۱۳۹۵-۱۲-۱۰
شخصی که مدعی پیامبری بود در «پردیس» دستگیر شد!
پیش از این نیز در سال ۱۳۹۲ فردی در سالن اجتماعات فرمانداری شاهرود ادعای پیامبری کرد توسط نیروی انتظامی این شهرستان دستگیر شده بود.
۱۳۹۵-۱۲-۰۶
مادر محمد علی طاهری (عزت الملوک طاهری) درگذشت
محمدعلی طاهری (۱ فروردین ۱۳۳۵ در کرمانشاه – )، بنیانگذار طب مکمل ایرانی، فرادرمانی، سایمنتولوژی و نظریهٔ پیوند شعوری است که بنام مؤسسه فرهنگی هنری عرفان حلقه در دهه ۱۳۸۰به ثبت رسیده است. به گزارش صدای آمریکا طاهری علیرغم اینکه فعالیتهایش در گذشته مورد توجه نظام جمهوری اسلامی بوده و از آن تقدیر شده، از اواخر سال ۱۳۸۹ و پس از گستردهتر شدن دامنهٔ مخاطبانش، با محدودیتهای گستردهای روبرو شد زیرا ادعا شد طاهری شیطانپرست شده و در فرقههای دینیاش به جای تشویق انسانها به یگانه هستی یعنی خدا آنها را به راه شیطان هدایت میکرد. همین امر به دستگیری او منجر شد.او در تاریخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ برای سومین مرتبه بازداشت و سپس محاکمه گردید و از آن زمان در زندان به سر میبرد و در حال گذراندن پنج سال حبس تعزیری که بدان محکوم شده، میباشد و در همین حال در بهمن ۱۳۹۳ خبری مبنی بر احتمال محاکمه مجدد او منتشر گردیده است. نام او از سوی خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (رهانا) به عنوان یکی از ۱۳ نخبهای که حقوقشان در ایران نقض شده به شورای حقوق بشر سازمان ملل به گزارش شده است.
خانم عزت الملوک طاهری، مادر استاد محمد علی طاهری که سالهای آخرین عمر خود را در کانادا اقامت داشت، ساعاتی پیش درگذشت.
دقایقی پیش خبر درگذشت عزت الملوک طاهری در حالی منتشر شد که وی تا دقایق پایانی زندگی اش منتظر آزادی فرزندش، محمد علی طاهری بود. لازم به ذکر است که شهادت بنیانگزار عرفان حلقه، محمد علی طاهری، به مدت بیش از دو سال از مادر وی مخفی شد.
در حدود سه سال پیش، صفحه ای با نام عزت الملوک طاهری در فیس بوک راه اندازی شد که از قول او بسیار اخباری ضد و نقیض نیز منشر شد. بنا به اطلاع حلقه نیوز، مرحوم عزت الملوک طاهری در زمان حیات از جزییات مطالبی که در صفحه فیس بوکش با نام او منتشر می شد، اطلاع چندانی نداشته است.
درگذشت مادر استاد طاهری را تسلیت و برای بازماندگان ایشان آرزوی صبر می کند. باشد که درگذشت ایشان، مسیر پیش رو و مقصد نهایی همه مان را به ما یادآور شود و خانواده تحت فشار نیز از انکار شهادت استاد محمد علی طاهری دست برداشته و حقیقت را اعلام نمایند
۱۳۹۵-۱۱-۲۴
درخواست وکیل سهیل عربی زندانی عقیدتی برای انتقال موکلش به بیمارستان به دلیل وضعیت وخیم جسمانی
امیرسالار داودی، وکیل سهیل عربی، زندانی عقیدتی که به دلیل نوشتن مطالب انتقادی در فیسبوک توسط دادگاه تجدید نظر به ۷ سال و نیم زندان و ۲ سال تحقیقات مذهبی برای «اثبات پشیمانی» محکوم شده، در مصاحبه با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از «وضعیت وخیم جسمی و تشنج موکلش در زندان اوین» خبر داد و از مسئولان قضائی خواست تا موکلش را که از زمان بازداشت در آبان ماه سال ۱۳۹۲ تاکنون بدون مرخصی در «اوین» زندانی است برای مداوا به بیمارستان منتقل کنند.
امیرسالار داودی به کمپین گفت: «متاسفانه موکلم در زندان دچار تشنج شدید شده و وضعیت خوبی ندارد و استدعا میکنم از مقامات مسئول که با انتقال او به بیمارستان و انجام مداوا اجازه ندهند موضوع به مشکلی بزرگ و غیرقابل حل تبدیل شود.»
