۱۳۹۶-۰۷-۰۸

تبدیل مجازات تبعید به حبس ابد برای محمدعلی شمشیرزن

دادسرای انقلاب شیراز در تصمیم اخیر خود، مجازات تبعید و نفی بلد مادام‌العمر محمدعلی شمشیرزن از دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی که هم‌اکنون در زندان بندرعباس نگهداری می‌شود را به حبس ابد تبدیل کرده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران ، قاضی اجرای احکام دادسرای انقلاب شیراز در تصمیم خود آورده است: «با توجه به زندانی بودن محمدعلی شمشیرزن و در خصوص تعیین سقف برای محکومیت محکومان محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمیدرضا آرایش اعلام می‌دارد در مجازات نفی بلد حداقل مشخص می‌باشد و سقف ندارد تا توبه محکومین محرز شود.» بنابر این گزارش؛ همچنین این مقام قضایی، دستور جلب سایر دراویش کوار که به مجازات تبعید محکوم شده‌اند را صادر کرده است. محمدعلی شمشیرزن، کاظم دهقان و حمید آرایش بر اساس حکم دادگاه انقلاب شیراز به اتهام محاربه، برای مادام‌العمر به ترتیب به شهرهای بندرعباس، زاهدان و اهواز تبعيد شدند. همچنین محسن اسماعیلی، محمدعلی صادقی، ابراهیم بهرامی و محمدعلی دهقان به مدت هفت سال هرکدام و به ترتیب به شهرهای دزفول، زابل، مراغه و سردشت تبعید شدند. این حکم در دیوان عالی کشور هم تأیید شد.
محمدعلی شمشیرزن در بهار ۹۴ به بندرعباس تبعید شد و روز ۱۸ دیماه سال گذشته وقتی برای اعلام حضور روزانه به کلانتری این شهر مراجعه کرد بازداشت و تاکنون علیرغم وخامت وضعیت جسمی‌اش و نیاز به مراقبت‌های ویژه قلبی، در زندان بندرعباس نگهداری می‌شود.
برابر ماده ۲۸۴ قانون مجازات اسلامی، محارب تا زمانی که توبه نکند در شرایط تبعيد باقی می‌ماند. چند سالی است که دستگاه قضایی ایران با اخذ فتوا از مقام رهبری، محکومین به تبعید را بر خلاف قانون و موازین اسلامی و اصول حقوق جزا در زندان نگهداری می‌کند.

۱۳۹۶-۰۷-۰۵

انتقال دو تن از شاگردان “محمدعلی طاهری” از زندان اوین به زندان قرچک ورامین

«‏ملیکا کاوندی» و «زهرا شفیعی دهاقانی» به زندان جرائم عمومی قرچک ورامین منتقل شدند.
به گزارش محبت نیوز یک منبع مطلع در این خصوص به » رادیو فرهنگ » گفت: «این دو نفر در زندان اوین تحت بازجویی های فراوان و فشار روانی شدیدی جهت اخذ اعتراف اجباری قرار گرفتند و زندان قرچک ورامین از پذیرش آن دو به دلیل اینکه در اعتصاب غذا بودند خودداری می کرد تا نهایتن ناچار به شکستن اعتصاب غذای خود شدند». این منبع مطلع که نخواست نامش شود، افزود: «خانواده های ملیکا کاوندی و زهرا شفیعی از شرایط پیش آمده و بازداشت خودسرانه و غیرقانونی آن دو شکایتی را به دادگستری و دادگاه انتظامی قضات ارائه کردند، اما از پذیرش شکایت آن ها خودداری شده و هیچ مقام و مسئولی پاسخگو نیست و به آن ها گفته اند که خانواده زندانیان اجازه شکایت ندارند».
چندی پیش دادگاه انقلاب در حکمی محمد علی طاهری بنیانگزار عرفان حلقه را به اتهام فساد فی الارض
به اعدام محکوم کرد که با توجه به صدور این این حکم پرونده آقای طاهری برای تجدید نظر خواهی به دادگاه تجدید نظر ارسال گردید .

