۱۴۰۱-۰۷-۰۸

پروانه سلحشوری: ایران تنها کشوری است که حجاب در آن اجباری است، عربستان که مهد اسلام است، اینگونه نیست

شبکه کلمه

شبکه کلمه/ پروانه سلحشوری، نماینده پیشین مجلس می گوید: حجاب از یک امر فردی به یک امر اجتماعی، سیاسی تبدیل شده است، الان در هیچ کجای دنیا و در هیچ دولتی که به رسمیت شناخته شده، حجاب اجباری وجود ندارد.

وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که حجاب آن، اجباری است، اظهار کرد:عربستان که مهد اسلام است، اینگونه نیست. گشت ارشاد به جز اینکه باعث ترس و وحشت مردم شده و جدایی و تفرقه و تنفر به وجود آورده، دستاورد دیگری نداشته است.

خانم سلحشوری افزود: آدم‌ها حق انتخاب دارند و این خیلی مهم است، وقتی در قرآن داریم که اجباری در دین نیست، یعنی بشر انتخاب و اختیار دارد.

وی در بخشی دیگر از گفته هایش ، تصریح کرد: پوشش مهسا امینی یک پوشش عام بود و فقط قرعه به نام او افتاد که این اتفاق رخ داد. در حالت عادی پوشش عادی مردم ما همین است.

حصر خانگی دختر بلوچ و فشار بر پدر مولوی نقشبندی برای تکذیب بیانیه پسرش

شبکه کلمه

شبکه کلمه/ همزمان با افزایش خشم مردم بلوچستان از اقدام تجاوز یک نظامی، نیروهای امنیتی با پدر مولوی عبدالغفار نقشبندی دیدار نموده و‌ از وی خواستند که بیانیه پسرش را تکذیب کند.

در همین ارتباط وبسایت کمپین فعالین بلوچ نوشته که روز دوشنبه ۴ مهر ماه ۱۴۰۱، در پی انتشار بیانیه مولوی عبدالغفار نقشبندی در خصوص تایید تجاوز صورت گرفته به دختر بچه ۱۵ ساله بلوچ، هر دو ارگان اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات به دیدار مولوی فتحی محمد پدر حافظ عبدالغفار رفته و خواستار تکذیب بیانیه پسرش شدند.

نیروهای امنیتی پس از چند ساعت بازجویی و‌ فشار روانی تلاش کردند اظهاراتی از وی ضبط کرده و روی برگه نیز پیاده کنند.

در همین حال گزارش شده که نیروهای امنیتی از مولوی فتحی محمد نقشبندی پدر حافظ عبدالغفار نقشبندی خواستند که صلاحیت اظهارنظر در رابطه با تجاوز به دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط فرمانده انتظامی چابهار را بر عهده مسئولان قضایی بداند.

گفته می شود که امروز ( سه شنبه )مولوی فتحی محمد نقشبندی پدر حافظ عبدالغفار، با فشارهای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی بیانیه صادر شده توسط فرزندش را نیز خلاف موازین شرعی دانسته است.

از سوی دیگر گزارش شده، پس از انتشار گزارشهای تایید تجاوز صورت گرفته به دختر ۱۵ ساله بلوچ، ارگان های امنیتی این خانواده را که برای پیگیری شکایت به زاهدان رفته بودند در حصر خانگی قرار دادند.

در همین زمینه حبیب الله سربازی فعال سیاسی بلوچ در گفتگو با کمپین فعالین بلوچ اظهار داشت: «زمانی نیروهای امنیتی این پدر و پسر را بدون هیچ توجیه قضایی بازداشت کردند و زیر شکنجه های طاقت فرسا پسر را وادار کردند که علیه پدر ویدیو بدهد و تصور ارگان های امنیتی این است که بار دیگر با فشارها و شکنجه میتوانند به خواسته های نامشروع خود برسند.»

لازم به ذکر است در تاریخ ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۱، یک دختر ۱۵ ساله بلوچ توسط سرهنگ “ابراهیم کوچکزایی” فرمانده انتظامی چابهار در حین بازجویی مورد تجاوز جنسی قرار گرفت.

مریم کریم بیگی، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت شد

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

مریم کریم بیگی

نیروهای امنیتی در تهران، مریم کریم بیگی، خواهر مصطفی کریم بیگی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز دوشنبه چهار مهر ماه ۱۴۰۱، مریم کریم بیگی، شهروند ساکن تهران، توسط ماموران پلیس امنیت بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

شهناز اکملی، مادر مریم کریم بیگی، ضمن اعلام این خبر در صفحه شخصی خود نوشت:”دخترم ‌مریم کریم بیگی⁩ ساعت ۶ امروز به دستور دادسرای امنیت تهران توسط پلیس امنیت در منزل بازداشت شد.”

تا لحظه تنظیم این گزارش، از دلایل بازداشت و مکان نگهداری مریم کریم بیگی اطلاعی در دست نیست.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۰ مرداد ماه ۱۴۰۱، مریم کریم بیگی، ساکن تهران، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام(اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام) و (نگهداری مشروبات الکلی)در مجموع به تحمل ۵ سال و ۷ ماه حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.

مریم کریم‌بیگی، در تاریخ ۲۴ خردادماه ۱۴۰۱، در پی یورش ماموران وزارت اطلاعات به منزل پدری او پس از تفتیش منزل و ضبط برخی وسائل شخصی بازداشت و به زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۸ تیر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان آزاد شده بود.

پیشتر هم در تاریخ ۲ اسفند ماه ۱۴۰۰، منزل پدری مریم کریم بیگی، توسط ماموران وزارت اطلاعات تفتیش و برخی لوازم شخصی خانوادگی او از قبیل گوشی های تلفن‌همراه، لوازم الکترونیکی و تعدادی عکسهای مرتبط با جانباختگان اعتراضات سال ۱۳۸۸ ضبط شده بود.

در تاریخ ۸ اسفند ماه ۱۴۰۰، نیز مریم کریم بیگی پس از احضار به اداره پیگیری وزارت اطلاعات مورد تهدید و بازجویی قرار گرفته بود.‌

مصطفی کریم بیگی، برادر مریم کریم بیگی، از جان باختگان اعتراضات سراسری سال ۱۳۸۸ در تهران است که در خیابان نوفل لوشاتو از ناحیه سر نورد اصابت گلوله قرار گرفت و جان باخت.

نیروهای امنیتی؛ بازداشت 10 تن در شهرهای مریوان، پاوه، تهران، زنجان و دهدشت

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

تجمع اعتراضی و سراسری

نیروهای امنیتی در شهرهای مریوان، پاوه، تهران، زنجان و دهدشت، ده تن از شهروندان را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ طی روزهای اخیر، در پی گسترش اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی، در بازداشتگاه پلیس امنیت، نیروهای امنیتی، سینا ایرانی پور، گلاره مرادی، امین سالاری سلاجقه، پیمان عسکری، حافظ طاهری، سپیده احمدخانی، فاطمه نیک مقام، فاطمه قرائتی، آیدا کیانی، رزبرجاس، را بازداشت کردند.‌

براساس اعلام یک‌ منبع مطلع در گفتگو با حقوق بشر در ایران:”روز یکشنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۱، آیدا کیانی، رز برجاس، فاطمه قرائتی و فاطمه نیک مقام، سه تن از شهروندان ساکن شهرستان دهدشت از توابع استان لرستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. تا این لحظه از علت بازداشت این افراد اطلاعی دقیقی در دسترس نیست.”

همچنین؛ گلاره مرادی، ساکن شهرستان پاوه از توابع استان کرمانشاه، در جریان اعتراضات سراسری به جان باختن مهسا امینی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.‌

از سوی دیگر، طی روزهای گذشته، سینا ایرانی پور، متولد: ۱۳۸۱، توسط نیروهای امنیتی توام با ضرب و شتم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

در ادامه همچنین، شورای صنفی دانشجویان کشور اعلام کرد؛ روز شنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، امین سالاری سلاجقه، دانشجوی سال دوم رشته فلسفه در دانشگاه تهران، مفقود شده و از وضعیت وی هیچ اطلاعی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، روز جمعه ۱ مهر ماه ۱۴۰۱، سپیده احمدخانی، دانش آموخته رشته معماری در مقطع کارشناسی دانشگاه زنجان و مقطع کارشناسی ارشد در رشته مذکور از دانشگاه شهیر بهشتی، در پی یورش نیروهای امنیتی به محل سکونت وی پس از تفتیش و توقیف لب تاپ، گوشی تلفن همراه و برخی دیگر وسائل شخصی اش بازداشت شد. وی از تاریخ بازداشت ۱ مرحله تماس کوتاه با خانواده خود داشته اما از ارگان بازداشت کننده و مکان نگهداری وی اطلاعی در دسترس نیست.‌

اما کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ طی روزهای اخیر، پیمان عسکری و حافظ طاهری، دانشجویان رشته کشاورزی در دانشگاه تهران، توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.‌

سازمان حقوق بشر ایران کشته شدن ۷۶ نفر در اعتراض‌ها به جان‌باختن مهسا امینی را تایید کرد

رادیو فردا

سازمان حقوق بشر ایران از کشته شدن دست‌کم ۷۶ نفر در ایران تا روز چهارم مهر در تجمع‌های اعتراضی در پی جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد خبر داد.

بر اساس گزارش این سازمان، استان مازندران با ۲۵ نفر و پس از آن استان‌های گیلان و آذربایجان غربی هر کدام با ۱۰ کشته بیشتر قربانی را در این اعتراضات داشته‌اند.

در این گزارش هم‌چنین آمده است که از مجموع ۷۶ کشته، دست‌کم شش نفر زن و چهار نفر کودک بوده‌اند.

سازمان حقوق بشر ایران این آمارها را بر اساس ویدئوهای منتشرشده و گواهی‌های فوتی که به‌دست آن رسیده است و در آن‌ها موضوع شلیک مستقیم با استفاده از گلوله جنگی تایید شده، اعلام کرده است.

این آمارها دو روز پس از آن اعلام می‌شود که صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد که در اعتراض‌های اخیر ۴۱ نفر کشته شده‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، بیشتر کشته‌‌شدگان با فشار نهادهای امنیتی به‌صورت شبانه دفن می‌شوند و خانواده‌های آن‌ها برای برگزار نکردن تشییع جنازه علنی تحت فشار قرار دارند. در همین حال بسیاری از خانواده‌ها تهدید شده‌اند که در صورت اطلاع‌رسانی با اتهام‌های رسمی قضایی روبه‌رو خواهند شد.

از سوی دیگر، گزارش‌های رسمی و غیر رسمی حاکی از زخمی شدن صدها نفر و بازداشت چند هزار تن در شهرهای مختلف ایران دارد،‌ اما هنوز گزارش‌های دقیقی در این زمینه منتشر نشده است

سایت حقوق بشری «هه‌نگاو» روز دوشنبه آمار کشته‌شدگان استان کردستان را ۱۸ نفر، شمار زخمی‌ها را نزدیک به ۹۰۰ نفر و تعداد بازداشت‌شدگان را بیش از هزار نفر اعلام کرد.

دادستان عمومی و انقلاب ساری نیز روز یکشنبه از بازداشت ۴۵۰ نفر در استان مازندران خبر داده بود.

در همین حال، سازمان حقوق بشر ایران در مورد ادامه کشتار معترضان و احتمال استفاده از شکنجه و آزار بازداشت‌شدگان به قصد اخذ اعتراف اجباری و تلویزیونی هشدار داده و خواهان اقدام فوری و یک‌صدای جامعه جهانی شده است.

محمود امیری‌مقدم، مدیر این سازمان، ضمن هشدار جدی درباره «خطر شکنجه و آزار بازداشت‌شدگان»، «استفاده از سلاح جنگی علیه معترضان» را «جنایت بین‌المللی» عنوان کرد.

او از جامعه جهانی خواست تا «قاطعانه و متحد یک راهکار عملی برای جلوگیری از شکنجه و کشتار معترضان در پیش گیرد».

آقای امیری‌مقدم افزود: «تمام کشورهای جهان باید از خواست مردم ایران در راه احقاق حقوق بنیادین خود دفاع کنند».

همزمان با تجمع‌های اعتراضی گسترده در بیش از ۸۰ شهر ایران و شمار قابل توجهی از شهرهای جهان در پی جان باختن مهسا امینی، برخی دولت‌ها ضمن محکوم کردن سرکوب خشونت‌آمیز و مرگبار اعتراض‌ها در ایران، شروع به اعمال تحریم‌هایی علیه جمهوری اسلامی کرده‌اند. از جمله جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا، روز دوشنبه اعلام کرد که این کشور تحریم‌هایی را علیه شماری از افراد و موسسات جمهوری اسلامی ایران از جمله «پلیس امنیت اخلاقی» وضع خواهد کرد.

آنالنا بروک، وزیر خارجه آلمان نیز چند ساعت پیش از آن خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه مقام‌های جمهوری اسلامی به‌دلیل سرکوب اعتراضات شد و گفت خیلی سریع باید «عواقب بعدی» برای حکومت ایران در محافل اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گیرد.

پیشتر نیز در روز ۳۱ شهریور، وزارت خزانه‌داری آمریکا، پلیس امنیت اخلاقی ایران را به اتهام آزار و خشونت علیه زنان و نقض حقوق معترضان ایرانی، تحریم کرده بود.

بسیاری از منتقدان تنها اعمال این گونه تحریم‌ها را برای فشار بر جمهوری اسلامی کافی نمی‌دانند و خواستار توقف مذاکرات قدرت‌های جهان با این حکومت در خصوص احیای برجام شده‌اند.

اعتراض‌های جاری در ایران پس از جان باختن مهسا (ژینا) امینی، جوان ۲۲ ساله‌ سقزی، آغاز شد که روز ۲۲ شهریور توسط ماموران گشت ارشاد بازداشت شد و سه روز پس از آن به دلیل مرگ مغزی جان باخت.

شاهدان عینی ضرب‌وجرح مهسا امینی در خودرو گشت ارشاد را علت به کما رفتن او اعلام کردند.

۱۴۰۱-۰۷-۰۷

سنندج؛ زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی دست به اعتصاب غذا زدند

خبرگزاری هرانا

زهرا محمدی، شهروند محبوس در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری دست به اعتصاب غذا زد. همچنین ژینا مدرس گرجی که در جریان اعتراضات بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا محمدی و ژینا مدرس گرجی در بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج دست به اعتصاب غذا زدند.

زهرا محمدی، شهروند اهل سنندج که دوران محکومیت خود را در بند زنان کانون اصلاح و تربیت این شهر سپری می‌کند، از روز یکشنبه ۳ مهر، به همراه جمعی دیگر از زنان زندانی در این بند در اعتراض به رفتار نامناسب مسئولان زندان با بازداشت‌شدگان اعتراضات اخیر دست به اعتصاب غذا زدند و خواهان آزادی بی‌قید و شرط معترضان بازداشتی شدند.
همچنین ژینا مدرس گرجی که طی روزهای اخیر و در جریان اعتراضات سراسری در سنندج بازداشت و به کانون اصلاح و تربیت این شهر منتقل شده است، در اعتراض به ضرب و شتم وی هنگام بازداشت، دست به اعتصاب غذا زده است.

زهرا محمدی، در تاریخ ۲ خرداد ۱۳۹۸ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در تاریخ ۱۱ آذرماه همان سال، با تودیع قرار وثیقه ۷۰۰ میلیون تومانی به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان سنندج آزاد شد. تیرماه ۹۹ خانم محمدی توسط شعبه اول دادگاه انقلاب سنندج محاکمه از بابت اتهام تشکیل دسته و جمعیت به قصد برهم زدن امنیت ملی، به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شد. این محکومیت بهمن‌ماه ٩٩ توسط شعبه چهارم دادگاه تجدیدنظر استان کردستان به ریاست قاضی مصطفی طیاری به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت.