سهیل عربی، عکاسی که اکنون ۳۱ ساله است، در شانزدهم آبان ماه ۱۳۹۲ به دلیل مطالب انتقادی که در صفحۀ فیسبوک خود منتشر کرده بود، توسط ماموران قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران بازداشت شد. او در شعبۀ ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیرخراسانی به دلیل نوشتههایش در فیسبوک به اتهام سب النبی (توهین به پیامبر) به اعدام محکوم شد. پس ازآن وکلای او به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور درخواست تجدید نظر فرستادند و مادۀ ۲۶۳ قانون مجازات اسلامی را با توجه به شرایط پرونده و اقرارهای خود متهم برای عفو او مطرح کردند.
بر اساس مادۀ ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما مادۀ ۲۶۳ این قانون تاکید کرده که «اگر متهم در دادگاه ادعا کند که حرف های توهین آمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل میشود.»
پس از اعتراض وکیل سهیل عربی به حکم اعدام صادر شده توسط شعبه ۷۶ دادگاه گیفری تهران و ارجاع آن به شعبۀ ۳۶ دیوان عالی کشور، این شعبه در اقدامی غیرقانونی و کم سابقه اتهام «افساد فی الارض» را هم به پرونده اضافه و حکم اعدام این زندانی را تایید کرد. طبق آنچه در متن حکم آمده است، سهیل عربیبه دلیل «تعدد صفحات فیسبوک» به افساد فی الارض نیز محکوم شد، اما با تلاش وکلا و خانواده سهیل عربی، درخواست اعاده دادرسی سهیل عربی از سوی دیوان عالی کشور پذیرفته شد و این بار شعبه ۳۴ دیوان عالی کشور حکم اعدام را لغو کرد و پرونده را برای رسیدگی مجدد به یکی از دادگاههای بدوی فرستاد. این دادگاه در رسیدگی مجدد اتهام سب النبی (دشنام به پیامبر) را حذف کرد و سهیل عربی را به هفت سال و نیم زندان و دو سال تحقیقات مذهبی (برای اثبات پشیمانی) و دو سال ممنوع الخروجی پس از آزادی محکوم کرد.
سهیل عربی از ۱۶ آبان ماه ۱۳۹۲ در بازداشت و زندان به سر میبرد و تمام این مدت از مرخصی محروم بوده است. یک منبع آگاه درباره وضعیت جسمی سهیل عربی به کمپین گفت که «سهیل عربی از مهرماه سالجاری(۹۵) چندین بار در زندان غش کرده و دچار تشنج شده است.»
این منبع به کمپین گفت: «متاسفانه در بهداری زندان به او فقط قرص رانیتیدین که قرص معده است تجویز کردهاند که این قرص ها هیچ کمکی به وضعیت سهیل نکرده. تشنج های او خطرناک است و تاکنون از اعزام او به بیمارستان هم خودداری کرده اند.»
امیرسالار داودی، وکیل سهیل عربی، با تایید تشنج موکلش در زندان،درباره وضعیت جسمی موکلش به کمپین گفت: «متاسفانه علت این تشنجها را نمیدانم اما میدانم که دچار تشنج می شود و وضعیت خوبی ندارد. این جزو حقوق زندانیان است که اگر بهداری زندان نتوانست مداوا کند یا تشخیص علت تشنج یا بیماری بدهد باید بیمار به بیمارستانی در خارج از زندان منتقل شود و من امیدوارم مقامات قضایی و مقامات زندان نسبت به این موضوع حساسیت بیشتری نشان دهند. مسولیت سلامتی و جان کسانی که در حبس هستند برعهده اجرای احکام و زندان است.»
وکیل سهیل عربی به کمپین گفت که تقاضای آزادی مشروط موکلش هم رد شده است. آقای داودی گفت: «متاسفانه کسانی که محکومیت امنیتی دارند از تسهیلات ارفاقی قانون مجازات اسلامی برخوردار نیستند پرسش هم که در این رابطه کردم پاسخ مرا نمیدهند. من یک نامه ای نوشتهام که درصد پرونده هایی که موضوع امنیتی دارند چقدر است چند پرونده در سال است و چقدر از اینها از تسهیلات ارفاقی مثل آزادی مشروط، جزای نقدی و باقی بهرهمند شدهاند ولی جواب ندادند. من براساس تجربه پیرامونی خودم عرض میکنم که مطمئنم درصد نازلی از پروندههای امنیتی از تسهیلات ارفاقی بهرهمند میشوند و اما میبینیم [در پروندههای جنایی] یک جوانی را در اراک رها میکنند که ایشان مرتکب قتل شده. به او با وثیقه مرخصی میدهند و میرود اسلحه تهیه میکند و پدر زنش و چند نفر دیگر را میکشد.»
