۱۳۹۶-۱۰-۰۹

«دو جوان موتور سوار» حسینیه قدیمی درکه را آتش زدند

به دنبال آتش‌سوزی در حسینیه قدیمی درکه در تهران که منجر به تخریب ۸۰ درصدی آن شده، فرماندار شمیرانات اعلام کرد نقش «عامل انسانی» در این اتفاق «محرز» است.
خبرگزاری‌های ایران از جمله ایلنا گزارش داده‌اند که صبح روز پنج‌شنبه هفتم دی‌ «ماده آتش‌زایی» به داخل تکیه درکه انداخته شده که موجب آسیب ۷۰ تا ۸۰ درصدی داخل آن شده است. این گزارش‌ها می‌گویند، تکیه درکه مجهز به دوربین‌های مداربسته‌ بوده و تصاویر «دو خرابکار» را ضبط کرده است. فرماندار شهرستان شمیرانات نیز اعلام کرده که تصاویر دوربین‌های مدار بسته اطراف حسینیه درکه، «حاکی از حضور دو موتورسوار در این محدوده بوده است.»
عزت‌الله خان‌محمدی به خبرگزاری ایرنا گفته است: «وجود عامل انسانی در این حادثه محرز شده است و پلیس و سرکلانتری شمیرانات آن را در دست بررسی دارد.»
به گفته وی، این حریق در ساعت ۴۵: ۱ بامداد روز پنج‌شنبه رخ داد که ماموران آتش‌نشانی مهارش کردند و اجازه گسترش و سرایت آن را ندادند.
این مقام دولت ایران سپس اضافه کرده که اموال داخل حسینیه از جمله فرش‌ها و سایر لوازم در آتش سوخته، «ولی ساختمان حسینیه آسیب چندانی ندیده است».
جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش نشانی نیز گفته که این آتش‌سوزی، خسارت جانی در پی نداشته است.
حسینیه درکه یکی از اماکن مذهبی و قدیمی منطقه یک تهران است که در شهرستان شمیرانات واقع شده. این مکان اما در فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ثبت نشده است.
محمد انشایی، مدیر نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری شمیرانات به خبرگزاری ایسنا گفته این تکیه قدیمی متعلق به دوره معاصر است و «حتی جزو آثار واجد ارزش نیز به ثبت نرسیده است، اما برخی آثار قدیمی در این تکیه وجود داشته که آن‌ها هم آسیب دیده‌اند.»
مهر ماه نیز درِ ورودی مسجد «جوادالائمه» در تهران و چند بانک مورد حمله تعدادی از جوانان قرار گرفتند.
یک روز پس از آن که فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ اعلام کرد عوامل آتش زدن درِ مسجد «جوادالائمه» در تهران بازداشت شده‌اند، ویدئویی از به آتش کشیدن درِ مسجدی به نام «علی‌ابن ابیطالب» که گفته شده در شهر تبریز قرار دارد، در فضای مجازی منتشر شد.
حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ به رسانه‌ها گفته بود که آتش زدن درِ یک مسجد در تهران و حمله به تعدادی از بانک‌ها و خودپردازها، از سوی تعدادی از جوانان و «تحت تأثیر فضای مجازی و ماهواره‌ها» انجام شده‌ است.
در ویدئوی منتشرشده از این اقدام در شبکه‌های اجتماعی، فردی ابتدا بر روی دیوار مسجد عبارت «ری‌استارت» را می‌نویسد و سپس با استفاده از مواد اشتعال‌زا، دری را که بر بالای آن نوشته شده «مسجد علی‌ابن ابیطالب» به آتش می‌کشد. ویدئو با شعار «زنده باد حسینی» به پایان می‌رسد.
محمد حسینی، مجری سابق برنامه‌های صدا و سیمای ایران و کمدین که از چند سال پیش در خارج از کشور زندگی می‌کند، با تشکیل کمپینی با عنوان «ری‌استارت» خواستار حمله به مراکزی چون بانک‌ها، مساجد و پایگاه‌های بسیج شده‌ است.
وی هدف از این اقدامات را تلاش برای تغییر رژیم جمهوری اسلامی اعلام کرده‌ است.
۲۶ مهرماه نیز خبرگزاری ایرنا گزارش کرد که دو عامل حمله به سفارت ایران در لندن از سوی پلیس بازداشت شده‌اند.
بر اساس این گزارش، روز شنبه ۲۲ مهرماه عوامل این حمله روی دیوار ورودی سفارت جمله «ری استارت» را نوشته و پلیس مانع اقدامات بیشتر این دو نفر شده است.
در همین زمینه، ویدئویی برای رادیو فردا ارسال شد که در آن فردی روی در ورودی سفارت ایران در لندن با اسپری می‌نویسد «ری استارت» و همچنین به طرف پنجره این سفارت سنگ پرتاپ می‌کند.
با این حال هنوز مشخص نیست که آیا آتش‌زدن تکیه قدیمی درکه نیز از سوی حامیان محمد حسینی صورت گرفته یا خیر.

