۱۳۹۵-۰۳-۱۳

ویدیو: زمان پایان دادن به تبعیض علیه بهاییان در ایران فرا رسیده است

ویدیو: زمان پایان دادن به تبعیض علیه بهاییان در ایران فرا رسیده است

پس از دیدار دختر رییس جمهور اسبق با یک زندانی بهایی مقامات حکومتی موج جدیدی از حملات لفظی را آغاز کرده اند
۱۱ خرداد ۱۳۹۵—کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و «سازمان تاثیر بر ایران» امروز با انتشار یک ویدیوی انیمیشن خواستار پایان دادن به تبعیض و نفرت پراکنی علیه اعضای آیین بهایی در تهران شدند.
برای تماشای ویدیو اینجا را کلیک کنید
این ویدیو به دنبال افزایش ترویج ادبیات ضدبهایی توسط رسانه‌های حکومتی ایران و روحانیون وابسته به نهادهای حکومتی، که پس از ملاقاتفائزه هاشمی، شخصیت برجسته سیاسی و دختر رییس جمهور اسبق ایران اکبر هاشمی رفسنجانی، و فریبا کمال‌آبادی، یک رهبر بهایی در تاریخ ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ صورت گرفته منتشر می‌شود. خانم کمال‌آبادی در زمان این ملاقات در یک مرخصی پنج روزه به سر می‌برد.
هادی قائمی مدیر اجرایی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “آزار و اذیت سازمان یافته بهاییان در ایران توسط یک جریان مستمر ادبیات نفرت‌پراکن از سوی روحانیون و رسانه های مرتبط با حکومت تغذیه می‌شود.” وی افزود: ” اقدام به اهریمن سازی بهاییان برای توجیه نقض حقوق بشر آنها انجام می‌شود .”
به گفته جامعه جهانی بهاییان، از زمان دیدار ۲۴ اردیبهشت ماه بین فائزه هاشمی و فریبا کمال‌آبادی، “تعداد بی سابقه ای از اظهارنظرات ضد بهایی در سراسر ایران وجود داشته که در رسانه های خبری رسمی و وب‌سایت های مورد حمایت حکومت منعکس شده اند.”
طبق گزارش جامعه جهانی بهاییان حداقل ۱۶۹ روحانی و مقام دولتی، شامل اعضاء سپاه پاسداران، قوه قضاییه و مجلس خبرگان علیه بهاییان اظهارات علنی ابراز نموده و این اعضای جامعه را “دشمن” خوانده و از دیگران خواسته اند تا “با آنها هیچ ارتباطی” نداشته باشند.
مانی مستوفی، مدیر سازمان تاثیر بر ایران گفت: “این بسیار نگران کننده است که بازوهای حکومت باعث تحریک نفرت علیه هر گروه اقلیتی بشوند.” وی افزود: “این نوع ادبیات رسمی به سیاستهای جاری آزار و اذیت و خشونت علیه بهاییان و سایر گروه های اقلیت ایران نزدیک است.”
انیمیشن جدید سازمان تاثیر بر ایران و کمپین داستان یک بهایی جوان است که بارها و بارها با الفاظ اهانت آمیز روبرو می‌شود که بخش‌های از سخنرانی‌ها و اظهارات پخش شده در رسانه‌های رسمی است و نشان می‌دهد چگونه گفتمان ضدبهایی به سیاست های متعصبانه حکومتی تبدیل می شود.
تصاویر خیره‌کننده این انیمیشن در نتیجه همکاری بین نویسندگان کمپین و سازمان تاثیر برای ایران و همچنین هنرمندان برجسته ایرانی، از جمله نگارگر بین‌المللی توکا نیستانی بوده است.
بهاییان یکی از اقلیت‌های ایرانی هستند که طی چهار دهه گذشته با آزار و اذیت طاقت فرسایی مواجه بوده‌اند. در رسانه ها و گردهمایی های مذهبی حکومتی، آنها مرتبا غیراخلاقی، نجس، یک فرقه منحرف مذهبی، جاسوس، حامیان رژیم پادشاهی سابق، و عوامل خارجی نامیده می‌شوند. در قوانین ایران و در عمل، بهاییان برای اجرای آیین خود با محدودیت های شدیدی روبرو هستند. آنها به طور منظم از دسترسی به آموزش عالی و اشتغال عادی محرومند و مرتبا برای شرکت در جامعه مذهبی  خود دستگیر شده اند.
فریبا کمال آبادی و شش رهبر دیگر بهاییان ایران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۷ دستگیر شدند و برای اداره امور جامعه خود در سطح کشور هریک به ۲۰ سال زندان محکوم شدند. آنها به اتهامات “جاسوسی،” “تبلیغ علیه نظام،” و “سازماندهی و توسعه یک گروه غیرقانونی” محکوم شدند.
در سال ۱۳۸۷، سازمان ملل متحد بازداشت این هفت بهایی را غیرقانونی و نقض قوانین حقوق بشر خواند و سازمان ملل متحد بارها و بارها تبعیض سازمان‌یافته علیه بهاییان در ایران را محکوم کرده است.
فریبا کمال‌آبادی در زمان دیدار خانم هاشمی از وی در منزل خود، در اولین مرخصی خود پس از هشت سال زندان به سر می برد. وی پس از آن به زندان اوین بازگشت.
فائزه هاشمی که خود یک زندانی سیاسی سابق است، از زمان این ملاقات از سوی مقامات حکومتی به شدت تحت انتقاد قرار گرفته است و در دفاع از اقدامات خود در مصاحبه‌ای با بخش فارسی شبکه یورونیوز در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه گفته است: “من دیدن خانم کمال‌آبادی رفتم به دلیل اینکه هم‌بندی من بود و شش ماه با هم زندگی کردیم و بعد از هشت سال برای پنج روز مرخصی آمده و این دیدار خیلی چیز عادی و معمولی و مسئله پیش‌پاافتاده‌ای است. حیوان که نیستیم. در زندگی در دوران‌های مختلف یک چیزهایی وجود دارد که یک سری وظایف اخلاقی و انسانی را بر دوش آدم می‌گذارد و یکسری ارتباطاتی را برقرار می‌کند.”
فائزه هاشمی همچنین از زمانی که در زندان گذرانده به عنوان یک تجربه بسیار “گرانبها” یاد کرده است و افزوده است: “ما در ایران داریم ظلم می‌کنیم نه تنها به اینها که به خیلی‌ها. منتهی میزان اینها از همه بالاتر است. و نباید این اتفاق بیفتد و ما باید رفتارهایمان را اصلاح بکنیم.”
هادی قائمی گفت: “ادبیات ضدبهایی حکومت با هدف به کارگرفتن ایرانیان معمولی در سیستم تبعیض‌آمیز خود انجام می‌شود اما بخش قابل توجهی از مردم از این حرفهای تبلیغاتی عبور می‌کنند و آنها را نادیده می‌گیرند.” وی افزود: “ما امیدواریم که این ویدیو، مانند اقدام  ستودنی خانم فائزه هاشمی، افراد بیشتری را برای پیدا کردن راه ‌هایی برای تبدیل ایران به جایی با تبعیض و تعصب کمتر تشویق کند.”

برگزاری مراسم اولین سالگرد جان‌باختن دالیا اندام در سنندج

۱۹ آذر ۱۴۰۳ ایران وایر روز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳، مراسم اولین سالگرد جانباختن «دالیا اندام» با حضور خانوادها، مادران دادخواه و‌ جمع زیادی از ...