۱۳۹۶-۰۷-۰۱

بازداشت یک زوج نو مسیحی در تهران

نیروهای امنیتی در تهران پس از احضار یک زوج نو مسیحی به اداره اطلاعات اقدام به بازداشت آنان کردند. این نوکیشان مسیحی متهم هستند که در یک مراسم خاکسپاری مطابق شعائر و آیین مسیحیت در بهشت زهرا عمل کرده اند.
به گزارش هرانا ، روز ۱۹ شهریورماه سال جاری در حالی که مراسم خاکسپاری در قطعه ۳۰۰ بهشت زهرا برگزار می شد، مهرداد هوشمند و همسرش سارا نعمتی بعنوان نوکیشان مسیحی در این مراسم مشارکت جستند. این دو نوکیش مسیحی در طی مراسم به روش دینی خود به برگزاری مراسم و قرائت دعا پرداختند. یک منبع مطلع در این رابطه توضیح داد “در طول مراسم افراد غریبه ای به صحنه آمدند و از آقای هوشمند و همسرش حین مراسم فیلمبرداری کردند. آنان گویا پس از پایان مراسم مدارک شناسایی آقای هوشمند را از او مطالبه و ضبط کرده بودند.”
به گفته این منبع مطلع، روز بعد از مراسم این شهروند تهرانی و همسرش برای پس گرفتن مدارک و پاسخ به برخی سئوالات به دفتر پیگیری اداره اطلاعات احضار شدند.
مهرداد هوشمند و سارا نعمتی پس از چند ساعت بازجویی در همان محل بازداشت و سپس به نقطه نامعلومی منتقل شدند. از سرنوشت این افراد پس از بازداشت اطلاعی در دست نیست.
لازم به یادآوری است هر چند قانون اساسی جمهوری اسلامی مسیحیت را بعنوان یکی از دین های رسمی کشور نام می برد با اینحال دستگاه امنیتی با مسلمانانی که دین خود را تغییر دهند و به کسوت مسیحیت درآیند برخورد می کند.