۱۳۹۶-۱۰-۰۴

دستگیری دو جوان به ظن “تبلیغ شیطان پرستی” در تهران

رئیس کلانتری ۱۱۰ شهدا مدعی دستگیری ۲ جوان ۲۲ ساله شد که به گفته او “در حال ترسیم اشکال و علائم شیطان پرستی” بر روی دیوار در خیابان پیروزی بودند. علیرغم اظهارات این مقام قضایی، لازم به ذکر است تعریف مشخصی از شیطان پرستی در بین قوای انتظامی و قضایی وجود ندارد، در موارد زیادی یش تر موسیقی و علائم هیپ هاپ یا موسیقی هارد راک نیز به عنوان نمادهای شیطان پرستی در رسانه ها معرفی شده بودند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ دوم اسماعیل افشاری رئیس کلانتری ۱۱۰ شهدا اظهار کرد: “شب گذشته ماموران کلانتری حین گشت زنی درخیابان پیروزی متوجه حرکات مشکوک دو جوان ۲۲ ساله باچهره های متفاوت شدند که در حال ترسیم اشکال وعلائم شیطان پرستی برروی دیوار بودند”. وی با اشاره به دستگیری این افراد بیان کرد: “آنها در تحقیقات اعلام کردند که از طریق شبکه های اجتماعی جذب گروه شیطان‌پرستی شده اند و طی فراخوان گروه ها اقدام به این کار کردند”.
رئیس کلانتری ۱۱۰ شهدا با بیان اینکه دربازدید بدنی آنها خالکوبی واشکال شیطان پرستی مشاهده شد، ادامه داد:بر روی تی شرت یکی از آنان این نوشته درج شده بود: ( من اعتقادی به بشر ندارم ).
علیرغم اظهارات این مقام قضایی، لازم به ذکر است تعریف مشخصی از شیطان پرستی در بین قوای انتظامی و قضایی وجود ندارد، در موارد زیادی یش تر موسیقی و علائم هیپ هاپ یا موسیقی هارد راک نیز به عنوان نمادهای شیطان پرستی در رسانه ها معرفی شده بودند.

۱۳۹۶-۰۹-۳۰

بازداشت و اجرای حکم پنج سال حبس نگین قدمیان، یکی از مدرسان موسسه آموزش عالی علمی

نگین قدمیان، شهروند بهائی و یکی از مدرسان موسسه آموزش عالی علمی BIHE برای اجرای حکم پنج سال حبس به زندان اوین منتقل شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، نگین قدمیان، شهروند بهائی ساکن تهران و از مدرسان موسسه آموزش عالی علمی BIHE که در تاریخ ۲۵ آذرماه ۹۶ در فرودگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، امروز به زندان اوین منتقل شد. وی پیشتر در دادگاه انقلاب به اتهام فعالیت در موسسه علمی آزاد بهاییان (دانشگاه مجازی) به پنج سال حبس محکوم شد که حکم مذکور در دادگاه تجدید نظر مورد تایید قرار گرفت. اول خردادماه سال ۱۳۹۰ ماموران وزارت اطلاعات در یک اقدام هم‌زمان و گسترده به منازل خانم نگین قدمیان و ۳۸ شهروند بهائی مرتبط با موسسه آموزش عالی مجازی بهائیان در شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، ساری، زاهدان و کرج یورش برده و پس از بازرسی کامل منازل و ضبط کامپیوترها و جزوات علمی و دانشگاهی، ۱۵ شهروند بهائی را بازداشت و تعدای از جمله خانم نگین قدمیان را مورد بازجویی قرار دادند.
در بهمن سال ۹۳، نیروهای امنیتی به محل کار وی رفته و پس از دستگیری برای ابلاغ حکم دادگاه بدوی او را به زندان اوین منتقل کرده بودند که بعد از ارائه دادخواست واخواهی و قرار وصیغه آزاد شده بود.

