۱۴۰۳-۱۲-۱۰
گزارش صوتی و تصویری جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ یکشنبه ۱۶ فوریه ۲۰۲۵ ساعت ۱۵:۰۰ بوقت اروپای مرکزی با حضور جمعی از فعالان حقوق بشر و دیگر مهمانان از طریق فضای مجازی زووم، یوتیوب، اپلیکیشن کانون با مدیریت خانم نسرین جهانی گلشیخ شروع گردید، سخنرانان عبارتند از: ۱) آقای رامین احمدزاده : با موضوع بررسی رمان ۱۹۸۴ نوشته جورج اورول، ۲) آقای میلاد ترغیبی: با موضوع نگاهی به مدیریت کشورداری در ایران، ۳) آقای امیر پالوانه : با موضوع انقلاب بهمن ۵۷، ۴) بحث آزاد: با موضوع حقمان را فراموش نکنیم (گردش علمی در مدارس ایران)، با مشارکت: آقای منوچهر شفایی، آقای سلمان قربانی، خانم سونیا سوارکوب، آقای حبیبی، آقای فرجود تقیپور، آقای رامین احمدزاده. آقای کریم ناصری، آقای انصاری، آقای امیر پالوانه، آقای محمود گلستانی. همکارانی که ما را در برگزاری این جلسه یاری کردند، منشی جلسه: آقای کریم ناصری ، ادمین های جلسه، خانم ایران دختر کیا و آقای محمود گلستانی، ضبط صدا و تدوین : آقای سلمان قربانی و آقای سینا اشجعی ، علاقمندان میتوانند گزارشهای صوتی جلسه فوق را از طریق فایلهای صوتی زیر شنوا باشند و همچنین گزارش تصویری جلسه را در کانال یوتیوب بشریت از طریق لینک زیر تماشاگر باشند:
وضع نگرانکننده ناهید شیرپیشه، مادر دادخواه پویا بختیاری بهدلیل ادامه اعتصاب غذا در زندان
۹ اسفند ۱۴۰۳ اینترنشنال
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، شرایط جسمی ناهید شیرپیشه، مادر دادخواه پویا بختیاری، بهدلیل ادامه اعتصاب غذا و خودداری از پذیرش غذای زندان، نگران کننده است . پویا بختیاری، از کشتهشدگان اعتراضات خونین آبان ۹۸ است. او ۲۵ آبان ۹۸، پس از شلیک گلوله نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به جمجمهاش در فاز چهار مهرشهر کرج کشته شد. به گفته یکی از اعضای خانواده بختیاری، شیرپیشه دستکم هشت کیلو از وزن خود را از دست داده و با ادامه حبس در انفرادی زندان زنجان، از نظر روحی نیز در شرایط وخیمی قرار دارد. او در اعتراض به خودداری مسوولان قضایی از انتقالش به زندان کچویی کرج و بیش از دو سال حبس در انفرادی و قرنطینه، در هفتههای اخیر دو بار اقدام به خودکشی کرده و از دسترسی به خدمات پزشکی محروم مانده است. صبا بختیاری، عمه پویا، شامگاه شنبه ۲۷ بهمن در گفتوگو با پادکست «سینما رکس» گفت شیرپیشه در زندان دو بار دست به خودکشی زده است. او در این باره اعلام کرد که این مادر دادخواه پس از آنکه به سلول انفرادی منتقل شد، تلاش کرد برای دومین بار اقدام به خودکشی کند و پرسنل زندان متوجه این امر شدند و نجات پیدا کرد.
گلاره عباسی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد
۹ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – روز گذشته، گلاره عباسی، متهم سیاسی با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد. آزادی خانم عباسی روز چهارشنبه ۸ اسفندماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین صورت گرفته است. این شهروند مورخ ۱ اسفند ماه، در منزل شخصی خود واقع در غرب تهران، توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت و به زندان اوین منتقل شده بود. تاکنون از اتهامات مطروحه علیه این شهروند اطلاعی حاصل نشده است. گلاره عباسی پیشتر توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست ایمان افشاری، از بابت اتهام اجتماع و تبانی، به تحمل ۲ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد. او پس از تحمل چند ماه حبس، نهایتاً در بهمن ماه ۱۴۰۱ از زندان اوین آزاد شدند. گلاره عباسی، زندانی سیاسی سابق، ۴۸ ساله، مادر یک کودک دختر و سرپرست خانواده است.
زنکشی؛ گزارشی از قتل فجیع دلارا جهاندیده توسط همسرش در جهرم
۹ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو
دلارا جهاندیده، به وسیلهی سلاح سرد توسط همسرش در شهرستان جهرم از توابع استان فارس به قتل رسید. انگیزهی قاتل از ارتکاب جرم “تصمیم دلارا به گرفتن طلاق” بوده است که بدین دلیل بارها تهدید به قتل و اسیدپاشی شده بود و پس از تلاش قبلی برای به قتل رساندن وی هیچ اقدامی جهت تأمین امنیت این شهروند انجام نگرفته بود. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز پنجشنبه ۹ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۷ فوریه ۲۰۲۵)، دلارا جهاندیده، ۳۸ ساله و ساکن جهرم، دو روز پس از انتقال به بیمارستان پیمانیه این شهر بدلیل شکستگی جمجمه ناشی از ضربات وارده بوسیلهی چوب توسط همسرش با هویت “کاظم محمودی” جان خود را از دست داد. شامگاه سهشنبه ۷ اسفندماه (۲۵ فوریه)، دلارا جهاندیده مقابل خانهی پدر و مادر خود توسط همسرش بشدت مجروح شد. بر اثر ضربات وارده جمجمهی این شهروند خرد شده و از ناحیه هر دو دست نیز دچار شکستگی شده بود و متهم پس از ارتکاب جرم متواری شد. به گفته منابع آگاه، دلارا جهاندیده از دو ماه پیش قصد جداشدن از همسرش را داشته و به این دلیل بارها توسط وی تهدید به مرگ و اسیدپاشی شده بود. قابل ذکر است که، متهم حدود چهل روز پیش از این حادثه نیز در تلاش برای به قتل رساندن همسرش اقدام به خفهکردن وی کرده بود که در نتیجهی آن بیهوش شده و پس از مدتی به هوش آمده بود. پس از این تلاش برای به قتل رساندن دلارا و علیرغم وجود آثار کبودی شدید بر روی گردن وی و تأیید پزشکی قانونی هیچ اقدامی جهت تأمین امنیت این شهروند انجام نگرفت.
۱۴۰۳-۱۲-۰۹
فاطمه معتمدآریا: پس از ۲۲ بار دادگاهی شدن، یک سال پیش ایران را ترک کردم
۷ اسفند ۱۴۰۳ اینترنشنال
فاطمه معتمدآریا، بازیگر سرشناس سینما و تئاتر ایران، خبر داد پس از بارها دادگاهی شدن، از یک سال پیش ایران را ترک کرده و ساکن فرانسه شده است. شامگاه سهشنبه هفتم اسفند، ویدیویی کوتاه از صحبتهای معتمدآریا در نشستی فرهنگی به مناسبت اکران فیلم «روزی، روزگاری آبادان» در ایالت ویرجینیای آمریکا منتشر شد.این بازیگر سینما در این نشست توضیح داد که پس از خیزش «زن، زندگی، آزادی»، ۲۲ بار در ایران دادگاهی و پاسپورتش ضبط شد. به همین دلیل نمایشی با بازی او نتوانست در جشنواره وینر فستووخن اتریش شرکت کند و اجرایش تعطیل شد. ۱۹ شهریور، رسول صدرعاملی، سخنگوی خانه سینما، از باز بودن پرونده قضایی برای ۳۰۰ سینماگر بهدلیل حمایت از اعتراضات سراسری خبر داد و گفت امسال جشن خانه سینما به دلیل عدم فعالیت همین هنرمندان برگزار نمیشود. معتمدآریا گفت اولین باری که توانست بعد از بارها دادگاهی شدن، پاسپورتش را پس بگیرد و برای شرکت در یک جشنواره به فرانسه برود، همسرش با او تماس گرفته و گفته است که دیگر برنگردد: «اگر برگردی، پاسپورتت را دوباره میگیرند.» معتمدآریا از جمله دهها بازیگر زن ایرانی بود که پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و در همراهی با اعتراضات سراسری پس از آن در شهریور ۱۴۰۱، بدون حجاب اجباری در اماکن و برنامههای هنری عمومی حاضر شد. آبان سال گذشته فهرستی از ۲۰ بازیگر زن که به دلیل تن ندادن به حجاب اجباری اجازه فعالیت ندارند، منتشر شد که در میان آنها علاوه بر معتمدآریا، نام کتایون ریاحی، هنگامه قاضیانی، ترانه علیدوستی، باران کوثری، سهیلا گلستانی، گلاب آدینه، شقایق دهقان، ویشکا آسایش، پانتهآ بهرام، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی و افسانه بایگان نیز به چشم میخورد. همان زمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده از تصاویر معتمدآریا و کوثری را در هیچ یک از تبلیغات فیلم سینمایی «عامهپسند»، حتی روی سر در سینماهای نمایشدهنده مجاز ندانست. معتمدآریا با اشاره به این فشارها گفت حدود یک سال است از ایران بیرون آمده و ساکن پاریس است و همانجا فعالیت بازیگری را به شکلی جدی ادامه میدهد. این بازیگر در ادامه گفت همان نمایشی که جمهوری اسلامی اجازه اجرایش را در خارج از ایران نداده بود، اکنون با بازی او، از سوی فستیوالهای مختلف اروپایی برای اجرا دعوت میشود. اواخر بهمن امسال تصویری از معتمدآریا بدون حجاب اجباری در فرانسه منتشر شد که بهعنوان عضو هیات داوری در سیامین جشنواره فیلمهای آسیایی وزول این کشور حضور داشت
عاطفه طاهرنیا از زندان یاسوج آزاد شد
۸ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – عاطفه طاهرنیا، شهروند بازداشتی اهل دهدشت، با تودیع وثیقه از زندان یاسوج آزاد شد. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عاطفه طاهرنیا از زندان آزاد شد. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آزادی خانم طاهرنیا روز سه شنبه ۷ اسفندماه، با تودیع وثیقه از زندان یاسوج صورت گرفته است. عاطفه طاهرنیا شامگاه سهشنبه ۲۳ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در جریان تجمع اعتراضی شهروندان در دهدشت بازداشت و به زندان یاسوج منتقل شد. لازم به ذکر است؛ شامگاه سهشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳، شماری از شهروندان شهرستان دهدشت با سردادن شعارهای اعتراضی علیه نظام، دست به تجمع زدند. این اعتراضات در ادامه نارضایتیهای مردمی نسبت به مشکلات اقتصادی و اجتماعی در این منطقه صورت گرفته بود. در روزهای پس از این تجمعات، همزمان با بازداشت پرتعداد معترضان، جو امنیتی سنگینی در دهدشت حاکم بوده و نیروهای امنیتی حضور گستردهای در سطح شهر داشتهاند. هرانا پیشتر هویت عاطفه طاهرنیا و ۱۱ تن دیگر از بازداشتشدگان را شهرام نورانیان، شهریار حشمت نسب، رضا یگانه، حسین پریسایی، علیرضا پریسایی، حمید پریسایی، احمد نورمحمدی،امیرحسین جعفری ۱۷ ساله، کامران بوذری ۱۶ ساله، جابر فروغی و پوریا براتی، احراز کرده بود. سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته بازداشت ۱۲ شهروند در دهدشت را تایید و اتهام آنان را اخلال در نظم عمومی عنوان کرد.
گزارش صوتی و تصویری جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ یکشنبه ۹ فوریه ۲۰۲۵
جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ یکشنبه ۹ فوریه ۲۰۲۵ ساعت ۱۵:۰۰ بوقت اروپای مرکزی با حضور جمعی از فعالان حقوق بشر و دیگر مهمانان از طریق فضای مجازی زووم، یوتیوب، اپلیکیشن کانون با مدیریت خانم پروین محمدی افقا شروع گردید، سخنرانان عبارتند از: ۱) خانم مریم موسوی: با موضوع روز جهانی زبان مادری، ۲) خانم پروین رحمانی آرتیانی: با موضوع علل و عوامل خودکشی جوانان و نوجوانان در ایران، ۳) آقای امیر پالوانه با موضوع: با موضوع بررسی هدف چهارم از سند ۲۰ ۳۰ یونسکو و مقایسه آن با قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، ۴) بحث آزاد: با موضوع حقمان را فراموش نکنیم (حقوق زندانیان)، با مشارکت: آقای مازیار پرویزی، آقای سلمان قربانی، خانم ساره استوار، خانم مرضیه علی کرمی، خانم زهرا رشیدی، آقای رامین احمدزاده، آقای فرجود، سلمان قربانی، خانم سمانه بیرجندی. همکارانی که ما را در برگزاری این جلسه یاری کردند، منشی جلسه: خانم ساره استوار، ادمین های جلسه، آقای حمید رضا تقی زاده، آقای محمود گلستانی و ضبط صدا و تدوین، آقای سلمان قربانی، آقای پویا حسابی. علاقمندان میتوانند گزارشهای صوتی جلسه فوق را از طریق فایلهای صوتی زیر شنوا باشند و همچنین گزارش تصویری جلسه را در کانال یوتیوب بشریت از طریق لینک زیر تماشاگر باشند:
شروع جلسه: خانم پروین محمدی افقا
خانم مریم موسوی: روز جهانی زبان مادری
خانم پروین رحمانی آرتیانی: علل و عوامل خودکشی جوانان و نوجوانان در ایران
آقای امیر پالوانه: بررسی هدف چهارم از سند ۲۰ ۳۰ یونسکو و مقایسه آن با قانون جمهوری اسلامی ایران
گزارش صوتی و تصویری جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران
جلسه عمومی کانون دفاع از حقوق بشر در ایران در تاریخ یکشنبه ۱۶ فوریه ۲۰۲۵ ساعت ۱۵:۰۰ بوقت اروپای مرکزی با حضور جمعی از فعالان حقوق بشر و دیگر مهمانان از طریق فضای مجازی زووم، یوتیوب، اپلیکیشن کانون با مدیریت خانم نسرین جهانی گلشیخ شروع گردید، سخنرانان عبارتند از: ۱) آقای رامین احمدزاده : با موضوع بررسی رمان ۱۹۸۴ نوشته جورج اورول، ۲) آقای میلاد ترغیبی: با موضوع نگاهی به مدیریت کشورداری در ایران، ۳) آقای امیر پالوانه : با موضوع انقلاب بهمن ۵۷، ۴) بحث آزاد: با موضوع حقمان را فراموش نکنیم (گردش علمی در مدارس ایران)، با مشارکت: آقای منوچهر شفایی، آقای سلمان قربانی، خانم سونیا سوارکوب، آقای حبیبی، آقای فرجود تقیپور، آقای رامین احمدزاده. آقای کریم ناصری، آقای انصاری، آقای امیر پالوانه، آقای محمود گلستانی. همکارانی که ما را در برگزاری این جلسه یاری کردند، منشی جلسه: آقای کریم ناصری ، ادمین های جلسه، خانم ایران دختر کیا و آقای محمود گلستانی، ضبط صدا و تدوین : آقای سلمان قربانی و آقای سینا اشجعی ، علاقمندان میتوانند گزارشهای صوتی جلسه فوق را از طریق فایلهای صوتی زیر شنوا باشند و همچنین گزارش تصویری جلسه را در کانال یوتیوب بشریت از طریق لینک زیر تماشاگر باشند:
۱۴۰۳-۱۲-۰۸
۱۴۰۳-۱۲-۰۷
در پی موافقت با آزادی مشروط؛ پابند الکترونیکی مهدی صدر و نگین حسین زاده باز شد
۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – در پی موافقت با درخواست آزادی مشروط نگین حسین زاده و همسرش سیدمهدی صدر حافظ، پابند الکترونیکی آنان باز شد. این زوج پیشتر تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شده بودند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز یکشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۳، نگین حسین زاده و همسرش سیدمهدی صدر حافظ آزاد شدند. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این زندانیان سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “خانم حسین زاده اسفندماه سال گذشته و آقای صدر حافظ خردادماه امسال، تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شده بودند. در نهایت روز گذشته این زوج به صورت مشروط آزاد شدند و نظارت الکترونیکی آنها لغو شد.” این زوج در تاریخ ۳۰ مهر ۱۴۰۲، توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری هر کدام از بابت اتهامات فعالیت تبلیغی علیه نظام به یک سال حبس، فیلمبرداری از اماکن ممنوعه به سه سال زندان، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن نظم عمومی پنج سال حبس، توهین به رهبری دو سال حبس و عضویت در گروه های مخالف نظام پنج سال حبس و مجموعا به ۱۶ سال حبس محکوم شدند. حکم صادره علیه آنها، توسط دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، به سه سال و شش ماه و یک روز حبس برای هر کدام کاهش یافت. نگین حسین زاده و همسرش سیدمهدی صدر حافظ در تاریخ ۳۱ مردادماه سال ۱۴۰۲، توسط نیروهای اداره اطلاعات مشهد در منزل خود بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات این شهر منتقل شدند. آنها پس از ۱۴ روز به زندان وکیل آباد مشهد انتقال داده شدند. این زوج در تاریخ چهاردهم شهریورماه تفهیم اتهام شدند. جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات آنها نیز مورخ بیست و چهارم مهر در شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد برگزار شده بود. نگین حسین زاده و سیدمهدی صدر حافظ، ساکن مشهد و پدر و مادر دو فرزند هستند.