۱۳۹۶-۰۶-۲۸

دستکم ۷۳ شهروند بهایی از ادامه تحصیل محروم شدند

پس از اعلام نتایج کنکور تاکنون دستکم ۷۳ شهروند بهایی به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی از ادامه تحصیل با عنوان نقص در پرونده محروم از تحصیل شدند این در حالی است که احتمال می رود بیش از صد شهروند بهایی از ادامه تحصیل محروم شده اند.
به گزارش پیام نیوز ، این مورد یکی از موارد بسیار مهم از نقض آشکار حقوق شهروندی بهاییان در ایران میباشد که حکومت جمهوری اسلامی با توجه به دید منفی نسبت به پیروان سایر ادیان و بهائیان کلیه حقوق شهروندی آنها را نقض میکند ، آزاده احسان، ساناز مشتعل،سهندگلشنی نجف آبادی،ثمین صراف،دیانا بهشاد،کیمیا کامروا،صبا ایقانی،ترنم گرجی،متین گرجی،پرنیا میثاقی،پگاه سیروسیان،راشین حسینی،زهره فضلی،بهاره رحمانی مهدی آبادی،مهنا مسلمی، آوا صادقیان، سما صفری، لیلی اشتیاق،افشان اسحاقیان،صبا ایقانی فرد،غزل صداقت،ثمن صادقی، دل آرام منزوی،متین صادقی وحید،تینا شهریاری،صهبا بلوری،رسده ذاکریان، ماندانا مومنی، سارا ایقانیان، اسا ایمانیان، سما کلیدی، رادمان کشاورز، وفا باقری،مها محمدی، کیانا پژگاله، ریاض بهراد، آرین علیزاده، رکسانا کرم زاده، صهبا آزادی، هامون رنجبر،اردلان صادق زاده،ماهرخ محمدی،نسیم صفری، مازیار استانی،طنین آزادی،غزال وحدت،مهزاد ذهنی میاندوآب، ترنم حقیقی نجف آبادی، وحید صادقی، بهرام حقیقی،نگین روحانی، ادیب فردوسیان نجف آبادی،پارسا اسمعیل پور، معین همت،پانید جوهری، پگاه جوهری،راشین روحی،نورا محمدی فرد سیسان، متین آگاهی،شمیم احسانی،سینا محمدی، خشایار بیرجندی، سارینا کرمزاده،یاسمین صحراگرد، بهزاد شیخی،یونس شاکراردکانی، تینا تمدنی، شمیس نورانی، مهران مهرگانی، سینابرگی،نبیل زارعی و شقایق روحی جهرمی به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی در کنکور سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی با نقص در پرونده روبرو شده اند.
پارسا اسمعیل پور درخصوص محرومیت از تحصیل خود می گوید:« در واقع این مسئله برای من بسیار روشن و واضح بود چرا که بنده در یک مدرسه غیر انتفاعی درس خواندم و در طی دوران دبیرستان ۳ بار وارد مسابقات موسیقی شدم و در تمام مراحل اعم از مدرسه و منطقه ای و استانی مقام اول را کسب کردم و برای ورود به مرحله ی کشور بنده را محروم کردند . این مسئله به طور دقیق در سیستم آموزش و پرورش ثبت شده و صراحتاً این مطلب را خود مسئولین آموزش و پرورش معترف شدند.»
یکی از بهائیان دیگر نیز گفت:« پس از مراجعه به آدرسی که نوشته بودند به من گفتند كه يا تبرى كن يا يك فرم را پر كن تا بتوانى درس بخوانى ولى من فرم را پر نكن».
شمیس نورانی نیز در این خصوص می گوید: «چهارمین سالی است که با عبارت نقص پرونده مواجه شده ام، بار اول در سال ۸۷ که برای اولین بار کنکور دادم و در زمان اعلام کارنامه اولیه نقص پرونده برایم اعلام شد، بعد از آن در سالهای ۹۴، ۹۵ و ۹۶ کنکور شرکت کردم و هر سه سال بعد از دریافت رتبه و انتخاب رشته در زمان اعلام نتایج نهایی با نقص پرونده مواجه شدم و دو سال گذشته هم با وجود مراجعه به واحد پاسخگویی سازمان سنجش کشور و همچنین ارسال نامه از طرق اعلام شده، به نتیجه ای نرسیدم و جوابی به بنده داده نشد که چطور پرونده ای که بدون نقص تا انتخاب رشته پیش می رود به یکباره در زمان اعلام نتایج دچار نقص میشود!» این شهروند بهایی محروم از تحصیل ساکن شهر رفسنجان در استان کرمان می باشد که برای چندین مرتبه با واژه محرومیت از تحصیل روبرو می شود.

۱۳۹۶-۰۶-۲۵

محل کسب یک شهروند بهایی پس از ۹ ماه فک پلمب شد

محل کسب علی زمانی شهروند بهایی ساکن بیرجند پس از ۹ ماه و سه روز توسط مامورین اداره اماکن عمومی فک پلمب شد.

به گزارش خبرگزاری پیام نیوز ((بهائی نیوز سابق ))، ماموران اداره اماکن عمومی روز سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۵ محل کسب علی زمانی دارای واحد صنفی تاسیسات به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی و بسته بودن درب محل کسب در ایام تعطیلی دیانت بهایی پلمب کردند که طی هفته اخیر در تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۹۶ پس از گذشت بیش از ۹ ماه این محل کسب فک پلمب شد. به گفته یک منبع مطلع پیش از پلمب محل کسب، اداره اماکن پروانه کسب این شهروند بهایی را باطل کرده بود. در هفته گذشته محل کسب ۱۴ شهروند بهایی دیگر در اهواز که محل کسب آنان به مدت ۲ ماه پلمب شده بود، فک پلمب شد.
طی سالهای اخیر محل کسب تعداد زیادی از شهروندان بهایی از جمله در همدان، رفسنجان، کرمان، مازندران، ارومیه، بندرعباس، اصفهان، کاشان و چندین شهر دیگر به دلیل باورمند بودن آنان به آئین بهایی با پلمب از سوی اداره اماکن عمومی روبرو شده اند.
بنابر آمار به دست آمده طی یک سال اخیر بیش از ۳۵۰ محل کسب بهایی پلمب شده است. تعدادی از پلمب ها به دستور اداره اماکن فک پلمب شده اما تعدادی زیادی از جمله در استان مازندران و ارومیه همچنان پلمب مانده است.
پیشتر دلیل پلمب محل کسب شهروندان بهایی را مقابله نیروهای امنیتی با دیانت بهایی اعلام شده بود . همواره در سالهای گذشته شاهد پلمب محل کسب شهروندان بهایی و همچنین بازداشت شهروندان بهایی ساکن ایران بوده ایم. لازم به یادآوری است، طبق قوانین صنفی کشور کسانی که دارای مجوز فعالیت هستند می تواند در سال ۱۵ روز تعطیلی اعلام نمایند و بیش از ۱۵ روز تعطیلی را به اداره اماکن اطلاع دهند.

