معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با تاکید بر نقش اساسی ورزش در حفظ سلامت بانوان اظهار کرد: بیشترین تهدید مرگ و میر زنان، مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی و متابولیکی است.
به گزارش «تابناک»؛ معصومه ابتکار در نشست خبری آنلاینی که به مناسبت هفته ملی سلامت بانوان در وزارت بهداشت برگزار شد، با تاکید بر اهمیت فعالیت مراکز فرهنگی در ایجاد نشاط عمومی گفت: معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، در این راستا طرحهایی نظیر طرح ارتقای سطح مهارتهای زندگی با همکاری وزارت آموزش و پرورش اجرا کرده است.
ابتکار درباره آخرین وضعیت «لایحه تامین امنیت بانوان» گفت: بررسی این لایحه به بند ۳۵ کمیسیون لوایح رسیده و در حال پیگیری است؛ همچنین در آخرین بند این لایحه، به موضوع حصول اطمینان از آموزش پیش از ازدواج برای زوجهای جوان اشاره شده و به تصویب رسیده که گام مهمی در راستای رفع مشکلات ایجاد شده است.
به گفته وی در راستای حمایت از مادران شیرده برنامههایی توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است که از جمله آنها میتوان به تامین شیرخشک مورد نیاز نوزادان، مرخصیهای شغلی مادران و… اشاره کرد که نیازمند است مورد توجه بیشتر سیاستگذاران قرار گیرد.
آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ رصد وضعیت سلامتی زنان سرپرست خانوار/ «تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند»، در دفتررییس قوه قضائیه/ کودک همسری مصداق خشونت است و پیگیر لایحه ممنوعیت آن هستیم
ابتکار در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات انجام شده معاونت زنان برای زنان سرپرست خانوار نیز گفت: معاونت زنان دستگاهی ستادی است و مسئولیتی در امر اجرا ندارد، معاونت در این راستا ستادی را به تفکیک بند ط ماده ۸۰ در جهت هماهنگی بین دستگاهی برای اقدامات مربوط به زنان سرپرست خانوار تشکیل داده که یکی از کمیتههای این ستاد کمیته سلامت است.
وی ادامه داد: این کمیته مشکلات خاص مربوط به سلامت زنان سرپرست خانوار را با مسئولیت وزارت بهداشت رصد میکند؛ این اقدام الگویی است، برای توان افزایی زنان سرپرست خانوار که در حال حاضر برای ۱۴ هزار زن در سراسر کشور اجرا شده و البته الزام ابتدایی آن توان افزایی در حوزه مهارتهای فردی است.
به گفته ابتکار ابلاغ مرخصی ۹ ماهه زایمان زنان، فرصت خاص چند ساعت در روز برای شیردهی زنان به نوزادان، ساعت کار قابل انعطاف برای زنان دارای فرزند زیر ۶ سال و دورکاری از جمله مواردی است که در قانون برای سلامت زنان پیش بینی شده و معاونت زنان پیگیر آنهاست.
وی افزود: طرحهای حمایت از زنان سرپرست خانوار با همکاری سازمانهایی همانند بهزیستی و سازمانهای مردم نهاد در حال اجراست. همچنین بحث بیمه زنان سرپرست خانوار نیز موضوع مهمی است که امسال با اولویت مادران بیش از یک و دو فرزند عملی خواهد شد. موضوع مسکن ارزان قیمت نیز یکی دیگر از موضوعات است که از وزیر مسکن درخواست کردیم زنان سرپرست خانوار را در اولویت قرار دهند.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری با تاکید بر اهمیت آموزش مهارتهای فردی و ارتباطی به زنان و دانش آموزان ادامه داد: آموزش این مهارتها به قدری مهم است که کلاسهایی در قالب مدرسه گفتگو در آموزش و پرورش برای دانش آموزان ایجاد شده است. همچنین ما در معاونت زنان با ایجاد پادکستهای مهارتهای بین نسلی ارتباطی تحت عنوان رادیو نسل در کاهش خشونتها و افزایش سلامت روان بانوان گام برداشته ایم.
آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ رصد وضعیت سلامتی زنان سرپرست خانوار/ «تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند»، در دفتررییس قوه قضائیه/ کودک همسری مصداق خشونت است و پیگیر لایحه ممنوعیت آن هستیم
وی درباره بهداشت بلوغ و اهمیت آموزش آن به دانش آموزان گفت: اخیرا با وزیر آموزش و پرورش در این باره گفتگو کردیم، همچنین در قانون حمایت از اطفال و نوجوانان، که بالاخره در مجلس دهم تصویب و ابلاغ شد، هم به مباحث سلامت باروری و بهداشت بلوغ اشاره شده که در کاهش خشونتها و سوءاستفادهها میتواند موثر باشد.
ابتکار با اشاره به موضوع کودک همسری به عنوان مصداقی از خشونت علیه دختران ادامه داد: با وجود اینکه آمار کودک همسری در ایران خیلی بالا نیست، تعداد کم آن نیز موجب به خطر انداختن بهداشت کودک میشود و تبعات جسمی و روانی برای کودک به همراه خواهد داشت.
به گفته معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، این معاونت در راستای جلوگیری از کودک همسری لایحه ممنوعیت ازدواج کودکان زیر ۱۳ سال را به دولت ارائه کرده و در حال پیگیری آن است. همچنین مولفه دیگر این موضوع به مباحث فرهنگی معطوف میشود که این معاونت در این راستا، سعی به آگاه سازی مردم با همکاری بهزیستی و اورژانس اجتماعی داشته است.
وی ادامه داد: ایران یکی از قویترین شبکههای اورژانس اجتماعی را داراست. خط ۱۲۳ در موارد خشونت کودک در داخل خانه، موارد خارج از خانه و به صورت اجتماعی بسیار عملکرد خوبی داشته و بهزیستی در این خشونتها ورود یافته و در مواردی نیز دادستانی مانع این خشونتها شده است.
ابتکار اورژانس اجتماعی را کارآمدترین شبکه در راستای مداخلات آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: امسال با همکاری وزارت ارتباطات دو اتفاق خوب رخ داد و آن پیامک معرفی سامانه ۱۲۳ اورژانس اجتماعی و سامانه ۱۸۲۴ صدای مشاور به مردم و آگاه سازی مردم از فعالیت چنین سامانههایی بود. این خدمات از جمله خدمات پیشرفتهای است که کشورهای پیشرفته به آن میبالند و اکنون ایران نیز باید در جهت توسعه و تقویت آن عمل کند.
آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ رصد وضعیت سلامتی زنان سرپرست خانوار/ «تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند»، در دفتررییس قوه قضائیه/ کودک همسری مصداق خشونت است و پیگیر لایحه ممنوعیت آن هستیم
وی ادامه داد: معاونت در راستای توان افزایی کارشناسان اورژانس اجتماعی اقداماتی نظیر برگزاری نشستهای تخصصی و مراسم قدردانی از این کارشناسان انجام داده است. همچنین امسال مراسم قدردانی از کارشناسان ظرف هفتههای آتی با همکاری سازمان بهزیستی برگزار خواهد شد.
ابتکار همچنین به لایحه تشدید مجازات پدر در صورت قتل فرزند نیز اشاره کرد و گفت: پس از قتل “رومینا” روند رسیدگی به این لایحه سرعت یافت و از کمیسیون لوایح به قوه قضائیه منتقل شد و اکنون در دفتر رئیس قوه قضائیه است تا در نهایت در دستور کار کمیسیون قرار گیرد.
به گفته وی، یکی از موضوعات مهم درباره کاهش خشونت علیه زنان، آموزش استفاده صحیح از اینترنت است، چون فضای سایبری دارای مخاطراتی است و یکی از این مخاطرات سوءاستفادههایی است که شبکههای خرید و فروش انسان با مورد هدف قرار دادن زنان انجام میدهند که لازمه مقابله با آن آگاهی بخشی به زنان و خانوادههاست. همچنین این معاونت در این راستا همکاریهایی با وزارت ارتباطات داشته و نشستی نیز در هفته گذشته در راستای همین موضوع با کشور اندونزی برگزار کرده است.
