباع و نهادهای دولت اسرائیل و تشکیل و اداره گروه به قصد اقدام علیه امنیت کشورو  فعالیت تبلیغی فرقه ای مغایر با شرع مقدس اسلام، بیست وپنج سال حبس برای او صادر شده است. از باب مجازات تکمیلی نیز خانم ثابت به دو سال منع خروج از کشور با ابطال گذرنامه و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی و منع فعالیت در فضای مجازی محکوم شده است.( ۹ خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

صدور حکم حبس تعزیری برای پژوهشگر و فعال فرهنگی

دکتر مهشید گوهری، پژوهشگر، نویسندە و از مدرسین سابق دانشگاە فردوسی مشهد توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد بە اتهام فعالیت تبلیغی علیە نظام بە نفع گروه های معاند به ٩ ماه حبس تعزیری محکوم شد. پرونده‌ای قضایی علیه وی به‌دلیل برگزاری جلسات ادبی، حمایت از حق پوشش اختیاری و فعالیت در فضای مجازی تشکیل شده است. ( ۹ خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو(

حکم حبس برای زینا فریدونیان ، معلم بازنشسته و فعال مدنی اهل قروه

زینا فریدونیان، فعال مدنی اهل قروه به دلیل آنچه انتقاد از وضعیت این شهرستان اعلام شده توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به تحمل سیزده ماه حبس تعزیزی محکوم شده است. این فعال مدنی ٦٤ ساله و شهروند تُرک اهل قروه در یک پرونده به اتهام تبلیغ علیه حکومت به تحمل ١٠ ماه حبس و در پرونده‌ای دیگر به اتهاماتی شامل تشویش اذهان عمومی از طریق نشر اکاذیب به سه ماه حبس تعزیری و سه سال زندان تعلیقی محکوم شد. ( ۱۵ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

  بندرانزلی، محکومیت سکینه ملکی هدک، فعال صنفی معلمان به بازنشستگی اجباری

 سکینه ملکی هدک، معلم ساکن بندرانزلی با رأی دیوان عدالت اداری در تأیید حکم هیأت نظارت بر تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش به بازنشستگی اجباری با تقلیل دو گروه محکوم شد. این فعال صنفی معلمان بابت شرکت در تجمعات و پیگیری مطالبات صنفی از سوی وزارت آموزش و پرورش به بازنشستگی اجباری محکوم شده بود، که پس از اعتراض به حکم مذکور با تأیید حکم در دیوان عدالت اداری، حکم وی قطعی اعلام شده است. ( ۱۹ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

دادگاه تجدیدنظر، سازندگان فیلم کیک محبوب من به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

محکومیت حبس و جزای نقدی بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم، کارگردانان فیلم کیک محبوب من به همراه غلامرضا موسوی، تهیه‌ کننده این فیلم، توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید شد. آنها در مرحله بدوی مجموعا به پنج سال و چهار ماه حبس و جزای نقدی محکوم شده بودند. بهتاش صناعی‌ها و مریم مقدم در مرحله بدوی توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی هر یک به ۱۴ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۴۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده بودند. همچنین، صناعی‌ها، مقدم و موسوی بابت مشارکت در تهیه محتوای مبتذل به یک سال حبس تعزیری با تعلیق پنج ساله و ضبط تجهیزات محکوم شده‌اند. ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا )

شش زن بهائی در همدان مجموعا به ۳۸ سال و ۱۱ ماه حبس محکوم شدند

شش زن بهائی در همدان به حبس محکوم شدند. این حکم اخیرا توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب همدان صادر و به این شهروندان ابلاغ شده است. بر اساس رای صادره، ندا محبی، عاطفه زاهدی، فریده ایوبی، نورا ایوبی، زرین دخت احدزاده و ژاله رضایی مجموعاً به ۳۸ سال و ۱۱ ماه حبس محکوم شده اند. عضویت در جامعه بهائی و آموزش و تبلیغ مخل شرع، از جمله اتهامات مطروحه علیه این افراد است. این شهروندان، پیشتر در آذر ماه سال ۱۴۰۲ با قرار تامین کیفری آزاد شده بودند. آنها در تاریخ ۱۶ آبان ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات همدان منتقل شدند. ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا )

کرج، شش شهروند بهایی از جملە پنج زن هر کدام به ١٠ ماه حبس محکوم شدند

روز شنبه ۱۰ خرداد ۱۴۰۴، هر یک از نغمه ميرزاآقا، مهین سعادتمند، مهشید سفیدی، ثمر مسعودی، مونا ذکایی و ناصر رجب توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب البرز هرکدام به اتهام فعالیت تبلیغی علیه حکومت به تحمل ١٠ ماه حبس محکوم شده‌اند، این شهروندان بهایی همچنین به ممنوعیت خروج از کشور به مدت دو سال بعد از اتمام دوره محکومیت حبس محکوم شده‌اند. ( ۲۲ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو )

دهگلان، سهیلا مُطاعی فعال مدنی بە حبس محکوم شد

روز یکشنبە ٢٥ خرداد ١٤٠٤(١٥ ژوئن ٢٠٢٥)، سهیلا مطاعی، از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی در دهگلان که در سال‌های اخیر چندین بار بازداشت شده، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو شهر دهگلان، بابت اتهام تبلیغ بە نفع گروهها یا سازمان های مخالف جمهوری اسلامی به تحمل سه ماه حبس تعزیری و سه سال زندان تعلیقی محکوم شد.( ۲۸ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو )

بازداشت

بازداشت فعال فرهنگی و حوزه حقوق زنان

روز یک‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ نیروهای اداره اطلاعات با هجوم به منزل خانوادگی مهسا زارعی، ۳۳ساله از فعالین سرشناس فرهنگی و مدنی و همچنین فعال در حوزه حقوق زنان وی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند. نیروهای اداره اطلاعات بدون ارائه هرگونه برگه قضایی به منزل این فعال مدنی هجوم برده و با ایجاد فضای رعب و وحشت وی را بازداشت کرده‌اند.هنوز اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت و اتهامات وارده علیه مهسا زارعی در دسترس نیست و پیگیری‌های خانواده‌اش در این رابطه بی‌نتیجه مانده است . ( ۵خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو)

بازداشت سه شهروند کُرد توسط نیروهای امنیتی در ارومیه
شب دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴، نیروهای امنیتی به منازل خانوادگی سه شهروند کرد اهل شهرک زیوه،منطقه مرگه ور ارومیه یورش برده و بدون ارائه حکم قضایی آنها را بازداشت کردند.جلال فرخی و دو خواهرزاده‌اش، رعنا خوران و روژین خوران، پیشتر نیز در جریان برگزاری مراسم نوروز ارومیه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند ).۷ خرداد ۱۴۰۴ کردستان(

بازداشت برای اجرای حکم حبس

فهیمه سلطانی، دانشجوی رشته حقوق در دانشگاه اصفهان، روز چهارشنبه ۷ خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و جهت اجرای حکم یک سال حبس خود به زندان دولت‌آباد اصفهان منتقل شد. تشویق به جنگ و کشتار از جمله اتهامات مطروحه علیه وی عنوان شد. ) خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

بازداشت شهروند بهایی در تهران

شیدا روحانی متاهل و مادر یک فرزند، شهروند بهائی ساکن تهران روز سه شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۴، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت و علیرغم پیگیری های خانواده خانم روحانی از نهادهای امنیتی، تا کنون از سرنوشت او اطلاعی حاصل نشده است. سه لپتاپ، دو تلفن همراه، سه تبلت، سه سند منزل، سند خودرو، مدارک تحصیلی، کتب و تصاویر مرتبط با آئین بهائی و مقادیری طلا و دلار نیز توسط مأموران توقیف شد .(۹ خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

بازداشت دوباره فرشته سوری و علی جهانیان در نهاوند
روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴، فرشته سوری و علی جهانیان، دو شاعر و فعال مدنی اهل نهاوند، در پی احضار تلفنی به اداره اطلاعات این شهرستان، بازداشت و به زندان مرکزی نهاوند منتقل شدند. منابع نزدیک به این زوج گزارش داده‌اند که هم‌زمان با بازداشت، شعبه اول دادگاه انقلاب نهاوند نیز اقدام به گشایش پرونده‌ای جدید برای آن‌ها کرده است. )۹ خرداد ۱۴۰۴ کانون دفاع از حقوق بشر ایران)