زندان اوین؛ محرومیت از تماس تلفنی سکینه پروانه به ۶ ماه رسید
۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – سکینه پروانه، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین نزدیک به شش ماه است که از برقراری تماس تلفنی با خانواده محروم مانده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سکینه پروانه، زندانی سیاسی دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند. یک منبع مطلع از وضعیت خانم پروانه به هرانا اعلام کرد: از شهریورماه سال جاری، تلفن سکینه پروانه قطع شده است. علیرغم تلاشهای مکرر خود او و همبستگان برای پیگیری، تلفن همچنان وصل نشده و وی از برقراری تماس با خانواده و بستگان خود محروم مانده است. در حالی که مسئولین مربوطه هیچ توضیحی در این باره ارائه نمیدهند. این منبع همچنین افزود که به دلیل فاصله زیاد زندان از محل سکونت، خانم پروانه از دریافت ملاقات نیز محروم شده است. خانواده او به دلیل کهولت سن قادر به طی کردن مسافت طولانی برای دیدار با او نمیباشند؛ بنابراین، به واسطهی قطع تلفن، ارتباط وی با خانواده از شش ماه پیش به کلی قطع شده است. سکینه پروانه در تاریخ ۱۵ فروردین ماه سال جاری، از زندان وکیل آباد مشهد به زندان اوین منتقل شده است. در مهرماه ۱۴۰۲، سکینه پروانه توسط شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی منصوری از بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به شش سال حبس، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی به یک سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. این حکم نهایتا توسط شعبه ۳۵ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی شش سال زندان در خصوص خانم پروانه قابل اجرا خواهد بود. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، مصداق اتهام اجتماع و تبانی علیه این زندانی سیاسی حضور بر سر مزار علی مظفری، نوجوان ۱۷ ساله، اهل قوچان یکی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، عنوان شده است. مصداق اتهام تبلیغ علیه نظام وی نیز اعتراض به کشته شدن جوانان و کودکان در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ مطرح شده است. سکینه پروانه در فروردین ماه ۱۴۰۲، در پی حضور سر مزار علی مظفری از جانباختگان اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱ در شهرستان قوچان بازداشت و به بازداشتگاه اطلاعات سپاه این شهرستان منتقل شد. وی نهایتا پس از ۱۲ روز بازداشت در این نهاد امنیتی به زندان وکیل آباد مشهد انتقال یافت. سکینه پروانه، متولد ۱۳۶۷ و اهل قوچان پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. خانم پروانه در نیمه دوم سال ۹۸ توسط ماموران اطلاعات سپاه دستگیر شد. وی نهایتا توسط دادگاه انقلاب تهران به ۵ سال حبس تعزیری و از بابت مجازات تکمیلی به ۲ سال ممنوعیت از عضویت در دستجات سیاسی محکوم شد. وی که دوران محکومیت خود را در زندان های قرچک ورامین، اوین و وکیل آباد مشهد گذارند، نهایتا در اسفندماه ۱۴۰۱، به دنبال صدور بخشنامه “عفو” آزاد شد.
معصومه عسگری به ۳ سال حبس محکوم شد
۶ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – معصومه عسگری، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به سه سال حبس محکوم شده است. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، معصومه عسگری به حبس محکوم شد. بر اساس حکمی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری صادر و به خانم عسگری ابلاغ شده، وی از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ در قالب همکاری با گروههای ضد نظام و عضویت در گروههای مخالف نظام به سه سال حبس محکوم شده است. پیشتر یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهم سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفته بود: “خانم عسگری در زندان با وضعیت روحی نامساعدی مواجه است و خانواده او پرونده پزشکی وی را به دادگاه مذکور ارائه کردهاند.” معصومه (عسکری) عسگری در مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. او پس از دو ماه بازجویی در یکی از سلولهای انفرادی بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین، در تاریخ ۴ مهرماه، به بند زنان این زندان منتقل شده است. پیشتر یک منبع مطلع به هرانا گفته بود: “مدارک پزشکی وی که در اختیار مقامات قضایی و بهداری زندان قرار گرفته، نشاندهنده ابتلای او به اختلال دوقطبی و عدم ثبات روانی است.” معصومه (عسکری) عسگری، ۵۵ ساله، معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۲۰ ساله اش است که پیش از این نیز از بابت فعالیت های خود سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است.
سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد و کودک خردسالش پس از اعزام به مرخصی ایران را ترک کردند
۶ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو
سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد اهل پیرانشهر به همراه کُودک خردسالش که به تازگی از زندان مرکزی ارومیه به مرخصی اعزام شده بود؛ برای همیشه ایران را ترک کرد. او در مجموع یک هزار و دویست و ١٧ روز زندان پیوسته و بدون مرخصی را متحمل شد. کودک ویدر زندان متولد و تقریباً سه سال از ندگی خود را در زندان سپری کرد. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، طی روزهای اخیر سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی کُرد اهل پیرانشهر در میانه مرخصی خود که برای اولین بار پس از ماهها حبس دریافت کرده بود، از ایران خارج شد. او روز سەشنبە ٢٣ بهمنماه ١٤٠٣(١١ فوریە ٢٠٢٥)، برای اولین بار پس از ٤٠ ماه زندان، با تودیع قرار وثیقە دومیلیارد و پانصد میلیون تومانی بە همراه کودک ٢ سال و ٨ ماهە خود ئالا (آلا) اسماعیلی به مدت ٢٠ روز بە مرخصی اعزام شد. سعدا خدیرزاده شرایط بسیار سختی را در دوره حبس سپری کرد. وی روز دوشنبە ٣١ خردادماه ١٤٠١، در یکی از بیمارستانهای ارومیە با عمل سزارین زایمان کرد و بدون تکمیل دوره درمانی و پس از یک روز بە زندان مرکزی ارومیە بازگرداندە شد. وی توسط دادگاه کیفری ١ مهاباد، به اتهامات “معاونت در قتل یکی از اعضای سپاە پاسداران و عضویت در حزب دمکرات کُردستان ایران” به تحمل ١٢ سال و ٦ ماه حبس تعزیری محکوم شد. سعدا خدیرزاده روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰، توسط نیروهای حکومتی در پیرانشهر بازداشت و روز دوشنبه ۱۷ آبان ماه همان سال، به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده بود.
ارغوان فلاحی: تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۲ماهه
۶ اسفند ۱۴۰۳ کانون حقوق بشر ایران
کانون حقوق بشر ایران، دوشنبه ۶ اسفندماه ۱۴۰۳ – زندانی سیاسی سابق ارغوان فلاحی که درتاریخ ۶ بهمنماه ۱۴۰۳، در شهرک پرند بازداشت شده بعد از گذشت ۲ماه همچنان در بلاتکیفی بسر میبرد. وی اواخر سال ۱۴۰۲، از زندان اوین آزاد شده بود، اما مجددا توسط نیروهای اطلاعات بازداشت شد. مقامات زندان و قوه قضائیه در رابطه با اتهامات مطروحه و زمان شروع دادگاه ارغوان فلاحی سکوت کرده و خانواده وی در ابهام و نگرانی بسر میبرند. وی هم اکنون در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر میبرد و تحت شکنجههای جسمی و روانی به منظور کسب اعترافات اجباری قرار دارد. ارغوان فلاحی پیش از این در آبان ماه ۱۴۰۱، همراه با پدرش نصرالله فلاحی و برادرش اردوان بازداشت شدند. آنها بیش از ۲ماه در بازداشتگاههای اصفهان تحت شکنجه و بازجویی قرار داشتند. بازداشت آنها هنگامی بود که در یک مسافرت خانوادگی از اصفهان به شیراز به نزد دوست خانوادگیشان خانم پروین میرآسان رفته بودند. آنها سپس به زندان اوین منتقل شده و به اتهامات «عضویت در مجاهدین خلق» ، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت داخلی و خارجی» و «تبلیغ علیه نظام» توسط قاضی ایمان افشاری محاکمه شدند. خانم پروین میرآسان و نصرالله فلاحی هریک به ۴ سال زندان، ارغوان فلاحی به دو سال زندان و اردوان فلاحی به یک سال زندان محکوم شدند. خانم ارغوان فلاحی پس از مدت یک سال و چهار ماه بلاتکلیفی سرانجام در اسفند ۱۴۰۲، با وثیقه آزاد شده بود. پدر او نصرالله فلاحی هم اکنون در زندان اوین در حال تحمل محکومیت می باشد.
۱۴۰۳-۱۲-۰۶
گزارش نقض حقوق زنان در بهمن ماه ۱۴۰۳
تهیه و تنظیم : نغمه ظریفی مقدم، حدیث خوبرفتار، محمد گلستان جو
آگاهی بیشتر:
این گزارشات آماری از میان بیش از ۸۰ خبر که در طول بهمن ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.
این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانههای داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمعآوری گردیده است.
آمار فوق از گزارشات رسانههای داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمعآوری شده و عملاً نمیتواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیتهای جامعه باشد.
همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در بهمن ماه همکاری کردند: شراره هادیزاده رئیسی، پروین محمدی افقا، نازی جلالی، سونیا سواركوب، آیلین علی ویردیلویی، زهرا رشیدی، مهناز ترابی، متینه عطاالهی، مری جانبخش اصل، فاطمه شدید، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، معصومه کریمی، سارا آسیابان، امیر پالوانه، محمد گلستانجو، فرجود تقی پور، افشین مهتاب، میلاد طاهر آبادی ،میباشند.
جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:
اخبار عمومی
فراخوان به اعتصاب عمومی علیه احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی
صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی کُرد، همراه با پروپاگاندای گسترده جمهوری اسلامی علیه زندانیان سیاسی کُرد، نگرانکننده و غیرقابلتحمل است ، در اعتراض به این احکام، شش حزب کُردستان ایران فراخوانی برای اعتصاب عمومی پیشگیرانه صادر کردهاند.( ۱ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
عکس بدون حجاب دختر، باعث برکناری پدر از روابط عمومی ارشاد شد
سعید اسلامزاده مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد، به علت انتشار عکسی از وی در کنار دخترش بدون حجاب اجباری در شب یلدا بر کنار شد.خبرگذاری وابسته به سپاه به اجرای سعید اسلامزاده در افتتاحیه دوسالانه سرامیک و حضور افراد بدون حجاب اجباری مانند خانم بیتا فیاضی هنرمند هنرهای تجسمی هم اشاره کرده است.خبرگزاری فارس، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد را بهخاطر انتخاب اسلامزاده در سمت روابط عمومی نیز زیر ضرب گرفته است.( ۲بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر)
اعتصاب گسترده در کُردستان در اعتراض به احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی
اصناف و کسبه در دستکم ۱۳ شهر از جمله کرمانشاه (کرماشان)، پاوه، اسلامآباد غرب (شاباد)، سنندج (سنه)، مریوان، سقز، دیواندره، مهاباد، بوکان، کامیاران، قروه، بانه و ایلام، در پاسخ به فراخوان احزاب، سازمانهای سیاسی و نهادهای حقوق بشری کُردستان، دست به اعتصاب گسترده زدند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
اجرای حکم اعدام موقتا متوقف شد
دیوان عالی کشور با توقف حکم پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، موافقت کرده است. چندی پیش امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، از تایید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد که شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور بدون توجه به ایرادات متعدد پرونده، حکم اعدام را تایید کرده است. خانم عزیزی در تاریخ ۲ مردادماه، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
آزادی سهیلا مطاعی با قرار وثیقە
روز چهارشنبە سوم بهمن ۱۴۰۳ (٢٢ ژانویە ۲۰۲۵) سهیلا مطاعی از فعالین حوزە زنان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در میدان ساعت شهر دهگلان با توسل بە خشونت توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید. اما چون هیچ مدرکی را در موبایل وی نیافتەاند، پس از ساعاتی بازجویی از سهیلا مطاعی وی را با وثیقە ٢٠٠ میلیون تومانی و بە طور موقت آزاد کردند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
پدر مهسا امینی به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی متهم شد
امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی، روز جمعه پنجم بهمن اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به دلیل اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی به تبلیغ علیه نظام متهم کرده است.همچنین اضافه کردند که در ابتدا به بهانه نشر اکاذیب احضار و تفهیم اتهام اما در نهایت به تبلیغ علیه نظام متهم شده است.( ۵ بهمن ۱۴۰۳ صدای آمریکا)
پروژه حذف ناهید کیانی تکواندوکار ایرانی به دستور سپاه جمهوری اسلامی
پروژه حذف ناهید کیانی، دختر نابغه تکواندوی ایران، به جرم عکسانداختن و در آغوش کشیدن کیمیا علیزاده در رقابتهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس از پاییز سال جاری در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته بود. سازمان اطلاعات سپاه در دستورالعملی لازمالاجرا از وزارت ورزش و جوانان خواسته، مبینا نعمتزاده دیگر دختر تکواندوکار نزدیک به حکومت، از این پس در رقابتهای بینالمللی جانشین خانم کیانی شود.( ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر )
فروغ سمیعنیا به طور موقت از زندان لاکان رشت آزاد شد
درخواست اعاده دادرسی فروغ سمیع نیا، فعال حقوق زنان توسط دیوان عالی کشور، پذیرفته شده و وی با توقف اجرای حکم از زندان لاکان رشت آزاد شد. فروغ سمیع نیا، به همراه ۱۰ فعال حقوق زنان، اواخر مرداد ۱۴۰۲، به صورت جداگانه در استان گیلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. حکم بدوی آنها توسط شعبه مذکور اوایل فرودین ماه سال جاری، به آنها ابلاغ و آنان در تاریخ ۲۳ تیرماه، جهت تحمل دوران محکومیت خود به این زندان منتقل شدند. (10 بهمن 1403 هرانا)
سهیلا گلستانی با ادامه ممنوعالخروجی از داوری در جشنواره روتردام بازماند
سهیلا گلستانی که به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره بینالمللی فیلم روتردام هلند معرفی شده بود، با ادامهٔ ممنوعالخروجی امکان حضور در این جشنواره را از دست داد. خانم گلستانی از سوی قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی ایران، به دلیل بازی در فیلم دانه انجیر معابد ، فیلمی که بدون رعایت قوانین سانسور حجاب اجباری بازیگران زن به جریان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی پرداخته است، ممنوع الخروج شده است. (11 بهمن 1403 رادیو فردا)
جزئیاتی جدید از قتل ناموسی کانی عبداللهی توسط پدرش
کانی عبداللهی، دختر ۱۷ ساله اهل روستای ماشکان پیرانشهر، در حال مکالمه تلفنی با یک پسر از اهالی روستا بود که پدرش از این موضوع مطلع شد و دختر نوجوان خود را هدف ضربات چاقو قرار داد. کانی برای نجات خود به خانه پدربزرگش گریخت، اما در غیاب سایر افراد در خانه، پدر با چاقو چندین ضربه به قفسه سینه و کتف او وارد کرد و وی را به قتل رساند. پدر کانی او را به بیمارستان منتقل کرد و ادعا کرد دخترش خودزنی کرده است اما پرسنل بیمارستان مشکوک شدند و پلیس را در جریان قرار دادند. سرانجام در بازجویی ها وی به قتل دخترش اعتراف کرد. (13 بهمن 1403 هرانا)
آیدا عمویی با وثیقه سنگین موقتاً آزاد شد
آیدا عمویی ۴۰ ساله و از فعالین زن اهل سنندج، پس از ۱۷ روز بازداشت، با وثیقه سنگین شش میلیارد تومانی موقتاً از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. این فعال حوزه زنان در ایام بازداشت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده خود محروم بوده است. وی 17 روز پیش توسط نیروهای اداره اطلاعات در مقابل باشگاه ورزشی خود (باشگاه تکواندو) ، بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده بود. (15 بهمن 1403 هه نگاو)
مهوش صیدال از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه، مهوش صیدال تدوئی، زندانی سیاسی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد. اعزام به مرخصی این زندانی سیاسی به مدت 5 روز صورت گرفته است. وی که پیشتر در پرونده ای با اتهام نشر اکاذیب به تحمل یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، اخیرا در پرونده ای جدید با اتهامی مشابه پرونده پیشین، به دو سال حبس تعزیری و پرداخت ۵۶۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است. بازنشر اخبار مربوط به مسمومیت های سریالی دانش آموزان، از مصادیق اتهام مطروحه علیه خانم صیدال عنوان شده است. (15 بهمن 1403 هرانا)
تشکیل پرونده قضایی برای مرضیه برومند و رضا بابک به دلیل دست دادن بر روی صحنه جشنواره فجر
مرضیه برومند و رضا بابک، دو بازیگر و کارگردان پیشکسوت ایرانی، به دلیل اقدامی که قوه قضاییه خلاف عرف تلقی کرده است، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده اند. آنها در جشنواره فیلم فجر بر روی صحنه به یکدیگر دست دادند و خانم برومند به گونهای صمیمانه، به همکاری دیرینه خود با رضا بابک اشاره کرد. تاکنون اطلاعات بیشتری از جزئیات این پرونده یا تاریخ برگزاری دادگاه منتشر نشده است. (16بهمن 1403 هرانا)
کنسرت گروه لیان در اصفهان به دلیل حضور یک نوازنده زن لغو شد
به دستور مدیرکل ارشاد و معاونت هنری استان اصفهان، کنسرت گروه لیان در اصفهان به دلیل حضور یک نوازنده زن لغو شد. کنسرت گروه لیان در اصفهان، با وجود طی کردن روند قانونی اخذ مجوز، به دلیل حضور لیانا شریفیان مجوز برگزاری دریافت نکرد. این در حالی است که پیگیریهای تهیهکننده کنسرت از معاونت هنری ارشاد در تهران و دفتر موسیقی نیز به نتیجهای نرسیده است. لغو غیرقانونی این کنسرت در اصفهان در شرایطی رخ داده که وزیر ارشاد بهصراحت بر عدم لغو کنسرتها در سراسر کشور تأکید کرده است.(16 بهمن 1403 هرانا)
عفو بینالملل خواستار اقدام جهانی برای توقف اعدام پخشان عزیزی شد
سازمان حقوق بشری عفو بینالملل در واکنش به رد درخواست اعاده دادرسی حم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی قضایی ایران با صدور بیانیهای خواستار اقدام جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدام این فعال سیاسی کرد و مددکار اجتماعی شد. معاون دفتر خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان گفته: جامعه جهانی باید فورا از حکومت ایران بخواهد که اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی که به دلایل واهی بازداشت و سال گذشته در پی محاکمهای به شدت غیرمنصفانه در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد را متوقف کند. (19 بهمن 1403 بی بی سی)
علیه منا و احمد بختیاری پرونده قضایی تشکیل شد
علیه منا بختیاری و احمد بختیاری، خواهر و عموی پویا بختیاری، از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در دادگاه انقلاب زنجان به اتهامهای تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی پرونده قضایی تشکیل شده و پرونده آنان را به دادگاه انقلاب کرج ارسال کرده اند.( ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
در پی موافقت با آزادی مشروط؛ بهاره هدایت دیگر به زندان اوین باز نمیگردد
بهاره هدایت، زندانی سیاسی که با توقف حکم به دلیل بیماری از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود، با موافقت شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به صورت مشروط آزاد شد و دیگر به زندان باز نخواهد گشت.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