نهایتا در پی رد درخواست اعاده دادرسی خانم محمدی از سوی دیوان عالی کشور، پرونده وی به شعبه اجرای احکام دادسرای سنندج ارسال شد. زهرا محمدی در تاریخ ۱۸ دی ماه ۱۴۰۰، جهت تحمل دوران محکومیت ۵ ساله خود راهی بند زنان کانون اصلاح و تربیت سنندج شد.

زهرا محمدی، ۲۹ ساله، از اعضای انجمن فرهنگی نوژین است که در زمینه تلاش برای حفظ محیط زیست کردستان، مهار آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع این استان و آموزش زبان کردی فعالیت دارد.

اعتراضات شهریورماه؛ انتقال ساناز رضوی فرد به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان

خبرگزاری هرانا

امروز دوشنبه ۴ مهرماه ساناز (صبا) رضوی فرد، یکی از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری اخیر در بهبهان از زندان سپیدار اهواز به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد. این شهروند روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه بازداشت شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۴ مهرماه ۱۴۰۱، ساناز (صبا) رضوی فرد، شهروند اهل بهبهان از زندان سپیدار اهواز به اداره اطلاعات بهبهان منتقل شد.

خانم رضوی فرد روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه در جریان اعتراضات سراسری در بهبهان بازداشت شده بود. بک منبع مطلع در خصوص جزئیات بازداشت وی به هرانا گفت: “ساناز به همراه دو زن و حدود ۴۰ مرد دیگر در اعتراضات بهبهان بازداشت شده بود. تا امروز دو زن دیگر آزاد شده اند اما ساناز کماکان در بازداشت است و حتی برای بازجویی به بازداشتگاه اداره اطلاعات بهبهان منتقل شده.”
به گفته این منبع، علیرغم مراجعه وکیل به شعبه چهارم بازپرسی بهبهان، اجازه اعلام وکالت به او داده نشده است.

اعتراضات شهریور ماه ۱۴۰۱ به مجموعه اعتراضات سراسری گفته می شود که از روز ۲۶ شهریورماه در پی جان باختن دختر ۲۲ ساله ای به نام مهسا (ژینا) امینی بر اثر عملکرد گشت پلیس امنیت اخلاقی در تهران آغاز شد و تا تاریخ اول مهرماه ۱۴۰۱ در دست کم ۸۵ شهر و ۱۸ دانشگاه از ۲۹ استان کشور گسترش یافت. این اعتراضات که کماکان ادامه دارد تاکنون به بازداشت صدها نفر و کشته و زخمی شدن دهها معترض از جمله کودکان منجر شده است.

رسانه های نزدیک به نهادهای امنیتی با متهم کردن معترضان به اعمال خشونت اعترافات اجباری تعدادی از بازداشت شدگان را منتشر کردند. همینطور حکومت ایران، اینترنت را در سطح کشور در بخش خانگی و تلفن های همراه مختل کرده است.

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

هه‌نگاو

اعتصاب غذای ژینا مدرس گرجی از بازداشت شدگان اعتراضات سنندج در زندان این شهر

ژینا مدرس‌گرجی از فعالین زن بازداشت شده که به کانون اصلاح و تربیت سنندج منتقل شده است، از غروب روز یک شنبه ۳ مهر ۱۴۰۱ به نشانه اعتراض به بد رفتاری ماموران زندان و شکنجه‌ خود دست به اعتصاب زد.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خانم مدرس‌گرجی در حین بازداشت توسط ماموران امنیتی به شدت شکنجه شده و با چشمان بسته و رو به دیوار از وی بازجویی شده است.

زهرا محمدی (زارا) زندانی سیاسی و مسئول انجمن نوژین که در این زندان دوران محکومیت پنج‌ ساله خود را سپری می‌کند، از ظهر امروز به نشانه اعتراض به بدرفتاری و شکنجه زنان بازداشت شده اعتراضات اخیر اعتصاب غذای خود را اعلام کرده بود.

ژینا مدرس گرجی از فعالین شناخته شده زنان در کُردستان روز چهارشنبه ۳۰ شهریور ۱۴۰۱ (۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲) در حین بازگشت از محل کار خود در خیابان صفری شهر سنندج بازداشت شده بود.

نهادهای امنیتی اوایل هفته گذشته نیز این فعال زن را تهدید کرده‌ بودند که در صورت شرکت در اعتراضات مردمی به قتل دولتی ژینا امینی بازداشت خواهد شد.

انتقال نیلوفر حامدی به انفرادی و شرایط نامناسب یلدا معیری در زندان قرچک

ايران امروز

#یلدا_معیری، عکاس خبرنگار سرشناس بازداشتی در جریان اعتراضات سراسری پس از مرگ مشکوک مهسا امینی، در تماسی که از زندان با خانواده‌اش داشته و در آن نسبت به وضعیت نامناسب زندان گزارش داده است.

در فایل صوتی این تماس که منتشر شده است، خانم معیری از شرایط زنان بازداشتی‌ در زندان قرچک در جنوب تهران گفته است: «شرایط ما اینجا بسیار بد است، هر روز دعوا و کتک‌کاری است. امنیت جانی نداریم. جمعیتی بالغ بر صد نفر را در سوله‌ای ورزشی بدون امکانات و بدون تهویه ریخته‌اند. وضعیت حمام و دستشویی افتضاح است و مرتبا به افراد آرامبخش می‌دهند. فقط سه دستشویی حمام و دستشویی برای این جمعیت هست.»

#نیلوفر_حامدی خبرنگار روزنامه شرق هم که پس از اعتراضات به مرگ مشکوک مهسا امینی بازداشت شده، در تماس با خانواده‌اش اطلاع داده است که از زمان بازداشتش در تاریخ ۳۱ شهریور، در سلول انفرادی محبوس است.

خانم حامدی همچنین گفته که هنوز تفهیم اتهام نشده است و علت بازداشت را به او اعلام نکرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران، از زمان آغاز اعتراضات سراسری در ایران، تا کنون بازداشت ۱۴ روزنامه‌نگار تایید شده است.‌

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در روزهای گذشته با صدور بیانیه‌ای از مقامات ایرانی خواست تا به دستگیری روزنامه‌نگاران پایان داده و دسترسی آزادانه به اینترنت را فراهم کنند.

دو خبرنگار در سیرجان بازداشت شدند

ايران امروز

بتول بلالی و سمیرا علی‌نژاد، دو خبرنگار ساکن سیرجان در روز پنجشنبه ۳۱ شهریورماه و در جریان گزارش از اعتراضات سراسری بازداشت و به زندان سیرجان منتقل شدند.

روز چهارشنبه ۳۰ شهریورماه، تلفن های همراه بتول بلالی و سمیرا علی نژاد، در یکی از تجمعات اعتراضی در سیرجان توسط نیروهای پلیس ضبط و این دو خبرنگار برای پاره‌ای از توضیحات احضار شدند.

این دو روزنامه‌نگار پس از مراجعه به یکی از مراکز نیروی انتظامی سیرجان، بازداشت و به زندان این شهرستان منتقل شدند.

اعتراضات سراسری در ایران پس از مرگ مشکوک مهسا امینی، شعله ور شد و تاکنون ۱۶ نفر روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران از آغاز اعتراضات در ایران تاکنون دو بار بیانیه صادر کرده است و از مقامات ایران خواسته است تا روزنامه‌نگاران بازداشت شده سریعا آزاد شوند و محدودیت‌های دسترسی به اینترنت رفع گردد.

۱۴۰۱-۰۷-۰۶

گسترش حمایت‌های جهانی از اعتراضات ایران و پیشاهنگی زنان در مبارزات

اینترنشنال

موج حمایت‌های جهانی از اعتراضات مردم ایران به کشته شدن مهسا امینی در حال شدت گرفتن است و مقامات و چهره‌های مختلف با تحسین نقش محوری زنان در این مبارزات و محکوم کردن سرکوبگری جمهوری اسلامی، با مبارزات آزادی‌خواهانه مردم ایران اعلام همبستگی کردند.

رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، گفت: «در حالی که ایران با معترضان مسالمت‌جو وحشیانه برخورد می‌کند و تلاش می‌کند دسترسی ایرانیان به اینترنت جهانی را مسدود کند، آمریکا برای کمک به مردم ایران در برقراری ارتباط با یکدیگر گام برمی‌دارد.»

جمعی از فعالان حقوق اقلیت‌های جنسی و جنسیتی در بیانیه‌ای با اشاره به اعتراضات مردم ایران، خطاب به کشورهای حامی حقوق بشر هشدار دادند هر گونه توافق و مذاکره با جمهوری اسلامی «به معنای تائید قتل عام و کشتار میلیون‌ها فرد، و به ویژه‌ اعضای جامعه اقلیت‌های جنسی و جنسیتی» است.

تودم، نهاد سیاسی کردهای شمال سوریه (روژاوا)، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «مهسا امینی نماد مبارزه‌ای نوین شد که ایران را برای جمهوری اسلامی به دوزخ مبدل کرده است. این یک انقلاب است. انقلابی به پیشاهنگی زنان که رژیم ملاها را به لرزه درآورده است. خواستار حمایت از خیزش مردم ایران هستیم.»

در همین حال، هشتگ مهسا امینی که پس از کشته‌شدن او در توییتر به صورت گسترده مورد استفاده کاربران قرار گرفته، از ۸۰ میلیون فراتر رفت.

از سوی دیگر، واشینگتن پست در تحلیلی درباره اعتراضات ایران نوشت: «اگر چه به نظر می‌رسد نیروهای امنیتی در ایران در حال کنترل اوضاع هستند، نشانه‌های شکنندگی جمهوری اسلامی بسیار بیشتر از چیزی است که در هفته‌های پیش از انقلاب‌های مصر و تونس در سال ۲۰۱۰ دیده می‌شد.»

مطلب واشینگتن پست اعترضات ایران را «شورش سراسری به رهبری دختران علیه پدربزرگ‌هایی که چهار دهه بر کشور حکمرانی کرده‌اند» خواند و افزود: «گذار ایران از دین‌سالاری به مردم‌سالاری ممکن است ساده، مسالمت‌آمیز و قریب‌الوقوع نباشد، اما این رویداد تنهاترین و مهم‌ترین کلید برای تحول خاورمیانه است.»

کیهان کلهر، نوازنده و موسیقی‌دان، در پستی اینستاگرامی با تاکید بر لزوم ادامه فعالیت‌های فرهنگی همزمان با اعتراضات ایران گفت: «تمام صحنه‌هایی که روی آن ساز بزنم، تریبون مردم آزادی‌خواه و آزادگان به تنگ آمده سرزمینم ایران خواهد بود. دست در دست و قدم به قدم کنار شما.»

کیهان کلهر خطاب به «بالانشینانِ حاکم» گفت: «در این چهار دهه سعی کردیم با شما نیز به جای زبان لعن و نفرین و اعدام و حد و تعزیر، به زبان فرهنگِ برخواسته از تمدن‌مان سخن بگوییم اما پیداست که نیاموختید و کماکان بر سر کبر و تفرعُنید، البته اُمویان هم نیاموختند و شد آنچه باید می‌شد.»

اصغر فرهادی نیز در ویدیویی اینستاگرامی گفت: «از طریق این ویدیو از شما هنرمندان، سینماگران، روشنفکران، فعالین حقوق مدنی در سراسر دنیا و هر کس که به کرامت انسان و آزادی باور دارد دعوت به همبستگی با زنان و مردان قوی و شجاع ایران می‌کنم؛ با ساختن ویدیو، با نوشتن مطلب و یا هر شیوه دیگری.»

ریکاردو سیمونتی بازیگر، نویسنده و مدل آلمانی، نیز در مراسم اکران یکی از فیلمهای نتفلیکس «دی کایزقین» (ملکه) در حمایت از مهسا و زنان ایرانی لباسی با نام مهسا امینی پوشید.

ایرج جنتی عطایی، ترانه‌سرای ایرانی، در پیامی گفت: «امیدوارم مردم ما به زودی تجربه زیستن در جامعه‌ای را به دست آورند که در آن می‌شود آزاد زندگی کرد… می‌شه قربانی این وحشت منحوس نشد.»

همزمان با تظاهرات سراسری مردم ایران، فعالان و ایرانیان خارج از کشور نیز در واشینگتن دی‌سی آمریکا، شهرهای برلین و هامبورگ آلمان، هلسینکی فنلاند، استکهلم سوئد، پاریس، ملبورن، تورنتو و ونکوور تجمع کردند.

هزاران نفر از ایرانیان ساکن کانادا در شهر تورنتو با برگزاری تجمعی گسترده در بخشی طولانی از خیابان یانگ، بلندترین خیابان جهان، ضمن ابراز همبستگی با اعتراضات ایران، با سردادن شعار و حمل پلاکارد خواستار سرنگونی جمهوری اسلامی شدند

فعالان و ایرانیان مقیم کانادا در شهر ونکوور نیز قصد دارند در حمایت از مهسا امینی و معترضان ایرانروز یک‌شنبه ساعت ۳:۳۰ بعدازظهر در مقابل آرت گالری این شهر تجمع اعتراضی برگزار کنند.

در همین حال، گروهی از ایرانی‌ها در اعتراض به سیاست‌های بی‌بی‌سی فارسی در قبال پوشش تحولات ایران مقابل ساختمان بی‌بی‌سی در لندن تجمع کردند و شعار‌هایی از جمله «‌بی‌بی‌سی شرم بر تو» سر دادند.

#مهسا امینی، فراخوان ویژه حق اعتراض (اقوام ایرانی برای حق طلبی) 26 سپتامبر 2022 ساعت 1800 به وقت اروپای مرکزی

#مهسا امینی، فراخوان ویژه اعتراض های سراسری در ایران، 25 سپتامبر 2022 ساعت 1900 به وقت اروپای مرکزی

۱۴۰۱-۰۷-۰۲

دستگیری یلدا معیری عکاس مشهور ایرانی در اعتراضات تهران

IRANWIRE

یلدا معیری، عکاس معروف خبری و عضو انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران، در جریان اعتراضات روز سه‌شنبه بیست و نهم شهریور تهران  بازداشت شده و به زندان قرچک در جنوب تهران منتقل شده است.

یلدا معیری، عکاس معروف خبری و عضو انجمن عکاسان مطبوعاتی ایران، در جریان اعتراضات روز سه‌شنبه بیست و نهم شهریور تهران بازداشت شده و به زندان قرچک در جنوب تهران منتقل شده است.

به دنبال بازداشت خانم معیری، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی این عکاس روزنامه‌نگار شده و گفته است: «خانم یلدا معیری، عکاس جامعه مطبوعاتی ایران، که در روزهای اخیر برای تهیه عکس در یکی از خیابان‌های تهران حاضر شده بود، بازداشت شده و اکنون در زندان قرچک به سر می برد. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران ضمن دفاع قاطع از آزادی عمل برای همکاران روزنامه‌نگار در بازتاب وقایع، تاکید می‌کند مسئولان و دستگاه‌های نظارتی و قضایی باید توجه داشته باشند که یکی از وظایف خبرنگاران و عکاسان حضور در وقایع روز برای تهیه خبر و گزارش است.»

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «همانگونه که حضور ماموران اورژانس و کادر درمانی در یک رویداد خیابانی مانند تظاهرات، شرکت در اجتماعات و تظاهرات تلقی نمی‌شود، حضور خبرنگاران و عکاسان را نیز نمی‌توان شرکت در اجتماعات تلقی کرد و آن را مستمسکی برای بازداشت خواند.»

