۱۳۹۶-۰۴-۰۹

در ماه جاری دادگاه رسیدگی پرونده محمدعلی طاهری تشکیل می‌گردد

علیزاده طباطبایی، وکیل محمدعلی طاهری، اعلام کرد که دادگاه رسیدگی به پرونده محمدعلی طاهری در دهه دوم تیرماه برگزار می شود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محمود علیزاده طباطبایی با اشاره به این که دادگاه محمدعلی طاهری در ماه جاری تشکیل می گردد، گفت: «به دلیل جلوگیری از تجمع هوارداران محمدعلی طاهری در مقابل دادگاه با وجود تذکرات بسیار، روز دقیق برگزاری دادگاه را اعلام نمی‌کنم.» محمدعلی طاهری اخیراً پس از شش سال حبس در پرونده‌ی جدیدی به محاربه متهم شده است.
محمدعلی طاهری، مؤسس «عرفان حلقه»، ۶۰ ساله و متولد کرمانشاه است. او در سال ۱۳۸۰ موسسه‌ای به نام «عرفان حلقه» با تمرکز فرادرمانی و طب مکمل در تهران تأسیس کرد. آقای طاهری چندین کتاب نوشته که از سوی وزارت ارشاد مجوز گرفته‌اند و همچنین چند دوره کلاس در دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص طب مکمل داشته است. دانشگاه طب سنتی ارمنستان در اردیبهشت سال ۱۳۹۰، به محمدعلی طاهری دکترای افتخاری اعطا کرد.
او در سال ۱۳۸۹ برای اولین‌بار به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از سوی نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و برای ۶۷ روز در زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفت. او پس‌ از آن با قرار وثیقه آزاد شد اما مجدداً در تاریخ ۱۴ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۰ بازداشت شد و به اتهام توهین به مقدسات، اتهام فعل حرام و رابطه نامشروع به دلیل «تماس با مچ دست‌ زن نامحرم در زمان عمل فرادرمانی»، دخالت در امر پزشکی، تحصیل مال نامشروع، توزیع آثار سمعی– بصری و استفاده غیرمجاز عناوین علمی ـ پزشکی جمعاً به ۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
اما آقای طاهری در تابستان ۱۳۹۳ مجدداً برای اتهام مفسد فی‌الارض که قبلاً در پرونده‌اش بررسی‌ شده بود بازجویی شد. دادگاه او در اسفندماه سال ۱۳۹۳ برگزار شد و درنهایت در خردادماه سال ۱۳۹۴ به اتهام فساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد به اعدام محکوم شد. با اعتراض وکلای آقای طاهری، پرونده او برای بررسی مجدد به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
خواهر محمدعلی طاهری اظهار کرده بود حکم اعدام او از سوی شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور لغو شده و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب فرستاده‌ شده است.

۱۳۹۶-۰۴-۰۷

بازداشت یکی از شاگردان مولانا گرگیج

یکی از شاگردان دوره تفسیر قرآن امام جمعه آزاد شهر بازداشت شد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ مولوی علی صفر زهی پس از پایان اختتامیه بیست و نهمین دوره ترجمه و تفسیر قرآن کریم دارالعلوم فاروقیه گالیکش توسط ماموران امنیتی بازداشت شد. این روحانی اهلسنت از منزل مسکونی خود در روستای بلوچ آباد سیاه خان شهرستان علی آباد کتول استان گلستان بازداشت شد. ماموران امنیتی پس از بازداشت نامبرده لبتاپ وی را نیز با خود بردند.
از محل انتقال و نگه داری و علت بازداشت نامبرده اطلاعی در دست نیست.
سال گذشته نیز یکی دیگر از شاگردان مولوی گرگیج به نام مولوی عبیدالله بلوچ امام جماعت مسجد روستای یکه توت از توابع شهرستان بهشهر مازندران بازداشت شد.
در آن هنگام مولانا گرگیج نسبت به این بازداشت ها انتقاد کرد.
همه ساله افرادی که قصد شرکت در کلاس های ترجمه و تفسیر مولانا گرگیج را دارند با فشارها و ممانعت هایی روبرو می شوند  در سال های گذشته برخی دانشجویان و طلاب که از استان سیستان و بلوچستان به قصد شرکت در این کلاسها آمده بودند تحت فشار قرار گرفتند.