سعیده شفیعی از زندان اوین آزاد شد
خانم شفیعی اوایل شهریورماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی به تحمل سه سال و شش ماه حبس تعزیری و مجازات های تکمیلی (دو سال منع عضویت در گروه و دسته جات سیاسی و اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور) محکوم شد. حسن همایون، همسر خانم شفیعی بدون اشاره به جزئیات نحوه آزادی وی، اعلام کرد: «سعیده شفیعی، روزنامه نگار شامگاه ۲۱ بهمنماه، از زندان اوین آزاد شد.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
مریم یحیوی از زندان اوین آزاد شد
خانم یحیوی در آبان ۱۳۹۳ توسط دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی مجموعا به ۹ سال حبس محکوم شده بود. حکم صادره پس از چندی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به یک سال حبس تقلیل یافت. در نهایت در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲، سال گذشته پس از مراجعه به اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.درنهایت در ۲۱ بهمن مریم سادات یحیوی، زندانی سیاسی با پایان دوران محکومیت حبس خود از زندان اوین آزاد شد.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
پروندههای نیلوفر حامدی و الهه محمدی مختومه اعلام شدند
پروندههای قضایی نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت و بابت اتهاماتی مشابه با حکم پنج سال حبس مواجه شده بودند، در پی صدور بخشنامه موسوم به عفو مختومه اعلام شدند.( ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
سعدا خدیرزاده از زندان ارومیه به مرخصی اعزام شد
سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه که فرزند خود را در دوران تحمل حبس به دنیا آورده بود، روز سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه به مرخصی اعزام شد.( ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
تداوم بازداشت، گزارشی از آخرین وضعیت مینو روزه دار در زندان اوین
مینو روزه دار، شهروند ساکن تهران، علیرغم گذشت ۲۵ روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بهسر میبرد.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بفرین معروفی از زندان ارومیه آزاد شد
بفرین معروفی، شهروند اهل بوکاندر تاریخ ۱۱ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در بوکان بازداشت شد. وی سپس بعد از اتمام مراحل بازجویی به زندان ارومیه منتقل شد.این در تاریخ ۱۱ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در بوکان بازداشت شد. وی سپس بعد از اتمام مراحل بازجویی به زندان ارومیه منتقل شد.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
آمار بیکاری زنان در ایران از مردان بیشتر است
مرکز آمار در تازهترین گزارش خود از طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز ۱۴۰۳ نرخ بیکاری زنان در سطح ایران را ۱۳ و ۷ دهم رصد اعلام کرده که به گواه آمار همچنان بالاتر از میان کشوری و نرخ بیکاری مردان است.( صدای آمریکا یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳)
کرمانشاه، تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت پروانه فتاحی
پروانه فتاحی در تاریخ ۲۴ بهمن ماه، توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود واقع در منطقه الهیه کرمانشاه بازداشت شده است؛ تاکنون پیگیریهای مکرر خانواده او از مراجع قضایی و امنیتی برای کسب اطلاع از سرنوشت وی بی نتیجه مانده است.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از تفتیش منزل یک زوج بهائی در یزد
روز چهارشنبه ۱۷ بهمن، منزل فرح باغی و وحید قدرت، زوج بهائی ساکن یزد در حالی که میزبان شماری از مهمانان بهائی بودند، توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. ماموران تلفن همراه تعدادی از اعضای خانواده و مهمانان را ضبط کردند.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام فریبا فریدونی برگزار شد
روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام فریبا فریدونی، فعال مدنی از بابت اتهام حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی در دادگاه کیفری شهرستان خمین برگزار شد.( ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
سازمان اطلاعات سپاه مادر بزرگ ۸۰ ساله و مادر ۴۵ ساله یک فعال سیاسی کرد را شکنجه کرد
ماموران اطلاعات سپاه، ۲٨ بهمن به منزل شخصی خانواده فرزین توت فعال سیاسی هجوم بردند، ضمن تخریب و شکستن وسایل منزل، مبادرت به شکنجه و آزار سعادت بایزیدی مادر و استی چُغر مادربزرگ فرزین توت کردهاند. شکنجه و ضربوشتم این دو زن بهحدی شدید بوده که شش دندان مادر این فعال سیاسی بهدست ماموران سپاه شکسته شده است. بهدنبال واکنشها کاربران در شبکه های اجتماعی، اعضای خانواده از سوی ماموران تهدید شدهاند و به آنها گفته شده که باید این خبر را تکذیب و اعلام کنند او از پله افتاده است.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ اینترنشنال )
احضار به دادگاه
احضار بانوی روزنامه نگار به دادسرای اوین
روز سه شنبه ۲ بهمن ماه،ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگارضمن اعلام این خبر نوشت محل سکونت وی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته است. همزمان با ضبط برخی از لوازم شخصی او و همسرش بهمن احمدی امویی از جمله لپ تاپ و تلفن همراه، به دادسرای اوین احضار شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل احضار این روزنامه نگار اطلاعی حاصل نشده است ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار ساکن تهران پیش از این نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه برخورد قضایی را داشته اند.(۲بهمن۱۴۰۳ هرانا)
احضار شاعر نابینا و تشکیل پرونده علیه وی
علیه سکینه سیمین اسودی، شاعر نابینا پرونده قضایی تشکیل شد. اخیرا در احضاریهای از خانم اسودی خواسته شده است که راس ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۰ بهمنماه، از بابت دفاع از اتهام تشویش اذهان عمومی، در شعبه دو بازپرسی دادسرای اسلامشهر حاضر شود. انتشار مطالبی در فضای مجازی، از مصادیق اتهام مطروحه علیه اوست. وی ساکن اسلامشهر است که پیش از این نیز بهواسطه فعالیت های سابقه احضار به نهادهای قضایی را داشته است (۷بهمن۱۴۰۳ هرانا)
مریم شکرانی توسط اطلاعات سپاه احضار و بازجویی شد
مریم شکرانی، روزنامه نگار، روز چهارشنبه 10 بهمن 1403 به صورت تلفنی به اطلاعات سپاه تهران احضار شد. وی در پی حضور در نهاد امنیتی مذکور مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا پس از حدود دو ساعت آزاد شد. تاکنون از علت احضار و اتهامات مطروحه علیه خانم شکرانی اطلاعی حاصل نشده است. (13 بهمن 1403 هرانا)
دو زن بهائی جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی احضار شدند
سمیرا شکیب و مژده بهامین، شهروندان بهائی ساکن بهارستان اصفهان با دریافت ابلاغیهای جهت اجرای حکم جزای نقدی به شعبه دوم اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان احضار شدند. از خانم ها خواسته شده تا ظرف مدت ۱۰ روز، جهت پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی در شعبه مذکور حضور یابند. این شهروندان بهائی، آبان ماه سال جاری، توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان هر کدام به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند. (14 بهمن 1403 هرانا)
ژیلا بنی یعقوب توسط اطلاعات سپاه احضار و بازجویی شد
روز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه، ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار ساکن تهران، توسط اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی شد. خانم بنی یعقوب اعلام کرد: نزدیک به دو ساعت در باره فعالیت هایم مخصوصا در شبکههای اجتماعی بازجویی شدم. این روزنامه نگار ساکن تهران اخیراً در تاریخ ۲ بهمن ماه، پس از تفتیش منزل خانوادگی و ضبط برخی وسایل خود و همسرش توسط مامورین، به دادسرای اوین احضار شده بود.(15 بهمن 1403 هرانا)
در پی صدور کیفرخواست؛ سازندگان فیلم کیک محبوب من به دادگاه احضار شدند
کیفرخواست بهتاش صناعیها و مریم مقدم، زوج سازنده فیلم کیک محبوب من، با چهار عنوان اتهامی صادر و پرونده آنها به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. بر اساس احضاریه ابلاغ شده، نخستین جلسه دادگاه در تاریخ ۱۱ اسفند به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار خواهد شد.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
احضار مادر دادخواه شهریار محمدی به دادگاه کیفری بوکان
مادر دادخواه شهریار محمدی، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با اتهاماتی از قبیل رعایت نکردن حجاب اجباری و تبلیغ علیه نظام به دادگاه کیفری بوکان احضار شد.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ صدای آمریکا )
لیلی فرهادپور، بازیگر کیک محبوب من، هم به دادگاه انقلاب احضار شد
لیلی فرهادپور، بازیگر فیلم کیک محبوب من، به اتهام تهیه و توزیع و تکثیر نوارها و دیسکتهای شو و نمایشهای مبتذل و مشارکت در تهیه محتوای مبتذل به دادگاه انقلاب احضار شد.( ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ رادیو فردا )
احکام صادره
احکام حبس ۱۰ فعال سیاسی در تهران
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران احکام ۱۰ متهم سیاسی، شامل فعالان ترک آذربایجانی و یک وکیل دادگستری را تأیید کرد. در مرحله بدوی دادگاه انقلاب آنها را به مجموع ۸۱ سال حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرده بود. فاطمه آتش خیاوی به ۵ سال زندان وبقیه متهمین از سه سال تا چهارده سال بااتهامهای جاسوسی، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام عنوان شد. برخی نیز به مجازاتهای تکمیلی مانند ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند. آنها بهمن ۱۴۰۲ در شهرهای مختلف بازداشت شده بودند. (۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا(
حکم حبس برای زوج بهایی در اصفهان
شراره روحانی و فرخ عنایتیپور، زوج بهایی ساکن شهر اصفهان توسط دستگاه قضایی ایران در مجموع به تحمل شش سال و ٦ ماه زندان تعزیری محکوم شدند.وی مهر ماه ۱۴۰۲ در منزل خود در اصفهان بازداشت شد و با وثیقه تا زمان دادرسی آزاد شده بود.دادگاه خانم روحانی را به اتهام دعوت مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به ۵ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه حکومت به ١ سال حبس محکوم کرده است. مصادیق اتهامات انتسابی به این زوج بهایی مطالب منتشرشده در فضای مجازی و همینطور محتوای استخراج شده از تلفن همراه گزارش شده است
(۸بهمن۱۴۰۳ هه نگاو )
پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور، صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی
حکم اعدام خانم محمدی پیشتر در دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی به شعبه هم عرض ارجاع داده شده بودبر اساس حکمی که توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت، به ریاست قاضی درویش گفتار صادر و امروز به وکلای خانم محمدی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون به اعدام محکوم شده است.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بازداشت
بازداشت یک معلم مشهدی در کلاس درس توسط نیروهای امنیتی
روز دوشنبه ۲بهمن۱۴۰۳، در اقدامی غیرقانونی ،نیرو های امنیتی با ورود به کلاس درس خانم الهه رحمتی معلم پایه سوم دبستان لطیفه در منطقه ۷مشهد در مقابل چشمان دانشآموزان وی رابازداشت کردند که اقدامی مغایر با قوانین وباعث ترس دانشآموزان هم شده است.و مدیر مدرسه خانم مهین قائمیفرد که از نیروهای وابسته به نظام است، مانع حضور نیروهای امنیتی نشده است و سکوت وزیر آموزش و پرورش نقض فاحش حقوق انسانی و آموزشی است( ۳بهمن۱۴۰۳ ایران وایر )
بازداشت زندانی بهایی همزمان با اجرای حکم ۱۰ زن بهائی
روز چهارشنبه سوم بهمن فرخنده رضوان پی، شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان جهت اجرای حکم حبس در شهرستان بویراحمد بازداشت و به زندان منتقل شد. درروز جاری ۱۰ زن دیگر بهائی به نام های نسرین خادمی قهقرخی، رویا آزادخوش سارا شکیب، بشری مطهر، مژگان پورشفیع اردستانی، مریم خرسندی، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، فیروزه راستی نژاد و آزیتا رضوانی خواه نیز جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شده اند. ایشان در ادیبهشت سال گذشته به حبس، پرداخت جزای نقدی، محرومیت از خدمات اجتماعی و منع خروج از کشور محکوم شدند.( ۳بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بازداشت و آزادی با قرار وثیقە فعال حوزه زنان در دهگلان
روز چهارشنبە سوم بهمن ۱۴۰۳ سهیلا مطاعی از فعالین حوزە زنان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در میدان ساعت شهر دهگلان با توسل بە خشونت توسط نیروهای امنیتی بە ظن مشغول بودن وی به فیلمبردای از سطح شهر او را بازداشت کردندوپس از ساعاتی بازجویی از سهیلا مطاعی وی با وثیقە ٢٠٠ میلیون تومانی و بە طور موقت آزاد شدە است .وی دو بار توسط نهادهای امنیتی بازداشت و بعدها توسط دادگاه انقلاب دهگلان در مجموع به ۶۰ ماه حبس محکوم شد.(۳بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو)
بازداشت فعال مدنی در مریوان
پروین ادوایی از فعالان مدنی اهل مریوان در تاریخ ۷ بهمنماه ۱۴۰۳ بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. خانم ادوایی در سالهای گذشته در حوزه حقوق زنان و کودکان فعالیت داشته و پیش از این در سال ۱۳۹۸ در بازداشت اول خود با حکم صادر شده توسط دادگاه انقلاب به اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کُردستان متهم و به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان کردستان به یک سال حبس کاهش یافته بود. (7بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر )
بازداشت مجدد و بیخبری از ارغوان فلاحی زندانی سیاسی سابق
ارغوان فلاحی از زندانیان سیاسی سابق،مجددا بازداشت شده و خبری از محل نگهداری و وضعیت او در دست نیست، او که به تازگی از زندان اوین آزاد شده بود روز ۶ بهمن ۱۴۰۳، در شهرک پرند مجددا بازداشت شده اما از دلایل بازداشت مجدد، محل انتقال و آخرین وضعیت او اطلاعی وجود ندارد. این شهروند ۲۲ ساله، پیشتر در آبان ماه ۱۴۰۱، همراه با پدر و برادرش بازداشت و بیش از دو ماه در بازداشتگاههای اصفهان تحت شکنجه و بازجویی قرار داشتند. (12 بهمن 1403 ایران وایر)
بازداشت بفرین محمودی توسط نیروهای امنیتی در بوکان
روز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه 1403 ، بفرین محمودی، شهروند اهل بوکان در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خود و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. به گفته منابع آگاه، پیگیریهای خانوادهی این شهروند جهت اطلاع از سرنوشت و وضعیت وی تاکنون بینتیجه مانده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند کُرد در دسترس نیست. (12 بهمن 1403 هه نگاو)
بازداشت ۳ شهروند در سبزوار
روز پنجشنبه 11 بهمن 1403، ناهید ملوندی، سجاد پورسخاوت و علی پویان مقدم، شهروندان ساکن سبزوار توسط پلیس امنیت این شهر بازداشت شدند. از میان این شهروندان، ناهید ملوندی پس از ساعتی آزاد و از وی خواسته شده روز شنبه ۱۳ بهمن ماه، در این نهاد امنیتی حاضر شود. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است. آقای پورسخاوت و پویان مقدم، پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه برخوردهای امنیتی را دارند. (12 بهمن 1403 هرانا)
حمیده زراعی بازداشت شد
حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری، روزدوشنبه 14 بهمن به دلیل امتناع از رعایت حجاب در دادگاه، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. او که در آبان ماه سال گذشته به یک سال حبس، دو سال تبعید به رشت، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال منع از حضور در فضای مجازی محکوم شده بود، اکنون در حال تحمل محکومیت تبعید خود در شهر رشت است. (16 بهمن 1403 هرانا)
گزارشی از بازداشت پنج شهروند از جمله یک نوجوان در دهدشت
شامگاه سه شنبه ۲۳ بهمن ماه، دستکم پنج شهروند اهل دهدشت از جمله یک نوجوان به نام های عاطفه طاهرنیا، امیرحسین جعفری، کامران بوذری، جابر فروغی و پوریا براتی،به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از بازداشتها در رابطه با تجمع مقابل دانشگاه تهران
در روزهای 24 و 25 بهمن، در رابطه با تجمع شهروندان معترض به تداوم حصر خانگی سه چهره سیاسی در مقابل دانشگاه تهران، شماری از معترضان از جمله رحیم قمیشی، ناصر دانشفر، اکبر دانش سرارودی، محمود دردکشان، جواد دردکشان، سلیمانی اردستانی، حسین لقمانیان، سعید و سعیده منتظری بازداشت شدند.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از بازداشت سمیه رجبی، نوکیش مسیحی در بابل
عصر روز پنجشنبه ۱۸ بهمنماه، ماموران امنیتی در پی مراجعه به باغی واقع در شهر گتاب از توابع شهرستان بابل که محل گردهمایی دهها تن از نوکیشان مسیحی بود، سمیه رجبی، نوکیش مسیحی را بازداشت و به زندان منتقل کردند.( ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
زنان و زندانی
توقف موقت اجرای حکم اعدام زندانی سیاسی اوین
وکیل خانم پخشان عزیزی عنوان کرد با درخواست توقف اجرای حکم اعدام او موافقت شده است .خانم عزیزی در تاریخ ۲ مردادماه، توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد. پخشان عزیزی به همراه پدر ۶۷ سالهاش، که مبتلا به سرطان لنفاوی است، خواهرش پرشنگ، ۴۹ ساله و همسر خواهرش حسین عباسی، ۴۹ ساله در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۴۰۲، در تهران بازداشت شدند. ماموران امنیتی پس از بازرسی و تفتیش افراد، آنها را به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.و در نهایت او به اعدام محکوم شده و حکم او مجدد تایید شده بود .(۳بهمن ۱۴۰۳ هرانا(
همزمان با اجرای حکم ۱۰ زن بهائی، فرخنده رضوانپی به زندان منتقل شد
روز چهارشنبه ۳ بهمن ماه، خانم رضوانپی توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بویراحمد برای اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان منتقل شده است. لازم به ذکر است صبح روز جاری، نسرین خادمی قهقرخی، رویا آزادخوش سارا شکیب، بشری مطهر، مژگان پورشفیع اردستانی، مریم خرسندی، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، فیروزه راستی نژاد و آزیتا رضوانی خواه، ۱۰ زن بهائی ساکن بهارستان اصفهان که به همراه خانم رضوان پی در یک پرونده قضایی مشترک هستند، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان دولت آباد منتقل شده اند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بلاتکلیفی چهار ماهه زندانی سیاسی در اوین
خانم نیره بهنود اوایل مهر ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد ومدت چهار ماه است که در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود. او با اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای مخالف نظام مواجه است. با این حال، پرونده قضایی او همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهاماتش نیز تشکیل نشده است. (۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
بلاتکلیفی زندانی سیاسی در زندان اوین
