۱۳۹۶-۰۶-۰۹

طلبه اهل سنت “پیشینی” آزاد شد

طلبه اهلسنتی که در ارتباط با ترور دو نفر در بخش پیشین شهرستان سرباز بازداشت شده بود پس از مشخص شدن خطای نیروهای امنیتی در انتساب این اقدام به وی با تودیع قرار آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز ۸ شهریورماه، عبدالجلیل پسند با قرار وثیقه آزاد شد. پیش از وی اقبال شنبه زهی دیگر متهم بازداشت شده نیز آزاد شده بود.
این دو فعال مذهبی ۱ شهریور ۹۶ پس از ترور دو نفر در بخشداری پیشین شهرستان سرباز بازداشت شده و ابتدا در رسانه های داخلی به عنوان “عاملان ترور” یاد شدند اما دادستان سرباز با رد این مدعا بازداشت شدگان را از این موضوع مبرا دانست و احتمال آزادی آنها را داد.
ماموران سپاه مسئول بازداشت این دو نفر معرفی شده اند.

۱۳۹۶-۰۶-۰۳

بازداشت یک طلبه اهلسنت در سرباز

یک طلبه مدرسه دینی پیشین شهرستان سرباز توسط لباس شخصی ها بازداشت شد.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، عبدالخالق پسند فرزند فضل الله در بخش پیشین شهرستان سرباز توسط ماموران امنیتی لباس شخصی بازداشت شد.
نامبرده پس از غروب آفتاب روز چهارشنبه ۱شهریور بازداشت شد.
از علت بازداشت نامبرده و محل نگه داری وی اطلاعی در دست نیست.

۱۳۹۶-۰۵-۲۸

حمزه درویش، زندانی اعتصابی در پی اغما به بیمارستان منتقل شد

روز گذشته، حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که در اعتصاب غذای اعتراضی به سر می برد به علت به اغما رفتن به صورت اورژانسی به بیمارستانی بیرون از زندان منتقل شد. امروز سیزدهمین روز از اعتصاب غذای اعتراضی این زندانی بود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته شنبه ۲۸ مرداد ۱۳۹۶، حمزه درویش زندانی سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که اقدام به اعتصاب غذای اعتراضی کرده بود، به علت بیهوش و به اغما رفتن به صورت اورژانسی به بیمارستانی بیرون از زندان منتقل شد.
حمزه درویش، زندانی ۲۴ ساله اهل تالش مدعی است در سال ۹۳ نیروهای داعش با فریب، او را به ترکیه کشانده و سپس به سوریه منتقل کرده اند. مدتی را در زندان داعش بوده و سپس به ایران فرار کرده است و خود را به نیروهای امنیتی معرفی کرده است و حتی این شانس را داشته که با قید ضمانت آزاد باشد و به شغل پرورش بلدرچین مشغول شود. وی مدتی پیش بصورت غیرمنتظره بازداشت و به تحمل ۱۸ سال حبس تعزیری محکوم شد. آقای درویش از شرایط روحی و جسمی بسیار نامناسبی برخوردار است بطوریکه قادر به انجام امور روزمره و فردی خود نیست.
یک منبع نزدیک به خانواده درویش در رابطه با آخرین وضعیت این زندانی  گفت: “حمزه در وضعیت بدی به سر می برد، دیگر حتی قادر به راه رفتن و ایستادن بر روی پای خود نیست و با ویلچر جابجا می شود، دیگر قدرت تکلم هم ندارد و وزنش بیش از ۸ کیلوگرم کم شده است”.
این منبع در ادامه افزود: “حمزه این روزها بشدت افسرده شده و در حقیقت مرده ای متحرک است، او تا حد مرگ مقاومت میکند تا به حقوق خود برسد حاضر است بمیرد اما شرایطش عوض شود”.
گفتنی است  تا کنون مسئولین زندان هیچ واکنشی به این اقدام اعتراضی و وضعیت بحرانی درویش نشان نداده اند.
پیشتر یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “حمزه از نظر خانواده که او را دیده اند و می شناسند عملا بیماری جدی روانی دارد. جای او اساسا در زندان نیست بلکه باید هر چه سریعتر به یک مرکز درمانی منتقل شود”.
لازم به یادآوری است هرانا پیش تر نیز گزارش کرده بود حمزه درویش زندانی جوانی است که از مشکلات جدی روحی و روانی در رنج است. آقای درویش ماهها قبل و پیش از اینکه وضعیت روحی او آنقدر نامناسب شود که امکان نگارش منظم را از دست بدهد نامه ای خطاب به افکار عمومی نوشت و در آن به شرح سرگذشت خود پرداخت و از نهادهای مدافع حقوق بشر طلب استمداد کرد.
این زندانی سنی مذهب در انتهای یکی از این نامه ها آورد  “من جوانی ۲۴ ساله بودم قربانی یک جنایت شدم . طبق کدام قانون و کدام منطق و کدام وجدان کسی که قربانی شده را مجازات باید کرد؟ اکنون از سازمان عفو بین الملل و نهادها و سازمانهای حقوق بشری و تمام وجدانهای بیدار میخوام ندای مظلومیت و بی گناهی من را بشنوند و از آنها خواهانم تا در راستای احقاق حقوق حقه ی من تمام تلاششان را بکار گیرند.”
همانطور که اشاره شد نامه مورد اشاره به تاریخ ماهها قبل است که اکنون قسمتهایی از آن منتشر می شود. در طی مدت سپری شده وضعیت روحی آقای درویش به وخامت گذاشت.
او که در نامه خود از اعلام اعتراض به حکم صادره می گوید در روزهای اخیر حکم تایید نهایی مجازات صادره را دریافت کرده است، به این معنی که اساسا اعتراض او به حکم در نظر گرفته نشده و از محکومیت ۱۸ سال حبس تعزیری با احتساب ماده ۱۳۴ مدت ۱۵ سال را لازم است تحمل کند.
وضعیت این جوان تالشی در زندان رجایی شهر کرج به حدی وخیم شده است که عملا قادر به همزیستی با سایرین و انجام امور اولیه خود در زندان نیست. شرایط روانی وخیم او در سایه بی توجهی مسئولین هر روز به وخامت می گراید.