بانه، بازداشت سامان کریمی زندانی سیاسی سابق محکوم به اعدام و همسرش فرزانه رشیدی

سامان کریمی زندانی سیاسی سابق محکوم به اعدام که بعد از لغو حکم اعدامش توسط دیوان عالی از زندان‌ آزاد شده بود، از هفته گذشته به همراه همسر دانشجویش فرزانه رشیدی توسط نیروهای اداره اطلاعات در بانه بازداشت شده و سرنوشتشان نامعلوم است. علی‌رغم گذشت یک هفته از بازداشت فرزانه رشیدی، ۲۶ ساله و دانشجوی دانشگاه پیام نور بانه و همسرش سامان کریمی ۳۳ ساله توسط نیروهای اداره اطلاعات در شهر بانه ، اطلاعی از سرنوشت و محل نگهداری آنها در دسترس نیست. نیروهای امنیتی با شکستن درب منزل وارد منزل این زوج جوان شده و با تفتیش کامل منزل اقدام به ضبط شماری از وسایل شخصی آنها کردەاند.( ۱۱ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

معصومه شهنواز توسط ماموران اداره اطلاعات در سبزوار بازداشت شد

روز جمعه ۲۳ خردادماه، معصومه شهنواز، شهروند ساکن سبزوار توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. در زمان بازداشت، منزل خانم شهنواز مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته و شماری از لوازم شخصی او و خانواده ضبط شده است. معصومه شهنواز، معلم بازنشسته ساکن سبزوار است. خوشبختانه روز شنبه آزاد شد ولی از او خواسته شده روز دوشنبه جهت بازپس‌گیری تلفن همراه خود به نهادهای ذیربط مراجعه کند.( ۲۳ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

مطهره گونه‌ای بازداشت شد

روز شنبه ۲۴ خرداد، مطهره گونه‌ای، فعال دانشجویی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. مطهره گونه‌ای، دانشجوی رشته دندانپزشکی، دبیر سابق سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران است. او که پیشتر نیز از بابت فعالیت‌های خود سابقه بازداشت و برخوردهای امنیتی را داشته است، در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، با پایان دوران محکومیت حبس از زندان اوین آزاد شده بود. ( ۲۴ خرداد ۱۴۰۴-هرانا )

مشهد، بازداشت دکتر حسن باقری‌نیا، تحلیلگر اجتماعی، به همراه همسرش فاطمه نورادی

دکتر حسن باقری‌نیا، استاد پیشین دانشگاه حکیم سبزواری، منتقد و تحلیلگر اجتماعی در پی انتشار ویدیویی با انتقاد از فضای امنیتی حاکم و فشار مستمر برای وادار کردن منتقدان به سکوت، بە همراه همسرش، فاطمه نورادی در مشهد توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، بازداشت شدند.( هەنگاو؛ پنجشنبه ٢٩ خرداد ١٤٠٤ )

زنان و زندانی

زندان انفرادی به اتهام نامشخص

ارغوان فلاحی۲۲ ساله که از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به دو سال حبس محکوم شده بود وبا گذراندن بیش از یک سال حبس، به‌طور مشروط آزاد شده بود،اوایل بهمن ۱۴۰۳، بار دیگر به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد و حالا حدود ۴ ماه است که در یکی از سلول‌های بند امنیتی ۲۴۱ زندان اوین است و احتمال پرونده‌سازی جدید برای او وجود دارد وی در این مدت یکی دو بار با خانواده تماس گرفته و از حق ملاقات نیز محروم بوده و اتهامات او مشخص نیست. (۱ خرداد ۱۴۰۴ ایران وایر)

بازگشت به زندان پس از ایام مرخصی

فاطمه تدریسی که به اتهام اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم‌ زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام، توهین به رهبری و تشکیل گروه با هدف بر هم زدن امنیت کشور به شش سال حبس و دوسال تبعید به زنجان محکوم بود و با وثیقه یک میلیارد تومانی به مرخصی اعزام شده بود، مجددا ۳۰ اردیبهشت به زندان بازگشت. )۱ خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