امیرسالار داودی گفت: «کسانی که محکوم به اعدام یا معروف به زیر هشتیها هستند چرا خطرناک هستند؟ برای اینکه چند روز مانده به اجرای حکمشان یک نفر را در زندان میکشند تا پروسه رسیدگی دوباره طول بکشد و اعدام عقب بیفتد. حالا به این جوان که قتل عمد کرده بود مرخصی میدهند و میآید بیرون از زندان دوباره آدم میکشد. اما به سهیل عربی که حتی محکوم امنیتی هم نیست و فقط یک فعال فیسبوکی بوده نه مرخصی میدهند و نه با درخواست او برای آزادی مشروط موافقت میکنند.»
به گفته آقای داودی «زندانیانی که حکم محکومیت زیر ده سال دارند براساس قانون میتوانند بعد از گذراندن یک سوم محکومیت خود تقاضای آزادی مشروط کنند و سهیل عربی بارها این تقاضا را کرده اما موافقت نشده است.»
سهیل عربی علاوه بر حکمی که شعبه ۷۶ دادگاه کیفری تهران برای او به اتهام سب النبی صادر کرده است، در اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ به اتهام توهین به رییس وقت دانشگاه علامه طباطبایی، آیتالله احمد جنتی و غلامعلی حدادعادل از طریق نوشته هایش در فیسبوک در شعبه ۱۰ دادگاه ویژۀ کارکنان دولت به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم شد. او همچنین در شهریور ۱۳۹۳ به اتهام توهین به علی خامنه ای، رهبرجمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به ۳ سال حبس محکوم شد که این حکم نیز به فاصله کوتاهی در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تایید شد. علیرغم پیگیری وکلا و خانواده، این پرونده ها هنوز با هم ادغام و تجمیع نشده اند.
۱۳۹۵-۱۱-۱۹
زندان اوین؛ تداوم بازداشت و بلاتکلیفی امین افشار نادری، نوکیش مسیحی
امین افشار نادری، نوکیش مسیحی، علیرغم گذشت شش ماه از زمان دستگیری، همچنان بهصورت بلاتکلیف در زندان اوین به سر میبرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، دستگاه قضایی با صدور قرار وثیقه برای هادی عسگری مخالفت میکند؛ این در حالی است که تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات وی تشکیل نشده است.
این زندانی عقیدتی اعلام داشته است در صورت تداوم بلاتکلیفیاش از روز یکشنبه ۱۷ بهمنماه دست به اعتصاب غذا میزنند.
امین افشار نادری در پنجم شهریورماه در یک باغ خصوصی در فیروزکوه بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
۱۳۹۵-۱۱-۱۶
نامه انتقادی نماینده زرتشتیان در اعتراض به اظهارات تفرقهافکنانه
پیش از این نیز بارها روحانیون و امامان جمعه پای منابر خود مخالفت علنی شان را با برگزاری این جشن ابراز نموده، چنانچه سابق بر این امام جمعه طبس در خصوص برگزاری جشن سده گفته بود: «انقلاب ما انقلابی مکتبی و اسلامی است و برای احیای ارزشهای اسلامی این همه شهید دادهایم، احیا نمودن و اهمیت دادن به مراسم و آدابی که مربوط به گذشتگان آن هم آتشپرستان منتهی میشود امری خطا و اشتباه است.
نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی در نامه ای خطاب به دبیر شورای عالی امنیت ملی از طرح سخنان ناروا در مورد زرتشتیان پیش و پس از برگزاری جشن سده اعتراض کرد و خواستار جلوگیری از طرح سخنان تفرقه افکنانه، غیرقانونی و غیراخلاقی در این زمینه شد.