یلدا معیری عکاس خبری سرشناس ایرانی است که پیشتر عکس‌هایش در خبرگزاری‌های معتبر بین‌المللی منتشر شده است و جوایز معتبری هم دریافت کرده است.

۱۴۰۱-۰۷-۰۱

کانون کارگردانان سینمای ایران: به ارشاد گشتی پایان دهید

دویچه وله فارسی

اعتراضات مردم در سقز و سنندج پس از خاکسپاری مهسا امینی با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شده بود

کانون کارگردانان سینمای ایران روز یکشنبه ۲۷ شهریور (۱۸ سپتامبر) با انتشار بیانیه‌ای خواستار پایان یافتن گشت‌های ارشاد شد و اعلام کرد: «شنیدن خبر مرگ مظلومانه مهسا امینی موجی از خشم و اندوه را بین مردم و اهالی سینما به وجود آورد. کانون کارگردانان سینمای ایران خواستار رسیدگی فوری به این‌ مسئله و مجازات مقصران این واقعه دردناک است. به نظر می‌رسد برای حفظ امنیت روانی زنان و دختران کشورمان و برای حفظ دین و ایمان مردم باید هر چه زودتر به این ارشاد گشتی پایان داد.»

مجروحان در درگیری خاکسپاری مهسا امینی به تبریز منتقل شدند

به گزارش سازمان حقوق بشری هەنگاو، برخی از از مجروحان درگیری پس از خاکسپاری مهسا امینی در سقز به خاطر وخامت وضعیتشان به تبریز منتقل شده‌اند. گفته شده است، هر پنج نفر از ناحیه چشم مجروح هستند.

این مجروحان، پارسا صحت ٢٣ ساله، نچیروان معروفی ۱۸ ساله و کیان درخشان نام دارند. از هویت دو نفر دیگر از مجروحان اطلاعی در دست نیست.

اعتراضات روز گذشته مردم در سقز و سنندج پس از خاکسپاری مهسا امینی، با دخالت نیروهای امنیتی به خشونت کشیده شده بود و در پی آن دست‌کم ۳۸ نفر در این دو شهر مجروح شده‌اند.

منابع مختلف از دستگیری ۱۳ نفر در این دو شهر خبر داده‌اند.

قرار است، با فراخوان احزاب کرد روز دوشنبه ۲۸ شهریور (۱۹ سپتامبر) به نشانه اعتراض به قتل مهسا (ژینا) در شهرهای مختلف کردستان اعتصاب عمومی برگزار شود.

تظاهرات اعتراضی دانشجویان دانشگاه تهران به کشته شدن مهسا امینی

در ادامه واکنش‌های اعتراضی به کشته شدن مهسا امینی از سوی گشت ارشاد، دانشجویان هنرهای زیبای دانشگاه تهران روز یکشنبه ۲۷ شهریور در اعتراض به کشته شدن این دختر ۲۲ ساله با حضور در صحن بیرونی این دانشگاه تجمع کردند.

دانشجویان پلاکاردهایی به زبان‌های فارسی و کردی در دست داشتند که روی آنها شعارهایی از جمله “خونت پایمال نخواهد شد” و “من نمی‌خواهم بمیرم” دیده می شد.

پدر مهسا: چرا نشان ندادند در راهروهای بازداشتگاه چه اتفاقی افتاده است؟

پلیس تهران در واکنش اولیه به مرگ مهسا امیتی اعلام کرده بود، از آنجا که او از کودگی دچار بیماری قلبی بوده است، پس از دستگیری از سوی مامورانگشت ارشاد، در بازداشتگاه دچار حمله قلبی شده و جانش را از دست داده است.

این روایت البته یک روز بعد از سوی دایی مهسا رد شد و اعلام کرد، خواهرزاده او هیچ بیماری نداشته و در صحت و سلامت کامل بوده است.

پس از دایی او، مادرش نیز این موضوع را تایید کرد و حالا در مصاحبه‌ای که پدر مهسا با روزنامه هم‌میهن داشته، یک بار دیگر بر روی این موضوع تاکید و اعلام کرده است: «مهسا (ژینا) هیچ بیماری‌ای نداشته و کسانی که می‌گویند او صرع یا بیماری زمینه‌ای داشته، دروغ می‌گویند. همه این‌ها را از خودشان درآورده‌اند.»

پدر مهسا همچنین درباره فیلمی که تلویزیون جمهوری اسلامی از مهسا زمانی که در بازداشت گشت ارشاد بوده، نشان داد، گفت: «این فیلمی هم که از بازداشتگاه نشان دادند، تقطیع شده بود. چرا آن موقع که دخترم را از ون پیاده کردند، نشان ندادند؟ چرا نشان ندادند در راهروهای بازداشتگاه چه اتفاقی افتاده است؟»

بازتاب جهانی جان‌باختن مهسا امینی؛ «امیدی به مجازات عاملان نیست و ریشه مشکل جای دیگر است»

BBC

جان‌باختن مهسا امینی با بازتاب کم‌سابقه‌ای در سطح رسانه‌های جهان همراه شده است

از رسانه‌های بانفوذ و معروف مانند سی‌ان‌ان و نیویورک تایمز و رویترز گرفته تا رسانه‌هایی محلی در اقصی نقاط جهان، خبر جان باختن مهسا امینی با بازتاب گسترده‌ای در سطح بین‌المللی رو‌به‌رو شده است.

دهها خبرگزاری معتبر، روزنامه‌های مهم و وب‌سایت‌های پربیننده به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، عربی، هندی، پرتغالی، ژاپنی، چینی، آلمانی، ایتالیایی، پشتو، اردو، عبری و روسی و بسیاری زبان‌های دیگر، گزارش‌هایی درباره این زن ۲۲ ساله ایرانی منتشر کرده‌اند.

علاوه بر این بازتاب گسترده، در میان مقام‌های رسمی نیز رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران با انتشار توییتی، اتفاقی را که برای خانم امینی رخ داده، «وحشتناک» توصیف کرد و نوشت: «ایران باید به خشونت علیه زنان پایان دهد و به آنها اجازه دهد تا از حقوق اساسی‌شان برخوردار باشند.»

جیک سولیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز در توییتی، جان باختن مهسا امینی را «غیرقابل بخشش» توصیف کرد و نوشت که کشورش کماکان حکومت ایران را مسئول این اتفاق و «نقض حقوق بشر» می‌داند.

و البته این همه در کنار موجی کم‌سابقه از واکنش‌ها در شبکه‌های اجتماعی است که به اشکال مختلف منتشر شده‌اند؛ از خشم و انتقادهای شدید علیه حکومت «جمهوری اسلامی» گرفته تا اطلاع‌رسانی به زبان‌های مختلف و شرح آنچه رخ داده در مقابله با روایت‌های رسمی وتبلیغاتی که از سوی طرفداران حکومت ایران منتشر می‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای از حکومت ایران خواست که پرونده جان‌باختن مهسا امینی را به عنوان یک پرونده جنایی بررسی کند و تمامی جزییات اتفاقاتی را که بر او گذشته بکاود. این سازمان یادآوری کرده که اتهامی جدی در ارتباط با نحوه برخورد با خانم امینی در دوران بازداشت وجود دارد که باید بررسی شود.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی که توسط فرناز فصیحی تهیه شده، با هادی قائمی مدیر مرکز حقوق بشر ایران مصاحبه کرده است. آقای قائمی می‌گوید: «به دلیل وحشت حکومت از زنان جوان و خواسته‌هایشان، سرکوب این روزها – به ویژه علیه زنان – به شدیدترین سطح خود رسیده است.»

در این گزارش، شادی صدر – از حقوقدانان ساکن لندن – نیز در گفت‌وگویی از مجازات عاملین کشته شدن مهسا امینی ابراز ناامیدی کرده و گفته ریشه مشکل در قوانینی است که به ماموران حکومت اجازه می‌دهد تا زنان را به خاطر پوششان دستگیر کند.

در گزارش شبکه خبری الجزیره، ضمن یادآوری قوانین منحصر به فرد ایران برای اجباری بودن حجاب آمده است: «در طول این چند دهه زنان به شکل مداوم در برابر این قوانین مقاومت کرده‌اند و روسری‌هایشان را بسیار عقب‌تر بسته‌اند. از سال ۲۰۱۷ که عده‌ای از زنان در موجی از اعتراض‌ها، روسری‌هایشان را از سر برداشتند، مقام‌ها به اقدامات سخت‌گیرانه‌تری دست زدند.»

خبرگزاری فرانسه، در گزارشی ضمن شرح اعتراض‌ها به جان باختن مهسا امینی به افزایش اعتراض‌ها به حجاب اجباری پرداخته و به مواردی مانند مادری که در برابر ماشین گشت ارشاد، التماس می‌کرد دخترش را دستگیر نکنند یا آنچه بر سر سپیده رشنو آمد پرداخته است.

در این گزارش آمده است: «فعالان (مدنی)، حکومت ایران را متهم می‌کنند که سرکوب بسیار بزرگی را به اوج رسانده‌ است؛ سرکوبی که شامل بسیاری از حوزه‌‌های اجتماعی است. از جمله سخت‌گیری‌های جدید علیه بهائیان، صدور احکام اعدام برای همجنسگرایان، موجی تازه از اجرای حکم اعدام و دستگیری شهروندان کشورهای خارجی.»

خبرگزاری رویترز نیز در گزارشش از جان‌باختن مهسا امینی، اظهارنظر آیت‌الله علی خامنه‌ای را درباره مرگ جرج فلوید یادآوری کرده که گفته بود این اتفاق، طبیعت واقعی آمریکا را نمایان کرده است.

در این گزارش که همانند گزارش خبرگزاری فرانسه در دهها وب‌سایت انگلیسی‌زبان سراسر جهان بازنشر شده، آمده است: «دهه‌ها بعد از انقلاب هنوز روحانیون حاکم برای اجرای قانون (حجاب اجباری) دست و پا می‌زنند و زنان – از هر سن و با هر پیشینه‌ای – کت‌های تنگ جلوباز می‌پوشند و روسری‌های رنگی‌شان را عقب می‌زنند تا موهایشان دیده شود.»

جان باختن مهسا امینی در میان رسانه‌های خاورمیانه نیز بازتاب بسیار گسترده‌ای داشته و دهها وب‌سایت عربی، ترکی و عبری نیز گزارش‌هایی درباره او منتشر کرده‌اند.

در میان این رسانه‌ها، سی‌ان‌ان عربی به انتشار ویدئویی از سوی پلیس امنیت تهران اشاره کرده که در آن ادعا شده، لحظاتی از حضور مهسا امینی را در بازداشت نشان می‌دهد. اما سی‌ان‌ان عربی نیز مانند بسیاری رسانه‌های دیگر یادآوری کرده که نه تنها «امکان تایید هویت شخص درون ویدئو» وجود ندارد، بلکه این ویدئو نشان نمی‌دهد که پیش از ورود به ساختمان پلیس چه اتفاقاتی برای مهسا امینی رخ داده است.

در ادامه بسته‌تر شدن فضای سیاسی-رسانه‌ای در ایران در یک دهه اخیر، بسیاری از رسانه‌های خارجی اجازه فعالیت آزادانه در ایران را ندارند و به همین دلیل نیز امکان راستی‌آزمایی یا گزارشگری مستقل در ارتباط با حوادث ایران با دشواری‌های بسیاری همراه شده است.

ضرب و شتم معترضان در تهران؛ اعتراضات به قتل مهسا امینی به شهرهای بزرگ ایران کشیده شد

اینترنشنال

در حالی که اکثر شهرهای کردنشین ایران صحنه اعتراضات و اعتصاب هستند، تجمع و تظاهرات معترضان به قتل مهسا امینی به تهران، اصفهان و رشت کشیده شده و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان به پرتاب گاز اشک‌آور متوسل شده‌اند. همچنین زنان معترض روسری‌های خود برداشتند.

اعتراضات تهران بعد از ظهر روز دوشنبه با تجمع معترضان در خیابان حجاب این شهر آغاز شد.

بر اساس گزارش‌ها، ماموران امنیتی تعدادی از تجمع‌کنندگان در خیابان حجاب تهران را بازداشت کردند. نیروهای امنیتی در این خیابان و اطراف آن آمبولانس‌ مستقر کرده‌اند و بازداشت‌شدگان را به آمبولانس منتقل می‌کنند.

همچنین معترضان در تهران با وجود حضور گسترده نیروهای امنیتی، مقاومت می‌کنند و به تجمع ادامه می‌دهند، این در حالی است که ماموران امنیتی به سمت معترضان در بلوار کشاورز گاز اشک‌آور پرتاب کردند.

تجمع معترضان در تهران به میدان ولی‌عصر هم کشیده شده است.

«مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر خامنه‌ای»، «‌رضا شاه روحت شاد»، «زن، زندگی، آزادی»، «از کردستان تا تهران، ستم علیه زنان» و «اتحاد اتحاد» از شعار‌های معترضان در تهران است.

همچنین معترضان در خیابان حجاب تهران خطاب به علی خامنه‌ای شعار «‌این آخرین پیامه» سردادند.

پیشتر دانشجویان تعدادی از دانشگاه‌های مهم و اصلی تهران در اعتراض به قتل مهسا امینی در دانشگاه‌های خود تجمع کردند.

اعتراضات خیابانی در ایران، علاوه بر تهران و شهرهای کردستان، به دیگر شهرها نیز سرایت کرده و معترضان در فلکه مادر در رشت تجمع کردند.

یک منبع مطلع به ایران اینترنشنال گفت چهار معترض در دیواندره بر اثر اصابت گلوله جنگی ماموران امنیتی کشته شدند.

تهدید شدن مخالفان «گزارش» وزارت کشور؛ فرمانده پلیس تهران: لباس مهسا امینی مناسب نبود

VOAPNN

سردار رحیمی، رئیس پلیس پایتخت (راست) و مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تهدید کرد که هر ادعایی خلاف گزارش وزارت کشور موجب پیگرد قانونی خواهد شد. این درحالی است که فرمانده انتظامی تهران بزرگ مدعی شده لباس خانم‌امینی لحظه دستگیری مناسب نبوده است.

مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور که از طرف وزیر کشور مسئول رسیدگی به موضوع جان‌باختن مهسا امینی شده است، می‌گوید که هر ادعایی خلاف گزارش تهیه شده زیرنظر او مطرح شود مورد پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

ابراهیم رئیسی هفته گذشته وزیر کشور را مسئول رسیدگی به پرونده مهسا امینی کرده و وزیر کشور نیز بررسی امر را به مجید میراحمدی سپرده است.

این در حالی است که احمد وحیدی، وزیر کشور، پیشتر مدعی شده است که مهسا امینی بیماری قبلی داشته و پلیس گشت ارشاد هم «اساساً وسیله‌ای برای ضرب و شتم ندارد».

میراحمدی همچنین واکنش‌ها نسبت به فیلم تقطیع شده بازداشتگاه وزرا را بی‌اهمیت دانست و گفت که «بخش‌هایی که این افراد می‌گویند تقطیع شده، بخش‌های غیرمهم است» و افزود که این بخش‌ها «ارزش پخش شدن ندارد.»

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ نیز دوشنبه ۲۸ شهریور در نشست خبری، توضیحات جدیدی درباره ماجرای مهسا‌ امینی گفت که ایشان همراه ۳ خانم و دو آقا در پارک طالقانی در حال قدم زدن بوده که با گشت ما رو به می‌شوند. حجاب خانم‌های دیگر با تذکر قابل رفع بوده و تنها حجاب خانم‌امینی مناسب نبود.