محرومیت زندانی سیاسی از تماس تلفنی درزندان

خانم سکینه پروانه که ازبابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به شش سال حبس، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود و در زندان اوین به سر می‌برد، ۹ ماه است که از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است. با وجود پیگیری‌های وی و خانواده‌اش، این محرومیت همچنان ادامه دارد و مسئولان زندان تاکنون توضیحی در این باره ارائه نکرده‌اند) ۲ خرداد ۱۴۰۴ هرانا )

ادامه بلاتکلیفی زندانی سیاسی در اوین

فرشته محمدزاده، ۶۰ ساله ساکن تهران، بیش از ۱۰ روز است که توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده و هم اکنون به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می‌شود. وی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ماه، به بند زنان زندان اوین منتقل شده است. وی پیشتر توسط نیروهای امنیتی در میدان ولیعصر تهران در حین شعار نویسی اعتراضی بازداشت شده بود ) ۲خرداد۱۴۰۴هرانا (

باز گشت به زندان با پایان مرخصی

خانم ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری از جان باختگان اعتراضات آبان ۹۸، که از بابت اتهاماتی از جمله اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به پنج سال حبس محکوم شده بود و در مرخصی به سر میبرد، با پایان ایام مرخصی به زندان زنجان بازگشت. ( ۴ خرداد ۱۴۰۴ هرانا(

تداوم بازداشت و بلاتکلیفی زندانی سیاسی

مریم سلطان‌پناه و همسرش در جریان شناسایی یک مراسم مرتبط با جامعه بهایی بازداشت شدند. بازداشت آن‌ها در محل برگزاری مراسم و توسط نیروهای امنیتی صورت گرفته است. اتهام‌های منتسب به او تبلیغ علیه نظام و تبلیغ به نفع بهائیت عنوان شده است. وی ساکن تهران است و هم اکنون در زندان اوین نگهداری می شود. ( ۵خرداد۱۴۰۴ هرانا (

زندان یزد، زینب جلالیان کماکان از درمان محروم است

زینب جلالیان، زندانی سیاسی، هجدهمین سال از حکم حبس ابد خود را بدون برخورداری از رعایت اصل تفکیک جرائم در زندان یزد سپری می‌کند. این زندانی با وجود وضعیت جسمانی نامناسب و تاکید پزشکان مبنی بر ضرورت انجام فوری عمل جراحی، کماکان از رسیدگی تخصصی پزشکی محروم مانده است. خانم جلالیان به بیماری‌های چشمی، کلیوی و گوارشی مبتلاست. بر اساس تشخیص پزشکان متخصص و نتایج آزمایش‌ها، او نیاز فوری به عمل جراحی دارد. با این حال، تاکنون اقدامی برای اعزام وی به بیمارستان جهت انجام این عمل صورت نگرفته است.( ۱۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

تداوم اعتصاب، سایه صیدال با وجود وخامت حال از بیمارستان به زندان منتقل شد

سایه صیدال، زندانی محبوس در زندان اوین، هشتمین روز اعتصاب خود را پشت‌ سر می‌گذارد. شامگاه روز گذشته، سایه صیدال، به دلیل وخامت حال از زندان به بیمارستان منتقل شد. نتایج آزمایشات گرفته‌ شده از وی نشان‌ دهنده وجود کیست خونی بوده است. خانم صیدال از دریافت دارو امتناع کرده و با وجود وخامت جسمی، مجدداً به زندان بازگردانده شد. این زندانی سیاسی در تاریخ ۵ خرداد ۱۴۰۴، در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی مناسب، دست به اعتصاب غذا و دارو زده بود. ( ۱۲ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

تداوم اعتصاب و وخامت حال مهوش صیدال در زندان اوین

مهوش (سایه) صیدال، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، در سیزدهمین روز از اعتصاب خود با حال نامناسب جسمی مواجه است. او در تماس با یکی از نزدیکان خود اعلام کرده که از رسیدگی درمانی محروم است و مسئولان زندان نسبت به درخواست‌های او کماکان بی‌توجه هستند. او می گوید که دچار مشکل تنفسی و افزایش فشار خون شده و با تشدید علائم میگرن مواجه است. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