۱۳۹۶-۰۴-۰۵

بازداشت پرتعداد شهروندان سنی مذهب در مهاباد

در پی وقایع اخیر در تهران، تعداد زیادی شهروند سنی مذهب در شهرستان مهاباد که گرایشات مذهبی و فعالیت در این زمینه داشتند دستگیر شده اند.
 به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این بازداشت ها بعضا شامل حال فعالان، مبلغان و شهروندان عادی سنی مذهب شده است. در سه مورد جمعیت پرتعدادی از شهروندان حاضر در مساجد و برنامه های مذهبی ویژه ماه رمضان بصورت گروهی دستگیر شده اند.  در پی وقایع اخیر در تهران، موج گسترده ای از بازداشت شهروندان سنی مذهب در کردستان یا نواحی کردنشین به راه افتاده است. در همین رابطه، گزارش ها حاکی از دستگیری دهها شهروند سنی مذهب در شهرستان مهاباد است.
منابع مطلع به گزارشگران هرانا در همین رابطه گفتند، دوشنبه، ۲۲ خردادماه ۱۳۹۶، با هجوم نیروهای امنیتی در زمان اقامه نماز تراویح (نمازی که اهل سنت در ماه رمضان می خواند) به مسجد رستم بگ واقع در شهرستان مهاباد، تعداد پرشماری که دهها تن تخمین زده میشود از حاضرین در این مسجد بازداشت شدند.
همچنین  گزارش شده است در همین روز به ترتیب ۱۳ و ۱۲ تن از شهروندان حاضر در مسجد محمد رسول الله و مسجد منطقه شیلان از توابع این شهرستان به شکل مشابهی بازداشت شدند.
به نظر می آید بازداشت دهها شهروند صرفا بر اساس اطلاعات قبلی و هدف مشخص صورت نمی گیرد بلکه به هدف کنترل کردن جمعیت های مذهبی و نوعی استراتژی هشدار و مراقبت از سوی دستگاه امنیتی باشد که در این مناطق به اجرا گذاشته شده است.
علاوه بر بازداشت های فله ای در اماکن مذهبی، در یکی دیگر از موارد “مصطفی شهرزوری” و اعضای خانواده وی در پی مراجعه نیروهای امنیتی در این شهرستان بازداشت شدند.
منبع نزدیک به خانواده آقای شهرزوری به گزارشگر هرانا گفت “روز ۲۲ خرداد نیروهای امنیتی به منزل مصطفی شهرزوری در مهاباد یورش بردند و نه تنها وی را بازداشت کردند بلکه کلیه اعضای خانواده حتی فرزندان خردسال وی را نیز همراه با مصطفی با خود بردند. از سرنوشت این افراد کماکان اطلاعی در دست نیست”
“محمد معینی” و “جمال” که هر دو متاهل و دارای فرزند هستند و ” سالار عبداللهی”، اسامی سه تن دیگر از این بازداشت شدگان فله ای است که تاکنون احراز شده است، از سرنوشت و محل نگهداری این افراد کماکان اطلاعی در دست نیست.
سالار عبداللهی ۳۰ ساله که جزو بازداشت شدگان روزهای اخیر مهاباد است، برادر داود عبداللهی دیگر زندانی سنی مذهبی با اتهام “محاربه از طریق عضویت در گروههای مذهبی” است که نهمین سال حبس خود را به صورت “بلاتکلیف” در زندان رجایی شهر کرج می گذارند.
لازم به یادآوری است، طی ماههای گذشته و بطور خاص اردیبهشت ماه سال جاری تعدادی زیادی از شهروندان سنی مذهب بوکانی که گرایشات مذهبی و فعالیت در این زمینه داشتند دستگیر شده اند. این بازداشت ها بعضا شامل حال روحانیون و طلاب اهل سنت نیز شده است. با توجه به وقایع اخیر در تهران به نظر می آید موج گسترده تری از بازداشت ها در جریان است. در همین رابطه سه شهروند روز دوشنبه، ۲۲ خردادماه ۱۳۹۶ در بوکان دستگیر شدند.