معصومه عسگری در مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در تهران به اتهاماتی همچون تبلیغ در قالب همکاری با گروه های ضد نظام و عضویت در آنها بازداشت شد.او پس از دو ماه بازجویی در تاریخ ۴ مهرماه، به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.مدارک پزشکی وی نشاندهنده ابتلای او به اختلال دوقطبی و عدم ثبات روانی است. او ۵۵ ساله، معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۲۰ ساله اش است و سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. با این حال، پرونده قضایی وی بعد از ۶ ماه همچنان در وضعیت بلاتکلیفی فرار دارد. (۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۶ زن تبعه خارجی در قرنطینه زندان اوین
هاجر زابلی، تبعه افغانستان، برناگل عبدالله واو به همراه فرزندانش عایشه و خدیجه رضایی واو، ۱۸ و ۲۰ ساله، تبعه تاجیکستان، زهرا ظفر، تبعه هندوستان و اسلام بنی حسنی، تبعه اردن به همراه ۱۰ متهم امنیتی مرد که با آنها نسبت خانوادگی دارند، در یک پرونده مشترک اوایل آذرماه، دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شدند.و تاکنون حکمی برای این افراد صادر نشده است .این افراد از امکانات اولیه مانند برقراری تماس تلفنی با خانواده و خرید از فروشگاه زندان به دلیل عدم صدور کارت بانکی محروم هستند.اکنون این افراد، در اتاقی کوچک، به همراه نسیمه اسلام زهی، دیگر متهم امنیتی سنی مذهب و نوزاد ۹ ماهه او نگهداری میشوند.تا لحظه تنظیم این گزارش، از هویت و محل نگهداری ۱۰متهم دیگر این پرونده اطلاعی حاصل نشده است . (۵بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
ادامه بلاتکلیفی زندانی و نوزاد هشتماههاش در زندان اوین
در شهریورماه سال گذشته، خانم نسیمه اسلام زهی به همراه همسر و فرزندشان در شهرستان ملارد، استان تهران بازداشت و جهت بازجویی به زاهدان منتقل شدند. نیروهای امنیتی گفته اند که آنها در زمان بازداشت حامل سلاح بوده اند. آنها به ظن عضویت در گروه ستیزهجو داعش تفهیم اتهام شدند و سپس به تهران منتقل شدند.این متهم امنیتی سنی مذهب نزدیک به ۱۶ ماه است که بازداشت شده و در بلاتکلیفی بهسر میبرد. وی به همراه دختر هشت ماههاش در قرنطینه زندان اوین نگهداری میشود.وی حدوداً ۴۰ ساله و مادر دو فرزند است(۷ بهمن۱۴۰۳ هرانا)
بلاتکلیفی زندانی سیاسی در اوین
زهرا شریف کاظمی، متهم سیاسی حدودا ۳۵ ساله، بیش از یک ماه است که توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود.وی پس از دو روز بازداشت در بازداشتگاه شاپور، در تاریخ ۴ دی ماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.بازداشت وی به علت فعالیت در فضای مجازی صورت گرفته است. اکنون نیز صفحات مجازی وی اعم از توییتر و اینستاگرامش توسط نیروهای امنیتی اداره میشود .(۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
پرونده سازی برای مادر دادخواه در تهران
روز دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳، محمدحسین سپهری و فاطمه سپهری در خصوص اتهامات توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند و آخرین دفاع از آنها اخذ شده است. فاطمه سپهری در شهریور ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شدند.او پیشتر به اتهام همکاری با دول متخاصم به ده سال اجتماع و تبانی به ۵ سال توهین به رهبری به ۲ سال و تبلیغ علیه نظام به ۱سال حبس محکوم شده بود وده سال حبس برای او قابل اجراست.خانم سپهری یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیتالله علی خامنهای است و به همین دلیل نیز به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. )۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
محرومیت از درمان فعال مدنی کهنسال در زندان اوین
راحله راحمی پورفعال مدنی در تاریخ ۲۱ آبان ۹۸ به همراه ژیلا کرم زاده مکوندی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. با اتهاماتی از قبیل اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در تاریخ ۲۷ خردادماه سال ۹۹ به شش سال حبس محکوم شدو اواخر آبان ماه ۱۴۰۲، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.وی به دلیل کهولت سن از بیماری قلبی رنج میبرد و به بیماریهای متعددی از جمله تومور مغزی با وضعیت وخیم و نگران کننده، فشار خون، دیابت، درد مفاصل و آب مروارید مبتلا است و از اعزام به مراکز درمانی یا برخورداری از آزادی مشروط محروم مانده است. ( ۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
مخالفت با آزادی مشروط روزنامه نگار سیاسی
با درخواست آزادی مشروط نسرین حسنی، روزنامه نگار مخالفت شد. خانم حسنی بدون رعایت اصل تفکیک جرایم دوران محکومیت یک سال و هفت ماه حبس خود را در زندان بجنورد سپری میکند.وی مادر یک پسر نوجوان است. و اکنون فرزندش با مشکلاتی مواجه شده است.او ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام نشر اکاذیب به هفت ماه حبس و از بابت عدم رعایت حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی به یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی روز ۱۵ بهمن سال ۱۴۰۲، جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان بجنورد منتقل شد. خانم حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق بوده است و به دلیل فشار نیروهای امنیتی کار خود را از دست داده است.(۹بهمن۱۴۰۳هرانا)
محرومیت از درمان مریم جلال حسینی در زندان کچویی کرج
مریم جلال حسینی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت حبس خود را در زندان کچویی کرج سپری میکند، علیرغم مشکلات جسمانی ماندد بیماری کولیت روده ، مشکلات مربوط به زنان و پوسیدگی دندان بیش از یک سال، از رسیدگی مکفی پزشکی و دریافت داروهای مناسب محروم مانده است. علیرغم وخیم تر شدن مشکلات مذکور، درخواست های مکرر این زندانی و خانواده اش جهت مرخصی درمانی و اعزام به مراکز پزشکی خارج از زندان با هزینه شخصی، تاکنون از سوی مسئولان مربوطه بی پاسخ مانده است. (12 بهمن 1403 هرانا)
تداوم بازداشت پروین ادوایی در سلول انفرادی کانون اصلاح و تربیت
با گذشت دو هفته از بازداشت پروین ادوایی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، وی همچنان در سلول انفرادی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج بدون حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل، روزانه برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل و شبها مجددا به سلول انفرادی کانون اصلاح و تربیت این شهر بازگردانده میشود. این فعال مدنی در سالهای اخیر در زمینه حقوق زنان، کودکان و محیطزیست در مریوان فعالیت داشته است. تا اکنون از اتهامهای مطرح شده علیه وی اطلاعی به دست نیامده است. (14 بهمن 1403 کردستان)
ادامه بازداشت جلال صدفی و احضار و بازجویی از سیروان شاوله، همسر وی
با گذشت ۵۴ روز از بازداشت جلال صدفی، شهروند اهل مهاباد، توسط نیروهای وزارت اطلاعات، وی همچنان بدون حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه نگهداری میشود. وی در تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۳، در جریان موج بازداشت شهروندان و فعالان کُرد در مهاباد، توسط مأموران وزارت اطلاعات در منزل خانوادگی خود در این شهر بازداشت شد و از زمان بازداشت تاکنون در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه نگهداری میشود. همچنین، سیروان شاوله، همسر ایشان، چندی پیش به صورت تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات مهاباد احضار و به مدت چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفت. (18 بهمن 1403 کردستان)
زینب جلالیان همچنان محروم از درمان و ممنوع الملاقات
زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، علیرغم حال نامساعد جسمانی، کماکان از رسیدگی پزشکی مناسب در زندان یزد محروم مانده است.وی تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران است که بدون رعایت اصل تفکیک جرائم دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری میکند. همچنین او بیش از چهار ماه گذشته را بدون امکان دیدار با خانواده سپری کرده است. خانم جلالیان که با بیماری هایی از جمله ناخنک چشمی، مشکلات کلیوی و گوارشی دست و پنجه نرم میکند که به دلیل کارشکنی مسئولان زندان همچنان از درمان مناسب محروم است.(18 بهمن 1403 هرانا)
رد اعاده دادرسی در دیوان عالی، جان پخشان عزیزی در معرض خطر است
امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی با اشاره به لغو توقف حکم اعدام از تاریخ ١٣ بهمنماه در این مورد گفته است دیوان عالی با این استدلال که ایرادات وارده به حکم و جریان دادرسی از نوع ایرادات ماهوی است، اعاده دادرسی ما را رد کرده است. خبر تعویق حکم اعدام پخشان عزیزی به هیچ وجه صحت ندارد و نشر چنین ادعایی به موازات وعدههای کذب و تهدیدات علنی شهروندان، برای جلوگیری از اعتصاب عمومی فراگیر در شهرهای کردستان بوده است. جان پخشان عزیزی در معرض خطر است. (18 بهمن 1403 هه نگاو)
اقدام به خودکشی و انتقال به انفرادی، گزارشی از آخرین وضعیت ناهید شیرپیشه در زندان زنجان
ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری، از جان باختگان اعتراضات آبان ۹۸، دوران محکومیت خود را در زندان زنجان سپری می کند. وی اواسط هفته گذشته در این زندان دست به خودکشی زده و بدون رسیدگی درمانی، به سلول انفرادی منتقل شده است.( ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
اعتصاب
اعتصاب غذای بند زنان اوین در اعتراض به احکام اعدام
گلرخ ایرایی زندانی سیاسی که از ۴ مهر۱۴۰۳ در اوین به سر میبرد وجمعی از زنان زندانی، روز سهشنبه و چهارشنبه، دوم و سوم بهمن ماه همزمان با پنجاه ودومین هفته از کارزار سهشنبههای نه به اعدام و در حمایت از اعتصاب سراسری مردم کردستان و به نشانه محکوم کردن احکام اعدام صادر شده در اعتصاب غذا زدند. در اطلاعیه صادره از اعضای این کارزار در دی۱۴۰۳، بیش از ۱۱۰ زندانی اعدام شدند و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز، ۹۵۰ تن از شهروندان زندانی به پای چوبههای دار رفته و اعدام شدهاند.(.۲بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر)
حمیده زراعی، زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت اعتصاب غذا کرده است
حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری که دوران محکومیت تبعید خود را در رشت سپری میکند، روز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، به دلیل امتناع از رعایت حجاب در دادگاه، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. ، از زمان بازداشت اعلام اعتصاب غذا کرده و بدنش بر اثر ضرب و جرح از سوی ماموران در هنگام بازداشت، همچنان کبود است. او همچنین از سر دردهای شدید رنج میبرد.( ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ اینترنشنال )
اعتصاب غذای رزگار بیگزاده بابامیری در زندان ارومیه
ژینو بیگزاده بابامیری فرزند رزگار بیگ زاده بابامیری، متهم سیاسی محبوس در زندان ارومیه با حضور در گفتگوی زنده اینستاگرامی ایرانوایر اعلام کرد که پدرش از تاریخ ۱۸ بهمنماه ۱۴۰۳ دست به اعتصاب غذا زده و از خوردن آب و غذا پرهیز میکند.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر).
پریوش مسلمی در زندان اوین دست به اعتصاب زد
پریوش مسلمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که از بیماری های متعددی همچون سردرهای مزمن، کمکاری غده تیروئید، کم خونی شدید، پایین بودن سیستم ایمنی بدن، استخوان درد و درد عضلات رنج میبرد، در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت خود، از روز شنبه ۲۷ بهمن دست به اعتصاب زده است.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
اعدام
یک زندانی زن در زندان خرم آباد اعدام شد
سحرگاه شنبه ۱۳ بهمن ماه، حکم اعدام یک زندانی زن که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان خرم آباد به اجرا در آمد. هویت این زندانی، مریم کاویانی احراز شده است. وی پیشتر از بابت اتهام قتل همسر خود بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است. (13 بهمن 1403 هرانا)
زندان ساری، حکم اعدام یک زن اجرا شد
سحرگاه روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ (۶ فوریه ٢٠٢٥)، حکم اعدام یک زن با هویت مهتاب قاضیزاده ۴۷ ساله در زندان مرکزی ساری اجرا شده است. وی روز سهشنبه به سلول انفرادی منتقل و روز چهارشنبه آخرین ملاقات را با خانوادهاش انجام داده بود.(۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
با اعدام یک زن شمار اعدام شدگان زندان عادل آباد شیراز به دو تن رسید
سحرگاه روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه، با اجرای حکم اعدام یک زندانی زن خانم باقرینژاد در زندان عادلآباد شیراز، شمار اعدام شدگان روز گذشته در این زندان به دو تن افزایش یافت.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
خشونت علیه زنان
قتل مادر جوان و دو فرزندش در کرمانشاه توسط همسرش
شامگاه شنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۳ سیما مرادی، ٣٥ ساله و اهل روستای چغاکبود اسلامآباد غرب و دو فرزندش به نامهای ماهور، ٩ ساله و زینب، ١٦ ساله با شلیک گلوله به دست پدر خانواده به قتل رسیدند. همسر مقتول پس از ارتکاب جرم، متواری شده و تا تنظیم این گزارش خبری از وضعیت وی در دسترش نیست. قاتل همسر و دو فرزندش را در منزل شخصی خود در کرمانشاه به قتل رسانده و انگیزه او از چنین اقدامی تاکنون نامشخص مانده است .(۷بهمن۱۴۰۳ هه نگاو)
یک زن و جنین ۸ ماههاش در کرمانشاه توسط بستگان همسرش به قتل رسیدند
یک زن ۲۷ ساله و جنین هشت ماهه اش در ماهیدشت کرمانشاه توسط بستگان همسر این زن با سلاح گرم به قتل رسیدند. در این گزارش که به جزئیات و انگیزه های رقم خوردن این واقعه اشارهای نشده آمده است، گلناز که یک جنین هشت ماهه را باردار بوده، جهت مهمانی به منزل بستگان خودرفته بود که توسط بستگان همسرش با استفاده از سلاح گرم، مورد اصابت گلوله قرار گرفت. جنین هشت ماهه او کشته شد و خود این زن پس از آنکه به مدت ۲۱ روز در کما بود، در نهایت جان خود را از دست داد. (11بهمن 1403 هرانا)
ممانعت از حضور عالیه مطلب زاده در جلسه بازپرسی به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری
عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان که به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل نوع پوشش و امتناع از پوشیدن چادر، با ممانعت مسئول حفاظت دادسرا از حضور در جلسه بازپرسی مواجه شد. خانم مطلب زاده با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت، در پی احضار هفته قبل جهت دفاع بدون ذکر مورد اتهام، علیرغم جراحی و ضعف ناشی از رادیو تراپی، روز یکشنبه 14 بهمن به همراه وکیلم به شعبه ۴ بازپرسی اوین مراجعه کردم که با برخورد خشن مسئول حفاظت دادسرا به دلیل نوع پوشش و اجبار جهت سر کردن چادر که با امتناع من مواجه شد از ورودمان به دادسرا جلوگیری شد. (14 بهمن 1403 هرانا)
قتل دو زن جوان توسط همسرانشان در کردکوی و مراغه
دو زن جوان بهوسیلهی سلاح سرد توسط همسرانشان در شهرستانهای کردکوی از توابع استان گلستان و مراغه از توابع استان آذربایجان شرقی به قتل رسیدهاند. فاطمه بادلی ۳۵ ساله و مادر دو فرزند در شهرستان کردکوی، توسط همسرش با هویت مهدی چپلیا با ضربات تبر و آجر به ناحیهی سر و مقابل چشمان دو فرزندش به قتل رسید. وی از قربانیان کودکهمسری بود. قاتل پس از ارتکاب جرم متواری شده و تاکنون نیز بازداشت نشده است. همچنین زنی ۳۲ ساله در شهرستان مراغه توسط همسرش در محل کار او در کارگاه بلوکزنی بوسیلهی روسری خفه شده است. انگیزهی قاتلین از ارتکاب جرم ، تصمیم یکی از قربانیان به گرفتن طلاق و اختلافات خانوادگی اعلام شده است. (16 بهمن 1403 هه نگاو)
زنکشی، گزارشی از قتل نادیا بلوچی توسط برادرش در نیکشهر
یک زن با هویت نادیا بلوچی، توسط برادر خود بوسیلهی سلاح گرم در شهرستان نیکشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان به قتل رسید. انگیزهی قاتل از ارتکاب جرم آزادشدن نادیا از زندان پس از قتل همسرش گزارش شده است.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
قتل ناموسی
قتل دختر هفده ساله پیرانشهری توسط پدرش
عصر روز شنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۳ کانی عبداللهی، ۱۷ ساله و اهل روستای ماشکان از توابع شهرستان پیرانشهر، توسط پدر خود با ضربات متعدد چاقو بشدت مجروح شده و پس از انتقال به بیمارستان این شهر جان خود را از دست داد.پدر این کودک اکنون تحت بازداشت میباشد و انگیزهی وی از ارتکاب جرم داشتن رابطهی عاطفی کانی با یک پسر بوده است. (۷ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو)
قتل یک زن قربانی کودک همسری در شوشتر توسط پدر و برادرش
عاطفه زغیبی، ۱۷ ساله و اهل بخش شعیبیه شهرستان شوشتر، دو سال پیش با مردی که قصد ازدواج با او را داشت فرار کرده بود. با وجود اینکه سال گذشته خانواده عاطفه مبالغی را برای به رسمیت شناختن ازدواج آنها، از همسرش دریافت کرده بودند، نهایتا بامداد روز گذشته، پدر و برادر عاطفه وارد خانه آنها شده و او را در حالی که نوزاد خود را در آغوش داشته با شلیک ۱۶ گلوله به قتل رساندند.(11بهمن 1403 هرانا)
قتل زن جوان ۲۳ ساله توسط پدرش درکرمانشاه با انگیزه ناموسی
یک زن جوان در کرمانشاە کە هویتش سیدە دنیا حسینی، احراز شده است از طریق سلاح سرد توسط پدر خود به طرز فاجعهباری به قتل رسید. انگیزهی قاتل از به قتل رساندن این زن جوان انگیزه ناموسی گزارش شده است.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
فاطمه سپهری در زندان دچار «تاری دید» شده است
۴ اسفند ۱۴۰۳ ایران وایر
علی سپهری، برادر فاطمه سپهری زندانی سیاسی محبوس در زندان وکیل آباد مشهد در حساب کاربری اینستاگرام خود گزارشی از آخرین وضعیت جسمی او منتشر کرده و نوشته است خانم سپهری «اخیراً دچار تاری دید، ضعف شدید و تعریق بیش از حد» شده است. او با اشاره به مشکلات ناشی از بیماری قلبی خواهرش نوشته است مشخص نیست این مسائل ناشی از عوارض بیماری قلبی باشد اما آنچه واضح است این است که «عدم رسیدگی فوری به این وضعیت میتواند جان او را به خطر بیندازد.» بر اساس آنچه در این یادداشت آمده خانم سپهری در تاریخ ۱۹ دیماه ۱۴۰۳ برای معاینه توسط «جراح دست» از زندان وکیلآباد به بیمارستان اعزام شده و در جریان این معاینه پزشک متخصص «پس از انجام تزریق در ناحیه کتف» گفته که او باید یک هفته بعد ده جلسه فیزیوتراپی داشته باشد و یکماه بعد مجددا مراجعه کند؛ اما با گذشت نزدیک به یکماه نه جلسات فیزیوتراپی انجام شده و نه مراجعه مجدد به پزشک متخصص جراج صورت گرفته است. علی سپهری گفته است فشار روانی و استرس شدید ناشی از «قفل کردن در بند پنج زندان وکیل آباد در تاریخ پانزدهم آذرماه همزمان با سقوط بشار اسد» موجب بروز ناراحتیهای جسمی برای خانم سپهری شده است. او همچنین «نوید طباطبایی» قاضی ناظر زندان وکیل آباد را «مسئول تصمیمگیری درباره اعزام زندانیان به مراکز درمانی و نحوه اجرای پیگیریهای پزشکی» معرفی کرده و نوشته است: «مسئولیت مستقیم این تأخیرها و عدم رسیدگی پزشکی بر عهده نوید طباطبایی، هادی اسماعیلزادگان، رئیس زندان مرکزی مشهد، و شخص علی خامنهای است.» فاطمه سپهری ازجمله امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی است که ۳۰شهریور۱۴۰۱ در ابتدای اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی»، توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شد.
