۱۴۰۰-۰۸-۰۷

دغدغه های زنان کردستان/ 18 هزار زن کردستانی سرپرست خانوارند

کردپرس

حضور معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور در کردستان و شرکت در نشست «زن کُرد، سرمایه اجتماعی و توسعه فرهنگی» فرصتی فراهم کرد تا نمایندگان زنان استان در حوزه های مختلف به بیان دغدغه ها و مشکلات شان بپرازند از نبود امنیت شغلی، تا مسائل حاشیه نشینی و عدم حمایت های مالی و معنوی تا ارایه آمارهایی از وضعیت زنان در استان
به گزارش کُرد پرس در ابتدای این نشست که دوشنبه 20 بهمن ماه در استانداری کردستان برگزار شد، نماینده سمن‌ها و نهادهای اجتماعی حوزه زنان استان با بیان اینکه استان کردستان دارای حداقل ۱۸ هزار زن سرپرست خانوار است که بسیاری از آنان از توانمندی‌های زیادی برخوردارند واگر حمایت شوند می‌توانند برای خود و جامعه مفید باشند، گفت: حمایت مالی از این زنان با تزریق اعتبار و اعطای تسهیلات مشاغل خانگی به آنان می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند و همچنین می‌توان با برگزاری دوره‌های مهارت آموزی توانمندی‌های این افراد را شناسایی و ارتقا داد.

سمیرا زارعی، با اشاره به ضرورت برگزاری کارگاههای خودمراقبتی، تفویض قدرت اجرایی بیشتر به بانوان، تخصیص ردیف بودجه جداگانه برای حوزه زنان و خانواده ایجاد بازارچه دائمی برای فروش محصولات خانگی بانوان افزود: توجه جدی به زنان و کودکان ساکن در مناطق حاشیه و سکونتگاه‌های غیررسمی یک ضرورت مهم و اساسی است و در حال حاضر در این مناطق آسیب‌ها به سمت زنانه شدن پیش می‌رود که مهمترین آن اعتیاد زنان است .

نبود امنیت شغلی خبرنگاران

نماینده بانوان خبرنگار نیز در این نشست، نبود امنیت شغلی را یکی از معضلات بانوان خبرنگار استان اعلام کرد و گفت: خبرنگاران ما هیچ حمایت مالی نمی‌شوند، مشکل بیمه‌ای دارند و از کمترین حقوق و مزایا برخوردارند.

گلاویژ مرادی افزود: بانوان خبرنگار استان کردستان در سخت‌ترین شرایط کار می‌کنند و در بسیاری از موارد هم مورد هجمه قرار می‌گیرند بدون اینکه از کوچکترین حمایتی برخوردار شود.

وی خواستار تلاش و پیگیری وضعیت درآمدی و بیمه‌ای بانوان فعال حوزه رسانه استان شد.

حمایت از فعالیت بانوان در فضای سیاسی

نماینده مجمع مشورتی پارلمان زنان کامیاران نیز در این نشست گفت: بانوان ما دارای توانایی‌ها و استعدادهای فراوانی در زمینه‌های مختلف هستند که اگر مورد توجه قرا بگیرند می‌توانند درفضای سیاسی جامعه نیز همانند عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشند.

وی بر حمایت از ورزش بانوان، حمایت از دفتر اموربانوان و تخصیص اعتبار خوداشتغالی زنان سرپرست خانوار تاکید کرد و افزود: بانوان ما همواره ثابت کرده‎اند که همپای مردان و حتی گاهی بیشتر می‎توانند در پیشبرد اهداف جامعه نقش‌آفرینی کنند.

نماینده مجمع مشورتی پارلمان زنان کامیاران همچنین خواستار برگزاری دوره‌های آموزشی و ایجاد ارتباط میان زنان شهری و روستایی، پیگیری و اجرای مصوبات پارلمان زنان و تلاش برای توقف کودک همسری که در برخی مناطق استان هنوز هم وجود دارد، شد.

زنان فیلمساز نیازمند حمایت مادی و معنوی

نماینده بانوان فیلمساز استان نیز گفت: کردستان یکی از قطب‌های مهم فیلمسازی محسوب می شود و زنان نقش شایانی در این زمینه دارند اما علی رغم نقش پررنگشان در این زمینه حمایت مادی و معنوی از آنان نمی شود.

اسرین محمودی افزود: جایگاه و ارزشی برای زنان فیلمساز استان وجود ندارد و همین مساله بسیاری از آنان را علی رغم‌توانایی‌های زیاد در این زمینه از فیلمسازی دور کرده است.

وی نبود بیمه و امنیت شغلی را از دیگر مشکلات فیلمسازان اعلام کرد و گفت: بسیاری از بانوان فیلسماز تنها درآمدشان از این راه است و امسال با توجه به شرایط جامعه بسیاری از آنان بدون هیچ منبع درآمدی خانه نشین شده‌اند.

نماینده بانوان فیلمساز استان گفت: انتظار داریم این قشر مورد توجه و حمایت قرار گرفته و حداقل بیمه بیکاری به آنان تعلق گیرد و همچنین زمینه لازم برای رشد و شکوفایی استعدادها و خلاقیت‌های بانوان فیلمساز استان فراهم شود.

اعطای تسهیلات زودهنگام به بانوان کارآفرین

نماینده بانوان کارآفرین کردستان نیز گفت: در زمینه حمایت از زنان کارآفرین و گسترش فعالیت آنان گاهی موانعی وجود دارد، از جمله اینکه مواد اولیه و تسهیلاتی که برای پیشبرد کار لازم است در اختیار فرد قرار نمی‌‎گرد.

بتول ضیایی افزود: در زمینه اعطای تسهیلات باید یک بانوی کارآفرین راههای زیادی از جمله انعقاد تفاهم‌نامه‌های مختلف را طی کند تا بتواند تسهیلاتی که لازم دارد را بگیرد لذا انتظار می‌رود این قشر که نقش موثری ایجاد اشتغال پایدار در جامعه دارند مورد حمایت جدی قرار گیرند.

هانا حبیبی نماینده فعالان قرآنی کردستان نیز خواستار برقراری بیمه فعلان این حوزه، حضور نماینده آنان در شورای توسعه استان، حمایت مالی از موسسات قرآنی، تخصیص اعتبار به بخش فعالیت قرآنی، اعطای تسهیلات مسکن و غیره به انان و همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی برای نخبه‌های قرآنی استان شد.



source https://zanan.bashariyat.org/?p=46714

برگزاری مراسم اولین سالگرد جان‌باختن دالیا اندام در سنندج

۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر روز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳، مراسم اولین سالگرد جانباختن «دالیا اندام» با حضور خانوادها، مادران دادخواه و‌ جمع زیادی از ...