۱۳۹۶-۰۴-۰۱

میترا نوری جهت اجرای یکسال و شش ماه حکم روانه زندان شد

روز ۲۴ خردادماه، میترا نوری، شهروند بهایی ساکن شهرستان گرگان جهت اجرای حکم حبس خود راهی زندان شد.
به گزارش بهائی نیوز ، امروز مصادف با ۲۴ خردادماه سال جاری، میترا نوری، شهروند بهایی که پیشتر با حکم یک سال و نیم زندان مواجه شده بود، جهت اجرای حکم، خود را به زندان معرفی کرد.این در حالیست که ماموران امنیتی وزارت اطلاعات روز سه‌شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۶در دو شهر گرگان و شاهین شهر دستکم ۹ تن از شهروندان بهایی را بازداشت و به زندان منتقل کردند.  روز سه شنبه ۷ شهروند بهایی در شهر گرگان در استان گلستان و دو تن از شهروندان بهایی در شاهین شهر استان اصفهان توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت شده اند .
مژده ظهوری، فرحناز تبیانیان، مریم دهقانی یزدلی، هوشمند دهقانی یزدلی، شیدا قدوسی، پونه ثنائی و نازی تحقیقی در شهر گرگان و فریده عبدی و نوشین سالکیان دو شهروند بهایی ساکن شاهین شهر می باشند که پس از بازداشت به زندان منتقل شده اند.
بنابر این گزارش، مژده ظهوری، فرحناز تبیانیان، مریم دهقانی یزدلی، هوشمند دهقانی یزدلی توسط ماموران امنیتی در منازلشان بازداشت شدند و شیدا قدوسی، پونه ثنائی و نازی تحقیقی پس از احضار از طریق تلفن خود را به اداره اطلاعات و پس از آن جهت اجرای حکم به زندان معرفی کردند.
همچنین فریده عبدی و نوشین سالکیان نیز پس از احضار از سوی دادسرای شهر شاهین شهر در استان اصفهان و بازجویی دو ساعته در دادسرا به زندان دولت آباد منتقل شدند.
به گفته یک منبع مطلع فریده عبدی و نوشین سالکیان در تاریخ بیست و یکم خرداد ماه ابلاغیه دریافت کرده بودند که صبح امروز به دادسرا مراجعه می کنند و به آنان گفته می شود که پرونده آنان نزد اطلاعات است و اگر کاری داشتند تماس خواهند گرفت که پس از یک ساعت با آنان تماس گرفته می شود و به شعبه یک داسرای شاهین شهر مراجعه می کنند که پس از دو ساعت بازجویی به زندان دولت آباد که زندان زنان نیز می باشد منتقل می شوند.
این هفت شهروندان بهایی پیشتر در تاریخ ۲۶ مهر ماه سال ۱۳۹۱ به صورت دسته جمعی بازداشت شدند و با احکام سنگین ١١سال، ۹ سال و ۶ سال زندان روبرو بودند.
همچنین براساس گزارشهای خبرگزاری بهایی نیوز درخصوص بازداشت شدگان اخیر در گرگان منتشر کرده است، مژده ظهوری همسر فرهاد فهندژ یکی از زندانیان بهایی در رجایی شهر می باشد که پس از گذشت نزدیک به چهار سال دوران محکومیت ده ساله خود را در این زندان می گذراند. فرهاد فهندژ به همراه پنج شهروند بهایی دیگر در مهرماه ۱۳۹۱ در گرگان بازداشت و در زندان رجایی شهر دوران تبعید در زندان خود را می گذراند.
همچنین فرحناز تبیانیان همسر فرهمندثنایی یکی دیگر از زندان تبعیدی از گرگان در زندان رجایی شهر می باشد که وی نیز دوران محکومیت خود را در زندان رجایی شهر می گذراند و پونه ثنائی نیز خواهر فرهمند ثنائی می باشد.
لازم به یادآوری است که هوشمند دهقانی یزدلی و مریم دهقانی یزدلی خواهر و برادر می باشند که هر دو توسط ماموران امنیتی بازداشت شده ند.
کاملیا بیدلیان شهروند بهایی ساکن مینودشت گنبد در استان گلستان نیز در تاریخ چهارشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ جهت اجرای حکم یک سال و شش ماه خود به زندان منتقل شد و همچنین همسر وی نوید معلم توسط ماموران امنیتی در تاریخ ‌شنبه ۲۲اسفند ۱۳۹۵ مقابل محل کسب خود توسط ماموران امنیتی استان گلستان بازداشت و به زندان منتقل شده است.
پیشتر ۲۲ شهروند بهایی در استان گلستان در دادگاه اول به ۱۹۳ سال زندان محکوم شدند که پس از اعلام حکم دادگاه تجدید نظر فرح تبیانیان، پونه ثنایی، مونا امری حصاری، بهنام حسنی، پریسا شهیدی، مژده ظهوری، پریوش شجاعی، هنا عقیقیان( گرگان)، شهره صمیمی( مینودشت)، بیتا هدایتی، وثاق سنایی و هنا کوشکباغی( گنبد کاووس) به ۱ سال و ۹ ماه زندان روفیا پاکزادان، سودابه مهدی نژاد، میترا نوری، شیوا روحانی، هوشمند دهقان، مریم دهقان، نازی تحقیقی ( گرگان) کاملیا بیدلیان و نوید معلم (مینودشت) هر کدام به ۱ سال و شش ماه زندان محکوم شدند . همچنین تینا موهبتی که پیشتر به یک سال و نه ماه زندان محکوم شده بود حکم وی ابطال و به جریمه نقدی سه میلیون تومانی محکوم شده است. همچنان حکم دادگاه تجدید نظر شهنام جذبانی(مینودشت) و شیدا قدوسی(گرگان) که هر کدام به ١١سال زندان محکوم شده اند ابلاغ نشده است.
همچنان تعدادی دیگر از شهروندان بهایی در استان گرگان نیز به احتمال بسیار طی یکی دو روز آینده به زندان معرفی خواهند شد.