او در ادامه با ذکر این مطلب که پوشش و لباس خانم‌امینی با آنچه در تصویر کلاس آموزشی منتشر شده متفاوت بوده است گفت: در زمان انتقال خانم‌ امینی هیچ مشاجره و مقاومتی نبوده و حتی به گفته افراد دیگر داخل ون شوخی و مزاح توسط خانم‌ امینی صورت گرفته است.

وی درباره صدای اظهارات پدر مهسا‌ امینی گفت: «مطمئنید صدای پدر‌ایشان است. خانواده‌ایشان بسیار برای ما محترم است خداوند خانم‌امینی را رحمت کند ما هر کاری از دستمان بر می‌آمد انجام دادیم.»

امجد‌ امینی، پدر مهسا (ژینا)، روز یکشنبه ادعای مطرح شده درباره بیماری دخترش را دروغ خوانده و درگفت وگویی با روزنامه هم‌میهن با تأکید بر سلامت دخترش پیش از بازداشت، گفت: «مهسا صرع یا بیماری زمینه‌ای نداشته و نهایت بیماری‌ای که داشته، سرماخوردگی بوده است.»

فرمانده نیروی انتظامی با دفاع از عملکرد پلیس تصریح کرد: رفتار خارج عرف و تعللی نبوده است حتی با بیمارستان خصوصی هماهنگ کردیم تا هر کاری شده برای احیا و نجات‌ ایشان انجام شود.

فرمانده نیروی انتظامی در حالی از انتقال سریع مهسا‌ امینی به بیمارستان می‌گوید که امجد‌امینی، پدر مهسا‌ امینی، یکشنبه ۲۷ شهریور، در گفت‌وگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا از کوتاهی مقامات انتظامی خبر داد و تأکید کرد: مقامات انتظامی «خیلی خیلی کوتاهی کرده‌اند» و اورژانس مهسا را «بی‌نشان» و بدون «حتی کارت شناسایی» در بیمارستان گذاشته و رفته و اگر پی‌گیری‌های او و پسرش نبود، «می‌گفتند در خیابان پیدا کرده‌ایم. »

فرمانده انتظامی تهران بزرگ همچنین درباره تقطیع شدن کلیپ منتشر شده درخصوص حضور مهسا‌ امینی در مقر پلیس امنیت اخلاق گفت: «کلیپ منتشر شده تقطیع شده نیست، فیلم نیم ساعت است و امکان انتشار کامل آن به دلیل زمان طولانی نیست البته فیلم کامل را برای خانواده‌ایشان نشان داده‌ایم».

فرمانده انتظامی تهران بزرگ همچنین اعلام کرد دوربینی بر روی البسه ماموران و همچنین داخل ون وجود ندارد ولی ما همه بررسی‌ها را از لحظه حضور گشت انجام داده‌ایم و همه شواهد و قرائن نشان می‌دهد، قصور، تشر، حرکت یا رفتار نامناسب از سوی پلیس نبوده است.

مهسا (ژینا)‌ امینی، زن جوان اهل سقز که به همراه خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت شد و ساعاتی پس از انتقال به مرکز پلیس امنیت اخلاقی معروف به بازداشتگاه وزرا، به بیمارستان کسری برده شد. او روز ۲۵ شهریور جان خود را از دست داد.

در پی افشای جزئیاتی از شرح حال مهسا‌امینی و وضعیت انتقال او به بیمارستان کسری در تهران، شماری از پزشکان و کادر درمان این مرکز درمانی، برای کتمان حقیقت تحت فشار قرار گرفته‌اند و توسط نهاد‌های امنیتی تهدید شده‌اند.

بنا بر اطلاعاتی که به بخش فارسی صدای آمریکا رسیده است، مقامات امنیتی جمهوری اسلامی، «به‌شدت پزشکان را زیر فشار گذاشته‌اند» و یکی از این پزشکان را که در توییتی اصابت ضربه به سر مهسا‌ امینی را تأیید کرده بود، مجبور کرده‌اند توییتش را پاک کند.

در پی جان باختن مهسا امینی، شماری از چهره‌های هنری و ورزشی ایران در داخل و خارج از کشور نسبت به جان باختن این دختر جوان در بازداشت فرماندهی انتظامی واکنش نشان دادند.

این هنرمندان با تأکید بر نقض حقوق بشر و کرامت انسانی توسط جمهوری‌اسلامی، این زن جوان را «قلب خونین و تپنده ایران» توصیف کردند.

امر به معروف و نهی از منکر دو زن همراه با درگیری فیزیکی در تهران بازداشت شدند

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

بازداشت زنان

در پی دخالت فردی با عنوان(امر به معروف) به نوع پوشش دو زن و درگیری فیزیکی بین آنها دو نفر بازداشت شدند.‌

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز شنبه ۲۶ شهریور ماه ۱۴۰۱، دخالت یک فرد در تهران به نوع پوشش دو زن با ادعای(امر به معروف) منجر به درگیری فیزیکی بین آنها و بازداشت و پرونده سازی برای آن دو زن شد.

براساس این گزارش، فردی(آمر به معروف) که یک زن بود در حالی که دو زن دیگر مشغول تردد در خیابان بودند به نوع پوشش (حجاب) آنها دخالت کرد که این مساله با واکنش صریح آن دو زن مواجه و درگیری فیزیکی بین آنها بوجود آورد.

در پی این درگیری فیزیکی زن (آمر به معروف) از ناحیه سر مصدوم شد و پس از حضور ماموران نیروی انتظامی در محل ۲ زن دیگر بازداشت و به کلانتری ۱۵۹ بی سیم تهران منتقل شدند.‌

لازم به ذکر است، در تاریخ۱۳ شهریور ماه ۱۴۰۱، علی خانمحمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر از بازداشت ۳۰۰نفر از شهروندان توسط ارگانهای امنیتی با اتهامات مرتبط با (حجاب) و (عفاف) خبر داده بود.

ادامه اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی و اعلام عزای عمومی در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه

اینترنشنال

با گسترش خشم عمومی و اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی پس از بازداشت او از سوی گشت ارشاد، مقام‌های جمهوری اسلامی همچنان بر انکار مسئولیت حکومت اصرار دارند. در همین حال، برای روزهای یک‌شنبه و دوشنبه فراخوان عزای عمومی و اعتصاب اعلام شده است.

احزاب کر‌ستان ایران و فعالان مدنی و سیاسی کرد‌ستان، دوشنبه را روز اعتصاب عمومی اعلام کردند.

در این فراخوان که «مرکز همکاری احزاب کردستان ایران» منتشر کرده، از تمامی اقشار مردم کردستان، احزاب سیاسی، نهادهای مدنی و فعالان حقوق بشر خواسته شده است تا در این اعتصاب شرکت کنند.

شاهزاده رضا پهلوی نیز ضمن اعلام پیوستن به عزای عمومی در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه گفت: «قتل تکان‌دهنده ژینا (مهسا) امینی به دست رژیم ضد ایرانی و زن‌ستیز جمهوری اسلامی، احساسات عموم ملت ایران را جریحه‌دار کرده است.»

او افزود: «این احساس مشترک، این سوگ ملی، این خشم ملی، نمودار عزم و اراده ملتی است که برای احقاق حقوق خود تا پای جان ایستاده است؛ مقاومتی ۴۳ساله که با خون ندا رنگین شد و با خون ژینا پایان نخواهد یافت.

شاهزاده رضا پهلوی گفت: «ما نیاز داریم تا این سوگ و خشم را بیش از پیش به همبستگی ملی و امید به فردایی بدون ظلم و ستم جمهوری اسلامی پیوند بزنیم.»

او خاطرنشان کرد: «از این رو، بیاییم یکشنبه و دوشنبه ۲۷ و ۲۸ شهریور، در روزهای عزای عمومی و سوگواری ملی برای ژینا امینی، یاد و نام او و همه فرزندان جان‌باخته ایران را گرامی و زنده نگه داریم.»

شهبانو فرح پهلوی نیز در پیامی در واکنش به «مرگ دلخراش ژینا (مهسا) امینی به دست رژیم زن ستیز جمهوری اسلامی» نوشت: «بار دیگر فرزندی از ایران زمین به دست گزمه‌های حکومتی ضد ایرانی جان خود را از دست داد. من به عنوان یک مادر ایرانی این مصیبت بزرگ و دردناک را به مادر و پدر ژینا و بازماندگان او از صمیم قلب تسلیت می گویم.»

روز شنبه هشتک #مهسا_امینی در توییتر از دو میلیون فراتر رفت. در پی به کما رفتن و جان باختن مهسا امینی پس از بازداشت او از سوی گشت ارشاد، بسیاری از کاربران در توییتر با استفاده از هشتگ #مهسا_امینی اعتراض خود را اعلام کرده و آن را به یکی از داغ‌ترین هشتگ‌ها تبدیل کردند.

تظاهرات ضد حکومت

برگزاری مراسم خاکسپاری مهسا امینی نیز به صحنه اعتراض هزاران نفر از مردم سقز علیه علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی تبدیل شد و مردم به زبان کردی شعار «حکومت اعدام، دست از جنایت‌ بردار» و «ننگ ما ننگ ما رهبر الدنگ ما» سر دادند.

معترضان همچنین در میان محاصره و شلیک ماموران امنیتی، بنر رهبر جمهوری اسلامی را پاره کردند.

تصویر منتشر شده از مزار مهسا (ژینا) امینی در سقز نشان می‌دهد روی سنگی بالای مزار به کردی عبارت «ژینا جان تو نمی‌میری. نامت یک نماد می‌شود» نوشته شده است.

بر اساس گزارش روزنامه هم‌میهن، پدربزرگ مهسا امینی در مراسم خاکسپاری او شعری از شیرکو بیکس، شاعر کرد، با عنوان «تهران برای هیچکس نمی‌خندد» را خواند و دایی او نیز گفت که «ما کوتاه نمی‌آییم و سر تعظیم فرود نمی‌آوریم»

ویدیو‌ی رسیده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد گروهی از زنان در مراسم خاکسپاری مهسا امینی در سقز روسری‌های خود را درآورده و در هوا تکان دادند.

شرکت‌کنندگان در مراسم خاکسپاری مهسا همچنین شعار «کوشتن له سه‌ر روسه‌ری، تاکو‌ که‌ی قۆڕ به‌سری» سر دادند که به فارسی «‌قتل به خاطر روسری، تا کی چنین خاک بر سری» معنی می‌دهد.

ماموران امنیتی برای متفرق کردن معترضان علاوه بر شلیک گاز اشک‌آور و گلوله‌‌های ساچمه‌ای از ماشین‌های آب‌پاش استفاده کرده‌اند.

هزاران نفر از اهالی سنندج نیز برای همبستگی و حمایت از مردم سقز با برگزاری تجمع خیابانی و سردادن شعارهای ضدحکومتی، خشم خود را از ماجرای کشته شدن مهسا امینی ابراز کردند.

تجمع خیابانی اهالی سنندج از عصر شنبه ۲۶ شهریور با شعارهایی از جمله «‌سقز تنها نیست، سنندج پشتیبانش است»، «‌مرگ بر دیکتاتور» و «‌مرگ بر خامنه‌ای»آغاز شد و با وجود سرکوب شدید و حضور گسترده ماموران امنیتی در طول شب هم ادامه یافت.

ویدیو‌ها و گزارش‌های منتشر شده حاکی است معترضان در سنندج به سمت ماموران امنیتی سنگ پرتاب کردند تا آنها را فراری دهند. همچنین تصویری از پاره کردن و به پایین کشیدن یک بنر قاسم سلیمانی منتشر شده است. گزارش‌ها همچنین حاکی است که برخی از معترضان در این شهر بازداشت شده‌اند.

در شهرهای دیگر ایران، از جمله تهران و مشهد نیز حضور سنگین نیروهای امنیتی گزارش شده است.

در همین حال، ایرانیان نقاط مختلف جهان قصد برگزاری تجمعات اعتراضی را دارند. روز شنبه جمعی از ایرانیان و فعالان در شهر کلن آلمان در اعتراض به کشته‌شدن مهسا امینی و به مناسبت سالگرد کشتار زندانیان سیاسی تجمعی را برگزار کردند.

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق زنان و بانی کمپین‌های مخالفت با حجاب اجباری در برنامه چشم‌انداز با سیما ثابت به ایران اینترنشنال گفت: «امروز من کُردم، پهلوی کُرده، عبادی کُرده، ما همه باید کنار شیلر و ژینا بایستیم. امروز همه پرچم‌مان را کنار می‌گذاریم و پرچم مهسا را بالا می‌بریم.»

فاطمه سپهری، فعال سیاسی در برنامه نیز در این برنامه به ایران اینترنشنال گفت: «اگر دنیا راجع‌به این جنایت واکنش نشان ندهد، باید به حقوق بشری که این همه ادعا دارد، شک کرد. همه ایران باید باید خون گریه کند. ما تا خامنه‌ای و تمام جمهوری اسلامی را زیر خاک نکنیم، نباید ساکت بنشینیم.»

مادر امیرحسین زارع‌زاده، از کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸، نیز ضمن ابراز همدردی با مادر مهسا امینی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «به خاطر تار موی دختران، بنزین، آب و پول می‌کشید، بعد اسم خودتان را مسلمان گذاشتید، اگر اسلام این است من اسلام را قبول ندارم.»

علی کریمی، بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران، با انتشار پستی در اینستاگرام نوشت: «ژينا گيان، در تاريخ، ننگ اين دوره را با آب زمزم و كوثر هم نمى شود شست.»

زر امیرابراهیمی، بازیگر سینما در یک استوری اینستاگرامی نوشت: «‌ما عزادار هستیم. برای این سال‌های شکنجه و خشونت. جمهوری اسلامی، ما از تو متنفریم.»

سیروان خسروی آهنگساز و خواننده موسیقی پاپ در اینستاگرام خود نوشت: «بچه‌های مسئولین با پول مردم در آمریکا و کانادا و انگلیس و دوبی نه با گشت ارشاد مواجه می‌شن و نه اس‌ام‌اس بدحجابی براشون ارسال می‌شه. اگر هم برای سفر به ایران اومده باشن هر مشکلی هم براشون پیش بیاد با یه تلفن به پدر جان سریعا حل می‌شه.»

نازنین بنیادی، بازیگر و فعال حقوق بشر ایرانی-بریتانیایی، در توییتی نوشت: «مردم یک فرهنگ به صورت گسترده به حجاب اجباری اعتراض دارند و به خاطر اعتراض به آن در خطر حبس، شکنجه و کشتار قرار می‌گیرند. حجاب اجباری هیچ ربطی به فرهنگ ندارد.»

ترلان پروانه، بازیگر سینما و تلویزیون، در اینستاگرام نوشت: «وقتی تبلیغ چند فرزندی می‌کنید، لطفا یادآوری کنید که دختر همه‌چی براش ممنوعه!»

ناتانیل بازولیک، بازیگر استرالیایی در سریال «خاطرات خون‌آشام و اصیل‌ها»، نیز با به اشتراک گذاشتن خبری درباره کشته شدن مهسا امینی در اینستاگرام، نسبت به سکوت فعالان حقوق زنان درباره این موضوع اعتراض کرد و نوشت: «ایران تحت حکومت اسلامی قرار دارد، چرا جهان سکوت کرده است.»