۱۳۹۶-۰۵-۲۴

بازداشت دست کم ۱۳ شهروند عرب سنی مذهب در خوزستان

نیروهای امنیتی در حومه شهر اهواز، روز جمعه دست کم ۱۳ شهروند سنی مذهب این شهر را در حال برگزاری نماز جماعت بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل کردند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز جمعه نیروهای امنیتی در شهر اهواز دست کم ۱۳ شهروند را بصورت دسته جمعی بازداشت کردند. یک فعال محلی در این رابطه به هرانا گفت: “روز جمعه ۲۰ مردادماه تعدادی از شهروندان عرب سنی مذهب در منطقه کرخه واقع در غرب شهر شوش توسط نیروهای انتظامی و لباس شخصی بازداشت شدند.” این فعال مدنی افزود: “بازداشت شدگان همگی جوان بودند و در زمان برپایی نماز جماعت مورد هجوم نیروهای انتظامی و لباس شخصی قرار گرفتند. آنها ضرب و شتم و به نقطه نامعلومی منتقل شدند.” هویت احراز شده ۱۳ تن از بازداشت شدگان این واقعه به شرح ذیل است:
۱- ریاض زهیری ۲۱ ساله از اهالى ملاشیه
۲- جواد هاشمی ۲۷ ساله از اهالى ملاشیه
۳- حسن حیاوی ( الحایی) ۲۸ساله از اهالى ملاشیه
۴- حسن دلفی ۲۳ ساله از اهالى ملاشیه
۵- حیدر ساری (سوارى) ۲۷ ساله از اهالى ملاشیه
۶- میلاد عفراوی ۲۲ساله از اهالى ملاشیه
۷- یوسف خسرجى ۲۰ ساله از اهالى ملاشیه
۸- یاسر سیلاوی ۲۷ ساله از اهالى ملاشیه
۹- سجاد الحائی (نصیری) ۲۲ ساله از اهالى ملاشیه
۱۰- احمد حیدری از اهالى کوى گلدشت
۱۱- علی باوی ۲۳ ساله از اهالى کوى علوى
۱۲- شاکر شریفی ۲۷ ساله از اهالى عین۲
۱۳- عباس شریفی ۲۱ ساله از اهالى عین۲
ملاشیه محله‌ای در جنوبی‌ترین نقطه قسمت غربی اهواز مرکز استان خوزستان ایران است. ساکنان ملاشیه عرب زبان هستند. این منطقه در جاده اهواز به خرمشهر و نزدیک شهرک رزمندگان قرار دارد. این منطقه یکی از مناطق پرجمعیت اهواز می‌باشد.