بانە، تداوم بازداشت و بی خبری از سرنوشت سامان کریمی زندانی سیاسی سابق محکوم به اعدام و همسرش فرزانه رشیدی

علیرغم گذشت دو هفته از بازداشت سامان کریمی، زندانی سیاسی سابق محکوم به اعدام که پس از لغو حکم توسط دیوان عالی آزاد شده بود، به همراه همسر دانشجویش فرزانه رشیدی توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی، همچنان هیچ اطلاعی از سرنوشت آن‌ها در دسترس نیست. این زوج کُرد، روز یک‌شنبه ۴ خرداد ۱۴۰۴ (۲۵ مه ۲۰۲۵) توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شده‌اند. سامان کریمی از زمان بازداشت تاکنون هیچ‌گونه تماسی با خانواده نداشته و فرزانه رشیدی تنها یک تماس تلفنی کوتاه با خانواده برقرار کرده است. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

لحظه پیوستن سعدا خدیرزاده و دخترش سولینا به خانواده، بعد از ۴۰ ماه حبس، یک تولد بی‌شناسنامه و فشار و تحقیر فزاینده نهادهای امنیتی

سعدا خدیرزاده، زن کُرد زندانی سیاسی، که بیش از ۴۰ ماه بازداشت خودسرانه و محکومیت، به‌دنبال اینکه طی ماه‌های اخیر با وثیقه بسیار سنگین برای نخستین بار به مرخصی آمده بود و از ایران خارج شده بود؛ به همراه دختر خردسالش سولینا به آغوش خانواده پیوست. فرزند او، سولینا، در زندان در شرایط فاقد استانداردهای حداقلی بهداشتی و حمایتی متولد شد و تاکنون به دلیل ممانعت نهادهای مسئول از ثبت هویت، از داشتن شناسنامه محروم مانده است، وضعیتی که مصداق آشکار محروم‌سازی کودک از حقوق هویتی و شهروندی محسوب می‌شود. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-کردپا)

محرومیت شیوا اسماعیلی، زندانی سیاسی، از تماس با فرزندانش در زندان اوین؛ مجازاتی برای حمایت از کارزار سه‌شنبه‌های نه به اعدام

در ادامه‌ی موج فزاینده فشارهای امنیتی علیه زندانیان سیاسی، شیوا اسماعیلی، زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین، به دستور مستقیم هدایت‌الله فرزادی، رئیس زندان، از حق تماس تلفنی با فرزندانش محروم شده است. این محرومیت در پی حمایت خانم اسماعیلی از کارزار اعتراضی سه‌شنبه‌های نه به اعدام اعمال شده است. فرزندان خانم اسماعیلی، سیدمهدی وفایی ثانی و سیدعلیرضا وفایی ثانی، هر دو نیز زندانی‌اند و در بند ۸ زندان اوین دوران محکومیت خود را سپری می‌کنند. سیدمهدی با حکم ۶ سال زندان و سیدعلیرضا با حکم ۵ سال حبس، از جمله فعالانی هستند که به اتهاماتی سیاسی محکوم شده‌اند. اکنون، با اجرای این محرومیت، این مادر زندانی از ابتدایی‌ترین حقوق انسانی یعنی تماس با فرزندان خود نیز محروم شده است. ( ۱۸ خرداد ۱۴۰۴-کانون حقوق بشر ایران)

حبس بدون تصمیم، ادامه بلاتکلیفی ارغوان فلاحی در زندان اوین

خانم فلاحی بیش از چهار ماه است که در بازداشت به‌سر می‌برد و در وضعیت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می‌شود. او حدود یک ماه پیش با خانواده‌اش تماس داشته و اعلام کرده که در بند ۲۰۹ این زندان محبوس است. تاکنون هیچ اطلاعاتی درباره اتهامات مطرح‌شده علیه خانم فلاحی در دست نیست و هنوز مقدمات آزادی موقت وی فراهم نشده است. خانم فلاحی، پیش از این نیز به همراه پدرش در آبان ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و چندی بعد به زندان اوین انتقال یافت. سپس توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهامات اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام به دو سال حبس، محکوم شده بود. ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