۱۳۹۶-۰۶-۲۱

جهانگیر: اصلاح وضعیت حقوق بشر در ایران بدون اصلاح نظام قضایی ممکن نیست

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، گزارش جدید خود از وضعیت حقوق بشر در ایران را منتشر کرده و در آن به برخی نکات مثبت و منفی در این زمینه اشاره کرده است. با این همه،‌ وی تاکید کرده که چالش‌های جدی حقوق بشری در ایران همچنان ادامه دارند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رادیو فردا، او به‌ویژه تأکید دارد که «فقدان یک نظام قضایی مستقل، به‌ویژه دادگاه‌های انقلاب، وضعیت وخیمی را در ایران رقم زده است». گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش جدید خود می‌نویسد که «اصلاح وضعیت حقوق بشر در ایران بدون اصلاح نظام قضایی ممکن نیست» و «برای بهبود کارنامه حقوق بشری جمهوری اسلامی، دولت راهی نخواهد داشت جز این‌که نظام دادگستری را، با توجه به تضمین استقلال آن نظام، اصلاح کند».
او می‌افزاید که در این زمینه «به آموزش مناسب برای اعضای قوه قضائیه نیاز است تا بدین‌وسیله برگزاری محاکمه‌های عادلانه و روند دادرسی درست رعایت شود».
با این حال، گزارشگر ویژه سازمان ملل در این گزارش می‌نویسد در دوران اخیر برخی تحولات را در ایران مشاهده کرده که ممکن است به تغییراتی مثبت در وضعیت حقوق بشر در ایران بینجامد.
عاصمه جهانگیر به عنوان نمونه به تصویب منشور حقوق شهروندی در دولت روحانی و گام‌های جدید مجلس در زمینه اصلاح قوانین مربوط به مجازات قاچاق مواد مخدر اشاره کرده است.
در بخش دیگری از این گزارش آمده‌است که «گزارشگر ویژه از نرخ بالای مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری [در ایران] استقبال می‌کند؛ نرخ بالایی که نشان‌دهنده علاقه مردم ایران به ارزش‌های دموکراتیک و حقوق بشر است».
در ادامه این بخش آمده‌ است که «همچنین موضع حسن روحانی، رییس‌جمهوری ایران، حین کارزار انتخاباتی‌اش مبنی بر هواداری از آزادی مطبوعات و لزوم توسعه توانمندی زنان و … مایه دلگرمی است».
پیش از این، سازمان گزارشگران بدون مرز در ماه های اخیر بارها خواستار آن شده است که حسن روحانی به وعده‌های خود در این زمینه ها عمل کند. در عین حال، سازمان های حقوق بشری و نیز اتحادیه های صنفی در جهان از عملکرد دولت در زمینه آزادی های سیاسی،‌اجتماعی و صنفی انتقاد کرده‌اند.
در گزارش عاصمه جهانگیر نیز اشاره شده است که اطلاعات دریافتی گزارشگر ویژه از منابع مختلف نشان می‌دهد که چالش‌های جدی حقوق بشری در ایران همچنان ادامه دارند.
در متن گزارش، ازجمله این چالش‌ها به این موارد اشاره شده‌است: «بازداشت خودسرانه و پیگرد افراد به خاطر استفاده قانونی آنها از آزادی‌های مشروع خود؛ تعقیب و آزار مدافعان حقوق بشر، روزنامه‌نگاران، دانشجویان، رهبران اتحادیه‌های کارگری، و هنرمندان؛ تعداد بالای اعدام‌ها شامل اعدام کودکان؛ استفاده از شکنجه و بدرفتاری؛ نقض گسترده حق محاکمه عادلانه و روند دادرسی لازم، به‌ویژه پیش از دادگاه‌های انقلاب؛ و سطح بالایی از تبعیض علیه زنان، اقلیت‌های مذهبی و قومی».
این گزارش همچنین به «مصونیت گسترده» مقاماتی اشاره می‌کند که در گذشته و حال مسئول زیر پا گذاشتن حقوق بشر شهروندان بوده و هستند.