ابتکار در پاسخ به پرسشی در خصوص اقدامات معاونت زنان درباره ناباروری زنان گفت: نقش معاونت زنان در چنین موضوعاتی همکاری با سایر نهادهاست، در همین راستا بازدیدهایی از مراکز ناباروری وزارت بهداشت داشتهام و از نزدیک شاهد این بودهام که این مراکز از نظر سطح خدمات پزشکی تراز جهانی دارند و موفق عمل کردهاند و امیدوارم این تلاشها استمرار یابد.
معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری با بیان اینکه این معاونت مسئولیت مستقیمی در زمینه مسائل مربوط به افزایش جمعیت ندارد، اظهار کرد: این معاونت همکاریهایی با دستگاههای دیگر در خصوص آموزش قبل از ازدواج، تشویق به اصلاح سبک زندگی و توجه به فرزندآوری داشته است. همچنین مهمترین گام در این راستا، ایجاد سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در استانها بوده که شامل محور تحکیم خانواده و زیرمحور فرزندآوری است.
وی درباره تاثیر سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در دوران شیوع کرونا گفت: با وجود اینکه این سند پیش از پاندمی کرونا تدوین شده است، به جهت نگاه جامع آن به وضعیت زنان و اطلاعات مورد استفاده آن از اطلاعات اطلس استانها، نقش بسیار خوبی ایفا کرده است.
آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ رصد وضعیت سلامتی زنان سرپرست خانوار/ «تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند»، در دفتررییس قوه قضائیه/ کودک همسری مصداق خشونت است و پیگیر لایحه ممنوعیت آن هستیم
ابتکار با اشاره به افتتاح سامانه رصد و پایش شاخصهای عدالت جنسیتی و فعالیت این سامانه ادامه داد: ایجاد سامانه رصد و پایش شاخصهای عدالت جنسیتی را میتوان مهمترین دستاورد معاونت زنان دانست، چون از طریق این سامانه میتوان اقدامات دستگاههای مختلف در خصوص عدالت جنسیتی را ارزیابی کرد. این معاونت در سال گذشته شاخصهای خانواده را برای نخستین بار تصویب کرد و در حال کار روی شناسنامه شاخصها با همکاری مرکز آمار هستیم تا بتوانیم کارها را با برنامه و هدفمند پیش ببریم.
ابتکار در پاسخ به پرسشی درباره درج نام مادران در کارت ملی گفت: این پیشنهاد در وزادت کشور در حال بررسی است. وزیر کشور موافق اجرای آن هستند و اکنون منتظریم سازمان ثبت نظر خود را اعلام کند. این طرح نیازمند اصلاح آیین نامه است تا بتواند تا ماه آینده اجرا شود.
به گفتهی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری، ثبت نام مادر در کارت ملی هیچ هزینه مضاعفی نخواهد داشت، بلکه پس از ابلاغ آن، تنها در کارت ملی کودکانی که به دنیا میآیند و کسانی که اقدام به تعویض کارت ملی و دریافت مجدد آن میکنند، اعمال خواهد شد.
وی با اشاره به پویش ارمغان برای آزادسازی زنان زندانی گفت: پیش از شیوع کرونا از حدود ۱۵ زندان بازدید داشتهام، معاونت مکاتباتی را به جهت اجرای طرح استفاده از دستبند الکترونیک برای مادران زندانی داشته است تا مادرانی که حکم آنها اجازه میدهد از این طرح استفاده کنند. همچنین دستور رییس قوه قضائیه برای آزادسازی زنان زندانی و آزاد سازی حدود ۶۰ هزار زن در شرایط کرونا دستور خوبی بود.