امیر جعفری، بازیگر سینما و تلویزیون، در اینستاگرام نوشت: «توجیه برای دختر جوانی که میهمان و مسافر دیار نا امنی بود با ادعای امنیت! برای نداشتن شرم از این همه جرم مشهود، کاش محاکمه شوید شما که جوانان را این‌گونه می‌خواهید… ترسیده، مغموم، شکسته، فرمان‌بردار، دست‌بسته و بی‌جان… اما دختران این سرزمین، در هر تکه از هراس درختی را آبیاری می‌کنند که هزاران میوه نفرت به همراه دارد و هیچ چیز آن‌چنان که هست، نمی‌ماند…»

لادن طباطبایی بازیگر تلویزیون نیز در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «تمام نوجوانی و جوانی‌مان به اضطراب و ترس گذشت. اما هرگز انقدر بی‌پروا و وقیح نبودید. هرگز انقدر علنی ضد ایرانی نبودید. شما تقاص کدام گناه ما هستید؟»

ادامه انکارهای مقامات جمهوری اسلامی

در همین حال، مقام‌های حکومت همچنان به سیاست انکار خود درباره دلیل جان باختن مهسا امینی ادامه می‌دهند و مدعی‌اند که او ضرب و شتم نشده و سکته کرده است.

احمد وحیدی وزیر کشور عصر شنبه در یک مصاحبه تلویزیونی اساسا منکر این شد که ماموران گشت ارشاد وسیله‌ای برای ضرب و شتم دارند. او رسیدگی پزشکی به این جان‌باخته را هم خوب و به موقع توصیف کرد.

کمیل خجسته، مدیرعامل پایگاه اطلاع رسانی علی خامنه‌ای ،در واکنش به کشته شدن مهسا امینی گفت: «جمهوری اسلامی مظلوم است. مثلا تا بخواهد موضوعی مثل امینی را برای روشن شدن حقیقت، بررسی کند، در این فاصله هزاران تحلیل بدون استناد منتشر می‌شود که ساده‌ترینش حمله به جمهوری اسلامی است.»

روزنامه کیهان، تحت مدیریت نماینده خامنه‌ای، فیلم تقطیع شده از محل بازداشت مهسا امینی را باعث «رسوایی فرصت‌طلبان» خواند و نوشت برخی از چهره‌های سیاسی و سلبریتی‌ها «شایعاتی درباره امینی پمپاژ کردند.»

کیهان نوشت: «آیا دستگاه قضا قصد برخورد با کسانی که نظام را به دروغ به شکنجه یک دختر جوان متهم می‌کنند ندارد؟»

علی احتشامی، امام جمعه موقت کاشان، نیز در واکنش به کشته شدن مهسا امینی گفت: «این اتفاق نباید باعث شود تا نظام و آرمان‌های جمهوری اسلامی از سوی عده‌ای مورد هجمه قرار گیرد.»

مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس، در واکنش به اعتراضات مردم درباره جان باختن مهسا امینی بر اثر ضرب و شتم ماموران گشت ارشاد، نوشت: «اين خصلت بى‌آبرويى منافقان است كه سعى می‌كنند به هر بهانه‌اى با سوء استفاده از لجام گسيختگى فضای مجازى، دست به آبروريزى از جمهورى اسلامى بزنند.»

محمدحسن قدیری ابیانه، فعال سیاسی اصولگرا، نیز سکته کردن را علت مرگ مهسا امینی خواند و گفت: «اگر برخورد پلیس باعث سکته مهسا امینی شده باید بقیه هم سکته می‌کردند.»

او افزود: «اینها همه تبلیغات سوء است و گرنه بعضی‌ها سر کنکور هم سکته می‌‌زنند و ترس دارند، دلیل نمی‌شود کنکور را حذف کنیم.»

علیرضا عباسی نماینده کرج در مجلس با دفاع از نیروی انتظامی گفت که دشمنان «‌پلیس را به جرم انجام وظیفه و یا نادر موارد اشتباه» هدف می‌گیرند و «برخی دوستان از روی ناآگاهی و ناجوانمردانه» پلیس را «مورد هجمه» قرار می‌دهند.

منابع بیمارستانی در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال خبر دادند مهسا امینی در زمان انتقال به بیمارستان کسری در حدود ساعت ۱۱ شب به هیچ محرکی پاسخ نمی‌داده و مرگ مغزی کامل اتفاق افتاده بوده است.

به گفته این منبع، ریه‌های او پر از خون شده و کاملا مشخص بود که «بیمار قابل احیا نیست.»

این منبع تاکید کرده شرایط مهسا «به‌گونه‌ای بود که نه قابل احیا بود و نه امکان جراحی وجود داشت زیرا بافت مغزی‌اش آسیب جدی دیده بود و مشخص بود بیمار با یک مشت به این شرایط دچار نشده و باید ضربه‌هایی زیادی به سرش وارد شده باشد.»

۱۴۰۱-۰۶-۲۹

«گیسوبُران» زنان معترض ایرانی در پی مرگ مهسا امینی؛ آناهیتا همتی هم موهایش را تراشید ۲۷ شهریور ۱۴۰۱

VOAPNN

کارزار «گیس‌بران» در اعتراض به جان باختن مهسا امینی

شماری از زنان ایرانی، در حرکتی نمادین در اعتراض به جان‌باختن مهسا امینی پس از بازداشت توسط گشت ارشاد، زیرمجموعه فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی، با ابراز خشم و سوگ موهای خود را قیچی کردند.

در این کارزار اعتراضی که در ساعات گذشته، در روز یک‌شنبه ۲۷ شهریور، آغاز شده و چند زن به آن پیوسته‌اند، زنان معترض با اجرای آیین کهن بریدن گیسو، که در سوگ سیاوش در شاهنامه فردوسی نیز به آن اشاره شده، موهای خود را در مقابل دوربین قیچی می‌کنند.

به تعبیر برخی کنشگران، «کمپین گیس‌بُران خروش دوباره زنان ایران» علیه سیاست‌های ضد زن جمهوری اسلامی است.

آیین «گیس‌بُران» یا «گیسوبُران» هنوز هم در میان برخی اقوام ایرانی از جمله بختیاری‌ها به نام «پل‌بران» مرسوم است.

دریا صفایی، نماینده ایرانی‌تبار پارلمان بلژیک، با انتشار تصاویری از اعتراض این زنان، در توییتی نوشت: «زنان ایرانی در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی توسط پلیس حجاب، خشم خود را با کوتاه کردن موهای خود و سوزاندن حجاب نشان می‌دهند. آنها از رژیم اسلامی به ستوه آمده‌اند.»

مسیح علینژاد، فعال حقوق زنان و روزنامه‌نگار نیز تصاویری از بریدن موی زنان را منتشر کرد و نوشت: «اگر از هفت سالگی موهای خود را نپوشانیم، نمی‌توانیم به مدرسه برویم یا شغلی پیدا کنیم. ما از این رژیم آپارتاید جنسیتی به ستوه آمده‌ایم.»

همچنین آناهیتا همتی، ضمن کشف حجاب ویدیویی با شرح «برای ژینای ایران» منتشر کرد و موهای تراشیده شده خود را روی زمین ریخت.

جی. کی. رولینگ، مولف و نویسنده شناخته شده بریتانیایی که مجموعه فانتزی «هری‌پاتر» او شهرتی جهانی دارد، از این کمپین حمایت کرد و با به کار بردن هشتگ «مهسا امینی»، گفت: «شجاعت واقعی این است!»

شارون استون،‌ هنرپیشه سرشناس هالیوود،‌ نیز با انتشار یک استوری در حساب خود در اینستاگرام، پست نازنین نور،‌ بازیگر و مدل ایرانی-آمریکایی، درباره مهسا امینی را به اشتراک گذاشت.

مهسا (ژینا) امینی، زن جوان اهل سقز که به همراه خانواده‌اش به تهران سفر کرده بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت شد و ساعاتی پس از انتقال به مرکز پلیس امنیت اخلاقی معروف به بازداشتگاه وزرا، به بیمارستان کسری برده شد. او روز ۲۵ شهریور جان خود را از دست داد.

این واقعه واکنش‌های گسترده‌ای را در ایران و جهان به همراه داشته است.

تجمع دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به قتل مهسا امینی با شعار «زن، زندگی آزادی»

اینترنشنال

گروهی از دانشجویان دانشگاه تهران در اعتراض به قتل مهسا امینی در محیط این دانشگاه راهپیمایی کردند و شعارهایی از جمله «زن، زندگی آزادی» سر دادند و سرودهایی از جمله «همراه شو عزیز» را خواندند.

دانشجویان روز یکشنبه پلاکاردهایی به زبان‌های فارسی و کردی در دست داشتند که از جمله آنها «نمی‌خواهم بمیرم» و «خونت پایمال نخواهد شد» بود.

بر اساس فیلم‌های منتشر شده گروهی از نیروهای بسیج به دانشجویان حمله کرده و آنان شعار «بی شرف، بی شرف» سر دادند.

روز شنبه نیز معترضان پس از مراسم خاکسپاری مهسا امینی در مقابل فرمانداری سقز تجمع کردند.

شامگاه شنبه نیز هزاران نفر از اهالی سنندج برای همبستگی و حمایت از مردم سقز با برگزاری تجمع خیابانی و سردادن شعارهای ضدحکومتی، خشم خود را از ماجرای کشته شدن مهسا امینی ابراز کردند.

در همین حال سازمان حقوق بشری هه‌نگاو خبر داد که تعداد زخمی‌های اعتراضات شنبه در سقز، در اعتراض به قتل مهسا امینی، به ۳۳ نفر افزایش یافته و دست‌کم پنج نفر به دلیل وضعیت وخیم جسمانی به مراکز درمانی تبریز منتقل شده‌اند.

این سازمان ضمن انتشار تصویری از یکی از مجروحان سقز نوشت که گلوله ساچمه‌ای به چشم او اصابت کرده و این جوان ۱۸ ساله بینایی چشمش را از دست داده است.

با گسترش خشم عمومی و اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی پس از بازداشت او از سوی گشت ارشاد، مقام‌های جمهوری اسلامی همچنان بر انکار مسئولیت حکومت اصرار دارند.

در همین حال، برای روزهای یک‌شنبه و دوشنبه فراخوان عزای عمومی و اعتصاب اعلام شده است.

احزاب کر‌ستان ایران و فعالان مدنی و سیاسی کرد‌ستان، دوشنبه را روز اعتصاب عمومی اعلام کردند.

شاهزاده رضا پهلوی نیز ضمن اعلام پیوستن به عزای عمومی در روزهای یک‌شنبه و دوشنبه گفت: «قتل تکان‌دهنده ژینا (مهسا) امینی به دست رژیم ضد ایرانی و زن‌ستیز جمهوری اسلامی، احساسات عموم ملت ایران را جریحه‌دار کرده است.»

روز شنبه هشتک #مهسا_امینی در توییتر از دو میلیون فراتر رفت. در پی به کما رفتن و جان باختن مهسا امینی پس از بازداشت او از سوی گشت ارشاد، بسیاری از کاربران در توییتر با استفاده از هشتگ #مهسا_امینی اعتراض خود را اعلام کرده و آن را به یکی از داغ‌ترین هشتگ‌ها تبدیل کردند.

۱۴۰۱-۰۶-۲۸

یک منبع بیمارستانی به ایران اینترنشنال: له‌شدگی بافت مغزی مهسا در پی «ضربات متعدد» به سر

اینترنشنال

منابع بیمارستانی در گفت‌وگو با ایران اینترنشنال خبر دادند مهسا امینی در زمان انتقال به بیمارستان کسری در حدود ساعت ۱۱ شب به هیچ محرکی پاسخ نمی‌داده و مرگ مغزی کامل اتفاق افتاده بوده است.

به گفته این منبع، ریه‌های او پر از خون شده و کاملا مشخص بود که «بیمار قابل احیا نیست.»

این منبع تاکید کرده شرایط مهسا «به‌گونه‌ای بود که نه قابل احیا بود و نه امکان جراحی وجود داشت زیرا بافت مغزی‌اش آسیب جدی دیده بود و مشخص بود بیمار با یک مشت به این شرایط دچار نشده و باید ضربه‌هایی زیادی به سرش وارد شده باشد.»

این منبع برای تشریح وضعیت توضیح داده اگر «سر فردی در یک تصادف آسیب ببیند ممکن است با انجام جراحی تخلیه هماتوم ایجاد شده، شانس زنده ماندن داشته باشد اما در مورد مهسا آسیب چنان وسیع بوده که امکان جراحی وجود نداشت و نشان دهنده ضربات متعدد و له‌شدگی بافت مغزی بوده است.»

به گفته این منبع بیمارستانی از نظر قانونی اگر مرگ زیر ۲۴ ساعت از زمان بستری اتفاق بیفتد باید حتما به پزشکی قانونی ارجاع داده شود و در مورد مهسا نگه‌داشتن او برای مدتی بیشتر به این دلیل بوده که وقت خریده شود.

ساعتی پیش، بیمارستان کسری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که مهسا امینی بدون «علائم حیاتی» و در حالت «مرگ مغزی» به این بیمارستان منتقل شده و ۴۸ ساعت پس از احیا بار دیگر دچار ایست قلبی شد و درگذشت.

واکنش فائزه هاشمی به مرگ مهسا امینی: رفتار جمهوری اسلامی با زندانیان، بدتر از اسرائیل است

اینترنشنال

فائزه هاشمی در کلاب‌هاوس گفت: رفتار جمهوری اسلامی با مردم و زندانیان بدتر از اسرائیل است. در حالی که اسرائیل اخیرا یک زن زندانی را که اعتصاب غذا کرده بود آزاد کرد، مقام‌های ایران به اعتصاب غذای این همه زندانی سیاسی که به خاطر نقد کردن زندانی هستند، بی توجهی می‌کنند

دیده‌بان حقوق بشر: مقام‌های ایرانی باید قانون حجاب اجباری را لغو کنند

اینترنشنال

دیده‌بان حقوق بشر جان باختن مهسا امینی را «ظالمانه» خواند و نوشت: «مقام‌های ایرانی باید قانون حجاب اجباری را لغو و قوانین دیگری که زنان را از استقلال و حقوقشان محروم می‌کند، حذف یا اصلاح کنند.»

خانواده مهسا امینی: پیکر مهسا را بدون بررسی دقیق پزشکی قانون به سقز منتقل می‌کنند

اینتزنشنال

خانواده مهسا امینی به ایران اینترنشنال اطلاع دادند که پیکر این زن جوان بدون هیچ بررسی دقیق پزشکی قانونی قرار است با ادامه فشارهای شدید امنیتی برای خاکسپاری به آرمستان «آیچی» سقز منتقل شود.

برخی گزارش‌ها حاکی از فشار به خانواده برای دفن شبانه مهسا امینی است.

۱۴۰۱-۰۶-۲۷

آرایش نکن، لباس رنگی نپوش، مرخصی نگیر؛ معلمان زن و تبعیض جنسیتی

IRANWIRE

معلمان زن چه در ادارات و نواحی آموزش و پرورش و چه در مدارس، از نظر نوع پوشش و آرایش ظاهری به شدت در محدودیت هستند

«سال‌های اول معلمی در یک مدرسه پسرانه کار کردم. دفتر خانم‌ها و آقایان در مدارس جداست. دفتر خانم‌ها اتاقی مجاور دفتر مدیر بود. یک اتاق دلگیر و ‌تاریک، با ‌صندلی‌های نامناسب و بی‌کیفیت در حالی که در دفتر آقایان از مبلمان استفاده شده بود.»

روایتی که خواندید، روایت «فریبا»، معلمی با سی سال سابقه است که با «ایران‌وایر» گفتگو کرده است. داستان فریبا تنها داستان تبعیض‌آمیز میان معلمان زن و مرد در مدارس نیست، معلمان پایه‌های اول تا سوم دبستان در اغلب مدارس پسرانه نیز زنان هستند. معلمانی که در مدارس پسرانه تدریس می‌کنند با همکاران مرد تعامل بیشتری دارند و البته خاطرات زیادی از تبعیض میان خودشان و همکاران مرد در ذهن‌شان ثبت شده است. روایت‌هایی از این تبعیض‌ها را در گزارش زیر می‌خوانید.