۱۳۹۶-۰۹-۲۶

پلمب محل کسب دستکم نه شهروند بهایی در تبریز

محل کسب دستکم نه شهروند بهایی طی هفته‌های اخیر از سوی مأموران اداره اماکن عمومی استان آذربایجان شرقی پلمب شده است.
به گزارش هرانا ، طی هفته‌های اخیر محل کسب دستکم نه شهروند بهایی در تبریز پلمب گردیده؛ دلیل این اقدام تاکنون به طور مشخص از سوی مأموران عنوان نشده است. اسامی شهروندانی که به دلیل باور به بهاییت محل کسب شان پلمب شده است در پی می‌آید: بهمن معجزاتی، خیرالله بخشی، پرهام صابری، تورج میثاقی، انیس حکمران، شهریار خداپناه، کامبیز میثاقی، نادر نورمحمدی، پیام ظفریاب . 
لازم به ذکر است، از ماه گذشته به دلیل دویستمین سالگرد تولد پیامبر آیین بهایی، موجی از بازداشت و احضار شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور آغاز و محل کسب شماری از آنان پلمب شده است.
هزاران نفر از پیروان آیین بهایی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی زندانی، شکنجه یا اعدام شده‌اند. بسیاری دیگر از پیروان این آئین نیز از سایر حقوق اجتماعی و اقتصادی خود همچون حق تحصیل یا کار محروم گشته‌اند.

۱۳۹۶-۰۹-۲۳

تفتیش ۸ منزل، پلمب ۳ مغازه و بازداشت ۴ نوکیش مسیحی در کرج

نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل ۸ نوکیش مسیحی در کرج اقدام به تفتیش منازل و ضبط لوازم شخصی و اقلام مذهبی کردند، در دو منزل جلسات مذهبی در حال برگزاری بود که با بازداشت ۴ تن از نوکیشان مسیحی متوقف شد. نیروهای امنیتی همچنین سه محل کسب شهروندان مسیحی را نیز تفتیش و پلمب کردند.
به گزارش هرانا ، سه شنبه هفته جاری نیروهای امنیتی در استان البرز محل سکونت ۸ نوکیش مسیحی ساکن کرج را مورد تفتیش قرار دادند. یک منبع مطلع در این رابطه توضیح داد: “نیروهای امنیتی بین ساعت ۱۰ تا ۱۲ شب به این ۸ منزل مراجعه کردند، در دو واحد از این منازل جلسات کلیسای خانگی در حال برگزاری بود که ماموران ضمن تفتیش منزل، لوازم الکترونیکی مانند موبایل و تبلت و لب تاپ حضار را نیز ضبظ کردند، همچنین کتب مسیحی و حتی تابلوهای مربوط به مسیحیت نیز از توقیف در امان نماندند.”
در دو منزلی که بعنوان کلیسای خانگی جلساتی در حال برگزاری بود، ماموران امنیتی ضمن ضبط لوازم ارتباطی افراد، اقدام به بازداشت مجموعا ۴ نوکیش مسیحی به نامهای میلاد گودرزی، علیرضا نورمحمدی، شهاب شاهی و نیز شبان و مسئول کلیسای کرج، امین خاکی نمودند.
نیروهای امنیتی بازداشت شدگان را با خود به نقطه نامعلومی منتقل کردند، از سرنوشت این افراد تاکنون اطلاعی حاصل نشده است.
از سوی دیگر گزارش شده است، همزمان با تفتیش منازل و بازداشت نوکیشان مسیحی کرج، نیروهای امنیتی به سه باب مغازه متعلق به نوکیشان مسیحی نیز مراجعه کردند که حداقل دو باب آن متعلق به یکی از بازداشت شدگان است.
آنها ضمن تفتیش مغازه ها و بردن قسمت عمده ای از کالاهای کیف و کفش موجود در یکی از اماکن کسب، اقدام به پلمب این محل ها نمودند.
لازم به یادآوری است کشیش امین خاکی، پیش تر در تیرماه سال جاری به محل اداره اطلاعات شهر کرج احضار شده بود. این نوکیش مسیحی در سال ۹۲ نیز به همراه ۶ نوکیش مسیحی دیگر بازداشت شده بود. وی به تازگی مدت محکومیت خود را در زندان اهواز به پایان رسانده بود.

