۱۴۰۳-۰۸-۱۶

پرونده پخشان عزیزی در دیوان عالی کشور؛ ممنوعیت ملاقات با وکلا همچنان ادامه دارد

۱۴.آبان.۱۴۰۳ هرانا

پرونده پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در زندان اوین محبوس است، به دیوان عالی کشور ارسال شده و در انتظار تصمیم نهایی این مرجع قضایی قرار دارد. همچنین وی از تاریخ ۱۶ تیرماه سال جاری تاکنون از ملاقات با خانواده و وکلای خود محروم است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پرونده پخشان عزیزی، زندانی محکوم به اعدام به دیوان عالی کشور ارسال شد. خانم عزیزی در تاریخ ۲ مردادماه، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد. بیش از ۱۸ روز است که پرونده وی به دیوان عالی کشور ارسال شده است. بر اساس اظهارات یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم عزیزی، از تاریخ ۱۶ تیرماه و پس از بروز اعتراضاتی در بند زنان زندان اوین، کلیه ملاقات‌های حضوری و تماس‌های تلفنی پخشان عزیزی با خانواده و وکلایش قطع شد. هرچند حدود سه هفته پیش تماس تلفنی او مجددا برقرار شد، اما محدود به شماره‌های محدودی از اعضای خانواده شده است. تلاش‌های وکلای وی، امیر رئیسیان و مازیار طاطایی، برای دریافت مجوز ملاقات حضوری با موکلشان نیز بی‌نتیجه مانده است.

پخشان عزیزی به همراه پدر ۶۷ ساله‌اش عزیز عزیزی، که مبتلا به سرطان لنفاوی است، خواهرش پرشنگ، ۴۹ ساله و همسر خواهرش حسین عباسی، ۴۹ ساله در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۴۰۲، در تهران بازداشت شدند. بازداشت آنها توسط حدود بیست مامور مسلح و پس از متوقف کردن خودروی در حال حرکت‌شان انجام شد. ماموران امنیتی پس از بازرسی و تفتیش افراد، آنها را به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.

خانم عزیزی در اعتراض به بازداشت خانواده‌اش در ابتدا دست به اعتصاب غذا زد و پس از آنکه مطلع شد خانواده‌اش پس از دو هفته انفرادی با قرار وثیقه آزاد شده‌اند، به اعتصاب خود پایان داد. این زندانی پس از سه ماه و سه هفته نگهداری در سلول انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، نهایتا در تاریخ ۱۹ آذرماه به بند زنان زندان اوین منتقل شد.

چندی بعد اوایل مردادماه سال جاری، عزیز عزیزی، پرشنگ عزیزی و حسین عباسی در یک پرونده مشترک با پخشان عزیزی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام “مساعدت مجرم برای فرار از محاکمه و محکومیت” هر کدام به یک سال حبس محکوم شدند. حکم صادره در تاریخ ۵ مهرماه، توسط دادگاه تجدیدنظر استان تهران عینا تایید و درخواست فرجام‌خواهی نیز به دیوان عالی کشور ارسال شد.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم عزیزی در خصوص سوابق او به هرانا گفت: “پخشان هیچ گونه عضویتی در گروه ها و دسته ها را ندارد. او به عنوان مددکار به مدت ۱۰ سال در کمپ‌های آوارگان روژاوا فعالیت می‌کرد و حوزه کاری او ژنولوژی بوده است. گروه هایی که پخشان در کنار آنان به کار مددکاری مشغول بود در حال جنگ با داعش بودند که جمهوری اسلامی و سپاه قدس نیز خود در حال جنگ با آن بود و عملا هیچ نبرد مستقیمی بین گروه های نزدیک به پخشان با نیروهای جمهوری اسلامی وجود نداشته و این امر در پرونده او کاملا مشهود است.”

خانم عزیزی اواخر مهرماه سال جاری، در پی اعتراض زندانیان بند زنان اوین پس از اطلاع از اجرای حکم اعدام رضا رسایی و درگیری گارد زندان با آنها، پرونده جدیدی علیه خانم محمدی و چند زندانی دیگر گشوده شد. او توسط دادگاه کیفری دو مجتمع قضایی قدس تهران به ریاست قاضی ابوالفضل عامری شهرابی از بابت اتهام درگیری با مامور و تمرد به شش ماه حبس محکوم شد.

وی همچنین در اواخر مرداد ماه سال جاری با پرونده‌ای جدید در شعبه سوم بازپرسی دادسرای اوین مواجه و به «آشوب در زندان» متهم شد. این اتهام در ارتباط با برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ به وی انتساب داده شده است.

پخشان عزیزی، اهل مهاباد، پیش از این نیز سابقه بازداشت و برخوردهای قضایی را داشته است. در سال ۱۳۸۸ وی به اتهام فعالیت سیاسی بازداشت و پس از چهار ماه با تودیع وثیقه آزاد شده بود.

گزارشی از بازداشت روشنک مولایی علیشاه معترض به حجاب اجباری توسط نیروهای امنیتی

۲۱.آبان.۱۴۰۳ هه‌نگاو روشنک مولایی علیشاه، شهروند تُرک اهل تبریز و ساکن تهران، که از مخالفین حجاب اجباری است و در جریان جنبش “ژن، ژیان، ئاز...