۱۳۹۶-۰۳-۲۸

قاتلین فرهنگ امیری با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند

دو جوان ساکن یزد که پیشتر فرهنگ امیری یکی از شهروندان بهایی را به دلایل مذهبی به قتل رسانده بود در تاریخ ۷ خرداد ماه۱۳۹۶ با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده اند.

بنابر گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز به نقل از منابع آگاه که در آن زمان اطلاع داده اند این افراد با تودیع قرار وثیقه در تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۳۹۶ از زندان مرکزی یزد آزاد شدند . دفتر جامعه جهانی بهایی در ژنو با صدور بیانیه خبر آزادی متهمان به قتل فرهنگ امیری را اعلام کرده است که این متن عینا در خبرگزاری بهایی نیوز منتشر می شود. دو قاتلِ آقای فرهنگ امیری، یک شهروند بهائی ایرانی که در سپتامبر ۲۰۱۶ با ضربات چاقو به قتل رسیده بود، پس از اعتراف به قتل او به دلیل بهائی بودنش به قید وثیقه آزاد شدند.
آقای امیری، ۶۳ ساله در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۶، در بیرون منزل مسکونی خود در شهر یزد به قتل رسید. در شامگاه قتل، دو مرد که شب قبل از آن به بهانۀ خرید خودرو به منزل ایشان مراجعه کرده بودند، بار دیگر برای ملاقات با آقای امیری به محل سکونت ایشان بازگشتند. هنگامی‌که آقای امیری برای پاسخگویی به درب منزل آمدند، قاتلان به طرز فجیعی با چاقو ضربه‌های متعددی به بدن ایشان وارد کردند.
قاتلین که برادر هستند، در حال فرار توسط کاسبان محلی دستگیر و تحویل پلیس داده شدند و در جریان بازجویی‌ها و دادگاه به قتل آقای امیری به دلیل بهائی بودن ایشان اعتراف کردند.
قاتلین اظهار داشتند که اعتقادات مذهبی‌شان و سخنان روحانیونی که بهائیان را ضد اسلام معرفی می‌کنند آن دو را به ارتکاب قتل ترغیب کرده بود. گزارش‌ها حاکی از آن است که پدر این دو جوان از یک نفر از طبقۀ روحانی که باعث گرایش پسرانش به افراطی‌گرایی شده شکایت کرده است.
یکی از برادران در پاسخ به دلیل قتل گفت: «می‌خواستیم یک بهائی را بکشیم. شنیده بودم که بهائیان، مسلمانانی هستند که از اسلام روی برگردانده‌ و مرتد هستند و ریختن خونشان ثواب است.»
برادر دیگر در بازجویی‌ دیگری اظهار داشت: «هدفمان کشتن یک بهائی بود. مهم نبود چه کسی باشد.» این دو برادر حتی در جریان بازجویی‌ها بیان کردند که در صورت آزادی فرد دیگری را به قتل خواهند رساند.
با وجود اعتراف به قتل، دادگاه در حال حاضر این دو فرد را با قرار وثیقه آزاد کرده است.
خانم دیان علائی، نمایندۀ جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل متحد در ژنو می‌گوید: «این تصمیم، عملی زشت و تأسف‌آور است. چگونه یک نظام قضائی عادل می‌تواند دو قاتل را که به قتل یک فرد بی‌گناه به دلیل اعتقاداتش اعتراف کرده‌اند و تمایل به تکرار آن عمل را دارند، رها کند و به آن‌ها اجازه دهد آزادانه در اجتماع زندگی کنند؟»
یکی از مسئولین به‌طور خصوصی به خانوادۀ آقای امیری توصیه نموده است که از شکایت خود صرف‌نظر کنند در غیر این صورت «شرایط سختی برایشان پیش خواهد آمد». علاوه بر آزادی این دو مرد، قاضی اعلام نموده است که بر اساس قوانین ایران، حتی اگر خانوادۀ امیری از شکایت صرف‌نظر نکنند، مجازات در نظر گرفته شده برای قاتلان بسیار سبک خواهد بود.
علیرغم این ماجرا، نشانه‌های روزافزونی از حمایت مردم ایران از حقوق بهائیان مشاهده می‌شود. خانم علائی بیان کرد: «امیدواریم که مردم ایران به عدالت‌خواهی از پروندۀ آقای امیری برخیزند و زیر بار پذیرش منفعلانۀ نمونۀ دیگری از نفرت دینی در اجتماع خود نروند.»
قانون جزایی ایران دیه و قصاص را تنها در مورد مسلمانان و سه اقلیت‌ دینی مسیحی، کلیمی و زرتشتی که در قانون اساسی این کشور به رسمیت شناخته می‌شوند ذکر کرده است. این مسئله، بهائیان را به‌طور قانونی از حق‌شان برای اجرای عدالت محروم می‌نماید و خشونت بدون مجازات را علیه آنان دامن می‌زند.
خانم علائی اضافه کرد: «آنچه بسیار تکان‌دهنده است فضائی است که اجازه می‌دهد چنین اعمال شنیعی صورت گیرند. قتل آقای امیری به‌طور آشکار نتیجۀ سال‌ها تبلیغات تنفر‌آمیز و تحریک به نفرت توسط رسانه‌ها و برخی رهبران دینی علیه بهائیان در ایران است.»
در سال‌های اخیر شمار مقالات، فیلم‌ها و سایر مطالب ضد بهائی در ایران افزایش‌یافته است. یک بررسی رسانه‌ای که توسط جامعۀ جهانی بهائی صورت گرفته نشان می‌دهد که در فاصلۀ سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۶ بیش از بیست هزار مورد از چنین مطالبی منتشرشده است. به‌علاوه، صدها خطبۀ مذهبی در سراسر کشور دربارۀ منع معاشرت با بهائیان و تشویق به ابراز تنفر و خشونت علیه آنان ایراد شده است.
خانم علائی گفت: «این تبلیغات گسترده علیه بهائیان با هدف برانگیختن اذهان عمومی علیه بخشی از شهروندان مملکت صورت گرفته است و در مسئلۀ قتل آقای امیری تأثیر بسیار مخرب این تلاش‌ها را می‌بینیم.»
جلسۀ اخیر دادگاه پروندۀ قتل آقای امیری در تاریخ ۳ مه ۲۰۱۷ و در پشت درهای بسته صورت گرفت.
خانم علائی گفت: «نمایندگان قوۀ قضائی ایران بارها در مجامع بین‌المللی ادعا کرده‌اند که با بهائیان مانند سایر شهروندان این کشور رفتار می‌شود؛ اما متأسفانه تصمیم اخیر این دادگاه قوانین تبعیض‌آمیز ایران علیه بهائیان و محرومیت‌ سیستماتیک کل یک جامعه از حمایت‌های اولیه و بنیادین قانونی را آشکار می‌سازد. امیدواریم که دادگاه در مورد تصمیم آزادی قاتلان آقای امیری تجدیدنظر کند و عمل آنان را بی‌مجازات نگذارد.»