۱۳۹۶-۰۹-۲۰

علیزاده‌طباطبایی: تعیین شعبه هم‌عرض برای رسیدگی به پرونده محمدعلی طاهری

محمود علیزاده‌طباطبایی وکیل‌مدافع محمدعلی طاهری، از تعیین شعبه هم‌عرض برای رسیدگی به پرونده موکلش خبر داد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران ،  محمود علیزاده‌طباطبایی در گفت‌وگو با  ایسنا، اظهار کرد: “پس از اینکه حکم صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب مبنی بر اعدام، مجددا از سوی دیوان عالی کشور نقض شد، پرونده با نظر قضات دیوان برای رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض – شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب – ارجاع شد”. وی ادامه داد: “منتظریم شعبه هم عرض ما را دعوت کند. علت نقض حکم در دوره پیشین نیز نقص تحقیقات عنوان شده بود”. بر اساس این گزارش، علیزاده طباطبایی ۷ آبان ماه در خصوص آخرین وضعیت پرونده محمدعلی
طاهری به ایسنا گفته بود: “حکم اعدام توسط دیوان عالی کشور نقض شد که البته به صورت رسمی به ما ابلاغ نشده است. پیش از این نیز گفته بودم که دیوان عالی کشور قضات اندیشمندی دارد و نمی‌تواند بدون استدلال و استناد قانونی حکم صادر کند و اگر حکم خلافی در دادگاه صادر شود در دیوان به صورت دقیق‌تر رسیدگی می‌شود”

۱۳۹۶-۰۹-۱۴

بازداشت یکی از هواداران عرفان حلقه در تهران

شامگاه چهارشنبه هشتم آذرماه یکی از شاگردان محمدعلی طاهری در تهران بازداشت شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی هشتم آذر با یورش به منزل علی‌اصغر عباس نژاد، این فعال عرفان حلقه را بازداشت کردند. گفته می‌شود که منزل این شهروند نیز مورد تفتیش قرار گرفته و لوازم شخصی وی و افراد حاضر در منزلش ضبط شده است. شایان ذکر است؛ طی ماه‌های گذشته موجی از بازداشت هواداران عرفان حلقه در شهرهای مختلف آغاز شده است. محمدعلی طاهری در شهریورماه سال جاری به اعدام محکوم شده و وکیل وی اخیرا از نقض این حکم در دیوان عالی خبر داده است. هواداران آقای طاهری در سال‌های گذشته چندین بار در اعتراض به بازداشت و حکم او در تهران و چند شهر دیگر تجمع کرده‌اند.
محمدعلی طاهری، مؤسس «عرفان حلقه»، ۶۰ ساله و متولد کرمانشاه است. او در سال ۱۳۸۰ موسسه‌ای به نام «عرفان حلقه» با تمرکز فرادرمانی و طب مکمل در تهران تأسیس کرد. آقای طاهری چندین کتاب نوشته که از سوی وزارت ارشاد مجوز گرفته‌اند و همچنین چند دوره کلاس در دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص طب مکمل داشته است. دانشگاه طب سنتی ارمنستان در اردیبهشت سال ۱۳۹۰، به محمدعلی طاهری دکترای افتخاری اعطا کرد.
او در سال ۱۳۸۹ برای اولین‌بار به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از سوی نیروهای وزارت اطلاعات دستگیر و برای ۶۷ روز در زندان اوین تحت بازجویی قرار گرفت. پس‌ از آن با قرار وثیقه آزاد شد اما مجدداً در تاریخ ۱۴ اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۰ بازداشت شد و به اتهام «توهین به مقدسات»، «فعل حرام و رابطه نامشروع به دلیل تماس با مچ دست‌ زن نامحرم در زمان عمل فرادرمانی»، «دخالت در امر پزشکی»، «تحصیل مال نامشروع»، «توزیع آثار سمعی– بصری» و «استفاده غیرمجاز عناوین علمی ـ پزشکی» جمعاً به ۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد.
اما آقای طاهری در تابستان ۱۳۹۳ مجدداً به اتهام افساد فی‌الارض، که قبلاً در پرونده‌اش بررسی‌ شده بود، بازجویی شد. دادگاه او در اسفندماه سال ۱۳۹۳ برگزار شد و در نهایت در خردادماه سال ۱۳۹۴ به اتهام افساد فی‌الارض از طریق منحرف کردن افراد به اعدام محکوم شد. با اعتراض وکلای آقای طاهری، پرونده او برای بررسی مجدد به دیوان عالی کشور فرستاده شد.
خواهر آقای طاهری اظهار کرده بود حکم اعدام او از سوی شعبه ۳۳ دیوان عالی کشور لغو شده و پرونده برای رسیدگی مجدد به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب فرستاده‌ شده است.
تلویزیون رسمی ایران در اسفند ۹۵ ویدئویی را به عنوان مستند با نام «حلقه شیطان» نمایش داد که حاوی اعترافات حین بازجویی محمدعلی طاهری بود و تعدادی از اعضای ناراضی گروه نیز علیه عرفان حلقه صحبت می‌کردند و حتی یکی از آنان خواستار اعدام آقای طاهری شد.
علیزاده طباطبایی گفت محمدعلی طاهری در آخرین دادگاه گفته است کارهایش قانونی بوده و در صورت آزادی ادامه نخواهد داد: «آقای طاهری در آخرین دادگاهشان گفت من زمانی این کارها را انجام داده‌ام که همه معتقد بودند کار خوبی است و مجوز از ارشاد و نیروی انتظامی و دستگاه‌های مسئول داشتم، حالا اگر قانون می‌گوید خوب و مفید نیست، من ادامه نخواهم داد.»