عاصمه جهانگیر یادآور می‌شود که از زمان آغاز کار خود، «تعداد بزرگی از ایرانیان داخل و خارج از ایران با وی تماس گرفته‌اند و او به‌شدت تحت تأثیر میزان ترسی قرار گرفته که این افراد به خاطر این تماس‌ها احساس می‌کنند».
به گفته وی، تماس‌گیرندگان مقیم خارج از کشور همواره با این ترس روبه‌رو هستند که ممکن است جمهوری اسلامی دست به تنبیه خانواده‌های آنها در ایران بزند.
خانم جهانگیر در بخش دیگری از گزارش خود با اشاره به اعدام های سال ۶۷ نوشت که خانواده های اعدام شدگان حق دارند تا در مورد آنچه که در آن سال گذشت، اطلاع پیدا کنند.
او در عین حال از حکومت ایران خواست تا در مورد تشکیل یک کمیته مستقل برای تحقیق در مورد این اعدام ها اطمینان دهد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در این گزارش بار دیگر خواستار لغو تمامی احکام اعدام صادر شده برای کودکان در ایران شده و از جمهوری اسلامی خواسته تا از شکنجه افراد دست بکشد.
پیش از این، بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران گزارش جدید عاصمه جهانگیر را «مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست و پیش‌داوری‌های ناصواب» خوانده و گفته بود که تهران این گزارش و مأموریت خانم جهانگیر را «به رسمیت نمی‌شناسد».
مقام‌های ایران همواره با رد گزارش‌های انتشار یافته از سوی گزارشگران ویژه سازمان ملل متحد، آنها را متهم به «غرض‌ورزی» و «پیش‌داوری» کرده‌اند.
آنها همچنین از عملکرد حقوق بشری خود در مقابل انتقادهای بین‌المللی دفاع کرده‌اند. این در حالی است که پرونده حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران تاکنون و چند بار از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مورد انتقاد قرار گرفته‌ است.
دفاع مقامات جمهوری اسلامی از کارنامه حقوق بشری خود در حالی صورت می‌گیرد که به تأکید سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران در رده یکی از پنج زندان بزرگ روزنامه‌نگاران در جهان است و در عین حال، برخوردهای امنیتی قضایی با فعالان سیاسی و مدنی در ایران با انتقادهای گسترده‌ای در ایران و نیز جهان مواجه است.
ایران و چین در صدر فهرست کشورهای جهان در زمینه تعداد اعدام‌ها هستند و سازمان‌های مدافع حقوق بشر، کمیسیون حقوق بشر ملل متحد و تشکل‌های فرادولتی، بارها در مورد شمار بالای اعدام در ایران هشدار داده و از آن انتقاد کرده‌اند.
عاصمه جهانگیر که سال گذشته جانشین احمد شهید شد در نخستین گزارش خود تصریح کرده که بهبود خاصی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده‌ است و محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های دینی در این کشور همچنان ادامه دارد.
این گزارش اگرچه همان زمان انکار و واکنش شدید مقامات جمهوری اسلامی را به دنبال داشت، اما خانم جهانگیر در مصاحبه‌ای که با رادیو فردا داشت عنوان کرد که تهران نتوانسته به گزارش او هیچ ایراد مستندی وارد کند.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از هفت سال قبل به دنبال سرکوب معترضان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه‌ برای رصد کردن وضعیت حقوق بشر در ایران منصوب کرد.
جمهوری اسلامی اما به آقای شهید و همچنین خانم جهانگیر اجازه سفر به ایران نداده و اعلام کرده که آنها را به رسمیت نمی‌شناسد.