۱۳۹۶-۰۳-۲۴

محرومیت از درمان؛ گزارشی از آخرین وضعیت عبدالله شریعتی

عبدالله شریعتی زندانی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج که در شرایط نامناسب جسمی به سر می برد، از رسیدگی پزشکی و اعزام به مرخصی استعلاجی محروم مانده است. این زندانی در ایام تحمل حبس به بیماری های متعددی ازجمله آسم، دیسک کمر و پارگی دیسک گردن و کوتاه شدن غیر طبیعی عضلات دست چپپ دچار شده است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عبدالله شریعتی زندانی سیاسی سنی مذهب محبوس در زندان رجایی شهر کرج که به گفته نزدیکانش “در معرض خطر فلج شدن” قرار دارد پس از گذشت ۶ سال از دوران محکومیتش کماکان از رسیدگی پزشکی، اعزام به مرخصی استعلاجی یا آزادی مشروط محروم مانده است.
یکی از نزدیکان آقای شریعتی در گفتگو با گزارشگر هرانا ضمن ابراز نگرانی از وضعیت او گفت “این زندانی در ایام تحمل حبس به بیماری های متعددی ازجمله آسم، دیسک کمر و پارگی دیسک گردن و همچنین هموروئید (خونریزی داخلی) مبتلا شده است، به علت عدم رسیدگی پزشکی، وضعیت این زندانی حادتر شده است و می بایست چندسال قبل تحت عمل جراحی در ناحیه غده لوزه -تیروئید- قرار می گرفت. همچنین به تایید پزشکان، این زندانی از کوتاه شدن غیر طبیعی عضلات دست چپ رنج می برد که منجر به درد در ناحیه پای چپ وی نیز شده است، درصورت عدم رسیدگی احتمال فلج شدن عضلات سمت چپ این زندانی سیاسی می رود.” این منبع مطلع در ادامه سخنان خود افزود “عبدالله شریعتی زندانی سیاسی اهل سنندج که دارای همسر و یک فرزند ۲ ساله به نام محمد و مادری پیر و سالخورده که بدون سرپرست مانده اند است، از گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران در سازمان ملل خانم عاصمه جهانگیر و سازمان عفو بین الملل خواستار رسیدگی به وضعیت خود شده است.”
عبدالله شریعتی ( ۱۶ فروردین ماه ۱۳۶۶- سنندج) فرزند توفیق در ۲۱ تیرماه ۱۳۹۰ بازداشت و پس از دو ماه تحمل سلول انفرادی در بازداشتگاه وزارت اطلاعات سنندج، به زندان رجایی شهر کرج منتقل شد. وی در نهایت به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
یک منبع نزدیک به خانواده شریعتی در رابطه با بازداشت این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “دو برادر این زندانی به نام های ابوبکر و آرش شریعتی به اتهام محاربه در ۱۱ مردادماه ۱۳۹۵ اعدام شدند. اما عبدالله شریعتی مرتکب هیچ فعالیت خاصی نشده است و صرفا بخاطر فعالیت برادرانش بازداشت و محکوم شد.”
گفتنی است، عبدالله شریعتی در سال ۱۳۹۱ از ملاقات با پدرش که به سرطان روده مبتلا بود و به مدت ۵۰ روز در بیمارستان بستری بود، محروم ماند و پس از مرگ وی نیز، با دخالت وزارت اطلاعات سنندج، اجازه شرکت در مراسم تشیع جنازه پدرش را نیافت.