***

فریبا معلم با سابقه آموزش و پرورش که زمانی در دبستانی پسرانه تدریس می‌کرده به «ایران‌وایر» می‌گوید: «صندلی‌های اتاق ما آنقدر بد بود که کمردرد گرفته بودیم. وقتی من به این مساله اعتراض کردم با واکنش منفی آقای مدیر روبرو شدم. در نهایت یک زنگ تفریح رفتم صندلی چرخان آقای مدیر را به دفتر خانم‌ها آوردم ‌و روی آن نشستم. مدیر که آمد اعتراض کند، گفتم هر موقع شما برای ما صندلی مناسب گرفتید، من صندلی شما را پس می‌دهم.»

او کمی مکث می‌کند، انگار خاطرات آن روزها را در ذهن مرور می‌کند و می‌گوید: «دفتر آقایان معلم، یک جای دیگر بود. دفتر مدیر یک اتاق اختصاصی بود که مجاور دفتر معلمان خانم بود. اتاق ما بسیار تاریک بود. نور اتاق غیرمستقیم و از پنجره‌ای نزدیک سقف و مشرف به اتاق مدیر تامین می‌شد. ولی حتی با این اقدام اعتراضی من هم بهانه آوردند و ترتیب اثری ندادند. تنها اثرش برای من این بود که در زمان ارزشیابی من، نمره مرا کسر کردند. یعنی به نسبت بقیه همکاران من نمره کمتری گرفتم. هیچ تغییر دیگری پیدا نشد، همان شرایط ادامه پیدا کرد.»

فریبا در مورد مرخصی همکاران زن در ادامه می‌گوید: «اگر آقایان نیاز به مرخصی داشتند، به راحتی اجازه داده می‌شد. نفر جایگزین هم برای تدریس نیاز نداشتند. ولی وقتی ما خانم‌ها نیاز به مرخصی داشتیم، اولین بهانه این بود که باید نیروی جایگزین معرفی می‌کردیم.»

به گفته او، معلمان زن در ادارات و نواحی، حتی برای گرفتن مرخصی بدون حقوق، دچار دردسرند: «یک همکارم از آن خانم‌هایی بود که موقع بارداری دچار حالت تهوع شدید می‌شد، او ‌برای درخواست مرخصی بدون حقوق به اداره رفته بود. مسئول مقطع به او گفته بود: «اینها ادا و اطوار زنانه است.» او هم که آن لحظه هم عصبی بوده و هم حالت تهوع داشته، روی میز مسئول مربوطه بالا آورده بود. در حالی که اگر یک همکار مرد، برای مرخصی بدون حقوق مراجعه می‌کرد، نسبت به زنان مشکل کمتری پیدا می‌کرد.»

معلمان زن چه در ادارات و نواحی آموزش و پرورش و چه در مدارس، از نظر نوع پوشش و آرایش ظاهری به شدت در محدودیت هستند. «فریبا» با وجود این که حالا در دبیرستان دخترانه تدریس می‌کند، می‌گوید: «در مدارس، اجازه پوشیدن شلوار جین را نداریم. جدا از آن ما نمی‌توانیم در مورد خیلی از مسایل برای بچه‌ها حرف بزنیم. زمانی از بچه‌های کلاسم خواستم تا هر سوالی درباره مسایل مختلف دارند بپرسند، ‌بسیاری از سوال‌های دختران، درباره بلوغ رابطه جنسی و این دست مسایل بود. وقتی این موضوع را به طور خیلی مختصر در دفتر دبیران بین همکاران عنوان کردم، با برخورد منفی همکاران مواجه شدم که می‌گفتند: چرا بچه‌ها را پررو می‌کنی؟ واکنش مدیر مدرسه از همه آن‌ها بدتر بود.»

فریبا در ادامه می‌گوید: «بچه‌ها به برخی از مشاوران مدارس اعتماد ندارند. ما نمی‌توانیم اگر دانش‌آموزی مشکل و مساله‌ای داشت و به ما اعتماد دارد، کمک زیادی به او بکنیم. چرا که اول از همه متهم می‌شویم چرا مساله را به مشاور ارجاع نداده‌ایم. ‌ولی وقتی مشکل را ما مطرح کنیم تنها راه‌حل از دید مدیران، اخراج دانش آموز از مدرسه است. توجه داشته باشید کسانی به سمت مدیر مدارس انتخاب می‌شوند که نگاه کاملا بسته مذهبی و سنتی دارند. آن‌ها اگر بفهمند دانش‌آموزی ترنس است، او را اخراج می کنند. معلمی هم که در موضوع مداخله کرده، توبیخ می‌شود. این محدودیت بسیار آزار دهنده است.»

بیگاری و بی‌عدالتی جنسیتی
«فاطمه» معلم دیگری که با «ایران‌وایر» گفتگو کرده، معتقد است تبعیض و بی‌عدالتی و بیگاری کشیدن کلا در آموزش و پرورش نسبت به سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها فراوان و آزاردهنده است: «خوب نوع برخوردها که فرق می‌کند، اغلب مدیران رده‌بالا مرد هستند. دیده‌ام آن‌ها کار آقایان را راحت‌تر راه می‌اندازند. استدلال سنتی آن‌ها این است که مرد سرپرست خانواده است، خرج زن و بچه را می‌دهد. آن‌ها با همین تفکر انتخاب شده‌اند تا این باور را به زنان منتقل کنند که زنان شاغل، جایگاه برابری با مردان شاغل ندارند.»

«ریحانه» یکی دیگر از معلمانی است که تجربه خود را با «ایران‌وایر» در میان گذاشته است. او که در یک دبستان پسرانه تدریس کرده، می‌گوید: «به‌خاطر دانشگاهی که رفته بودم، آقای مدیر آن‌قدر اطمینان داشت که بچه‌های خودش را در کلاس من گذاشت. ولی رفتارش با همکاران زن و پرسنل آقا به هیچ‌وجه یکسان نبود. ما معلمان زن و مرد در مدرسه تحت مدیریت او تنش‌های بسیاری داشتیم. مدام تذکر می‌داد آقای فلان! خانم بهمان! چرا این رنگ را پوشیده‌ای؟ من تا آن جایی که امکان داشت سعی می‌کردم از مانتو و وسایل رنگی استفاده کنم. منظورم از لباس رنگی این هست که تا مدرسه با آن لباس‌ها می‌رفتم، آن‌جا در اتاق همکاران شال یا روسری را عوض می‌کردم و یک روسری رنگی می‌پوشیدم. ولی باز تذکر می‌داد که این را استفاده نکن! از همان مقنعه استفاده کن. خوب بچه‌ها خیلی برایشان جالب بود و دوست داشتند. خودتان می‌دانید که بچه‌ها رنگ‌ها را دوست دارند.»

او در ادامه به این نکته اشاره می‌کند که در سال‌های اخیر مدیران، کمتر به تیپ ظاهری و پوشش گیر می‌دهند، ولی کماکان مدیرانی هستند که با زنان برخورد سخت‌تری دارند. لباس‌های رنگی برای بچه‌های جوان و نوجوان جذابیت بیشتری دارد: «همکاران متاسفانه این‌قدر از پوشش سیاه و تیره استفاده می‌کنند که بچه‌ها به من می‌گفتند: خانم! دلمان پوسید از بس معلم‌هایمان لباس تیره می‌پوشند. می‌خواهم بدانید که فضای آموزش و پرورش به‌خصوص بین خانم‌ها این وضعیت را دارد. در عین اینکه اگر ما آرایش داشتیم، در مدرسه باید حتما پاک می‌کردیم. من خیلی اهل آرایش نیستم، ولی همکارانی که به مدرسه می‌آمدند، اگر خط چشم هم داشتند، پاک می‌کردند. اگر وارد مدرسه می‌شدند و هنوز آرایش داشتند، از طرف مدیر و معاون و یا کادر اجرایی تذکر گرفتند.» به باور او نگاه جنس دومی به زنان شاغل در آموزش و پرورش در هیچ دوره و زمانی از بین نرفته، فقط شکل ماجرا تغییر پیدا کرده است.

۱۴۰۱-۰۶-۲۵

عدم رعایت اصل تفکیک جرائم؛ گزارشی از آخرین وضعیت راحله احمدی در زندان اوین

خبرگزاری هرانا

راحله احمدی، فعال مدنی که واپسین روزهای دوران حبس خود را در بند زنان زندان اوین سپری میکند، امروز چهارشنبه ۲۳ شهریور، در پی عدم رعایت اصل تفکیک جرائم مورد تهاجم یک زندانی متهم به جرائم عمومی قرار گرفت. خانم احمدی در پی این اقدام و اضطراب ناشی از آن، با مشکلاتی در راه رفتن مواجه شده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز چهارشنبه ۲۳ شهریورماه ۱۴۰۱، راحله احمدی، فعال مدنی، واپسین روزهای دوران محکومیت خود را در بند زنان زندان اوین سپری میکند.

یک منبع مطلع نزدیک به خانواده خانم احمدی به هرانا گفت: “امروز یک زندانی متهم به جرائم عمومی در بند زنان زندان اوین، قصد ضرب و شتم خانم احمدی را داشت که با دخالت ماموران از آن ممانعت به عمل آمد. در نتیجه این اقدام و شوک وارده بر راحله، وی با حال نامساعد جسمی و بروز مشکلاتی در راه رفتن مواجه شده است. پیشتر نیز زندانی ها دیگری توسط همین فرد تهدید به ضرب و شتم شده بودند. با این حال تصمیمی برای اصلاح شرایط گرفته نشده است.”
راحله احمدی در تاریخ ۱۳ مردادماه امسال، از بند زنان این زندان به مرخصی اعزام شد. او روز دوشنبه ۱۴ شهریورماه، علیرغم شرایط جسمی نامساعد و با وجود اینکه که تنها ۲ هفته به پایان دوران محکومیت ۳۱ ماهه اش مانده بود، به زندان اوین بازگشت.

راحله اصل احمدی، فعال مدنی زندانی و مادر صبا کردافشاری آذرماه ۱۳۹۸ توسط دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شد. بر اساس دادنامه صادره توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری، راحله اصل احمدی از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” به ۳ سال و شش ماه حبس و از بابت اتهام “تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی” به ۸ ماه حبس و در مجموع به ۴ سال و ۲ ماه حبس محکوم شده بود. خانم احمدی از بابت اتهام “تشویق به فساد از طریق کشف حجاب در اماکن عمومی و انتشار آن در فضای مجازی” نیز تبرئه شد. از این میزان با استناد به ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، مجازات اشد یعنی ۳ سال و شش ماه حبس تعزیری از بابت اتهام “اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق همکاری با رسانه های «معاند»” در خصوص خانم احمدی قابل اجرا است. این حکم نهایتا با عدم اعتراض به رای صادره و تسلیم به رای، به ۲ سال و هفت ماه حبس تعزیری تقلیل یافت.

خانم احمدی نهایتا در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ پس از حضور در شعبه ۳ اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تهران بازداشت و جهت تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد.

پیشتر این فعال مدنی در پی تبعید دخترش صبا کردافشاری به زندان قرچک ورامین با مشکلات پزشکی ناشی از فشار عصبی مواجه و دچار پارگی دیسک شده و برای راه رفتن نیازمند به استفاده از واکر شده است.

این فعال مدنی پیشتر در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۴۰۰، در پی بروز علائم کرونا و محروم ماندن از رسیدگی مناسب پزشکی در زندان، به مرخصی درمانی ۵ روزه اعزام شده بود.

جلسه رسیدگی به اتهامات پروین محمدی در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد

خبرگزاری هرانا

امروز چهارشنبه ۲۳ شهریور، پروین محمدی، فعال کارگری در شعبه‌ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه و با قرار کفالت به شیوه موقت آزاد شد. خانم محمدی پیشتر در خصوص این پرونده به صورت غیابی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، به نقل از اتحادیه آزاد کارگران ایران، پروین محمدی در شعبه‌ ۲۶ دادگاه انقلاب تهران محاکمه شد.

براساس این گزارش، وی به همراه وکیل مدافع خود، حسین تاج در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران حاضر شد اما پرونده‌ وی به دلیل عدم حضور قاضی، به شعبه‌ ۲۶ ارجاع و مجدداً در این شعبه مورد محاکمه قرار گرفت.

وی تا زمان صدور رای با قرار کفالت ۲۰۰ میلیون تومانی به شیوه موقت آزاد شده است.

همزمان اتحادیه آزاد کارگران ایران با انتشار بیانیه ای خواهان پایان دادن به پرونده‌سازی‌های امنیتی علیه تمامی کارگران و مزدبگیران و آزادی فعالین صنفی و سیاسی زندانی شد.

در بخشی از این بیانیه با اشاره به اینکه پرونده خانم محمدی در پی اقدام امنیتی مسئولین خانه کارگر علیه وی گشوده شده است، آمده: خانه کارگر در مقام یک جریان سیاسی-امنیتی در چند دهه‌ی گذشته نقشی جدی در سرکوب و انحلال تشکل‌ها و شوراهای مستقل کارگری ایفا و با نفوذ پلیسی در مراکز کارگری مانع از ایجاد تشکل‌ها و محافل مستقل کارگری شده و بطور مشخص در وضعیت فلاکتبار فعلی کارگران و مزدبگیران نقشی محوری ایفا کرده‌ است.

وی روز دوشنبه ۲۱ شهریورماه جهت اجرای حکم ۱ سال حبس به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار شده بود.

در اسفند ماه سال ۹۹، وکیل مدافع پروین محمدی، پس از مراجعه به شعبه یک واحد اجرای احکام دادسرای اوین، از صدور حکم ۱ سال حبس برای این شهروند مطلع شد.

اتهام مطروحه علیه این شهروند تبلیغ علیه نظام از طریق ایراد سخنرانی در جمع کارگران بازنشسته حول مطالبات بازنشستگان و نیز مصاحبه درباره آتش سوزی پلاسکو عنوان شده است. احضار خانم محمدی در خصوص پرونده‌ای صورت گرفت که در سال ۹۶ برای این فعال کارگری ایجاد شده و وی به صورت غیابی محکوم شد.

پروین محمدی پیشتر نیز به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز خود و دفاع از حقوق کارگران سابقه بازداشت و محکومیت داشته است. وی در تاریخ ۶ اردیبهشت‌ماه ۹۸، به همراه تعدادی از فعالین کارگری در پارک جهان نما واقع در اتوبان تهران-کرج بازداشت و نهایتا به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شد. او در تاریخ ۱۶ آذرماه ۹۸ جهت تحمل دوران محکومیت به زندان کچویی منتقل و اردیبهشت‌ماه امسال پس از حضور در واحد اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب کرج از صدور حکم آزادی زودهنگام خود مطلع شد.