ابتکار در پاسخ به پرسشی درباره آمار استفاده زنان ایرانی از دخانیات، با بیان اینکه میزان اعتیاد و دخانیات زنان ایرانی نسبت به آمار جهانی وضعیت بدتری ندارد، اظهار کرد: فرهنگ و آموزش اصلیترین مسائل در این موارد هستند، آثار دخانیات بر علم پزشکی پوشیده نیست که حتی اگر افراد در محیطی که مواد مخدر استعمال میشود حضور داشته باشند بی نصیب از آثار مخرب آن نیستند. در این زمینه سال گذشته تفاهمنامهای را با ستاد مبارزه با مواد مخدر امضا کردیم که به زودی موافقتنامه آن را اعمال میکنیم.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری درباره اعطای امتیازاتی به پرستاران به عنوان خادمین سلامت گفت: در این راستا، دولت تلاشهای زیادی را انجام داده، اما شرایط تحریمهای ظالمانه وضعیت اقتصادی را برای کشور ایجاد کرده است که در کنار جنگ با کرونا درگیر جنگ اقتصادی هستیم، درخواستها در این زمینه به وزارت بهداشت منعکس شده و قطعا رسیدگی خواهد شد و در تلاش برای جبران کمبودها هستیم.
موافقت وزیر کشور با «درج نام مادر به روی کارت ملی»/ آخرین وضعیت رسیدگی به لایحه تامین امنیت زنان در برابر خشونت/ «تشدید مجازات پدر درصورت قتل فرزند»، در دفتررییس قوه قضائیه/ کودک همسری مصداق خشونت است و پیگیر لایحه ممنوعیت آن هستیم
وی همچنین افزود: امروز از “سمفونی شهرزاد” به عنوان یک ارکستر تمام زن برای خانمها و به پاس قدردانی از خدمات کادر درمان و خانمهای عرصه خدمت سلامت، به عنوان تلاش کوچکی رونمایی میشود.
ابتکار با بیان اینکه امسال سومین سال است با همکاری وزارت بهداشت هفته ملی سلامت زنان ایرانی برگزار میشود و این فرصت خوبی برای ارتقای سطح آگاهی سلامت بانوان ایرانی است، ادامه داد: دومین محور شاخصهای عدالت جنسیتی مصوب در ستاد ملی زن و خانواده به بحث سلامت معطوف میشود. همچنین اکنون در کشور شاهد ارتقای شاخصهای سلامت زنان طی ۴۰ سال اخیر هستیم و این نمایانگر سرمایه گذاری خوب در زیر ساختهای بهداشتی به ویژه بهداشت باروری است که نیازمند توجه ویژه است.
به گفتهی معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری، ثبت اولین دور نتایج اقدامات شاخصهای عدالت جنسیتی در سامانه رصد و پایش وضعیت زنان تا آذر سال جاری برای اولین بار انجام میشود. همچنین سند ارتقای زنان و خانواده در ۳۱ استان تصویب شد که یکی از محورهای این سند محور سلامت است.
وی با تاکید بر نقش کلیدی زنان در جهت سلامت خانواده افزود: طرح هر خانه یک پایگاه سلامت که توسط وزارت بهداشت در سطح ملی و در برخی استانها به صورت پایلوت اجرا شد، طرح موفقی بود که میتواند به ترویج سلامت خانواده و جامعه کمک کند.
ابتکار معتقد است که معاونت امور زنان و خانواده رییس جمهوری همکاری دستگاههای مختلف در راستای سلامت روان و اصلاح مهارتهای ارتباطی خانواده را از دو سال گذشته با طرح ملی گفتوگوی خانواده آغاز کرده است که یکی از محورهای آن گفتوگوی بین نسلی است که معاونت با همکاری وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم و تشکیلات دانشگاهی توانسته است این طرح را در جهت کاهش تنش، کاهش خشونت رفتاری و کلامی و… در خانواده پیش ببرد.
وی افزود: همچنین توجه به سلامت روان در دوران شیوع کرونا بسیار اهمیت دارد، از این روی، دولت با بازگشایی دوباره مدارس و دانشگاهها ولو به شکل مجازی، توانست مقداری از بار روانی خانوادهها و کودکان را کاهش دهد.
معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری در پایانبا تشکر از فعالیت کادر سلامت در این ایام اظهار کرد: مهمترین روش برای جلوگیری از شیوع بیماری، استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری است و لازمه آن افزایش سطح آگاهی همگان است.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=40682