۱۳۹۶-۰۶-۱۶

اعتصاب ۵ زندانی مذهبی در زندان دیزل آباد کرمانشاه

پنج زندانی سنی مذهب محبوس در زندان دیزل آباد کرمانشاه که به دلیل تبلیغ باورهای خود به حبس های مختلفی محکوم شده اند، از ده روز پیش به دلایل نامعلومی به بند بیماران عفونی این زندان تبعید شدند. این زندانیان از ۴ روز قبل اعتصاب غذای اعتراضی خود را در واکنش به این تبعید آغاز کزده اند.
به گزارش هرانا ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران، پنج زندانی سنی مذهب در زندان دیزل آباد کرمانشاه که در پرونده های جداگانه ای به دلیل فعالیت های مسالمت آمیز خود به حبس محکوم شده اند، پس از تبعید به بند بیماران عفونی در این زندان دست به اعتصاب غذا زدند. امید خاکی، احمد صادقی، محمد بازانی، یوسف مرادی، عبدالله (کاک برا) ویسی هویت احراز شده این ۵ زندانی است. یک منبع مطلع از وضعیت این زندانیان توضیح داد “ده روز پیش به دلایل نامعلومی این افراد از بندهای محل نگهداری به بند بیماران عفونی (معروف به بندی ایدزی ها) تبعید شدند. هیچ توضیحی بابت این انتقال داده نشد و هیچ زمینه قابل تصوری هم برای چنین اقدامی وجود نداشت.”
زندانیان مورد اشاره پس از حدود یک هفته تلاش برای مشخص شدن دلیل این تبعید و پافشاری بر لزوم بازگشت به بندهای قبلی با توجه به اینکه نگران سلامتی خود هستند از روز پنج شنبه مورخ ۹ شهریورماه دست به اعتصاب غذا زده اند.
امید خاکی، فرزند حسن ساکن جوانرود، از حدود ۸ ماه پیش بازداشت شده و نهایتا به حکم دادگاه انقلاب به تحمل ۴ سال حبس تعزیری محکوم شده است. او پیش از انتقال به زندان دیزل آباد، مدتی را در بازداشتگاه اداره اطلاعات واقع در میدان نفت کرمانشاه به سر برده بود.
آقای خاکی خود را مبلغ مذهبی معرفی می کند و محکومیت خود را هم در چارچوب همین فعالیت می داند، منابع دولتی در این رابطه هیچ اطلاع رسانی تاکنون نداشته اند.
کاک براء(عبدالله) ویسی، فرزند مصطفی دیگر زندانی اهل جوانرود است که به دلیل فعالیت های مذهبی به تحمل ۴۴ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
وی ۱۶ ماه را در سلول های انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات در کرمانشاه سپری کرده و ۶ ماه نیز در بند ۱۰ زندان دیزل آباد به سر برده است. این زندانی ۲۲ ماه تا پایان حبس فاصله داشته که تغییر شرایط وضعیت تحمل حبس را با دشواری مضاعفی برای او روبرو کرده است.
سومین زندانی اعتصابی، یوسف مرادی، ساکن شهرستان سرپل ذهاب استان کرمانشاه است که اوایل سال ۹۳ بازداشت و به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این زندانی پیش از این نیز در سال ۹۱ بازداشت و به حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به تحمل ۲ سال حبس محکوم شده بود که حدود یکسال پس از پایان محکومیت مجدد بازداشت شد. او مدتی از دوران محکومیت خود را در سالن ۱۰ زندان رجایی شهر کرج سپری کرده بود.
کماکان جزییات پرونده احمد صادقی اهل شهرستان پاوه و محمد بازانی دیگر زندانی اعتصابی از این گروه توسط هرانا در دست بررسی است که در گزارشات آتی اطلاع رسانی خواهد شد.
این زندانیان در مکاتبات رسمی خود فرزادی رئیس زندان دیزل آباد کرمانشاه، زارعی معاون او و عبدی مسئول حفاظت زندان را مسئول هر گونه پیامد ناشی از انتقال آنان به بند بیماران عفونی و همینطور تحمیل اعتصاب غذا به خود دانسته اند.