۱۴۰۱-۰۶-۲۳

۳۵۶ بانوی ایرانی به‌دلیل موضوعات غیرعمد در حبس بسر می‌برند

خبرگزاری تسنیم

356 بانوی ایرانی به‌دلیل موضوعات غیرعمد در حبس بسر می‌برند

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور از حضور ۳۵۶ بانوی ایرانی به‌دلیل ناتوانی در پرداخت دیون خصوصی در سطح زندان‌ها خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم ، سید اسدالله جولایی با اعلام آمار عددی زندانیان جرایم غیرعمد گفت: هم‌اکنون تعداد 11 هزار و 544 محکوم غیرعمد در سطح زندان‌های سراسر کشور تحمل حبس می‌کنند که متأسفانه 356 نفر از این مددجویان آن دسته از دختران و زنانی هستند که نه با ارتکاب اعمال مجرمانه که به صرف ناتوانی در تأمین امانات مالی یا تنگدستی در تسویه اقساط با طرح شکایت طلبکار یا ضامن روانه بند شده‌اند.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور افزود: فارغ از این که خانمی مجرد یا متأهل باشد، به دلیل نقش بانوان در جامعه و به ویژه آثار تخریبی ناشی از حبس برای این بدهکاران غیربزهکار همواره تلاش قضات شریف دایر بر عدم استفاده از این مجازات قانونی بوده است اما با این وجود بعضاً به دلیل تعدد شکات در یک پرونده مالی یا رقم سنگین محکومٌ‌به برخی محاکم مجبور به صدور چنین مجازات‌هایی می‌شوند که با وجود این دغدغه و توجه در امر حبس‌زدایی در قبال زنان اما همچنان سرپرستان خانواده‌ و مادران بسیاری در پی ناتوانی در تأمین بدهی‌های غیرکلاهبردارانه در بند زندان‌ها گرفتار شده‌اند.

وی شهرهای پرجمعیت را دارای بیشترین زندانیان زن برشمرد و اظهار کرد: استان تهران با میزبانی از 60 زندانی گرفتار در موضوعات غیرعمد در رأس فهرست عددی قرار گرفته و در رتبه‌های بعد استان فارس با نگهداری از 30 زندانی زن و استان‌های البرز و گیلان هر کدام با 22 محبوس خانم در شمار شلوغ‌ترین استان‌ها قرار دارند.

جولایی یادآور شد: هرچند فقط 3 درصد از جمعیت فعلی زندانیان جرایم غیرعمد را زنان شامل می‌شوند اما رسیدگی به همین اقلیت مورد نظر به دلیل ارقام بعضاً چند میلیاردی یا مشکلات عدیده در معارفه تضامین بانکی با چالش روبرو هستند.

وی با اشاره به شیوه رسیدگی به پرونده زنان زندانی تحت حمایت ستاد دیه بیان کرد: «نسوان» به مانند گروه «بیماران» و «سالمندان» و «جانبازان» همواره در اولویت‌ رسیدگی‌ها قرار داشته و بر حسب همین اهتمام بعید است خانمی آبرومند و طبق تحقیقات این نهاد حمایتی به واقع نیازمند، با ارقام خُرد راهی زندان شود و بلافاصله مشمول چتر حمایتی این مجموعه مردمی قرار نگیرد.

جولایی افزود: زنان نه به دلیل حساسیت‌های سازمانی که با تأکید خیرین خداجو که به‌حق در مقام صاحبان و متولیان ستاد دیه تفسیر می‌شوند، همواره در فرآیند رسیدگی‌ها مقدم هستند اما با وجود این حساسیت در قبال 356 زندانی زن موجود در سطح ندامتگاه‌های کشور باید گفت؛ عدم صدور حکم قطعی دادگاه در قبال یک پرونده و یا ارقام مازاد بر سقف تسهیلات مصوب این مجموعه مانع آزادی‌ها شده است که امیدواریم با یک همت عمومی و در قالب پویش‌های ویژه زنان زندانی و با بهره‌مندی از ظرفیت‌ موجود در شبکه‌های اجتماعی ستاد دیه به طور مشترک با همکاری اشخاص حقیقی و حقوقی زمینه استخلاص این محبوسان را فراهم کند.

۱۴۰۱-۰۶-۲۰

نگرانی سازمان ملل از حکم اعدام علیه فعالان حقوق هم‌جنس‌گرایان در ایران

رادیو فردا

زهرا صدیقی همدانی معروف به «ساره» یکی از دو کنشگر حقوق هم‌جنس‌گرایان که به اعدام محکوم شده است

هم‌زمان با ابراز نگرانی سازمان ملل متحد از صدور حکم اعدام علیه دو کنشگر حقوق هم‌جنس‌گرایان در ایران، یک منبع حقوق بشری از اقدام یکی از این دو کنشگر به خودکشی در زندان خبر داده‌ است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه لیز تروسل، سخنگوی دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه، ۱۸ شهریور در ایمیلی به خبرگزاری فرانسه، صدور احکام اعدام علیه زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار، دو کنشگر حقوق هم‌جنس‌گرایان در ایران را «نگران‌کننده» توصیف کرد و گفت: این دو نفر به اتهام مبهم و کاملا فرمول‌بندی‌شده «فساد فی‌الارض» پس از محاکمه‌ای که طبق گزارش‌ها فاقد روند مناسب و دادرسی عادلانه بوده است، به اعدام محکوم شده‌اند.

سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» در روزهای اخیر گزارش داده بود که زهرا صدیقی همدانی معروف به «ساره» و الهام چوبدار، دو فعال حقوق هم‌جنس‌گرایان، ۲۶ دی پارسال از سوی دادسرای عمومی ارومیه به «فساد فی‌الارض» از طریق «ترویج هم‌جنس‌گرایی»، «ترویج مسیحیت» و «ارتباط» با رسانه‌های مخالف جمهوری اسلامی متهم شده‌اند.

در واکنش به این خبر مرکز اطلاع‌رسانی قوه قضائیه، ۱۴ شهریور در خبری از خانم‌ صدیقی و خانم چوبدار به عنوان «اعضای باند قاچاق زنان و دختران جوان» نام برد و صدور حکم اعدام در مورد آن‌ها را تأیید کرد.

صدور حکم اعدام علیه این دو کنشگر با واکنش‌های گسترده بین‌المللی روبرو شده است از جمله وزارت خارجه فرانسه و معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در روزهای گذشته اقدام قوه قضائیه جمهوری اسلامی در صدور این حکم را محکوم کرده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز اتهامات علیه این دو کنشگر را «جعلی و ساختگی» خواند و اعلام کرد که اتهامات مطرح‌شده علیه آن‌ها «به خاطر هویت جنسیتی یا گرایش جنسی واقعی یا مفروض آنها با پناهجویان ایرانی متعلق به جامعه همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، فراجنسیتی و بیناجنسی مطرح شده است.»

در همین حال هه‌نگاو اعلام کرده است که خانم صدیقی روز چهارشنبه، ۱۶ شهریور در زندان از طریق خوردن قرص اقدام به خودکشی کرده است.

در گزارش این سازمان گفته شده است که این کنشگر زندانی در پی وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستانی در ارومیه منتقل و پس از شست‌وشوی معده دوباره به زندان مرکزی ارومیه بازگردانده شده است.

جمهوری اسلامی ایران با استناد به قوانین شرع هم‌جنس‌گرایی را به‌رسمیت نمی‌شناسد.

اقدام به خودکشی زهرا صدیقی همدانی در زندان مرکزی ارومیه

هه‌نگاو

اقدام به خودکشی زهرا صدیقی همدانی در زندان مرکزی ارومیه

زهرا صدیقی همدانی معروف به ”ساره“ ۳۱ ساله اهل نقده (نَغَده) که هفته گذشته به اتهام افساد فی الارض از طریق ترویج همجنسگرایی به اعدام محکوم شده بود، روز چهارشنبه ۱۶ شهریور ۱۴۰۱ (۷ سپتامبر ۲۰۲۲) از طریق خوردن قرص اقدام به خودکشی نموده است.

منابع هه‌نگاو گزارش داده‌اند که ساره پس از اقدام به خودکشی و در پی وخامت وضعیت جسمانی به بیمارستان رازی ارومیه منتقل شده و پس از شتشوی معده به بند زنان زندان مرکزی ارومیه منتقل شده و هم‌اینک در وضعیت روحی نامناسبی به سر می‌برد.

این دومین مورد از اقدام به خودکشی زندانیان زن در بند زنان زندان مرکزی ارومیه طی ماه گذشته است. چندی پیش نیز سعدا خدیرزاده زندانی سیاسی کُرد پس از خوراندن قرص خواب به نوزاد دو ماهه‌اش خود را نیز حلق‌آویز کرده بود.

یک منبع مطلع به هه‌نگاو گفت: “هفته گذشته مسئولان زندان ارومیه زهرا صدیقی همدانی و الهام چوبدار را در مقابل دیدگان دیگر زندانیان بند زنان مورد تحقیر قرار داده و گفته‌اند که ایران جای چنین افرادی نیست و حکم اعدام آنها به زودی اجرا خواهد شد.

هه‌نگاو پیشتر گزارش داده بود که زهرا صدیقی همدانی به همراه الهام چوبدار ۲۴ ساله و اهل ارومیه از کنشگران و فعالین جامعه ال‌جی‌بی‌تی در یک پرونده مشترک به اتهام افساد فی الارض از طریق ترویج همجنسگرایی توسط دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده‌اند و این حکم در بند زنان زندان مرکزی ارومیه به آنها ابلاغ شده است.

این دو فعال جامعه رنگین‌کمانی روز یک‌شنبه ۲۶ دی ۱۴۰۰ (۱۶ ژانویه ۲۰۲۲) توسط دادسرای عمومی ارومیه به “فساد فی‌الارض” از طریق “ترویج همجنسگرایی” و “ترویج مسیحیت” و “ارتباط با رسانه‌های معاند جمهوری اسلامی” متهم شده بودند.

زهرا صدیقی همدانی روز چهارشنبه ۵ آبان ۱۴۰۰ (۲۷ اکتبر ٢٠٢١) در حین رفتن به ترکیه و در مرز این کشور توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از حدوداً دو ماه بازداشت در در سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات سپاه ارومیه به بند زنان زندان مرکزی این شهر منتقل شد.

گفتنیست که زهرا صدیقی همدانی در ایام بازداشت از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و علاوه بر آزار و اذیت کلامی و توهین به هویت و ظاهرش توسط ماموران امنیتی به اعدام و همچنین سلب حضانت دو فرزندش تهدید شده بود.

سازمان عفو بین‌الملل پیشتر گزارش داده بود که زهرا صدیقی همدانی، مدافع حقوق بشر و عضو جامعه دگرباشان جنسی، “صرفاً به دلیل گرایش جنسی و هویت جنسی واقعی یا مفروضش و همچنین پست‌ها و اظهاراتش در رسانه‌های اجتماعی در دفاع از حقوق افراد همجنس‌گرا، دوجنس‌گرا، فراجنسیتی و بیناجنسی برخلاف ضوابط بین‎‌المللی و به شکل خودسرانه تحت بازداشت است و در زندان مرکزی ارومیه به سر می‌برد.”

دادگاه انقلاب تهران؛ دو شهروند مسیحی جهت تحمل محکومیت حبس خود بازداشت شدند

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

ملیحه نظری و ژوزف شهبازیان

ملیحه نظری و ژوزف شهبازیان، دو شهروند مسیحی برای سپری کردن دوران حبس خود بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند. دادگاه انقلاب تهران پیش‌تر این افراد را به حبس های شش ساله و ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.

به گزارش کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی؛ روز سه‌شنبه هشت شهریور ماه ۱۴۰۱، ملیحه نظری، نوکیش مسیحی و روز پنج شنبه ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۱، ژوزف شهبازیان، شهروند ارمنی تبار، جهت سپری کردن دوران محکومیت حبس تعزیری خود پس از مراجعه به واحد اجرای احکام دادسرای زندان اوین بازداشت و به این زندان منتقل شدند.‌

بر اساس این گزارش، دادگاه انقلاب تهران، ملیحه نظری را به تحمل شش سال حبس تعزیری و ژوزف شهبازیان را هم به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری و محرومیت‌های اجتماعی محکوم کرده بود.‌

بازداشت این دو شهروند مسیحی برای تحمل حبس تعزیری در پی احضار آنها به شعبه یک اجرای احکام دادسرای زندان اوین صورت گرفته است.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۲۶ مردادماه ۱۴۰۱، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران با صدور دادنامه ای ژوزف شهبازیان را به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری، محرومیت از حقوق اجتماعی، ممنوعیت خروج از کشور و محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها، دسته جات و تبعید محکوم کرد. همچنین، ملیحه نظری به همراه مینا خواجوی هم به تحمل ۶ سال حبس تعزیزی و سمیه صادق هم به تحمل ۴ سال حبس تعزیری و یا پرداخت ۴۰ میلیون تومان بدل از حبس تعزیری محکوم شدند.

این شهروندان، در مرحله بدوی هم در تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۴۰۱، به اتهام (تشکیل گروه و دسته به قصد برهم‌زدن‌امنیت کشور) و (اقدام علیه امنیت ملی) توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان‌ افشاری در مجموع به تحمل ۱۶ سال حبس تعزیری و مجازات تکمیلی محکوم شده بودند.

همچنین، در نیمه اول خرداد ماه ۱۴۰۱، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات، ملیحه نظری،ژوزف شهبازیان، سمیه صادق، مینا خواجوی قمی، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان‌افشاری، برگزار شده بود.‌

جملگی این ۴ نوکیش مسیحی با دریافت ابلاغیه های کتبی به این جلسه بازپرسی احضار شده بودند.‌

در تیر ماه ۱۳۹۹، ژوزف شهبازیان – شهروند ارمنی، به همراه ملیحه نظری، سمیه صادق و مینا خواجوی، در یک مراسم کلیسای خانگی در منطقه یافت آباد تهران، توسط ماموران امنیتی بازداشت و جهت بازجوئی و تفهیم اتهام به سلول انفرادی یکی از ارگانهای امنیتی واقع در زندان‌اوین منتقل شدند.

پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم‌ اتهام و تحمل بلاتکلیفی طولانی مدت در تاریخ ۱ شهریور ماه ۱۳۹۹، ژوزف شهبازیان، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۲ میلیارد تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.‌

سمیه صادق، در تاریخ ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۹، با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان تا اتمام مراحل دادرسی آزاد شد.

مینا خواجوی، دیگر نوکیش مسیحی، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام در شعبه ۳ بازپرسی دادسرای زندان اوین با تودیع وثیقه ای به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان آزاد شد.‌

همچنین، پس از آزادی این شهروندان و مراجعات مکرر ایمان سلیمانی، به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای زندان اوین علیرغم دستور بازپرس برای پس دادن وسائل شخصی این افراد از قبیل گوشی های تلفن‌همراه و لب تاپ اما ضابط امنیتی پرونده از دستور بازپرس سر باز زدند.

از اعتراض زنان مریوانی بە مرگ شلیر رسولی تا تبدیل تشییع جنازە او بە تجمع اعتراضی علیە نبود امنیت و خشونت علیە زنان

کوردستان

 

روز پنج‌شنبه هفدهم شهریورماه، در اعتراض بە مرگ شلیر رسولی در مریوان، دو تجمع اعتراضی برگزار شد. ابتدا زنان مریوانی مقابل دادگستری مریوان تجمع اعتراضی برگزار کردند، سپس مراسم تشییع جنازە شلیر رسولی بە تجمع اعتراضی تبدیل شد.

عصر امروز صدها نفر از مردم مریوان در مراسم تشییع جنازە شلیر‌ رسولی شرکت کردند و با در دست داشتن پلاکاردهایی تحت عنوان “بە قوانین ضدزن و فرهنگ ارتجاعی زن ستیز پایان دهید”، “نە بە زنکشی، بلە بە زندگی”، ” برای رهایی زنان امروز عهد می‌بیندیم” و… خشونت قانونی و نهادینەشدە در جامعە را محکوم کردند.

قبل از مراسم تشییع جنازە، زنان مریوانی در اعتراض بە مرگ “شلیر رسولی” که از ترس “تجاوز” خود را از پنجره منزل به پایین پرتاب کردە بود بە خیابان آمدە و در مقابل دادگستری شهرستان مریوان بە خشونت علیە زنان اعتراض کردند.