بحران کمبود دارو و تغذیه در زندان زنان دولتآباد اصفهان
۴ اسفند ۱۴۰۳ صدای بازداشت شدگان
صدای بازداشتشدگان شنبه ۴ اسفندماه ۱۴۰۳- گزارشها از زندان زنان دولتآباد اصفهان نشان میدهد که کمبود دارو و عدم دسترسی زندانیان بیمار به درمان، جان بسیاری را به خطر انداخته است.
پریسا کمالی، زندانی سیاسی مبتلا به تیروئید، علیرغم پیگیریهای خانوادهاش، از دریافت داروهای ضروری محروم مانده و وضعیت جسمانی مساعدی ندارد. این تنها یک نمونه از وضعیت بحرانی بهداشت و درمان در این زندان است.
بسیاری از زنان زندانی، از مشکلات مفصلی، پوکی استخوان و بیماریهای ناشی از کمبود ویتامین رنج میبرند. عدم دسترسی به نور آفتاب، غذای بیکیفیت و کمبود ویتامینهای ضروری مانند ویتامین D، کلسیم و منیزیم باعث شده است که حتی در مواردی، دندان زندانیان بویژه دختران جوان هنگام غذا خوردن کنده شود.
در این زندان، حتی در صورت تجویز پزشک، کارکنان بهداری از تحویل دارو به زندانیان خودداری میکنند. ویتامینهای ضروری نیز توسط بهداری در اختیار زندانیان قرار نمیگیرد.
کمبود شدید مواد غذایی یکی دیگر از مشکلات زندانیان است. غذاها اغلب بدون گوشت، میوه تنها یکبار در هفته و سبزیجات بهندرت و شاید ماهی یکبار عرضه میشود. بسیاری از زندانیان بهدلیل فقر، حتی امکان خرید این مواد محدود از فروشگاه زندان را نیز ندارند.
درهمین زمینه: شرایط فاجعهبار بند زنان زندان وکیل آباد مشهد
این وضعیت نشاندهنده سیاست عامدانه شکنجه و محرومسازی زندانیان از حقوق اولیه انسانی است که جان آنها را در معرض خطر جدی قرار داده است.
زنکشی؛ گزارشی از قتل دو زن توسط همسرانشان در شهرهای قزوین و گرگان
۵ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو
یک زن با هویت آرزو کمی در گرگان و یک زن که هویت وی تاکنون مشخص نشده است در قزوین توسط همسرشان به قتل رسیدهاند. انگیزهی قاتلین از ارتکاب جرم تحت عنوان “اختلافات خانوادگی” اعلام شده است. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز شنبه ۴ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۲ فوریه ۲۰۲۵)، آرزو کمی، مادر دو فرزند و ساکن شهرک زیتون گرگان با وارد آمدن ضربات چاقو توسط همسرش به قتل رسید. به نوشتهی اعتماد، ضارب پس از قتل همسرش تحت بازداشت قرار گرفته و انگیزهی خود را اختلافات خانوادگی ذکر کرده است. همچنین روز پنجشنبه ۲ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۰ فوریه ۲۰۲۵)، یک زن توسط همسرش در قزوین با اتومبیل زیر گرفته شد و پس از انتقال به بیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد. به نوشتهی همشهری، متهم پیکر قربانی را به بیمارستان منتقل کرده و ادعا کرده بر اثر تصادف زخمی شده و سپس از محل متواری شده است که تحت نعقیب قرار گرفته و در تهران بازداشت شده است. او اعلام کرده که در جریان یک مشاجره بدلیل اختلافات خانوادگی همسرش را به قتل رسانده است.
احضار و مراجعه هفت فعال مدنی کُرد و معترض به حکم اعدام به دادگاه و آزادی موقت آنها با وثیقه
۵ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو
هفت فعال مدنی کُرد اهل سنندج (سنه) بهنامهای سهراب جلالی، کمال فکوریان، مختار اسدی، فاطمه زندکریمی، جمال اسدی، جمیل امینی و زارا محمدی پس از احضار و مراجعه به شعبهی دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر هر کدام با تودیع صد میلیون تومان وثیقه و بصورت موقت آزاد شدند. بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری ههنگاو، روز یکشنبه ۵ اسفندماه ۱۴۰۳ (۲۳ فوریه ۲۰۲۵)، سهراب جلالی، کمال فکوریان، مختار اسدی، فاطمه زندکریمی، جمال اسدی، جمیل امینی و زهرا محمدی، فعالین مدنی اهل سنندج پس از احضار و مراجعه به شعبهی دوم بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب این شهر بابت اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی”، هر یک با تودیع وثیقهی صد میلیون تومانی و در مجموع با تودیع هفتصد میلیون تومان وثیقه، بصورت موقت تا پایان مراحل دادرسی خود آزاد شدند. این فعالین مدنی روز یکشنبه ۲۸ بهمنماه ۱۴۰۳ (۱۶ فوریه ۲۰۲۵)، با دریافت ابلاغیەای جهت ارائهی دفاعیات خود در برابر اتهام انتسابی به شعبهی مذکور احضار شده بودند. به گفته منابع آگاه، احضار این شهروندان بابت فعالیتهای مدنی و اعتراض به حکم اعدام و تجمع مقابل ساختمان استانداری کُردستان (سنه) به منظور محکوم کردن تایید حکم اعدام پخشان عزیزی زندانی سیاسی کُرد توسط دیوان عالی، انجام گرفته است.
۱۴۰۳-۱۲-۰۵
اجرای حکم حبس؛ نازیلا خانیپور و وصال هروی، دو شهروند بهائی به زندان لاکان رشت منتقل شدند
۲ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – امروز پنجشنبه ۲ اسفندماه، نازیلا خانیپور و فرزند وی وصال هروی، دو شهروند بهائی جهت تحمل دوران محکومیت خود راهی زندان لاکان رشت شدند. خانم خانیپور به بیش از دو سال حبس و فرزندش به بیش از چهار سال زندان محکوم شده بودند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محکومیت حبس نازیلا خانیپور و فرزند وی وصال هروی، دو شهروند بهائی به اجرا درآمد. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا؛ روز جاری خانم خانیپور و فرزندش وصال هروی پس از مراجعه به شعبه پنج اجرای احکام دادسرای رشت، بازداشت و به زندان لاکان این شهر منتقل شدند. نازیلا خانیپور پیشتر توسط شعبه سه دادگاه انقلاب رشت به ریاست مهدی راسخی، بابت اتهام فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام به تحمل دو سال و یک روز حبس تعزیری، پرداخت ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی و پنج سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده بود. وصال هروی نیز توسط همان شعبه، از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و به اتهام فعالیت آموزشی و تبلیغی انحرافی مغایر و مخل شرع اسلام به تحمل سه سال و شش ماه و یک روز حبس تعزیری و ۱۰ سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شده بود. احکام صادره علیه این دو شهروند بهائی، در شعبه ۱۱ دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به ریاست قاضی محمدصادق ایرانعقیده، بدون تشکیل جلسه عینا تأیید شده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این شهروندان بهائی در رابطه با این پرونده به هرانا گفت: “وجود کتب مذهبی مربوط به آیین بهائی در گوشی و منزل وصال هروی و همچنین شغل او که اسباببازیفروشی است، از جمله مواردی بوده که در حکم دادگاه به عنوان مصادیق فعالیت تبلیغی ذکر شده است. همچنین، در رأی صادره علیه نازیلا خانیپور، انتشار تصاویر معابد بهائی در حساب خصوصی اینستاگرام و تألیف کتابی درباره تاریخ آیین بهائی در گیلان از جمله ادله اثبات جرم عنوان شده است.”این دو شهروند در تاریخ هشتم خردادماه، توسط ماموران اطلاعات سپاه در رشت بازداشت شدند. آنها سپس با تودیع وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شده بودند. خانم خانی پور، پیشتر نیز سابقه بازداشت داشته است. وصال هروی نیز پیش از این، به دستور نهادهای امنیتی از دانشگاه محل تحصیل خود اخراج شده بود. شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد. بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهائی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهائیان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
صدها سینماگر جهانی خواستار لغو اتهامات علیه سازندگان «کیک محبوب من» شدند
۳ اسفند ۱۴۰۳ رادیو فردا
صدها سینماگر شناختهشده از کشورهای مختلف جهان از مقامات جمهوری اسلامی خواستند به اتهامات قضائی علیه سازندگان فیلم «کیک محبوب من» پایان دهند. ۳۰۰ سینماگر با آغاز یک کارزار آنلاین در بیانیهای خواستار آن شدند که بدون هیچ قید و شرطی اتهامات مطرح شده علیه مریم مقدم و بهتاش صناعیها لغو شود. مریم مقدم و بهتاش صناعیها، سازندگان «کیک محبوب من»، ۲۴ بهمنماه خبر دادند که باید روز ۱۱ اسفند بر اساس اتهاماتی چون «تبلیغ علیه نظام، تهیه و تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل، جریحهدار کردن عفت و اخلاق عمومی و نمایش فیلم بدون داشتن پروانه نمایش و عرضه» محاکمه شوند. رسانههای داخلی ایران پس از آن اعلام کردند لیلی فرهادپور، بازیگر این فیلم، نیز در همین روز و بر اساس اتهامات مشابه به دادگاه انقلاب تهران احضار شده است.
بیش از ۴ ماه بلاتکلیفی؛ گزارشی از آخرین وضعیت محمدعلی و هدی مهرگانفر در زندان عادلآباد شیراز
۳ اسفند ۱۴۰۳ هرانا
خبرگزاری هرانا – محمدعلی مهرگانفر و فرزندش هدی مهرگانفر، متهمان سیاسی ساکن زرقان، بیش از چهار ماه است که بازداشت شدهاند و به صورت بلاتکلیف در زندان عادل آباد شیراز نگهداری میشوند. این دو عضو یک خانواده، با وجود مشکلات جسمانی، از رسیدگی پزشکی و دسترسی به دارو در زندان نیز محروم ماندهاند. به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، محمدعلی و هدی مهرگانفر، متهمان سیاسی ۱۲۳ روز است که در بازداشت به سر میبرند. بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، آقای مهرگانفر به همراه دخترش هدی در تاریخ ۱ آبان ماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در شهر زرقان بازداشت شدند. آنها پس از ۵۸ روز، از یکی از بازداشتگاههای اطلاعات سپاه به زندان عادل آباد شیراز منتقل شدند. اتهامات این دو عضو یک خانواده، ارتباط با یکی از گروه های مخالف نظام عنوان شده است. همچنین امکان آزادی آنان با وثیقه نیز فراهم نشده است. یک منبع مطلع نزدیک به خانواده این متهمان سیاسی ضمن تایید این خبر به هرانا گفت: “هدی مهرگانفر، پیش از بازداشت تحت عمل جراحی زنان قرار گرفته بود. در دوران بازداشت در اطلاعات سپاه، هیچگونه رسیدگی پزشکی به او صورت نگرفته و اکنون در زندان عادلآباد نیز از اعزام وی به مراکز درمانی خودداری میشود. همچنین، آقای مهرگانفر دچار مشکلات قلبی است و یک چشم وی نیاز به جراحی دارد، اما تاکنون رسیدگی پزشکی برای او انجام نشده است.” وی در ادامه افزود: “زندان از تحویل داروهای هدی مهرگانفر نیز خودداری کرده و بهداری زندان اعلام کرده است که وی باید هزینه داروها را شخصاً پرداخت کرده و از خارج از زندان تهیه کند. این در حالی است که او در بیرون از زندان فردی را برای پیگیری امور درمانی خود ندارد.” محمدعلی مهرگانفر، ۶۶ ساله از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ و دخترش هدی مهرگانفر، ۳۸ ساله و مهندس الکترونیک است که هر دو ساکن شهر زرقان استان فارس هستند.
روز جهانی زبان مادری؛ بازداشت ۶ مدرس زبان کُردی و صدور حکم حبس برای ۷ مدرس دیگر در سال ۲۰۲۴
۳ اسفند ۱۴۰۳ هه نگاو
با استناد به آمار به ثبت رسیده در مرکز آمار و اسناد سازمان حقوق بشری ههنگاو، در طول سال ۲۰۲۴ میلادی، فشار نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران بر نهادهای مدنی و مدرسین داوطللب آموزش زبان کُردی در شهرهای مختلف کُردستان افزایش یافته است به نحوی که ۶ نفر از مدرسین زبان کُردی توسط نهادهای امنیتی بازداشت و ۷ مدرس زبان کُردی نیز توسط دستگاهقضایی جمهوری اسلامی ایران جمعاً به ۲۰ سال و ۸ ماه حبس تعزیری و ۱ سال حبس تعلیقی محکوم شدهاند. حق بر زبان مادری یکی از بنیادینترین حقوق انسانی بخصوص در یک کشور متکثر اتنیکی-زبانی است. هدف از این حق چگونگی برخورداری اقلیتهای زبانی در شرایط جامعهای است که یک زبان واحد وجود ندارد و این حق را ایجاد میکند که اقلیتهای زبانی بجای استفاده از زبان اکثریت بتوانند از زبان مادری خود بویژه در آموزش استفاده بکنند.
زبان کُردی، در کنار سایر اقلیتهای زبانی، در ایران همواره از بدو دولت-ملتسازی و مفهوم نوین دولت قربانی رژیم وحدت زبانی و انکار بوده است. این سیاست جزم اندیشانه با توجیه تجزیه طلبی و جدایی طلبی در دوره زعامت جمهوری اسلامی تشدید شده به نحوی که دستگاههای امنیتی با سیطره کامل بر سیاستهای کلان آموزشی، فرهنگی و قضایی هیچگاه اجازه برخورداری از حق بر زبان مادری حتی در مفهوم حداقلی مندرج در اصل ۱۵ قانون اساسی را ندادهاند و حتی فعالینی را که داوطلبانه اقدام به آموزش زبان کُردی به شهروندان کردهاند با تشکیل پروندههای امنیتی برای آنها زمینه بازداشت و صدور احکام سنگین برای آنها را فراهم آورده است.
اسامی مدرسین زبان کُردی که در سال ۲۰۲۴ بازداشت شدهاند؛
در این لیست هر یک از سوسن حسنزاده و حاجی برزه یک بار بازداشت و ہک بار دیگر نیز جهت اجرای حکم حبس به زندان منتقل شدهاند
۱ـ سوسن حسنزاده اهل بوکان، در تاریخ ۱۵ آوریل ۱۴۰۳ توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد.
۲ـ حاجی برزه اهل پیرانشهر، در تاریخ ۸ می ۲۰۲۴ توسط نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شد.
۳ـ سمیع محمودی اقدم اهل اشنویه (اشنویه)، در تاریخ ۲۰ ژوئن ۲۰۲۴ توسط نهادهای امنیتی بازداشت شد.
۴ـ سیوان ابراهیمی اهل کامیاران، در تاریخ ۳ جولای ۲۰۲۴ جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان مرکزی سنندج منتقل شد.
۵ـ امید رستمپور اهل سنندج (سنه)، در تاریخ ۱۱ سپتامبر ۲۰۲۴ توسط نیروهای اداره اطلاعات بازداشت شد.
۶ـ آزاد عباسی اهل دهگلان (دیولان) در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴ بازداشت و جهت اجرای حکم به زندان مرکزی قروه منتقل شد.
۷ـ سوسن حسنزاده اهل بوکان، در تاریخ ۲۶ نوامبر ۲۰۲۴ جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان مرکزی ارومیه منتقل شد.
۸ـ حاجی برزه اهل پیرانشهر، در تاریخ ۱۸ دسامبر ۲۰۲۴ بازداشت و جهت اجرای حکم حبس به زندان مرکزی نقده منتقل شد.
اسامی مدرسین زبان کُردی که در سال ۲۰۲۴ به حبس محکوم شدهاند؛
۱ـ سوما پرومحمدی اهل سنندج، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد.
۲ـ سوسن حسنزاده اهل بوکان، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری بوکان به تحمل ۳ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
۳ـ آزاد عباسی اهل دهگلان، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دهگلان به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شد.
۴ـ حاجی برزه اهل پیرانشهر، توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری پیرانشهر به تحمل ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
۵ـ ادریس منبری اهل سنندج، توسط شعبه یکم دادگاه انقلاب سنندج به تحمل ۱ سال حبس تعزیری و ۱ سال حبس تعلیقی محکوم گردید.
۶ـ سروه پورمحمدی اهل سنندج، توسط دادگاه تجدیدنظر استان کُردستان (سنه) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
۷ـ مژگان کاووسی اهل کلاردشت، توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب ساری، به تحمل ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد.