۱۳۹۶-۰۹-۱۰

سی وپنچ ماه بلاتکلیفی جوانان نصیرآباد

۱۰ نفر از جوانان نصیرآباد باوجود قول های متعدد مسئولان در مورد آزادی با قرار وثیقه، و برگزاری دادگاه با گذشت بیش از ۱۰۷۰ روز همچنان در بلاتکلیفی بسر می برند.
به گزارش هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، ۱۰ نفر از بازداشت شدگان نصیرآباد باوجود قول های متعدد مسئولان در مورد آزادی با قرار وثیقه، و برگزاری دادگاه، آزادی روزهنگام اما همچنان در بلاتکلیفی بسر می برند. جوانان نصیرآباد بامداد ۱۴ دی ماه ۹۳ با یورش مامورا سپاه در خانه های خود در حالی که “خواب بودند” بازداشت شدند، با گذشت ۳۵ ماه اما دادگاهی “غیر علنی و بدون اجازه حضور خانواده زندانیان”؛ تنها سه نفر از آنها به نام های نجیب رئیسی، عبدالستار بهرامزهی و امین رئیسی به طور مجزا به ترتیب در روزهای ۱۹، ۲۲ و ۲۳ اسفند سال گذشته در زاهدان برگزار شد.
۱۱ مهر ماه سال جاری بعد از ۱۰۰۰روز بلاتکلیفی قرار دادگاه جوانان نصیرآباد تعیین شده بود اما علیرغم اعلام به زندانیان و خانواده آنها جلسه دادگاه در روز برگزاری، لغو شد.
مسئولین بارها به خانواده ها قول آزادی “زودهنگام” این بازداشت شدگان را داده اند اما گویا این قول مسئولان تنها برای ”عدم پیگیری رسانه ای وضعیت زندانیان” بوده است.
این زندانیان به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” محاکمه شده اند، و از جزئیات درج شده در پرونده آنها اطلاع دقیقی در دست نیست.
این جوانان در ملاقات با خانواده های خود گفته اند “برای اخذ اعتراف های دیکته شده مورد شکنجه” قرار گرفته اند.
متهمان این پرونده خواستار برگزاری دادگاه علنی با حضور معتمدان محلی و علما برای روشن شدن حقایق شده بودند. اما درخواست این بازداشت شدگان مورد پذیرش قرار نگرفته است.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...