۱۳۹۶-۰۵-۱۹

محاکمه مجدد محمدعلی طاهری همزمان با بازداشت گروهی هواداران عرفان حلقه در شهرهای مختلف

محمود علیزاده طباطبایی، وکیل محمدعلی طاهری اعلام کرد با گذشت بیش از سه هفته از محاکمه مجدد موسس عرفان حلقه، دادگاه هنوز حکمی صادر نکرده و بازداشت هواداران او در کلاس‌ها ادامه دارد. سارا ساعی، از فعالان عرفان حلقه نیز بازداشت گروهی هواداران محمدعلی طاهری را برنامه جدید نیروهای امنیتی (اطلاعات سپاه پاسداران) برای تاثیر گذاشتن بر حکم نهایی دادگاه توصیف کرد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین بین المللی، محمود علیزاده طباطبایی، وکیل دادگستری ساکن ایران، روز شانزدهم مرداد درباره برگزاری مجدد دادگاه محمدعلی طاهری گفت آخرین جلسه دادگاه برای بررسی مجدد اتهام افساد فی الأرض در ۲۶ تیر ماه ۱۳۹۶ برگزار شده و دادگاه قاعدتا باید حکم برائت صادر کند ولی با گذشت مهلت قانونی، حکم صادر نشده و به عنوان وکیل چندان خوشبین نیست: «از نظر حقوقی دادگاه باید تا حالا رای می‌داد، چون طبق قانون بعد از آخرین دفاع، دادگاه یک هفته مهلت قانونی دارد که حکم را صادر کند ولی الان سه هفته گذشته و رای هم صادر نشده است، من به عنوان وکیل در دادگاه گفتم که هیچ دلیل جدیدی در پرونده نیست و به تمام دلایل قبلا رسیدگی شده و دادگاه هیچ راهی جز تبرئه ندارد ولی شخصا چندان خوشبین نیستم ولی مطمئن نیستم چه حکمی صادر خواهد شد.»
محمدعلی طاهری، موسس گروه عرفانی کیهان حلقه و فرادرمانی، در ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۰ از سوی اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و با اتهامات متعددی چون توهین به مقدسات، اتهام فعل حرام، رابطه نامشروع «تماس با مچ دست زن نامحرم در زمان عمل فرادرمانی»، دخالت در امر پزشکی، تحصیل مال نامشروع و توزیع آثار سمعی– بصری و استفاده غیر مجاز از عناوین علمی پزشکی جمعا به ۵ سال حبس، ۷۴ ضربه شلاق و ۹۰۰ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. آقای طاهری همچنین به اتهام افساد فی الأرض در دادگاه به اعدام محکوم شد که این حکم با اعتراض وکلا در دیوان عالی کشور نقض شد و برای رسیدگی مجدد به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد.
علیزاده طباطبایی درباره بازداشت فعالان عرفان حلقه در شهرهای مختلف ایران گفت نیروهای امنیتی کلاس‌های عرفان حلقه را غیرقانونی اعلام کرده و شرکت کنندگان را بازداشت می‌کنند: «فعالانی که بازداشت شدند یا خانواده‌هایشان از شهرهای مختلف تماس گرفتند و اخبارش هم منتشر شده، متاسفانه با این که هیچ چیز منفی یا خلاف قانونی در این کلاس‌ها نیست ولی غیرقانونی اعلام شده و ماموران امنیتی برخورد می‌کنند.»
خبرگزاری تسنیم، منسوب به سپاه پاسداران، در فاصله ۲۷ تیر تا ۱۲ مرداد از بازداشت ۳۱ تن از فعالان عرفان حلقه در شهرهای نجف‌آباد، تبریز و أصفهان توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران خبر داده است. در یکی از این گزارش‌ها نیز سازمان اطلاعات سپاه پاسداران از شهروندان خواسته است برگزاری چنین کلاس‌هایی را با تلفن به این سازمان اعلام کنند: «سازمان اطلاعات سپاه صاحب‌الزمان(عج) استان اصفهان از مردم فهیم خواست تا ضمن بالا بردن هوشیاری خود در برابر فعالان عرفان‌های نوظهور، هرگونه کلاس‌، تجمع و فعالیت‌های این‌گونه فرقه‌های منحرف را از طریق شماره ۱۱۴ گزارش دهند.»