گزارش نقض حقوق زنان در بهمن ماه ۱۴۰۳
تهیه و تنظیم : نغمه ظریفی مقدم، حدیث خوبرفتار، محمد گلستان جو
آگاهی بیشتر:
این گزارشات آماری از میان بیش از ۸۰ خبر که در طول بهمن ماه ۱۴۰۳ تهیه شده است.
این گزارشات از سایت کمیته دفاع از حقوق زنان تهیه شده است که از رسانههای داخلی و خارجی مانند هه نگاو، هرانا، ایرنا، ایران وایر، ایران وایر،رادیو زمانه ، اینترنشنال، کانون حقوق بشر ایران، کلمه، رادیو فردا، صدای آمریکا و کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی جمعآوری گردیده است.
آمار فوق از گزارشات رسانههای داخلی و خارجی مورد تأیید دولت جمهوری اسلامی ایران جمعآوری شده و عملاً نمیتواند بیش از ۲۵ تا ۳۰ در صد واقعیتهای جامعه باشد.
همکارانی که در گردآوری این موارد خبری نقض حقوق زنان در بهمن ماه همکاری کردند: شراره هادیزاده رئیسی، پروین محمدی افقا، نازی جلالی، سونیا سواركوب، آیلین علی ویردیلویی، زهرا رشیدی، مهناز ترابی، متینه عطاالهی، مری جانبخش اصل، فاطمه شدید، نسرین جهانی گل شیخ ، نغمه ظریفی مقدم، معصومه کریمی، سارا آسیابان، امیر پالوانه، محمد گلستانجو، فرجود تقی پور، افشین مهتاب، میلاد طاهر آبادی ،میباشند.
جهت اطلاعات بیشتر در لینک زیر قابل مشاهده است:
اخبار عمومی
فراخوان به اعتصاب عمومی علیه احکام اعدام پخشان عزیزی و وریشه مرادی
صدور احکام اعدام برای پخشان عزیزی و وریشه مرادی، دو زندانی سیاسی کُرد، همراه با پروپاگاندای گسترده جمهوری اسلامی علیه زندانیان سیاسی کُرد، نگرانکننده و غیرقابلتحمل است ، در اعتراض به این احکام، شش حزب کُردستان ایران فراخوانی برای اعتصاب عمومی پیشگیرانه صادر کردهاند.( ۱ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
عکس بدون حجاب دختر، باعث برکناری پدر از روابط عمومی ارشاد شد
سعید اسلامزاده مدیر روابط عمومی معاونت هنری وزارت ارشاد، به علت انتشار عکسی از وی در کنار دخترش بدون حجاب اجباری در شب یلدا بر کنار شد.خبرگذاری وابسته به سپاه به اجرای سعید اسلامزاده در افتتاحیه دوسالانه سرامیک و حضور افراد بدون حجاب اجباری مانند خانم بیتا فیاضی هنرمند هنرهای تجسمی هم اشاره کرده است.خبرگزاری فارس، نادره رضایی معاون هنری وزارت ارشاد را بهخاطر انتخاب اسلامزاده در سمت روابط عمومی نیز زیر ضرب گرفته است.( ۲بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر)
اعتصاب گسترده در کُردستان در اعتراض به احکام اعدام وریشه مرادی و پخشان عزیزی
اصناف و کسبه در دستکم ۱۳ شهر از جمله کرمانشاه (کرماشان)، پاوه، اسلامآباد غرب (شاباد)، سنندج (سنه)، مریوان، سقز، دیواندره، مهاباد، بوکان، کامیاران، قروه، بانه و ایلام، در پاسخ به فراخوان احزاب، سازمانهای سیاسی و نهادهای حقوق بشری کُردستان، دست به اعتصاب گسترده زدند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
اجرای حکم اعدام موقتا متوقف شد
دیوان عالی کشور با توقف حکم پخشان عزیزی، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، موافقت کرده است. چندی پیش امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی، از تایید حکم اعدام موکلش در دیوان عالی کشور خبر داد و اعلام کرد که شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور بدون توجه به ایرادات متعدد پرونده، حکم اعدام را تایید کرده است. خانم عزیزی در تاریخ ۲ مردادماه، توسط شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
آزادی سهیلا مطاعی با قرار وثیقە
روز چهارشنبە سوم بهمن ۱۴۰۳ (٢٢ ژانویە ۲۰۲۵) سهیلا مطاعی از فعالین حوزە زنان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در میدان ساعت شهر دهگلان با توسل بە خشونت توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردید. اما چون هیچ مدرکی را در موبایل وی نیافتەاند، پس از ساعاتی بازجویی از سهیلا مطاعی وی را با وثیقە ٢٠٠ میلیون تومانی و بە طور موقت آزاد کردند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
پدر مهسا امینی به تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی متهم شد
امجد امینی، پدر مهسا (ژینا) امینی، روز جمعه پنجم بهمن اعلام کرد دستگاه قضایی جمهوری اسلامی او را به دلیل اعتراض به حکم اعدام پخشان عزیزی به تبلیغ علیه نظام متهم کرده است.همچنین اضافه کردند که در ابتدا به بهانه نشر اکاذیب احضار و تفهیم اتهام اما در نهایت به تبلیغ علیه نظام متهم شده است.( ۵ بهمن ۱۴۰۳ صدای آمریکا)
پروژه حذف ناهید کیانی تکواندوکار ایرانی به دستور سپاه جمهوری اسلامی
پروژه حذف ناهید کیانی، دختر نابغه تکواندوی ایران، به جرم عکسانداختن و در آغوش کشیدن کیمیا علیزاده در رقابتهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس از پاییز سال جاری در دستور کار وزارت ورزش و جوانان قرار گرفته بود. سازمان اطلاعات سپاه در دستورالعملی لازمالاجرا از وزارت ورزش و جوانان خواسته، مبینا نعمتزاده دیگر دختر تکواندوکار نزدیک به حکومت، از این پس در رقابتهای بینالمللی جانشین خانم کیانی شود.( ۹ بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر )
فروغ سمیعنیا به طور موقت از زندان لاکان رشت آزاد شد
درخواست اعاده دادرسی فروغ سمیع نیا، فعال حقوق زنان توسط دیوان عالی کشور، پذیرفته شده و وی با توقف اجرای حکم از زندان لاکان رشت آزاد شد. فروغ سمیع نیا، به همراه ۱۰ فعال حقوق زنان، اواخر مرداد ۱۴۰۲، به صورت جداگانه در استان گیلان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. حکم بدوی آنها توسط شعبه مذکور اوایل فرودین ماه سال جاری، به آنها ابلاغ و آنان در تاریخ ۲۳ تیرماه، جهت تحمل دوران محکومیت خود به این زندان منتقل شدند. (10 بهمن 1403 هرانا)
سهیلا گلستانی با ادامه ممنوعالخروجی از داوری در جشنواره روتردام بازماند
سهیلا گلستانی که به عنوان یکی از اعضای هیئت داوران بخش رقابتی جشنواره بینالمللی فیلم روتردام هلند معرفی شده بود، با ادامهٔ ممنوعالخروجی امکان حضور در این جشنواره را از دست داد. خانم گلستانی از سوی قوهٔ قضائیه جمهوری اسلامی ایران، به دلیل بازی در فیلم دانه انجیر معابد ، فیلمی که بدون رعایت قوانین سانسور حجاب اجباری بازیگران زن به جریان اعتراضات سراسری زن، زندگی، آزادی پرداخته است، ممنوع الخروج شده است. (11 بهمن 1403 رادیو فردا)
جزئیاتی جدید از قتل ناموسی کانی عبداللهی توسط پدرش
کانی عبداللهی، دختر ۱۷ ساله اهل روستای ماشکان پیرانشهر، در حال مکالمه تلفنی با یک پسر از اهالی روستا بود که پدرش از این موضوع مطلع شد و دختر نوجوان خود را هدف ضربات چاقو قرار داد. کانی برای نجات خود به خانه پدربزرگش گریخت، اما در غیاب سایر افراد در خانه، پدر با چاقو چندین ضربه به قفسه سینه و کتف او وارد کرد و وی را به قتل رساند. پدر کانی او را به بیمارستان منتقل کرد و ادعا کرد دخترش خودزنی کرده است اما پرسنل بیمارستان مشکوک شدند و پلیس را در جریان قرار دادند. سرانجام در بازجویی ها وی به قتل دخترش اعتراف کرد. (13 بهمن 1403 هرانا)
آیدا عمویی با وثیقه سنگین موقتاً آزاد شد
آیدا عمویی ۴۰ ساله و از فعالین زن اهل سنندج، پس از ۱۷ روز بازداشت، با وثیقه سنگین شش میلیارد تومانی موقتاً از زندان مرکزی این شهر آزاد شد. این فعال حوزه زنان در ایام بازداشت از حق دسترسی به وکیل و ملاقات با خانواده خود محروم بوده است. وی 17 روز پیش توسط نیروهای اداره اطلاعات در مقابل باشگاه ورزشی خود (باشگاه تکواندو) ، بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت شده بود. (15 بهمن 1403 هه نگاو)
مهوش صیدال از زندان اوین به مرخصی اعزام شد
روز دوشنبه ۱۵ بهمن ماه، مهوش صیدال تدوئی، زندانی سیاسی از زندان اوین به مرخصی اعزام شد. اعزام به مرخصی این زندانی سیاسی به مدت 5 روز صورت گرفته است. وی که پیشتر در پرونده ای با اتهام نشر اکاذیب به تحمل یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود، اخیرا در پرونده ای جدید با اتهامی مشابه پرونده پیشین، به دو سال حبس تعزیری و پرداخت ۵۶۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده است. بازنشر اخبار مربوط به مسمومیت های سریالی دانش آموزان، از مصادیق اتهام مطروحه علیه خانم صیدال عنوان شده است. (15 بهمن 1403 هرانا)
تشکیل پرونده قضایی برای مرضیه برومند و رضا بابک به دلیل دست دادن بر روی صحنه جشنواره فجر
مرضیه برومند و رضا بابک، دو بازیگر و کارگردان پیشکسوت ایرانی، به دلیل اقدامی که قوه قضاییه خلاف عرف تلقی کرده است، با تشکیل پرونده قضایی مواجه شده اند. آنها در جشنواره فیلم فجر بر روی صحنه به یکدیگر دست دادند و خانم برومند به گونهای صمیمانه، به همکاری دیرینه خود با رضا بابک اشاره کرد. تاکنون اطلاعات بیشتری از جزئیات این پرونده یا تاریخ برگزاری دادگاه منتشر نشده است. (16بهمن 1403 هرانا)
کنسرت گروه لیان در اصفهان به دلیل حضور یک نوازنده زن لغو شد
به دستور مدیرکل ارشاد و معاونت هنری استان اصفهان، کنسرت گروه لیان در اصفهان به دلیل حضور یک نوازنده زن لغو شد. کنسرت گروه لیان در اصفهان، با وجود طی کردن روند قانونی اخذ مجوز، به دلیل حضور لیانا شریفیان مجوز برگزاری دریافت نکرد. این در حالی است که پیگیریهای تهیهکننده کنسرت از معاونت هنری ارشاد در تهران و دفتر موسیقی نیز به نتیجهای نرسیده است. لغو غیرقانونی این کنسرت در اصفهان در شرایطی رخ داده که وزیر ارشاد بهصراحت بر عدم لغو کنسرتها در سراسر کشور تأکید کرده است.(16 بهمن 1403 هرانا)
عفو بینالملل خواستار اقدام جهانی برای توقف اعدام پخشان عزیزی شد
سازمان حقوق بشری عفو بینالملل در واکنش به رد درخواست اعاده دادرسی حم اعدام پخشان عزیزی در دیوان عالی قضایی ایران با صدور بیانیهای خواستار اقدام جامعه جهانی برای جلوگیری از اعدام این فعال سیاسی کرد و مددکار اجتماعی شد. معاون دفتر خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان گفته: جامعه جهانی باید فورا از حکومت ایران بخواهد که اعدام پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی که به دلایل واهی بازداشت و سال گذشته در پی محاکمهای به شدت غیرمنصفانه در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شد را متوقف کند. (19 بهمن 1403 بی بی سی)
علیه منا و احمد بختیاری پرونده قضایی تشکیل شد
علیه منا بختیاری و احمد بختیاری، خواهر و عموی پویا بختیاری، از جانباختگان اعتراضات سراسری آبان ۹۸، در دادگاه انقلاب زنجان به اتهامهای تبلیغ علیه نظام و نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی پرونده قضایی تشکیل شده و پرونده آنان را به دادگاه انقلاب کرج ارسال کرده اند.( ۲۰ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
در پی موافقت با آزادی مشروط؛ بهاره هدایت دیگر به زندان اوین باز نمیگردد
بهاره هدایت، زندانی سیاسی که با توقف حکم به دلیل بیماری از زندان اوین به مرخصی اعزام شده بود، با موافقت شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، به صورت مشروط آزاد شد و دیگر به زندان باز نخواهد گشت.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
سعیده شفیعی از زندان اوین آزاد شد
خانم شفیعی اوایل شهریورماه ۱۴۰۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری از بابت اتهام تبلیغ علیه نظام به تحمل هفت ماه و ۱۶ روز حبس تعزیری و به اتهام اجتماع و تبانی به تحمل سه سال و شش ماه حبس تعزیری و مجازات های تکمیلی (دو سال منع عضویت در گروه و دسته جات سیاسی و اجتماعی و دو سال منع خروج از کشور) محکوم شد. حسن همایون، همسر خانم شفیعی بدون اشاره به جزئیات نحوه آزادی وی، اعلام کرد: «سعیده شفیعی، روزنامه نگار شامگاه ۲۱ بهمنماه، از زندان اوین آزاد شد.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
مریم یحیوی از زندان اوین آزاد شد
خانم یحیوی در آبان ۱۳۹۳ توسط دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی از بابت اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی مجموعا به ۹ سال حبس محکوم شده بود. حکم صادره پس از چندی در دادگاه تجدیدنظر استان تهران به یک سال حبس تقلیل یافت. در نهایت در تاریخ ۱۳ اسفند ۱۴۰۲، سال گذشته پس از مراجعه به اجرای احکام دادسرای اوین بازداشت و جهت تحمل دوران محکومیت یک سال حبس خود به زندان اوین منتقل شد.درنهایت در ۲۱ بهمن مریم سادات یحیوی، زندانی سیاسی با پایان دوران محکومیت حبس خود از زندان اوین آزاد شد.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
پروندههای نیلوفر حامدی و الهه محمدی مختومه اعلام شدند
پروندههای قضایی نیلوفر حامدی و الهه محمدی، دو روزنامهنگاری که در جریان جنبش ژن، ژیان، ئازادی بازداشت و بابت اتهاماتی مشابه با حکم پنج سال حبس مواجه شده بودند، در پی صدور بخشنامه موسوم به عفو مختومه اعلام شدند.( ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
سعدا خدیرزاده از زندان ارومیه به مرخصی اعزام شد
سعدا خدیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان ارومیه که فرزند خود را در دوران تحمل حبس به دنیا آورده بود، روز سه شنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۳، با تودیع وثیقه به مرخصی اعزام شد.( ۲۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
تداوم بازداشت، گزارشی از آخرین وضعیت مینو روزه دار در زندان اوین
مینو روزه دار، شهروند ساکن تهران، علیرغم گذشت ۲۵ روز از زمان بازداشت، کماکان به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین بهسر میبرد.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بفرین معروفی از زندان ارومیه آزاد شد
بفرین معروفی، شهروند اهل بوکاندر تاریخ ۱۱ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در بوکان بازداشت شد. وی سپس بعد از اتمام مراحل بازجویی به زندان ارومیه منتقل شد.این در تاریخ ۱۱ بهمن ماه، توسط نیروهای امنیتی در منزل شخصی خود واقع در بوکان بازداشت شد. وی سپس بعد از اتمام مراحل بازجویی به زندان ارومیه منتقل شد.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
آمار بیکاری زنان در ایران از مردان بیشتر است
مرکز آمار در تازهترین گزارش خود از طرح آمارگیری نیروی کار در پاییز ۱۴۰۳ نرخ بیکاری زنان در سطح ایران را ۱۳ و ۷ دهم رصد اعلام کرده که به گواه آمار همچنان بالاتر از میان کشوری و نرخ بیکاری مردان است.( صدای آمریکا یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳)
کرمانشاه، تداوم بازداشت و بی خبری از وضعیت پروانه فتاحی
پروانه فتاحی در تاریخ ۲۴ بهمن ماه، توسط ماموران اداره اطلاعات در منزل شخصی خود واقع در منطقه الهیه کرمانشاه بازداشت شده است؛ تاکنون پیگیریهای مکرر خانواده او از مراجع قضایی و امنیتی برای کسب اطلاع از سرنوشت وی بی نتیجه مانده است.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از تفتیش منزل یک زوج بهائی در یزد
روز چهارشنبه ۱۷ بهمن، منزل فرح باغی و وحید قدرت، زوج بهائی ساکن یزد در حالی که میزبان شماری از مهمانان بهائی بودند، توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفت. ماموران تلفن همراه تعدادی از اعضای خانواده و مهمانان را ضبط کردند.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام فریبا فریدونی برگزار شد
روز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهام فریبا فریدونی، فعال مدنی از بابت اتهام حضور زنان در معابر و انظار عمومی بدون حجاب شرعی در دادگاه کیفری شهرستان خمین برگزار شد.( ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
سازمان اطلاعات سپاه مادر بزرگ ۸۰ ساله و مادر ۴۵ ساله یک فعال سیاسی کرد را شکنجه کرد
ماموران اطلاعات سپاه، ۲٨ بهمن به منزل شخصی خانواده فرزین توت فعال سیاسی هجوم بردند، ضمن تخریب و شکستن وسایل منزل، مبادرت به شکنجه و آزار سعادت بایزیدی مادر و استی چُغر مادربزرگ فرزین توت کردهاند. شکنجه و ضربوشتم این دو زن بهحدی شدید بوده که شش دندان مادر این فعال سیاسی بهدست ماموران سپاه شکسته شده است. بهدنبال واکنشها کاربران در شبکه های اجتماعی، اعضای خانواده از سوی ماموران تهدید شدهاند و به آنها گفته شده که باید این خبر را تکذیب و اعلام کنند او از پله افتاده است.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ اینترنشنال )
احضار به دادگاه