زندان اوین، سمیه رشیدی کماکان در انتظار تعیین تکلیف

سمیه رشیدی، متهم سیاسی، ۵۰ روز است که بازداشت شده و به صورت بلاتکلیف در زندان اوین نگهداری می شود. او با اتهام تبلیغ علیه نظام مواجه است. با این حال، پرونده قضایی او همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهاماتش نیز تشکیل نشده است. وی دچار اختلالات روانی است که به‌صورت دوره‌ای بروز می‌کند. در این حالت، تمرکز خود را از دست می‌دهد و حرکاتش مختل می‌شود. گاهی توان راه رفتن ندارد و با کمک دیگر زندانیان کارهایش را انجام می‌دهد. هر بار این وضعیت حدود یکی دو روز ادامه پیدا می‌کند. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

بی‌خبری از وضعیت شیدا روحانی، شهروند بهائی بازداشتی همچنان ادامه دارد

شیدا روحانی، شهروند بهائی ساکن تهران روز سه شنبه ۶ خرداد توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود بازداشت شد. در زمان بازداشت، منزل خانم روحانی مورد تفتیش نیروهای امنیتی قرار گرفته و شماری از لوازم شخصی او و خانواده ضبط شد و تاکنون از محل نگهداری وی اطلاعی حاصل نشده است. بی‌خبری از وضعیت این شهروند، افزایش نگرانی‌های خانواده و نزدیکان وی را در پی داشته است. ( ۲۱ خرداد ۱۴۰۴-هرانا )

اعتصاب

اعتصاب در زندان توسط زندانی سیاسی
مهوش صیدال، زندانی سیاسی و دارنده مدرک دکترای حقوق بین‌الملل، در اعتراض به عدم رسیدگی درمانی مناسب دست به اعتصاب غذا و دارو زد.وی در رابطه با پرونده‌ای که در دوران حبس علیه وی گشوده شده بود، در شعبه سه بازپرسی دادسرای اوین از بابت تخریب اموال و اخلال در نظم عمومی، تفهیم اتهام شد. بازنشر اخبار مربوط به مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان، از جمله مصادیق اتهامی علیه او اعلام شده بود . ( ۵خرداد۱۴۰۴ هرانا)

پریوش مسلمی در زندان اوین دست به اعتصاب زد

پریوش مسلمی از روز شنبه ۱۷ خردادماه دست به اعتصاب غذا زده است. اعتصاب وی در اعتراض به گشایش یک پرونده قضایی جدید صورت گرفته است. اتهام مطروحه در پرونده جدید نشر اکاذیب عنوان شده که مربوط به زمانی است که خانم مسلمی هنوز برای اجرای حکم به زندان معرفی نشده بود. لازم به ذکر است که این زندانی سیاسی که از بیماری های متعددی رنج میبرد، پیشتر نیز در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت خود، دست به اعتصاب زده بود. ( ۱۸ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

اعدام

اجرای حکم اعدام یک زن در زندان دامغان

 بامداد روز دوشنبە ٢٩ اردیبهشت ١٤٠٤،حکم اعدام یک زن با هویت ستاره طاهرلو، در زندان‌ مرکزی دامغان اجرا شد. وی از سه سال پیش بابت اتهامات مرتبط با جرایم مواد مخدرحمل مواد بازداشت و توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده‌ بود.از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون کمتر از پنج ماه دست‌کم حکم اعدام ۱۶ زن در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اجرا شده است  )۵ خرداد ۱۴۰۴هه نگاو)

اجرای حکم اعدام ۸ زندانی از جمله سه زن در زندانهای بیرجند و کهنوج

 سحرگاه روز دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴، دستکم هشت زندانی از جمله سه زن در زندان بیرجند اعدام شدند. تا لحظه تنظیم این گزارش هویت و اتهامات آنها اشاره نشده است .حکم آنها که پیشتر بابت اتهاماتی نظیر جرائم مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند، در زندان‌های بیرجند و کهنوج اجرا شد. (۵ خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

