دویچه وله
در روز جهانی محیط زیست (۵ ژوئن) ۹ زن زندانی سابق سیاسی طی نامهای خواهان آزادی فعالان محیط زیست شدند. مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل نیز در توییتی همین درخواست را مطرح کرده است.
۹ زندانی سابق سیاسی زن که با دو تن از فعالان محیط زیست همبند بودهاند در نامهای به مناسبت روز جهانی محیط زیست (۵ ژوئن) خواهان آزادی هشت فعال محیط زیست شدهاند.
در این نامه که سایت بیبیسی فارسی آن را منتشر کرده، آمده است: «داستان زندگی ۱۵۹۱ روز گذشته این هشت دوستدار طبیعت که با زندان، سلول انفرادی، فقدان و درگذشت کاووس سید امامی در نخستین روزهای بازداشت عجین بوده است معنای روشنی دارد.»
نویسندگان این نامه در ادامه نوشتهاند: «حاکمان که هر پیوند میان آدمیان با یکدیگر و زیست بومشان را در انقیاد و حقیقت را خاموش میخواهند، اشخاصی را که با سلاح دانش و آگاهی سعی در نجات طبیعت و حفظ سرزندگی و بقای آن دارند در بند میکشند».
این بیانیه را نازنین زاغری رتکلیف، کایلی مور گیلبرت، ارس امیری، آتنا دائمی، پریسا رفیعی، نازی اسکویی، شکوفه یداللهی، نگین قدمیان و سپیده فرهان امضا کردهاند.
در واکنش دیگری نسبت به ادامه بازداشت و زندانی کردن فعالان محیط زیست، اینگر اندرسن، مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل در توییتی نوشت: «به مناسبت روز جهانی محیط زیست درخواستم برای آزادی همکار سابق نیلوفر بیانی و دیگر فعالان زندانی در ایران را تکرار میکنم. ما فقط یک زمین داریم و کسانی که خواهان حفاظت از این سیاره هستند نباید به این دلیل تحت تعقیب قرار بگیرند.»
مراد طاهباز، نیلوفر بیانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، سپیده کاشانی، امیرحسین خالقی، سام رجبی و عبدالرضا کوهپایه، متهمان پرونده فعالان محیط زیستی هستند که سازمان اطلاعات سپاه پاسداران، در بهمن ماه ۱۳۹۶ آنها را به اتهام جاسوسی دستگیر کرد.
این افراد از جمله متهم شدند که به بهانه پروژههای زیستمحیطی به جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده و محرمانه از مناطق استراتژیک پرداختهاند.
کاووس سیدامامی نیز با این گروه بازداشت شد، اما کوتاه مدتی بعد در زندان درگذشت. مقامات جمهوری اسلامی ادعا کردند که او خودکشی کرده اما هیچ شاهدی برای این ادعا ارائه نشد و خانواده سیدامامی نیز هرگز آن را نپذیرفتند.