احضار بانوی روزنامه نگار به دادسرای اوین
روز سه شنبه ۲ بهمن ماه،ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگارضمن اعلام این خبر نوشت محل سکونت وی توسط نیروهای امنیتی مورد تفتیش قرار گرفته است. همزمان با ضبط برخی از لوازم شخصی او و همسرش بهمن احمدی امویی از جمله لپ تاپ و تلفن همراه، به دادسرای اوین احضار شده است. تا لحظه تنظیم این گزارش از دلایل احضار این روزنامه نگار اطلاعی حاصل نشده است ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار ساکن تهران پیش از این نیز به دلیل فعالیت های خود سابقه برخورد قضایی را داشته اند.(۲بهمن۱۴۰۳ هرانا)
احضار شاعر نابینا و تشکیل پرونده علیه وی
علیه سکینه سیمین اسودی، شاعر نابینا پرونده قضایی تشکیل شد. اخیرا در احضاریهای از خانم اسودی خواسته شده است که راس ساعت ۹ صبح روز چهارشنبه ۱۰ بهمنماه، از بابت دفاع از اتهام تشویش اذهان عمومی، در شعبه دو بازپرسی دادسرای اسلامشهر حاضر شود. انتشار مطالبی در فضای مجازی، از مصادیق اتهام مطروحه علیه اوست. وی ساکن اسلامشهر است که پیش از این نیز بهواسطه فعالیت های سابقه احضار به نهادهای قضایی را داشته است (۷بهمن۱۴۰۳ هرانا)
مریم شکرانی توسط اطلاعات سپاه احضار و بازجویی شد
مریم شکرانی، روزنامه نگار، روز چهارشنبه 10 بهمن 1403 به صورت تلفنی به اطلاعات سپاه تهران احضار شد. وی در پی حضور در نهاد امنیتی مذکور مورد بازجویی قرار گرفت و نهایتا پس از حدود دو ساعت آزاد شد. تاکنون از علت احضار و اتهامات مطروحه علیه خانم شکرانی اطلاعی حاصل نشده است. (13 بهمن 1403 هرانا)
دو زن بهائی جهت اجرای حکم پرداخت جزای نقدی احضار شدند
سمیرا شکیب و مژده بهامین، شهروندان بهائی ساکن بهارستان اصفهان با دریافت ابلاغیهای جهت اجرای حکم جزای نقدی به شعبه دوم اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب اصفهان احضار شدند. از خانم ها خواسته شده تا ظرف مدت ۱۰ روز، جهت پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی در شعبه مذکور حضور یابند. این شهروندان بهائی، آبان ماه سال جاری، توسط شعبه ۳۷ دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان هر کدام به پرداخت ۵۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم شدند. (14 بهمن 1403 هرانا)
ژیلا بنی یعقوب توسط اطلاعات سپاه احضار و بازجویی شد
روز یکشنبه ۱۴ بهمن ماه، ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار ساکن تهران، توسط اطلاعات سپاه پاسداران احضار و بازجویی شد. خانم بنی یعقوب اعلام کرد: نزدیک به دو ساعت در باره فعالیت هایم مخصوصا در شبکههای اجتماعی بازجویی شدم. این روزنامه نگار ساکن تهران اخیراً در تاریخ ۲ بهمن ماه، پس از تفتیش منزل خانوادگی و ضبط برخی وسایل خود و همسرش توسط مامورین، به دادسرای اوین احضار شده بود.(15 بهمن 1403 هرانا)
در پی صدور کیفرخواست؛ سازندگان فیلم کیک محبوب من به دادگاه احضار شدند
کیفرخواست بهتاش صناعیها و مریم مقدم، زوج سازنده فیلم کیک محبوب من، با چهار عنوان اتهامی صادر و پرونده آنها به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران ارسال شد. بر اساس احضاریه ابلاغ شده، نخستین جلسه دادگاه در تاریخ ۱۱ اسفند به ریاست قاضی ایمان افشاری برگزار خواهد شد.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
احضار مادر دادخواه شهریار محمدی به دادگاه کیفری بوکان
مادر دادخواه شهریار محمدی، از کشتهشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، با اتهاماتی از قبیل رعایت نکردن حجاب اجباری و تبلیغ علیه نظام به دادگاه کیفری بوکان احضار شد.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ صدای آمریکا )
لیلی فرهادپور، بازیگر کیک محبوب من، هم به دادگاه انقلاب احضار شد
لیلی فرهادپور، بازیگر فیلم کیک محبوب من، به اتهام تهیه و توزیع و تکثیر نوارها و دیسکتهای شو و نمایشهای مبتذل و مشارکت در تهیه محتوای مبتذل به دادگاه انقلاب احضار شد.( ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ رادیو فردا )
احکام صادره
احکام حبس ۱۰ فعال سیاسی در تهران
شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تهران احکام ۱۰ متهم سیاسی، شامل فعالان ترک آذربایجانی و یک وکیل دادگستری را تأیید کرد. در مرحله بدوی دادگاه انقلاب آنها را به مجموع ۸۱ سال حبس و مجازاتهای تکمیلی محکوم کرده بود. فاطمه آتش خیاوی به ۵ سال زندان وبقیه متهمین از سه سال تا چهارده سال بااتهامهای جاسوسی، اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام عنوان شد. برخی نیز به مجازاتهای تکمیلی مانند ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شدند. آنها بهمن ۱۴۰۲ در شهرهای مختلف بازداشت شده بودند. (۱ بهمن ۱۴۰۳ هرانا(
حکم حبس برای زوج بهایی در اصفهان
شراره روحانی و فرخ عنایتیپور، زوج بهایی ساکن شهر اصفهان توسط دستگاه قضایی ایران در مجموع به تحمل شش سال و ٦ ماه زندان تعزیری محکوم شدند.وی مهر ماه ۱۴۰۲ در منزل خود در اصفهان بازداشت شد و با وثیقه تا زمان دادرسی آزاد شده بود.دادگاه خانم روحانی را به اتهام دعوت مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به ۵ سال حبس و به اتهام تبلیغ علیه حکومت به ١ سال حبس محکوم کرده است. مصادیق اتهامات انتسابی به این زوج بهایی مطالب منتشرشده در فضای مجازی و همینطور محتوای استخراج شده از تلفن همراه گزارش شده است
(۸بهمن۱۴۰۳ هه نگاو )
پس از نقض حکم در دیوان عالی کشور، صدور مجدد حکم اعدام برای شریفه محمدی
حکم اعدام خانم محمدی پیشتر در دیوان عالی کشور نقض و پرونده وی به شعبه هم عرض ارجاع داده شده بودبر اساس حکمی که توسط شعبه دوم دادگاه انقلاب رشت، به ریاست قاضی درویش گفتار صادر و امروز به وکلای خانم محمدی ابلاغ شده، وی از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در یکی از گروه های اپوزیسیون به اعدام محکوم شده است.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بازداشت
بازداشت یک معلم مشهدی در کلاس درس توسط نیروهای امنیتی
روز دوشنبه ۲بهمن۱۴۰۳، در اقدامی غیرقانونی ،نیرو های امنیتی با ورود به کلاس درس خانم الهه رحمتی معلم پایه سوم دبستان لطیفه در منطقه ۷مشهد در مقابل چشمان دانشآموزان وی رابازداشت کردند که اقدامی مغایر با قوانین وباعث ترس دانشآموزان هم شده است.و مدیر مدرسه خانم مهین قائمیفرد که از نیروهای وابسته به نظام است، مانع حضور نیروهای امنیتی نشده است و سکوت وزیر آموزش و پرورش نقض فاحش حقوق انسانی و آموزشی است( ۳بهمن۱۴۰۳ ایران وایر )
بازداشت زندانی بهایی همزمان با اجرای حکم ۱۰ زن بهائی
روز چهارشنبه سوم بهمن فرخنده رضوان پی، شهروند بهائی ساکن بهارستان اصفهان جهت اجرای حکم حبس در شهرستان بویراحمد بازداشت و به زندان منتقل شد. درروز جاری ۱۰ زن دیگر بهائی به نام های نسرین خادمی قهقرخی، رویا آزادخوش سارا شکیب، بشری مطهر، مژگان پورشفیع اردستانی، مریم خرسندی، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، فیروزه راستی نژاد و آزیتا رضوانی خواه نیز جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان دولت آباد اصفهان منتقل شده اند. ایشان در ادیبهشت سال گذشته به حبس، پرداخت جزای نقدی، محرومیت از خدمات اجتماعی و منع خروج از کشور محکوم شدند.( ۳بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بازداشت و آزادی با قرار وثیقە فعال حوزه زنان در دهگلان
روز چهارشنبە سوم بهمن ۱۴۰۳ سهیلا مطاعی از فعالین حوزە زنان و از بازداشت شدگان جنبش ژن ژیان ئازادی، در میدان ساعت شهر دهگلان با توسل بە خشونت توسط نیروهای امنیتی بە ظن مشغول بودن وی به فیلمبردای از سطح شهر او را بازداشت کردندوپس از ساعاتی بازجویی از سهیلا مطاعی وی با وثیقە ٢٠٠ میلیون تومانی و بە طور موقت آزاد شدە است .وی دو بار توسط نهادهای امنیتی بازداشت و بعدها توسط دادگاه انقلاب دهگلان در مجموع به ۶۰ ماه حبس محکوم شد.(۳بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو)
بازداشت فعال مدنی در مریوان
پروین ادوایی از فعالان مدنی اهل مریوان در تاریخ ۷ بهمنماه ۱۴۰۳ بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است. خانم ادوایی در سالهای گذشته در حوزه حقوق زنان و کودکان فعالیت داشته و پیش از این در سال ۱۳۹۸ در بازداشت اول خود با حکم صادر شده توسط دادگاه انقلاب به اقدام علیه امنیت ملی و همکاری با یکی از احزاب کُردستان متهم و به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر استان کردستان به یک سال حبس کاهش یافته بود. (7بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر )
بازداشت مجدد و بیخبری از ارغوان فلاحی زندانی سیاسی سابق
ارغوان فلاحی از زندانیان سیاسی سابق،مجددا بازداشت شده و خبری از محل نگهداری و وضعیت او در دست نیست، او که به تازگی از زندان اوین آزاد شده بود روز ۶ بهمن ۱۴۰۳، در شهرک پرند مجددا بازداشت شده اما از دلایل بازداشت مجدد، محل انتقال و آخرین وضعیت او اطلاعی وجود ندارد. این شهروند ۲۲ ساله، پیشتر در آبان ماه ۱۴۰۱، همراه با پدر و برادرش بازداشت و بیش از دو ماه در بازداشتگاههای اصفهان تحت شکنجه و بازجویی قرار داشتند. (12 بهمن 1403 ایران وایر)
بازداشت بفرین محمودی توسط نیروهای امنیتی در بوکان
روز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه 1403 ، بفرین محمودی، شهروند اهل بوکان در جریان هجوم نیروهای امنیتی به منزل خود و بدون ارائه هرگونه برگه قضایی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد. به گفته منابع آگاه، پیگیریهای خانوادهی این شهروند جهت اطلاع از سرنوشت و وضعیت وی تاکنون بینتیجه مانده است. تا زمان تنظیم این گزارش، اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات وارده، محل نگهداری و سرنوشت این شهروند کُرد در دسترس نیست. (12 بهمن 1403 هه نگاو)
بازداشت ۳ شهروند در سبزوار
روز پنجشنبه 11 بهمن 1403، ناهید ملوندی، سجاد پورسخاوت و علی پویان مقدم، شهروندان ساکن سبزوار توسط پلیس امنیت این شهر بازداشت شدند. از میان این شهروندان، ناهید ملوندی پس از ساعتی آزاد و از وی خواسته شده روز شنبه ۱۳ بهمن ماه، در این نهاد امنیتی حاضر شود. تاکنون از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه آنها اطلاعی حاصل نشده است. آقای پورسخاوت و پویان مقدم، پیشتر نیز به واسطه فعالیت های خود سابقه برخوردهای امنیتی را دارند. (12 بهمن 1403 هرانا)
حمیده زراعی بازداشت شد
حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری، روزدوشنبه 14 بهمن به دلیل امتناع از رعایت حجاب در دادگاه، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. او که در آبان ماه سال گذشته به یک سال حبس، دو سال تبعید به رشت، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال منع از حضور در فضای مجازی محکوم شده بود، اکنون در حال تحمل محکومیت تبعید خود در شهر رشت است. (16 بهمن 1403 هرانا)
گزارشی از بازداشت پنج شهروند از جمله یک نوجوان در دهدشت
شامگاه سه شنبه ۲۳ بهمن ماه، دستکم پنج شهروند اهل دهدشت از جمله یک نوجوان به نام های عاطفه طاهرنیا، امیرحسین جعفری، کامران بوذری، جابر فروغی و پوریا براتی،به صورت جداگانه توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از بازداشتها در رابطه با تجمع مقابل دانشگاه تهران
در روزهای 24 و 25 بهمن، در رابطه با تجمع شهروندان معترض به تداوم حصر خانگی سه چهره سیاسی در مقابل دانشگاه تهران، شماری از معترضان از جمله رحیم قمیشی، ناصر دانشفر، اکبر دانش سرارودی، محمود دردکشان، جواد دردکشان، سلیمانی اردستانی، حسین لقمانیان، سعید و سعیده منتظری بازداشت شدند.( ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
گزارشی از بازداشت سمیه رجبی، نوکیش مسیحی در بابل
عصر روز پنجشنبه ۱۸ بهمنماه، ماموران امنیتی در پی مراجعه به باغی واقع در شهر گتاب از توابع شهرستان بابل که محل گردهمایی دهها تن از نوکیشان مسیحی بود، سمیه رجبی، نوکیش مسیحی را بازداشت و به زندان منتقل کردند.( ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
زنان و زندانی
توقف موقت اجرای حکم اعدام زندانی سیاسی اوین
وکیل خانم پخشان عزیزی عنوان کرد با درخواست توقف اجرای حکم اعدام او موافقت شده است .خانم عزیزی در تاریخ ۲ مردادماه، توسط دادگاه انقلاب تهران از بابت اتهام بغی از طریق عضویت در جمعیت های معارض کشور به اعدام و چهار سال حبس محکوم شد. پخشان عزیزی به همراه پدر ۶۷ سالهاش، که مبتلا به سرطان لنفاوی است، خواهرش پرشنگ، ۴۹ ساله و همسر خواهرش حسین عباسی، ۴۹ ساله در تاریخ ۱۳ مردادماه ۱۴۰۲، در تهران بازداشت شدند. ماموران امنیتی پس از بازرسی و تفتیش افراد، آنها را به بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل کردند.و در نهایت او به اعدام محکوم شده و حکم او مجدد تایید شده بود .(۳بهمن ۱۴۰۳ هرانا(
همزمان با اجرای حکم ۱۰ زن بهائی، فرخنده رضوانپی به زندان منتقل شد
روز چهارشنبه ۳ بهمن ماه، خانم رضوانپی توسط نیروهای امنیتی در شهرستان بویراحمد برای اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان منتقل شده است. لازم به ذکر است صبح روز جاری، نسرین خادمی قهقرخی، رویا آزادخوش سارا شکیب، بشری مطهر، مژگان پورشفیع اردستانی، مریم خرسندی، شورانگیز بهامین، ساناز راسته، فیروزه راستی نژاد و آزیتا رضوانی خواه، ۱۰ زن بهائی ساکن بهارستان اصفهان که به همراه خانم رضوان پی در یک پرونده قضایی مشترک هستند، جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان دولت آباد منتقل شده اند.( ۳ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
بلاتکلیفی چهار ماهه زندانی سیاسی در اوین
خانم نیره بهنود اوایل مهر ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد ومدت چهار ماه است که در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود. او با اتهاماتی از جمله تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی از طریق عضویت در گروههای مخالف نظام مواجه است. با این حال، پرونده قضایی او همچنان در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارد و تاکنون دادگاهی برای رسیدگی به اتهاماتش نیز تشکیل نشده است. (۴ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
بلاتکلیفی زندانی سیاسی در زندان اوین
معصومه عسگری در مردادماه سال جاری، توسط نیروهای امنیتی در تهران به اتهاماتی همچون تبلیغ در قالب همکاری با گروه های ضد نظام و عضویت در آنها بازداشت شد.او پس از دو ماه بازجویی در تاریخ ۴ مهرماه، به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.مدارک پزشکی وی نشاندهنده ابتلای او به اختلال دوقطبی و عدم ثبات روانی است. او ۵۵ ساله، معلم بازنشسته و تنها سرپرست پسر ۲۰ ساله اش است و سابقه بازداشت و محکومیت را داشته است. با این حال، پرونده قضایی وی بعد از ۶ ماه همچنان در وضعیت بلاتکلیفی فرار دارد. (۵ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
تداوم بازداشت و بلاتکلیفی ۶ زن تبعه خارجی در قرنطینه زندان اوین
هاجر زابلی، تبعه افغانستان، برناگل عبدالله واو به همراه فرزندانش عایشه و خدیجه رضایی واو، ۱۸ و ۲۰ ساله، تبعه تاجیکستان، زهرا ظفر، تبعه هندوستان و اسلام بنی حسنی، تبعه اردن به همراه ۱۰ متهم امنیتی مرد که با آنها نسبت خانوادگی دارند، در یک پرونده مشترک اوایل آذرماه، دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شدند.و تاکنون حکمی برای این افراد صادر نشده است .این افراد از امکانات اولیه مانند برقراری تماس تلفنی با خانواده و خرید از فروشگاه زندان به دلیل عدم صدور کارت بانکی محروم هستند.اکنون این افراد، در اتاقی کوچک، به همراه نسیمه اسلام زهی، دیگر متهم امنیتی سنی مذهب و نوزاد ۹ ماهه او نگهداری میشوند.تا لحظه تنظیم این گزارش، از هویت و محل نگهداری ۱۰متهم دیگر این پرونده اطلاعی حاصل نشده است . (۵بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
ادامه بلاتکلیفی زندانی و نوزاد هشتماههاش در زندان اوین
