۱۴۰۲-۱۰-۱۹

پرونده‌سازی امنیتی رسانه‌ی قوه قضائیه جمهوری اسلامی برای رویا حشمتی

رویا حشمتی بدون حجاب اجباری

روایت شجاعانه‌ی رویا حشمتی از اجرای حکم شلاق به خاطر سر باز زدن‌اش از حجاب اجباری، او را به نماد مبارزه و مقاومت زنان ایرانی بدل کرده است. جمهوری اسلامی در هراس از این شجاعت، دست به اقدامی آشنا زده: پرونده‌سازی امنیتی.

رسانه‌ی قوه قضائیه جمهوری اسلامی با پناه بردن به تاکتیکی آشنا علیه رویا حشمتی ــ زن‌ جوانی که این روزها به نماد مقاومت علیه حجاب اجباری بدل شده است ــ، برای او پرونده‌سازی امنیتی کرد.

رویا حشمتی زن جوانی است که به دلیل سر باز زدن از حجاب اجباری به او شلاق زدند و آن را روایت کرد. روایتش او را به نماد مقاومت زنان در روزهای اخیر ایران بدل کرده است. بسیاری از زنان و دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی با نشر روایت و عکس‌های او، به ستایش از رویا و به انتقاد شدید از جمهوری اسلامی دست زدند.در برابر، میزان، رسانه‌ی وابسته به قوه قضائیه جمهوری اسلامی، یکشنبه ۱۷ دی در گزارشی نوشت: اسناد موجود در پرونده این خانم حاکی از این است که وی در مقطعی از طریق ارتباط گرفتن با یک جریان سازمان یافته در خارج از کشور و دریافت مبالغی، در ساعات مشخص در مکان‌های پر رفت و آمد شهر تهران و با وضعیت پوشش بسیار زننده به ترویج اباحه‌گری پرداخته که پس از بازداشت و انجام بازجویی و تحقیقات قضایی موضوع فوق مبنی بر اقدام سازمان یافته در قبال دریافت مبالغی از خارج از کشور اثبات می‌شود.

قوه قضائیه ادعا کرده که حشمتی «کارمند یک شرکت مستقر در آمریکاست که به صورت دورکار با آن‌ها همکاری کرده و برای آن‌ها پروژه‌های ویژه را انجام می‌دهد.»

مدارکی که این رسانه انتشار داده، چند اسکرین‌شات بد‌کیفیت از چت‌های یک پیام‌رسان است. در این اسکرین‌شات‌ها، کاربری که با نام «شرکت» ثبت شده، می‌نویسد: «خانم‌های شرکت، هر کدام که بخواهند روز شنبه بی‌حجاب در معابر حاضر باشن، براشون مأموریت رد می‌شه».
این اسکرین‌شات‌ها نام فرستنده را به جز در یک مورد ــ «شرکت» ــ ندارند و اساساً صحت آنها زیر سوال است. کاربران اینترنتی همچنین پرسیده اند: چه کسی با نام «شرکت» شماره فرد دیگری همچون کارفرما یا مدیر بالاتر از خودش را ذخیره می‌کند؟ رسانه‌ی قوه قضائیه دیگر جرم رویا حشمتی را «روزه‌خواری در ملاء عام» اعلام کرده است و ادعا کرده این کار، یعنی غذا خوردن و آب نوشیدن که به باور حکومت اسلامی باید همگان یک ماه سال در خیابان‌ها از آن احتراز کنند، به دستور «کارفرمای آمریکایی» بوده است.(رادیو زمانه ۱۷ دی ۱۴۰۲)

دادگاه تجدیدنظر ۱۰ فعال آذربایجانی و یک وکیل را به مجموع ۸۱ سال حبس محکوم کرد

۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران احکام ۱۰ متهم سیاسی، شامل فعالان ترک آذربایجانی و یک وکیل دادگستری را تأیید کرد. در مرحله...