۱۴۰۳-۱۱-۲۸

اعتصاب غذای رزگار بیگ‌زاده بابامیری در زندان ارومیه

ژینو بیگ‌زاده در لایو اینستاگرامی ایران‌وایر که شامگاه شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد تایید کرد که پدرش از روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌های خود، رفتارهای غیرانسانی مسئولان زندان و بلاتکلیفی پرونده‌اش در اعتصاب به‌سر می‌برد.

۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر

ژینو بیگ‌زاده بابامیری فرزند رزگار بیگ زاده بابامیری، متهم سیاسی محبوس در زندان ارومیه با حضور در گفتگوی زنده اینستاگرامی ایران‌وایر اعلام  کرد که پدرش از تاریخ ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ دست به اعتصاب غذا زده و از خوردن آب و غذا پرهیز می‌کند.

رزگار بیگ‌زاده بابامیری یکی از شهروندان اهل بوکان است که پیش از این به کشاورزی می‌پرداخت. او در جریان اعتراضات جنبش زن زندگی آزادی در روزهایی که حکومت با شلیک گلوله مردم را مجروح می‌کرد و همزمان نیروهای امنیتی مقابل بیمارستان‌ها صف‌آرایی می‌کردند تا مجروحان را بازداشت کند به افراد نیازمند، دارو رسانده بود.

آقای بیگ زاده با دو پرونده کیفری و امنیتی با اتهاماتی از جمله «بغی» و «محاربه» مواجه شده است.

ژینو بیگ‌زاده در لایو اینستاگرامی ایران‌وایر که شامگاه شنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد تایید کرد که پدرش از روز پنجشنبه ۱۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته‌های خود، رفتارهای غیرانسانی مسئولان زندان و بلاتکلیفی پرونده‌اش در اعتصاب به‌سر می‌برد.

او گفت که حکم بدوی دادگاه کیفری پدرش به تازگی ابلاغ شده و به رغم اینکه افراد دیگری که در این پرونده بازداشت شده‌اند به قتل اعتراف کرده‌اند پدر او بعنوان آمر قتل به پانزده سال زندان محکوم شده است اما پرونده‌ای که در دادگاه انقلاب برای پدرش تشکیل شده همچنان بلاتکلیف است.

ژینو بیگ‌زاده گفت: « قاضی وقتی همه هم‌پرونده‌ای‌های پدرم گفتند اصلا او را نمی‌شناسند به پدرم گفت من اصلا نمی‌فهمم پس تو چرا اینجایی. ما خیلی نگرانیم چون به نظر می‌رسد معرفی پدرم بعنوان آمر قتل با وجود نبودن هیچ شاهد یا مدرکی مقدمه‌ صدور احکام سنگین در پرونده دادگاه انقلاب باشد.»

فرزند رزگار بیگ‌زاده گفت نگران وضعیت سلامت پدرش است چرا که رزگار بیگ‌زاده از سال‌های دور به بیماری صرع مبتلا بوده و نخوردن آب و غذا برای فرد مبتلا به صرع بسیار مهلک و خطرناک است.

او ابراز امیدواری کرد نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های مدافع حقوق بشر « حالا و در شرایطی که پدرش در قید حیات است و نیاز دارد صدای دادخواهی و عدالت‌خواهی آن‌ها را بشنوند.»

آقای بیگ زاده بابامیری در تاریخ ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در بوکان به دلیل کمک‌رسانی به آسیب‌دیدگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ بازداشت شد و نزدیک به چهار ماه را در بازداشت‌گاه‌های اداره اطلاعات بوکان و ارومیه برای تن دادن به اعترافات اجباری تحت فشار نهادهای امنیتی بود.

او نهایتا به زندان ارومیه منتقل شد و کیفرخواست پرونده او با اتهامات محاربه، بغی، اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی، تامین مالی تروریسم، تبلیغ علیه نظام، جاسوسی و همکاری با دول متخاصم، داشتن تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای (استارلینک)، داشتن سلاح غیرمجاز، عضویت در گروه‌های غیرمجاز و آمریت در ترور توسط شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه صادر و به دادگاه‌های انقلاب و کیفری ارومیه ارجاع شده است.

 آقای بیگ زاده چندی پیش در نامه‌ای خطاب به ریاست شعبه مذکور اعتراض خود را به دلایلی همچون ۱۳۳ روز دوران بازجویی، برگزاری دادرسی به صورت الکترونیک، ممانعت دادگاه از حضور وکیل در جلسات دادرسی و عدم رسیدگی به شکایتش در خصوص آزار و شکنجه در دوران بازجویی، اعلام کرد.

گزارشی از تفتیش منازل ۱۴ شهروند بهائی و بازداشت ۲ تن از آنان

۱ اسفند ۱۴۰۳ هرانا خبرگزاری هرانا – اخیرا منازل پیمان رضا، پژمان رضا، مهرانه مطلق آرانی (رضا)، نازیلا رییسی، نوا انصاری، نسیم انصاری، هما ...