در شهریورماه سال گذشته، خانم نسیمه اسلام زهی به همراه همسر و فرزندشان در شهرستان ملارد، استان تهران بازداشت و جهت بازجویی به زاهدان منتقل شدند. نیروهای امنیتی گفته اند که آنها در زمان بازداشت حامل سلاح بوده اند. آنها به ظن عضویت در گروه ستیزهجو داعش تفهیم اتهام شدند و سپس به تهران منتقل شدند.این متهم امنیتی سنی مذهب نزدیک به ۱۶ ماه است که بازداشت شده و در بلاتکلیفی بهسر میبرد. وی به همراه دختر هشت ماههاش در قرنطینه زندان اوین نگهداری میشود.وی حدوداً ۴۰ ساله و مادر دو فرزند است(۷ بهمن۱۴۰۳ هرانا)
بلاتکلیفی زندانی سیاسی در اوین
زهرا شریف کاظمی، متهم سیاسی حدودا ۳۵ ساله، بیش از یک ماه است که توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شده و به صورت بلاتکلیف در بند زنان زندان اوین نگهداری میشود.وی پس از دو روز بازداشت در بازداشتگاه شاپور، در تاریخ ۴ دی ماه به بند زنان زندان اوین منتقل شده است.بازداشت وی به علت فعالیت در فضای مجازی صورت گرفته است. اکنون نیز صفحات مجازی وی اعم از توییتر و اینستاگرامش توسط نیروهای امنیتی اداره میشود .(۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
پرونده سازی برای مادر دادخواه در تهران
روز دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳، محمدحسین سپهری و فاطمه سپهری در خصوص اتهامات توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام مورد تفهیم اتهام قرار گرفتند و آخرین دفاع از آنها اخذ شده است. فاطمه سپهری در شهریور ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان منتقل شدند.او پیشتر به اتهام همکاری با دول متخاصم به ده سال اجتماع و تبانی به ۵ سال توهین به رهبری به ۲ سال و تبلیغ علیه نظام به ۱سال حبس محکوم شده بود وده سال حبس برای او قابل اجراست.خانم سپهری یکی از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای آیتالله علی خامنهای است و به همین دلیل نیز به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد. )۹ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
محرومیت از درمان فعال مدنی کهنسال در زندان اوین
راحله راحمی پورفعال مدنی در تاریخ ۲۱ آبان ۹۸ به همراه ژیلا کرم زاده مکوندی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد. با اتهاماتی از قبیل اجتماع و تبانی و تبلیغ علیه نظام در تاریخ ۲۷ خردادماه سال ۹۹ به شش سال حبس محکوم شدو اواخر آبان ماه ۱۴۰۲، بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.وی به دلیل کهولت سن از بیماری قلبی رنج میبرد و به بیماریهای متعددی از جمله تومور مغزی با وضعیت وخیم و نگران کننده، فشار خون، دیابت، درد مفاصل و آب مروارید مبتلا است و از اعزام به مراکز درمانی یا برخورداری از آزادی مشروط محروم مانده است. ( ۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا)
مخالفت با آزادی مشروط روزنامه نگار سیاسی
با درخواست آزادی مشروط نسرین حسنی، روزنامه نگار مخالفت شد. خانم حسنی بدون رعایت اصل تفکیک جرایم دوران محکومیت یک سال و هفت ماه حبس خود را در زندان بجنورد سپری میکند.وی مادر یک پسر نوجوان است. و اکنون فرزندش با مشکلاتی مواجه شده است.او ۲۰ آبان ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام نشر اکاذیب به هفت ماه حبس و از بابت عدم رعایت حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی به یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شد. وی روز ۱۵ بهمن سال ۱۴۰۲، جهت تحمل حبس بازداشت و به زندان بجنورد منتقل شد. خانم حسنی، روزنامه نگار و مدیر مسئول هفته نامه سیاحت شرق بوده است و به دلیل فشار نیروهای امنیتی کار خود را از دست داده است.(۹بهمن۱۴۰۳هرانا)
محرومیت از درمان مریم جلال حسینی در زندان کچویی کرج
مریم جلال حسینی، زندانی سیاسی که دوران محکومیت حبس خود را در زندان کچویی کرج سپری میکند، علیرغم مشکلات جسمانی ماندد بیماری کولیت روده ، مشکلات مربوط به زنان و پوسیدگی دندان بیش از یک سال، از رسیدگی مکفی پزشکی و دریافت داروهای مناسب محروم مانده است. علیرغم وخیم تر شدن مشکلات مذکور، درخواست های مکرر این زندانی و خانواده اش جهت مرخصی درمانی و اعزام به مراکز پزشکی خارج از زندان با هزینه شخصی، تاکنون از سوی مسئولان مربوطه بی پاسخ مانده است. (12 بهمن 1403 هرانا)
تداوم بازداشت پروین ادوایی در سلول انفرادی کانون اصلاح و تربیت
با گذشت دو هفته از بازداشت پروین ادوایی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، وی همچنان در سلول انفرادی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج بدون حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل، روزانه برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات منتقل و شبها مجددا به سلول انفرادی کانون اصلاح و تربیت این شهر بازگردانده میشود. این فعال مدنی در سالهای اخیر در زمینه حقوق زنان، کودکان و محیطزیست در مریوان فعالیت داشته است. تا اکنون از اتهامهای مطرح شده علیه وی اطلاعی به دست نیامده است. (14 بهمن 1403 کردستان)
ادامه بازداشت جلال صدفی و احضار و بازجویی از سیروان شاوله، همسر وی
با گذشت ۵۴ روز از بازداشت جلال صدفی، شهروند اهل مهاباد، توسط نیروهای وزارت اطلاعات، وی همچنان بدون حق ملاقات با خانواده و دسترسی به وکیل در بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه نگهداری میشود. وی در تاریخ ۲۵ آذر ۱۴۰۳، در جریان موج بازداشت شهروندان و فعالان کُرد در مهاباد، توسط مأموران وزارت اطلاعات در منزل خانوادگی خود در این شهر بازداشت شد و از زمان بازداشت تاکنون در سلول انفرادی بازداشتگاه اداره اطلاعات ارومیه نگهداری میشود. همچنین، سیروان شاوله، همسر ایشان، چندی پیش به صورت تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات مهاباد احضار و به مدت چند ساعت مورد بازجویی قرار گرفت. (18 بهمن 1403 کردستان)
زینب جلالیان همچنان محروم از درمان و ممنوع الملاقات
زینب جلالیان، زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد، علیرغم حال نامساعد جسمانی، کماکان از رسیدگی پزشکی مناسب در زندان یزد محروم مانده است.وی تنها زن زندانی سیاسی محکوم به حبس ابد در ایران است که بدون رعایت اصل تفکیک جرائم دوران محکومیت خود را در زندان یزد سپری میکند. همچنین او بیش از چهار ماه گذشته را بدون امکان دیدار با خانواده سپری کرده است. خانم جلالیان که با بیماری هایی از جمله ناخنک چشمی، مشکلات کلیوی و گوارشی دست و پنجه نرم میکند که به دلیل کارشکنی مسئولان زندان همچنان از درمان مناسب محروم است.(18 بهمن 1403 هرانا)
رد اعاده دادرسی در دیوان عالی، جان پخشان عزیزی در معرض خطر است
امیر رئیسیان، وکیل پخشان عزیزی با اشاره به لغو توقف حکم اعدام از تاریخ ١٣ بهمنماه در این مورد گفته است دیوان عالی با این استدلال که ایرادات وارده به حکم و جریان دادرسی از نوع ایرادات ماهوی است، اعاده دادرسی ما را رد کرده است. خبر تعویق حکم اعدام پخشان عزیزی به هیچ وجه صحت ندارد و نشر چنین ادعایی به موازات وعدههای کذب و تهدیدات علنی شهروندان، برای جلوگیری از اعتصاب عمومی فراگیر در شهرهای کردستان بوده است. جان پخشان عزیزی در معرض خطر است. (18 بهمن 1403 هه نگاو)
اقدام به خودکشی و انتقال به انفرادی، گزارشی از آخرین وضعیت ناهید شیرپیشه در زندان زنجان
ناهید شیرپیشه، مادر پویا بختیاری، از جان باختگان اعتراضات آبان ۹۸، دوران محکومیت خود را در زندان زنجان سپری می کند. وی اواسط هفته گذشته در این زندان دست به خودکشی زده و بدون رسیدگی درمانی، به سلول انفرادی منتقل شده است.( ۲۷ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
اعتصاب
اعتصاب غذای بند زنان اوین در اعتراض به احکام اعدام
گلرخ ایرایی زندانی سیاسی که از ۴ مهر۱۴۰۳ در اوین به سر میبرد وجمعی از زنان زندانی، روز سهشنبه و چهارشنبه، دوم و سوم بهمن ماه همزمان با پنجاه ودومین هفته از کارزار سهشنبههای نه به اعدام و در حمایت از اعتصاب سراسری مردم کردستان و به نشانه محکوم کردن احکام اعدام صادر شده در اعتصاب غذا زدند. در اطلاعیه صادره از اعضای این کارزار در دی۱۴۰۳، بیش از ۱۱۰ زندانی اعدام شدند و از ابتدای سال ۱۴۰۳ تاکنون نیز، ۹۵۰ تن از شهروندان زندانی به پای چوبههای دار رفته و اعدام شدهاند.(.۲بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر)
حمیده زراعی، زندانی سیاسی در زندان لاکان رشت اعتصاب غذا کرده است
حمیده زراعی، شهروند معترض به حجاب اجباری که دوران محکومیت تبعید خود را در رشت سپری میکند، روز دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳، به دلیل امتناع از رعایت حجاب در دادگاه، بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد. ، از زمان بازداشت اعلام اعتصاب غذا کرده و بدنش بر اثر ضرب و جرح از سوی ماموران در هنگام بازداشت، همچنان کبود است. او همچنین از سر دردهای شدید رنج میبرد.( ۲۲ بهمن ۱۴۰۳ اینترنشنال )
اعتصاب غذای رزگار بیگزاده بابامیری در زندان ارومیه
ژینو بیگزاده بابامیری فرزند رزگار بیگ زاده بابامیری، متهم سیاسی محبوس در زندان ارومیه با حضور در گفتگوی زنده اینستاگرامی ایرانوایر اعلام کرد که پدرش از تاریخ ۱۸ بهمنماه ۱۴۰۳ دست به اعتصاب غذا زده و از خوردن آب و غذا پرهیز میکند.( ۲۱ بهمن ۱۴۰۳ ایران وایر).
پریوش مسلمی در زندان اوین دست به اعتصاب زد
پریوش مسلمی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین که از بیماری های متعددی همچون سردرهای مزمن، کمکاری غده تیروئید، کم خونی شدید، پایین بودن سیستم ایمنی بدن، استخوان درد و درد عضلات رنج میبرد، در اعتراض به عدم رسیدگی پزشکی به وضعیت خود، از روز شنبه ۲۷ بهمن دست به اعتصاب زده است.( ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
اعدام
یک زندانی زن در زندان خرم آباد اعدام شد
سحرگاه شنبه ۱۳ بهمن ماه، حکم اعدام یک زندانی زن که پیشتر از بابت اتهام قتل به اعدام محکوم شده بود، در زندان خرم آباد به اجرا در آمد. هویت این زندانی، مریم کاویانی احراز شده است. وی پیشتر از بابت اتهام قتل همسر خود بازداشت و سپس توسط مرجع قضایی به اعدام محکوم شده بود. تا لحظه تنظیم این گزارش، اعدام این زندانی توسط مسئولین زندان و نهادهای متولی اعلام نشده است. (13 بهمن 1403 هرانا)
زندان ساری، حکم اعدام یک زن اجرا شد
سحرگاه روز پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ (۶ فوریه ٢٠٢٥)، حکم اعدام یک زن با هویت مهتاب قاضیزاده ۴۷ ساله در زندان مرکزی ساری اجرا شده است. وی روز سهشنبه به سلول انفرادی منتقل و روز چهارشنبه آخرین ملاقات را با خانوادهاش انجام داده بود.(۲۱ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
با اعدام یک زن شمار اعدام شدگان زندان عادل آباد شیراز به دو تن رسید
سحرگاه روز سه شنبه ۳۰ بهمن ماه، با اجرای حکم اعدام یک زندانی زن خانم باقرینژاد در زندان عادلآباد شیراز، شمار اعدام شدگان روز گذشته در این زندان به دو تن افزایش یافت.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هرانا )
خشونت علیه زنان
قتل مادر جوان و دو فرزندش در کرمانشاه توسط همسرش
شامگاه شنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۳ سیما مرادی، ٣٥ ساله و اهل روستای چغاکبود اسلامآباد غرب و دو فرزندش به نامهای ماهور، ٩ ساله و زینب، ١٦ ساله با شلیک گلوله به دست پدر خانواده به قتل رسیدند. همسر مقتول پس از ارتکاب جرم، متواری شده و تا تنظیم این گزارش خبری از وضعیت وی در دسترش نیست. قاتل همسر و دو فرزندش را در منزل شخصی خود در کرمانشاه به قتل رسانده و انگیزه او از چنین اقدامی تاکنون نامشخص مانده است .(۷بهمن۱۴۰۳ هه نگاو)
یک زن و جنین ۸ ماههاش در کرمانشاه توسط بستگان همسرش به قتل رسیدند
یک زن ۲۷ ساله و جنین هشت ماهه اش در ماهیدشت کرمانشاه توسط بستگان همسر این زن با سلاح گرم به قتل رسیدند. در این گزارش که به جزئیات و انگیزه های رقم خوردن این واقعه اشارهای نشده آمده است، گلناز که یک جنین هشت ماهه را باردار بوده، جهت مهمانی به منزل بستگان خودرفته بود که توسط بستگان همسرش با استفاده از سلاح گرم، مورد اصابت گلوله قرار گرفت. جنین هشت ماهه او کشته شد و خود این زن پس از آنکه به مدت ۲۱ روز در کما بود، در نهایت جان خود را از دست داد. (11بهمن 1403 هرانا)
ممانعت از حضور عالیه مطلب زاده در جلسه بازپرسی به دلیل عدم رعایت حجاب اجباری
عالیه مطلب زاده، عکاس و فعال حقوق زنان که به شعبه چهارم بازپرسی دادسرای اوین احضار شده بود، به دلیل نوع پوشش و امتناع از پوشیدن چادر، با ممانعت مسئول حفاظت دادسرا از حضور در جلسه بازپرسی مواجه شد. خانم مطلب زاده با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود نوشت، در پی احضار هفته قبل جهت دفاع بدون ذکر مورد اتهام، علیرغم جراحی و ضعف ناشی از رادیو تراپی، روز یکشنبه 14 بهمن به همراه وکیلم به شعبه ۴ بازپرسی اوین مراجعه کردم که با برخورد خشن مسئول حفاظت دادسرا به دلیل نوع پوشش و اجبار جهت سر کردن چادر که با امتناع من مواجه شد از ورودمان به دادسرا جلوگیری شد. (14 بهمن 1403 هرانا)
قتل دو زن جوان توسط همسرانشان در کردکوی و مراغه
دو زن جوان بهوسیلهی سلاح سرد توسط همسرانشان در شهرستانهای کردکوی از توابع استان گلستان و مراغه از توابع استان آذربایجان شرقی به قتل رسیدهاند. فاطمه بادلی ۳۵ ساله و مادر دو فرزند در شهرستان کردکوی، توسط همسرش با هویت مهدی چپلیا با ضربات تبر و آجر به ناحیهی سر و مقابل چشمان دو فرزندش به قتل رسید. وی از قربانیان کودکهمسری بود. قاتل پس از ارتکاب جرم متواری شده و تاکنون نیز بازداشت نشده است. همچنین زنی ۳۲ ساله در شهرستان مراغه توسط همسرش در محل کار او در کارگاه بلوکزنی بوسیلهی روسری خفه شده است. انگیزهی قاتلین از ارتکاب جرم ، تصمیم یکی از قربانیان به گرفتن طلاق و اختلافات خانوادگی اعلام شده است. (16 بهمن 1403 هه نگاو)
زنکشی، گزارشی از قتل نادیا بلوچی توسط برادرش در نیکشهر
یک زن با هویت نادیا بلوچی، توسط برادر خود بوسیلهی سلاح گرم در شهرستان نیکشهر از توابع استان سیستان و بلوچستان به قتل رسید. انگیزهی قاتل از ارتکاب جرم آزادشدن نادیا از زندان پس از قتل همسرش گزارش شده است.( ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
قتل ناموسی
قتل دختر هفده ساله پیرانشهری توسط پدرش
عصر روز شنبه ۶ بهمنماه ۱۴۰۳ کانی عبداللهی، ۱۷ ساله و اهل روستای ماشکان از توابع شهرستان پیرانشهر، توسط پدر خود با ضربات متعدد چاقو بشدت مجروح شده و پس از انتقال به بیمارستان این شهر جان خود را از دست داد.پدر این کودک اکنون تحت بازداشت میباشد و انگیزهی وی از ارتکاب جرم داشتن رابطهی عاطفی کانی با یک پسر بوده است. (۷ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو)
قتل یک زن قربانی کودک همسری در شوشتر توسط پدر و برادرش
عاطفه زغیبی، ۱۷ ساله و اهل بخش شعیبیه شهرستان شوشتر، دو سال پیش با مردی که قصد ازدواج با او را داشت فرار کرده بود. با وجود اینکه سال گذشته خانواده عاطفه مبالغی را برای به رسمیت شناختن ازدواج آنها، از همسرش دریافت کرده بودند، نهایتا بامداد روز گذشته، پدر و برادر عاطفه وارد خانه آنها شده و او را در حالی که نوزاد خود را در آغوش داشته با شلیک ۱۶ گلوله به قتل رساندند.(11بهمن 1403 هرانا)
قتل زن جوان ۲۳ ساله توسط پدرش درکرمانشاه با انگیزه ناموسی
یک زن جوان در کرمانشاە کە هویتش سیدە دنیا حسینی، احراز شده است از طریق سلاح سرد توسط پدر خود به طرز فاجعهباری به قتل رسید. انگیزهی قاتل از به قتل رساندن این زن جوان انگیزه ناموسی گزارش شده است.( ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ هه نگاو )
تهران؛ احضار و بازداشت هستی امیری، از فعالین دانشجویی دانشگاه علامە طباطبایی
۶ اردیبهشت ۱۴۰۴-هه نگاو هستی امیری از فعالین دانشجویی دانشگاه علامە طباطبایی و زندانی سیاسی سابق، پس از احضار و مراجعه به دادسرای اوین تهر...

-
جلسه سخنرانی اعضای کمیته دفاع از حقوق زنان، در تاریخ ۲۷ ژوئن 2020، ساعت 19 به وقت اروپای مرکزی، با حضور اعضای کمیته، جمعی از فعالان حقوق بشر...
-
جلسه ماهیانه نمایندگی نیدرزاکسن در تاریخ شنبه ۶ آپریل ۲۰۱۹ ساعت ۱۲:۱۵ به وقت اروپای مرکزی با حضور اعضاء نمایندگی و همچنین جمعی از فعالان ح...
-
In the wake of revelations of the torture of labor activist Esmail Bakhshi , others have stepped forward to join the public outcry over abu...