به گزارش ایسنا، متن نامه اسفندیار اختیاری به علی شمخانی این شرح است:
« به نام دانای بزرگ هستی بخش
جناب آقای امیر دریابان علی شمخانی
دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی
با درود و احترام
متاسفانه امسال اتفاقاتی پیرامون “جشن بزرگ و ملی سده” که نشان دهنده تمدن و فرهنگ ایرانیان بوده و هزاران سال است در ایران زمین برگزار می شود، رخ داد که جای تامل و تاسف بسیار دارد. جشنی که به واسطه قانون مدار بودن زرتشتیان، هر ساله بر پایه قوانین و به دور از مباحث سیاسی برگزار شده ولی امسال توسط برخی از بزرگان که می بایست خود مجری قانون و گسترش دهنده آن باشند، مورد هجمه قرار گرفت. این افراد چنان بر طبل اختلاف دینی و مذهبی کوبیدند که فراتر از صبر و شکیبایی بود که پیشه شد و به نظر میرسد که برای آن پایانی نیز قائل نیستند. هدف از این مجموعه جریان سازی و سخنرانی ها که هماهنگی عجیبی میان آنها می توان یافت، از بین بردن روح همدلی و همراهی میان ادیان، نژادها و اقوام ایران اهورایی است. به عنوان نمونه، سخنان یکی از این افراد که با آغاز دهه پیروزی ارزشمند انقلاب در جمع خبرنگاران بیان شده است، به پیوست تقدیم می گردد. به نظر می رسد که این افراد سخنان گرانقدر بنیانگذار انقلاب را که در جمع پیروان ادیان الهی اینگونه فرمودند: “ایران مال همه است و ما ملت واحده هستیم”، فراموش کرده اند.
لازم به توضیح می باشد، بر اساس اصل سیزدهم قانون اساسی که برای تک تک ایرانیان، اعم از غیر روحانیان و روحانیان، لازم الاجرا است، آزادی ایرانیان زرتشتی در اجرای کلیه مراسم وآیین ها و در هر کجا که زندگی می کنند، مورد تاکید قرار گرفته است. آزادی که بر خلاف گفته های برخی از افراد، حصار در آن معنا ندارد.
این موارد بارها از سوی مسئولین مورد تاکید قرار گرفته است اما آنچه که امسال رخ داد، همه را به حیرت فرو برد که چگونه مصوبات شورای عالی امنیت ملی که برای همگان لازم الاجرا است، توسط برخی از مسئولین زیر پا گذاشته می شود. این افراد درشت گوی از آن فراتر هم رفته، با توهین و افترا، زرتشتیان قانون مدار را از تربیون های رسمی مورد هجوم قرار می دهند. البته ایرانیان زرتشتی که در راه پیشرفت و سربلندی “ایران” از جان نیز گذشته اند، بیدی نیستند که با این بادها بلرزند ولی بیان اینگونه سخنان تلخ و ناروا، انسان را به یاد گروه هایی می اندازد که امروزه انسانهای بیگناه را در کشورهای همجوار، با نام دین، به خاک و خون می کشند.
لذا از آن شورای محترم عالی امنیت ملی انتظار می رود تا مطابق قانون با الزام چنین افرادی به اجرای مصوبات آن شورای محترم، جلوی چنین حرکت ها و رفتارهای غیراخلاقی و غیر قانونی را بگیرند.
۱۳۹۵-۱۱-۱۴
بازداشت دو شهروند بهایی در زاهدان
دو شهروند بهایی ساکن زاهدان به دلیل اعتقادات دینی در زاهدان بازداشت شدند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، شعله رام و همسر وی شایان رحیمی، صبح روز سیزدهم بهمن۱۳۹۵ توسط مأموران اطلاعاتی و امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
کمپین بهایی از یک منبع مطلع گزارش کرده است؛ “این دو شهروند بهایی صبح روز گذشته ابتدا در محل کار اقای رام پدرخانم رام را دستگیر کردند و بعد به محل کسبوکار همسر ایشان رفته جناب رحیمی را بازداشت کردند.”
اتهامات این زوج و شهروندان بهایی “اقدام علیه امنیت ملی” اعلام شده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)
تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرفهایم قدیمی بود
۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر در پی انتشار گزارشهایی مبنیبر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...
-
جلسه ماهیانه نمایندگی نیدرزاکسن در تاریخ شنبه ۶ آپریل ۲۰۱۹ ساعت ۱۲:۱۵ به وقت اروپای مرکزی با حضور اعضاء نمایندگی و همچنین جمعی از فعالان ح...
-
January 22, 2019 – Reza Khandan and Farhad Meysami have both been sentenced to six years imprisonment in Iran and banned from leaving t...
-
امام جمعه اهلسنت زاهدان در نامه ای به حسن روحانی رئیس جمهور ایران با معرفی چند گزینه خواستار انتصاب آنها برای پست استانداری شد. به گزارش کمپ...