بهاره هدایت، زندانی سیاسی سابق و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات دیماه ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد. دادگاه از باب مجازات تکمیلی نیز وی را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی و ۳ ماه ارائه خدمت در آسایشگاه سالمندان محکوم کرد. این حکم امروز شنبه ۴ مردادماه به وی ابلاغ شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، بهاره هدایت، زندانی سیاسی سابق و یکی از بازداشت شدگان اعتراضات دی ماه ۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
براساس این حکم که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و امروز شنبه ۴ مردادماه به وی ابلاغ شده است، خانم هدایت از بابت اتهام “اجتماع و تبانی” به ۴ سال حبس و به اتهام “تبلیغ علیه نظام” به ۸ ماه حبس محکوم شد.
دادگاه از باب مجازات تکمیلی نیز وی را به ۲ سال محرومیت از عضویت در گروههای سیاسی و اجتماعی و ۳ ماه ارائه خدمت در آسایشگاه سالمندان محکوم کرد.
در صورت قطعی شدن این حکم در مرحله تجدیدنظر با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی مجازات اشد یعنی ۴ سال حبس تعزیری در خصوص وی قابل اجرا است.
دادگاه در خصوص مصداق اتهام اجتماع و تبانی حضور وی در تجمع مقابل دانشگاه امیرکبیر در اعتراض به انهدام هواپیمای اوکراینی و در خصوص اتهام تبلیغ علیه نظام به یادداشتهای خانم هدایت در صفحه توییتر شخصیاش استاد کرده است.
بهاره هدایت روز دوشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ در پی احضار به حراست دانشگاه و حضور وی در آن محل همراه با ضرب و شتم بازداشت و به بازداشتگاه وزرا تهران منتقل شد. وی روز سهشنبه ۲۲ بهمنماه، طی تماسی با خانواده خود، خبر از بازداشت و حضورش در دادسرای اوین داد. او نهایتا شب یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸ با پایان مراحل بازجویی به زندان قرچک ورامین منتقل شد.
خانم هدایت که از زمان بازداشت دست به اعتصاب غذا زده و با افت فشار و تحلیل قوای جسمانی مواجه شده بود در تاریخ ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ از زندان قرچک ورامین آزاد شد و پس از آزادی به اعتصاب خود پایان داد.
در نخستین ساعات روز چهارشنبه ۱۸ دی ماه ۹۸، پرواز شماره ۷۵۲ خطوط هوایی اوکراین با ۱۷۶ سرنشین، توسط پدافند هوایی سپاه پاسداران ساقط شد. صبح شنبه ۲۱ دی ماه، ستاد کل نیروهای مسلح با انتشار اطلاعیهای ضمن تایید این واقعه مدعی شد که هدف گیری هواپیمای مسافربری غیرعمدی و ناشی از خطای عامل انسانی بوده است. این موضوع منجر به موجی از اعتراضات به خصوص در دانشگاههای مختلف کشور شد.
بهاره هدایت زندانی سیاسی، پیش از این نیز سابقه بازداشت و محکومیت دارد. او در دی ماه سال ۸۸ بازداشت و پس از چند ماه نگهداری در بند ۲۰۹ زندان اوین به ۷ سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شد. او بار دیگر و در سال ۸۹ به اتهام نگارش نامهای از زندان به شش ماه حبس دیگر محکوم شد. بهمن ماه ۹۴ دوران محکومیت این فعال دانشجویی با احتساب ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی به پایان رسید که پس از چند روز ممانعت از آزادی به وی ابلاغ شد که دو سال حکم تعلیقی او که در سال ۸۵ صادر شده بود، به اجرا در آمده است. بهاره هدایت نهایتا در تاریخ ۱۴ شهریور ماه ۹۵، پس از تحمل ۶ سال و شش ماه حبس، با تجمیع احکامی که بخش عمده آن گذشته بود آزاد شد.
source https://zanan.bashariyat.org/?p=39295