اعدام ۵ زندانی از جمله یک زن در زندان‌های اراک، ایرانشهر، کرج، قم و کرمان

پنج زندانی از جمله یک زن در زندان‌های اراک، ایرانشهر، قم، کرمان و کرج اعدام شدند. به این ترتیب آمارزندانیان اعدام شده در خردادماه تا لحظه تنظیم این گزارش به ۹۰ زندانی رسیده است. یک زندانی به‌نام داوود علی‌نژاد در زندان اراک ، یک زندانی به‌نام حسین میربلوچزهی در زندان ایرانشهر، یک تبعه افغانستان به‌نام احمدالله اسماعیلی در زندان قزلحصار کرج، یک زندانی به‌نام کریم شاه‌محمدی در زندان قم و یک زندانی زن به‌نام معصومه کاربخش در زندان شهاب کرمان . ( ۱۸ خرداد ۱۴۰۴- صدای بازداشت شدگان)

صدور حکم اعدام برای یک زن در البرز/ رهایی یک زندانی از چوبه دار

یک زن از بابت اتهام قتل یک کودک هفت ساله توسط شعبه دوم دادگاه کیفری استان البرز به اعدام محکوم شد. ماجرا از دهم بهمن ۱۴۰۲ و با ناپدید شدن ناگهانی فاطمه زهرا در مسیر رفتن به مدرسه آغاز شد. پس از تحقیقات میدانی، زن جوانی حدود ۳۷ ساله که مستأجر پدربزرگ کودک بود، به عنوان متهم اصلی بازداشت شد. جسد فاطمه زهرا چند روز بعد در بیابان‌های اطراف هشتگرد کشف شد. پدر و مادر این کودک در دادگاه خواستار اشد مجازات برای متهم شدند. همچنین یک زندانی در گرمسار که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، با کسب رضایت از اولیای دم از چوبه دار نجات یافت. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

زندان قزلحصار، اعدام مخفیانه نُه زندانی به اتهام عضویت در داعش همزمان با سفر ترامپ به خاورمیانه

حکم اعدام نُه زندانی از جمله یک زن بلوچ به نام حفیظه بلوچ‌زهی و هشت مرد بابت اتهام عضویت در گروه داعش، همزمان با سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه و رفع تحریم‌های حکومت سوریه، در زندان قزلحصار کرج به صورت مخفیانه به اجرا در آمده است. تمامی این ٩ زندانی اعدام‌شده، کُرد و بلوچ بوده‌اند. احکام اعدام این نه زندانی در حالی اجرا شده است که همگی از داشتن آخرین حق ملاقات با خانواده خود محروم بودند. ( ۲۰ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

خشونت علیه زنان

قتل فجیع بانوی میانسال توسط همسرش

روز شنبه ٣ خرداد ۱۴۰۴ زهرا علیاری اهل میاندوآب توسط همسرش با ضربات متعدد چاقو بە طرز فجیعی بە قتل رسید.به گفته منابع آگاه، قاتل با فامیلی شوری، همسرش را به دلیل اختلافات خانوادگی با وارد کردن ضربات متعدد و پیاپی چاقو به‌شکلی بسیار خشونت‌آمیز به قتل رسانده است ).۴خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو)

قتل همسر به دلیل تقاضای طلاق

روز چهارشنبه ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، فاطمه صادقی، ۳۹ ساله و اهل جهرم توسط همسرش به قتل رسید و جنازه‌ی وی در دستشویی‌ یکی از پارک‌های این شهر کشف شد. قاتل با هویت صادق رنجبر، بدلیل درخواست طلاق قربانی اقدام به قتل وی کرده و با پیچاندن روسری دور گردن مقتول سعی در خودکشی جلوه دادن مرگ او داشته است.( ۵ خرداد ۱۴۰۴ هه نگاو)

قتل یک زن در شهرستان خوشاب توسط همسرش

یک زن به نام عشرت حیدری حدودا ۴۵ ساله در شهرستان خوشاب، توسط همسرش به دلیل اختلافات خانوادگی به قتل رسید. متهم پس از این اقدام بازداشت شده است. وی در حین میانجیگری در دعوای همسر و پسرش و در جریان این درگیری، با شلیک گلوله از اسلحه کلت، همسرش به قتل رسید .(۶ خرداد ۱۴۰۴ هرانا)