۱۳۹۶-۰۳-۲۱

شلاق و جزای نقدی برای ۲۰ روزه‌خوار در قزوین

تاکنون قریب به ۹۰ پرونده برای افراد روزه‌خوار تشکیل گردیده که از این تعداد برای ۲۰ پرونده، حکم شلاق صادر و اجرا شده است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از آفتاب، دادستان عمومی و انقلاب قزوین گفت: ۲۰ روزه خوار در قزوین به شلاق و جزای نقدی محکوم و حکم آنان اجرا شد. اسماعیل صادقی نیارکی گفت: تاکنون قریب به ۹۰ پرونده برای افراد روزه‌خوار تشکیل گردیده که از این تعداد ۲۰ پرونده در روز دستگیری با صدور کیفرخواست به شعبه ویژه‌ای که به همین منظور در دادسرا مستقر است ارسال و در همان روز به‌صورت ویژه به پرونده اتهامی آنان رسیدگی و مرتکبین به شلاق و جزای نقدی محکوم و حکم صادره نیز به مرحله اجرا درآمده است.
وی ادامه داد: اقدام بی‌نظیری که ماه مبارک رمضان امسال همچون سال‌های گذشته از سوی دادستانی قزوین انجام شد و مورد استقبال مؤمنان و شهروندان نیز قرار گرفت، برخورد با روزه‌خواری علنی بود.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین اضافه کرد: بر اساس موازین و احکام اسلامی روزه بر افرادی واجب است و سایر افرادی که بنا به دلایلی نمی‌توانند روزه‌بگیرند می‌بایست حرمت ماه مبارک رمضان را حفظ نمایند و حفظ این حرمت بر همه واجب است ازاین‌رو کسی نباید در ملأعام اقدام به روزه‌خواری کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه افرادی بدون توجه به این موضوع اقدام به روزه‌خواری می‌کنند که از ابتدای ایام ماه مبارک رمضان تدابیر لازم برای برخورد با موارد این‌چنینی انجام‌شده و افرادی که در ملأعام روزه‌خواری کنند، دستگیر و در صورت احراز عامدیت در این کار، با تشکیل پرونده به اتهام آنها رسیدگی و مجازات خواهند شد.
این نوشته در اخبار ارسال شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