سارا ساعی، از فعالان عرفان حلقه ساکن انگلستان، تعداد هواداران بازداشت شده عرفان حلقه در دو ماه اخیر را تا ۷۶ نفر عنوان کرد ولی گفت تعداد زیادی از آنان آزاد شده‌اند: «در مجموع ۷۶ نفر در همین ماه بازداشت شدند، بعضی‌ها را خبرگزاری‌های رسمی اعلام کردند و بعضی را نه، معمولا به کلاس‌ها حمله می‌کنند و همه را بازداشت می‌کنند ولی شرکت کنندگان را زودتر آزاد می‌کنند ولی اساتید را برای بازجویی و تشکیل پرونده و اعتراف نگه می‌دارند.»
سارا ساعی که خود از شاگردان محمدعلی طاهری در ایران بوده و پس از تشکیل یک پرونده قضایی ایران را ترک کرده گفت هدف از موج جدید بازداشت فعالان عرفان حلقه، تاثیرگذاری بر سرنوشت دادگاه است: «از کسانی که اخیرا بازداشت شدند، خواسته شده علیه محمدعلی طاهری اعتراف و حتی شکایت کنند، چون یک به اصطلاح مستند سراپا دروغی هم تلویزیون چند ماه قبل پخش کرد که روی هواداران ناراضی آقای طاهری تمرکز کرده بود که در انتها خواستار اعدام ایشان می‌شدند، بنا بر این احتمالا برنامه این است که با افزایش بازداشت‌ها تعداد بیشتری را وادار کنند تا از ترس پرونده قضایی و یا تهدید علیه محمدعلی طاهری حرف بزنند.»
تلویزیون رسمی ایران در اسفند ۹۵ ویدئویی را به عنوان مستند با نام «حلقه شیطان» نمایش داد که حاوی اعترافات حین بازجویی محمدعلی طاهری بود و تعدادی از اعضای ناراضی گروه نیز علیه عرفان حلقه صحبت می‌کردند و حتی یکی از آنان خواستار اعدام آقای طاهری شد.
علیزاده طباطبایی گفت محمدعلی طاهری در آخرین دادگاه گفته است کارهایش قانونی بوده و در صورت آزادی ادامه نخواهد داد: «آقای طاهری در آخرین دادگاهشان گفت من زمانی این کارها را انجام داده‌ام که همه معتقد بودند کار خوبی است و مجوز از ارشاد و نیروی انتظامی و دستگاه‌های مسئول داشتم، حالا اگر قانون می‌گوید خوب و مفید نیست، من ادامه نخواهم داد.»
به گفته شاگردان محمدعلی طاهری، اغلب آموزه‌های محمدعلی طاهری و گروه عرفان حلقه یا عرفان کیهانی درباره شفابخشی و التیام دردهای جسمی و روحی است. جمهوری اسلامی ایران نسبت به مکاتب و آموزه‌های عرفانی جدید سختگیر است و آن‌ها را با عناوین «عرفان کاذب و نوظهور و شیطانی» و متناقض با اسلام توصیف می‌کند. علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در یکی از سخنرانی‌هایش در دی ماه ۱۳۹۵ عرفان‌های نوظهور را نیز یکی از حربه‌های «دشمن» برای تضعیف دین در جامعهبرشمرد: «برای اینکه ایمان مردم را به اسلام و مقدسات اسلامی کم کنند. در داخل کشور، از طرق مختلف، پایه‌های ایمان مردم، بخصوص نسل جوان را متزلزل کنند؛ از اشاعه‌ی بی‌بندوباری و اباحیگری، تا ترویج عرفانهای کاذب – جنس بدلی عرفان حقیقی – تا ترویج بهائیت، تا ترویج شبکه‌ی کلیساهای خانگی؛ اینها کارهائی است که امروز با مطالعه و تدبیر و پیش‌بینی دشمنان اسلام دارد انجام میگیرد؛ هدفش هم این است که دین را در جامعه ضعیف کند.»

