کیومرث بیات، رئیس هیئت شطرنج گیلان، از فشار وزارت ورزش برای کنارهگیری او از فعالیتهای ورزشی «به دلیل رعایت نکردن حجاب توسط دخترش» خبر داد.
او که پیشتر مالکیت باشگاه سپیدرود رشت را به عهده داشت، به مدت ۱۲ سال رئیس هیئت شطرنج گیلان بود. دخترش شهره بیات که مدرس داوری فدراسیون جهانی شطرنج است، در مسابقات جهانی به میزبانی روسیه از رعایت حجاب اسلامی خودداری کرد و پس از آن نیز به ایران برنگشت.
آقای بیات در نامهای سرگشاده نوشته: «اگر وزارت ورزش به این نتیجه رسیده که با حذف اینجانب برنده انتخابات فدراسیون خواهد بود و نفر خود را پشت میز خواهد نشاند، برگ زرینی است بر افتخاراتم که وزارتخانه موفقیت سیاسیاش را در نبودن من در صحنه انتخابات میداند».
شهره بیات (وسط)
بیشتر در این باره:
در پی جنجال بر سر حجاب، داور مسابقات جهانی شطرنج دیگر به ایران بازنمیگردد
شهره بیات عضو ارشد کمیته داوران فیده و سرداور مسابقات جهانی است. او مدتها دبیری فدراسیون شطرنج ایران را به عهده داشت.
خانم بیات در پی خودداری از بازگشت به ایران، به عربنیوز گفت: «مجازات بیحجابی در ایران، زندان و ۷۵ ضربه شلاق و چه بسا ابطال گذرنامه است که برای من سنگینتر هم میشد، چون نمایندگی ایران را به عهده داشتم.»
او تأکید کرد: «اوضاع حقوق بشر در ایران فاجعه است. هنوز داریم برای ورود به ورزشگاه میجنگیم. زنان حق دوچرخهسواری و انتخاب پوشش ندارند و نیازمند حمایت جهانیاند. در این اذیت و آزار روزانه، زندگی بسیار سخت است. امیدوارم زنان ایرانی در آینده آزاد باشند.»
اینک پدر او با اشاره به فشار سیاسی برای کنارهگیری از فعالیتهای ورزشی، از پایان فعالیتش در شطرنج گیلان خبر میدهد.
کیومرث بیات بازنگشتن دخترش شهره را دلیل فشار سیاسی به او برای برکناریاش عنوان میکند.
او مینویسد: «خدا چرا نوح را بخاطر تفکرات فرزندش از نبوت عزل نکرد؟ شاید وزارت ورزش فرای تفکرات الهی فکر میکند. از اداره کل ورزش گیلان به خاطر بیست روز مقاومت در مقابل ظلم سپاسگزارم».
تجلیل بیات از «مقاومت اداره کل» به این خاطر است که وزارت ورزش فشار برای کنارهگیری او را به فدراسیون سپرده بود، اما وقتی فدراسیون به موفقیت نرسید، خود وزارتخانه وارد عمل شد.
کیومرث بیات یادآوری کرده که در آغاز فعالیتش در ساختمان هیئت شطرنج گیلان «حتی فاقد فاکس بود و چیزی جز میز و صندلی فرسوده نبود که شرم دارم از آن به عنوان اموال ذکر کنم».
آقای بیات میگوید این مجموعه را با «یک میلیارد تومان تجهیزات مدرن» که به گفته او در هیچ استانی وجود ندارد و «با امکانات لوکس» ترک میکند.
پیشتر میترا حجازیپور، ستاره شطرنج زنان ایران، نیز در حین برگزاری مسابقات جهانی، از سر کردن روسری خودداری کرد و بدون رعایت حجاب اسلامی به مصاف حریفانش رفت.
حجازیپور با این اقدام خود که در رقابتهای رسمی ورزشی دوران ۴۲ ساله جمهوری اسلامی ایران بیسابقه بود، از تیم ملی ایران اخراج شد و در حال حاضر مقیم فرانسه است.
علیرضا فیروزجا پدیده شطرنج جهان هم پس از ممانعت وزارت ورزش از اعزام تیم ملی ایران به مسابقات جهانی، تصمیم گرفت از ذیل پرچم جمهوری اسلامی ایران خارج شود و با پرچم فدراسیون جهانی به رقابت بپردازد.
source http://zanan.bashariyat.org/?p=38338