۱۳۹۶-۰۳-۱۷

محل کسب یک شهروند بهایی در شاهرود پلمب شد

محل کسب مازیار حامدیان شهروند بهایی ساکن شاهرود به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی توسط ماموران اداره اماکن پلمب شد.
بنابر گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز محل کسب این شهروند بهایی که دارای واحد صنفی لوازم یدکی می باشد در تاریخ ۱۶ خرداد ماه ۱۳۹۶ توسط ماموران اداره اماکن پلمب شده است. طی ماه اخیر اموال دهها تن از شهروندان بهایی در استان های مختلف توسط ماموران دولتی و انتظامی تعزیرات حکومتی مصادره و محل کسب آنان پلمب شده است. در سال گذشته بیش از ۳۰۰ محل کسب شهروندان بهایی تنها به دلیل تعطیلی محل کسب آنان در ایام تعطیلی دیانت بهایی و همچنین باورمند بودن آنان به آئین بهایی با پلمب روبرو شده است.
در سالهای گذشت اداره اماکن بارها محل کسب شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور را با پلمپ از سوی این اداره دولتی روبرو ساخته است.
خبرگزاری بهایی نیوز پیشتر دلیل پلمب محل کسب شهروندان بهایی را مقابله نیروهای امنیتی با دیانت بهایی اعلام کرده است . همواره در سالهای گذشته شاهد پلمب محل کسب شهروندان بهایی و همچنین بازداشت شهروندان بهایی ساکن ایران بوده ایم. لازم به یادآوری است، طبق قوانین صنفی کشور کسانی که دارای مجوز فعالیت هستند می تواند در سال ۱۵ روز تعطیلی اعلام نمایند و بیش از ۱۵ روز تعطیلی را به اداره اماکن اطلاع دهند.

۱۳۹۶-۰۳-۱۴

ارجاع پرونده مرجان داوری به دیوان عالی کشور برای رسیدگی به درخواست اعاده دادرسی

پرونده مرجان داوری، مترجم زندانی که پیش‌تر از سوی قاضی صلواتی، رییس شعبه پانزده دادگاه انقلاب به اتهام “افساد فی‌الارض” به “اعدام” محکوم شده بود، به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور ارجاع داده شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، شعبه پانزده دادگاه انقلاب مرجان داوری، محقق و مترجم ۵۰ ساله را به “افساد فی‌الارض” متهم و برای وی حکم اعدام صادر کرده و طی هفته‌های گذشته پس از درخواست اعاده دادرسی، پرونده این مترجم به شعبه ۴۷ دیوان عالی کشور ارجاع داده شده است. همچنین مسئولین قضایی با تقاضای انتقال خانم داوری به بند زنان زندان اوین موافقت کرده‌اند و به زودی این انتقال صورت خواهد گرفت.
گفتنی است، “رابطه نامشروع”، “اجتماع و تبانی علیه نظام” و “عضویت در فرقه عرفانی اکنکار” به دلیل کتاب‌هایی که وی ترجمه کرده، ازجمله مصادیقی است که در حکم این زندانی عنوان شده است.
جلسات دادگاه این مترجم پیش‌تر در مهر و آذرماه سال ۹۵ در شعبه پانزده دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی تشکیل شده بود.
لازم به یادآوریست که وی در بهمن‌ماه سال ۹۵ از زندان اوین به زندان شهرری منتقل شد.
مرجان داوری، دوم مهرماه ۱۳۹۴ در منزل پدری‌اش در مهرشهر کرج بازداشت و به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شد، او بیش از سه ماه در انفرادی نگهداری شد و طی این مدت بدون دسترسی به وکیل و هیچ‌گونه مشاوره حقوقی بازجویی شد. خانم داوری با پایان بازجویی در ۱۳ دی‌ماه ۱۳۹۴ به بند عمومی زنان اوین منتقل شد.
یک منبع درباره دلایل بازداشت و فعالیت‌هایی که منجر به بازداشت خانم داوری شده، پیش‌تر در مصاحبه‌ای گفته بود: “ایشان مترجم بود و چندین کتاب ترجمه کرده است که بیشتر با موضوعات روانکاوی و عرفان و متافیزیک مرتبط بود. در یک موسسه‌ای به نام «راه معرفت» هم تدریس می‌کرد که موسسه‌ای ثبت‌شده و قانونی بود و متعلق به همسرش بود. اما خانم داوری اوایل سال ۱۳۹۴ هم از همسرش جدا شد و هم از این موسسه، ولی بعد حدود شش ماه ابتدا همسر سابق و بعد خودش بازداشت شد و کلیه فعالیت‌هایش به‌عنوان مترجم و مدرس به‌عنوان اتهام مطرح شد.”
مرجان داوری پنجاه ساله (متولد ۴ اردیبهشت ۱۳۴۵) و فارغ‌التحصیل رشته گرافیک دانشگاه الزهرا تهران است و فعالیت او در موسسه راه معرفت در حوزه مطالعات عرفانی و متافیزیک بوده است. پنجه زمان اثر پل توئیچل، جوینده اثر فیل موریمیتسو و تمرینات معنوی اک اثر هرولد کلمپ برخی از ترجمه‌هایی است که از او منتشر شده است.
مرجان داوری از درد شدید مفاصل پا رنج می‌برد و حضور در زندان و کمبود امکانات کافی، درد مفاصل او را در یک سال اخیر تشدید کرده است.