۱۳۹۶-۰۵-۱۶

سالگرد اعدام شهرام احمدی؛ نگاهی به پرونده این قربانی بی‌گناه دستگاه قضایی

دوازدهم مردادماه سالگرد اعدام شهرام احمدی، زندانی سنی مذهب، است که سال گذشته به همراه دست‌کم بیست‌و چهار زندانی اهل سنت دیگر در زندان رجایی شهر به طناب دار آویخته شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، حکم اعدام شهرام احمدی در سال گذشته در حالی اجرا شد که تا آن زمان هیچ‌گونه دادگاه عادلانه‌ای برای این زندانی عقیدتی از سوی دستگاه قضایی تشکیل نگشته بود و در روند پرونده وی موارد متعدد نقض حقوق از جمله «اعمال شکنجه‌های جسمی و روحی برای اخذ اعتراف‌های از پیش تعیین‌شده» و همچنین موارد متعدد نقض آیین دادرسی دیده می‌شد. خانواده شهرام احمدی، پیش از اعدام وی اعلام کرده بودند که «جز اعترافات خودش که زیر شکنجه گرفته شده دیگر هیچ سند و مدرکی برای اثبات اتهامات او وجود ندارد و قاضی در دادگاه توجهی به حرف‌های او نداشته است.»
نزدیکان این زندانی همچنین گفته بودند: ‌«شهرام اسلحه نداشته، شلیک نکرده و حکم او با کارهایی که انجام داده هماهنگ نیست. حکم شهرام قطعاً نباید اعدام باشد.»
شهرام احمدی در اردیبهشت ماه ١٣٨٨ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به مدت ۳۳ ماه در سلول های انفرادی اداره اطلاعات سنندج و زنجان مورد بازجویی قرار گرفت.
وی در مهرماه ١٣٩١، در شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام محاربه به اعدام محکوم شد. این حکم در مردادماه ۱۳۹۴ از سوی دیوان عالی نقض و به شعبه صادرکننده رأی ارجاع شد اما بار دیگر قاضی مقیسه حکم اعدام را صادر کرد و در آبان ماه ۱۳۹۴، حکم وی در دیوان عالی کشور تأیید شد.
به گفته دادستانی، شهرام احمدی به اتهام «محاربه از طریق عضویت مؤثر در گروهک تروریستی تکفیری توحید و جهاد، هواداری از گروهک تروریستی و اقدام مجرمانه و تروریستی آن، و نگهداری چهار قبضه سلاح کلاش (کلاشنیکف) و مهمات مربوطه و حمل سه قبضه کلاش و مشارکت در حمله مسلحانه به یگان ویژه به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی» به اعدام محکوم شد اما وکیل مدافع شهرام احمدی در دفاعیات و تقاضای اعاده دادرسی وی از دیوان عالی کشور اظهار داشت که او هیچ‌گاه عضویت و هواداری از گروه توحید و جهاد را نپذیرفته و عضو آن گروه نبوده و هرگز دست به اسلحه نبرده است.
در تاریخ ششم تیرماه ۱۳۹۵ اعلام شد شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور اعاده دادرسی آقای احمدی را رد کرده و پرونده به دایره اجرای احکام برای اجرای حکم اعدام منتقل شده است.
سرانجام، در شامگاه دوشنبه ۱۱ مردادماه ۹۵، با یورش بی‌سابقه گارد سیاه‌پوش زندان رجایی شهر کرج، شهرام احمدی به همراه دستکم ۳۰ تن از زندانیان سنی مذهب محکوم‌به اعدام ساکن در سالن ۱۰ این زندان با دستبند-پابند و چشم‌بند با تدابیر شدید امنیتی به انفرادی منتقل شد. ساعاتی پس از انتقال، مقامات قضایی زندان با تماس با خانواده این زندانیان اعلام کرد تنها یکی از اعضای خانواده اجازه ملاقات با آنان را برای آخرین بار در روز ۱۲ مردادماه دارد و صبح روز ۱۳ مردادماه این زندانیان به چوبه دار سپرده خواهند شد. این در حالی بود که بعدازظهر روز سه‌شنبه ۱۲ مردادماه مسئولین وزارت اطلاعات با تماس با خانواده زندانیان اهل سنت اعلام داشتند که آنان باید برای دریافت جسد زندانیان به پزشک قانونی کهریزک مراجعه کنند.
این اعدام گروهی با واکنش بین‌المللی گسترده‌ای روبه‌رو شد.
زید رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه ای اعدام این زندانیان را در ایران «بی‌عدالتی فجیع» خواند و درباره عادلانه بودن محاکمه آنها ابراز تردید جدی کرد.
در بیانیه آقای رعد به شهرام احمدی نیز اشاره و تأکید شد که وی «با ضرب و شتم و به‌زور مجبور به امضای اعتراف‌نامه سفید گشته بود.»
شهرام احمدی پیش از اعدام در بخشی از نامه خود به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، نوشته بود: «آرزو دارم که مثل یک انسان، مثل یک متهم، در یک دادگاه عادلانه محاکمه شوم، وکیلم را دیده باشم، او پرونده‌ام را خوانده باشد، شکنجه‌گرم کنار قاضی نایستاده باشد، قاضی خشمگین نباشد، قاضی نگوید یا از مملکت شیعه می‌روید، یا می‌میرید، دادگاه از پنج دقیقه بیش‌تر باشد و من اجازه صحبت کردن داشته باشم.»