یک زن در شهرستان فریمان توسط همسرش به قتل رسید

هانیه بهبودی پورامغان، ۲۴ ساله، مادر یک دختر چهارساله، دانشجوی تربیت بدنی و ساکن شهرستان فریمان به دلیل اختلافات خانوادگی توسط همسرش به قتل رسید. حادثه در بامداد جمعه ۱۶ خردادماه رخ داده است. بر اساس اطلاعات موجود، همسر او ابتدا وی را خفه کرده و سپس با وارد آوردن ضربه‌ای به سر، جان او را گرفته است. او در ادامه با بریدن رگ‌های هر دو دست همسرش، تلاش کرده صحنه را به‌عنوان خودکشی جلوه دهد. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-هرانا)

قتل الهه حسین‌نژاد، ابهامات، تناقضات و بازتاب در فضای مجازی

قتل الهه حسین‌نژاد، دختر ۲۴ ساله اهل اسلامشهر، که پس از ۱۱ روز ناپدیدی، در ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ (۶ ژوئن ۲۰۲۵) جسدش در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد، با وجود ابهامات و تناقض‌های روایت‌های نهادها و رسانەهای حکومتی و ارتباط او با جنبش ژن ژیان ئازادی، به موضوعی نگران‌کننده و هشداردهنده درباره وضعیت حقوق بشر و امنیت زنان در ایران بدل شده است. ناپدید شدن و سپس قتل الهه حسین‌نژاد به سرعت در شبکه‌های اجتماعی تبدیل به یک کارزار بزرگ شد. کاربران عادی، سلبریتی‌ها، بلاگرها و هنرمندان به این حادثه واکنش نشان داده و خواستار شفافیت و عدالت شدند. ( ۱۷ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

گزارشی از قتل ام‌البنین قلی‌زاده توسط همسرش در استان خراسان شمالی

روز شنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ (۷ ژوئن ۲۰۲۵)، ام البنیین قلی‌زاده ٤٧ سالە و اهل یکی از روستاهای توابع شهرستان مانه و سملقان توسط همسر‌ خود با ضربات متعدد چاقو بە قتل رسید. انگیزه متهم از ارتکاب جرم اختلافات خانوادگی عنوان شده است. قاتل ۵۳ ساله پس از ارتکاب قتل، خود را به پاسگاه محل سکونتشان معرفی کرده و به قتل همسرش اعتراف کرده است. قابل ذکر است که، ام البنین قلی‌زاده پیشتر نیز در پی اقدام برای جدایی، بارها از سوی همسرش تهدید به قتل شده بود. ( ۱۹ خرداد ۱۴۰۴-هه نگاو)

مردی در پاکدشت یک زن را به قتل رساند

کبری (شقایق) رضایی، تبعه کشور افغانستان، حدود ۵۰ روز پیش به‌طور ناگهانی ناپدید شد. پس از تماس‌های بی‌پاسخ و بی‌خبری مطلق، خانواده‌اش موضوع را به پلیس گزارش دادند. پس از چند هفته، بخش‌هایی از یک جسد مثله‌ شده در حوالی منطقه پاکدشت کشف شد که به دلیل تخریب شدید، در ابتدا قابل شناسایی نبود. با اخذ مجوز قضایی، پلیس وارد منزل مظنون شد. کشف بقایای پیکر مثله‌شده کبری که با اسید سعی در از بین بردن آن شده بود، پلیس را به نتیجه قطعی رساند. متهم با نام اختصاری ع.خ ، ۳۲ ساله و نگهبان یک کارخانه در پاکدشت، توسط پلیس بازداشت شد. وی در ابتدا منکر هرگونه دخالت در ماجرا بود، اما پس از ارائه مستندات پلیس، به ارتکاب قتل اعتراف کرد. بنا بر گفته‌هایش، زمانی که از نامزدی کبری مطلع شد، دچار عصبانیتی شدید شده و مرتکب قتل شد. ( ۲۲ خرداد ۱۴۰۴-هرانا )

سه تن از عوامل فیلم «بی‌داد» به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

۱۱ تیر ۱۴۰۴-هرانا خبرگزاری هرانا – سهیل بیرقی، کارگردان فیلم «بی‌داد» و لیلی رشیدی، بازیگر این فیلم به جزای نقدی بدل از حبس محکوم شدند. س...