۱۳۹۶-۰۳-۱۱

ستیز جمهوری اسلامی با بناهای تاریخی برای تقابل مذهبی با ادیان غیراسلامی

بناهای تاریخی مربوط به مسیحیان نیز نه تنها در تهران بلکه در بسیاری از نقاط ایران از تخریب در امان نبوده و چه بسیار کلیساهای قدیمی که یا به واسطه بی‌توجهی تخریب شده و یا توسط سازمان‌های خاص نابود شدند.
به گزارش«محبت نیوز» در روزهای گذشته خبر تخریب احتمالی خانه ثابت پاسال یا “کاخ ورسای کوچک” در خیابان جردن تهران و تبدیل آن به مسجد، در بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی خبر بازتاب زیادی داشت. حتی وضعیت این ملک ارزشمند در هاله‌ای از ابهام قراردارد، اکنون بسیاری کارشناسان پرسشی را مطرح می‌کنند چرا دولت ظرف سال‌های گذشته این اثر را ثبت ملی نکرده که از تخریب یا معامله آن جلوگیری شود.
پیشنهاد تبدیل این بنا به مسجد را “مهدی چمران” رییس شورای شهر تهران مطرح کرد. او در پیشنهاد خود حتی عنوان کرد در کنار مسجد تعدادی از واحدهای ساخته شده تبدیل به مرکز فرهنگی و دینی و حتی تجاری شود که بتواند هزینه‌های خود را از این محل تامین کند.
با این حال وضعیت چمران در شورای شهر پس از افشای واگذاری املاک نجومی به مدیران خودی شورای شهر و شهرداری آنقدر متزلزل هست که پیشنهاد آتش هم با برخوردهای تند مواجه شود.
همزمان مدیر اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران تبدیل کاخ ثابت پاسال به مسجد را تکذیب کرده و مدیر کل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی نیز از ثبت ملی این کاخ خبر داده است.
با این حال از ابتدای انقلاب تخریب بناهای تاریخی یا برای پاکسازی تاریخی و هویتی یا برای تقابل مذهبی با ادیان غیراسلامی و یا منافع اقتصادی امری مرسوم بوده است.
بناهای تاریخی مربوط به مسیحیان نیز نه تنها در تهران بلکه در بسیاری از نقاط ایران از این تخریب در امان نبوده و چه بسیار کلیساهای قدیمی که یا به واسطه بی‌توجهی تخریب شده و یا توسط سازمان‌های خاص نابود شدند.
کلیسای قلعه سرسلماس، کلیسای هفتوان در توابع سلماس، کلیسا و قبرستان تاریخی مسیحیان در کرمان، کلیسای تاریخی انجیلی واقع در میدان «ده دی» در مشهد، کلیسای ادونتیست‎ها که یادگار معماری دوره مدرنیسم در دوره پهلوی دوم است تنها بخشی از بناهای مسیحی در ایران است که در سال‌های اخیر به عناوین مختلف یا تخریب شدند یا بخش‌هایی از آن در معرض تخریب و ریزش قرار دارد.
مسیحیت ستیزی در جمهوری اسلامی تا دشمنی با خشت و آجر نیز پیش رفته و علاوه بر سخت گیری‌ها و فشارهایی که بر اقلیت‌های مذهبی به ویژه مسیحیان وارد می‌کند، حتی تحمل آثار باستانی مربوط به ادیان دیگر را نیز ندارد و به هر بهانه‌ای بدون توجه به ارزش فرهنگی و تاریخی این اماکن نسبت به تخریب آنها در نقاط مختلف کشور چراغ سبز نشان می‌دهد.
به تازگی وب سایت تحلیلی «وایر» در گزارشی به تخریب بناهای تاریخی در ایران از ابتدای انقلاب تاکنون پرداخته و با ذکر مواردی متعدد از آن نوشته بسیاری از سازه‌های داخل ایران که نماد و معماری غربی بود به دلیل بی‌توجهی و عدم حفاظت به تلی از خاک تبدیل شده است.
در این گزارش تاکید شده جمهوری اسلامی در بسیاری از موارد حتی با معماری غربی و غیراسلامی هم سر ستیز داشته است. معماری بسیاری از این سازه‌ها مدرن و مهندسان و طراحان آن اهل آمریکا یا ایتالیا بودند.
در مقابل معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران نظارت شدیدی به ساخت و سازها و معماری‌های غیراسلامی دارد و ضوابط زیادی را تعیین کرده که معماری‌ها در آن چارچوب انجام شود.
علی خامنه‌ای بارها در سخنرانی‌های خود تاکید کرده سبک زندگی غربی به خصوص سبک زندگی آمریکایی باید از جامعه به هر طریقی کنار زده شود.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...