۱۳۹۶-۰۵-۱۲

زندانیان سیاسی و عقیدتی زندان رجایی‌شهر کرج از حق ملاقات محروم شدند

تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی منتقل‌شده به سالن ده زندان رجایی‌شهر کرج به دستور دادستانی ممنوع‌الملاقات شدند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز جاری، چهارشنبه ۱۱ مردادماه، خانواده‌های زندانیان سیاسی و عقیدتی منتقل‌شده به سالن ده زندان رجایی شهر، برای ملاقات به این زندان مراجعه کردند ولی مسئولین زندان اجازه ملاقات به آنان نداده‌اند. به گفته مسئولین زندان دستور لغو ملاقات این زندانیان از سوی دادستانی صادر شده است.
لازم به ذکر است؛ به گفته مسئولین زندان رجایی‌شهر کرج، وسایل شخصی این زندانیان نیز به طور کامل به سالن ده منتقل گردیده است.
این زندانیان روز دوشنبه با یورش گارد ویژه به سالن ۱۲ زندان رجایی‌شهر، به سالن ده این زندان منتقل شدند.
تمامی ۵۳ زندانی منتقل شده به سالن ده زندان رجایی‌شهر اعلام  اعتصاب غذا کرده‌ و گفته‌اند که تا زمان بازگشت مجدد به سالن ۱۲ به اعتصاب غذای خود ادامه خواهند داد.
گفتنی است که سالن ده زندان رجایی‌شهر بر خلاف آئین‌نامه زندان‌ها، مجهز به چهل دوربین‌ مدار بسته و شصت و چهار سیستم شنود است.

۱۳۹۶-۰۵-۱۰

اعتصاب غذای سهیل عربی در زندان اوین/ نگهداری نسترن نعیمی در بند دو-الف

سهیل عربی، زندانی عقیدتی، در اعتراض به بازداشت همسرش «نسترن نعیمی» از سوی نیروهای سپاه پاسداران، در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده و سپس به بند دو-الف زندان انتقال یافته است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، در پی بازداشت نسترن نعیمی، همسر سهیل عربی، این زندانی عقیدتی محبوس در بند ۳۵۰ اوین اعلام اعتصاب غذا کرده و از سوی مسئولان زندان به بند دو-الف منتقل شده است. نسترن نعیمی روز گذشته از سوی نیروهای اطلاعات سپاه بازداشت شده است و هم اکنون در بند دو-الف زندان اوین نگهداری می‌شود.
سهیل عربی، زندانی عقیدتی، در دی‌ماه ۱۳۹۲ با اعلام‌جرم قرارگاه ثارالله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دستگیر و به مدت دو ماه در بند سپاه در زندان اوین تحت بازجویی و فشار قرار گرفت. او تاکنون در دادگاه‌های متعددی به دلیل محتوای مطالب منتشرشده در صفحه فیس‌بوک خود و سایر صفحاتی که به همراه دیگران، ادمین (سرپرست) آن‌ها بوده، محاکمه شده است.
شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب سهیل عربی را به دلیل «توهین به رهبر جمهوری اسلامی و تبلیغ علیه نظام» به سه سال حبس تعزیری و شعبه ۱۰ دادگاه رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، او را به دلیل «توهین به مقامات» به ۵۰۰ هزار تومان جریمه نقدی و ۳۰ ضربه شلاق محکوم کرده‌اند.
وی هم‌چنین به اتهام «سب‌النبی» از سوی شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان به اعدام محکوم شد که این حکم طی اعاده دادرسی به ۹۰ ماه زندان و دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی تبدیل گشت.

تاخیر در اجرای قانون حجاب تکذیب شد؛ نماینده مجلس: حرف‌هایم قدیمی بود

۱۹ آذر ۱۴۰۳  ایران وایر در پی انتشار گزارش‌هایی مبنی‌بر تاخیر در اجرای قانون جنجالی «عفاف و حجاب»، «اسماعیل سیاوشی»، عضو کمیسیون فرهنگی مج...