۱۳۹۶-۰۶-۱۳

گزارشی از آخرین وضعیت سهیل عربی؛ تفهیم اتهامات جدید در کنار تداوم اعتصاب غذا

سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین در حالی که سیزدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی خود را پشت سر می گذارد با کاهش فشار خون و از دست دادن وزن روبروست. این زندانی روز گذشته برای تفهیم اتهام از بابت پرونده جدید به بازپرسی دادسرای مستقر در زندان اوین منتقل شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سهیل عربی زندانی عقیدتی محبوس در سالن ۲ اندرزگاه ۷ زندان اوین از دوم شهریورماه، اعتصاب غذای اعتراضی خود را آغاز کرده است و پس از گذشت ۱۳ روز کماکان به این اعتصاب ادامه می دهد. به موازات اعتصاب غذا و تحلیل قوای جسمانی این زندانی، پرونده جدیدی نیز در دادسرای مقدسی زندان اوین علیه وی به پیش می رود.
یک منبع مطلع از آخرین وضعیت این زندانی در گفتگو با گزارشگر هرانا در این باره توضیح داد “روز گذشته سهیل به دادسرای مستقر در زندان اوین منتقل و از بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام، توهن به رهبری و توهین به مقدسات تفهیم اتهام شد.
آقای عربی در پاسخ به این اتهامات عدم وجود مصداق برای اتهامات ذکر شده بخصوص توهین ها را مورد تاکید قرار دادند، همینطور نوشته های همسر خود در صفحه فیسبوک شخصی اش را مبرا از مصداق تبلیغ علیه نظام دانستند.
سهیل عربی همچنین اقاریر اخذ شده در دوران بازجویی اخیر را ناشی از فشار بازجوها دانسته و ضمن رد این اقاریر اقدام به اعلام جرم از تیم بازجویی نموند.
بازپرس پرونده نهایتا اقدام به صدور یکصد میلیون تومان قرار وثیقه برای آقای عربی نمودند. این زندانی در حال حاضر در حال تحمل حبس در زندان است اما مشخص نیست در هفته های آینده وضعیت حقوقی او چه شرایطی پیدا خواهد کرد.”
علاوه بر تشکیل و پیشرفت پرونده فوق، آقای عربی با تحلیل قوای جسمانی نیز روبروست، در حال حاضر این زندانی با کاهش ۱۱ کیلوگرمی وزن و افت فشار خون (فشار ۹) روبروست.
آقای عربی طی روزهای گذشته، به علت وخامت حال عمومی و خون ریزی معده چندین مرتبه بهبهداری زندان اوین منتقل شده است.
برای یادآوری رویه منتهی به اعتصاب غذای این زندانی عقیدتی، لازم به ذکر است در حالی که وی در حال تحمل چهارمین سال از دوره محکومیت خود به سر می برد مورخ ۹ مردادماه از بازداشت همسرش، نسترن نعیمی باخبر شد.
نسترین نعیمی، همسر سهیل عربی به اتهام معاونت در تبلیغ عیه نظام بازداشت شد، وی متهم شد که حکم صادره از سوی قاضی رازینی در مورد سهیل عربی را با رسانه ها در میان گذاشته است.
آقای عربی به نشانه اعتراض از روز ۱۰ مردادماه دست به اعتصاب غذا زد. اندکی بعد او نیز به بند ۲ الف سپاه پاسداران واقع در زندان اوین که محل نگهداری همسرش بود منتقل شد و مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
پس از هشت روز آقای عربی به بند سابق خود بازگردانده شده، همسرش نیز با تودیع وثیقه آزاد شد و این زندانی به اعتصاب غذای اعتراضی خود پایان داد.
با اینحال از زمان بازگشت به بند عمومی ۷ این زندانی و خانواده او با افزایش فشار نیروهای امنیتی روبرو شده اند.
گزارش می شود در چند نوبت نیروهای امنیتی با همسر آقای عربی که به تازگی آزاد شده است تماس گرفته و اقدام به تهدید او در خصوص اطلاع رسانی و سرانجام وضعیت همسرش نموده اند.
بعضی از این تهدیدات و بازجویی ها در حضور فرزند خردسال این خانواده صورت گرفته است که موجب دشواری بیشتر آنان شده.
سهیل عربی در این رابطه با نگارش نامه ای که پیش تر توسط هرانا منتشر شده بود از آغاز اعتصاب غذای اعتراضی خود ار دوم شهریورماه خبر داد.
آقای عربی کمی بعد با نگارش دو نامه به بازکاوی زوایایی از پرونده سابق و همینطور پرونده جدید مفتوحه علیه خود پرداخته است و سعی کرده است دلایل اعتصاب غذای خود را برای افکار عمومی توضیح بدهد.
لازم به اشاره است، سهیل عربی، عکاسی که اکنون ۳۲ ساله است، در شانزدهم آبان ماه ۱۳۹۲ به دلیل مطالب انتقادی که در صفحۀ فیسبوک خود منتشر کرده بود، توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد. او در شعبۀ ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی به دلیل نوشته‎هایش در فیسبوک به اتهام سب النبی (توهین به پیامبر) به اعدام محکوم شد. پس ازآن وکلای او به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر فرستادند و مادۀ ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را با توجه به شرایط پرونده و اقرارهای خود متهم برای عفو او مطرح کردند.
بر اساس مادۀ ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما مادۀ ۲۶۳ این قانون تاکید کرده که «اگر متهم در دادگاه ادعا کند که حرف های توهین آمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل می‎شود.»
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه گیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه در اقدامی غیرقانونی و کم سابقه اتهام «افساد فی الارض» را هم به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده است، سهیل عربیبه دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به افساد فی الارض نیز محکوم شد، اما با تلاش وکلا و خانواده سهیل عربی، درخواست اعاده دادرسی سهیل عربی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو کرد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاه‌های بدوی فرستاد. این دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام سب النبی (دشنام به پیامبر) را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی از ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در بازداشت و زندان به سر می‎برد و تمام این مدت از مرخصی محروم بوده است.
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیت‌الله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشته هایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد. او همچنین در شهریور ۱۳۹۳ به اتهام توهین به علی خامنه ای، رهبرجمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد. علیرغم پیگیری وکلا و خانواده، این پرونده ها هنوز با هم ادغام و تجمیع نشده اند