زنان مریوانی، با سردادن شعارهای “ما همه شلیر هستیم و خون شلیر را پس می‌گیریم” به عدم نبود امنیت زنان در جامعه اعتراض کردند.

روز سه‌شنبه پانزدهم شهریورماه نیز، شماری از زنان و فعالین حقوق زنان مریوان در اعتراض به عدم امنیت‌ زنان در جامعه در مقابل دادگاه این شهر با حمل پلاکارد و سردادن شعار، خواستار تأمین امنیت برای زنان شدند.

زنان شهرستان مریوان در سال‌های گذشتە با اقدام بە تجمع‌ و گردهمایی مختلف بە خشونت علیە زنان در جامعە اعتراض کردەاند. آنها با روش‌های گوناگون خشونت و سرکوب و زنان علیه زنان را محکوم کردند و خواستار امنیت در جامعە شدەاند.

روز پنج‌شنبه هفدهم شهریورماه، یک شهروند زن به نام “شلیر رسولی” ۳٦ ساله اهل روستای “چشمیدر” از توابع سروآباد ساکن مریوان که از ترس “تجاوز”، خود را از پنجره منزل به پایین پرتاب کردە بود، جان خود را از دست داد.

شامگاە روز شنبه دوازدهم شهریورماه، یک مرد قصد تعرض به این شهروند را داشتە و این زن برای نجاتش، خود را از پنجره منزل به پایین پرتاب کردە بود.

یک منبع مطلع در این‌باره به کُردپا اعلام کرد: مردی به نام “گوران قاسم‌پور” اهل روستای “گوشخانی” از توابع سروآباد به بهانه کمک به همسرش، از شلیر رسولی درخواست کمک کرده بود و این زن با مراجعه به خانه گوران از سوی این مرد مورد تعرض قرار می‌گیرد و شلیر از ترس تجاوز خود را از پنجره به بیرون پرتاب کرده بود.

شلیر رسولی به دلیل جراحات واردە به بیمارستانی در سنندج اعزام شده بود.

همسر شلیر رسولی در اقلیم کردستان عراق مشغول کارگری است و شلیر رسولی دارای یک پسر ۱٦ سالە و یک دختر ۱۳ سالە است.

مبارزه با خشونت علیه زنان در کردستان با وجود ستم سیستماتیک و ٤ دهه سرکوب، هم‌اکنون و در بیش از یک دهه گذشته، خصوصا در میدان‌های عمومی، نشان از فرهنگ مبارزاتی برای حق‌خواهی و برابری در کردستان دارد.

در کردستان زنان کمپین‌هایی علیه خشونت و زن‌کشی تاسیس کردند، با ایده‌هایی خلاقانه برخلاف عرف مذهب “اهل تسنن” جسد زنان به‌ قتل رسیده را بر روی شانه‌های خود حمل می‌کردند و پشت سر جسد راه ‌رفتند و آن را تبدیل به راهپیمایی‌های اعتراضی ‌کردند، زنان و مردان بصورت گروهی و فله‌ای به ‌دلیل محکوم کردن خشونت علیه زنان بازداشت شدند، آنها با به‌ دست گرفتن پلارکارد و صدور بیانیه‌های پی‌درپی حتی برای زن کشی در دیگر نقاط ایران به چهره این روز‌های مبارزه میدانی علیه زن کشی و خشونت علیه زنان در ایران تبدیل شده‌اند، و در سال گذشته شاهد فعال شدن شبکه‌های محله‌ای زنان، خواندن بیانیه برسر مزار زنان کشته‌شده، سخنرانی درمیان مردم ‌و حضور زنان فعال در مراسم ختم جانباختگان برای مقابله با خشونت علیه زنان بودیم.

سال گذشتە در ٢٥ نوامبر زنان از مریوان تا سنندج و سقز برای محکوم کردن خشونت علیه زنان دوباره به چهره نام‌آشنای در میدان بودن جهت محکوم کردن خشونت علیه زنان در کل ایران تبدیل شدند و همچنین شاهد بیانیه بسیار مهمی از زنان فمنیست و کویر کُرد به مناسبت ٢٥ نوامبر در داخل و خارج از کردستان بودیم.

احتمال تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا به خاطر “اتفاقات مشهد”

دویچه وله فارسی

 احتمال تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا به خاطر "اتفاقات مشهد"

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران از احتمال تعلیق فوتبال ایران از سوی فیفا به خاطر “اتفاقات مشهد” خبر داد و گفت: «نامه فیفا درباره مشهد نگران کننده است.» به ایران برای متقاعد کردن فیفا، شش روز فرصت داده شده است.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران که در روزهای اخیر بیش از هر زمانی نامش در صدر اخبار ورزشی دیده می‌شود، روز پنج‌شنبه ۱۷ شهریور (هشتم سپتامبر) در نشستی خبری در هتل آکادمی ملی فوتبال از احتمال تعلیق فوتبال ایران یاد کرد و گفت: «نامه فیفا در مورد اتفاقات مشهد نگران‌کننده است. در این نامه شش روز به ما وقت داده‌اند و در آن ذکر هم کرده‌اند که اگر قانع نشوند، فلان اتفاق می‌افتد.»

رئیس فدراسیون فوتبال ایران با ابراز امیدواری از اینکه در روزهای آینده، ایران بتواند جواب قانع کننده‌ای به فیفا بدهد، افزود: «اصلا بردن این بازی به مشهد، آن هم در حالی که هیچ نیازی به امتیاز این بازی نداشتیم، اتفاق بدی بود.»

فرصت شش روزه ایران برای پاسخ به فیفا در حالی است که فدراسیون بین‌المللی فوتبال یک روز پیش از برگزاری مراسم قرعه‌کشی جام جهانی در فرودین ماه سال جاری، خواستار توضیح فدراسیون فوتبال ایران درباره جلوگیری خشونت‌آمیز از ورود زنان به استادیوم مشهد شده بود.

زنانی که برای دیدن بازی تیم ملی فوتبال ایران در مرحله مقدماتی جام جهانی مقابل لبنان روز ۹ فروردین رفته بودند، با خشونت و استفاده از اسپری فلفل روبه‌رو شدند و نتوانستند وارد استادیوم شوند.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران در این نشست با بیان اینکه فیفا و AFC نباید به “بی‌تربیت‌ها” بها بدهند، گفت: «در نامه فیفا به نوع جرایم اشاره شده است ولی این موضوع را هم در نظر بگیرید که رئیس جمهور، پس از آن اتفاق وزیر خود را مامور‌کرد که با خاطیان برخورد کند، پس معلوم است که ما در این مسئله دست نداشته‌ایم. اگر سیستم حکومتی در این اتفاق دست داشت، رئیس جمهور که وزیر را مامور نمی‌کرد تا با خاطیان برخورد شود. ما هیج‌گونه عمدی در این‌باره نداشتیم. همه با آنچه در مشهد رخ داد، مخالفیم.»

مهدی تاج “تنبیه کردن” ایران از سوی فیفا را کاری غیراصولی دانست و افزود: «اگر برای ما محرومیت قائل شوند، آن اصالت را به کسانی داده‌اند که خاطی هستند. ما باید منطقی از خودمان دفاع کنیم. دفاع خشک و خالی به درد نمی‌خورد. دفاع منطقی این است که ما هیچ نقشی نداشتیم و الان هم یک جواب عالی آماده کرده‌ایم. لذا من امیدوارم که این اتفاق نیفتد، اگر هم بخواهند که این اتفاق را رقم بزنند، برای رفع مشکل باید تلاش کنیم.»

تاج با اعلام اینکه برای خاطیان “اتفاقات مشهد” پرونده ایجاد شده است، ادامه داد: «اگر یک نفر کار غیرقاعده‌ای انجام بدهد که منجر به صدمه رسیدن به تعداد زیادی شود، آیا حاکمیت مسئول این موضوع است و باید فوتبال آن کشور را تعطیل کنند؟ بنابراین تنبیه کردن ما یک کار بسیار غیراصولی است.»

تاج در دی‌ماه سال ۱۳۹۸ در حالی که به دلیل آنچه ”عارضه قبلی و توصیه پزشکان” نامیده شد، از ریاست فدراسیون فوتبال کنار رفت و در ۸ شهریور (۳۰ اوت) سال جاری پس از دو سال و نیم مجددا از سوی مجمع انتخاباتی فدراسیون فوتبال با کسب ۵۱ رای به عنوان رئیس جدید فدراسیون فوتبال ایران انتخاب شد.

۱۴۰۱-۰۶-۱۸

گم شدن دختر تهرانی بعد از بوتاکس در سالن آرایشی / جسد سوخته اش در کرج کشف شد!

رکنا

گم شدن دختر تهرانی بعد از بوتاکس در سالن آرایشی / جسد سوخته اش در کرج کشف شد!

به گزارش خبرنگار جنایی رکنا، مدتی قبل خانواده دختر 30 ساله ای به نام سارا مفقود شدن ناگهانی او را به پلیس اطلاع دادند و تحقیقات برای یافتن ردی از وی در شعبه نهم دادسرای جنایی تهران در دستور کار بازپرس عظیم سهرابی آغاز شد.

بررسی ها نشان می داد که آخرین بار سارا به بهانه انجام بوتاکس به یک سالن آرایشی رفته بود و بعد از آن دیگر خبری از او نبود.همچنین بررسی تماس های او سبب شد یک پسر جوان که با سارا در ارتباط بود به عنوان مظنون پرونده دستگیر شود.

در همین حال جسد سوخته دختری جوان در استان البرز کشف شد که ماموران اداره آگاهی با تطبیق عکس سارا با جسد احتمال دادند که جسد متعلق به سارا باشد.سپس خانواده سارا با شناسایی پابند سارا اعلام کردند که جسد متعلق به دخترشان است.به این ترتیب جسد برای احراز هویت دقیق و انجام آزمایش دی ان ای به پزشکی قانونی منتقل شد.

پسر جوان که به عنوان مظنون پرونده دستگیر شده بود با انکار اتهام جنایت گفت:« من در این جنایت نقشی ندارم. سارا هنگام تزریق بوتاکس جان باخت و من تنها در انتقال جسد و به آتش کشیدن آن نقش داشتم.»

دختران مجرد باردار در بیمارستان‌ها پذیرش نمی‌شوند

بهار نیوز

دختران مجرد باردار در بیمارستان‌ها پذیرش نمی‌شوند

بهار نیوز: چندی پیش نوزادی در افسریه تهران در سطل زباله‌ای پیدا شد که نه اولین و نه آخرین کودکی بود که توسط والدین خود رها شده بود. در این باره عالیه شکربیگی فعال اجتماعی و حوزه زنان با انتقاد از سیاست‌های پذیرش دختران مجرد در بخش زایمان بیمارستان‌ها گفت: دختران مجرد باردار در بیمارستان‌ها پذیرش نمی‌شوند. باید دست از نگاه‌های سرزنش گرایانه که مادری را لکه ننگی برای زنان تنها می‌داند برداریم.

ما امروز با خانواده‌هایی روبه‌رو هستیم که از لحاظ اقتصادی شکننده هستند. امروزه افراد به دلایل مختلف اقتصادی و نگرشی به شکل‌های غیرمتعارف و خارج از چارچوب خانواده به این نیاز پاسخ می‌دهند.

طبق تعریفی که جامعه و عرف دارد کودکانی که حاصل روابط خارج از بستر ازدواج هستند نامشروع خوانده می‌شوند. حتی اگر این کودکان در بستر خانواده متولد می‌شدند در صورتی که والدین او توانایی نگهداری از نوزاد را نداشتند در همان بیمارستان و بعد از زایمان به مراکزی همچون بهزیستی سپرده می‌شوند.

دختران مجرد برای وضع حمل در بیمارستان‌ها با دشواری های فراوان مواجه هستند. این دختران تنها در وضعیت‌هایی مثل ارائه‌ ضمانت‌ از سازمان‌های حمایتی می‌توانند در بیمارستان وضع حمل کنند. ریشه نوزادان رها شده هم به بارداری‌های ناخواسته‌ای برمی‌گردد که در فضایی خارج از چهارچوب ازدواج رخ داده‌اند. نوزادانی که تعدادشان رو به افزایش است و هرچند وقت یک بار شاهد رهاشدگی آن‌ها هستیم اغلب از مناطق فقیر نشین شهرها ریشه‌ می‌گیرند.

صدور حکم حبس برای یک مادر و فرزند ۱۶ ساله‌اش به اتهام فعالیت سیاسی

هه‌نگاو

صدور حکم حبس برای یک مادر و فرزند ۱۶ ساله‌اش به اتهام فعالیت سیاسی

یک فعال زن اهل پیرانشهر به نام آمنه یگانه به همراه فرزند ۱۶ ساله‌اش زانیار بهجت توسط دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ایران به اتهام همکاری با یکی از احزاب کُردستانی اپوزسیون حکومت به حبس محکوم شدند.

بر اساس گزارش رسیده به سازمان حقوق بشری هه‌نگاو، آمنه یگانه ۳۷ ساله توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری پیرانشهر به ریاست قاضی بابایی به ۳ سال و ۳ ماه و ۳ روز حبس تعزیری و پسر ۱۶ ساله‌اش زانیار بهجت نیز به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.

هه‌نگاو مطلع شده است این حکم به اتهام همکاری با حزب دمکرات کُردستان ایران برای این دو شهروند صادر و هفته گذشته رسماً به آنها ابلاغ شده است.

گفتنیست که آمنه یگانه و زانیار بهجت پاییز سال گذشته توسط نیروهای اداره اطلاعات پیرانشهر بازداشت و پس از چند روز با وثیقه و موقتاً آزاد شده بودند.

ابتلای ۲ نفر از بهاییان بازداشت شده در قائمشهر به کرونا

IRANWIRE

ابتلای ۲ نفر از بهاییان بازداشت شده در قائمشهر به کرونا

یک منبع مطلع به ایران وایر اطلاع داد که سامیه قلی نژاد و بیتا حقیقی دو تن از جوانان بهائی بازداشت شده در قائم‌شهر به بیماری کرونا در زندان مبتلا شده‌اند و تاکنون از خدمات درمانی لازم محروم بوده‌اند.

بازجوی پرونده ایشان هم به کرونا مبتلا شده و به بازداشت شدگان گفته است که او بیماری را از آن‌ها گرفته است. البته هیچ دلیلی بر تایید سخن بازجو نیست.

این فرد در ادامه گفت که بازجوی پرونده در جلسه بازجویی با زدن خودکار به سر متهمان سعی می‌کرده آن‌ها را تحت فشار قرار دهد.

سامیه قلی نژاد، بیتا حقیقی و نگار دارابی، سه تن از چهارده بهائی بازداشت شده در قائم‌شهر هستند.

این سه تن در بند عمومی زندان زنان قائم‌شهر نگه داشته می‌شوند. بصیر صمیمی، یکی دیگر از بازداشت شدگان است که هم‌‌چنان در سلول انفرادی در اداره اطلاعات ساری تحت بازجویی است. در طی روزهای گذشته، ده نفر از بازداشت شدگان با تودیع قرار وثیقه آزاد شدند.

یادآوری می‌شود، در روز چهارشنبه ۹ شهریور ۱۴۰۱ ماموران اداره اطلاعات مازندران، دوازده جوان محروم از تحصیل بهائی را که در منزل یکی از دوستانشان در قائم‌شهر جمع شده و از روی علاقه شخصی به گفتگو در زمینه تعلیم و تربیت مشغول بودند، دستگیر کردند. همان روز، دو جوان بهائی دیگر هم در منازل‌شان در قائم‌شهر بازداشت می‌شوند.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...