۱۳۹۶-۰۶-۱۰

هادی عسگری در بند چهار اوین از حق درمان محروم است

مسئولین زندان اوین از اعزام هادی عسگری، نوکیش مسیحی، به بیمارستان برای درمان و رسیدگی پزشکی خودداری می‌کنند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، هادی عسگری در هفته گذشته در حیاط زندان بر اثر افتادن از ناحیه کمر مجروح گشته و بهداری زندان دستور اعزام وی به مراکز درمانی خارج از زندان را صادر کرده است اما مسئولان زندان از اقدام برای این انتقال خودداری و اعلام کردند که «برای اعزام باید هماهنگی‌های لازم با قاضی پرونده صورت گیرد.» همچنین این نوکیش مسیحی در دوران بازجویی در بند ۲۰۹ زندان اوین دچار درد در ناحیه کلیه شده و پس از گذشت یک سال همچنان از این عارضه رنج می‌برد با این حال مسئولین زندان و بهداری از رسیدگی درمانی به وی امتناع می‌کنند.
هادی عسگری آخرین بار در روز جمعه پنجم شهریورماه سال ۹۵ به همراه چند تن دیگر از نوکیشان مسیحی، در یک باغ خصوصی در فیروزکوه به اتهام «عضویت در کلیسای خانگی» بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد. این نوکیش مسیحی بعد از گذشت سه ماه و اتمام بازجویی به اندرزگاه چهار، سالن سه زندان اوین منتقل و تاکنون در این بند نگهداری شده‌است.
در خردادماه سال جاری شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب برای این نوکیش مسیحی حکم ده سال حبس صادر کرد که تا کنون در دادگاه تجدیدنظر بررسی نشده است.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...